User Tag List

Sayfa 1/2 12 SonSon
33 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Dizel araç seçimi ?

cyclonee16 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Dizel araç seçimi ?

Merhaba arkadaslar

Başlıktada belirttiğim üzere dizel bir araç alma arifesindeyim fakat kafamda bir kaç model var karar veremiyorum seçenekler ;

Punto,fiesta,rio ve clio 3 fiyatlar birbirine oldukça yakın amacım 1 sene kadar binip satmak kafamı agrıtmasın ufak tefek oynamalarla bir seye benzesin yeter yardımlarınızı bekliyorum

Birkan61 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Grande Punto hakkında bir sorun varsa yardımcı olmaya hazırım, elimden 3 tane multijet grande punto geçti
    - Bize Her Yer TRABZON

Mutu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    38 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Birkan Genç Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Grande Punto hakkında bir sorun varsa yardımcı olmaya hazırım, elimden 3 tane multijet grande punto geçti

Sinyal kolu arızası kronik mi? Bir de ön takım hassasiyeti yüksek diyorlar o doğru mu?

Sinyal kolu arızasını arkadaşın araçta yaşadık, 400 tl verdik sıfırına, aza mal olmuyor, benim de düşündüğüm bir kasa o sebeple merak ettim.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Mutu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sinyal kolu arızası kronik mi? Bir de ön takım hassasiyeti yüksek diyorlar o doğru mu?

Sinyal kolu arızasını arkadaşın araçta yaşadık, 400 tl verdik sıfırına, aza mal olmuyor, benim de düşündüğüm bir kasa o sebeple merak ettim.
    Kronik denilebilir, gp forumunda bu sorunu yaşayanlar var ama tek tük..

Aynı sorunu çok samimi bi abim yaşadı aracında, sinyal kolunu değiştiler sorun yine düzelmedi. Meğersek sigorta kutusunda bi kaç yer oksitlenme yapmış ondan dolayı airbag arıza ışığı falan yakıyormuş. Hatta deneme amaçlı eski kolu taktık sıkıntı yoktu

Sorunu iyi çözmek gerekiyor aslında.. Serviste direk değişime gidiyolar. Önce sağlam bi elektrikçi görmeli o sorunda..

Ön takıma gelince, son aracımda 17 jant + yay vardı.. Öyle Trabzonda köy yoluna dahi vurdum hiç bi sıkıntı yaşamadım ön takımla. Hatta dönüşte sağlam bi çukura girdim, jantı kırdım İstanbula gelince rotcuya girdim 1 milim hata yoktu..

Birazda kullanımla alakalı, düzgün kullanımda kolay kolay birşey olmaz..

Varsa başka sorunuz zevkle yanıtlarım
    - Bize Her Yer TRABZON

CRUEL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Aynı sorunu çok samimi bi abim yaşadı aracında, sinyal kolunu değiştiler sorun yine düzelmedi. Meğersek sigorta kutusunda bi kaç yer oksitlenme yapmış ondan dolayı airbag arıza ışığı falan yakıyormuş. Hatta deneme amaçlı eski kolu taktık sıkıntı yoktu

Sorunu iyi çözmek gerekiyor aslında.. Serviste direk değişime gidiyolar. Önce sağlam bi elektrikçi görmeli o sorunda..

Ön takıma gelince, son aracımda 17 jant + yay vardı.. Öyle Trabzonda köy yoluna dahi vurdum hiç bi sıkıntı yaşamadım ön takımla. Hatta dönüşte sağlam bi çukura girdim, jantı kırdım İstanbula gelince rotcuya girdim 1 milim hata yoktu..

ibizamı puntomu ?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Her ne kadar peugeot 308 kullansam da sıralamanda en güzel tercih punto olur bence.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yorumlar için tesekkurler
    Aslında ilk secenek punto ama activeler 22 23 bin lira piyasası baya bir canlı birde sizce 75 mi 90 mı olmalı bakımları biribirınden farklı maliyetler keza öyle aradaki farka değer mi

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    75 liğin yakıt tüketimi çok asılmazsanız eğer daha azdır. Benim aracım 112 lik. Ama 92 likler benden daha az yakıyor.

Mutu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    38 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Yok bizim sinyal kolu bozuktu. Güvendiğimiz elektrikçi, korna çalmıyordu gittiğimizde, fakat sinyal falan çalışıyordu. Boardda sıkıntı vardı, o sebeple komple dğeiştirdik. Sinyalde sapma ve korna sorunsuz hale geldi.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Simdi isteyim pek vaktim yok aksama detayli cevap vericem. Ulan o degilde 2009 yilinda 2006 model grande punto active multjiet 63000deki aracimi 19a e zor satmistim piyasa nasil canlanmis bellisi yok
    - Bize Her Yer TRABZON

kso021 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Grande punto dynamic yada emotion 22.000-25.000tl aralığında alınabilir

ofli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bende dizel araçlara baktım bence renault serilerine bakacaksan megane 2 al temiz bulursan hayatta fransız aracına binmem diyordum cam tavan dijital klima lastik basınc sensoru elektrikli katlanır ayna v.s beni cok cezbetti aldim gitti 100k da ilk sahibinden hatasız boyasız 2004 model arac bulunca hemen aldım tavsiye ederim donanım olarak cok iyiler.
    On3R
    R-Turbo

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı aron76 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    75 liğin yakıt tüketimi çok asılmazsanız eğer daha azdır. Benim aracım 112 lik. Ama 92 likler benden daha az yakıyor.
    75 liklerin az yaktıgını okumustum bır kaç yerde ama pek sakin kullanabilecegimi zannetmiyorum birde birkaç ekleme düşünüyorum yazılım vs.

slowmotion - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    polo dizel öneririm
    AmcaPolo

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Simdi isteyim pek vaktim yok aksama detayli cevap vericem. Ulan o degilde 2009 yilinda 2006 model grande punto active multjiet 63000deki aracimi 19a e zor satmistim piyasa nasil canlanmis bellisi yok
    Şimdi o km araçlar min 25 ah ah ben 22 ye bile razıyım

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı kso021 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Grande punto dynamic yada emotion 22.000-25.000tl aralığında alınabilir
    Active düşünmüyorum açıkçası aralarında cok bir fiyat farkı yok

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı aslan87 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bende dizel araçlara baktım bence renault serilerine bakacaksan megane 2 al temiz bulursan hayatta fransız aracına binmem diyordum cam tavan dijital klima lastik basınc sensoru elektrikli katlanır ayna v.s beni cok cezbetti aldim gitti 100k da ilk sahibinden hatasız boyasız 2004 model arac bulunca hemen aldım tavsiye ederim donanım olarak cok iyiler.
    Bizimde bir tanıdık hatcbak benzinlisini almıştı dediğiniz araçlar ciddi dolu sizin aracınız sedan mı bildiğim kadarıyla sedanlar bıraz daha pahalı sorun olmazsa aldıgınız fiyatı pm ler mısınız

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı slowmotion Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    polo dizel öneririm
    Hangi modelden bahsediyorsunuz örnek verebilir misiniz ?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı CRUEL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ibizamı puntomu ?
    İki arabanında birbirine göre artısı var

Şahsım olarak gönül punto, mantık ibiza

Zaten ibizayıda cam tavanlı punto ararken aldım, köye gidicektim araba yoktu tanıdıktan denk geldi hala bende 2 sene oldu

İbizanın artısı kaliteli oluşunu hissettirmesi, yol tutuşunun puntodan iyi olması ( orj lastiklerle yaylarla)

Puntonun artısı kesinlikle en başta frenleri. Bosch marka frene sahip ve ben hayatımda böyle güzel freni olan bi araba sürmedim İbizada bu fren güvenine sahip değilim..

Hangisinin temizini bulursak onu almak daha mantıklı olur bu soruda

Alıntı mustafayepkin Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yorumlar için tesekkurler
    Aslında ilk secenek punto ama activeler 22 23 bin lira piyasası baya bir canlı birde sizce 75 mi 90 mı olmalı bakımları biribirınden farklı maliyetler keza öyle aradaki farka değer mi
    90'lık olan iyidir, hoştur. Bende kullandım son arabam 90'lıktı 6 vites olması bi artı..

Evet uzun yolda motoru rahatlatıyor 160'dayken 3000 devirde oluyor araç ama kaç kere kullanıyoruz? ki zaten bu araç 6da değil 5'deyken daha az yakıyor defalarca denedim.

90'lık olanların parçaları biraz daha pahalı 75'liğe göre. Bana soracak olursanız 75 + yazılım mantıklı seçim olur Piyasada temiz uygun fiyatlı 90'lıkta pek yok gördüğüm kadarıyla.

90'lığın aman aman bir fazlası yok o 75'liğe göre iyiki almışım dedirtmedi bana..

Bahsi geçen polo yeni kasaysa sözüm yok ama eski kasa kedi göz kasalardan olan pololardansa gereksiz pahalılıktalar.

Şöyle diyim 2006 model temiz boş donanımda bir polo 2008 full donanım ibiza alabiliyor. Aynı şekilde puntonun full donanımlısınıda alıyor

ibizada poloyla aynı motoru kullanıyor..
    - Bize Her Yer TRABZON

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)