Çok güzel bir restorasyon oluyor . Benzer şeyleri yapmış birisi olarak anılarım canlandı . En önemli kısım kaporta çok başarılı olmuş gibi görünüyor.
Boya seçimi de çok güzel olmuş . Ben aracımı toplarken tamamen fabrika kondisyonuna ve özelliklerine döndürme isteğim yüzünden aracın fabrika çıkış boyası ne ise onu yapmıştım.
Aracın aktarma organlarını ve alt takımlarını bence renkli yapmayın , o günlerin orijinal renkleri neyse onu kullanın. Elbetteki kişisel fikirlerim bunlar.
Emeğinize sağlık başarıyla tamamlanacağına inanarak takip ediyorum. Kolay gelsin.
Valla orjinaline birebir yapabilirlerse ben yarından sonra arabayı gotururum yedpaya fiyat çok ıyımıs gerçekten. Bi bakalım bana da yaparız derler mi
bbm pin :2B244451
Taunus un arka iç döşemeleri orjinalde grintili çıkıntılı 3 boyutlumu yok ön döşemeler gibi düzmü ?
Sormamın sebebi orjinalde Golf mk1 arkalar kol dayamak için girintili Öz-işin yaptığı döşemler düz panel, fiyatıda 150 tl, sizinki özel üretim olduğu için 600tl istemleri normal tabi ama 600 tl verdikten sonra çok daha özel gerçek deri kullanılarak döşeme yaptırabilirsiniz Art-car gibi döşemecilere.
Mesajınız için çok teşekkür ederim. Aracın aktarma organları vs. renklendirme meselesini ben de çok düşündüm aslında, sonuçta fabrika çıkışında renkli değillerdi. Gel gelelim her şeyin emek harcanarak ve özenle yeniden yapıldığını/restore edildiğini de o renkler anlatıyor. Gerek Ülkemizde gerekse Dünyanın diğer ülkelerinde böyle bir uygulama oluşmuş. Hatta bir nevi gelenek bile diyebiliriz
Orjinalliğini de bozmayacağı için renklendirmeye karar verdim.
Bu arada aracınızı çok merak ettim. Aracınıza ait konu başlığı var mı forum da? Yoksa da biraz bilgi verir misiniz bana
Çok büyük ihtimalle yaparlar. Fiyat gerçekten de çok uygunmuş, zira bu arkadaşlardan başka yapan da yokmuş bu işi.
Kolçak kısımları değil ama üst kısımlar dediğiniz gibi. Yani evet düz plaka değil 3 boyutlu. İlerleyen zamanda eskilerin ve yenilerin resimlerini paylaşacağım.
Sizin bahsettiğiniz Art Car ile az önce irtibata geçtim. Hatta çalışanlar sorularıma cevap veremediği için direk Cem Bey ile görüştüm. Kendisi çok yardım sever ve nazik bir Bey Efendi bu arada.
Yalnız siz isteğimi tam anlamamışsınız galiba. Ben aracımın kapı panellerine döşeme istemiyorum. Onu her döşemeci öyle ya da böyle yapıyor zaten. Benim amacım panelleri tamamen yeniden ürettirmek. Cem Bey de bana "Öz İş yapar, başka yer arama. Onların bu iş için özel makineleri var ve yeniden basıyorlar panelleri kalıp çıkarıp" dedi.
Gerçek deri meselesine gelince, ben zaten gerçek deri istemiyorum. Aracımı %100 orjinal yapmaya çalışıyorum ve aracımın orjinalinde gerçek deri kullanılmadı hiç. Yoksa gerçek deri de yapılır, koltuk ısıtması da takılır, alarm da takılır vs. vs.
Aracın bu forumda yenilenme konusu yok.Hava akış metreden verim alamayınca stand alone beyn takılmıştı onla ilgili konu var.
http://www.techturkey.com/forum/show...=1#post7298142
Ama tüm işlemleri incelemek isterseniz https://www.facebook.com/media/set/?...6282981&type=3 linkinden fotoğraflara bakabilirsiniz. MAlesef karışık sıra ile dizilmiş durumdalar ve aktif facebook hesabım olmadığından düzeltemedim.
inşallah sıkıntısız en ufak pürüz ve kafada soru işareti olmadan hızlı bir şekilde biter bizde salya akıtarak bakarızmükemmel birsey restorasyon işi,vakit ve nakit olursa ilerde birgün bende yapmak istiyorum herseyiyle orjinal bir araba
Araç çok güzelmiş, çok emek harcamışsınız. Satılması üzücü tabi. Ama olsun, yeni oyun yeni heyecan demiş Almanlar
Afganistan yazmışsınız, gidiyor musunuz oralara? Ben de gitmiştim iş için.
Çok teşekkür ederim. Dilerim gönlünüzce bir araba restore etmek nasip olur size de![]()
Çok sağol. Döşemeler bitince eski ve yenilerini paylaşacağım sizlerle.
Bu arada eş zamanlı olarak motor açıldı ve rektefiye başladı. Jantlar astarlandı. Kaporta devam ediyor. Farklı yerlerde farklı süreçler işliyor yani.
Her bir ustadan foto istedim, umarım yaparlar.
Bu arada benim için biraz üzücü ve hayal kırıklığı yaratan bir gelişme oldu.
Motor açıldı ve ilk defa açılıyormuş. Yani çok temiz ve kurcalanmamış bir motor. Buraya kadar iyi, lakin 2.3 değil 2.0 çıktı.Motoru bana satan hatta yıllarca aracı kullananın bile bundan haberdar olması mümkün değil. Bunu restorasyona başlarken birkaç kişi söylemişti aslında ama ben pek ihtimal vermemiştim doğrusu. Yani fabrika çıkışında bu araç böyle çıkmış, özellikle o dönemlerde bu tarz şeyler oluyormuş maalesef. Yani araç 2.3 bilinirken ve resmiyette öyle iken aslında blok 2.0 mış.
Rektefiye Ustası 2.3 yapmamızı önermedi, eğer 3mm açarsam blok çok zayıflar dedi. Ama 1mm açacak ve 85'lik piston vs. kullanacağız. Motor parçaları tamamen yenilendiği için performans çok iyi olacak merak etme diyor Usta.
Üreticiler maalesef böyle şeyler yapabiliyor arkadaşlar.
Not: Bu arada aklıma gelmişken, sıfır araç satın alırken bile boya varmı diye kontrol ettirin. Sıfır aldığım Reno tavan boyalı çıkmıştı satarken.
Çok ilginçmiş yani ford milleti kandırıyor öylemi ?
Herseyi bastan sona kadar okudm inş Ankara'ya geldiğinde aracınızı görmeye gelicem tabi ki izninizle benim size fikir acısından söylemek istiyorum bi kardeş olarak. Hersey cok güzel orjinale dayalı bir proje motor içi etiketlerinizde var mı bn gördügüm kadarıyla bahsedilmemiş edinebilme şansınız varsa aracınıza cok ayrı bir hava katacagı aşikar ayrıyeten kaput izalasyonuda sipariş verirseniz öz-iş'ten daha güzel olur boyanızı ısıya karsı korumus olursunuz. araç tamamlanmaya basladıgı sırada gözümüze takılan olursa iletmemizde bi sakınca yoktur umarım... Allah agız tadıyla binmeyi nasip eğlesin sizlere ve ikizlerinizden bahsetmişsniz onlarada kullanmak nasip olsn kazasız belasız sürüşler bi hatamız olduysa affola...
Abi şimdi burada marka ismi vermeyeyim ama otomotiv sektöründeki skandalların bini bir para. Benim şahit olduğum banttan inen hemen hemen her 5 araçtan 1 tanesi bantın sonundaki kaporta boya rötuşuna giriyor tekrar. forkliftin ayaklarıyla sacı yırtan mı dersin, askıdan alet düşüren mi dersin liman sevkiyatında denize düşürülen araba var abi düşünün motora tuzlu su gidiyo. Eğer sıfır arabaya ekpertiz yapsak neler cıkar neler..
Sadece Ford değil neredeyse her marka araçta bu olabiliyormuş. Ben bunu önceden de duymuştum ama önemsememiştim. Zaten önemsesem ne yapabilirim. Hatta 81 model fordu aldığımda inşallah blok gerçekten 2.3 çıkar demişti bir arkadaş. Demek biliyor da konuşuyormuş, ben saçmalıyor diye düşünmüştüm o an.
Çok teşekkür ederim kardeşim. Etiketlet aklımda ama şu sıralar birçok farklı ve önemli işlemler devam ettiği için pek ilgilenmedim açıkçası. Kaput izolasyon da aklımda, Öz İş'e sormadım ama çözerim bir şekilde umarım. Sakınca elbette yok, bilakis burada olmamın sebebi bu. Ben en başta yazmıştım, öğrenmeye geldim diye. Araç bitsin, ziyaretin beni çok sevindirir.
Bunları çok duymuştum evet, maalesef yukarıda yazdığım gibi, bizzat benim başıma da geldi. Aracı satın almaya gelen iki kişi İstanbul'dan gelmişlerdi ve ben yol masraflarını ödemiştim utancımdan.
Anladığım kadarı ile özellikle o dönemlerde bu motor olayları daha çok oluyormuş. Gerek üretim standardı ve kaliyesi gerek se bilinçli insanlar açısından daha geri bir dönem ne de olsa.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)