User Tag List

Sayfa 38/55 İlkİlk ... 28363738394048 ... SonSon
1043 sonuçtan 704 ile 722 arası

Konu: Taunus Fastback restorasyon

DoganSuper - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    masallah sefasını sürdügünüzde herseyi unutturur
    Severmisin alev saçan arabayı ?

fa'R'uk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bugün 375. günü konunun maşallah senin ki farklı bir şey oldu bu kadar özen bu kadar sabır kimsede bulunmaz heralde emeğine yüreğine sağlık Allah kolaylık versin

fast-back - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Thaerkmkr Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Maşallah Allah kolaylık ve sabır versin
    Alıntı DoganSuper Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    masallah sefasını sürdügünüzde herseyi unutturur
    Alıntı fa'R'uk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bugün 375. günü konunun maşallah senin ki farklı bir şey oldu bu kadar özen bu kadar sabır kimsede bulunmaz heralde emeğine yüreğine sağlık Allah kolaylık versin
    Çok teşekkür ederim arkadaşlar. Evet 375 . gün ama konunun açılma tarihi bu. Arabaya başlamama artık neredeyse 3 yıl olacak. Çok sıkıntılar ve sorunlarla ilerliyor maalesef. Daha önce de yazdığım gibi, her şeyi orjinal yapmaya çalıştığım için uzuyor bu kadar. Bir de beklenmedik sorunlar ya da insanların sahtekarlıkları vs. vs. eklenince...

Size son dönemde yaşadığım iki olayı yazayım:

Avusturya'dan çok kritik ve bulamadığım parçalar bulmuştum. Bunların bir kısmını bir koli halinde göndermişti bulduğum Ford koleksiyoncusu. Kalan parçaları da ikinci bir koli yapıp gönderdi. Maalesef koli gümrüğe takıldı. Sağlık olsun, gümrük masraflarını öder alırım dedim, meğer alamıyormuşum. Parçaların bir kısmı (krom çıtalar vs.) çıkma parça olduğu için ve Türkiye Gümrük mevzuatı gereği ikinci el oto parçaları ithal etmek yasak olduğu için parçalar gümrükte takılı kaldı. Ben de yeni öğrendim bu durumu.
    Neyse, göndericiye iade edip bir çare bulurum dedim, bu sefer de gönderici ve TNT Ekspres sorun çıkardı.
    Onlara göre de ben almıyor muşum parçaları gümrükten. Ya hu 2 bin euro para ödedim, neden almayım, deli miyim diyorum anlatamıyorum. Haftalardır bununla uğraşıyorum.
    En sonunda ikna ettim ve iki gün önce iade edildi karton. Şimdi tekrar Avusturya'ya gidiyor. Tabi iade için de 420 Euro masraf/ceza vs. ödüyorum

Bir başka konu da Türkiye'den:

Motor ve şanzımanı aldığım şahıslar malumunuz Ankara Hurdalık denen yerde ticaretlerini sürdürüyorlar. Ben yürü ve iyi durumda 81 Model Ford Almıştım hatırlayacağınız üzere.
    Ve anlaşmamız gereği Parçalar İzmir'e gönderilmeden önce birlikte sökecektik arabadan. O gün (İzmir'e göndereceğim gün) Motor ve diğer tüm parçalar sökülmüştü bile ama ben bunu kötüye yormadım. Daha sonra İzmir'de motorun kulaklarının olmadığı ortaya çıkmıştı. Meğer çok zor bulunan ve pahalı bir parçaymış. Haftalarca uğraşıp bulmuştum. Şimdi de haber geldi şanzıman çok kötü durumdaymış. Tamamen ölmüş dişliler, aluminyum kovan vs. vs.
    Oysa dediğim gibi ben faal ve sorunsuz bir araba almıştım.

Şimdi anlıyorum ki bunlar sadece motor kulaklarını çalmamışlar, şanzımanı da değiştirmişler.

Zaten insanın gözü açılınca etrafındakileri görmeye ve duymaya başlar. Ben de şimdilerde bunların buna benzer birçok hile ve sahtekarlık yaptıklarını duymaya başladım.
    Benim zor ve zahmetlerle kazandığım bu paralar haram olsun onlara.

Arkadaşlar, bunlar Türkiye genelinde çok bilindik insanlar çünkü Ford çıkma parçalar konusunda fazla seçenek yok maalesef.
    Lütfen dikkat edin sizlerde ve benim gibi yanmayın.

Site kurallarına uygun mu bilmiyorum o nedenle yazmıyorum isimlerini ama uygun sa yazabilirim.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bence sitenin amacı tam da bu olmalı; yani burada bir sürü çabayla emekle eski bir arabayı canlandırmaya çalışan ya da ihtiyacı olduğu için parçacılar ve ustalar hakkında bilgi araştıran üyelerin en gerçek bilgiye ulaşmaları haklarıdır. ben öyle düşünüyorum.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bu arada geçmiş olsun, para önemli olduğu kadar insanın neşesinin heyecanın kırılması da önemli malesef..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı mavi albatros Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bence sitenin amacı tam da bu olmalı; yani burada bir sürü çabayla emekle eski bir arabayı canlandırmaya çalışan ya da ihtiyacı olduğu için parçacılar ve ustalar hakkında bilgi araştıran üyelerin en gerçek bilgiye ulaşmaları haklarıdır. ben öyle düşünüyorum.
    Alıntı mavi albatros Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bu arada geçmiş olsun, para önemli olduğu kadar insanın neşesinin heyecanın kırılması da önemli malesef..
    Çok teşekkür ederim. Evet herkes yaşadıkları olumsuz tecrübeleri paylaşmalı bence. Bu adamlar tüm türkiyeye parça gönderiyor maalesef. Daha dün yeni bir olaylarını öğrendim: Göndericinin bozuk çıkıp da iade ettiği parça için ödediği kargo bedeli olan 70 TL yi başka bir yakınına ödemedi deyip almaya çalışmışlar. Yani 70 TL için bile sahtekarlık yapıyorlar.
    Ankara eski hurdalıkta en büyük Ford parçacılar bu zatlar.

Evet para da tabiki önemli ama inanın asıl zoruma giden başka şeyler. Onca emek ve zaman kaybı var, sevinç ve heves var kaybolan...

veliazak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Para ve insanın olduğu yerde her şey müsaittir... Sıkma canını, ilahi adalet bir yerlerde muhakkak tecelli eder...

AdoneuS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Üzüldüm olanlara iyi sabrediyosunuz gercekden hepimiz biliyoruz paranın nekadar zor kazanıldıgını bence başka insanların dolandırılmaması için isimler verilmeli

Kubilay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Abi çok geçmiş olsun. İnşallah kısa sürede atlatılır sıkıntılar.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ustanın elleri dert görmesin sonucu merakla bekliyeceğim

VETTE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hurdacılar iyice azıttılar.
    bende geçen hafta yaşadığım bir olayı paylaşayım Oğuzhan'cığım benim Kadett'e bijon kapağı arıyorum kaç zamandır.Opel inkiler siyah peugeout un 19 krom kapaklarını takayım dedim.Sıfır orijinal parçacıda 5TL 4 TL den veririm dedi. Bütçeme fazla geldiği için hurdacıya sorayım dedim. ilk girdiğim hurdacı 16 adet için 100TL olur dedi. Bende durumu izah ettim sıfırın tanesi 4TL dedim ve iyi o zaman 80TL ver diyor 4X16=64TL tam çıldırmak üzereyim sen ne düşünürsün dedi ben de 10TL veriyim dedim bu kez o gerildi.10TL ye verecek mal yok dedi. bende hayrını gör diyip çıktım.yine başka bir arkadaşa AE101 için sol ön paçalık sorduk ona da 100TL istemişti.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı veliazak Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Para ve insanın olduğu yerde her şey müsaittir... Sıkma canını, ilahi adalet bir yerlerde muhakkak tecelli eder...
    Alıntı AdoneuS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Üzüldüm olanlara iyi sabrediyosunuz gercekden hepimiz biliyoruz paranın nekadar zor kazanıldıgını bence başka insanların dolandırılmaması için isimler verilmeli
    Alıntı Kubilay Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Abi çok geçmiş olsun. İnşallah kısa sürede atlatılır sıkıntılar.
    Alıntı angaramos Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ustanın elleri dert görmesin sonucu merakla bekliyeceğim
    Alıntı VETTE Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Hurdacılar iyice azıttılar.
    bende geçen hafta yaşadığım bir olayı paylaşayım Oğuzhan'cığım benim Kadett'e bijon kapağı arıyorum kaç zamandır.Opel inkiler siyah peugeout un 19 krom kapaklarını takayım dedim.Sıfır orijinal parçacıda 5TL 4 TL den veririm dedi. Bütçeme fazla geldiği için hurdacıya sorayım dedim. ilk girdiğim hurdacı 16 adet için 100TL olur dedi. Bende durumu izah ettim sıfırın tanesi 4TL dedim ve iyi o zaman 80TL ver diyor 4X16=64TL tam çıldırmak üzereyim sen ne düşünürsün dedi ben de 10TL veriyim dedim bu kez o gerildi.10TL ye verecek mal yok dedi. bende hayrını gör diyip çıktım.yine başka bir arkadaşa AE101 için sol ön paçalık sorduk ona da 100TL istemişti.
    Hepinize çok teşekkür ederim arkadaşlar. Sayenizde en azından paylaşıp öfke ve üzüntümü azaltıyorum. Sağ olun...

Hurdacılar meselesi Vette'nin de dediği gibi çok garip hal almaya başladı. Arkadaşlar mutlaka ürün ya da parçamım sıfırını sorun, hurdalığa ya da çıkmacılara gitmeden.

Araba parçası değil ama yine de örnek olması için paylaşayım:
    ***** müteahhitler hurdacılara sık sık gider inşaat iskelesi vs. için. Yine eski hurdalıkta inşaat iskelesi için istenilen para 28 TL. Sıfır iskeleyi 27 Tl'ye Ankara'da alabiliyorsunuz oysa. Araştırmadan giden müteahhit arkadaşlarım maalesef almışlar hep, artık daha ucuza sıfır alıyorlar

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    kolay gelsın ellerinize saglık

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı kadiryt Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    kolay gelsın ellerinize saglık
    çok teşekkür ederim

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Biraz da güzel gelişmelerden haberdar edeyim. Hatırlarsanız marş ve şarj dinamoları gibi parçaları kromlatmak istiyordum ve bu nedenle parçalarına ayrılmışlardı. Bir sonraki aşaması kumlama oldu:

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Lütfen güneş gözlüklerinizi takınız

MeHMeT-INC - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Oy oy oy Kolay gelsin

barakuda26 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu restorasyon işinde kaporta-boya bir şekilde hallediliyo, ama böyle mekanik incik cincik parça toplamak bulmak ciddi emek ve sabır ister, bekliyoruz bitmiş halini, Allah kolaylık versin..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı barakuda26 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bu restorasyon işinde kaporta-boya bir şekilde hallediliyo, ama böyle mekanik incik cincik parça toplamak bulmak ciddi emek ve sabır ister, bekliyoruz bitmiş halini, Allah kolaylık versin..
    Evet, çok zor oluyor maalesef. Çok teşekkür ederim

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 konuk)