Hocam biraz bahsedeyim. daha önce bi konuda bahsetmiştim ama farklı şekilde algılandıgı icin yazdıklarımı editlemiştim.
Benim ilk E36 aracım. Aracı aldıgımda, şanzıman ötüyordu, baskı balata bitikti. Ön cam 3 yerden çatlak ve ayna üzerinde yoktu. Direksiyon ve benzin pompası ötüyordu. Külbitorden, karterden ve yag haznesinden yag kacırıyordu. Klima calışmıyordu. Direksiyon kutusunda boşluk vardı, zemberekten gıcır gıcır sesler geliyordu. Farların sinyal ayakları kırık ve far motorları calısmıyordu, sisler su icindeydi. Ön tarafta sadece tampon vardı ve altındaki ve tamamlayıcı plastiklerin hicbiri yoktu. Aracın dıştan gözüken bütün plastik aksamları piano black boyanmıştı. Stopların biri catlak biri delikti. Döşemede deri diye bişe kalmamıştı her tarafı delik deşikti. Torpido gözü sarkık, havalandırma ızgaraları kırık, tuşlar ya kırık ya da ışıgı yanmıyordu. Fitiller, cıtalar, kaplamalar, kapı dösemeleri, trimler vs vs.. bagaj halısı ve tavan dösemesi mındar edilmiş, üstüne üstlük kaplanmaya calısılmıs ama berbat işcilige sahipti. replika motorsportlar. üzerinde radyonun bile cekmedigi abuk sabuk bi teyp vardı. Şuan aklıma gelmeyen bir ton gıldır gıcık eksik... Bunların yanında, orj M paket olması, değşensiz ve ciddi bi kazası olmayışı ve renk-döşeme kombinasyonu benim icin olumlu yönleriydi. bulabildigim 2 fotoyu ekliyim o zamanlardan.
http://i.hizliresim.com/48D32A.jpg
http://i.imgur.com/OPiEdnA.jpg?1
Ama "kısıtlı" bütcem ile alabilecegim en iyi aractı. Zamanla eksiklerini giderir, binilcek hale getiririm diyerekten aldım.
Aradan 2buçuk sene geçti ve şimdi geriye dönüp baktıgımda yaklaşık 1buçuk sene aracı adam etmeye ugrastıgımı görüyorum. son 1 sene de ise ilave donanımlarla araca istedigim özellikleri katmaya çalışmışım ve yeni yeni keyfini sürmeye başladım. Dediğin doğru, boş oglu boş alsan 15bin liraya gayet güzel doldurulur. Tamam benim aracımı alırken biraz fazla masraflıydı ama en kız gibi olanı dahi alsan en genci 98 model olan aracın plastik aksamları, far stop vs aksesuarları muhakkak yenileme gerektiriyor ve ufak ufak dahi olsa topyekün baktıgınızda bin liraları buluyor. oyle 2-3bin lira falan da degil.
Hatta daha samimi olayım rakamlar vereyim. aracımı yukarda bahsettigim halde 2013 nisan ayında 23bin e aldım. o sıralarda ilandaki en yuksek fiyatlı coupe 34bin idi. Şuan benim aracımın da ilanı var sahibinden de ve fiyatım yuksek. Cunku anladım ki, zamanında 98 arabaya 34bin lira verilir mi dedigim zaman hata etmişim. Hakkıyla binmek istediginizde astarı yuzunu geciyor. E36 coupe piyasasında 2013 yılının 23bin lirası ile 2015 yılının 30bin lirası aynı degerde. İster piyasayı bozdular deyin, ister Euro ve Dolar fırladı deyin, ister vergiler arttı 2.eli etkiedi deyin hic onemli degil. Piyasa arttı ve daha da artacak.
Ben bmwci degilim, e36 olmasın e46 olsun, o olmasın e34 olsun gibi bi düsüncem yok. bu nedenle e36 manyagı biri olarak cok para harcadım üstesinden gelebildim. Mantıklı mı? tabiki mantıklı degil ama işte diyorum ya manyaklık.