User Tag List

Sayfa 2/2 İlkİlk 12
26 sonuçtan 20 ile 26 arası

Konu: piyasası düşük otomatik sedan tercihi ... hyundai veya mitsubishi ????

Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    konu güncel arkadaşlar ehliyeti aldık bütçemizde otm benzinli araba için 22 civarında önerilerinize açığım .

mitsubishi lancer 1.6 a/t
    honda jazz a/t
    mitsubishi colt 1.5 did a/t
    hyundai elentra 1.6 a/t

bütçemi aşacak ama 308 hdi a/t aklımdaki araçlar

KÖROĞLU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    133 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı orkuteren Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    konu güncel arkadaşlar ehliyeti aldık bütçemizde otm benzinli araba için 22 civarında önerilerinize açığım .

honda jazz a/t
    hyundai elentra 1.6 a/t

Listende colt'u gördüğüm için yazıyorum. 2 adet colt cz3 sahibi oldum ve sattım.

ikisi de AMT idi yani otomatikleştirilmiş manuel diğer tabiriyle içinde baskı balata olan şanzımanlardır.

Coupe colt ile 5 kapılısı arasında hacim farkı yok. Ben olsam dizel yerine 1.5 ya da 1.3 amt bakardım.

1.5 olanlar 109 hp 1.3 olanlar 95 hp. Mivec yani değişken zamanlı süpap olayı var honda daki vtec açmak ile aynı mantık.

Şanzıman üreticisi getrag ve 6 ileridir. Vites geçişleri ayak alıştıktan sonra yavaş ta olsa sarsmaz ama alışana kadar biraz sıkıntılı.

Tam otomatik olmadığından yokuşta geri kaydırır. Vites kutusu 6 ileri olduğundan aralıklar kısa hızlanması kendi sınıfında atmosferik olarak çok çok iyidir.

Zorlanmadan 180 - 190 gibi hızlara çıkar. 1. nesil olanlar pikaçu kasa der genelde herkes arka koltuklar hareketlidir. Tavan yüksek olduğundan içi çok ferahtır.

std 195/50/15 lastik ile 5 cm yay vardı benim aracımda fena yol tutmuyordu. Ön direkler geniş olduğundan görüş açısında alışana kadar zorlanabilirsin.

Lpg ye uyumlu bir motoru vardır, düzgün montaj ile uzun ömürlü olur. 8-9 litre civarında şehir içi lpg tüketir.

Uzun yolda cidden ekonomiktir 6 litre civarı lpg ile yürürsün.

Parça sıkıntısı yok, bakımları 10.000 km de yapılır. 100.000 Bakımını dışarıda 250 TL ye yaptırdım. Disk balatası 250 TL civarındadır.

Kumandalı anahtarı çabuk bozulur, sert süspansiyon nedeniyle ve yalıtım eksikliğinden dolayı içeri motor/yol sesi alır. (yalıtımla çözülür)

Aynaları cüssesine göre kocamandır ve çok iyi bir açıyla gösterir arkasını. Zorlandığında arkasını bırakır, alışınca kolay toplanır.

Lancer arkadaşımda var 50.000 km dir kullanıyor. Colt'a göre müsriftir. 10 lt civarı şehir içi tüketimi var. Daha konforlu ve bagajı daha geniştir.

4 ileri otomatik çok seri değildir ama ş.içi için yeterlidir. 2 senedir sorunsuz biniyor. Tercih edilebilir.

jazz 1.4 elit vardı 1 sene kadar. Cvt cidden konforludur, kullanımı yukarıda yazdıklarımdan daha keyiflidir.

Ekonomi olarak colt ile başbaş gider ama yürüme açısından hantaldır. 1.4 85 Hp olması lazım yanlış hatırlamıyorsam.

İçi bence biraz daha güzel colt ve lancer a göre. O da gayet sorunsuzdur ama fiyat olarak colt tan hep yüksek oldu.

Sunroof hep + dır benim gözümde. Colt a göre yay vs yapıldığında daha yakışıklı olabilir (göreceli)

Elentra kullanmadım ama 4 kapı araç lazım olunca bir süre araştırdım 12-13 litrelerde dolaşıyormuş ortalaması çok geldi o yüzden esgeçtim.

Tüketim çok fazla. İçlerinde en konforlusudur diye tahmmin ediyorum. Ama manueli bile 10 litrelerde yakarken otomatiği ben almam şahsen.

Colt ile ilgili soracak olduğun birşey olursa elimden geldiğince anlatmaya çalışırım.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    vakit ayırdığın için ve detaylı anlatımın için çok teşekkür ederim

şuan borçlanmadan alabileceğim araba lancer otm ve colt otm o yüzden bu araçların üstünde duruyorum öncelikle.Eşimde özellikle otm araç istiyor haliyle ortak kullanacağımız için. İşin içine kredi vs girerse 35 e kadar bütçem yeterli geliyor o zamanda işin içine 308 hdi otm , corolla otm gibi araçlar ekleniyor sonuç olarak harçsız borçsuz en iyisini almam lazım kafam çok karışık bu konuda .

Post Thanks / Like
    Mentioned
    133 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    vakit ayırdığın için ve detaylı anlatımın için çok teşekkür ederim

şuan borçlanmadan alabileceğim araba lancer otm ve colt otm o yüzden bu araçların üstünde duruyorum öncelikle.Eşimde özellikle otm araç istiyor haliyle ortak kullanacağımız için. İşin içine kredi vs girerse 35 e kadar bütçem yeterli geliyor o zamanda işin içine 308 hdi otm , corolla otm gibi araçlar ekleniyor sonuç olarak harçsız borçsuz en iyisini almam lazım kafam çok karışık bu konuda .
    Rica ederim, bildiğimiz bir şey olduktan sonra ne demek.

Ben colt'u 15 gün önce sattım bebiş geliyor 3 kapı sorun olacak diye. Ama inan sonrasında pişman oldum.

Yine colt 4 kapılı alacaktım ki kardeşimden 6r Polosunu aldım.

Colt'u 90K km de aldım 105K km de sattım. Aracım hasar kayıtlı olmasına rağmen yağ -su ve keyfi masraf dışında masraf çıkarmadı bana.

Tercih tabiki senin ama borçlanarak araba almak yerine eldekiyle para ile almayı yeğlerim.

Yazdığın araçlardan en yüksek model ve düşük km yi 22.000 gibi bir bütçeye colt ta bulabilirsin.

Jazz iyidir ama o rakamlara anca pert'ini verirler. Aracın şimdiden hayırlı olsun.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    colt için olumlu düşüncelerim var lakin bagajı küçük gelecek ailemize yeni üye yolda çünkü sanıırm eldeki parayla en mantıklı araç 20 bin tl bazında lancer gibi gözüküyor

Post Thanks / Like
    Mentioned
    133 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bize de geliyor aynısından nasipse 2 ay'a kadar. Coupesi in bin açısından sıkıntı ama 5 kapılısı arka koltuklar öne geldiğinden dolayı iş görür.

Ama lancer bagaj açısından colttan iyidir.

Evo34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    35 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

honda jazz a/t
    hyundai elentra 1.6 a/t

20-22bin bütçe ile alınacak Colt, Lancer ve Jazz tavsiye etmiyorum.
    Gönül rahatlığı ile binemezsiniz.

Son zamanlarda ki oldukça yükselmiş piyasa da henüz primlenmemiş, şirin, küçük ve otomatik bir araç önereceğim size özelden.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)