Kısa süreli getirilen ötv bir kalksa :D neler olacak bu memlekette ama. Süre anlayışımız tutmuyor onlarla.
Printable View
Kısa süreli getirilen ötv bir kalksa :D neler olacak bu memlekette ama. Süre anlayışımız tutmuyor onlarla.
Burada herkes yazıyor da bu forumda dünya kadar adam var bu şekilde piyasanın içine eden para kazanmak için plaka plaka araba araba yazalım isterseniz ya da onlar yazsın. Barındırmayın bu adamları, poh pohlamayın bu kadar basit.
Burada yazınca mal benim istediğim fiyata satarım moduna geçiliyor sen 15 liralık arabaya 25 yazarsan sonra da 3-5 çevrenle gazlaya gazlaya satmaya çalışırsan piyasa tabi allak bullak olur.
En basit örnek. Dün " Borusan, Jaguar'ın distribütörlüğünü aldı" diye konu açtık.
Bakın görün bundan sonra Jag fiyatları nasıl artacak..
arkadaşlar sahibindenin etkisi var fakat sıfır araçların fiyatları şu sıralar özellikle çok arttı vergilerden dolayı araç almak isteyen vatandaşta 2. el araçlara yöneldi şuan 2. el araçlarda arzdan çok talep var piyasanın artmasının en büyük sebebi bu. hiç bir arabanın hakkı bu değil ama millet gözünü karartıp alıyor çünkü sıfıra ulaşamayacağı için bunu yapıyor.
Eskiden olay sadece honda fiyatlariydi simdi tum markalara sicradi. Piyasayi alici belirler satici degil. Adam 25 binde ies satiyor alan var. Almayin abi gidin 25 e daha modelli daha dolu arabalara yonelin, 25 isteyen bakin bakalim 20 ye nasil veriyor.
98 accent 15'e alıcı buluyorsa kimse 1.6 iesler 20 bin eder mi diye sorgulamasın hondaya hakaret olur. 2000 model 1.6 ies 190 binde ağır kazası yok 14500 bine sattım 3 sene önce.
EF ye 16K İstiyorlar Ben 98- Ies e 17 k istiyorum çok diyolar :D :D
19 liraya araci al cilala parlat laguna lip tak prof makine ile sahil kenarinda 3-5 foto çek 24 liraya sat. Bunu surekli yapan biri var mesela
Piyasada dizel arabaya binen, arabadanda anlamayan sayısı o kadar çokki, asıl onlar yüzünden 0 araç fiyatları devamlı yükseliyor.
Adam bomboş araca 50-60bin tl verebiliyor. Donanım onun için hiç önemli degil. Şahine binse o bile o na çok ama gidip deli gibi paralar veriyor 0 arabalara.
İnsanlar dizel olsun az yaksın derken araçtan başka bi beklenti duymuyor. Cruise'muş, sunroofmuş, içinde ekran varmış yokmuş hiç umurlarında degil. elinde varsa 40-50-60-70 gidip o paraya alabildigi en lüx, bi o kadarda az yakan arabayı alıyorlar. 2gün sonra o arabanın degeri git gide artıyor. Eee işi bilen biri alınca noluyor ? Dopdolu bi araba istiyor. Ama boşuna 50lira veren amca yüzünden dopdolusuna 70-80lira vermek zorunda kalıyor. İşine gelmiyor almıyor, 2.ele yöneliyor.
2.el piyasası gün geçtikçe daha çok müşteri-satıcı çekecek. Çünkü gidipte bi Golfe 100k para vermek gerçekten akıl işi degil. O segmentin araçlarına bakın: Leon. Onların en dolusu ne kadar ? Max 70-80liradır. Nerdeyse birebir aynılar...
Connecting site...
Buyrun . Hem de 2 parça boyalı
Edit yapamıyorum nedense ancak sahibinden com'un buna da bir düzeltme getirmesi lazım . 1.4 tsi gti var sadece normal 1.4 tsi yok .
İlandaki düz 1.4 benzinli motor , hayır açıklama kısmına bile 1.4 tsi yazıyorlar . İnananlar da mevcut .
Yükselir tabi...
Sıfır fiyatları uçuk. 55bine Leon alanlar mesela geçen sene, sıfırı 70bin olunca satmaya kalktılar arabaları 63-64'e sattılar da.. Kar ettik sandılar.. Farkedemediler alacakları arabanın da yükseldiğini..
İkinci eli yükselten tek şey bende sıfır fiyatları.
2 hafta önce yeni 308 sordum dizel vam tavan, otomatik seçeneği olmayan arabaya 89bin TL istediler.. Dalga mı geçiyosunuz dedim..
10 gündür 20bin TL'lik araba arıyorum ama bulamıyorum.. 6N2 Polo var ancak.. Eder 12-13 normalde..
Birisi bunu aciklayabilir mi :)
Connecting site...
Abi 2013 model kırmızı cam tavanlı ibiza 1.2 tsi aldım dolu model jantına kadar , uzun uzun yıllar binerim diye düşünüyorum . Ben böyle piyasanın içinde daha araba almam satmam da .
Verilecek paralar bu paralarsa bir sürü araba var , eski arabalara yönelmenizi kimseye tavsiye etmem .
Yok yahu Haramidere'de Deniz'di galiba.. Nasıl satacaksınız bu paraya bu arabayı dedim hatta arkadaşımda vardı yanımda..
Connecting site...
bu ne peki ? ulan herkez çakal olmuş ya.
ilanlarda bi tane Fn2 var. arabanın tavan dahil çogu yeri degişmiş, ama yazılan fiyata bakarsanız sanki lokal boyalı. Daha 6-7ay önce parça boyalı +100k km üstü kırmızı fn2 55lira istiordu. bu adam bu arabaya nasıl bu kadar para istiyor ??... haa pardon. Mal adamındı isteyen istedigii fiyatı isterdi demi. Pardon :(
onu gören adamda ulan benim arabam sapa saglam, boya yok. Takk 70lira. pazarlık yok
Millette piyasada şaşırmış
Klasik araçlara yönelin birazda onlar piyasa yapsın belki yeni model araçların fiyatı düşer
maksimum 2 senede bir araba değiştiren biriyim ama şu fiyatları görünce uzun bi süre değiştirmemem gerektiğini anlıyorum.Araba alacak olanlarında allah yardımcısı olsun.
temiz arabada yokki piyasada ne markada olursa olsun olanlarda çok fazla fiyat 2.el piyasa değeri diye bişey yok artık isteyen istediği piyasaya satıyor vede oldukça genç bi nufüs arkadan geldiğinden satılıyoda malasef alan olmayınca satanın ............. derler :D ama satılıyo
Sadece ben dertli degilmisim demekki arabami sattim 2 ay oluyor hala arac alamadim seat leon fr bakiyordum mk 2 lerden 50 lira istiyorlar sunroofluya dedim yeni kasasini alayim bari cunku 2012 ustune yeni kasasi yeni teknoloji motorlu mk3 cikmis sifiri led paket sunroof dahil 59,500 lir 53 54 arasi alirim diyordum 2014 unu satici sifirindan fazlasini istiyor bi kac arabaya bakmaya gittim şaka degil gercekten katil olacaktim hepsinde bütcem sifirinida almaya yetiyor hatta golf 7 highline ikinci el almayada yetiyor 60 lira verecegime golf 7 alirim ustune az ilave edip hayatta ikinci sahibi olacagim seata 57 58 vermem insallah benim gibi parasinin degerini bilen arkadaslarda vermez ***** siteye ilan actim aciklamayada boyle boyle arac ariyorum diye yazdim seatcilar nasil saldirdi piyasamizi kiriyorsun diye ne mesajlar geldi anlatamam
kırıcı konuşmak istemiyorum tarzında değil ama bazı insanlarada müstahak bu fiyatlara. piyasada kaliteli güzel bir çok araç var ara sıra paylaşıyorum kıskanma favorini paylaş konusunda falan fiyatlarıda sürünüyor belli nedenlerden ötürü distiribütör servis yedek parça v.b ..
ne yazık ki ülkece iki üç markaya takılmış gidiyoruz o markalarda istediği fiyatı çekiyor çünkü satabiliceklerini biliyorlar..
model dediğin nedir ? yıl dediğin nedir ? km dediğin nedir ? hepsi üç beş bin tl ye bakıyor sıfırını almak yada yaptırmak restore etmek revizyondan geçirmek.. diğer yandan elindeki aracı satsan en iyi ihtimalde cebinden 20-30 bin tl para çıkıyor yenisini alabilmek için oda en iyi ihtimal premiuma çıksan bu rakamlar 50-100 bin tl lere varır..
Bende bu 3.20cd piyasasından şikayetçiyim . Tutan bir araç diye insafsızlığın dibine vuruyorlar . 4-7 arasındaki arabalara 80-110 bin arası istiyorlar .
Kazasız birşey olsun desem donanımı geçtim 90bin .
Bide bilincsiz saticilar var dun gorustum birisiyle leon fr icin adama anlatamadim artik bunlarda sunroof ve led paket standart diyorum adam iddaa ediyor hayir diyor benim arabamda var bu diye en son sinirlendim sen bayii ye git sunroofsuz fr al 2014 gel ben sana istedigin paradan daha fazlasini vericem dedim en guzeli araba almamal kendi aracimi sattigima bin pismanim
Biri çıkıp 10.000 - 14.000 bandınki arabayı
Kozmatik ve görsel olarak iyi bir dereceye getirip 25.000 bandına çekmeye çalışır ve başarırsa
dğer temiz araç sahipleride enayi değil kimse kusura bakmasın
Hondadan başlayan akım şu an bütün marka modellere sarmış durumda
Bu piyasa durulmaz bu saatten sonra gibi
Ben tertemiz arabamı satamıyorum
adam hurdasını iki şakşakçıyla 2 saatte satıyor
'' Yok öyle bi bağcılar :) ''
bana bir de arabasına yüksek fiyat isteyenlerin eleştirilmesi garip geliyor, adam zorla satmıyor, bence o fiyattan araba alanlar bu işin suçluları, ben arabama 100 bin isterim kimse karışamaz, alıcı çıkarsa satarım, alıcı çıkmazsa paşa paşa alıcının çıkacağı fiyata düşmek zorunda kalırım eğer gerçekten satmak istiyorsam..
Sanayideki ustalarla konuşuyoruz 2 sene önce 13-15 e satılan 1.4 ies ler şimdi 22-23 lira millette çakal tabi elindekini çıkarmaya calışıyor ama 98 model bir arabaya o paraları vermek hiç akıl karı değil tabi İstisnalar hariç :D
internet sanal rakamları ile gerçek dünyanın rakamları bambaşka..
eskiden insanlar galericelerden mümkün mertebe uzak durmaya çalışırdı şahısdan almaya çalışırdı..
şimdi tam aksine galericilerden almaya çalışıyorlar çünkü şahıslar çoğu piyasanın misli misli üstünde fiyatlar çekiyorlar..
Gıram sorunsuz içi daha 0 gibi olan 98 civic mi 14 de galeriye verdim babamın araba acelesi yüzünden 1 hafta sonra galeri 15,500 adapazarına verdi 2 ay sonra 16,500 yalovaya gitti orda da 17,500 tu en son arkadaşlarla hep birlikte bir sonraki şehir ve fiyatını merakla beklemedeyiz :D
Ben farklı bir açıdan bakıyorum. Bence biz fakirleşiyoruz. Yoksa alan alıyor arkadaş, sıfır dizel corollaya çatır çatır 80bin lirayı basıyor adam. Benim için acıyor.
Roomster
Donanım Motor Kampanyalı A.T.S.
Fiyatı (TL) Fiyat Detay
Active 1.6 TDI CR 90 PS 52.400 Fiyat Detay Skoda
Model
Metalik Renk (TL) Sunroof (TL)
Roomster 1.200 -
yahu arkadaş bu en boşunu fiyatı ben en dolusunu ( style+panaroma ) geçen sene mayıs alında 34,500 e aldım varın siz düşünün
26000 km deki 2 eline adam 50k fiyat çeker olmuş şimdi ben bu aracı satmak istesem kaça satıcam ki benim aracım daha 9000 km de ne boya var nede rutuş aldığım fiyatıda yazdım liste fiyatınıda yazdım siz söyleyin kaça satalım :beuj:
50 bin yazacaksın abi, daha ucuz yazarsan altında bit yeniği ararlar :)
benim en başından beri bahsettiğim olay buydu, Sahibinden sitesi yıllardır var, dün açılmadı, son 2 yıldır artış var, görmezden gelsekte Türk Lira'sı çok değer kaybetti, piyasa kötüye gidiyor, millet kredi çekip, ev, araba, telefon almayı marifet sayıyor, şuan uzun vadeli borçlanma çok fazla, Allah sonumuzu hayır etsin
uzun vadeli borçlanma dediğin gibi çevremde nerdese kredi borcu yada kredi kartı full çakılı olmayan adam yok yakında millet çok sağlam patlıcak allah sonumuzu hayır etsin.
0 km araçların fiyat artışınında tek nedeni türk lirasının değerinden ziyade ötv ve kdv zammı arkadaş ödv dediğin şey 10 küsür senedir başımızda verginin vergisini ödüyoruz adam kdv yi ekliyor üzerine ötv ilave ediyor ama nedense zevkine olan ürünlerde ötv yok örnek olarak tek taş pırlanta bunda ötv yok sanki zaruri ihtiyaç anasını satiyim günlük aldığımız kullandımığımız her şeyde ötv mevcut