PULAT Nickli Üyeden Alıntı
Kuş kadar beyniyle bana laf sokmaya çalışanlar eminim ki bu cümlelerimi de ya kaba etlerinden anlayacaklar yahutta mantığını o minicik beyinleriyle kavrayamayacaklar ama ben yine de iki satır yazayım hani olurya İlahi bir vesile olurda idrak edebilirler.
Ortadan yarık typer ile 106 ile bilmem ne ile neden kıyaslıyorsunuz bu araçları? Bunlar dediğiniz gibi özel araçlar, markaların sınırlı sayılarda ürettiği bazı donanımları kendilerine has modeller. Bunları alan kişilerde genellikle markaya hatta modele sadık kişiler oluyor. Normal bir clio alacak olan adam alternatif olarak 207 fiesta jazz colt c3 gibi B segment diğer araçlarıda alternatifleri arasına sokabilir. Ama bir adam Reno Sport seveniyse gidipte typer almaz kolayına. Keza 106 ya 30 vermeyi gözden çıkarmış adam gidipte clio rs almaz. O sebeple felanca modele şu parayı istiyorlar zırvasını geçin g.tünü yiyim havası onlar. Biri çıkıp şasisiz tofaşa 30 çekiyorlar oy laguna şu parayı eder deyip aklınca malını değerlendirmeye çalışıyor ama o işler öyle değil. Zamanında bu memlekette gti lar integralar fink atarken doğru dürüst r5 turbo yada başka bir modeli yoktu renonun sporcu olarak ülke yollarında. Bazı şeylerin alt yapısı çoook öncelerden mevcut. Öyle boyasız bilmem nesiz diye 40 50 yazayım işi renoda yemez kusura bakmayın. Bir stop lambasını bile orjinale çevirmek için para harcamaya kıyamayan adamdan bulunmaz hint kumaşı alamazsınız. Hadi zevkidir diyelim her halükarda saygı duyarım; Ben bir aracın piyasasını kendi kardeşlerine göre kıyaslayıp alırım. Normal bir b segment araç değil bu clio olmazsa fiesta alırız sorun değil diyemeyiz. VTİ ın typer ın 106 nın piyasada bu kadar sevilmesi ve yüksek paralar etmesi tesadüf ya da sizdeki bu komedi filmi sahnesinden alıntı düşünce yapısıyla olmadı. Renault firması Türkiye ye hep ikinci sınıf gözüyle baktığından -ki halen daha da öyledir- bugün sporcu modelleri hak ettiği değeri göremiyor. Temel mantıkta donanım komfor güvenlik gibi hemen her anlamda hatta performansta bile muadillerinden iyi olduklarından mantıken daha çok ya da en az onlar kadar etmesi gerektiğini düşünsekte piyasa şartlarının akılla mantıkla pek ilgisi yok. Şayet olsaydı tofaşlara 10bin tl üzeri para veren kimse olmazdı. O yüzden cli rs i 106 ile bilmem ne ile kıyaslamayı bırakın. Bu araçların kıyası kendi kardeşleri ile olur. Megane rs ile bile kıyaslanmamalı. Bazı araçların ufak tefek detayınıda bilmeden konuşmayın. Burası mal kötüleme yada yüceltme yeri değil.
Mezarcılık olayına da gelirsek, ben f7r seven defalarca alıp masraf edip yok paralara satmış bir insanım. Türkiye de ki belkide en sağlıklı (motoru kesinlikle ellenmemiş) ve başka araçlarda olmayan ufak ekstralara sahip aracını insanlar f7r a 20 küsür yazarlarken 15 bin tl ye sattım. Harcadığım para totalde 30 bini bulmuştur. Bu sadece 1 tanesi. Ben satarken de alırken de dosdoğru konuşmayı severim her ne kadar işinize gelmese de en kral f7r ın benim gözümde edeceği 20bin tl dir. clio rs ise 28-30 bin çok iyiyse orjinalse. Megane rs ile alakalı yorum yapmayacağım çok sevdiğim ve sahip olmak istediğim bir araç olsa da muadilleri içinde alınması bence en mantıksız araba gibi görünüyor. Gereksiz ağır stok haliyle yürümüyor vs vs.
Ya da siz bu yazdıklarımı yok farz edin çekin fiyatları yukarıya. 50 bin yapın ne de olsa vti lar o paraymış ve f7r a bile geçilen arabalar onlarda. Sonra torunlarınıza bırakırsınız biz bu arabalar için böyle böyle ettik kuş kadar aklımızla millete laf sokmaya çalışıp fiyatı şişirdik sonra "elimizde" patladı vs. Bu tip araçlar piyasada sirkülasyonu oldukça değer kazanır. Öyle ışıltılı garaj köşelerinde fiyat yükseltme saçmalıklarıyla olmaz o işler. Ben her gün ilanlara bakıyorum. Hep aynı arabalar. Sanırım genel kafalarda aynı. Böyle devam edin. 106 10 kere el değiştirirken siz rs lerin yakaladığı sübaplarla tutturulamayan sente ayarlarıyla filan uğraşın. Kaç kere tezgah görmüş motorların empozesini yapın şöyle yürüyor böyle kaçıyor diye. Kendinizi avutun. Haydi selametle. Benimle şahsi bir karın ağrısı olan varsa da yazacağım telefon numaramdan arasın. Bu konu insanların bilgi paylaşımı ve birbirlerine yardımcı olması için var. Minicik beyinlerle laf sokma yeri değil gereksiz kalabalık etmeyelim.
0536 701 78 61 Gökhan KARPUZ.
Saygılar selamlar.