bilen vardır illa ki burada piyasa şuan yüksek diyorlar alan satan yok mu peki 2012 astra mı satılığa koydum talep beklediğimden çok daha düşük
Printable View
bilen vardır illa ki burada piyasa şuan yüksek diyorlar alan satan yok mu peki 2012 astra mı satılığa koydum talep beklediğimden çok daha düşük
Millette para yok krediler dolmuş durumda yeni kredi çekemiyorlar nereye yüksek piyasa.
Sahibinden sanal piyasası yüksek bitek.
alıp-satması kolay olan 15k-25k arası araçlar tarihinin en yüksek fiyatlarını görüyorlardır herhalde.
Biraz da çözüm konuşalım arkadaşlar.
Ne yapabiliriz?
Almamaktan başka bu kişilere prim vermemiş oluruz.
Mevcut aracı kullanmaktan başka çözüm tutulmayan araçlara yönelmek olabilir.
Başka ne düşünüyorsunuz?
Araba satılmazsa, vergi indirimi de olur, bayide fiyat indirimi de. Yeterki satılmasın.
Tabi bu satış düşüklüğünün farklı şekilde zararlı etkileşimleri de olabilir o ayrı konu.
Saf araç satışı olarak düşünmemek, arka planı da düşünmek gerekir.
bayilerde indirim var gibi duruyor şuan. satışlara bakılırsa gece seneye gore baya fazla düşüş var zaten eylül olmuş hala bazı markalarda 2013 fiyat listesi diye secenekleri duruyor..
95-96 yıllarıydı, DoğanS imiz vardı Sıfır almıştık. Onu Satıp Sarımsaklıda Yazlık almıştık ve üstüne kalan parayla 74 1303big vosvos almıştık. Şimdi piyasaya bakıyorumda oraya doğru gidiyor.
Aldığımız Araç 2008 Ford Ranger hi-rider 21k ya aldık geçen sene bu zamanlarda şimdi piyasası en berbatı 25-24k seneye yeni bir kamyonet alıcaz 22k veya 23k ya satarsak nasıl alalım ki:soru:
https://scontent-a-fra.xx.fbcdn.net/...46&oe=54A1D5EC
Fazlada bişey demeye gerek yok sanırsam :D
Hondaya diyecek bir şey yok ama genel olarak pisyasanın artması dolar'a bağlı
şu sıralar piyasası en stabil en durağan olanlar pick up lar.. aslında alıcan güzel yüksek hacimli donanımlı bir pick up birazda sen çekip çeviricen varsın her sene muayenesi olsun..vergisi zaten 3.5 cc ye kadar 6 yaşına kadar yıllık 1500 tl idi en son.. birde kaskodan bir alt dilimden ödeme olayı var onlarda bir alt dilimden..
ranger 2.2tdci lar çok mantıklı geliyor bana onu 3.2 wildtrack versiyonuna çevirip bir chipde atılsa güzel bir şey olur..
http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...77912037/detay Bu nedir ya birde kazası var
Geçen gün şu aracın sahibi dükkana geldi bi araca bakmak için. 2003 bora ne eder dedi boyasız otm. sanruflu , en kabadayı 30-31 e satar dedim. 38.500 verdiler vermedim dedi (yersen) , dedim biz o paralara 2012 jetta alıyoruz. piyasanın harbiden boku çıktı.
Sahibinden Satılık 129.000 KM OTOMATİK HATASIZ BOYASIZ OZEL SERİ HİGHLİNE VW BORA - (Otomobil Volkswagen Bora) - Mersin Yenişehir Ciftlikkoy - Araba.com
bi ilan var adam 2010 eraya 45 bin yazmış , aradım 2015 blue var üstüne kaç lira istersin diye görmemiz lazım dedi ciddi ciddi. :D
geçen hafta kilis ten 16 liraya ilandaydı. 3 lira birşey değil ama biniciye alacak araç kalmıyor çok fazla alsatçı var..harbiden araç arayanlara allah sabır versin.
sahibinden.com - Satılık, Kiralık, 2.El, Emlak, Oto, Araba, Alışveriş, Hizmet, Kariyer, İş İlanları, Bilgisayar, Cep Telefonu, Tekne, Motosiklet, İş Makinesi fiyatları - ilan ve alışverişte ilk adres
Konu bence piyasa fiyatlarından cıkmış hondalar niye bu kadar pahalı ona gelmiş :D
Honda'yı konuşan olmamış ama bold machine.
o zaman seni rahatlatım hondacı değilim, avatarımdan nickime kadar bmw ci olduğum belli gel gelelim bizim piyasaya ilanlara bakıyorum temiz 320 coupe (e36) +35k civarlarında.Ben o kadar para veriyorsam araba orjinal olması mantığıyla tüpsüz benzinli ellenmemiş dellenmemiş dolu bir araba bakıyor olmam gerekir.Velev ki buldum aldım. Km de en az 70 krş yakıt, yedek parça da sürekli zam birde araba yaşlı ne zaman neresi arızalanacak belli olmuyor.Sence mantıklı düşünen biri bunu alır mı? bence almaz o zaman sorun bizde almacağız ki piyasa düşecek.
Zaten ona zam buna zam hani bize neyse bu mantıkla devam edildikçe alım gücümüz düşüyor.Benzin istikrarlı bir şekilde yükseliyor yarın öbür gün araçları ucuza dahi alsak ne kadar bineceğiz orası ayrı konu.
Burda kac kisi araci aldigi fiyata veya altina verir????her alan 3 5 ufak masraf yapiyor.... 1 2 de ustune ekliyor..
1 2de fiyati sisiriyorki pazarlikta onu dusup istedigi fiyata veriyor... sonra piyasa yuksek...herkez alirken en ucuza en iyisini almak icin cabaliyor ama ayni kisi satarken ne kadar yuksege satabilirim diyor... piyasa gunden gune yukselir...
2 gün önce facebookta e36 alım satım sayfasında bir cabrio paylaşıldı adam 58000 istiyor 320.araba kalem :) altına biri yorum atmış fotoğraflı 3 ay önce 42 43 arası satılan araç şimdi 58 milyara ilanda diye. bende araba arıyorum şuanda 15bin bütçeyle ve 2 aydır araba alamıyorum param hazır olduğu halde.okula gidip geliyorum hergün 100km yol mecbur kaldığım için aylardır abimin arabasını aldım adamda arabasız kaldı.eskiden 15bine ne güzel para derdik ne arabalar alınırdı.1.7ler 9-10 lirayken bindik kimse bilmiyordu mutluyduk.e30ların en temizi 12 13 ediyordu . civicler 14 15 ti heyt be..bir zamanlar 4milyara muayeneli lpgli vosvos satmıştım şimdi vosvos alıyım diyorum onlarada el değmiyor neolacak sonumuz belli değil..
Zarar etmeyi kimse istemez. Örneğin 45 liralık fluence'yi 41 liraya al ve 45 liraya sat , problem yok orada. Asıl problem binici parasına yani 45 e alanın 50 ye çakmaya çalışması. Halbuki kendilerine çakmışlarda haberleri yok. Genelde çoğu memurdan diye satılan toyota öyledir mesela.
Ek olarak herkes alım satım yapmaya ayak üstü galericilik yapmaya çalışınca sonuç böyle trajik oluyor işte.
Gözümün önünde 23 liraya Sözde efsane kasa olan corolla satın aldılar. 21.500 liraya Fiorino aldık babama Klima,Hidrolik direksiyon,1.3 Multijet dizel Bakımlarını vs komple 23 Liraya hallettik. (Aile bineceği için Fren sistemi Komple Revize edildi.4 Lastik vs)
Bende bilmiyorum millet ne akla hizmet alıyor satıyor
feleğin çemberinde 4 tur atmış aracını satarken sürtmeden boyatan adam, senin aracı alırken tampondaki kapıdaki boyayadan pert muamelesi yapar. Birileri aldığı sürece bu fiyatlar artmaya devam eder. Ben piyasası sürekli artan başka bi yer görmedim.
Ne zaman otomobil alım satım aracı değil de ihtiyaç aracı olursa o zaman piyasa normale döner. Şu anda ihtiyaç için alınırken ticari mal olarak ta bakıldığı için böyle. Bir de yeni bir kanun çıkaracaklardı. Otomobiller sadece galerilere satılabilecek diye. Eğer o kanun çıkarsa yine biraz normale döner gibi geliyor bana. Şu anda bu mali kaygılar yüzünden insanlar zevkine göre değil de prim yapabilme ihtimaline göre araba alıyorlar. Bu yüzden de piyasada hızlı alınıp satılan araçların fiyatları patlarken daha güzel ama daha az dolananların fiyatları o kadar yükselmiyor. Kısacası insanlar bineyim keyif alayım ya da ihtiyacım var diye araba almıyor maalesef. Onun yerine parçası bol ve ucuz, az yakan, kolay satılan ve prim yapan diye alıyor.
Bir laf var sen eşşek olursan semer vuran çok olur.
Olay şöyle oldu , 4-5 Arkadaş anlaşıp S2000 leri 120 liradan nete koydu , piyasadan anlamayan galerici arkadaşlar ticari zihniyetle bunu görüp 105- 110 a ne kadar S2K varsa toplayıp onlarda 120 - 130 nete koydu . Al sana S2k piyasası 130 oldu hayırlı olsun :)
Yurt dışında devlet araca ne değer belirliyor ise piyasa aşağı yukarı odur. Türkiyede araçların video ve tıklanma oranına göre piyasa belirlenir. Siz anladınız onu..
adam 20 bin liralık arabayı satarken euro 4 lira oldu sıfır araçlara ötv zammı geldi diyor. sanane kardeşim 97 model arabanın sıfır arabaya gelen zamla ne alakası var. bu iş her zaman tabandaki araçların artmasından dolayı böyle oldu kim ne derse desin.
Alan yok satanı seveyim.İsteyen istediği fiyatı yazsın.Para dönmüyo ki
Yok yok satılıyor cidden millet ne yapsın ucuz araba kalmadı ki ihtiyacı olan pahalı da olsa alıyor.