Orijinalini görmek için tıklayınız : 343. Dönem Yedek Subay ve Kısa Dönem Askerler (ARALIK 2011)
şimdiden hayırlı teskereler.
silüs tarihinizden itibaren 6 ay sayıcaksınız yanı 31 kasım - 30 mayıs arası askersınız.
12 gun ıznınız var artı yol ıznı alabılırsınız..sımdıden kolay gelsın hayırlı teskereler.
Yol izni 1 gün olan ve hiç izin kullanmayan 17 mayısta çıkıyordu nizamiye kapısından yanlışım yoksa..
Yol izni 2 gün olan 16, 3 gün olan 15 diye gider..
makturan
03-12-2011, 12:53
murat bizde seni tanıdıgımıza memnun olduk :)
adam içerden msj atıyo havuz başı partisi var diye :D
iyiki tlefonu yanında götürmüşsn :D
inş aynı yerlere düşersinz ordada birbirinize yardım edersiniz
bu arada sen aydıni bitirmissin hangi bölümü bitirdin?
hehehe aynen serkan ya, tel ise yaradi wala iyiki sokmusum iceri :D
iyi dileklerin icin saol
uluslararasi lojistik mezunuyum 2007. sorada londra iste..
inşallah valla:)
bende memnun oldum...
haberleşelim kim nereye nasıl düşecek ne olacak diye de muhakkak haftaya cuma
eyw tmmdir haberlesiriz,
donunce de roll yapariz :D
SekoLive
03-12-2011, 13:10
murat bizim bir arkadaşımzda o bölümden yanılmıyorsam o sene mezun :D ismail danacı hatırlarmıısn?
makturan
03-12-2011, 22:20
murat bizim bir arkadaşımzda o bölümden yanılmıyorsam o sene mezun :D ismail danacı hatırlarmıısn?
sanirim o sene mezun degil cunku taniyamadim aga :)
nitrO_Oxide
04-12-2011, 11:56
Hocam kısaca ve ozet olarak neler alalım yanımıza her kafadan bir ses cıkıyor :)
valla az don az tshirt 1 içlik çorap ve işte o traş mraş seti gurubu ve taban silikon
önemli olan bunlar en azından acemliğe sanırım:)
ufak kilitlerden alın beyler,cok lazım oluyor.
valla az don az tshirt 1 içlik çorap ve işte o traş mraş seti gurubu ve taban silikon
önemli olan bunlar en azından acemliğe sanırım:)
Don, atlet ve çorabı bol tut. Mutlaka silikon taban astarı götür. Pudra, deodorant, mantar kremi faydalı şeyler. Duş için gerekli alet edevat da yanınızda olsun.. Gerçi 1-2 hafta duş alamazsınız ortama ayak uydurma telaşındayken muhtemelen. Trai takımınızın içinde iğne iplik mutlaka olsun.
İlk 1 ay sadece yüreyeceksiniz, çıtırdan da spor.. Soğuk döneme girdik, o yüzden envai çeşit içlik ve asker kazağını da unutmayın.
Bu arad 1 aydan sonrası için;
Asker magazalarında bir poşet satılır. Canlı sobadır adı. Poşeti yırtarsınız içinden ufak bir kese çıkar poşet boyunda. İçinde minik taş parçaları vardır. 10 dakika sonra deli gibi ısırnı, takribi 10 saat sıcaklığını korur. Her nöbete değil de çok soğuk nöbetlerde belinize, sırtınıza, gögsünüze koyarsanız iyi edersiniz.
Ayrıca ayaklar için de daha önce belirttiğim elektrikli taban astarını acemiliğinizden sonra mutlaka istetin. Taban astarı, içinde rezistans var. Topuğundan bir kablo çıkıyor, baterisine bağlanıyor. Baterisini de bota asıyorsunuz, ufacık birşey. 6 saat rahat götürür sizi 1 şarj. Komutanınıza sorun, okey derse alın. Aksi takdirde ayaklarınız çok üşeyecek çook
eşofmanı giyeceğimiz yatarken veya mesai sonrası, kafamızag öre alsak olur
di mi?
di mi?
Olur, bize dağırtmamışlardı bile
VteC_MaNiaC
04-12-2011, 16:47
di mi?
lacivert ve büyük beden alırsan başın ağrımadan her yerde giyersin :) baya rahat olur çünkü verdikleri en büyük beden bile ufak :D
heartness
04-12-2011, 16:51
arkadaslar oncelıkle herkese hayrlı teskereler sımdıden bende 337 kd olarak askerlıgımı tamamladım aklınza takılan bsy olursa seve seve elımden geldıgınce yardımcı olurum gecen sene bu zamanlar bende sızın gbı heyecanlıydım cevremdekı kd askerlık yapan herkesı soru bombardımanına tutardım :D
AhmetKadir
04-12-2011, 16:59
izmir tarafına gelen olursa yardımcı olmaya calısırım. helekı konak orduevıne dusen olursa mısafırımdır :)
Ufauk ufak basliyor heyecan nereye dusecem diye-)
bora1311
04-12-2011, 20:42
nereye duseceginizden daha cok nasi bi komutana duseceginiz daha cok onemli...
serdar_07
04-12-2011, 22:11
Don, atlet ve çorabı bol tut. Mutlaka silikon taban astarı götür. Pudra, deodorant, mantar kremi faydalı şeyler. Duş için gerekli alet edevat da yanınızda olsun.. Gerçi 1-2 hafta duş alamazsınız ortama ayak uydurma telaşındayken muhtemelen. Trai takımınızın içinde iğne iplik mutlaka olsun.
İlk 1 ay sadece yüreyeceksiniz, çıtırdan da spor.. Soğuk döneme girdik, o yüzden envai çeşit içlik ve asker kazağını da unutmayın.
Bu arad 1 aydan sonrası için;
Asker magazalarında bir poşet satılır. Canlı sobadır adı. Poşeti yırtarsınız içinden ufak bir kese çıkar poşet boyunda. İçinde minik taş parçaları vardır. 10 dakika sonra deli gibi ısırnı, takribi 10 saat sıcaklığını korur. Her nöbete değil de çok soğuk nöbetlerde belinize, sırtınıza, gögsünüze koyarsanız iyi edersiniz.
Ayrıca ayaklar için de daha önce belirttiğim elektrikli taban astarını acemiliğinizden sonra mutlaka istetin. Taban astarı, içinde rezistans var. Topuğundan bir kablo çıkıyor, baterisine bağlanıyor. Baterisini de bota asıyorsunuz, ufacık birşey. 6 saat rahat götürür sizi 1 şarj. Komutanınıza sorun, okey derse alın. Aksi takdirde ayaklarınız çok üşeyecek çook
valla çok açıklayıcı bi anlatım oldu teşekkürler bütün sorularımın cevapları burda :) peki bi şey sorcam biz bu askeri kazaktır,içliktir bunları askeri malzeme satan yerlerden alcaz peki bunları içeri alcaklar mı ??
heartness
04-12-2011, 22:14
valla çok açıklayıcı bi anlatım oldu teşekkürler bütün sorularımın cevapları burda :) peki bi şey sorcam biz bu askeri kazaktır,içliktir bunları askeri malzeme satan yerlerden alcaz peki bunları içeri alcaklar mı ??
alırlar hocam sıkıntı olmaz bu malzemelerı alırken ozellıkle sınıf bellı olduktan snra alın derım 10 unda bellı olcak ımkanınız varsa o gunden sonra alısverıse cıkın cunku ıclık olsun atlet olsun sınıfa gore degsıor ıcerı alırlar sıkıntı olmaz hatta rahat bıyere dusersenz yıne sıkıntı olmaz ama denetlemede problem cıkarıorlar ben 3 denetleme gordum ıns sızler denetleme gormeden askerlıgı bıtırrsınz :D
Yerel uygulama yok ise alırlar. Ben askere gitmeden istanbuldan almıştım herşeyimi. Sorunsuz soktum içeri, laf eden olmadı.
heartness
04-12-2011, 22:15
nereye duseceginizden daha cok nasi bi komutana duseceginiz daha cok onemli...
katılıyorum :icon_tup:
SekoLive
04-12-2011, 22:16
haftaya bu saatler belki yolda olacaksnz gencler..
heartness
04-12-2011, 22:19
haftaya bu saatler belki yolda olacaksnz gencler..
kalan zamanınızı guzel degerlendırın bol bol gezın eglenın aılenızle vakıt gecırın 5 ay offlıne olcaksınz :D
D.bakır ve ilçelerine düşen olursa bende yardımcı olmaya çalışırım beyler.
Hayırlı teskereler şimdiden.
2008 aralık 11 de yola cıktım kastamonu golkoy er egıtım tabur komutanlıgı oraya dusecek arkadaslar varsa benle ırtıbata gecsın sakın fazla esya goturmeyın yanınızda ben tek tıp kıyafet goturdum kırlendıkce temızlemeye verdım kalıtelı esyalarınızı goturmeyın.tras takımı orda verıyorlar kolonya felan goturmeyın almazlar acemılık bıtınce zaten sokarsın ıcerıye.15 mayıs dedınmı cıkarsın kıs oldugu ıcın zaman cok cabuk gecıyr askerıyede erkenden uyuyrsun ben acemılıkte aksam 7de uyudugumu bılırım hava karanlık yapıcak bişi yok ranzada ya dusunurdum yada uyurdum.. boyunluk goturun soguk yere gıdecekler eldıvenlerınız cıft kat olsun askerıyedekıler cıft kat degıl:)
encok ılgınc gelen carsı ızınıne cıkarken o kapıdan cıkıyrm ama hıc bı sey hıssetmıyrdum .ama 15 mayıs gece 2 yı gosterdıgınde ayrıldım askerıyeden sabah cık deselerde hayr dedım 12 yı gectıgı anda benım askerlık bıter dedım sagolsun komutana sılahımı teslım ettım 9-11 nobetınden gelmıstım dırek hazırlandım cok garıp bı duyguydu. kapıdan cıkarken 3 kısı cıktık dıger uzun donemlerle hepsıyle vedalaştık gercekten cok duygulanmışytım:)
makturan
04-12-2011, 22:34
bi an once 12 aralik olsada birligimize kavussak :))
Cok heveslisin bakiorum ;) boku yedik son 1 haftamiz;)
SekoLive
04-12-2011, 22:44
cem kubidee bi an once zaman gelsede gitsek modunda :D beklemek cok sıktı sende yokmu böyle bi durum
anıl turan
04-12-2011, 22:46
25 senelik hayatimin en kotu gecesi hangisi diye sorsalar, birlige katildigim geceyi soylerdim, o kadar heveslenme bence :)
Yok serkan bn ole hevesli deilim :)Bari ayni yere dussek bir ikimizde muabbete adam olsa :)
SekoLive
04-12-2011, 22:50
Yok serkan bn ole hevesli deilim :)Bari ayni yere dussek bir ikimizde muabbete adam olsa :)
yok yaw yanlıs anladın hevesden ziyade artık bi an önce belli olsunda nere gidiceksek uzun mu kısamı yapacaz belli olsn gidelm diyor :)
inş birer ikişer aynı yerlere düşersiniz sohbet edip destek cıkıcak adam olur yanınıza.
crazydog
04-12-2011, 23:52
serkan, alican
ve
devrelerim - goktug, kubilay, doruk a cok tesekkurler,, :)
umarim ayni yerlere duseriz, guzel bir tanisma oldu.
seneye de serkan ve alican i tuzladan ugurlariz :)
bakalim dun bizim yasadigimiz havuz basinda kokteyl partisinden onlara da yapcaklar mi ???? :D
Murat tekrardan hayırlı teskereler anca girdim konuya izmite geldim iş için yatmadan bakim dedim:D
bizim gidişe çok var daha yahu :D:D
makturan
05-12-2011, 00:38
Cok heveslisin bakiorum ;) boku yedik son 1 haftamiz;)
hehee aynen cem, gun gelsede gitsek ya ))
cem kubidee bi an once zaman gelsede gitsek modunda :D beklemek cok sıktı sende yokmu böyle bi durum
kubilayi kandirdim ben ya birlikte gc8 vercekler devriyeye cikcaz dedim o onun heyecaninda sanirim :D
25 senelik hayatimin en kotu gecesi hangisi diye sorsalar, birlige katildigim geceyi soylerdim, o kadar heveslenme bence :)
hayirlisi olsun ne diyelim, seve seve :)
Murat tekrardan hayırlı teskereler anca girdim konuya izmite geldim iş için yatmadan bakim dedim:D
bizim gidişe çok var daha yahu :D:D
izmite geldin, haberimiz olmadi be,, neyse bir dahaki sefere ins
iyi dileklerin icin saolasin ;)
Cumaya kadar izmitte o yav zaten.
Valla basslasa, sayili gun cabuk gecer mi gecmez mi canli canli gorsek-p
crazydog
05-12-2011, 09:18
hehee aynen cem, gun gelsede gitsek ya ))
kubilayi kandirdim ben ya birlikte gc8 vercekler devriyeye cikcaz dedim o onun heyecaninda sanirim :D
hayirlisi olsun ne diyelim, seve seve :)
izmite geldin, haberimiz olmadi be,, neyse bir dahaki sefere ins
iyi dileklerin icin saolasin ;)
ben cumaya kadar izmitteyim :D emex oteldeyim
Yiğit G.
05-12-2011, 09:30
İlk gece dimi.. kabus gibi.. allahım uyandır beni diyosun..Allah bidaha öyle duyguları yaşatmasın..
serdar_07
05-12-2011, 14:34
izmirde sınava girdik 6 arkadaş dönüşte efes antik kenti gezelim dedik girdik içeri..giriş 20 tl tam dönüyoduk dedik biz askeriz izin kağıdımızı istediler gösterdik ücretsiz giriş kartı verdiler :D :D
içerde yamaç evlerinede giriş paralıydı orayada dedik biz askeriz dedik gösterdil yine izin belgelerini yine bedava girdik :D :D
askerliğin sanırım böle güzel yanlarıda var :D :D
B.Aktepe
05-12-2011, 14:37
yedeksubay adaylarını bekliyoruz yine 4 gözle :)
merttepe
05-12-2011, 14:38
biletleri bekliyorum.
polatlı 58. topçu tugayına gelicek varsa haber versin.
son 7 gun.....anaaammmmm:D:D
son 7 gun.....anaaammmmm:D:D
rahat ol :)
rahat ol :)
ben rahatım ajan gıdecekler dusunsun:D:D
askerlıgın ılk gunlerı okdr guzelkı gıdınce anlarsınız en guzel en saglam dostluklar askerlıktedır ;)
anıl turan
05-12-2011, 15:31
İlk gece dimi.. kabus gibi.. allahım uyandır beni diyosun..Allah bidaha öyle duyguları yaşatmasın..
amin valla, o geceden geriye kalan hayatini gözden geciriyorsun...
arkadaslar valla gozunuzu korkutmak gibi olmasin, ilk gece birlige katilanlarin %90'i bu sekilde hissediyor... en az 40 kusur erkek dolu bir kogusta gecen berbat bir gecenin ardindan sabahin 5inde kalkip tras sirasina / tuvalet sirasina girmek ayaginizi vuran botlarla üstünüze olmayan kamuflajlari giymek, yatagi toplayip içtimaya gitmek bunlarin hepsine alışmak zaman alıyor...
ama bi yerden sonra alışıyorsun, olay artık askerde doğup orda olecekmissine bagliyor iste tam o sirada da terhis oluyorsun..
isin en kotu tarafida -ki bu yukarida anlattiklarimin hepsinden daha kotu; hayatinizin hicbir doneminde bu 156 gunku kadar sorumluluk almadan, ekmek elden su gölden yasayacaginiz bir yer daha olmayacak... onunuzde askerlik yuzunden ertelediginiz herseyi yapmak icin ugrasacaksiniz, sirtinizdaki yuk daha da artacak, baslarda alismak icin sikinti ceksenizde askerliginizin kiymetini bilin bir daha bu kadar uzun bir tatil denk gelmeyecek cogunuza :D
bektas-15
05-12-2011, 18:47
Arkadaşlar Subarularımdan ayrılıp 343. dönemde bende asker ocağına katılıyorum. Tüm asker arkadaşlara hayırlı teskereler....
beyler şu sınav sonucu hangi siteden açıklanıcakta tek nüsha bir kağıt vermişlerdi ya onu kaybettim sanırımda onda yazıodu nerden açıklancağı
VteC_MaNiaC
05-12-2011, 19:35
amin valla, o geceden geriye kalan hayatini gözden geciriyorsun...
arkadaslar valla gozunuzu korkutmak gibi olmasin, ilk gece birlige katilanlarin %90'i bu sekilde hissediyor... en az 40 kusur erkek dolu bir kogusta gecen berbat bir gecenin ardindan sabahin 5inde kalkip tras sirasina / tuvalet sirasina girmek ayaginizi vuran botlarla üstünüze olmayan kamuflajlari giymek, yatagi toplayip içtimaya gitmek bunlarin hepsine alışmak zaman alıyor...
ama bi yerden sonra alışıyorsun, olay artık askerde doğup orda olecekmissine bagliyor iste tam o sirada da terhis oluyorsun..
isin en kotu tarafida -ki bu yukarida anlattiklarimin hepsinden daha kotu; hayatinizin hicbir doneminde bu 156 gunku kadar sorumluluk almadan, ekmek elden su gölden yasayacaginiz bir yer daha olmayacak... onunuzde askerlik yuzunden ertelediginiz herseyi yapmak icin ugrasacaksiniz, sirtinizdaki yuk daha da artacak, baslarda alismak icin sikinti ceksenizde askerliginizin kiymetini bilin bir daha bu kadar uzun bir tatil denk gelmeyecek cogunuza :D
her satırına birebir katılıyorum... son paragrafınıda askerlik bitince anlıyor insan :) en önemlisi sağlığa dikkat etmek... seve seve yapacaksan seve seve yapacaksın :D şimdiden hayırlı teskereler herkese :D
arkadaşlar hepinize hayırlı teskereler dilerim..
Bizim birlikte gerekli olan şeyler dağıtılmıştı, ama gene de önlem almakta fayda var.. Soğuktan koruyacak şeylerden alınabilir.
Paha da ağır şeyleri götürmeyin derim, binbir türlü insan var.
Boynunuza asılabilecek cüzdan gibişeylerden edinin ve paranızı kredi kartınızı orda tutun..
Ve en hayırlı dileğimde şu olsun: umarım cins olmayan komutanlara denk düşer ve ballı askerlik yaparsınız..
beyler şu sınav sonucu hangi siteden açıklanıcakta tek nüsha bir kağıt vermişlerdi ya onu kaybettim sanırımda onda yazıodu nerden açıklancağı
www.kkk.tsk.tr den bide e-devletten bakabiliyosun galiba tam emin değilim okısma
bu arada o kaybettiğin kağıt aynı zamanda izin kağıdı haberin olsun :D
Kara Kuvvetleri Komutanl Ana Sayfa (http://www.kkk.tsk.tr) den bide e-devletten bakabiliyosun galiba tam emin değilim okısma
bu arada o kaybettiğin kağıt aynı zamanda izin kağıdı haberin olsun :D
evet izin kağıdı biliyorumda yapıcak birşey yok :)
foça'ya dusen olursa ses etsin...
*bir dost :hihih:
**ozellıkle gok2 :hahaha:
bekle beniiiiiiiiiiiiii:D
valla ben kendimi en en kötüye şartladım, şartladığımdan daha kötü bir ortama gelirsem, o zaman düşünürüm:D
nitrO_Oxide
06-12-2011, 10:47
bi cok sey abartılıyor askerlik hakkında en guzeli gidip kendin gormek :) 5000 kişi sırada bekliyor falan filan deniyordu 3.günü bi gittik 25 kişi vardı :D (hoş 1 ve 2. gun kalabalıkmıs baya)
anlasılan ozet olarak içlik corap boxer ve silikon taban goturucez.Ayakkabıyıda 1 numara buyuk alın diyorlar.
Hakkımızda hayırlısı neyse o olsun ya ama yumurta baya bi yaklaştı devrelerim :D
O kadar da abartmayın yahu. Korkulacak birşey yok. İlk gece hiç öyle abartı bir sıkıntı çekmedim ben. Kabul alışkanlıktan kaynaklanan uyku sorunu çektim, evrak işleri yüzünden de biraz geç yattım o kadar. Hatta bugün deseler bi daha giderim.
Kısa dönemler ve uzun dönemler arasında çok fark var. Siz kısa dönemsiniz, işler sizin için bir uzun döneme kıyasla hep daha kolay hallolacak.
Birliğe de erken telsim olun, mesai bitimini beklemeyin. İşleriniz biraz daha çabuk hallolur, gece daha erken uyuyabilirsiniz.
herkese hayırlı teskereler.
rahat olun cok eglenceli günler güzel arkadaşlıklar kazanıcaksınız (silah arkadaşı başka oluyor)
inşallah sınıra düşmezsiniz ve inşallah gece hazır kıta olmazsınız :) 4ay gece daglarda ezberlemedim taş kalmamıştı -20 derecede güneşi unutmuştuk :)
Allah mehmetcigin yanında olsun.
crazydog
06-12-2011, 11:34
yok yok izmite düşücek o :D :hahaha:
SULTANOGLU
06-12-2011, 11:57
hakkaten ya ben mesela aşırı derecede umursamaz bir adamımdır yerdede yatarım hijyen konusunda aşırı derecede hassas değilimdir ciddi anlamada sıkınıtı çekmedim. ve ciddi olarak nasıl başlanırsa öle biter mantığıyla ilk günden beri hep pozitiftim. o yüzden şıp diye geçti gitti.
bu arada tc kimlik no su ilede bakılabiliyor açıklanan siteden
Yiğit G.
06-12-2011, 15:21
Valla ben 2 valizle gitmiştim komutan tatilemi geldin nan demişti.Sonuç olarak biton şey boşuna goturmusum.Goturdugum hereşyin aynısı verdiler vermedikleride içerde aldıgımdan daha ucuz satılıyordu.Spor ayakkabı goturmustum giydirmediler , onlar verdi.Eşofman falan goturmustum giydirmediler onlar verdi havlu mavlu kullandırmadılar onlar verdi..Bilseydim bitek cuzdanımı alır giderdim baska hiçbişey goturmezdim.Hersey vardı içerde.
Edit: tabi herkesin gidecegi yere göre değişir bu durum ama gitmeden beni uyarmıslardı sakın cok bişi alma diye demekki cogu yerde bu böle
SULTANOGLU
06-12-2011, 16:34
Ben sadece don atlet götürmüştüm. 50 don 50 atlet bayaa çorap ve termal içlik. Son olarak birde çarşıya çıkıcağım zamanki 2 3 kıyafet. böylelikle çamaşır yıkama derdim olmadı kullanıp kullanıp attım.
İslak mendil cepmendili selpak filan?
SULTANOGLU
07-12-2011, 12:01
ha birde o var :D ben rulo rulo tuvalet kağıdıda götürmüştüm :) yada
10 lu selpak mendil iş görür ki zaten satılır oranın kantininde
beyler yarın gece yarısımı açıklanıcaktı bu sonuçlar
SekoLive
07-12-2011, 16:44
cem cuma aksamı açıklanacakdı.
cem cuma aksamı açıklanacakdı.
eyv serkan saolsn
Valla edevlet sifreme kadar hazirim-p
Artik baslasa da bitse askerlik-)
nitrO_Oxide
08-12-2011, 18:14
Dındın dındın dındın :D :D
ekşisözlük te falan bu gece açıklanacak yazıyordu ama kolpada olabilir :)
anıl turan
08-12-2011, 20:59
and the asker goes tooo.... tomorrow night, at 24:00, on kkk.tsk.tr :D
insallah hayirli yerlere dusersiniz...
crazydog
08-12-2011, 22:39
bakalım kim nereye düşücek gidicek herkes için hayırlısı :)
makturan
08-12-2011, 22:59
bakalım kim nereye düşücek gidicek herkes için hayırlısı :)
Amin ! son 24 saat !
nitrO_Oxide
08-12-2011, 23:18
sayılı zaman geciyor :)
cabriolet
08-12-2011, 23:20
1 hafta geçti gitti bee
olm beni askere gönderdiğin günün üstüne 7 sene geçti :D korkma bişey yapmıyolar askerde :D bu arada uçak bilgilerini yaz belli olunca göremedim seni bari havaalanında yada otogar neresiyse geleyim göreyim bi seni :D
Bugün ailecek yemeğini verdik bizim ufakligin...
Uyuz oldum arkadas,5 ay askere gidicek önüne gecen para seriyor adama :D
son 23 saat,hepimize hayırlısı :)
Kara Kuvvetleri Komutanl Ana Sayfa (http://www.kkk.tsk.tr/)
adresinden tc kimlik noyla mı görecez?Ğ
Uçak bileti fiyatlarını görünce şok olmayın :)
Normal tarifenin 4-5 katı ile karşılaşmanız muhtemel, kardeşim karşılaştı oradan biliyorum :D
izmite düşersem sorun yok:p
izmite düşersem sorun yok:p
Ben çorluya düşmüştüm, kardeşim van'a.. 331 gitmiştik 2'mizde. Uçak fiyatı felaket pahlıydı çocuğun
SekoLive
09-12-2011, 08:41
ya en cokda o düşündürüyor beni :) inş otobus yada ucak bileti aramak zorunda kalmayız .
izmit ideal aynen goktug:D
crazydog
09-12-2011, 09:11
izmite düşücen kel bak haftalardır içime doğan o :D
çok az kaldı be, ilginçtir bu dönemde de o kadar çok giden arkadaşım var ki. hayırlısıyla gider dönersiniz inşallah.
Sercan Keklik
09-12-2011, 09:15
acıklansada gıtsek yaw
SekoLive
09-12-2011, 09:17
izmite düşücen kel bak haftalardır içime doğan o :D
2 gün önce rüyamda kubi urfaya düşüyordu aradm neden diyo :D dedim olm sıcak yerişte :D :D
crazydog
09-12-2011, 09:29
2 gün önce rüyamda kubi urfaya düşüyordu aradm neden diyo :D dedim olm sıcak yerişte :D :D
ahahahah kubiye urfa çıkarsa sen saklan bence muhahuhuahua
sınava giren ekip aynı yere düşse varya koparım hacı yeminle muhuahua ozmnda askerlikleri bitmez bizimkilerin :D:D
SekoLive
09-12-2011, 09:31
ahahahah kubiye urfa çıkarsa sen saklan bence muhahuhuahua
sınava giren ekip aynı yere düşse varya koparım hacı yeminle muhuahua ozmnda askerlikleri bitmez bizimkilerin :D:D
aynen :D :D hatta hepsi aynı yere dorukda astek olarak oraya giderse son 75 günleri eziyet olur :D :D
crazydog
09-12-2011, 09:43
aynen :D :D hatta hepsi aynı yere dorukda astek olarak oraya giderse son 75 günleri eziyet olur :D :D
Muhahahahaha adam bunalımda zaten arıyorum asteğmenim nasılsın diyorum ahahaha a dan z ye giydiriyor :D
buda olur tc ile
MSB Askeralma Dairesi Başkanlığı (http://www.asal.msb.gov.tr/)
ufaktan heyecan başladı:D
crazydog
09-12-2011, 11:17
ufaktan heyecan başladı:D
hele şükür sonunda :D bide bana rahat adam dersin :D
nitrO_Oxide
09-12-2011, 12:58
buda olur tc ile
MSB Askeralma Dairesi Başkanlığı (http://www.asal.msb.gov.tr/)
Hocam burdan nereye girices ya bakıyorum bakıyorum goremiyorum :D
gece caaart diye bir bölüm açılacak herhalde:D
burdan burdan dalın ahali gece 01.00 den itibarenmiş muhtemelen 00.30 gibi başlanır
343'üncü Dönem Yükseköğretim Kurumu Mezunlarının Sınıflandırma Sonuçları (http://pertem.kkk.tsk.tr/sonuc/sonuc.aspx)
nitrO_Oxide
09-12-2011, 19:20
burdan burdan dalın ahali gece 01.00 den itibarenmiş muhtemelen 00.30 gibi başlanır
343'üncü Dönem Yükseköğretim Kurumu Mezunlarının Sınıflandırma Sonuçları (http://pertem.kkk.tsk.tr/sonuc/sonuc.aspx)
Tesekkurler :)
by_hayali
09-12-2011, 19:39
iyice daraldım :D
2-3'ten önce zor öğrenirsiniz sonuçları. Çok acele etmeyin 00.30 veya 01.00 için.. Tüm kısa dönemler yükleniyor siteye o gece, haliyle sıçıyor site..
SekoLive
09-12-2011, 21:24
bekliyoruz:D
Saatte geçmiyo valla.. :D
vayy torunlar bot bağlıcak sonunda :) hakkınızda hayırlısı olsun arkadaşlar şimdiden.
339.dönem asteğmen dedeniz :D
2008 aralık offf keske bıdaha gıtsem buarad 2kez gıdılıyrmu askere kısa donem olarak salakca ama merk etmısımdır ruyamda gordumde:)
SekoLive
09-12-2011, 22:07
e- devlette nereden askerlık bilgisine bakacagız?
makturan
09-12-2011, 22:51
sonuclar 01:00 da aciklanacak diyor ya
herkese hayirlisi olsun arkadaslar..
sonuclari burada paylasalim ,,
SekoLive
09-12-2011, 22:54
sonuclar 01:00 da aciklanacak diyor ya
herkese hayirlisi olsun arkadaslar..
sonuclari burada paylasalim ,,
bekliyorz reyiz el ef beşde gönüller marmarada :D
SekoLive
09-12-2011, 22:57
beyler ankaraaaaa :D
Adı ve Soyadı KUBiLAY YILDIZ
Kuvveti Kara Kuvvetleri Komutanlığı
Sınıfı PİYADE
Statüsü DönemKısa Er
Branşı -
İlk Katılışını Yapacağı
Sınıf Okulu / Eğitim Merkezi MEBS Okl. ve EM K.lığı
MAMAK ANKARA
İlk Katılışını Yapacağı Tarih 12.12.2011
Temel Eğitimini Müteakip
Katılış Yapacağı Esas Birliği/Görev Yeri ANKARA Mrk. K.lığı 1'inci As. İz. Blg. Mrs. Bl. K.lığı
YENİMAHALLE ANKARA
DİKKAT
En geç 12 Aralık 2011 günü mesai bitimine kadar MEBS Okl. ve EM K.lığı (MAMAK/ANKARA) NA KATILINIZ.
SekoLive
09-12-2011, 23:01
göktüg balıkesir e düşmüş
murat cem murat mustafa berkan naptnz beyler merak ediyoruz
makturan
09-12-2011, 23:05
Adı ve Soyadı MURAT AKTURAN
Baba Adı İBRAHİM
Kuvveti Jandarma Genel Komutanlığı
Sınıfı JANDARMA
Statüsü Kısa Dönem Er
Branşı -
İlk Katılışını Yapacağı
Sınıf Okulu / Eğitim Merkezi SERİNYOL 121'İNCİ J.EĞT.A.K.LIĞI/HATAY
SERİNYOL HATAY
Temel Eğitimini Müteakip
Katılış Yapacağı Esas Birliği/Görev Yeri İL J.K.LIĞI/KAHRAMANMARAŞ
K.MARAŞ
DİKKAT
En geç 12 Aralık 2011 günü mesai bitimine kadar SERİNYOL 121'İNCİ J.EĞT.A.K.LIĞI/HATAY (SERİNYOL/HATAY) NA KATILINIZ
Sorgulama sayfasına geri dönmek için tıklayınız...
SekoLive
09-12-2011, 23:07
hadi hayılrısı murat. yarın hatayda birisi vardı asker o tam neresinde öğreniyim eğer serinyolda ise yardımı dokunucak sana
site açılmıyor sorgulamayı nerden yapıyorsunuz
SekoLive
09-12-2011, 23:11
site açılmıyor sorgulamayı nerden yapıyorsunuz
http://pertem.kkk.tsk.tr/sonuc/sonuc.aspx
k0213 Furkan Jandarma Ankaraya düştü :) cheers Can'ın evine 150 metre mesafede Demetevlerde :D
SekoLive
09-12-2011, 23:16
k0213 Furkan Jandarma Ankaraya düştü :) cheers Can'ın evine 150 metre mesafede :D
vay balını :hehe:
hayırlı teskereler onada :D
tam olarak neresiyms abi
erkin006
09-12-2011, 23:17
k0213 Furkan Jandarma Ankaraya düştü :) cheers Can'ın evine 150 metre mesafede Demetevlerde :D
kırmızımı?
ulan ne şanslı adam ya:D
kütahya havacılık çıktı :)
SekoLive
09-12-2011, 23:22
faberge sana yardımcı olucakdır :)
vay balını :hehe:
hayırlı teskereler onada :D
tam olarak neresiyms abi
Demetevler
kırmızımı?
ulan ne şanslı adam ya:D
Aynen agop Kirmizi :D balli got bide orda kaliyo :)
Kamer ve Cheers ordaydi Kamer diyarbakira gitti Can İstanbul'a geldi kanka insallah Can gibi olur şansin :)
Kardesime acemilik amasya usta birligi
Agri dogubeyazit cikti
Hakkinda hayirlisi bende doguda yapmistim ama kotu oldu acikcasi uzuldum.
erkin006
09-12-2011, 23:25
Aynen agop Kirmizi :D balli got bide orda kaliyo :)
can yaşatır onu bütün askerlik boyunca:D
:) Hadi hayırlı olsun, ne zaman geliyorsun ? Ne lazımsa ne gerekiyorsa yaparız ;)
Bende ılk antalya ıl jandarma yazısını gorunce cok sevınmıstım sımdı karsımda karlı bı tepe ben ona bakıyorum o bana :)
=akseki j.komd. Tb.k.lığı
akseki antalya
=il j.k.lığı/antalya
antalya
gıdıcek olanlara sımdıden hayırlı teskereler gunler kısa cabuk gwcıyor bı tek soguk basa bela yanınıza kalın corap atlet ıclık alın.safak 41 Kocaeli
SekoLive
09-12-2011, 23:42
rıdvan bu saatte nbettemsn kanka :D
=akseki j.komd. Tb.k.lığı
akseki antalya
=il j.k.lığı/antalya
antalya
Aha ıste bu aksekı komando taburuna hos geldın.cok guzel bı acemılık gecırıceksın.80 gun once ordaydım..soguk olur dıkkar et gıdınce yazıcı beytoyu bul slm ımı sole yardımcı olur herturlu
rıdvan bu saatte nbettemsn kanka :Daynen pampa 12-2 nobetındeyım ellerım dondu :)
SekoLive
09-12-2011, 23:47
aynen pampa 12-2 nobetındeyım ellerım dondu :)
kanka sen orda donuyosan kubi napacak angarada :D
kanka sen orda donuyosan kubi napacak angarada :D
hacı antalyalılara sor yuzde 90 ı kar nedır bılmez bnm karsımda bembeyaz toroslar var burası antalya dııl bole antalyanın .....
cabriolet
09-12-2011, 23:54
valla bugun antalyaya gittim geldim istanbuldan soguktu orasi merkezide soguk yani :)
Aha ıste bu aksekı komando taburuna hos geldın.cok guzel bı acemılık gecırıceksın.80 gun once ordaydım..soguk olur dıkkar et gıdınce yazıcı beytoyu bul slm ımı sole yardımcı olur herturlu
Eyvallah sağol notumu aldım...
Ulaşım Antalya üzerinden mi olacak??
Eyvallah sağol notumu aldım...
Ulaşım Antalya üzerinden mi olacak??
arabayla gıtmıceksen evet antalya uzerınden otogara gıdıp aksekı mınıbuslerıne bınıceksın yaklasık 150km 3saat surer yol en kotu aksam 7gbı orda ol .telefonunu yanına alabılırsın
Abidinpaşa Askerlik Şubesi Veznesi Komutanlığı
Mamak - Ankara
63owen63
10-12-2011, 00:02
Mamaga düşen arkadaşlara Allah yardım etsin, huzursuz bir yer. Etimesgut zırhlı birliklere düşenlere ise, baştan söyliyim ,sıçtınız , dünyanın en saçma sapan boktan işleri orada. p.m atın torpil yapayım :D
By Cestino
10-12-2011, 00:09
Yok mu Samsun'da kimsecikler :)
Adı ve Soyadı AYTAÇ KUMBARACIOĞLU
Baba Adı HASAN
Sınıfı HAVA SAVUNMA
Statüsü Kısa Dönem Er
Branşı -
İlk Katılışını Yapacağı
Sınıf Okulu / Eğitim Merkezi Shr. Shh. Okl. ve EM K.lığı
SAMSUN
Temel Eğitimini Müteakip
Katılış Yapacağı Esas Birliği/Görev Yeri 28'inci Mknz. P. Tüm. Hv. Svn. Tb. K.lığı
KIBRIS
DİKKAT
En geç 12 Aralık 2011 günü mesai bitimine kadar Shr. Shh. Okl. ve EM K.lığı (SAMSUN) NA KATILINIZ.
serdar_07
10-12-2011, 00:17
Kara Kuvvetleri Komutanlığı
Sınıfı PİYADE
Statüsü Kısa Dönem Er
Branşı -
İlk Katılışını Yapacağı
Sınıf Okulu / Eğitim Merkezi Zh. Brl. Okl. ve Eğt. Tüm. K.lığı
ETİMESGUT ANKARA
Temel Eğitimini Müteakip
Katılış Yapacağı Esas Birliği/Görev Yeri Kr. Hvcl. K.lığı 4'üncü Kr. Hvcl. A. Hiz. Des. Tb. Emn. ve Mhf. Bl. K.lığı
SAMANDIRA İSTANBUL
KuBilaYY
10-12-2011, 00:23
herkeze hayırlı teskereler arkadaşlar :)
mamakta torpil yapacak birisi varmı :D
kagan-07
10-12-2011, 00:25
Adı ve Soyadı KAĞAN KARACAN
Baba Adı AHMET
Sınıfı JANDARMA
Statüsü Kısa Dönem Er
Branşı -
İlk Katılışını Yapacağı
Sınıf Okulu / Eğitim Merkezi İL J.K.LIĞI/MUĞLA
MUĞLA
Temel Eğitimini Müteakip
Katılış Yapacağı Esas Birliği/Görev Yeri İL J.K.LIĞI/MUĞLA
MUĞLA
DİKKAT
En geç 12 Aralık 2011 günü mesai bitimine kadar İL J.K.LIĞI/MUĞLA (MUĞLA) NA KATILINIZ
makturan
10-12-2011, 00:26
Hatay bekle benı :)
sora da kahramanmaras :)
arabayla gıtmıceksen evet antalya uzerınden otogara gıdıp aksekı mınıbuslerıne bınıceksın yaklasık 150km 3saat surer yol en kotu aksam 7gbı orda ol .telefonunu yanına alabılırsın
Ooo o zaman araba mantıklı gibi zira baya bi uzak geldi haritadan.. :)
Bide telefon olayını anlamadım desem..
burak_skry
10-12-2011, 00:39
Yok mu Samsun'da kimsecikler :)
Adı ve Soyadı AYTAÇ KUMBARACIOĞLU
Baba Adı HASAN
Sınıfı HAVA SAVUNMA
Statüsü Kısa Dönem Er
Branşı -
İlk Katılışını Yapacağı
Sınıf Okulu / Eğitim Merkezi Shr. Shh. Okl. ve EM K.lığı
SAMSUN
Temel Eğitimini Müteakip
Katılış Yapacağı Esas Birliği/Görev Yeri 28'inci Mknz. P. Tüm. Hv. Svn. Tb. K.lığı
KIBRIS
DİKKAT
En geç 12 Aralık 2011 günü mesai bitimine kadar Shr. Shh. Okl. ve EM K.lığı (SAMSUN) NA KATILINIZ.
kıbrısın en güzel yeri diyebilirim gidiceğin yer gazimagosada birliğin sıkıntısız geçer inşallah.herkese hayırlı tezkreler.ne olursa olsun yanınıza bol bol kalın çorap don atlet içlik alın usta birliğine giderken nöbetler soğuk geçer:)
by_hayali
10-12-2011, 00:49
Ezine 3'üncü j.eğt.tb.k.lığı/çanakkale
ezine çanakkale
:)
Mustafa kanka agir yakiniz hahaha
95. Zirli Tugay Komutanligi Malkara Tekirdag ustada hayrabolu
Beyler şansı mansı bilmem, Allah hepimizin yüzünü başımıda olacak komutandan yana güldürür inşallah..
5 ay boyunca ANGARAlıyım artık :D ztn yarın bile çıkabilirim yola, herkes arıyo sağolsunlar erken gel fln diye : )) sanki düüne gidiyorum len:?
by_hayali
10-12-2011, 01:17
Mustafa kanka agir yakiniz hahaha
95. Zirli Tugay Komutanligi Malkara Tekirdag ustada hayrabolu
kanka gel yanıma uzak kalma :D
Sercan Keklik
10-12-2011, 02:52
lk Katılışını Yapacağı
Sınıf Okulu / Eğitim Merkezi AKSEKİ J.KOMD. TB.K.LIĞI
AKSEKİ ANTALYA
Temel Eğitimini Müteakip
Katılış Yapacağı Esas Birliği/Görev Yeri İL J.K.LIĞI/KARAMAN
KARAMAN
Sercan Keklik
10-12-2011, 02:54
hah aynen ıletıyorum kankam :)
DaRkNeSs-
10-12-2011, 03:02
vay anasını ne kdr çabuk geçiyo zaman :) 2 sene önce bende heyecanla sınavın açıklanmasını bekliodum:)
askerliği erzurum/ılıca ya çıkan varsa pm atsın bana belki hala ordaki komutanlardan yardımcı olabilecek vardır :)
izmire düşen varsa da haber etsin
hepinize hayırlı tezkereler :)
hadi hayirli olsun kanka :)
nitrO_Oxide
10-12-2011, 03:38
1'inci dz. Er. Eğt.a.k.lığı
iskenderun hatay
ALPER-VNS
10-12-2011, 04:35
Kardesime acemilik amasya usta birligi
Agri dogubeyazit cikti
Hakkinda hayirlisi bende doguda yapmistim ama kotu oldu acikcasi uzuldum.
hayırlısı olsun.. 20 kişi gördüm facebookta burda vs. kardeşinden başka doğu çıkana rastlamadım.. ama kısa dönemi zaten riskli işlere koşmazlar diye biliyorum..
turbo&quattro
10-12-2011, 04:49
Sınıfı PİYADE
Statüsü DönemKısa Er
Branşı -
İlk Katılışını Yapacağı
MAMAK ANKARA
Temel Eğitimini Müteakip
Katılış Yapacağı Esas Birliği/Görev Yeri ANKARA Mrk. K.lığı 1'inci As. İz. Blg. Mrs. Bl. K.lığı
YENİMAHALLE ANKARA
DİKKAT
En geç 12 Aralık 2011 günü mesai bitimine kadar MEBS Okl. ve EM K.lığı (MAMAK/ANKARA) NA KATILINIZ.
Benimde acemiligimi yaptigim yer MEBS okulu..5.bolukteydim ve Kecikiran diye bir tepe vardi paso egitim yaptigimiz. Hayatimda o kadar soguk ve esen bir yer gormedim daha. Genel olarak lanet edilesi bir yer , Allah kurtarsin :)
hayırlısı olsun.. 20 kişi gördüm facebookta burda vs. kardeşinden başka doğu çıkana rastlamadım.. ama kısa dönemi zaten riskli işlere koşmazlar diye biliyorum..
Bende görmedim malesef,şanssız bir cocuktur zaten...
Hakkında hayırlısı...
anıl turan
10-12-2011, 08:29
Kara Kuvvetleri Komutanlığı
Sınıfı PİYADE
Statüsü Kısa Dönem Er
Branşı -
İlk Katılışını Yapacağı
Sınıf Okulu / Eğitim Merkezi Zh. Brl. Okl. ve Eğt. Tüm. K.lığı
ETİMESGUT ANKARA
Temel Eğitimini Müteakip
Katılış Yapacağı Esas Birliği/Görev Yeri Kr. Hvcl. K.lığı 4'üncü Kr. Hvcl. A. Hiz. Des. Tb. Emn. ve Mhf. Bl. K.lığı
SAMANDIRA İSTANBUL
vay arkadas zirhli birlikler kisa donemleri ne zamandan beri ankara disina yollamaya basladi ya???
hayirlisi olsun kardes, acemilgin boyunca kantin gazete televizyon vs gibi aktiviyeleri unut... turker yuzbasinin (turker reyiz) bolugune dusersin umarim, gorup gorebilecegin ender "asker"lerdendir.
yanina her gun icin ic camasiri corap ve 5-10 iclik gotur. bolca islak mendil tuvalet kagidi vs al. acemilgin boyunca dus alma imkanin pek olmayacak
serdar_07
10-12-2011, 08:34
vay arkadas zirhli birlikler kisa donemleri ne zamandan beri ankara disina yollamaya basladi ya???
hayirlisi olsun kardes, acemilgin boyunca kantin gazete televizyon vs gibi aktiviyeleri unut... turker yuzbasinin (turker reyiz) bolugune dusersin umarim, gorup gorebilecegin ender "asker"lerdendir.
yanina her gun icin ic camasiri corap ve 5-10 iclik gotur. bolca islak mendil tuvalet kagidi vs al. acemilgin boyunca dus alma imkanin pek olmayacak
durum o kadar vahim yani her şeyi geçtimte duş alma olayı sıkıntı en azından acemilşiğimiz boyunca 1 kaç sefer duş alsaydık :D :D ankaradan nasıl istanbula hava'ya gönderiyolar anlamış değilim onuda :)
anıl turan
10-12-2011, 08:38
durum o kadar vahim yani her şeyi geçtimte duş alma olayı sıkıntı en azından acemilşiğimiz boyunca 1 kaç sefer duş alsaydık :D :D
o kadar vahim degil aslinda sana oyle gelecek, lanet edeceksin falan ama askerligin en guzel anlari orda gecicek...
soyle soyleyim ben gunluk dus almadan duramam 25 gun acemilik yaptim 3 defa dus alabildim hep islak mendille sildim kendimi :D
çavuş eğitim taburuna düşeceksin muhtemelen, hepiniz kisa donem olacaksiniz, ayni koğuşta... ben 17 kilo verdim 25 günde ama bizi efsane s*ktiler, hala anlatiyorlarmis 333 kisa donemleri anlatanlarin yalancisiyim..
tumen komutani degismedi muhtemelen 3+1 kurali sakin unutma cok sik duyacaksin :D
anıl turan
10-12-2011, 08:40
durum o kadar vahim yani her şeyi geçtimte duş alma olayı sıkıntı en azından acemilşiğimiz boyunca 1 kaç sefer duş alsaydık :D :D ankaradan nasıl istanbula hava'ya gönderiyolar anlamış değilim onuda :)
gonderdikleri kara havacilik bu arada, ankaradaki kara havacilikta yapan budym vardi benimle ayni donem ve etimesgutta yapmistik beraber acemiligi yani o ustaligi boyunca sivil ve disardaydi :D
Bende görmedim malesef,şanssız bir cocuktur zaten...
Hakkında hayırlısı...
Benim kardeşime de Van - Patnos çıkmıştı :)
dün geceden beri ilk defa bilg başına oturuorum arkadaşlar bakalım acemilik kütahya usta birliği hava kuvvetleri konutanlığı tarafından belirlenecektir dio bakalım hayırlısı orda kalınsa daha ii olur:)
SekoLive
10-12-2011, 09:08
ARKADAŞLAR hepinize hayırlı olsn allah sağ salim gelmeyi nasip etsin.
ankarada şuan havalar nasıl ? kar kış varmı?
dün biraz kar yağdı. ama şimdi güneşli hava hiç bulut yok
serdar_07
10-12-2011, 09:25
o kadar vahim degil aslinda sana oyle gelecek, lanet edeceksin falan ama askerligin en guzel anlari orda gecicek...
soyle soyleyim ben gunluk dus almadan duramam 25 gun acemilik yaptim 3 defa dus alabildim hep islak mendille sildim kendimi :D
çavuş eğitim taburuna düşeceksin muhtemelen, hepiniz kisa donem olacaksiniz, ayni koğuşta... ben 17 kilo verdim 25 günde ama bizi efsane s*ktiler, hala anlatiyorlarmis 333 kisa donemleri anlatanlarin yalancisiyim..
tumen komutani degismedi muhtemelen 3+1 kurali sakin unutma cok sik duyacaksin :D
inşallah bizide efsana s*kmezler dostum:) tamda grip oldum oldum nasıl yapcam bilmiyom :)) 2 hafta önce ankara dayımın yanındaydım etimesgutta ulan ne soğuk memleket diyodum dayımda sen etimesguta bi düşte görürsün diyodu :D :D
cembozbey
10-12-2011, 09:34
dün geceden beri ilk defa bilg başına oturuorum arkadaşlar bakalım acemilik kütahya usta birliği hava kuvvetleri konutanlığı tarafından belirlenecektir dio bakalım hayırlısı orda kalınsa daha ii olur:)
siteden sinan arkadasımızda oraya cıktı acemilik havacı olarak niki c +
Ben yarın yol çıkıyorum, pazar çarşı iznimi yapıp, gecesi evci çıkıp, pazarteside birliğime teslim olurum artık :D
torun geceler uzun :D ...399.kısa donemden selamlar
herkese hayırlı ugurlu olsun..
anıl turan
10-12-2011, 10:10
inşallah bizide efsana s*kmezler dostum:) tamda grip oldum oldum nasıl yapcam bilmiyom :)) 2 hafta önce ankara dayımın yanındaydım etimesgutta ulan ne soğuk memleket diyodum dayımda sen etimesguta bi düşte görürsün diyodu :D :D
agir egitim falan yok zaten, bizim donemde zehirlenenler hastalananlar cok olunca biraz daha hafiflettiler, toren isini cok siki tutuyorlar surekli yuruyeceksiniz o yuzden.. yanina nemlendirici krem falanda almayi unutma yuzun kulaklarin burnun catlayacak cunku..
Samsun sonra Kıbrıs varmı millet samsun sıhi kıbrız 28.
dostum alla yardımcın olsun grıp olmasanda saten orda olacaksın 337.k.d. olarak bnde acemı bırlıghımı orda yaptım yuzde 90 çavuş eğitim bölüüne dsersın ınsalla 2.bölük yada karma bölükte olursun karma bölükte turker yuzbası var on numara adamdır hıc korkma sadece dedıklerını yap yeter boıluk komutann olur senn kendısı 2.bölüktede üsteğmen vaqrdı bıtane unuttum adını oda cok kral bı adamdır yemek secmıosan rahat edersın kantıne 1 kişi gder 50 kısıınn ıhtyacını alır gelır daatır ole herkesı gndermıolar kantıne gecen sene bnm dnmmde pet su yoktu cesmeye aazımıızı dayayıp ıcıoduk bol bol ıslak mendıl götür yannda duş alırsın hafatada 1 yada ıkı kez kaşarlannca her gun alırsın bölük bölük gtruolar duşa allah yardımcın olsun bu arada 3+1 ı sakın unutma tumgeneral yasar bal yemekhaneye gelıp konusacaktır sızınle rastgele bırılerını ayaa kaldrıp sorular sorar mantıklı cewap werın vs dıe komutanlarınız sızı uyaracaktır şimdiden hyrlı teskereler ... baska merak ettın bıse warsa ozelden sorabılırsın
not: 50 tl falan 1 lıralık demır paara götür yannda kahve ve kola ıcın..
nitrO_Oxide
10-12-2011, 11:13
Adanadan iskenderuna nasıl giderim ya yardım edicek birisi varmı :)
konyaya gelen varmı herkese hayırlı teskereler şimdiden
anıl turan
10-12-2011, 11:27
dostum alla yardımcın olsun grıp olmasanda saten orda olacaksın 337.k.d. olarak bnde acemı bırlıghımı orda yaptım yuzde 90 çavuş eğitim bölüüne dsersın ınsalla 2.bölük yada karma bölükte olursun karma bölükte turker yuzbası var on numara adamdır hıc korkma sadece dedıklerını yap yeter boıluk komutann olur senn kendısı 2.bölüktede üsteğmen vaqrdı bıtane unuttum adını oda cok kral bı adamdır yemek secmıosan rahat edersın kantıne 1 kişi gder 50 kısıınn ıhtyacını alır gelır daatır ole herkesı gndermıolar kantıne gecen sene bnm dnmmde pet su yoktu cesmeye aazımıızı dayayıp ıcıoduk bol bol ıslak mendıl götür yannda duş alırsın hafatada 1 yada ıkı kez kaşarlannca her gun alırsın bölük bölük gtruolar duşa allah yardımcın olsun bu arada 3+1 ı sakın unutma tumgeneral yasar bal yemekhaneye gelıp konusacaktır sızınle rastgele bırılerını ayaa kaldrıp sorular sorar mantıklı cewap werın vs dıe komutanlarınız sızı uyaracaktır şimdiden hyrlı teskereler ... baska merak ettın bıse warsa ozelden sorabılırsın
not: 50 tl falan 1 lıralık demır paara götür yannda kahve ve kola ıcın..
haha 3+1 kurali...
ustegmenin adi gurkan ustegmen bu arada
anıl turan
10-12-2011, 11:31
3+1 nedir?
3+1 tumgeneral yasar bal in tum tumene ezberlettigi kural.
askerin
- sirti pek - (gunde 8 saat uyuyacak)
- karni tok - (tabagindaki son bulgur tanesine kadar yiyecek)
- yuzu pak - (haftada 2 defa banyo yapacak)olacak birde haftada bir annesini arayacak. adamin felsefesi bu...
tabi survivor etimesgut sartlarinda bu imkansiz. mor domates corbasi, hindi, piyaz vs yuzunden bizim donemde tum tumen zehirlenmisti. 25gun acemilik boyunca 3 defa dus alabildim ki sularda akmiyordu zaten, zamaninda emekli albay dayilarim anlatir gazozla tras oluyorlarmis. yatakhane bolgesinde bulunan 2 tane calisir vaziyette akesorlu telefondan anamizi aramakta poroblem oluyordu :D
Blackbird
10-12-2011, 11:57
Hayırlısıyla gidip gelmek nasip olsun tüm arkadaşlara.
325. kısa dönem olarak Şırnak Uludere de sınır jandarma olarak yaptım, benden başkada giden duymadım. :)
Bazılarına anlamsız gelebilir ama ilk başta ne işim var lan burda desemde daha sonra zevk alarak yaptım komutanlara yalvar yakar göreve çıkmak istiyordum bunda komutanların etkiside var acemilğimizde bize eğitim verenler Bordo bereli Jöh ten ayırlmış gerçek askerlerdi.
Şartlar ne olursa olsun zevk almaya bakacaksın yoksa boş yere kendine sıkıntı yaparsın.
crazydog
10-12-2011, 12:04
Herkese hayırlı teskereler olsun goktug ya balıkesıre sevindim ama başka bi arkadaşımada manisa kırk ağaç çıktı ona bozulduk biraz
By Cestino
10-12-2011, 12:05
Samsun sonra Kıbrıs varmı millet samsun sıhi kıbrız 28.
Benim de ayni sekilde hocam once samsun sihhi, sonra kibris 28
DaRkNeSs-
10-12-2011, 13:21
askerin
- yuzu pak - (haftada 2 defa banyo yapacak)olacak birde haftada bir annesini arayacak. adamin felsefesi bu...
günde 8 saat uyku mu? sevdim o generali :D
ben 6 saat uyudum mu iyi uyudum bugün diyodum :D
SekoLive
10-12-2011, 13:22
beyler bu hafta içinde ankaraya gidip gelen varmı yollar ne alemde?
siteden sinan arkadasımızda oraya cıktı acemilik havacı olarak niki c +
Valla bir pm falan atarsa konusalim tabi yararli olur
Jandarma Genel Komutanlığı
Sınıfı JANDARMA
Statüsü Kısa Dönem Er
Branşı -
İlk Katılışını Yapacağı
Sınıf Okulu / Eğitim Merkezi KASTAMONU 2'NCİ J.EĞT.TB.K.LIĞI/GÖLKÖY
GÖLKÖY KASTAMONU
Temel Eğitimini Müteakip
Katılış Yapacağı Esas Birliği/Görev Yeri ŞIRNAK ASKERİ HASTANESİ
ŞIRNAK
Hayırlı tezkereler panpalar :D
yunus3441
10-12-2011, 13:40
gelin torunlarım gelinde bizde gidelim artık =)
askerin
tabi survivor etimesgut sartlarinda bu imkansiz. mor domates corbasi, hindi, piyaz vs yuzunden bizim donemde tum tumen zehirlenmisti. 25gun acemilik boyunca 3 defa dus alabildim ki sularda akmiyordu zaten, zamaninda emekli albay dayilarim anlatir gazozla tras oluyorlarmis. yatakhane bolgesinde bulunan 2 tane calisir vaziyette akesorlu telefondan anamizi aramakta poroblem oluyordu :D
8 saat mi?
10'dan önce yatamıyordun zaten.. 10'da yatsan koğuş kalka 8 saat var.. Gece 2 saat zorunlu nöbet, git-gel, silah al silah ver, giyin, soyun 1-1.5 saat.
4,5 saatten fazla uyumak lükstü bize
8 saat mi?
10'dan önce yatamıyordun zaten.. 10'da yatsan koğuş kalka 8 saat var.. Gece 2 saat zorunlu nöbet, git-gel, silah al silah ver, giyin, soyun 1-1.5 saat.
benim nöbette silah yok direk silahlığın anahtarı var :D:D bi de bina içinde olması büyük avantaj :D
crazydog
10-12-2011, 14:09
beyler bu hafta içinde ankaraya gidip gelen varmı yollar ne alemde?
sen iyisin gene ben napim ya biri balıkesir biri manisa muhahahaha kendime otobüs alıcam bitane :D:D
lk Katılışını Yapacağı
AKSEKİ ANTALYA
Temel Eğitimini Müteakip
KARAMANhacı yrn arıcam snı bana telını pm at bnm acemı bırlıgıme dustun
cembozbey
10-12-2011, 14:29
Valla bir pm falan atarsa konusalim tabi yararli olur
pm attımmmm
lk Katılışını Yapacağı
AKSEKİ ANTALYA
Temel Eğitimini Müteakip
KARAMAN
Acemilik aynı olmuş orada görüşürüz inşallah.. :heyoo:
nitrO_Oxide
10-12-2011, 14:48
Adanadan iskenderuna nasıl giderim ya yardım edicek birisi varmı :)
Vay arkadas bilen yokmu yaa :D
SekoLive
10-12-2011, 14:50
Vay arkadas bilen yokmu yaa :D
mustuya sor arda :)
Ankara su anda gunesli ama hayli soguk.Etimesgut ve Mamak taraflarinin daha da soguk olacagini tahmin ediyorum.Dun gunduz kar yagdi ama su anda yerlerde kar falan yok.Geceler sifirin altina iniyor.Herkese hayirli tezkereler.
SekoLive
10-12-2011, 15:04
Ankara su anda gunesli ama hayli soguk.Etimesgut ve Mamak taraflarinin daha da soguk olacagini tahmin ediyorum.Dun gunduz kar yagdi ama su anda yerlerde kar falan yok.Geceler sifirin altina iniyor.Herkese hayirli tezkereler.
abi teşekkür ederim. bilgilendirmen için
alican valla balıkesirden aşşa sal manisadan dön :D
By Cestino
10-12-2011, 15:30
12 Aralık günü mesai saati bitimine kadar teslim olunuz bilgisine istinaden,
acemi birliğimize bikaç saat geç gitsek bir sorun yaşanır mı ? Samsun'a olan uçağın saati 14.00'de, 15.35'de varış gösteriyor.. Rötarı vs varış saatım 18.00'i bulur diye düşünüyorum. Kararsız kaldım bileti alıp almama konusunda..
nitrO_Oxide
10-12-2011, 15:40
12 Aralık günü mesai saati bitimine kadar teslim olunuz bilgisine istinaden,
acemi birliğimize bikaç saat geç gitsek bir sorun yaşanır mı ? Samsun'a olan uçağın saati 14.00'de, 15.35'de varış gösteriyor.. Rötarı vs varış saatım 18.00'i bulur diye düşünüyorum. Kararsız kaldım bileti alıp almama konusunda..
aynı pozisyona bende dustum.kimse sorduysam gec gitme dediler ama aksam 8 de girenlerde oluyormus.bende oyuzden adanaya bilet aldım ordan aktarma yapıp iskenderuna gidicem
mustuya sor arda :)
görsede yazsa :D
Geç giderseniz birşey olmaz.. 1 gün bile geç gitseniz en kötü 1 gün geç çıkarsınız. 2-3 saat geç gitmek içeride hallolur komutanlarca
Sınıfı JANDARMA
Statüsü Kısa Dönem Er
Branşı -
İlk Katılışını Yapacağı
Sınıf Okulu / Eğitim Merkezi İL J.K.LIĞI/BALIKESİR
BALIKESİR
Temel Eğitimini Müteakip
Katılış Yapacağı Esas Birliği/Görev Yeri İL J.K.LIĞI/BALIKESİR
BALIKESİR
nasıldır bilgisi olan var mı?
SekoLive
10-12-2011, 19:01
goktug cok sıkıntlı kankam:( :D
:D suan berberdeyz kubının sacları 3luyoruz
serdar_07
10-12-2011, 19:27
tamam etimesgutta ayvayı yedik o belli..benim usta birliği samandıra/istanbul orası nasıldır bilen gören var mı??
Hayırlısıyla gidip gelmek nasip olsun tüm arkadaşlara.
325. kısa dönem olarak Şırnak Uludere de sınır jandarma olarak yaptım, benden başkada giden duymadım. :)
Bazılarına anlamsız gelebilir ama ilk başta ne işim var lan burda desemde daha sonra zevk alarak yaptım komutanlara yalvar yakar göreve çıkmak istiyordum bunda komutanların etkiside var acemilğimizde bize eğitim verenler Bordo bereli Jöh ten ayırlmış gerçek askerlerdi.
Şartlar ne olursa olsun zevk almaya bakacaksın yoksa boş yere kendine sıkıntı yaparsın.
enıstemde hakkarı cukurcadaydı 321 kısa donem
Sınıfı JANDARMA
Statüsü Kısa Dönem Er
Branşı -
İlk Katılışını Yapacağı
GÖLKÖY KASTAMONU
Temel Eğitimini Müteakip
ŞIRNAK
oo kanka sosyete bölugundesın okadar rahat bı acemılık yapcaksınkı kastamonuyu ozlıceksın:) off of:D
63owen63
10-12-2011, 19:34
ZIrhlı birliklere gidenler muhtemelen çavuş egitim taburuna gidecekler, hatta sayıları az veya şanslı iseler karma bölük'e düşecekler. Türker yüzbaşının mekanı :) 10 numara adamdır, cok da samimiydik hala görüşürüz, zeynel üstegmenle türker yüzbaşıyla. Zırhlı birlikler ile ilgili sıkıntısı sorusu olan p.m den ulaşsın.
63owen63
10-12-2011, 19:35
haha 3+1 kurali...
ustegmenin adi gurkan ustegmen bu arada
Ya ne çektik o 3+1 den, ne 8 saati 4 saat uyuyan oh be diyordu, su yok, kantin yok, tv yok, bi *** yok. tören alanına günde 2 kez yürürdük. rahat 30 km.. Yemeklerde kumlu ıspanak vs.. ah ah.
Sınıfı PİYADE
Statüsü DönemKısa Er
Branşı -
İlk Katılışını Yapacağı
MAMAK ANKARA
Temel Eğitimini Müteakip
YENİMAHALLE ANKARA
DİKKAT
acemilik aynı yerde:)
ALİ ÖNCEL
Kara Kuvvetleri Komutanlığı BAKIM Kısa Dönem Er -
MEBS Okl. ve EM K.lığı MAMAK ANKARA
12.12.2011
K.K. Loj. K.lığı Bkm. K.lığı 54'üncü Bkm. Mrk. Des. Gr. Emn. ve Mhf. Bl. K.lığı ELAZIĞ
kastamonu gölköye usecekler arkdaslar gıtcegınız gun burası neden soguk dıceksınız egıtımınızı 5 . bölukte yanı sıfır 4kıslık yatakhanelerde goruceksınız..kesın karlı havaya denk gelırsınız lojmanalr felan 5 . bölukte zaten odalar hep sıcak tuvalet suyu bıle kaynar su ben donla gezıyrdum koğuşta:)yemeklerı belkı trdekı en guzel yemekler :)cevresı genıs yanıan bolca kagıt havlu al yada ıslak mendıl ve kucuk pecetelerden :)
makturan
10-12-2011, 21:23
Sınıfı JANDARMA
Statüsü Kısa Dönem Er
Branşı -
İlk Katılışını Yapacağı
Sınıf Okulu / Eğitim Merkezi İL J.K.LIĞI/BALIKESİR
BALIKESİR
Temel Eğitimini Müteakip
Katılış Yapacağı Esas Birliği/Görev Yeri İL J.K.LIĞI/BALIKESİR
BALIKESİR
nasıldır bilgisi olan var mı?
selam goktug
oncelikle hayirli olsun
benim acemilik hatay usta k.maras jandarma :)
yaw o kadar kastik, ayni siralara girdik ard arda ama hepimiz farkli yerlere dusmusuz yaw :))
Arladaşlar Rabbim yardımcınız olsun her erkeğin hayatında mutlaka görmesi gereken bir yer askerlik, okuduğum kadarıyla Yedek subay çıkmamış kimseye ne güzel. Sakarya'ya düşen olursa elimden gelen yardımı yapmaya çalışırım. Aynı şekilde Nusaybin'e düşen olursa da yardımcı olabilirim.
Acemilik Amasya 15. Egt. Tug. K.lığı
Temel eğitim 16. Mknz Tug.Loj Des. K.lığı kışla hizmetleri Diyarbakır
Herkese Hayırlı Teskereler..
28'inci Mknz. P. Tüm. İs. Svş. Tb. 3'üncü İs. Svş. Bl. K.lığı
KIBRIS bilgisi olan varmı
selam goktug
oncelikle hayirli olsun
benim acemilik hatay usta k.maras jandarma :)
yaw o kadar kastik, ayni siralara girdik ard arda ama hepimiz farkli yerlere dusmusuz yaw :))
vallahi öyle ya
her birimiz farklı yere gittik:D
1'inci dz. Er. Eğt.a.k.lığı
iskenderun hatay
usta bırlıgı nrresı?
nitrO_Oxide
11-12-2011, 01:40
usta bırlıgı nrresı?
orda belli olcakmıs yazmıyor
KuBilaYY
11-12-2011, 01:43
ALİ ÖNCEL
12.12.2011
K.K. Loj. K.lığı Bkm. K.lığı 54'üncü Bkm. Mrk. Des. Gr. Emn. ve Mhf. Bl. K.lığı ELAZIĞ
telefonunu pm at görüşelim tanışalım ankarada.
orda belli olcakmıs yazmıyor
denızcılık dısarıdan gorundugu gıbı degıl...meslegın ne bılmıyorum ama...3 sınıf vardır denızıclerde muhafız,hızmet ve santral orada sınıflandırma yapacaklar...telefon ıle alakalı oldugnu fln soyle call centerda calıstım de bı sekıl kendını santrale al dunay uzerındekı en rahat askerlıgı yap...eger muhafız olursan en ıyı ıhıtmal ıle gunde 6 saat nobe tutacaksın en fazla 8 saat...24 saat ıcınde bunlar...ıskenderun asırı kalabalık olur yaklasık 4000 kısı fln olurusunuz orada sartları zor acemılık ıcın....ınsallah usta bırlıgı duzgun bı ye rolur....
ne yap ne et en gec oglen 12 de bırlıge teslım ol yoksa ılk gece uyku hayalı kurma...zaten ınanılmaz yorulacaksın ılk gun erken gır ıslemlerın bıtsın...yarın detyalı yazarım...
nitrO_Oxide
11-12-2011, 02:00
denızcılık dısarıdan gorundugu gıbı degıl...meslegın ne bılmıyorum ama...3 sınıf vardır denızıclerde muhafız,hızmet ve santral orada sınıflandırma yapacaklar...telefon ıle alakalı oldugnu fln soyle call centerda calıstım de bı sekıl kendını santrale al dunay uzerındekı en rahat askerlıgı yap...eger muhafız olursan en ıyı ıhıtmal ıle gunde 6 saat nobe tutacaksın en fazla 8 saat...24 saat ıcınde bunlar...ıskenderun asırı kalabalık olur yaklasık 4000 kısı fln olurusunuz orada sartları zor acemılık ıcın....ınsallah usta bırlıgı duzgun bı ye rolur....
ne yap ne et en gec oglen 12 de bırlıge teslım ol yoksa ılk gece uyku hayalı kurma...zaten ınanılmaz yorulacaksın ılk gun erken gır ıslemlerın bıtsın...yarın detyalı yazarım...
Hocam meslek muhasebe benim birkac arkadasım orda yaptılar yapabilecegin en rahat acemilik diyorlar bilmiyorum valla
yarın 11 e bilet bulabildim oda sınav acıklanır acıklanmaz aradım iskenderuna yoktu bende adana aldım (giden arkadaslarımda o sekilde gitmişler bilet bulamadıkları için) ordan aktarma yapıcam gitmem yine 3ü bulcak sanırım
bilgiye cok ihtiyacım var saolasın
63owen63
11-12-2011, 02:09
Hocam meslek muhasebe benim birkac arkadasım orda yaptılar yapabilecegin en rahat acemilik diyorlar bilmiyorum valla
yarın 11 e bilet bulabildim oda sınav acıklanır acıklanmaz aradım iskenderuna yoktu bende adana aldım (giden arkadaslarımda o sekilde gitmişler bilet bulamadıkları için) ordan aktarma yapıcam gitmem yine 3ü bulcak sanırım
Al sana bilgi Arda :D
''iskenderunda tastan bir gemi
bi daha gelirsem sksinler beni '' derdi halamınoglu :D
nitrO_Oxide
11-12-2011, 02:19
Al sana bilgi Arda :D
''iskenderunda tastan bir gemi
bi daha gelirsem sksinler beni '' derdi halamınoglu :D
Haydaaaa hocam naptın ya moraller zaten sıfır :D
DaRkNeSs-
11-12-2011, 02:27
ALİ ÖNCEL
12.12.2011
sende mi gidiyosun bu dönem ali :) hadi hayırlısı olsun hayırlı tezkereler :)
63owen63
11-12-2011, 02:28
Haydaaaa hocam naptın ya moraller zaten sıfır :D
Her yerin vardır böyle efsaneleri, takma sen, yarın detaylıca konuşuruz ,tlf da:)
crazydog
11-12-2011, 03:21
abi teşekkür ederim. bilgilendirmen için
alican valla balıkesirden aşşa sal manisadan dön :D
hahahah aynen doruk teslim oluyor bugün 1.5 saate çıkıcak yola hayırlısıyla :)
ZIrhlı birliklere gidenler muhtemelen çavuş egitim taburuna gidecekler, hatta sayıları az veya şanslı iseler karma bölük'e düşecekler. Türker yüzbaşının mekanı :) 10 numara adamdır, cok da samimiydik hala görüşürüz, zeynel üstegmenle türker yüzbaşıyla. Zırhlı birlikler ile ilgili sıkıntısı sorusu olan p.m den ulaşsın.
Türker yüzbaşı halen Zırhlı Birliklerde mi?
343. dönem askerlerimize hayırlı tezkereler, Allah yolunuzu açık etsin.
kagan-07
11-12-2011, 08:13
yok mu forumdan muğlaya düşen arkadaşlar :))
muğla il jandarma nerdesinnnn?
kastamonu gölköye usecekler arkdaslar gıtcegınız gun burası neden soguk dıceksınız egıtımınızı 5 . bölukte yanı sıfır 4kıslık yatakhanelerde goruceksınız..kesın karlı havaya denk gelırsınız lojmanalr felan 5 . bölukte zaten odalar hep sıcak tuvalet suyu bıle kaynar su ben donla gezıyrdum koğuşta:)yemeklerı belkı trdekı en guzel yemekler :)cevresı genıs yanıan bolca kagıt havlu al yada ıslak mendıl ve kucuk pecetelerden :)
dayi içimi rahatlattin ya.
telefon sokabilir miyiz ki ?
10 gündür samsun sahra sıhhiyede yedek subay adayı olarak askerlik yapıoduk. telefon sürekli kamuflajımın cebindeydi :) kısa dönem çıkınca 3 saatte postaladılar bizi. 12 de kastamonuya geçicem acemiliğe. sonra ver elini şırnak :)
geçen aralık celbinde orda acemilik yapan 3 arkadaşım var benim de...
aşırı kalabalık olduğu için işlemler filan çok uzun sürmüştü onların da, tünayın dediği gibi gece bilmemkaçlara kadar bitmemiş filan işlemler.
Allah kolaylık versin sana da, şimdiden hayırlı teskereler
bLackModeL
11-12-2011, 09:11
haydı askerlerımızz hayırlı teskerelerrr hayat sıze guzel kı bu kutsal gorevı yerıne getıryosunuzz :)
makturan
11-12-2011, 09:23
gidiyorum ,,,, hakkinizi helal edin ,,,
mayis 2012 de gorusmek uzre ,,,
:)
hadi helal olsun:)
yarın sabah gidecem ben de
anıl turan
11-12-2011, 10:28
8 saat mi?
ya abi öyle bişey yok tabi paşa kışlada bu şekilde yaşanıldıgını zannediyor ama ,4,5 - 5 saatten fazla uyuyan yoktu. hoş yemekleri yiyebilen ve duş alabilende yoktu :D
Blackbird
11-12-2011, 10:29
Sınıfı JANDARMA
Statüsü Kısa Dönem Er
Branşı -
İlk Katılışını Yapacağı
GÖLKÖY KASTAMONU
Temel Eğitimini Müteakip
ŞIRNAK
Hayırlı tezkereler, Şırnakta tümen içinde olacaksın her ne kadar Şırnak yazsada orada sıkıntı yapılacak bir durum yok başlı başına başka bir şehir tümenin içi.
Kastamonu ya giderkende Şırnağa giderkende yün içlikleri almayı unutma. :)
anıl turan
11-12-2011, 10:32
Türker yüzbaşı halen Zırhlı Birliklerde mi?
343. dönem askerlerimize hayırlı tezkereler, Allah yolunuzu açık etsin.
evet oyleymis, 2012de yine erken terfi alip doguya tayin olabilirmis diye birsey duymustum ama
cok kalabalık olucak tek sıkıntı bu...onun dısında egıtım fln yalan...zaetn sımdı orada hayvan gıbı ruzgar esıyordur cıkmazsınız dısarı kolay kolay...bılgısayarı ıyı olan var mı dıye sorarlar..ustasıyım de windows yazılımı ben gelıstırıdım de...ondan sonra yazısı guzel olan var mı dıye sorarlar...uçarak evet de....bu ıkısınde basarılı olursan egıtım fln komple unut bıtısık duzen egıtımı bıle almazsın...sımdı adını hatırlayamadıgım bı yer var tek bır ıbına kucuk orada bılgısayar evrak ıslerı yapılıyor...oraya kapak atarsan yasadın hatta ıskenderunda kalırsan daha bı yasadın orda ustalık cok kolay onun dısında ege dagıtım olursan kı bu yuzde 90 ıhıtmal oluyor...
kıyı bırlıklerıne gıdeceksın dogal olarak denızcısın cunku...daha oncde doyledıgım gıbı eger muhafız olursan nobetler denı bekler mın 6 max 8 saat...baktın bılgısayar yada katıplık ısı yemedı...sınıflanırmada komutanlar gelecek kımsın nesın anlatacaksın...yalan soyle telefonla aram cok ıyıdır de call centerda calsıtım de...omrum telefonla konusmak telefon baglamak de bır sekıl santral askerı ol....o zaman kebap askerlıgın lımıtlerındesın...genele olarak denızcıler cok rahattır..ben bartında yaptım denızcı olarak...nobetlerde doguk oluyor dıye komutan her saat cay kahve yolluyordu ordan hesap et artık..:)
DaRkNeSs-
11-12-2011, 15:26
arkadaşlar hepinize hayırlı tezkereler
kısa dönem de olsa hayata bakışınız bi nebze de olsun değişecek buna emin olun ;)
hepiniz aswlan gibi döneceksiniz sıkıntı yok ;)
nitrO_Oxide
11-12-2011, 15:36
cok kalabalık olucak tek sıkıntı bu...onun dısında egıtım fln yalan...zaetn sımdı orada hayvan gıbı ruzgar esıyordur cıkmazsınız dısarı kolay kolay...bılgısayarı ıyı olan var mı dıye sorarlar..ustasıyım de windows yazılımı ben gelıstırıdım de...ondan sonra yazısı guzel olan var mı dıye sorarlar...uçarak evet de....bu ıkısınde basarılı olursan egıtım fln komple unut bıtısık duzen egıtımı bıle almazsın...sımdı adını hatırlayamadıgım bı yer var tek bır ıbına kucuk orada bılgısayar evrak ıslerı yapılıyor...oraya kapak atarsan yasadın hatta ıskenderunda kalırsan daha bı yasadın orda ustalık cok kolay onun dısında ege dagıtım olursan kı bu yuzde 90 ıhıtmal oluyor...
kıyı bırlıklerıne gıdeceksın dogal olarak denızcısın cunku...daha oncde doyledıgım gıbı eger muhafız olursan nobetler denı bekler mın 6 max 8 saat...baktın bılgısayar yada katıplık ısı yemedı...sınıflanırmada komutanlar gelecek kımsın nesın anlatacaksın...yalan soyle telefonla aram cok ıyıdır de call centerda calsıtım de...omrum telefonla konusmak telefon baglamak de bır sekıl santral askerı ol....o zaman kebap askerlıgın lımıtlerındesın...genele olarak denızcıler cok rahattır..ben bartında yaptım denızcı olarak...nobetlerde doguk oluyor dıye komutan her saat cay kahve yolluyordu ordan hesap et artık..:)
Feci kafam karıstı ya okudukca daha cok stres oluyorum :D
Sağolasın ilgi alaka için tünay
geçen aralık celbinde orda acemilik yapan 3 arkadaşım var benim de...
aşırı kalabalık olduğu için işlemler filan çok uzun sürmüştü onların da, tünayın dediği gibi gece bilmemkaçlara kadar bitmemiş filan işlemler.
Allah kolaylık versin sana da, şimdiden hayırlı teskereler
Hakkımızda hayırlısı hocam sanada hayırlı teskereler inş :)
bora1311
11-12-2011, 16:32
hepinize hayirli teskereler arkadaslar...
bende gecen sene ayni donem gittim, en iyi donemde gidiyorsunuz bence, gunler kisa cabuk geciyor...
Giden herkese hayırlı teskereler..
63owen63
11-12-2011, 17:15
evet oyleymis, 2012de yine erken terfi alip doguya tayin olabilirmis diye birsey duymustum ama
Türker yüzbaşı dedigin gibi yine erken terfi alacak muhtemelen, parmakla gösteriliyor adam ,gördügüm en iyi askerlerden:)
sende mi gidiyosun bu dönem ali :) hadi hayırlısı olsun hayırlı tezkereler :)
saol can teşekkür ederim:)
bakalım jandarma nasıl olacak:)
herkese hayırlı teskereler der, ve yatar giderim:)
bakalım jandarma nasıl olacak:)
herkese hayırlı teskereler der, ve yatar giderim:)
Ertugrulun(babalık) Selami var kardesim hayırlı teskereler :)
Yiğit G.
11-12-2011, 20:14
hayırlı teskereler herkese
bende yarın sabah yola çıkıcam hepimize allah kolaylık versin tekrardan
Hayırlı tezkereler bol bol gülüp eğlenin bi daha isteseniz de gidemeyeceksiniz.Keyifli eğlenceli bir 5,5 ay sizleri bekliyor :)
Ankaraya döşen arkadaşlara elimden geldiğince her konuda yardımcı olurum.
63owen63
11-12-2011, 21:04
nitrO_Oxide ( Arda ) ile konuştum şimdi telefonda, adam konvoylarda , muhtemelen havalara atılıyor en büyük asker bizim asker diye : D
Tüm has torunların yolu açık, bahtınız güzel olsun, hayırlı teskereler . 337 kd Has dedeniz :D
crazydog
12-12-2011, 00:00
herkese tekrardan hayırlı teskereler sabah cliogt yi bırakmaya çıkıyoruz yola :)
hayırlı teskereler devrelerime bende öglen gibi cıkıcam tekirdağa dogru :)
KuBilaYY
12-12-2011, 00:44
ben ankaraya geldim :) yarın ankarayı biraz gezer sonrada birliğimin yolunu tutarım.
herkeze hayırlı teskereler.
ArdaERHAN
12-12-2011, 01:51
kuzenim de mamakta arkadaslar bende onu gondermeye gıdıyorum yarın 3 4 gıbı mamaktayım ankara mamaga çıkan varmı
İlk Katılışını Yapacağı
MAMAK ANKARA
Temel Eğitimini Müteakip
Katılış Yapacağı Esas Birliği/Görev Yeri K.K. Loj. K.lığı Bkm. K.lığı 56'ncı Bkm. Mrk. K.lığı
KONYA
Feci kafam karıstı ya okudukca daha cok stres oluyorum :D
Sağolasın ilgi alaka için tünay
Hakkımızda hayırlısı hocam sanada hayırlı teskereler inş :)
ozet geceyım o zaman...
ılk amacın ıskenderunda kalmak olacak...bunun yolu bilgisayarın kuvvetlı olucak yad aoyle soyleceksın ve orada bilgi-işlem gıbı bı yer var adını hala hatırlayamadım...oraya kapak atmaya calısacaksın....
eger olmaz ıse usta bırlıgınde muhafız olmamak ıcın santral olmaya calısacaksın bunun ıcınde sınıflandırmaya geldıklerınde telefon ıle aranın cok ıyı oldugunu soyleceksın...
acemılıkte rahat etmek ıcınde yazıcı olucaksın(onada bır ısın verıyolrdı hatırlayamıyorum..:)) yazısı guzel olanları soracaklar ona atlayacaksın...
ufak bır tuyo en guzel ıs tuvalet temızlıgıdır...onada atlayabılırsın...gunde uc kere su tutarsın sonra yatıs...
acemılıkte asla asker moduna gırme..gayet rahat ol...orada hayt huyt saga don sola don askeeerrr dıye bagırırlar sallama sakın...yaz kampına gıtmıssın havalarında ol...unutma acemılıkte asker ceza almaz:)
B.Aktepe
12-12-2011, 08:18
çıktı mı yedeksubay?
çıktı mı yedeksubay?
Banami sordun anlamadim ama bnm kisa donem :)
ozet geceyım o zaman...
ılk amacın ıskenderunda kalmak olacak...bunun yolu bilgisayarın kuvvetlı olucak yad aoyle soyleceksın ve orada bilgi-işlem gıbı bı yer var adını hala hatırlayamadım...oraya kapak atmaya calısacaksın....
eger olmaz ıse usta bırlıgınde muhafız olmamak ıcın santral olmaya calısacaksın bunun ıcınde sınıflandırmaya geldıklerınde telefon ıle aranın cok ıyı oldugunu soyleceksın...
acemılıkte rahat etmek ıcınde yazıcı olucaksın(onada bır ısın verıyolrdı hatırlayamıyorum..:)) yazısı guzel olanları soracaklar ona atlayacaksın...
ufak bır tuyo en guzel ıs tuvalet temızlıgıdır...onada atlayabılırsın...gunde uc kere su tutarsın sonra yatıs...
acemılıkte asla asker moduna gırme..gayet rahat ol...orada hayt huyt saga don sola don askeeerrr dıye bagırırlar sallama sakın...yaz kampına gıtmıssın havalarında ol...unutma acemılıkte asker ceza almaz:)
istikamet alır ama :))))
Yiğit G.
12-12-2011, 08:57
orada hayt huyt saga don sola don askeeerrr dıye bagırırlar sallama sakın...yaz kampına gıtmıssın havalarında ol...
Bu heryerde yemez ama sölim :)
Bu heryerde yemez ama sölim :)
denızcıler gevsektır mudur:)
istikamet alır ama :))))
bana denk gelmedı giç ama alanlar oldu tabi:)
Yiğit G.
12-12-2011, 09:48
haa pardon ben genel yazdın sandım tam okumadım :D Dediğin doğru. 2 sene önce en yakın arkadaşım gitti iskenderuna , geceleri az görme sorunu var tavuk karasımı deniyor ne deniyorsa ? Ama hayatında pek zorluk yaratmıyor 5 senedir gece gündüz araç kullanıyor iş sebebi ile öle sorun olmuyordu onun için ama orda hastaneye gidiyor böyle askerlik yapamassın diyorlar kurula cıkıyor hop daha acemiliği bitmeden verdiler teskeresini :)
bana denk gelmedı giç ama alanlar oldu tabi:)
Havacilar nasildir reis :)