Boyada portakal kabuğumsuz bir doku u var yer yer özellikle kaputta?
Barlascım aynen sıra onda
çok teşekkür ederim eleştirilerinize aynen katılıyorum, plastik parçalar için bir günümü ayırıp simsiyah yapacağım ızgaraları ise tamponlarla beraber boyayacağım tekrardan
maseratinin sac alaşımlarında sorun var maalesef, yıllardır dünyanın neresinde olursa olsun kim topladıysa kaporta mutlaka bir yerinden patladı, bunu parçaların aylarca İtalya'da fabrikada açık sundurmada yatmasına bağlayanlar da var, alaşımının devamlı çalıştığını söyleyen de, aynı sorun bende de var bu nedenle kaputu boyadım ama kaplatacağım, çok fazla pasta-cila uğraşmadım o yüzden...
Bülent hocam, aşağıdaki linkte Engin Mercan'ın garajının bir tanıtımı var. Sunuculardan Aras Dinçer'in (ki kendisinin 2.8 Ghibli'si varmış) İtalyan otomobilleriyle ilgili bilgisi de derya deniz maşallah. Mercan'ın arabalarından birisi '96 siyah ghibli 2.0Biliyorsundur muhtemelen bu bilgileri.
YouTube
Konu landasa69 tarafından (12-09-2018 Saat 14:17 ) değiştirilmiştir.
uzun zamandır bakmıyormuşum...
sürekli güncellemeler devam etmiş...
valla bu zamanda bu kurlarla elinize,kesenize bereket.
microhatch C1 ist.park 3:00,54
https://www.youtube.com/watch?v=C1K8fwGhcsA
https://www.instagram.com/c1_bvb973/
Aras arkadaşım olur, arada bilgi paylaşırız, bu videoyu çok izledim ama asıl gidip görmek lazım
hocam teşekkür ederim ama artık mal almak parça getirtmek vs hayal oldu... bunun yerine elimden gelen her şeyi kendim yapıyorum
bu örnek hemen denk geldi üzerine, bir süredir basınç kaybı yaşıyordum, hortum mu conta mı vs derken aklıma Çin malı DV ler geldi, dedim belki basınç artınca yay yumuşak kalmıştır... söktüm bir güzel, yaylar tükenmez kalem yayından bir tık iyi, OSTİM de yaycı var, orada 2 tane sert yay yaptırdım, tam toplarken o da ne? conta param parça olmuş, ağızla bile üflesen hava dışarı gidiyor... conta yerine de kalın bir o-ring buldum, şimdi ikisi de canavar oldu, kaçırma yok basınç gayet iyibu Çinliler garip adamlar, en pahalı kısmı yani aluminyum kasayı 10 numara yapmış ama dandik bir conta ve yay yüzünden 300 usd olacak parçayı 35 usd den satıyor...
![]()
diskleri delikli olanlarımı aldınız yoksa deldirdinizmi
microhatch C1 ist.park 3:00,54
https://www.youtube.com/watch?v=C1K8fwGhcsA
https://www.instagram.com/c1_bvb973/
Kazasız belasız kullanmanız dılegıyle cok guzel bır arac
garajı toparlamak için yapmış olduğum sandıktan sonra arabayla daha keyifli uğraşmaya başladım, rölantide bir dengesizlik vardı, vakum kaçağından da şüpheleniyordum, ayrıca ebay mahsulü DV leri de recirculated valf lerle değiştirdim, araç resmen basınç olarak da kendine geldi...
öncelikle revize edilmiş rölanti sensörüm geldi, bunların içi zamanla aşınıyor, tipo 2.0 la aynı bu valf ama maalesef sıfırını bulamadım, revize edilmişini aldım, eskisini çıkarttım
bu da yenisi
bunu yaparken emmeyi komple sökmek gerekiyor, o esnada bakın ne yakaladım? kelebekte boşluk var!!!
ayarını yaptım ama ana sorun TPS ayarındaymış, onu da takınca halledeceğim
başladık toplamaya, kendi yapımım olan takım sandığım
önünü topladım güzelce
hava hortumu kazık gibiydi ve de sıkılmıyordu bile, onu da elim değmişken silikonla değiştirdim
metal bosch Dv ler vs çin malları:
unutmadan sensörleri de yeniledim, hepsinden ikişer tane tabii ki!
her şeyi toplayınca TPS ayar farkını fotoda görebilirsiniz, TPS öyle lanet bir şey ki bu kadarcık ayar farkı bile motoru dengesizleştiriyor
![]()
Konu ghibli06 tarafından (16-02-2019 Saat 19:19 ) değiştirilmiştir.
çalıştırdım, ince rölanti ayarını da yapınca tam olacak, şu an çok sakin ve güzel çalışıyor, tam gaz yapıp çekince de rölanti yerini buluyor
Abi masallah. Eline emegine saglik![]()
***** kış ayındayız, çıkıp gazlayamıyoruz, kozmetik eksikleri tamamlayayım bari istiyorum, çoğu ghiblide olmayan bu çeki demiri kapakları için bir çare düşünmek gerekiyordu, piyasada yok çünkü
3D printer aklıma geldi, sağolsun @ufuksaracci arkadaşım taa İzmir'den yardıma koştu, ben 2D çizimleri yolladım o da 3D çizimlerini yaptı, bakalım nasıl olacak sonuç
bittiğinde böyle olacak parça
![]()
Konu ghibli06 tarafından (23-02-2019 Saat 20:16 ) değiştirilmiştir.
evet @ufuksaracci kardeşim draftı bastı, minyatür bir ızgaramız oldu, çok sevimliartık çizimden emin olduk yakın zamanda gerçek baskı olacak inşallah
![]()
Evet çizim işi kolay değil. Hoş Youtube gibi elimizin altında çok kullanışlı bir mecra var. Biraz ilgi ve disiplinle bir kaç haftada 3D çizim öğrenilir. Ben, ilk çıktığı zamanlarda google sketchupı öğrenmiştim mesela.
Ama asıl mevzu 3D tarayıcılar. Şu anda bir kaç cep telefonunda bile var ki önümüzdeki yıllarda baya bi gelişeceğini düşünüyorum. Eğer adam akıllı bir seviyeye gelirse, sıfırdan değil de mevcut olan bir objeyi kopyalayıp çoğaltmak çok basite indirgenecek.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)