Yani tüp takmalarini anlamıyorum 182 RS im var dizel gibi yakıtı var tüp aşırı derecede gereksiz bence
StanceWorks
------Low is a Lifestyle
Seçkin Yılmaz..
182 Rs -- 182 Rs -- Cth Ibiza Cupra
iyi alın o zaman.![]()
182 Rs -- 182 Rs -- Cth Ibiza Cupra
Arkadaşlar merhaba,
Az önce bir telefon aldım.
Eski sahibi olduğum 39 TE 584 plakalı RS hakkında 2-3 gün önce üye olmuş birinin araç hakkında yorum yaptığını söylediler.
Arkadaşlar,
Bundan 2,5 sene önce RS arayışındaydım ve bir çok RS baktım, ettim. Bir türlü kafama göre araç bulamıştım.
Eski aracım 16 CNT43 plakalı iken o zamanki sahibi Cüneyt isimli arkadaş aracı ilana koydu.
Hemen sorguladık hasar kaydı , servis , tarfik büro , RS kullanan ve takip edenlerden. Aracın sol ön çamurluğu ve kapı sacının değişik olduğunu tespit ettik.2006 yılında ilk sahibinde olmuş değişiklik, serviste değişmiş.
Cüneyt ile perşembe konuştuk cumartesiye sözleştik ancak cuma günü aracı Burgaz'dan Seçkin yılmaz adına sattığını söyledi. Yanında da Uğur Büdün denilen arkadaş varmış.(UĞUR Büdün' e sonra geleceğim)
Cüneyt ile işimiz olmayınca biz araç arayışına devam ettik. 2013 Ağustos ortası araç yeniden satışa çıktı. Bende sahibini aradım. konuştuk. Zaten bütün sorgulamasını yaptığım için içim rahattı aldığım arkadaşta sol kağı sacı ve bir çamurluk değişik dedi, baktık ettik fiyatta anlaştık.
Aracı almadan 1gün önce aracı tekrardan sorguladım aracın hasar kaydı yoktur mesajını alınca aracı almaya gittim. Ben ticaret yapan bir insan değilim. Kimseye de yalan borcun yok. Bu aracı en az 2 sene binmek üzere aldım. Aldığım sahibi bana aracın böyle bir durumu olduğunu söylemedi. Bilseydim o zaman işler farklı olurdu. Araca 20.000TL ödeyerek 28.8.2013 te satın aldım.
Aracı aldığımda aracın üzerinde tüp falan yoktu ancak 37SD plaklı ikende bu aracı takip ediyordum. O zaman tüp takıldığını duymuştum. Yanlış hatırlamıyorsam aracın tüp takılma tarihi ile benim elime geçme tarihi arasında 2-3 ay vardı. 2-3 ay tüp takılmış bir RS alınmaz diyorsanız o sizin kararınız.
Aracı 126.000 de aldım 124.000 e kadar tüm bakımları tüm herşeyi serviste olmuş aracını tüm faturaları duruyor. Motor kırmamış şanzuman kırmamış ama 2 ay tüp takılmış bir RS ten bahsediyoruz. Aracın tüm bakımlarını a' dan Z'ye ye başında durarak yaptırdım net 10.000 TL harcadım.
Aracım gidişi duruşu ön takımı motoru şanzumanı yürüyeni içi dışı gerçekten çok üst seviyededir.
Piyasada 2 arabadan 1 araba yapılmış RS lere , kaç kere şanzuman kırdığı motor kırdığı belli olmayan RS lere ne paralar istiyorlar ve bu araçların çoğuda satıldı,satılıyor.
140,000'de motor hiç açılmamış, hiçbir yerinden ses gelmeyen, tekerlek bilyalarından baskı balatasından devirdaiminden trigerine buji kablolarından enjektörlerine kadar hepsini değiştirdim. Dünya kadar emek harcadım. Ama neymiş biri çıkıyor araç soldan işlemli araca tüp takılmış diyor. Neyse devam edelim.
Arabamı çok keyifle kullandım. Bu kadar bakım yapınca aracım beni hiç üzmedi. Çoğu insan arabanın nasıl gittiğini ne kadar düzgün bakıldığını biliyorlardır.
Ailesel sebeplerden aracı satma kararı aldım. İzmirden Can özgür ile takas konusunda anlaştık. Arabayı anlatırken de sol kapı sacının ve çamurluğun değişik olduğunu ufak tefek çiziklerinin olduğunu kaputunda taş vuruklarının olduğunu söyledim. İzmir'e gittiğinde hasar kaydı olmayan Rs imin hasar kaydı olduğunu öğrendim. Farkını konuştuk ve alışverişi gerçekleştirdim.
Şimdi gelelim Uğur Büdün'e
Uğur'cum senin benimle bir sıkıntın varsa direk gel bana söyle koçum,
Araç 2,5 senedir bendeydi neden yazmadın bunları, bizlerle neden paylaşmadın bizde öğrenmiş olurduk.
Bu arada Halil abiden Aldığınız DK plakalı 182 yle motor kırdığını ,şanzuman kırdığını bizlerle neden paylaşmadın. Madem çok bilgi paylaşmaya açıksın. Arabayı satarken ne dediniz Laguna pistonlu RS için çok mu temizdi boncuk muydu araba.
Seninle elbet denk geliriz yüz yüze konuşuruz bunları.
Ben kimseyi sizin gibi kandırmadım yalan dolan konuşmadım işimde olmaz .Beni bur da az çok kişi bilir, bir kişi bile benim Hakkımda kötü bir şey diyemez ben sizin gibi çakal değilim.
Bildiğimi söyledim bilmediğimi öğrendim. Açık ve net.
39 TE 584 plakalı RS motoru şanzumanı tüm yürüyeni ile piyasadaki çoğu aracı net bozar. Hatta Türkiye'de ilk 5 in içine girer.
Aracın kapı sacı , ön çamurluğu değişik, arka çamurlukta işlem var diye sıkıntısız olan bu RS hakkında 2ay tüp takıldı diye böyle laf yapılıyorsa Piyasadaki sahibinden kombine biletli arabaları tavuk kümesi yapsınlar.
Bu konuya son yazımdır.
Herkese hayırlı günler.
///Renault Sport
///Oto Metin Garage
Selçuk ben de dedigine katılıyorum arkadasın sitede topu topu 10 tane mesajı var zaten son 4 ü arabayı kötülemek için. Eski sahibi de zaten gerekli açıklamayı yapmış.
Sadece 2 - 3 ay lpg takılı RS işinize gelmiyorsa almayın etrafta üst kapak açmış şanzıman dagıtmıs başı kıçı farklı RS ler çok diye...
BSM PERFORMANCE
2 saat önce araca bakmaya gittik araç gerçekten bir çok rs i net bir şekilde bozar. Ciddi bir emek ve vakit harcanmış bir araba bana pahalı geldi almadım umarım kıymetini bilecek biri alır.
içerisi şampiyonlar ligi gibi, pırlantacılar galericiler...
daha oncede dedım yıne yazıyorum araba boncuktur değişen olabilir bir cok parcasıda sıfırlandı sahidim bazılarınıda ben sahsen yolladım araca
Ya kelebekler hayatı görünce intahar ediyorsa???
Şimdi burda düşündüren şey satılığa çıkmış bir arabayı kötüleyip arkadaşına ya da akrabasına ucuza alma fikri mi güdülüyor?
Genelde burda işler sanırım bu şekilde yürüyor çamur at izi kalsın şuan sahibi olan arkadaş herşeyine baktırıp ekspertize sokup takasladı aracı satılırkende söylendiği gibi araç zımba gibi yapmayın ya bu tarz şeyler Allah korkunuz olsun biraz.
iki tarafada hayırlı ugurlu olsun öncelikle 2 tarafta anlaşmış satışı yapıp anlaşmışlar olmuş bitmiş mi bitmiş..... şimdi araca tüp takılmış ise satmadan önce söylemedigini nerden biliyorsunuzda aman o araba tüp varmış diyorsunuz tüp takılmıcak diye birşeymi var istersem ortadan ikiye keserim ona göre satarım a.q senelerce hurda arabalara bindiniz lafım anlayana kimse üstüne alınmasın öyle gidiyo böyle gidiyo boncuk çiçek 1 parça boalı 2 parça boyalı arabayı bir görüyoruz içine bakıyoruz maşşallah 500 bin varım ben diyor orası degişmiş burası degiş ama boncuk neysemillete motor kırıpta kapak açmadık diyenleride biliyorum ayiryten - Motor kırmayıpta benim arabam için yani kendi arabam için motor kırdı diyen gavatlarıda o da kendini iyi biliyor degilmi
neyse ortalıgı karıştırmaya gerek yok TE rs i savunmuyorum ben ama sizin BONCUK dediginiz araçlardan daha boncuk bir araç 3-5 kişi var bu gavatlardan sakın yanlış anlaşılmasın burda yazanlara seslenmiyorum biz merkeziz diyenlere sesleniyorum
Size CLİOOOOO RSSSS inizle mutluluklar
![]()
Go promda hala yürür videoları durmakta tüpü boyayı geçtim 2000 2001 model araba zaten arabanın yürürünü alanda biliyor satanda bu saatten sonra hayırlı olsundan başka bişey demek yanlış olur.Typerımla rs sökükken yediğim boyuda unutmadım![]()
DR.ECU
Oto Metin Garage
one lan seçkın içini dokmussun herşeyiyle puhahah kıng rshadı kırlılerı dokelım doğru-yalnıs partı baslasın
![]()
Ya kelebekler hayatı görünce intahar ediyorsa???
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)