Günlük bisiklet niyetine binebileceğimiz az yakan bir araç arıyoruz.
Her gün 150 km civarı yapacağız dizel mi almak mantıklı lpg limi bilemedim.
C2 dizel istiyorum aslında ama km çok fazla korkutuyor
Günlük bisiklet niyetine binebileceğimiz az yakan bir araç arıyoruz.
Her gün 150 km civarı yapacağız dizel mi almak mantıklı lpg limi bilemedim.
C2 dizel istiyorum aslında ama km çok fazla korkutuyor
dizelin artık çok bir avantajı kalmadı lpg daha az yakıyor mantıken yarı fiyatı alış, dizel bakımı falan çok ağır artık ben olsam direkt lpg'ye yönelirim araç olarak renault, honda grubu olabilir
•06 E 6577 - MAT BRAVO • / •06 ZOF 96 - CORSA GSİ • / •06 ZUZ 87 - 1.6 İES • / •06 JR 124 - F7R • / • 35 CSE 57 - İNTEGRA • / • 42 CNE 94 - VW Polo • / •34 ZR 3191 - Seat Cordoba •
hocam gunluk az km yapilacaksa dizel can sikar. Kisin isitamazsiniz arabayi, gideceginiz yere montla eldivenle titreye titreye gidersiniz. Bir de rota trafikli ise kufredersiniz arabaya, dizel durdugu yerde isinmiyor ziralpg istenmiyorsa benzinli bir alternatife yonelmek mantikli olacaktir.
öyle işte.
Bisiklet ornegi verilince dedim heralde sehiricinde kullanilacak, Tunali GOP arasi bir mesafe gibi, ya da konutkent umitkoy gibi. 150 km yapilacaksa az yakan, parcasi ve muhtemel masrafi dusuk dizel mantikli olabilir. Gerci, guncel fiyatlarla en az yakan dizel yine de ortalama bir lpg'li araca yaklasamiyor ya neyse.
öyle işte.
Babamda günlük bindiği 2007 Logan 1.5 dizel var, aşırı memnunuz. Bagajı, iç hacmi boyutuna göre çok iyi.
Tüplüsü günlükte oldukça memnun eder, parçası vs de uygun.
dizel aracın şehir içinde bir avantajı yok. tüplü avensis im vardı çok memnundum yakıtından 8 - 9 litre lpg yakıyordu şehir içi. uzun yolda 6 7 civarında kalıyordu. şimdi dizel leon a biniyorum ilk 10 km motor ısınmadığı için yakıtı daha fazla. sonrasında da zaten gideceğim yere gelmiş oluyorum. üstüne üstlük dpf egr dertleri vardı gerçi onlar iptal artık ama olsun.
tek güzel yanı uzun yolda tork vs sebebiyle dikkat etmeden rahatça seyehat edilebiliyor.
tüplü peugeot ve türevlerinden uzak durmanızı tavsiye ederim. japonlar lpg ile daha uyumlu gibi
edit gelsin,
bir arkadaşım 2 ay önce fluence sattı otomatik tüplü jazz aldı şuan bile 1 liranın altında yakıtı var. 7 litre civarı diyor. ama fiyatları biraz yüksek sanırım
o guzergahta kullanmak uzere ben biraz daha yasli ama konforlu ve yuksek hacimli motora sahip bir arac bakardim. Misal daha genc Polo almak yerine daha yasli Passat almak gibi. Yukarida @mcemrek de yazmis, Avensis gibi bir arac bicilmis kaftan olur.
öyle işte.
günlük 150km ciddi bir mesafe
o mesafedeki trafik durumu esas tercihe yön verir ama her şekilde 150km bana dizel alınmalı dedirtiyor
400 bütçe de iddialı
bu paraya 1,5dci motorlu herhangi bişey alırdım veya 1,3multijetli fiat grubundan bişey
Tesla Model Y Sr
Dacia Sandero kullandım. 2010 da 0 km alıp 180 k km de sattık. Atmosferik olduğu için ara hızlanma vs iyi değildi. Lpg veya araç bakım dısı neredeyse masraf açmadı. 130 k km ye kadar servise götürdüm. Sonrasında fiyatlar yükselince servisteki eleman kovdu beniGit dışarıda yaptır diye.
33 lt lpg tankı vardı. Babam kullanırsa 420-440 km ben kullanırsam 320-350 km yapıyordu. Full depodan bitene kadar.
Hacım olarak büyük bir araçtı. tavan yüksekliği ,bagaj vs gayet yeterli. Arka diz mesafesi eh işte. Günlük binmeye yeterli olur. Ama dersen ki hızlı bir araba o zaman turbolu bakmak lazım.
Direkt c1 1.4 hdi öneririm. Az yakar yazılımla azıcık gider. Üzmez. Az donanım az sorun.
2-3k ayırıp güzel bir yalıtım yaparsan sesi soluğu kalmaz güzel olur.
Lastiği ufak balatası diski ufak yürütme maliyeti az. Kliması güzel soğutur.
C2 arabam da oldu tavsiye etmiyorum c2 yi.
Instagram : https://www.instagram.com/koroglu_ka...d1ZXBtM2czb2Ns
Blog : https://kaankoroglu.blogspot.com/
Youtube : https://www.youtube.com/@tamir_hane
c1 ile alakalı benim tek olumsuz fikrim , trafikte arkadan bir dokunma alırsa o arka camlı bagaj fazlaca hasar görebilir
hafif ve basittir , yürütmesi ucuzdur , katılıyorum
Tesla Model Y Sr
Jazzın tüplüsünü alırsanız, Soichiro Honda'dan başlayarak bütün geçmiş Japon abilere söver durursunuz8 buji 8 bobin var Jazzlarda ve arka 4 bobin manifolda çok yakın. Bundan dolayı tüplü jazzlar 10-20k km'de bir arka bobinleri yakıyor ve araçlar çalışmıyor bu bobinler değişene kadar. Hem bobinlerin kendi ücreti, hem işçiliği hem de çekici parasını hesaba katıp öyle bakılmalı duruma.
Aslında modelli olması eline yüzüne bakılacak olmasıda lazım jazzın temizi cok para bütceyi aşıyor lpg de problemliymiş.
Şuan fiesta 1.4 tdci ve i10 lpg li bakıyorum. Ama hala önerilerede açığım![]()
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)