bende anlamıyorum kım alıyor. sanırım hesap kıtap yapmayan kısıler alıyor.hadı dersinki arabada hıc bır bakım masrafı bıle yok veririsin 2-3 daha fazla ama millet uçmuş. bende oyuzden şuan arabasız kaldım :D
Printable View
Son 2 aydır yoğun olarak araba arıyorum, herkes tok satıcı olmuş, arabaları gözlerinde altın değerinde, oluru ne olur diyorum küfredercesine 250 TL'sini almam diyor . Facebook'un ardından sahibindende işsizlik abidesi olmuş. Bazı arkadaşlar suçu sahibinden e bulmuşlar evet doğru tespitte bulunmuşlar, bizim halkımız bedava buldu mu b*kunu çıkartır, koysunlar bakalım ilan başı 10 tl'den arabalarını siteye! Eskiden pazara gittiğimizde satıcı kafasında az çok belirlediği fiyata pazardaki diğer emsal aracın fiyatından haberi olmaksızın satmaya çalışırdı, şimdi ise biri yüksek fiyattan ilan açıyor diğerleride benimki eder diye aynı veya yüksek fiyattan ilan açıyor. Diğer bir sebep ise galericilerden başka herkesin al-satçı fırsatçı olması çevremde o kadar çok kişi var ki gördüğüm bu işle uğraşan artık ev geçindirir hale gelmiş, burda galericilerin suçu ne? Onlarda vergi vermesin, dükkan açmasın o zaman? Devletin bir düzenleme getirmesi lazım.
Herkes malına istediği fiyatı yazar ama sadece yazar fahiş fiyatlarla satan çok yoktur diye düşünüyorum hele ki spor araçlarda bu daha zor biliyoruz ki aylarca ilanlarda kalan bir çok bu durumda araç var..
1.4 is hb lere 23 24 yazıyolar milletde bu fiyatlarda sanıyo ama satılmıyor araçlar aylarca sürünüyo sahibindende
nettede çok çakallılar dönüyor mesela bir arabayı ilana koyuyorlar ilanı açanlar fahiş fiyattan sonra satıldı diye ilanı kaldırıp bir iki hafta sonra tekrar başka hesapdan farklı fotolar çekip yeniden ilana koyuyorlar farklı fiyatla aynı aracı.. falan filan milletde satıldı sanıyor o fiyata satıldıysa benimkide satılır diyor ...
Yarın pederle Type-R bakmaya gitcez, ben bi ara sordum 42 son dediler şimdi 40 istiyolar bakam bu sefer kaç isticekler...
İnsanlar arabaya kaç para istediklerinden bile emin degill...
Yaw birde sahibinden de başlıklara kaporası alınmıştır, araç satılmıştır diye saçma sapan başlıklar yazmaya başladılar mantığı nedir ulan sattıysan hala neden ilanda, anlamı şu herhalde favorilerine ekliyenler arabayı çaktım avcunuzu yalayın. :confused:
Bugün otopazarına gittik babayla
TOFAŞ 13lira
Albea 15lira
VOLVO T5 1998modeldi sanırsam 20lira
Civic iES GPaket full 23lira
S80 2.6 36.5lira
Type-R bakcaktık araba yoktuu
STI baktık 2007 2.5 80lira
kavşakta yanlayan E46 3.25 50lira
sırf bende bu araba var havasıyla pazarda boş boş sıkan iES 27lira
millet hakkaten şaşırmışş...
beklemeye devam ..:)
Harbiden arabasından memnun olan satmasın dayansın abi , değmez şu devirde araba aramaya..
aracını satıcağına git donanımını kendin yükselt artık her tür donanım aftermarket ürünler olarak satılıyor.. far sensörü,yağmur sensörü,xenon,koltuk ısıtma,ses yalıtımı,multimedia sistemleri her tür teknoloji artık sonradan orjinale yakın aracın hiç bir yerini delmeden kesmeden oynamadan takılıyor.. zaten ufacık sensörler.. senin aracında biraz doluysa taş üstüne taş koymak gibi bir şey..
Bugün artık maliyetleri düşürme adına eskiden araçlarda donanımlarda standart olarak sunulan çoğu şey opsiyon misal artık premiumda deri bile opsiyona kaydı e segmentinde ancak işte o aracın en üst sınıf paketini alırsan sana full dolu araba veriyorlar oda zaten dünya para
2001 200.000 üzeri görünümü temiz megane'ye dün pazarda 21 çektiler :(
99 accent gls 16 üzerinde çektiler :(
2005 vtec II'ler 35 bin ila 40 bin arası isteniliyor.
esas sorulması gereken hala otopazarı kaldımı giden varmı ben en son 2002 de gitmiştim..
pavyona düşmüş kadını çekip alıp ordan kurtaran gibi
otopazarına düşmüş type-r'ıda ordan kurtaran cennetlikmiş :p :D
Kapora alınmıştır yazanların çoğuda alıcı olanların bir an önce elini tutup araması bak araba satılıyor haberin olsun psikolojisi vermeye çalışıyorlar :)
Bence bunların hepsi salak. Çok açık ve net.
alan mı saf satan mı uyanık?
iyice bku çıktı bu sahibindenin. Adam 60 bin km deki hatasız araca 40 bin yazmış, aynı model 200 bin km de kaç parçası boyalı olan, şekli kaymış araca 45 bin yazılmış. Millet çok mu zeki ya da çok mu enayi anlamadım.
Ford Focus 2 makyajlılara bakıyorum almış başını gitmiş, 100 bin+ km de araçlara yazılan fiyatlar nerdeyse yeni kasanın fiyatlarına yaklaşmış. Ben bu araçların hiçbirinin satıldığına inanmıyorum, piyasada sıcak para yok dönmüyor. Sigortacı arkadaşlarım var işlerin nasıl düştüğünü anlatıyorlar hergün. Şuan araç alanlar al-satçılar diyorlar devamlı.
1 sene önce 25,750 ye alınmış 2005 model 95 binde otomatik bej rengi vtec cuma günü 30 bine satıldı. Arkadaşım sattı.
Ne altın alıyon honda al honda :)
Kısa yoldan kar etmek isteyen, köşe dönmek isteyen oldukça, kendini bu kadar uyanık görenler piyasada dolandıkça bu böyle gider..
Eşek olana semer vuran çok olur.. En çok kızdığım alıcılar.. Alma arkadaş zorun ne derdin ne paran mı çok bişey mi batıyor.. Biraz alma bak bakalım o zaman uyanık(!) al satçılar ne oluyor, ne kadar g.t oluyorlar..
Sıfır fiyat böyle sürekli arttıkça bu piyasa değişmez.
40 verim km yükseldi :D
Nakit, keşh :cool:
kalan 25'i ne zaman odeme yaparsin? :D
emsalsiz bebekler bebeği full x full.. km kac istiyorsun onu soyle hallederiz..
35 ay 1071 i almayin km si ni dusurmus yeni sahibi ahahahahahha
48 milyara aldıkları arabaları kaça satıyorlar Connecting site...
ayıplayalalım mı fırsatçılar diye?
Şu gazete haberlerinden sonra konuyu zirvede bırakabiliriz bence..
paranın zaman değeri diye birşey var ozamanın 48 milyarı şimdinin kacıdır bir düşünün.
97 senesinde parliament mavisi dolu denebilcek e36 3.16i 5 küsür milyara almıştık. 2003 de pert ettiğimde kazalı haliyle 10 milyar sattı babam. 65binedeydi ozaman 20-25 ederdi.
rekabet koşulları ne kadar değiştirmiş herşeyi, o zamanlar bir asgari ücretlinin sıfır araba alabilmek için 70 aylık maaşını yemeden içmeden biriktirmesi gerekiyormuş. şimdi bu sure 40 ay civarı..(şahin S-fiat linea 1.4)
O nostaljik gazete küpürlerinden sonra öyle bir cümle oldumu şimdi :)
Bayılırım arşiv gazeteleri okumaya :)