eski mesajımı alıntı yapayım
http://www.techturkey.com/forum/7427569-post70.html
eski mesajımı alıntı yapayım
http://www.techturkey.com/forum/7427569-post70.html
Sanırım öyle olur. O niyetle yola çıktım
Benim de aklıma aynı düşünce geliyor. Bakır/turuncu çok yaygınlaştı. Güncel araçlarda bile artık bu renk var. Tekrar popüler oluyor galiba.
Çok teşekkür ederim ilgin için. Bizim hiç Taunusumuz olmadı ama Almanya'da 70'lerin araçlarına çok bindim ve çok gördüm. O nedenle tutkunum galiba 70'ler avrupa araçlarına. Bayılıyorum o dönem araçlarına![]()
Geçmişe duyulan özlem, zamanı geriye alma çabası, ölüm anksiyetesi diye düşünüyorum
Kesinlikle haklısınız, ancak hem boyacı iyi hem de benim ustam her gün aracı kontrol ediyor. Muhtemelen boyacı bu mesleği bırakır benim araçtan sonra
@Shinigami ve Emre Ekrem:
Evet çok haklısınız. Benim de niyetim bu. Yoksa inanın bu 3 rengi hayatta düşünmezdim. Amacım 70'lerden gelmiş bir araba yapmak. Her şeyiyle o döneme ait olacak. Jant, farlar, iç donanım, renk...
Çok zor evet
Zaten sen açtın başıma bu derdi
O renk muhteşem ve çok seviyorum. Tüm sancılarımın sebebi sensin
Ne güzel bakır yapıp kurtulacaktım![]()
Renk konusunda fikrini belirten diğer arkadaşlar,
hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim. Bu 3 renk dışında fikirlerini belirten arkadaşlara niyetimi anlatmak isterim:
Benim amacım 74 model orjinal bir Taunus GXL yapmak. Bu durumda boya da orjinal o döneme ait olsun istiyorum. 70'lerde boyalar bu güne nazaran daha soluk ve cansız olurdu. Bunları ben de biliyorum lakin orjinal olmasını çok istiyorum.
Amacım custom bir araç yapmak olsaydı inanın bu 3 rengi düşünmezdim bile. Bol metalik, bol yaldızlı güzel renkler var, onlardan tercih ederdim. Benim aracımın koltuklarında kafa destekleri bile olmayacak
Eğer boya dahi olsa orjinallikten sapmaya başlayacaksam o zaman iç donanım başta olmak üzere birçok şeyi güncel yapardım. Elektrikli camlar, ısıtmalı koltuklar (hatta RECARO), Led lambalar, daha iyi ve performanslı güç paketi vs. vs. vs.
Benim niyetimi anlarsanız bana daha çok yardımcı olmuş olursunuz![]()
Arakadaşlar benim arabayı TRT haber yapmış, Ustamla reportaj yapmışlar ve benim aracı ters çevirirken falan görüntülemişler. Ayrıca EGE TV ve bir yerel kanal daha haber yapmışlar?
Milliyet'de haber yapmıştı birkaç gün önce onu okudum.
Hiç gören oldu mu?
ATV gelecekmiş yakında haber yapmaya![]()
yeşil varken başka bi renk seçeneği olmamalı
ayrıca ufak bi öneride bulunayım yürüyen aksamdaki parçalarıda kumlatıp boyatsanız daha iyi görüntü olur..yapılmışken ve hazır sökükken tam olsun![]()
Baştan sona okudum. Çok özel bir projeye kalkışmışsınız hocam. Umarım sonucu umduğunuzdan daha iyi olur.
Renk konusu hala çözülmediğine göre, ben de bir fikir beyan edeyim dedim naçizane.
Maviyi dolmuş rengi diye istememişken, sarıyı da ticari taksi diye istememelisiniz bence
Bu durumda geriye yeşil kalıyor. Üstteki mesajlardaki GT'nin koyu yeşili gayet güzel duruyor. Benim tercihim bu yönde olurdu.
Fakat gel gör ki renk işi tamamen zevk meselesidir. Biz ne dersek diyelim, sizin gönlünüzden hangi renk geçiyorsa, ona boyatın.
HONDA TECH / / Ankara
Honda Service & Tuning Garage
bu kadar düzgün,özenli bi restorasyon sürecine orjinal fabrikasyon renkler yakışır...British Racing Green sanırım kendi renkleri içinde var avrupa Fordların...seçim sizin ama kendi rengi veya yeşil olması naçizane gönlümden geçen...ustaların eline bilgisine sağlık inşallah istediğiniz sonuca ulaşırsınız![]()
The E.U -become an automotive engineer-
bende kiremit renginden yanayım
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)