User Tag List

Sayfa 28/55 İlkİlk ... 18262728293038 ... SonSon
1043 sonuçtan 514 ile 532 arası

Konu: Taunus Fastback restorasyon

fast-back - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı rekord2000 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Abi ne fiyat verdiler mesaj atabılır yada burdan yazabılırmısın?
    Fiyat çok makul bence, 600 TL

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Çok güzel bir restorasyon oluyor . Benzer şeyleri yapmış birisi olarak anılarım canlandı . En önemli kısım kaporta çok başarılı olmuş gibi görünüyor.
    Boya seçimi de çok güzel olmuş . Ben aracımı toplarken tamamen fabrika kondisyonuna ve özelliklerine döndürme isteğim yüzünden aracın fabrika çıkış boyası ne ise onu yapmıştım.
    Aracın aktarma organlarını ve alt takımlarını bence renkli yapmayın , o günlerin orijinal renkleri neyse onu kullanın. Elbetteki kişisel fikirlerim bunlar.
    Emeğinize sağlık başarıyla tamamlanacağına inanarak takip ediyorum. Kolay gelsin.

rekord2000 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Valla orjinaline birebir yapabilirlerse ben yarından sonra arabayı gotururum yedpaya fiyat çok ıyımıs gerçekten. Bi bakalım bana da yaparız derler mi
    bbm pin :2B244451

Blackbird - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Taunus un arka iç döşemeleri orjinalde grintili çıkıntılı 3 boyutlumu yok ön döşemeler gibi düzmü ?

Sormamın sebebi orjinalde Golf mk1 arkalar kol dayamak için girintili Öz-işin yaptığı döşemler düz panel, fiyatıda 150 tl, sizinki özel üretim olduğu için 600tl istemleri normal tabi ama 600 tl verdikten sonra çok daha özel gerçek deri kullanılarak döşeme yaptırabilirsiniz Art-car gibi döşemecilere.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı BahadırALTUN Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Çok güzel bir restorasyon oluyor . Benzer şeyleri yapmış birisi olarak anılarım canlandı . En önemli kısım kaporta çok başarılı olmuş gibi görünüyor.
    Boya seçimi de çok güzel olmuş . Ben aracımı toplarken tamamen fabrika kondisyonuna ve özelliklerine döndürme isteğim yüzünden aracın fabrika çıkış boyası ne ise onu yapmıştım.
    Aracın aktarma organlarını ve alt takımlarını bence renkli yapmayın , o günlerin orijinal renkleri neyse onu kullanın. Elbetteki kişisel fikirlerim bunlar.
    Emeğinize sağlık başarıyla tamamlanacağına inanarak takip ediyorum. Kolay gelsin.
    Mesajınız için çok teşekkür ederim. Aracın aktarma organları vs. renklendirme meselesini ben de çok düşündüm aslında, sonuçta fabrika çıkışında renkli değillerdi. Gel gelelim her şeyin emek harcanarak ve özenle yeniden yapıldığını/restore edildiğini de o renkler anlatıyor. Gerek Ülkemizde gerekse Dünyanın diğer ülkelerinde böyle bir uygulama oluşmuş. Hatta bir nevi gelenek bile diyebiliriz
    Orjinalliğini de bozmayacağı için renklendirmeye karar verdim.
    Bu arada aracınızı çok merak ettim. Aracınıza ait konu başlığı var mı forum da? Yoksa da biraz bilgi verir misiniz bana

Alıntı rekord2000 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Valla orjinaline birebir yapabilirlerse ben yarından sonra arabayı gotururum yedpaya fiyat çok ıyımıs gerçekten. Bi bakalım bana da yaparız derler mi
    Çok büyük ihtimalle yaparlar. Fiyat gerçekten de çok uygunmuş, zira bu arkadaşlardan başka yapan da yokmuş bu işi.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Blackbird Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Taunus un arka iç döşemeleri orjinalde grintili çıkıntılı 3 boyutlumu yok ön döşemeler gibi düzmü ?

Sormamın sebebi orjinalde Golf mk1 arkalar kol dayamak için girintili Öz-işin yaptığı döşemler düz panel, fiyatıda 150 tl, sizinki özel üretim olduğu için 600tl istemleri normal tabi ama 600 tl verdikten sonra çok daha özel gerçek deri kullanılarak döşeme yaptırabilirsiniz Art-car gibi döşemecilere.
    Kolçak kısımları değil ama üst kısımlar dediğiniz gibi. Yani evet düz plaka değil 3 boyutlu. İlerleyen zamanda eskilerin ve yenilerin resimlerini paylaşacağım.
    Sizin bahsettiğiniz Art Car ile az önce irtibata geçtim. Hatta çalışanlar sorularıma cevap veremediği için direk Cem Bey ile görüştüm. Kendisi çok yardım sever ve nazik bir Bey Efendi bu arada.
    Yalnız siz isteğimi tam anlamamışsınız galiba. Ben aracımın kapı panellerine döşeme istemiyorum. Onu her döşemeci öyle ya da böyle yapıyor zaten. Benim amacım panelleri tamamen yeniden ürettirmek. Cem Bey de bana "Öz İş yapar, başka yer arama. Onların bu iş için özel makineleri var ve yeniden basıyorlar panelleri kalıp çıkarıp" dedi.

Gerçek deri meselesine gelince, ben zaten gerçek deri istemiyorum. Aracımı %100 orjinal yapmaya çalışıyorum ve aracımın orjinalinde gerçek deri kullanılmadı hiç. Yoksa gerçek deri de yapılır, koltuk ısıtması da takılır, alarm da takılır vs. vs.

Blackbird - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Anladım sizi inşallah tam istediğiniz gibi olur. Zevkle takip ediyorum.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı fast-back Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Mesajınız için çok teşekkür ederim. Aracın aktarma organları vs. renklendirme meselesini ben de çok düşündüm aslında, sonuçta fabrika çıkışında renkli değillerdi. Gel gelelim her şeyin emek harcanarak ve özenle yeniden yapıldığını/restore edildiğini de o renkler anlatıyor. Gerek Ülkemizde gerekse Dünyanın diğer ülkelerinde böyle bir uygulama oluşmuş. Hatta bir nevi gelenek bile diyebiliriz
    Orjinalliğini de bozmayacağı için renklendirmeye karar verdim.
    Bu arada aracınızı çok merak ettim. Aracınıza ait konu başlığı var mı forum da? Yoksa da biraz bilgi verir misiniz bana
    Aracın bu forumda yenilenme konusu yok.Hava akış metreden verim alamayınca stand alone beyn takılmıştı onla ilgili konu var.
    http://www.techturkey.com/forum/show...=1#post7298142

Ama tüm işlemleri incelemek isterseniz https://www.facebook.com/media/set/?...6282981&type=3 linkinden fotoğraflara bakabilirsiniz. MAlesef karışık sıra ile dizilmiş durumdalar ve aktif facebook hesabım olmadığından düzeltemedim.

barti - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    inşallah sıkıntısız en ufak pürüz ve kafada soru işareti olmadan hızlı bir şekilde biter bizde salya akıtarak bakarız mükemmel birsey restorasyon işi,vakit ve nakit olursa ilerde birgün bende yapmak istiyorum herseyiyle orjinal bir araba

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Aracın bu forumda yenilenme konusu yok.Hava akış metreden verim alamayınca stand alone beyn takılmıştı onla ilgili konu var.
    http://www.techturkey.com/forum/show...=1#post7298142

Ama tüm işlemleri incelemek isterseniz https://www.facebook.com/media/set/?...6282981&type=3 linkinden fotoğraflara bakabilirsiniz. MAlesef karışık sıra ile dizilmiş durumdalar ve aktif facebook hesabım olmadığından düzeltemedim.
    Araç çok güzelmiş, çok emek harcamışsınız. Satılması üzücü tabi. Ama olsun, yeni oyun yeni heyecan demiş Almanlar
    Afganistan yazmışsınız, gidiyor musunuz oralara? Ben de gitmiştim iş için.

Alıntı barti Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    inşallah sıkıntısız en ufak pürüz ve kafada soru işareti olmadan hızlı bir şekilde biter bizde salya akıtarak bakarız mükemmel birsey restorasyon işi,vakit ve nakit olursa ilerde birgün bende yapmak istiyorum herseyiyle orjinal bir araba
    Çok teşekkür ederim. Dilerim gönlünüzce bir araba restore etmek nasip olur size de

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Araç çok güzelmiş, çok emek harcamışsınız. Satılması üzücü tabi. Ama olsun, yeni oyun yeni heyecan demiş Almanlar
    Afganistan yazmışsınız, gidiyor musunuz oralara? Ben de gitmiştim iş için.
    Konuyu dağıtmayayım ; Araç satılınca çok üzülmüştüm , ama dünya malı sonuçta kısmetse biri gider biri gelir. Allah can sağlığı versin yeterki
    Kabul deyim şu an Salı dönmeye çalışacağım

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Konuyu dağıtmayayım ; Araç satılınca çok üzülmüştüm , ama dünya malı sonuçta kısmetse biri gider biri gelir. Allah can sağlığı versin yeterki
    Kabul deyim şu an Salı dönmeye çalışacağım
    Öyle tabi, umarım en kısa zamanda yeni proje yaparsınız.
    Seyyarlardan o meşhur nohutlarını yiyor musunuz
    Allah sabır ve kolaylık versin.

131mirafiori - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Abi cidden guzel ilerliyosun yavaş ama temiz... Kapi dosemeleri yapacak yer bulmaniz cok iyi olmus döşemeler elinize ulaşinca fotograflarini paylasirsaniz cok sevinirim
    Alıntı Evrenoz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    itin köpeğin maskarası değil, Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti'nin bekçisi, askeriyim.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı 131mirafiori Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Abi cidden guzel ilerliyosun yavaş ama temiz... Kapi dosemeleri yapacak yer bulmaniz cok iyi olmus döşemeler elinize ulaşinca fotograflarini paylasirsaniz cok sevinirim
    Çok sağol. Döşemeler bitince eski ve yenilerini paylaşacağım sizlerle.
    Bu arada eş zamanlı olarak motor açıldı ve rektefiye başladı. Jantlar astarlandı. Kaporta devam ediyor. Farklı yerlerde farklı süreçler işliyor yani.
    Her bir ustadan foto istedim, umarım yaparlar.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu arada benim için biraz üzücü ve hayal kırıklığı yaratan bir gelişme oldu.
    Motor açıldı ve ilk defa açılıyormuş. Yani çok temiz ve kurcalanmamış bir motor. Buraya kadar iyi, lakin 2.3 değil 2.0 çıktı.Motoru bana satan hatta yıllarca aracı kullananın bile bundan haberdar olması mümkün değil. Bunu restorasyona başlarken birkaç kişi söylemişti aslında ama ben pek ihtimal vermemiştim doğrusu. Yani fabrika çıkışında bu araç böyle çıkmış, özellikle o dönemlerde bu tarz şeyler oluyormuş maalesef. Yani araç 2.3 bilinirken ve resmiyette öyle iken aslında blok 2.0 mış.

Rektefiye Ustası 2.3 yapmamızı önermedi, eğer 3mm açarsam blok çok zayıflar dedi. Ama 1mm açacak ve 85'lik piston vs. kullanacağız. Motor parçaları tamamen yenilendiği için performans çok iyi olacak merak etme diyor Usta.

Üreticiler maalesef böyle şeyler yapabiliyor arkadaşlar.

Not: Bu arada aklıma gelmişken, sıfır araç satın alırken bile boya varmı diye kontrol ettirin. Sıfır aldığım Reno tavan boyalı çıkmıştı satarken.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Çok ilginçmiş yani ford milleti kandırıyor öylemi ?

NoFearr06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Herseyi bastan sona kadar okudm inş Ankara'ya geldiğinde aracınızı görmeye gelicem tabi ki izninizle benim size fikir acısından söylemek istiyorum bi kardeş olarak. Hersey cok güzel orjinale dayalı bir proje motor içi etiketlerinizde var mı bn gördügüm kadarıyla bahsedilmemiş edinebilme şansınız varsa aracınıza cok ayrı bir hava katacagı aşikar ayrıyeten kaput izalasyonuda sipariş verirseniz öz-iş'ten daha güzel olur boyanızı ısıya karsı korumus olursunuz. araç tamamlanmaya basladıgı sırada gözümüze takılan olursa iletmemizde bi sakınca yoktur umarım... Allah agız tadıyla binmeyi nasip eğlesin sizlere ve ikizlerinizden bahsetmişsniz onlarada kullanmak nasip olsn kazasız belasız sürüşler bi hatamız olduysa affola...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu arada benim için biraz üzücü ve hayal kırıklığı yaratan bir gelişme oldu.
    Motor açıldı ve ilk defa açılıyormuş. Yani çok temiz ve kurcalanmamış bir motor. Buraya kadar iyi, lakin 2.3 değil 2.0 çıktı.Motoru bana satan hatta yıllarca aracı kullananın bile bundan haberdar olması mümkün değil. Bunu restorasyona başlarken birkaç kişi söylemişti aslında ama ben pek ihtimal vermemiştim doğrusu. Yani fabrika çıkışında bu araç böyle çıkmış, özellikle o dönemlerde bu tarz şeyler oluyormuş maalesef. Yani araç 2.3 bilinirken ve resmiyette öyle iken aslında blok 2.0 mış.

Rektefiye Ustası 2.3 yapmamızı önermedi, eğer 3mm açarsam blok çok zayıflar dedi. Ama 1mm açacak ve 85'lik piston vs. kullanacağız. Motor parçaları tamamen yenilendiği için performans çok iyi olacak merak etme diyor Usta.

Üreticiler maalesef böyle şeyler yapabiliyor arkadaşlar.

Not: Bu arada aklıma gelmişken, sıfır araç satın alırken bile boya varmı diye kontrol ettirin. Sıfır aldığım Reno tavan boyalı çıkmıştı satarken.

Abi şimdi burada marka ismi vermeyeyim ama otomotiv sektöründeki skandalların bini bir para. Benim şahit olduğum banttan inen hemen hemen her 5 araçtan 1 tanesi bantın sonundaki kaporta boya rötuşuna giriyor tekrar. forkliftin ayaklarıyla sacı yırtan mı dersin, askıdan alet düşüren mi dersin liman sevkiyatında denize düşürülen araba var abi düşünün motora tuzlu su gidiyo. Eğer sıfır arabaya ekpertiz yapsak neler cıkar neler..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı buzel Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Çok ilginçmiş yani ford milleti kandırıyor öylemi ?
    Sadece Ford değil neredeyse her marka araçta bu olabiliyormuş. Ben bunu önceden de duymuştum ama önemsememiştim. Zaten önemsesem ne yapabilirim. Hatta 81 model fordu aldığımda inşallah blok gerçekten 2.3 çıkar demişti bir arkadaş. Demek biliyor da konuşuyormuş, ben saçmalıyor diye düşünmüştüm o an.

Alıntı NoFearr06 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Herseyi bastan sona kadar okudm inş Ankara'ya geldiğinde aracınızı görmeye gelicem tabi ki izninizle benim size fikir acısından söylemek istiyorum bi kardeş olarak. Hersey cok güzel orjinale dayalı bir proje motor içi etiketlerinizde var mı bn gördügüm kadarıyla bahsedilmemiş edinebilme şansınız varsa aracınıza cok ayrı bir hava katacagı aşikar ayrıyeten kaput izalasyonuda sipariş verirseniz öz-iş'ten daha güzel olur boyanızı ısıya karsı korumus olursunuz. araç tamamlanmaya basladıgı sırada gözümüze takılan olursa iletmemizde bi sakınca yoktur umarım... Allah agız tadıyla binmeyi nasip eğlesin sizlere ve ikizlerinizden bahsetmişsniz onlarada kullanmak nasip olsn kazasız belasız sürüşler bi hatamız olduysa affola...
    Çok teşekkür ederim kardeşim. Etiketlet aklımda ama şu sıralar birçok farklı ve önemli işlemler devam ettiği için pek ilgilenmedim açıkçası. Kaput izolasyon da aklımda, Öz İş'e sormadım ama çözerim bir şekilde umarım. Sakınca elbette yok, bilakis burada olmamın sebebi bu. Ben en başta yazmıştım, öğrenmeye geldim diye. Araç bitsin, ziyaretin beni çok sevindirir.

Alıntı emre54 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Abi şimdi burada marka ismi vermeyeyim ama otomotiv sektöründeki skandalların bini bir para. Benim şahit olduğum banttan inen hemen hemen her 5 araçtan 1 tanesi bantın sonundaki kaporta boya rötuşuna giriyor tekrar. forkliftin ayaklarıyla sacı yırtan mı dersin, askıdan alet düşüren mi dersin liman sevkiyatında denize düşürülen araba var abi düşünün motora tuzlu su gidiyo. Eğer sıfır arabaya ekpertiz yapsak neler cıkar neler..
    Bunları çok duymuştum evet, maalesef yukarıda yazdığım gibi, bizzat benim başıma da geldi. Aracı satın almaya gelen iki kişi İstanbul'dan gelmişlerdi ve ben yol masraflarını ödemiştim utancımdan.
    Anladığım kadarı ile özellikle o dönemlerde bu motor olayları daha çok oluyormuş. Gerek üretim standardı ve kaliyesi gerek se bilinçli insanlar açısından daha geri bir dönem ne de olsa.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)