benim 20li yaşlarımdaki araçlar BMW e36-46, 205-306gti, GC8, calibra, 220T, EVO, RS4 vs değil de, F30, cupra, C ve E serileri gibi araçlar olsaydı, otomobille tek alakam binip bir yere gitmek olurdu...
aracı alırken kronikleri bunlar,bunlar acaba değişmişmi vs.diye sorgulayınca 2.el departmanında aracı bize satan arkadaş borusan 2.elden alınan araçların(aracın model yılına göre)garantili vs.gibi satıldığını bu sebeble müşteri memnuniyeti tarzı için bazı şeylerin yapıldığını belirtmişti zaten.Ayrıca ben yazmadım ama boya koruma,kaporta kısmının kontrolü vs.yapılıyor,daha dğrusu benim aracımda yapıldı,hatta arka tamponda çizik vardı,sökülüp boyandı.
Bugun yazlik rft lerimi cikarip ayni olculerde pirelli Sottozero takim taktim aracima.
Sanki 3 serisinden inip 5 e bindim. Oyle bi konfor oldu aracta. Rft nin araci ne kadar sertlestirdigini bir kez daha gormus oldum.
Kullanıma bağlı değişebilir.
Yazlıkta Rft den vazgeçilebilir ama kışlıkta vazgeçmemekte yarar var .Mesela seneler önce bmw ile dağın tepesinde sadece inik sandığım patlak lastikle gezmişim haberim yok anlaşılmıyor çünkü normal lastikle 1 metre kıpırdayamazdım onda mutlaka rft ile devam ediyorum
Mini de de kışlık olarak rft almadım pek dışarı çıkarmadığım için normal kışlık aldım
Sonuç olarak rft gerçekten işe yarıyor ama konfor dezavantajı var mı evet var..
Konu hort olacak ama bir tane beğendiğim araç var . 3.20 ied m sport 2014 model , 80.
Bin km de , nelere dikkat etmeliyim bakarken ve kosiflerde mi ekspertiz önerirsiniz ?
su kaçağı - yağ kaçağı- devirdaim kayışı- lastik * fren - kaporta her yerine bakıcan yada baktırıcan.
işi bmw olan yere mekanik gösterirsen rahat edersin
En garanti yöntemi iyi bir bmw servisi tabiki. Ancak ilk aracın yanına gittim kendi gözümle neye bakalım diyorsanız şahsen o aracı soğuk yakalayıp ilk marş yapmaya çalışırım. İlk marşta çok sarsıntılı ve gürültülü çalışıyorsa hemen uzaklaşmak gerek. Özellikle turbonun oralarda kaçak var mı ve yağ kütüğünde kaçak var mı buralara bakmak gerek, sonrasında yağ çubuğu çekilip ucu sağlam mı kırılmış mı diye bakılabilir.
İmkan varsa lifte alıp altı ne durumda bakılırsa iyi olabilir.
sogukta genelde hepsi sarsıntılı çalışır. aynı araç yazın farklı kışın farklı çalışır. sarsıntı bence çok buyuk bır kıstas degıl.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)