Rica ederim. :)
Printable View
Hem gündelik hem pist yapayım diyorsan ve sanayide geçirecek vaktin yoksa , bütçe ayırmayı düşünmüyorsan stok halde piste dayanabilecek tek seçenek 308 gti. ( gp2 de dayanır ama gündelik ihtiyaçlara ne kadar cevap verir tartışılır)
Pist rekoru kırmaz, normal 308 den farkı yok doğru dürüst , bana kalırsa görsel hiç bir albenisi olmamakla beraber çift renk olanları facia. Ama en iyi seçenek 308 gti. Fren müthiş , motor verimli ve ekonomik, vergi düşük, 2,26 yı zaten ıslak pistte yapmış bir araba. Başına dert açmaz , sürerken Pistte soru işaretin olmaz.
Bu pist işi öyle bir şey ki, Modifiye başladı mı bitmiyor, yok motor ısındı yok fr n ısındı, her yerine dünya harcamaya başlıyorsun ve pist içinde de yüklü oldukça daha kısa süre performans alıyorsun, bir süre sonra herşey tek temiz tur için oluyor. Yani arabayı deli gibi güçlendirip 20 dakikalık seansın 20 dakikasını gazlayarak geçmek çok çok zor. Stok araçta da leon fren yetmez , type r motor ısınır , Megane ise istanbulpark a uygun değil. Ha Megane bence efsane. Ben aşık oldum alete, toplasan 30 km tecrübe edip ertesi hafta ringde ilk turumda 8:39 yaptım btg. Ama istanbulpark farklı.
Çok uzattım, saatlerce konuşulabilir bu konu , özellikle 120-200 bandında 2:20-2:25 bandı çoğu pist severin radarında olan kriterler.
Benim şu an Megane 2 RS ile aramda çok seviyeli bi ilişki var. Karşılıklı sevgiyi muhafaza ediyoruz. O beni üzmüyor ben de onu. :D
Yoksa aksi bi durum olmuş olsa çoktan o ilandaki siyah Megane 3 RS.e sarmıştım. :D
O kadar yüklü bi araba normalde 180+ rakam istenir. Boş olanı zaten 130a bile yok ilanlarda.
Ne demek,ilgi alanım olunca yazıyorum. Pist keyıflı iş. Cupra ya mutlaka fren almalısın. Yanı 2.el alsan bıle 8bın tl gıder.
Cupra ok,308 de gp de megy de. O rs ın km sı yuksek ama parcaları efsane,para yetmez yanı. Fıyatında da guzellık kesın olur.
Sen ıstıyorsun kı,yazılımla da bıraz yürüsün....
Eger 4 kişilik arıyorsan gp2 ıptal.
Rahat ınme bınme arıyorsan 4 kişi ıcın megy de ıptal.
Ama genel olarak dusun. Ihtıyacın neyse ona gore bak derım. Aldıktan sonra,ahh keske şöyle olsaydı dıye dusunme.
Hayırlı olsun sımdıden.
Buarada ıstanbul da yasıyorsan efsane megy ustamız var....
Bir Hot Hatch değil ama pist ve günlük kullanım için EVO X düşünülemez mi ? Meraktan soruyorum
İstanbul Avrupa Yakasında deneyimli ve düzgün kaporta-mekanik kontrolü yapan bir ekspertiz arıyorum. Bildiğiniz yerler var mıdır güvenebileceğim?
Araç ne? Ona göre söyleyebilirsen daha iyi olur
Araç arayışına devam. Güncel diyelim.
Neye karar verdiniz bilmiyorum ama fiyat/performans olarak MK7 GTI açık ara önde gözüküyor.
GP2 - JCW vs. motor içine girmeden bir yere kadar oynayabileceğiniz araçlar.. Evet GP2 vs. pistte GTI dan üstün ve daha keyifli bir araç olabilir ancak arada günlük kullanacağınıza düşünürsek çok tangır tungur bir araç :)
Meg3 RS'i hiç denemedim ve tecrübem olmadı bir yorum yapamayacağım.
Ben günlük olarak MK7 GTI kullanıyorum zaten avantajlarını siz yazmışsınız, amaç piste vs. hazırlamaksa parça vs. olarak zaten çok rahat bulursunuz. Yazılım,egsoz,dp ve güzel bir filtre biraz da yakıt takviyesi ile 11.5-12 sn yürüyor, kesmezse bolt on IS38 9-9.5 sn yeterli gelecektir :) Zaten parça avantajı, bilinirliği vs. sizde yazmışsınız.
Hangisi olursa artık kazasız belasız kullan.
Tekrar canlanınca konuyu farkettim, aracınızı güle güle kullanın.
Konuyu baştan sona okuyunca birşeyi merak ettim; Yorum yapan tüm arkadaşların, Golf ve Cupra'nın yanında, aynı altyapıyı kullanan S3'ün adını hiç anmamalarının sebebi, S3'ün AWD olmasının getirdiği ağırlık fazlalığı mı, yoksa başka sebepleri de var mı?