14 e kadar verırse ben olsam baktırmadan alırdım akraba sonucta![]()
İşleyen demir pas tutmaz yatan araba daha problemli olabiliyor.fiyat uygunsa değerlendirebilinir. İçi yeterki temiz olsun ne 100k da içi turşu ne 300k de içi çiçek gibi araçlar gördüm yeterki içi temiz olsun (motor + şanzıman da tabiki )
sahibindendeki arabaların hepsinin kilometresi aslında 300 350 400 binlerde kilometre düşüre düşüre neredeyse 20 senelik arabaları 100 bin kmye indirdiler , orjinal km düşürülmeden kalınca ooooo yüksekmiş diyoruz halbuki digerleride o kmlerdemotora baktırın problem yoksa alınır
ben 100 bindeki aracı alıcağıma bu aracı alırım birincisi dürüst adam ikincisi piyazasa olan araçların %80 i 200 bin üzerinde ibnelik ruhta olduğu için halkımızda normal karşılıyor git motoruna baktır gözün kapalı al hayırlı olsun
Kurt kışı geçirir yediği ayazı unutmaz..
Sevgili kardeşim toprağım, akraban, arkadaşın hiç farketmez en nihayetinde para veriyorsun. Araçtan anlamıyorsan kesinlikle Çimart'ta git, aracın servis kayıtrlarına baktır evveliyatını gör. Özellikle Komprosyon testi yaptır, Su kaçağı( antrifiriz) varmı ölçüm aleti ile ona baktır. Sonrası zaten kaza,değişen, bilgisayara bağlatma, kaporta onlara baktırırsın. Boyaya takılma. Avrupa takılmıyor. Eski boya ustalarının ve teknolojinin yetersizliğinden kaynaklı sıkıntılardan ötürü boyalı araba alınmaz diye anlayamadığım bir kanı oluşmuş. İmrenerek baktığımız antika, koleksiyoncu arabalarının hangisi boyasız bu kadar gösterişli duruyor, bir bilen varsa bana da anlatsın. Araç servis sonuçlarına göre kafana yatarsa aldıktan sonra serviste şanzuman yağı değişimi, antifiriz değişimi ve subap ayarlarını yaptır. Honda kullanıcısı olarak bu konularda kesinlikle servis önerimdir. Araç 300 küsürlerde baskı değişmiş, demekki kullanıcısı tek olmuş. Bu senin adına sevindirici . Km ye fazla takılma. Yeterki önceki sahibi yeterli dikkati ve özeni arabasına göstermiş olsun. Aracın egzozuna da bak motor ısındıktan sonra su dökme varmı. Su dökerse motorun güzel çalıştığına dalalettir. Egzoz sonunda yağlanma varmı bir peçete yaslaş çalışırken gaz pedalına bastır bakki peçete de yağlanma varmı.Bir Honda fanatiği olarak sana tavsiyelerim bunlardan ibaret.
Tavsiyelerin için çok teşekkür ederim kardeşim.. Dediklerinin çoğunu yapıcam zaten aklımdaydılar zaten sadece egzosun su atmasını ve gaz bazınca yağlanma yapıyormu onları bilmiyordum ama onlarada dikkat edicem. peki gaz basınca egzoza tuttuğum peçetede yağlanma oluyorsa sorunmu vardır ve nedeni nedir acaba.
Tabiki sorun vardır. Yağ kokusu veya yağ zerrecikleri var ise sorun vardır. Motor içerisinde üfleme kontrolünü yağ çubuğunu çıkartıp yapacaksın. Motor sıcak olmuş olacak. Duman var ise uzak dur arabadan. Kontrolü yağ kapağını açarak yapan ustadan da uzak dur. Baktığın araba üsten egzantrik (Sohc) motor. Abin olarak benden bu kadar. Naçizane tavsiyem dikkatli davran, acele etme. Yaşın 28 herhalde. Kanın kaynar, oldu bittiye getirme işi.
Tabi birde işin satma yönü var.. " evladın olur satamazsın, elinde kalır " gibi cümleler duyabilirsin. Türkiye'de insanlar kilometre düşürerek kendilerini kandırıyor. 350 mi vooov alınmaz tepkileriyle karşılaşabilirsin satarken![]()
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)