arşivi paylaşşsam piyasa alt üst olur :D
Printable View
arşivi paylaşşsam piyasa alt üst olur :D
konular acılmısken şu ülke meselesi haline gelen kus kaput olayınıda yazayım arkadaslar nedir arlarındakı fark agırlık artısı eksisi v.s kus ile diğerinin
Kuş kaput olayı çok derin
Kuş kaput ile Köpek Kaput arasında kg farkı var zaten
Kuş - Aliminyum
Köpek - Çeliktir
Kuş kaput aliminyum olduğu için önden kaza yaparsan değişir doğrultulmaz
Serviste artık fabrikasyon kuş kaput gelmediği için köpek getirir
Ön kaputun değiştiğini böylelikle anlarız
Ayrıca 12. sayfada köpek kaputun yararlarından bahsetmiştim
Tekrar hatırlanılsın madem:)
Bide yan sanayi köpek kaputlar var
Clio RS ler için KORE malı Köpek Kaput Özellikler Şunlardır...
bircogunuz simdi soracaksınız bu kore malı kaput nedir
bu kaput cinsi özellikle clio 2 kasa araclarda kullanılan yansanayininde yanı bir malzemedir
piyasada 130-140 liraya bile bulmak mümkündür sıfırnı
yapılısı tamamen cöpe atılan demir parcalarının geri dönüsüm seklindedir
adındanda anlasıldıgı gibi uzakdogu mensegilidir
normal kaputa göre rahat 2 kat Rs lerdeki aluminyum kaputa gorede en az 3 belkide 4 kat agır dır
genelde maliyet düşünülerek arabaya takılır ama takıldıgı arabayı adeta ön taraftan kasan bir yapısı vardır
elinizle vurdugunuz zaman teneke tarzı bir tangırtı yapar
tamirciler bu kaputu cok sever cunku bildiginiz demir oldugu için istedikleri gibi cekiç vurup sekil verirler
bunun yanında hiçmi olumlu yanları yok elbette var
bunlardan 2 si
arabaya yay taktıgınızda arac beklenenden daha fazla duser
ayrıca kısın karda falan kaldıgınızda ön tarafa daha cok agırlık yapacagı için aracı kaldıgı yerden kurtulması için destekler
bu konuya bakarsan RS alınmaz aga :)
Alinicak rs cok var bence alinmicakdan daha ckk en azindan :)
Ama bazi sorulari netlestirmek lazim
Butcen nedir. 20 liraya rs cok piyazada ama aliciya satis sgorta bakim yag triger 22 liraya gelisi olacak
Once ne aradigini biliceksin.
Hatasiz boyasiz belki 2 3kisi tane vardir ama saglam para verip alicaksin
Yada 1 2 parca degisenli alicaksin motor ici kazasiz tavan kazasiz arka camurluklar kazasiz oldumu bana yeter diceksin 16 17 arasi bi rs alicaksin hersey tamamen duygusal yok ben 16ondan 17 liralik rs almam sorun cikarir diceksin alirken baktir kim baktirma derki yada cok para verince sorunsuz oldugunu saniyorsan hayal tamamen ben masrafsiz araba uretildigini duymadim :)
Icine sinicek araba binicen gezicen begenirsen alicaksin tamam sor et ama herlafa ne kulak as nede inan yoksa araba alamazsin. Rs zaten cok az piyasada iyi karar verip gidip bakip baktirip alicaksin oturdugun yerden araba bulamazsin :) araba alicaklara kolay gelsin valla ben 20 kere il disina gittiysem 15 i sorunlu oldu. O nedenle araba satarkende alirkende iyice konusurum. Laztikteki dis olcusunden tampondaki cizige kadar soylerim geldiginde. Adam farkli biseyle karsilasmasin diye.
Akif ben. Selcuk bu arada guzel destan yazmisin bi roman yazsan okunur :)
edit......
güzel bilgiler için teşekkürler selcuk kardeş birde bizim şirkette eskı kasa cliolar war hep merak ederim kaputları orj. bı kaputlar oluyormu rslere ölçüler aynımı 1.5 cdi cliolar ile rs'inkiler artı kılo farkı ne kadar ıkı kaput arasında
Kuş kaput istendikten sonra alinip montaji yapilabilir "aracim kazasiz" demenin en kisa yontemidir.. :)
Bizde var da noluyor gene alan yok:D
Allah'a şükür bizim kuşumuz da yerinde.:D Bu arada iynn-RS, senin arşivde FL RS de var mı, varsa biz de görelim eski fotolarını.:)