Abi maaşallah ya
Bi 5 aylık geriye gittim konudan uzak kalmıstım. Neler döktürmüşsün
Abi maaşallah ya
Bi 5 aylık geriye gittim konudan uzak kalmıstım. Neler döktürmüşsün
c2vts/yrvturbo/cliors/cliors/208gt
s2k/3000gt/tomcat/tt225/g37s
600fa/600rr/agustaf4/vfr1200f/800x/1199s pani
cbr250/tricity/x10/duke390
meganeII/clioIII/159/puntoevo/auris/meg coupe/taigo
Araca maşallah, son halinin dıştan görseli varmı abi ? Birkaç sayfa geriye gittim ama göremedim
BekliyoruzHortum ucundaki rakorları (fittings) leri nereden temin ettiniz? Ben tokmanla konuştuğumda aracındaki hortumları getireceksin ucundaki rakorları kullanacağım demişti. Aracı kullandığım için aslında bu kadar erteledim.
hocam Demirer Hidrolikte sadece çelik fren olarak kullanılabilen başka herhangi bir gruba verilmeyen üzeri kendinden pvc kaplı çelik hortum ve de ona uygun paslanmaz fittingsler mevcut... yurtdışı ürünlere bakarsanız bire bir aynı fittingsler ama firmanın eleman 2 kere yanlış monte etti 3.de ben müdahale ettim artık doğru takabildi başlıkları...
evet iftar sonrası bir güncelleme yapayım konuya...
arabanın fren sistemine el atmak gerekiyordu, öncelikle disk ve balatalara baktım, arkalar bitikti, önleri ferodo yeni takmıştık zaten...
disklerin durumu iyi değildi, minimum kullanım kalınlığına baktım üreticiden önler 28 mm arkalar ise 18 mm diyordu, arkaları tornaya verdim, 17.9 çıktı ölçüler, güzel...
seramik balataları da taktık
önler ise torna kurtarmıyordu, üzerindeki balatalar bitince yenisine bakacağız artık...
gelelim hortumlara, ben ön arka değiştiririm diye düşünürken, arka hortumların öndekilerden farklı olduğunu farkettik...
frentubo diye bir marka, internetten girdim sitelerine, orj. İtalyan malı ve de ferraride kullandıkları hortumlarmış, arka hortumlar bende çok uzundu zaten kara kara düşünüyordum, adamlar sanırım hortum çok uzun diye riske girmemişler, kevlar olarak üretilmiş zamanında...
önler ise bildiğiniz kauçuk hortum çıktı, pirelli marka, onları çeliğe çevirdik...
yaptırdıklarımla arkadakileri yanyana koyunca renk haricinde aynı olduklarını gördük...
bir arkadaşım Audi quattroda 5 senedir kullanıyor bu hortumları, bunlar da onunkiler...
makine ile havalarını aldık
RBF 660 ı kullanmadım, ömürleri kısa olduğu için onu özel bir etkinlik vs olursa kullanacağım, ferodo dot4 kullandım...
akşam üzeri yağmurlu olduğu ve de henüz rodaj aşamasında olduğum için çok deneyemedim son durumu açıkçası, onu da güncellerim yakında...
Maasallah dunyanın ılk bı turbosuna![]()
c2vts/yrvturbo/cliors/cliors/208gt
s2k/3000gt/tomcat/tt225/g37s
600fa/600rr/agustaf4/vfr1200f/800x/1199s pani
cbr250/tricity/x10/duke390
meganeII/clioIII/159/puntoevo/auris/meg coupe/taigo
Hayret abi ben hidrolik ve hortum değişimlerini de evde yaparsın diye düşünüyordum
RBF'yi günlük kullanılan arada bir seri gazlanan araçta önermez misin o halde? Benim 2 aydır bindiğim rahatça gazladığım aracımla geçenlerde peş peşe Hill Climb tarzı bir şey yaptık 3 araç, ilk etapta iyiyken 2. etapta hidrolik koyverdio yüzden nadiren de olsa ihtiyaç olabilir diye düşündüm. Ferodo mu denesem? Bir de sence bu durumda benim çelik hortuma ihtiyacım olur mu? Olur dersen şimdiden @SinanTT işaretleyip siparişi verelim
![]()
aslında evde kendim yapmayı düşünüyordum ama bu hava almak için birinin fren pedalına basması lazım, evde tek kişi var, onunla da boşanmak istemiyorumRBF 660 konusunda da şunu düşündüm, bu ürün ömür konusunda diğerleri gibi değil, etkinlik vs olmadan garajda yatan ve daha ne kadar yatacağı belli olmayan bir araca koymak istemedim
çelik hortum konusunda ise kesinlikle yapın, şöyle ki adamlar 1/8 iç çaplık hortumu resmen bahçe hortumu kalınlığında yapıyor ki esnemesin... imkan varsa çelik hortuma geçin derim...
Teşekkürler hocam elimde fazladan kaliper var üzerinde rakor da olması lazım, bi şekilde bulurum da. Hatta Ankaraya da senede en az 2 sefer yolum düşüyor ama son zamanlarki pandemiden ötürü bu aralar biraz zor. Şu anda aklımda farklı işler var hortum işine de sıra geldiğinde ya ben gelince sizi rahatsız ederim ya da affınıza sığınarak size gönderirim. Teşekkürler bu arada.
@ghibli06 abi maşallah ,döktürüyorsun yine![]()
bu arada özel mesaj atamıyorum sana,depoyu bir temizler misin![]()
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)