biliçsiz kullanıcı bilinçsiz setup bilinçsiz yazılım. zamanında bazıları bu sebeplerden ya motor bir darbe aldı yada kırıldı(genelde segman dan kırar megane) örnek olarak megane rs zaten çabuk ısınıyor oem intercoolerı normal 1.5dci megane ile aynı eee bu haline yazılım yapıp uzun uzun ardı ardına gazlarsan sonuç kaçınılmaz.
Gerekli bazı iyileştirmeleri yaparsan bilinçli ve denenmiş şekilde aslında çok sağlamdır (tabi belirli bir dayanma noktası var) forumdada mevcut stock motorla alper hoca olsun kelalper olsun candan olsun vsvs çok uzun süre yazılımlı şekilde gezdiler gayette ilk günki gibi durumları iyi motorların ve yavaşta değiller.
Tamamen bilinçsiz kullanmadan kaynaklı bir çoğu mesela ben yakın vakitte sattım megane rs imi eski sahibi radyatördeki kaçağı farketmemiş conta yakmış bende o şekilde aldım eee ilk motoruydu arabada 200 bin km de hazır açmışken segman vs uğraşmamak için sıfır sandık aldım koydum isteseydim gayet eski motoruda toplardım kapatırdım özetle korkulcak birşey yok gayet kaya gibi bir arabadır ama stock motorun limitlerini bilinirse.