Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : 343. Dönem Yedek Subay ve Kısa Dönem Askerler (ARALIK 2011)

Sayfa : 1 2 [3] 4

TünayK
12-12-2011, 09:51
Havacilar nasildir reis :)

gevseklıkte onde flama tasırlar:D

cheers
12-12-2011, 10:15
Havacilar nasildir reis :)

Kraldır :D

XoR
12-12-2011, 10:18
Kraldır :D

King of Maslak :D

Furkan'ı bi arasana kuzen 0535 310 94 55 (Celil)

mmustu
12-12-2011, 17:09
1'inci dz. Er. Eğt.a.k.lığı

iskenderun hatay

Adanadan iskenderuna nasıl giderim ya yardım edicek birisi varmı :)

vaaaayyyyy kardeşimm :D benim mekan :D

yavrım burdan adanaya ordan otobüsle hataya geçecen

beni ara muhakkak anlatayım oraları :D bende şubatta tekrar gelecem oraya :D

0545 910 40 63

SekoLive
12-12-2011, 17:10
abi geç kalanlar için bi deyim vardı o geldi aklıma :)

adam birliğine katılmstır bile abi.

bu arada kubide katılmıs birliğine

herkes için hayırlısı artık.

edit: b.aktepe abi sanrım astek cıkaramadık bu dönem techden :)

mmustu
12-12-2011, 17:10
hadi be gittimi la bu adamalr :D

mmustu
12-12-2011, 17:12
kaç gündür nete girememenin zararları

bileydim bi iki isim verirdim rütbeli kesin yazı büroya geçirirdik onu rahat ederdi

SekoLive
12-12-2011, 17:14
abi usta birliğide belli değildi keşke göreydin cok işe yarardı tahminimce.

crazydog
12-12-2011, 17:19
abi geç kalanlar için bi deyim vardı o geldi aklıma :)

adam birliğine katılmstır bile abi.

bu arada kubide katılmıs birliğine

herkes için hayırlısı artık.

edit: b.aktepe abi sanrım astek cıkaramadık bu dönem techden :)

hadi hayırlısı gök2yuda teslim ettik ellerimizle döndük :) bakalm yemin töreni falan ne zmn olucak :)

SekoLive
12-12-2011, 17:21
alican iyi yapmssnz bende kubiyle gidicekdim ama büyükler durmadan gitme gitme yollar karlı v.s. diye tutturdular nezaman dinlemesem başıma ufak-büyük caplı iş geldi bu sefer dedim sizin dediğiniz olsn :) yemin törenine hep birlikde gideriz 28 gün sonra falan diye okudum bir kaç yerde 10 ocağa falan denk geliyo sanrm geneldede cuma günü yaplıyorms

crazydog
12-12-2011, 17:44
valla göktuğda ya 30 aralık ya 6 ocak diye okumuş tam bilmiyoruz açıkçası öğrenince haber vericek hemen ben gittim ya van bile çıksaydı giderdim yani :):)

EM-RE
12-12-2011, 19:14
Kardesim ve siteden tılsım merti alıp Amasya'ya gittik sabah 5.30 dan beri yollardayiz.Bolu'ya 50 km kaldi.sag salim teslim ettik ikisinede ama baya kötü oldum harbiden.Allah herkesin yardımcısı olsun.
Bide giderken radara saplanmasaydik iiiidi :)

FaBeRgE
12-12-2011, 20:22
Cem'i bugün hayırlısıyla teslim ettik, subaylarımız ilgilendiler sağolsunlar, çok rahat bir askerlik bekliyor Cem'i :) Şimdiden hayırlı teskereler...

SekoLive
12-12-2011, 20:34
cem ne şanslı adam :D biz kubiye inş kütahya falan cıkar diyorduk :D ceme denk geldi

FUA
12-12-2011, 21:44
çıktı mı yedeksubay?

341.donem 6. Jandarma komando eğitim alay komutanlığı asteğmenden selamlar:) bugun 343 lere ilk karavanalari yedirdik... Şimdiden hayirli teskereler...

FaBeRgE
12-12-2011, 22:13
cem ne şanslı adam :D biz kubiye inş kütahya falan cıkar diyorduk :D ceme denk geldi

Nihahaha :) hakkaten piyango ceme cikti sansli adam :)

crazydog
13-12-2011, 00:20
Göktuğ balıkesir il jandarmadan gömeçe geçmiş akşam üstü 4 te oraya götürmüşler acemilik orada olacakmış :)

cheers
13-12-2011, 13:11
Cem'i bugün hayırlısıyla teslim ettik, subaylarımız ilgilendiler sağolsunlar, çok rahat bir askerlik bekliyor Cem'i :) Şimdiden hayırlı teskereler...

Kral adamsın.Hakkın ödenmez kardeşim.

SekoLive
13-12-2011, 13:22
makturan muratı arkadaşa buldurdum bugun içinde uğrayacak yanına inş işe yarar :D şuan 39 sayıyordu arkadasımız kısa dönemdi :D

by_hayali
13-12-2011, 18:50
askerden selamlar :D

çanakkale/ezine

ruudvan
14-12-2011, 05:29
aksekıdekılerde rahat allaha sukur dun aksam sercanka konustum.ankaralı bı arkadas vardı aksekıye gıden ısmını soyısmını bılen varmı?

B.Aktepe
14-12-2011, 08:27
Banami sordun anlamadim ama bnm kisa donem :)

yok genel olarak sordum :)

sanada hayırlı teskereler :)

aknnn
18-12-2011, 10:29
nitrO_Oxide arda usta birliği olarak paşabahçe beykoza düşmüş :D :D

clioGT
24-12-2011, 07:15
Balıkesir Gömeç İlçe Jandarma Karakoluna yolladılar bizi direkt acemiliğe... cuma yeminimizi ettik, 2 hafta daha burdayız sonra dağıtım olacak başka karakollara kura usulü

herkese iyi günler olsun

SekoLive
24-12-2011, 08:04
vay ardaya bak arkadaş ya :D cok sevindm.

goktug hadi hayırlısı kubilayların yemin töreni önümüzdeki perşembe :D kısmetse gidicez.

umarım iyidirsin iyi geçiyordur.

clioGT
24-12-2011, 08:19
sıkıntı yok askerliğe dair, dün babaannem vefat etti, hayata dair sıkıntı var.

geldim cenazeye bugün işte...

SekoLive
24-12-2011, 08:24
:( allah rahmet eylesin goktug. cok uzuldüm sizlerede sabır versin rabbim...

cery
24-12-2011, 08:54
Dünkü yemin töreni ardından bugün ilk çarşı. sivil insan görmeyeli bayaa olmuş yaw :) Askerden selamlar. herkese hayırlı teskereler

makturan
29-12-2011, 15:10
arkadaslar uzun bir aradan sora selam ..

acemi birliğim olan Hatay- Jan. Eğitim Alayından sizlere sesleniyorum
askerlik hakkaten anlatıldıgı gibi b.ktan birşeymiş..
ilk çarşımıza çıktık 3bin sap !
çarşıda da bir b.k yok zaten..
neyse şafak 140ın altına indi sonunda ! dört gözle bekliyoruz ..
14 ocakta usta birlik K.maraş a gidiyorum ..
kendinize iyi bakın ve askerligi uzatabildiginiz kadar uzatın nası olsa bi ara bedelli gelir .

serdar_07
29-12-2011, 15:18
bugün yemin töreninin ardından çıktık şükür ankara-etimesgut zırhlı birliklerden..uzun bi süre etimesguta geleceğimi sanmıyorum..buraya düşenlerin allah yardımcısı olsun :D :D

crazydog
29-12-2011, 15:36
cliogt nin ustada belli oldu bandırma varmı başka kimse bizden bandırmada :D

anıl turan
29-12-2011, 15:38
bugün yemin töreninin ardından çıktık şükür ankara-etimesgut zırhlı birliklerden..uzun bi süre etimesguta geleceğimi sanmıyorum..buraya düşenlerin allah yardımcısı olsun :D :D

oo serdar hayirli olsun, anlat bakalim etimesgut a dair herşey anlattığımız gibi mi çıktı??? (umarim bizden bu yana gelişmeler iyileştirmeler vardır)

türker reyiz nasıllar? yaşar balın 3+1 kuralı onca imkansızlıga ragmen yururlukte mi? :D umarim hasta olmadan sorunsuz kurtulmuşsundur survivor etimesguttan

KuBilaYY
29-12-2011, 16:10
bir gunlük evcimizi aldık :)

yarın yeni birliğime katılıcam herkese hayırlı teskereler.

Berkan
29-12-2011, 16:42
aynen evcimi aldım geldim aksam geri birligime teslimim herkese hayırlı teskereler ahali :D tekirdağ / malkaradan hayraboluya ustalıga :)

serdar_07
29-12-2011, 17:06
oo serdar hayirli olsun, anlat bakalim etimesgut a dair herşey anlattığımız gibi mi çıktı??? (umarim bizden bu yana gelişmeler iyileştirmeler vardır)

türker reyiz nasıllar? yaşar balın 3+1 kuralı onca imkansızlıga ragmen yururlukte mi? :D umarim hasta olmadan sorunsuz kurtulmuşsundur survivor etimesguttan

her şey anlattığınız gibiydi ama biz türker reisn bölüğüne düşmedik düşenler vardı ama ben oraya düşmedim kısa dönem sayısı çok fazla olunca 3.bölüğe attılar bizi...3+1 kuralını beynimize kazıdılar resmen yaşar bal geldi bizim bölükle yemek felan yedi günde 4-5 çeşit yemek yiyosunuz felan diyo ama ben 2 çeşitten fazlasını göremedim hele sabah kahvaltısı yani ne desem bilmiyorum ama bunada şükür :D :D

yemekler idare ederdi ama bulgur pilavını çok severdim bu saatden sonra yiyeceğimi sanmıyorum çünkü yediğimiz bulgur pilavları hepsi kumluydu :) sabah su sıkıntısı çok çektk 15 tane musluktan 3 tanesi akıyodu yani en azından akmaya çalışıyodu :D ben hasta olmadım çok şükür sadece boğazlar gitti bunada şükür milleti ambulanslarla felan götürdüler ateşler içinde günde 20 kişi revire gidiyodu :) bizim komutanlardan yana hiç bi sıkıntımız olmadı şükür aladdin üstteğmen vardı şeker gibi adamdı gerçekten .....:) ama hiç oturduğumuzu hatırlamıyorum eğitim alanı ve yemekhane arasında rap rap rap mekik dokuduk yani tuvalete akşamları iştimadan sonra anca gidebiliyoduk :)) daha anlatcak şey çokta milletin gözünü korkutmayalım :D :D

Yiğit G.
29-12-2011, 17:16
Sizden de bekliyoruz :D :D

8trCScWYJIs

mesutt1
29-12-2011, 19:51
ahahhaahahahahaha napyo bunlar ya :D :D

by_hayali
29-12-2011, 19:56
benim yemin töreni olalı 1 hafta oldu :) çok şükür beklediğimden çok daha güzel buralar sadece biraz soğuk oluyo sabahları :)
yarın şehitlik gezimiz var :)

Çanakkale Ezine'den selamlar :)

63owen63
29-12-2011, 20:05
her şey anlattığınız gibiydi ama biz türker reisn bölüğüne düşmedik düşenler vardı ama ben oraya düşmedim kısa dönem sayısı çok fazla olunca 3.bölüğe attılar bizi...3+1 kuralını beynimize kazıdılar resmen yaşar bal geldi bizim bölükle yemek felan yedi günde 4-5 çeşit yemek yiyosunuz felan diyo ama ben 2 çeşitten fazlasını göremedim hele sabah kahvaltısı yani ne desem bilmiyorum ama bunada şükür :D :D

yemekler idare ederdi ama bulgur pilavını çok severdim bu saatden sonra yiyeceğimi sanmıyorum çünkü yediğimiz bulgur pilavları hepsi kumluydu :) sabah su sıkıntısı çok çektk 15 tane musluktan 3 tanesi akıyodu yani en azından akmaya çalışıyodu :D ben hasta olmadım çok şükür sadece boğazlar gitti bunada şükür milleti ambulanslarla felan götürdüler ateşler içinde günde 20 kişi revire gidiyodu :) bizim komutanlardan yana hiç bi sıkıntımız olmadı şükür aladdin üstteğmen vardı şeker gibi adamdı gerçekten .....:) ama hiç oturduğumuzu hatırlamıyorum eğitim alanı ve yemekhane arasında rap rap rap mekik dokuduk yani tuvalete akşamları iştimadan sonra anca gidebiliyoduk :)) daha anlatcak şey çokta milletin gözünü korkutmayalım :D :D

Serdar geçen sene aynı dönemde ben de askerdim türker reyis'in bölükte. O hikayeleri masalları cok dinledik, usta birligimde oraydı benim düşün yaşadıklarımı...
Hayırlı teskereler olsun.Askerligimden bir kesit sunmuşsun mesajında :)

nitrO_Oxide
01-01-2012, 07:33
Şaka gibi usta birlğim Umuryeri-Beykoz :D

bugun 5te teslim olucaz herkeze hayırlı teskereler :)

cery
01-01-2012, 08:24
ohh millet acemiliği bitirmiş :D
bizim hala 2 hafta acemiliğimiz var. dayanıcaz bakalım

SekoLive
01-01-2012, 11:26
kubilayy da yenimahalle inz bolugunde karşılama takımına düşmüş eğitim ağır olacak diye sölentiler var :D acemiliği iiyi geçmişti ama ustada kasacaklar gibi

hepnize iyi teskereler arda bu kadar şans olmaz helal olsn :D

63owen63
01-01-2012, 11:42
Şaka gibi usta birlğim Umuryeri-Beykoz :D

bugun 5te teslim olucaz herkeze hayırlı teskereler :)

Arda hayırlı olsun yeni yerin, maşallah eve gidiyorsun, hayırlı teskereler

nitrO_Oxide
01-01-2012, 12:13
Sağol kardesim :)

Arda hayırlı olsun yeni yerin, maşallah eve gidiyorsun, hayırlı teskereler

Sana özellikle cok tesekkur ederim kardesim okadar aradın sordun ilgilendin aksilik oldu gorusemedik ama elbet gorusuces inş

serdar_07
01-01-2012, 14:27
Serdar geçen sene aynı dönemde ben de askerdim türker reyis'in bölükte. O hikayeleri masalları cok dinledik, usta birligimde oraydı benim düşün yaşadıklarımı...
Hayırlı teskereler olsun.Askerligimden bir kesit sunmuşsun mesajında :)

usta birliği oraya düşenlerede allah sabır versin...:) benim usta birliği istanbul samandıra bizim böllüğü % 80 erzurum-kars sarıkamış-diyarbakır'a gönderdi..

gökan
01-01-2012, 14:33
ohh millet acemiliği bitirmiş :D
bizim hala 2 hafta acemiliğimiz var. dayanıcaz bakalım

nasıl kanka gölköy muhtesemdır:)kac numaralı kogustasın 5ıncı boluktekı yan taraftakı kapıda gece cok nobet tuttum o karda:)

63owen63
01-01-2012, 14:46
Sağol kardesim :)

Sana özellikle cok tesekkur ederim kardesim okadar aradın sordun ilgilendin aksilik oldu gorusemedik ama elbet gorusuces inş

Saglık olsun biraderim,görüşürüz inşallah, kendine iyi bak. Anne'ye birader'e selam

cery
01-01-2012, 14:49
nasıl kanka gölköy muhtesemdır:)kac numaralı kogustasın 5ıncı boluktekı yan taraftakı kapıda gece cok nobet tuttum o karda:)

kanka usta askerler için cidden çok güzel. 4 kişilik koğuşlar filan çok iyi. ama acemiler için aynı şey söz konusu değil :)

32 kişilik koğuş. yemekhane koğuş arası yürüyerek 8 dakka. senden sonra büyümüş bura. kütahya jandarma gelmiş buraya. 3500 acemi er var toplamda 9 bölük. ben 9. bölükteyim. uzun koğuş diyorlar o binada 1. koğuş 1. yataktayım. L koğuş ve 2 katlı koğuş da var burda. 2 tabur nizamiyesi tarafında. alay içtima alanı tam ters tarafta kalıyor. sen ordaki kapıyı mı kastettin yoksa bizimkini mi bilemedim şimdi :d
dün albay yılbaşımızı kutlayacak diye 2 km yol yürüyerek gidip geldik :) bacak kası yaptık :D

serdar_07
01-01-2012, 18:20
kanka usta askerler için cidden çok güzel. 4 kişilik koğuşlar filan çok iyi. ama acemiler için aynı şey söz konusu değil :)

32 kişilik koğuş. yemekhane koğuş arası yürüyerek 8 dakka. senden sonra büyümüş bura. kütahya jandarma gelmiş buraya. 3500 acemi er var toplamda 9 bölük. ben 9. bölükteyim. uzun koğuş diyorlar o binada 1. koğuş 1. yataktayım. L koğuş ve 2 katlı koğuş da var burda. 2 tabur nizamiyesi tarafında. alay içtima alanı tam ters tarafta kalıyor. sen ordaki kapıyı mı kastettin yoksa bizimkini mi bilemedim şimdi :d
dün albay yılbaşımızı kutlayacak diye 2 km yol yürüyerek gidip geldik :) bacak kası yaptık :D

32 kişilik koğuşu ben öpüp başıma koyardım valla :) biz 70 kişilik koğuşlarda yattık 8 koğuş aynı katta toplamda 500 kişi aynı anda koridora giyinmeye bi çıkıyor düşün vaziyeti :D

gökan
01-01-2012, 18:33

olum ne olmus oraya bız 5 boluktuk cok rahattık 5 ıncı bolukteydık bız 4 kısılık yatakhaneydı benımkısı vay a.g sana neolmus oyle golkoyun tadı tuzu kalmamıs:)

Cem.B
04-01-2012, 14:07
Bnmde bgn acemilik bitti ibrahim saolsun yardimci oldu egitim vs gormedik adam gibi ama askerlik bana koydu 1 gun yapilcak is degil yani (sahsi fikrim) dagitimda batman cikti bana insansiz ucus sahasi komutanligi heronlarin ussu,uzak olunca moralim bozuldu 7 gun dagitim kullandim ins usta birliginde zaman daha hizli akar bnm acemide en buyuk sikintim zamandi gecmiyor arkadas ;)

Bu arada batmanla ilgili bilgisi olan paylasirsa sevinirim

cheers
04-01-2012, 16:46
Cem hayırlı olsun.Sıkma canını benım zamanımda da Batman'a gidenler vardı rahat yaptıklarını söylemişlerdi.Sayarsan bitmez rahatına bak ;)

Cem.B
04-01-2012, 18:27
Cem hayırlı olsun.Sıkma canını benım zamanımda da Batman'a gidenler vardı rahat yaptıklarını söylemişlerdi.Sayarsan bitmez rahatına bak ;)

vallamı kanka rahatlar derken detay varmı biraz beni sıkıntı bastı biraz uzak die ama detaylı bilgi varsa pm yazarsan sevinirim kanka :)

Berkan
07-01-2012, 14:34
Cem kanka yeni gordum arkadasimda aynen kutahyadan batmana gitti 341 kd oda bulabilrsen adi recep akarsu yardimci olur sana son gunleri zaten. Tek bildigim carsin baya sikinti :s ... Buarada benimde gorevim belli oldu yeni birlik gayet rahat styla mermi emniyetci oldm gece 7 sabah 7 gelene sarjor ver veya al gunduzde uyumaca seklinde devam ediyorum hayirli teskereler herkese

Evrenoz
07-01-2012, 14:47
Cem kanka yeni gordum arkadasimda aynen kutahyadan batmana gitti 341 kd oda bulabilrsen adi recep akarsu yardimci olur sana son gunleri zaten. Tek bildigim carsin baya sikinti :s ... Buarada benimde gorevim belli oldu yeni birlik gayet rahat styla mermi emniyetci oldm gece 7 sabah 7 gelene sarjor ver veya al gunduzde uyumaca seklinde devam ediyorum hayirli teskereler herkese

Silahlık olmuşsun.. En mükemmel iştir. İçtimaymış, gündüz yapılan işlermiş, spormuş, 1001 amelelikmiş, komutanların dırdırıymış hiç uğraşmazsın. Geceleri de kafana göre takılırsın, zaten 1-2 saatte 1 gelirler şarjör almaya. O arada uyu, kitabını oku, tv varsa onu seyret.

Günler de çabuk geçer gündüz uyuyup gece çalışacağın için. Şimdiden bitirdin say askerliği

DaRkNeSs-
07-01-2012, 14:55
Silahlık olmuşsun.. En mükemmel iştir. İçtimaymış, gündüz yapılan işlermiş, spormuş, 1001 amelelikmiş, komutanların dırdırıymış hiç uğraşmazsın. Geceleri de kafana göre takılırsın, zaten 1-2 saatte 1 gelirler şarjör almaya. O arada uyu, kitabını oku, tv varsa onu seyret.

Günler de çabuk geçer gündüz uyuyup gece çalışacağın için. Şimdiden bitirdin say askerliği

bende silahlıktım ama o kadar rahat deildi ya :D
gündüz koğuştaki danalar uyutmuyodu gündüz 4 saat falan anca uyuyodum. bide 12 saat silahlık nöbeti üstüne bide 2 saat çapraz nöbet vardı.
gideceği yerdeki şartlara bağlı birazda yani :)
işallah şartların iyidir berkan.

Berkan
07-01-2012, 15:12
Telefondan alinti yapamiyorum idare edin Evren \ Can silahlik ayri mermi ayri bizde benimki mermi kismi sadece gunduzleri kogusta cok insan olmuyo zaten aynen nobet yok bisey yok. gece arada uyuklama bol bulmaca kitap tabi mevcut stok yapiyorum :)1 ay gece 1 ay gunduzcu oluyosn gunduz olunca gece capraz varda oda 341.ler gidince biz cavus olcaz o aradada ben geceden gunduze gecmis olcam.ozamanda capraz degilde devriye olursa olucak sadece suanki 341. Lerlede ve oncekilerde sistem boyle devam etmis insallah ayni stilden biraz karisirk yazdisam kusra bakmayin :D

DaRkNeSs-
07-01-2012, 15:14
senin durum iyiymiş ozaman berkan sıkıntı yok hayırlı tezkereler :)

Berkan
07-01-2012, 18:13
saolasın can aynen ole bakıcaz artık olede bolede bitcek

ruudvan
08-01-2012, 03:56
Bugun benımde torunlarım geldı.baba olmadan dede olduk.ınsallah hepınız sıkıntısız bıtırırsınız.safak 15

cery
08-01-2012, 08:36
olum ne olmus oraya bız 5 boluktuk cok rahattık 5 ıncı bolukteydık bız 4 kısılık yatakhaneydı benımkısı vay a.g sana neolmus oyle golkoyun tadı tuzu kalmamıs:)

kanka tamam aynı yerden bahsediyoruz. :)
bizim kaldığımız yerler eski 5. bölük yerleri. hatta kaldığın yerin tam karşısındaki binada muhaberenin bitişiğindeki yerde kalıyorum. sizin yerler hala 4 kişilik ama usta askerlerin. acemilerinki 30+ kişilik :) neyse son 5 gün kaldi. bitiriyoruz. sonra ver elini şırnak :D

MuratGürakan
08-01-2012, 09:37
Torunlarım geldi artık bende 341kd yim. Şafakta sadece 9...
Biz bitirdik sizde bitirirsiniz canınızı hiç sıkmayın allahda sabır versin..

Yigit-Y
08-01-2012, 09:44
sivas il jandarma düşen varsa fena ezilcekler 91/2 ler çok fena hırs yapmış durumdalar şuan bu hafta bekliyoruz :):)

cery
08-01-2012, 09:46
sivas il jandarma düşen varsa fena ezilcekler 91/2 ler çok fena hırs yapmış durumdalar şuan bu hafta bekliyoruz :):)

kastamonu gölköyden 15 20 arkadaş gelio oraya :) ezmeyin onları :)

Yigit-Y
08-01-2012, 09:54
kastamonu gölköyden 15 20 arkadaş gelio oraya :) ezmeyin onları :)

:D:D benim şafağım yetmiyor ezmek için 91/2 lerin çömezi oldukları için birde poşet olunca görev verilene kadar mokoko var.:D

bölük komutanıda yok izinde halleri duman olucak :)

Evrenoz
08-01-2012, 09:58
:D:D benim şafağım yetmiyor ezmek için 91/2 lerin çömezi oldukları için birde poşet olunca görev verilene kadar mokoko var.:D

bölük komutanıda yok izinde halleri duman olucak :)

Bize de böyle birşey yapmışlardı.. Bir süre ses etmedik.. Daha sonra kolumuza 2 çizgiyi takınca haksız yere artistlik yapan kim varsa nöbette mevzide beklettik, kuleye almadık. Bağrırlardı aşağıdan poşet abi poşet abi donduk diye :)

cery
08-01-2012, 10:01
Bize de böyle birşey yapmışlardı.. Bir süre ses etmedik.. Daha sonra kolumuza 2 çizgiyi takınca haksız yere artistlik yapan kim varsa nöbette mevzide beklettik, kuleye almadık. Bağrırlardı aşağıdan poşet abi poşet abi donduk diye :)

ahahahahah :)

Yigit-Y
Bize de böyle birşey yapmışlardı.. Bir süre ses etmedik.. Daha sonra kolumuza 2 çizgiyi takınca haksız yere artistlik yapan kim varsa nöbette mevzide beklettik, kuleye almadık.

aynısı buradada olmuş o zamanda sopa devreye girmiş sonra anlaşmışlar :D

MuratGürakan
Kısa dönem Arkadaşlar sizleri ezerlerse biraz sert yapın çavuş kollukları başlayınca zaten kös kös bakakalıyorlarr her türlü .çıkartırsınız acınızı :D

Evrenoz
08-01-2012, 10:03
Bir de şey vardı;

Gene böyle artistlenen tipleri nöb. çvş olduğum günlerde uyandırmazdım. Yani klasik koğuş kalkımı yapar, yataktan tek tek dürterek kaldırmazdım. İnsan olanlarınsa başında beklerdim kalkana kadar..

Neyse, bireysel olarak uyandırmadıklarım Geç kalırlardı içtimaya, 1 gün içlerinden biri hiç gelmedi. Binbaşı içtima alanında bu uyuyo yatağında. Adam kendi buldu bunu uyurken. Anasından emdiği sütü burnundan getirdi :)

cery
08-01-2012, 10:05
Kısa dönem Arkadaşlar sizleri ezerlerse biraz sert yapın çavuş kollukları başlayınca zaten kös kös bakakalıyorlarr her türlü .çıkartırsınız acınızı :D

benim sıkıntım olmaz sanırım. Şırnak Asker Hastanesi Usta birliğim. istirahat konusunda kolaylık sağlarım.
onlar da kaz gelicek yerden tavuk esirgenmez hesabı beni ezmezler sanırım :)
yada öyle umuyorum bakalım artık :)

Evrenoz
08-01-2012, 10:05
aynısı buradada olmuş o zamanda sopa devreye girmiş sonra anlaşmışlar :D

Vermemişmi mahkemeye? Bize el kaldıramazdı hiçbir uzun dönem. Hatta bir tanesi yanına 3-4 kişi alıp üzerime yürüyüp saldırmaya çalışmıştı.

Hiç istifimi bozmadan. Hadi dalın, elimi kaldırmıcam. Dalın ondan sonra ben giderim siz discoda 300-500 yaparsınız, giderken de kıçımla gülerim alayınıza dedim.

Tırs tırs geri gittiler :)

cery
08-01-2012, 10:06
Vermemişmi mahkemeye? Bize el kaldıramazdı hiçbir uzun dönem. Hatta bir tanesi yanına 3-4 kişi alıp üzerime yürüyüp saldırmaya çalışmıştı.

Hiç istifimi bozmadan. Hadi dalın, elimi kaldırmıcam. Dalın ondan sonra ben giderim siz discoda 300-500 yaparsınız, giderken de kıçımla gülerim alayınıza dedim.

Tırs tırs geri gittiler :)

abi senden korkulur walla :D

Evrenoz
08-01-2012, 10:09
abi senden korkulur walla :D

Aklını kullanacaksın, it köpekle it köpek olmayacaksın. Bu her zaman her yerde geçerli. Senin yiyeceğin en fazla 1 sopa o da 1 haftada iyileşir. Karşı tarafın kaybedeceği şey daha fazla. :) Dedenin bıyığı değil o kolundakiler, bir anlamı var. O anlamı kullanmalısın sende :)

Bak mesela sana bir çakallık daha..

Velev ki telefonla yakalandın... Disco kaçınılmaz görünüyor. Savunmanı şu şekilde yap,

Bölükteki tüm komutanların ( ne kadar varsa rütbe say ) telefonla görüştüğünü gördüm, onlardan kıskandım, nişanlımla sorun yaşadığımdan sorunlarımı giderebilmek adına içeri telefon soktum. Ankesörlü telefonla konuşmak için de kart alacak param yoktu.

O savunma bölük komutanı masasında yırtılır. Mahkemeye çıkmaz. Ha o günden sonra biraz ebeni bellerler ama discoya gitmezsin :) Benden önceki kısa dönemlerde yaşanmış bir olaymış bu :)

MuratGürakan
08-01-2012, 10:25
Usta birliğine henüz gitmemiş arkadaşlar gittiğinizde baştan nasıl başlarsa öylede devam eder. En baştan sağlam durun. Biz konyada ASAL dayız 6 kişi geldik ben ve bir arkadaşım dışındakiler çopk samimi oldular en baştan bazı şeyleri alttan aldılar şu anda onlara enseye şaplak durumundalar adam bende 5 yaş büyük adıyla laubali şekilde konuşuyorlar bana abi diyorlar. Birazda agresif olmak zorundasınız yoksa içtimaları toplayamassınız temizlik yaptıramassınız sonuçta konutan size kayar onlara kimse bişey demez. Ondan en baştan düzgün ve seviyeli başlayın. Görev dağılımı olana kadar biraz iş yapıcaksınız ondada sivrilmeyin iş varsa kalkın gönüllü yapoın kimsenin emriyle lafıyla yapmayınki ağızları sizleri çağırmaya alışmasın ;)

wolrath
08-01-2012, 10:58
Bak mesela sana bir çakallık daha..
Velev ki telefonla yakalandın... Disco kaçınılmaz görünüyor. Savunmanı şu şekilde yap,
Bölükteki tüm komutanların ( ne kadar varsa rütbe say ) telefonla görüştüğünü gördüm, onlardan kıskandım, nişanlımla sorun yaşadığımdan sorunlarımı giderebilmek adına içeri telefon soktum. Ankesörlü telefonla konuşmak için de kart alacak param yoktu.
O savunma bölük komutanı masasında yırtılır. Mahkemeye çıkmaz. Ha o günden sonra biraz ebeni bellerler ama discoya gitmezsin :) Benden önceki kısa dönemlerde yaşanmış bir olaymış bu :)

insanlara yanlıs bılgı verıyorsun.
boyle sacma sapan bır savunmadan o askerın .otune gırecek seylerın haddı hesabı olmaz.ceza da alır.dayak da yer...
ha senın b.k.'n seceresızmıs,bısey yapmamıs ama bana bu sekılde savunma veren bır asker olamadı.olamaz da.bana gıren cıkan bısey olacagından degıl saygısızlıktan oturu.

cunku rutbelılerın belırtılen yerlerde telefon kullanmaları yasal.askerın ıse hudut ıcıne sokması bıle yasak , burda sacmalamıssın bu 1.
nısanlını gormek ıcın ızın ıstedın mı dıye sorarlar? bununla ılgılı var mı yazılı bısey? yok. bu 2.
hadı ıznı gectım revıre cıktın mı, rdm ye cıktın mı? var mı yazılı bısey ? yok. bu 3.
b.k'ndan borc para ıstedın mı? bu 4.
yanı kacarı yok bu askerın anlayacagın.

mahkeme derken? cep telefonundan mahkeme harıcı sadece savunma alarak da oda hapsı verebılırsın askere. hıc ugrasmaya gerek yok oyle mahkemeyle.olmadı gorev kaptır dur-ceza bıle vermene gerek yok yanı,ıcerıde safak saysın...

masallah ıt kopekle ugrasma dıyorsun ama yazdıgın mesajların cogun da soyle yaptım boyle yaptım demıssın agzından salya damlayarak. demek kı ınsan egosuna az da olsa hakım olamıyormus degıl mı? 3-5 ay ust devre olunca bıle ınsanların canına okuyorsunuz. rutbelılerın yaptıgı 2*3 hata sıze omur boyu batıyor ama...

neyse gecelım ben telefondan yakalasam ne olur'a?
sımdıye kadar sayısız telefon yakaladım.kı hıc arama felan yapmam.huyum degıl askere askerlıgı zından etmek, hapıshane ortamı yaratmak.
adamın amacına baglı, ne olacaklar.
sen herkesın ıcınde muzık dınlersen/cebınde gozukecek sekılde tasırsan-ceza da alırsın-dayak da yersin vsvs.
kuytu bır yerde yakalanırsın. amacını soylersın adam gıbı. telefon da kamerasız vs ise.en yakın zamanda dısarı cıkarmak ıcın teslım alırım vs.
he zaten askerlerımın cogu benım telefonumdan gorusme yapıyor.ıstedıklerı zaman evcıye-ızne de cıkarıyorum, ıznı kalmadı mı? ıstırahat verıyorum.
olması gereken de bu.tabı hakedene.dedıgım gıbı, ıtlere de ıt gıbı davranacaksın.

gökan
08-01-2012, 11:08
acemıyken revırde bana ahkam kesen uzun donem ben cavus olunca abı hoca ayagı cekmeye baslamıstı:D

Cem.B
08-01-2012, 11:13
ben şimdi batman a gidicem sanırım çarşı izni yokmuş çarşı izni olmayan yerde ailemiz gelince evci izni olurmu bir otele vs gitmek için bilen varsa yazıversin bir zahmet :)

ruudvan
08-01-2012, 11:26
ben şuan iyi makara yapıyorum uzunlarla. bişey soluolar ben görürmüyüm diorum birazda onların canı sıkılsın dımı :D kaldı 15...

DaRkNeSs-
08-01-2012, 13:51
boyle sacma sapan bır savunmadan o askerın .otune gırecek seylerın haddı hesabı olmaz.ceza da alır.dayak da yer...
ha senın b.k.'n seceresızmıs,bısey yapmamıs ama bana bu sekılde savunma veren bır asker olamadı.olamaz da.bana gıren cıkan bısey olacagından degıl saygısızlıktan oturu.

cunku rutbelılerın belırtılen yerlerde telefon kullanmaları yasal.askerın ıse hudut ıcıne sokması bıle yasak , burda sacmalamıssın bu 1.
nısanlını gormek ıcın ızın ıstedın mı dıye sorarlar? bununla ılgılı var mı yazılı bısey? yok. bu 2.
hadı ıznı gectım revıre cıktın mı, rdm ye cıktın mı? var mı yazılı bısey ? yok. bu 3.

mahkeme derken? cep telefonundan mahkeme harıcı sadece savunma alarak da oda hapsı verebılırsın askere. hıc ugrasmaya gerek yok oyle mahkemeyle.olmadı gorev kaptır dur-ceza bıle vermene gerek yok yanı,ıcerıde safak saysın...

masallah ıt kopekle ugrasma dıyorsun ama yazdıgın mesajların cogun da soyle yaptım boyle yaptım demıssın agzından salya damlayarak. demek kı ınsan egosuna az da olsa hakım olamıyormus degıl mı? 3-5 ay ust devre olunca bıle ınsanların canına okuyorsunuz. rutbelılerın yaptıgı 2*3 hata sıze omur boyu batıyor ama...

sımdıye kadar sayısız telefon yakaladım.kı hıc arama felan yapmam.huyum degıl askere askerlıgı zından etmek, hapıshane ortamı yaratmak.
sen herkesın ıcınde muzık dınlersen/cebınde gozukecek sekılde tasırsan-ceza da alırsın-dayak da yersin vsvs.
kuytu bır yerde yakalanırsın. amacını soylersın adam gıbı. telefon da kamerasız vs ise.en yakın zamanda dısarı cıkarmak ıcın teslım alırım vs.
he zaten askerlerımın cogu benım telefonumdan gorusme yapıyor.ıstedıklerı zaman evcıye-ızne de cıkarıyorum, ıznı kalmadı mı? ıstırahat verıyorum.
olması gereken de bu.tabı hakedene.dedıgım gıbı, ıtlere de ıt gıbı davranacaksın.

uzun dönem askerler de rütbe olmadan kısalara ızdırap olma derdindeler genelde :)
ama kısalar çavuş yada onbaşı oldu mu iş değişiyor bi sakinleşiyolar :D
dediklerine katılıyorum ama..
herkes aklını kullanıp haddini bilse hiç sıkıntı çıkmaz zaten :)
telefon mevzusunda bizde çok sıkıydı. telefonu uzman çavuşlar yakalarsa genellikle çok sıkıntı çıkartmıyorlardı bi iki arkadaşın 2 hafta çarşısını kitlediler.
ama bölük komutanı yüzbaşıya yakalattı bi tanesi,biri de tabur komutanı binbaşıya
ikisi de 15 gün askeri cezaevine gitti :) erzurumda disko yoktu direk cezaevi :D

bu arada nickini değiştirmişsin avatarın olmasa tanımıycam :)
alt devir severdin eskiden beri, en altlardan basabilceğin bi araba almışsın hayırlı olsun :)

Yigit-Y
08-01-2012, 13:58
ben yarbay habercisiyim alayına gider :):)

wolrath
08-01-2012, 14:06
bu arada nickini değiştirmişsin avatarın olmasa tanımıycam :)
alt devir severdin eskiden beri, en altlardan basabilceğin bi araba almışsın hayırlı olsun :)

degıstırme talebınde bulundum hala 159 gozukuyor.
evet severım.s2k ıle bıle altlarda denedım.
tesekkurler :)

Evrenoz
08-01-2012, 20:09

Öncelikle subaysın sanırım..

Cep telefonu konusu daha önce de bahsettiğim gibi eski kısa dönemlerde yaşanmış bir olay. Bu şekilde savunma vermiş ve ceza almamış. Ama gene yazdığım gibi biraz canına okunmuş sonrasında.

Ağzından salya damlayarak yakıştırmasını hiç yakıştıramadım. Öncelikle ben 3-5 ay üst devre olmadım, olamazdımda.. Zaten topu topu 5 ay yaptım. Üst devre diyebileceğimiz çavuş rütbesini aldıktan sonra da alt devre diyebileceğimiz uzun dönemlerin alt devrelerini kolladım. Çok bilirim uzun dönem üst devreler arasından alt devreleri çekip kurtardığımı.. Sabahın 5'inde temizliğe kaldırılan en alt devreyi tekrar yatağa soktuğumu.. Yağmurda mevzide sırılsıklam olan ve üst devresince kuleye alınmayan alt devreyi devriye atarken görüp kuleye çıkarttığımı.. Kısaca uzun dönemlerin üst devrelerince hayvan gibi davranılan, ezilen yeni gelmiş çocukları ezdirmediğimi..

Benim derdim 3-5 kişi toplanıp 1 kişiye dalmak isteyen uzun dönem üst devreler, millete ızdırap olan uzun dönemlerle idi. Sanırım tam okumamışsın. O derdimi de senin tabirinle ağzımdan salyalar akarak, benim tabirimle kolumdaki çizgileri kullanarak kavga etmeden yani onların istediğini yapmadan çözdüm.

Rütbelilerin yaptığı hatalara gelince de, şahsıma yapılmış çmür boyu unutamayacağım pek bir hata olmadı. Çoğu komutanımla halen konuşurum. Bu konuyu nerden çıkardın pek anlayamadım.

Neticede itlere it gibi davranacaksın demişsin.. Ben de bunu yaptım. İnsana insan gibi, ite it gibi davrandım... Ama ağızdan salya damlatma oldu bunu söylemem...

wolrath
08-01-2012, 20:29
evet kıdemli üsteğmenim.

bahsettiğin olay yasanmamıstır demedım zaten . senın b.k'nın kıtaptan (ıc hızmetler & as.c.k. nu vs.) haberı yokmus dedım. zaten, takdır edersınkı ust-amır her zaman haklıdır.(amırın farkı dırek ceza verebılme yetkısıdır) bu bızde de gecerlı. 1 ust sınıfım bıle bana herseyı yaptırabılır. he yaparsın ama raporunu da yazarsın rahatsız oldugun bısey varsa.ama senın soyledıgın-orneklendırdıgın sey buradakı genclerı heycanlandıracak cınsten.basları belaya gırsın ıstemem.yoksa dedıgım gıbı bana gıren cıkan bısey olmaz.zaten yasak bısey sokmak ısteyen herseyı sokar ıcerı.bunu askerı okulda bız de yaptık keza :)

agzından salya damlamasından kastım, cok yasayarak-heyecanlanarak anlatmıssın olayları. yoksa kotu bır benzetme felan yok. cok takılmıssın buna. sankı bundan zevk alıyormussun gıbı demek ıstedım. hakaret olarak degıl. kı yazdıklarından da kotu bırısı olmadıgın ama kotulerı de cezasız bırakmadıgın cıkıyor. benım takıldıgım tek nokta komutanlarına ıt kopek yakıstırması yapmandı. bunu da askerlere soylemıssın,ben yanlıs anlamısım. ozur ;)

rutbelılerın yaptıgı hataların batması genel manada, sadece sana soyledıgım bısey degıl yanı. soylemek ıstedıgım, ınsanlar bazen bazı seylere kızıyor ama aynı mevkıye geldıklerınde aynı davranıslarda bulunuyorlar.

wolrath
08-01-2012, 20:31
bu arada foca'ya gelen hıc olmadı sanırım ya da ben kacırdım :)

BaybuRtlu69
08-01-2012, 20:31
Üniversite Dönemini Atlatıp, Açıktan 4 e tamamlayıp sonrasında kısa dönem gidicem, heralde askerlikten önce evlenicemde, bakalım nasıl olucakk :)

Askerde olan arkadaşlara, hayırlı tezkereler

SekoLive
08-01-2012, 20:32

FUA nickli arkadaşmz ordaydı ama sanrım şuan şırnak da olması lazm uzun dönem cıkmstı ona

anıl turan
08-01-2012, 20:40
Üniversite Dönemini Atlatıp, Açıktan 4 e tamamlayıp sonrasında kısa dönem gidicem, heralde askerlikten önce evlenicemde, bakalım nasıl olucakk :)

Askerde olan arkadaşlara, hayırlı tezkereler

Allah selamet versin hala da gorusurum kendisiyle boluk komutanim "askere bekar gelene parmak, evli gelene kol, cocuklu gelene bacak girer" derdi hep :)

etrafimdan gozlemledigim kadari ile tavsiyem evlenip gelme askere :)

wolrath
08-01-2012, 20:40
FUA nickli arkadaşmz ordaydı ama sanrım şuan şırnak da olması lazm uzun dönem cıkmstı ona

ok ;)

10krkktkrkrk

wolrath
08-01-2012, 20:41
boluk komutanim "askere bekar gelene parmak, evli gelene kol, cocuklu gelene bacak girer" derdi hep :)

ben yazıp yazmama arasında kalmıstım.elıne saglık :):)

EM-RE
08-01-2012, 20:45
Mislari muslari gecip adam gibi seyler aktarin suraya..gitmeyenleride killandirmayin her birlik her komutan farklidir..ben askerde kisa döneme yumruk attim böluk komutanin önunde hic bir bokta olmadi,bagirip cagirdi ama ben hakliydim oda biliyordu.yok mahkemeymis söyle olurmus böyle olurmus.
Ben doguda yaptim hak hukuk yok bir gece ansizin hersey degisir..uzun donemi kisasi yok hakli haksiz var.
30 kusur karakolun 20 kusurunude gezdim.her yerin kurali duzeni kendine..

SekoLive
08-01-2012, 20:47
Mislari muslari gecip adam gibi seyler aktarin suraya..gitmeyenleride killandirmayin her birlik her komutan farklidir..ben askerde kisa döneme yumruk attim böluk komutanin önunde hic bir bokta olmadi,bagirip cagirdi ama ben hakliydim oda biliyordu.yok mahkemeymis söyle olurmus böyle olurmus.
Ben doguda yaptim hak hukuk yok bir gece ansizin hersey degisir..uzun donemi kisasi yok hakli haksiz var.
30 kusur karakolun 20 kusurunude gezdim.her yerin kurali duzeni kendine..

emre askerlik anlatılanlara göre bence evlilik gibi evlenip cok mutlu olanda var cok dertli olanda var, askere gidip süper rahattı evimden iyidi diyen var, askere trilyon verseler bidaha gitmem diyende var :) düştüğün yere yanındaki adama başındaki komutana göre sanrım çeşitlilik gösteriyor.

kısa dönem süloğluna düşen bi abim var adam diyoki keşke hakkaride uzun yapaydım okadar bıkmstı düştüğü yer sürgüne gidenlerin yeriymis biz kısa dönemi neden oraya verdiler anlamadım 5.5 ayda diyordu :D

anıl turan
08-01-2012, 20:49
ben yazıp yazmama arasında kalmıstım.elıne saglık :):)

valla sanal ortamdir bende yanlis anlasirim diye cekindim bastan ama sagol komutanim :)

Eray Yümsel
08-01-2012, 20:50
ulan telefon konusunu gördüm askerliğim geldi aklıma beytepe de tümgeneral yazıcısıydım telefon serbesttı bana ama rütbelilere bile yasaktı ztn yasak daha yenı gelmişti bölük komutanı yüzbaşı sırf o yüzden ayardı bana taciz ediyodu sürekli en son dayanamayıp daldım tekme tokat habercisi zor aldı elimden :D sonuç 40gün mamak allah tan paşa 0 a çizik attıda yırttım 4 gün yatıp cıktık ama o 4 gün harbi cok sıkıcıydı paşanın habercisi geliyo ellemeyin demişler arkadaş biraz işkence falan yapsalar gene iyi vakit geçer 4 gün oturdum sivilce cıktı heryerımde :D asıl bomba gittim mapusa dedim siz niye geldiniz biri diyo hat yakalattım 20 gün biri diyo nöbette oturdum 15 gün biri diyo sigara içerken yakalandım 21 gün bana soruyolar sen nıye geldın 4 güne boşverin diyodum söylesem linç edecekler auheauhea :D

BaybuRtlu69
08-01-2012, 20:55
Allah selamet versin hala da gorusurum kendisiyle boluk komutanim "askere bekar gelene parmak, evli gelene kol, cocuklu gelene bacak girer" derdi hep :)

etrafimdan gozlemledigim kadari ile tavsiyem evlenip gelme askere :)

Zor olur farkındayım, bakalım kaderimizde ne varsa öyle olucak inşllhta, kol fenaymışş yaaa :)

EM-RE
08-01-2012, 20:56
emre askerlik anlatılanlara göre bence evlilik gibi evlenip cok mutlu olanda var cok dertli olanda var, askere gidip süper rahattı evimden iyidi diyen var, askere trilyon verseler bidaha gitmem diyende var :) düştüğün yere yanındaki adama başındaki komutana göre sanrım çeşitlilik gösteriyor.

kısa dönem süloğluna düşen bi abim var adam diyoki keşke hakkaride uzun yapaydım okadar bıkmstı düştüğü yer sürgüne gidenlerin yeriymis biz kısa dönemi neden oraya verdiler anlamadım 5.5 ayda diyordu :D

kardeşim çok uzaga gitme ben 6 ay boyunca bingölde o kdr rahattımki olamaz böyle birşey ikinci 6 ayda birşey oldu yazmıyım buraya şimdi,o 6 ay bana 6 sene gibi geldi..her gece duvarlara yumruk atıyordum son 6 ay geçmek bilmedi..
Her ne ise sonuç olarak her yer farklıdır.Hatta aynı yerde bile bölükler arası bile farklılıklar gösterir...

wolrath
08-01-2012, 21:05
Mislari muslari gecip adam gibi seyler aktarin suraya..gitmeyenleride killandirmayin her birlik her komutan farklidir..ben askerde kisa döneme yumruk attim böluk komutanin önunde hic bir bokta olmadi,bagirip cagirdi ama ben hakliydim oda biliyordu.yok mahkemeymis söyle olurmus böyle olurmus...

gercekten guzel oturmuş...kırmızılar...adam gibi 1şey aktarmıssın gercekten :icon_tup:

ama bız de kült haline gelmiş bu. sende suc yok. maasallah askerde bırını dovmeyen yok. herkes bırılerını dovmus. bır allah'ın kulu da dayak yedım demez. 1 de en asagı yuzbası olacak ama dovulen sahıs. daha da gıderı vardır cunku :D
benım ascım bıle g3 le nişan alarak fotograf cektırıp gıttı. goren de komando sancak.pek sevıyoruz şovu :)

valla sanal ortamdir bende yanlis anlasirim diye cekindim bastan ama sagol komutanim :)

;);)

Evrenoz
08-01-2012, 21:16
evet kıdemli üsteğmenim.

bahsettiğin olay yasanmamıstır demedım zaten . senın b.k'nın kıtaptan (ıc hızmetler & as.c.k. nu vs.) haberı yokmus dedım. zaten, takdır edersınkı ust-amır her zaman haklıdır.(amırın farkı dırek ceza verebılme yetkısıdır) bu bızde de gecerlı. 1 ust sınıfım bıle bana herseyı yaptırabılır. he yaparsın ama raporunu da yazarsın rahatsız oldugun bısey varsa.ama senın soyledıgın-orneklendırdıgın sey buradakı genclerı heycanlandıracak cınsten.basları belaya gırsın ıstemem.yoksa dedıgım gıbı bana gıren cıkan bısey olmaz.zaten yasak bısey sokmak ısteyen herseyı sokar ıcerı.bunu askerı okulda bız de yaptık keza :)

agzından salya damlamasından kastım, cok yasayarak-heyecanlanarak anlatmıssın olayları. yoksa kotu bır benzetme felan yok. cok takılmıssın buna. sankı bundan zevk alıyormussun gıbı demek ıstedım. hakaret olarak degıl. kı yazdıklarından da kotu bırısı olmadıgın ama kotulerı de cezasız bırakmadıgın cıkıyor. benım takıldıgım tek nokta komutanlarına ıt kopek yakıstırması yapmandı. bunu da askerlere soylemıssın,ben yanlıs anlamısım. ozur ;)

rutbelılerın yaptıgı hataların batması genel manada, sadece sana soyledıgım bısey degıl yanı. soylemek ıstedıgım, ınsanlar bazen bazı seylere kızıyor ama aynı mevkıye geldıklerınde aynı davranıslarda bulunuyorlar.

Yok yahu komutanlarımı severdim çok. Genel olarak askeri fazlasıyla severim. O yüzden asla ( haksız yere haksız bir ceza vermiş olsa dahi ) komutanlar için böyle bir tabir kullanmam. Yanlış anlamışsın sende, doğru yerde buluştuğumuza göre problem yok :)

Hatta şunu bilirim ki, verilen cezayı salim kafayla düşündüğünde mantıklı bir sebep mutlaka bulunur.

EM-RE
08-01-2012, 21:17
gercekten guzel oturmuş...kırmızılar...adam gibi 1şey aktarmıssın gercekten :icon_tup:

ama bız de kült haline gelmiş bu. sende suc yok. maasallah askerde bırını dovmeyen yok. herkes bırılerını dovmus. bır allah'ın kulu da dayak yedım demez. 1 de en asagı yuzbası olacak ama dovulen sahıs. daha da gıderı vardır cunku :D
benım ascım bıle g3 le nişan alarak fotograf cektırıp gıttı. goren de komando sancak.pek sevıyoruz şovu :)

;);)

Senın ascının resım cektırmesı ile konunun ne alakası var?Yuz basımı dövdum dedim? kısa döneme yumruk attım hiç birşey olmadı dedim.Ağzını burnunu kırdım yazardım şov yapıcak olsam ki öyle bir şey olmadı ağzından çıkan bir kelime yüzünden anlık bir yumruktu.Heee öyle bir yazıyorsun ki yalan söylüyorsun muhabbetine getiriorsunuz.
Ben hiç bir şey olmaz diye yazmadım okudugunuzu anlayamamışsınız,her yerde kurallar sabittir ama öyle işlemez.Kendinizde yazmışsınız çok cep telefonu yakaladım düzgün bir mazereti varsa ortak yol buldum yada bulunur diye.Ben mişleri muşları bırakın kimseye akıl vermeyinin tarzında yazdım.İşinize saygım sonsuz (subaysanız) ama konu gerilmesin.Bu konuda herkesin düşüncesi,davranışı farklı.Bin bir tane adam görüyorsunuz hepsi birbirinden farklı...

Sonuç olarak söylemek istediğim şunu şunu yazın mazeretinizde böyle olsun derseniz gitmemiş adamların kafasını karıştırırsınız.Yapmayın demek istedim.

Bu arada görev yeriniz neresi merak ettim kardeşimde asker belki sizin oralardadır :)

Göki,ZD
08-01-2012, 21:24
adam denizci izmirde kanka ağrı ile alakası yok boşuna torpil arama ahahahahaha

wolrath
08-01-2012, 21:25
akıl vermekten zıyade tedbırlı davransınlar ıstedım. bıseyler yasasanız bıle yazarken abartmayın demek ıstedım.
cunku burdan okuyan bır genc.
-ıyı la agoım. gıderım adam doverım , cebımde de telefon gezerım gazıyla gıdıp 3sene askerlık yapar sonra bızler vıcdan azabı cekerız.

dedıgını ben de savunuyorum. kıtap bı tane var ama herkes farklı uygulayabılıyor. vıcdan meselesı.
herseyı kıtaba uydursak askerlık cıdden cekılmez.zaten zordu demeyın.hasta bıle olsak devlet malına zarardan-bılerek askerlıge elverıssız hale gelmekten .otumuze paso gırerdı emın olun :D

sen yalan soylemıyorusundur ama genel olarak herkes bırılerını dovmustur askerde. bırcok parodıye de konu olmustur bu. ascı da ordan alıntı gıbı oldu ;)

foça üs.
hizmet B.K.

EM-RE
08-01-2012, 21:27
adam denizci izmirde kanka ağrı ile alakası yok boşuna torpil arama ahahahahaha

Torpil arasam adam doğubeyazıt telçekere gitmeden arar bulurdum bu saatten sonra torpili napiiim..:D
Neyse ben çektim oda çeksin birşey olmaz :)

EM-RE
08-01-2012, 21:28
akıl vermekten zıyade tedbırlı davransınlar ıstedım. bıseyler yasasanız bıle yazarken abartmayın demek ıstedım.
cunku burdan okuyan bır genc.
-ıyı la agoım. gıderım adam doverım , cebımde de telefon gezerım gazıyla gıdıp 3sene askerlık yapar sonra bızler vıcdan azabı cekerız.

dedıgını ben de savunuyorum. kıtap bı tane var ama herkes farklı uygulayabılıyor. vıcdan meselesı.
herseyı kıtaba uydursak askerlık cıdden cekılmez.zaten zordu demeyın.hasta bıle olsak devlet malına zarardan-bılerek askerlıge elverıssız hale gelmekten .otumuze paso gırerdı emın olun :D

sen yalan soylemıyorusundur ama genel olarak herkes bırılerını dovmustur askerde. bırcok parodıye de konu olmustur bu. ascı da ordan alıntı gıbı oldu ;)

foça üs.
hizmet B.K.

Aynı şeyleri savunup,farklı şekillerde konuşmuşuz.
Görevinizde başarılır.

Eray Yümsel
08-01-2012, 21:29
barış beni kast ediyosan benım komutanım tüm general mustafa bıyık tı ben tezkere alırken korgeneral oldu zaten beytepe jandarma okullarından 2006 2007 mezunu jandarma bulursan sor benı duymayan yoktur gardaş bu iyi bişey değil tabi şov içinde anlatmadım da ne olcaksa olsun diyip girdim yanı oç nun tekiydi napayım benım on numara yüzbaşı komutanlarımda vardı abi kardeş gibi takılıyoduk birtek bu oç benle ugrasıyodu verdım hakkını gerçi zikilen gene biz olduk ya işte bi fark yok :D

SekoLive
08-01-2012, 21:30
Torpil arasam adam doğubeyazıt telçekere gitmeden arar bulurdum bu saatten sonra torpili napiiim..:D
Neyse ben çektim oda çeksin birşey olmaz :)

emre kardesn gitti dimi şimdi bana tam olarak nerede oldugunu yazda o arkadaşa bi ulaşayım

wolrath
08-01-2012, 21:32
Aynı şeyleri savunup,farklı şekillerde konuşmuşuz.
Görevinizde başarılır.

:icon_tup: sana da.

barış beni kast ediyosan benım komutanım tüm general mustafa bıyık tı ben tezkere alırken korgeneral oldu zaten beytepe jandarma okullarından 2006 2007 mezunu jandarma bulursan sor benı duymayan yoktur gardaş bu iyi bişey değil tabi şov içinde anlatmadım da ne olcaksa olsun diyip girdim yanı oç nun tekiydi napayım benım on numara yüzbaşı komutanlarımda vardı abi kardeş gibi takılıyoduk birtek bu oç benle ugrasıyodu verdım hakkını gerçi zikilen gene biz olduk ya işte bi fark yok :D

senı degıl herkesi kastettim :)
cem yılmaz'ı ızlemedınız la hıcbırınız :D

++

neyse o degıl ben de 55gun oda hapsi yattım zaten.sayamadıgım kadar da h.sonu cezam var.mıllete yapma dıyecek son kısıyım ama, bızı kımse uyarmadı demesınler sonra :D

EM-RE
08-01-2012, 21:32
kanka en son konuştuğumuzda ağrı doğubeyazıt-ortakent telçekere gittiler mayın eğitimi için salı günü ortakente geri dönücez dedi.Ondan sonrada karakolamı gidicek ordamı kalıcak belli olucakmış.Bildiklerimiz bu kadar.

nitrO_Oxide
14-01-2012, 10:42
Beykoz - yüşa hz. arasındaki yolda sıkan m3 var kim o ya :D

doğu kapıda nöbetteyken moral oluyor :D

SekoLive
14-01-2012, 10:42
eraydır :D

hayırlı teskereler arda dün kulaklarını cınlattık aknn ile :)

nitrO_Oxide
14-01-2012, 15:21
eraydır :D

hayırlı teskereler arda dün kulaklarını cınlattık aknn ile :)

Ehehe :D

Eyvallah kardesim sağol ama gecmiyor yaf :) safak 123 :/

SekoLive
14-01-2012, 15:22
arda bitti be çevrendekilere safak sor 400 diyen vardır :D

nitrO_Oxide
14-01-2012, 15:24
Tek moral kaynagım o valla :D

Adamlar 13 ay gecermi diyor ben susuyorum resmen

Yigit-Y
15-01-2012, 09:01
bugün sabah 6-9 nizamiye nöbetindeydim arkadaşlara ilk hoşgeldin diyen oldum :)

sanırım birazdan mıntıkaya başlayacaklar :D:D

bizim burada 91/2 nöbetleri yazan çavuş var poşetlerden çavuş olsa bile ancak nöbet değiştirir başkada bir işe yaramaz burada :D:D

SİVAS'dan selamlar...

KuBilaYY
15-01-2012, 10:41
bu gün ilk çarşıma çıktım keyfini sürüyorum :) herkese hayırlı teskereler.

FUA
15-01-2012, 11:27

Foca komando okulundan sonra kirkagac 6. Jandarma Komando Egitim Alayindayim sirnak degil :)

cery
15-01-2012, 18:52
Oh be sonunda acemilik bitti. 20'sine kadar dağıtım iznindeyim. sonra ver elini şırnak. 23. jandarma sınır tümeninde olan burdan biri ya da tanıdığınız war mı? .D

clioGT
16-01-2012, 14:50
selamlar
bandırma ilçe jndarmadayım ben de:D

çift basamaklara insek süper olacak ya:D

Evrenoz
23-01-2012, 19:36
Foca komando okulundan sonra kirkagac 6. Jandarma Komando Egitim Alayindayim sirnak degil :)

Arkadaşım da seninle aynı yerde 343. kısa dönem, karargah hizmette

clioGT
27-01-2012, 14:14
ben kendi psikolojime göre ş.109 diyorum:D

SekoLive
27-01-2012, 14:15
bitmiş be :D

telefon numaralarım uçtu gitti bi yawda kayıt edek

crazydog
27-01-2012, 14:19
bitmiş be :D

telefon numaralarım uçtu gitti bi yawda kayıt edek

nasıl uçurdun müdür :D

SekoLive
27-01-2012, 14:23
yedekleyip format attım ama bilincsizlk kötü bişi telefonu pc ye yedeklemem gerekyoms ben kafama göre hafıza kartına yedekledm ama numaralar yok :(

crazydog
27-01-2012, 14:26
geçmiş ola valla ya pm den numaranı yollasana benım rehberde war 7 tane serkan :D

clioGT
27-01-2012, 14:28
pm liyorum

crazydog
27-01-2012, 14:38
pm liyorum

sen niye arada kaynıyosun evladım :D:D mektebe mektebe sen :D:D

nitrO_Oxide
28-01-2012, 15:11
Beykozdan selamlar şafak 110 bitermi ya :D

63owen63
28-01-2012, 15:23

110 mu ! neee Adam mı öldürdün!

Arda merhaba dostum, nasıl gidiyor askerlik, evine torpillemişler seni oh beykoz :)

Bir sıkıntı yoktur umarım , bu şafaklar en sıkışık zamanlardır :) 3 ayda 100 den düşürmez adamı :)

nitrO_Oxide
28-01-2012, 15:33
110 mu ! neee Adam mı öldürdün!

Arda merhaba dostum, nasıl gidiyor askerlik, evine torpillemişler seni oh beykoz :)

Bir sıkıntı yoktur umarım , bu şafaklar en sıkışık zamanlardır :) 3 ayda 100 den düşürmez adamı :)

Merhaba kardesim
ya dısarsı istanbul ama içersi aynı be abi bildigin askerlik.12 saat nobetteyiz uykusuz 50 saat gecirdiğim oldu ama alısıyor insan :)
Ya zaman gecmesine gecio buraya geleli 28 gün olmus :D

İnsallah 18 mayıs gecesi bunları okuyup ah ahh cekerim :)

wolrath
28-01-2012, 15:53
110 ... az kalmış :)

*aramızda 9650 sayanlar var :D

63owen63
28-01-2012, 16:21
Merhaba kardesim
ya dısarsı istanbul ama içersi aynı be abi bildigin askerlik.12 saat nobetteyiz uykusuz 50 saat gecirdiğim oldu ama alısıyor insan :)

Off size bir gün borumuz var, bizim cıkış 17 mayıs idi :) şubat sizin için 29 çekti herhalde bu sene :D

DaRkNeSs-
29-01-2012, 02:31
Merhaba kardesim

aynen öyle diyceksin :) hatta geriye dönüp baktığında zaman zaman ufak bi özlem olacak içinde tekrar gitsem yaparmıyım acaba diye.
ama en azından bendeki duygu şuydu; sanırım askerliğin son günlerindeki geriye dönecek olmanın,tezkere alacak aileme arkadaşlarıma kavuşacak olmanın verdiği heyecan vardı ki o hissi özledim desem yalan olmaz :)

clioGT
30-01-2012, 14:05
vay anasını yaaa
çeke çeke bize çekti şubat 29 unu:D

Cem.B
02-02-2012, 12:04
beyler valla zamanın pek geçtiği söylenemez pazar günü 99 inşallah

merruse
02-02-2012, 12:06
Yuh... 343 oldumu ya... Ben 257 idim..

Cem.B
02-02-2012, 12:07
Yuh... 343 oldumu ya... Ben 257 idim..

valla olduda zaman geçmiyor ama :)

merve
02-02-2012, 13:32

vayy, arda yaşıyor olmana sevindim :p

Allah kolaylık versin :)

Murat Özcan
03-02-2012, 13:45
Manisa-Kırkağaç Jandarma Komando 1.tim mi neymiş bizim amca oğluna çıktı beyler nasıl bir yerdir ustalıkta nerelere gönderir bilenler varmı ?

Berkan
05-02-2012, 09:51
100 den asagı incez kısmetse bu geceden sonra devreler selamlar saygılar garaj çavuşu berkan ahhah :D

serdar_07
05-02-2012, 10:23
şafak 102 tertiplerim..SAMANDIRA İSTANBULDAN SAYGILAR...:D :D

clioGT
08-02-2012, 14:13
şafak 98 valla:)

100 den düştüğümüz gece güzel yıkadılar beni de:D

Cem.B
08-02-2012, 14:20

sizin 1 günmü hacı yol izni 98 diosan öyle olması lazım heralde

crazydog
08-02-2012, 14:23

sen gelde hele hamamda yıkatıcam seni bıyıklı göbekli tellaklara :D:D

clioGT
09-02-2012, 10:02
sizin 1 günmü hacı yol izni 98 diosan öyle olması lazım heralde

17 mayıs çıkış işte?
öyle değil mi?

ha_SaaaN
09-02-2012, 10:55
tamı tamına 447 gunluk askerlıgımde kac tane naylon poset gonderdım hatırlamıyorum artık :) Gelmelerıyle gitmeleri bir oluyor ama artık sonunda sıra bende. Diyarbakır il jandarma karargah cavusu s.13

DaRkNeSs-
10-02-2012, 05:00
gel hasan gel :D izmiri unutmuşsundur :)

B.Aktepe
10-02-2012, 08:32
110 ... az kalmış :)

*aramızda 9650 sayanlar var :D

alem adamsın :)

B.Aktepe
10-02-2012, 08:34

iyi yetiştir komandoları :)))

Day Walker
10-02-2012, 08:34

heee oldu sonrada gel askerlik yaptım diye anlat :D oldu canım görürsem söylerim :D

crazydog
10-02-2012, 09:03
heee oldu sonrada gel askerlik yaptım diye anlat :D oldu canım görürsem söylerim :D

ahahahahaha :D paşam rahat ya

Day Walker
10-02-2012, 09:06
ahahahahaha :D paşam rahat ya

tabii canım adam da var 6 okka olacak o kadar :D

wolrath
10-02-2012, 11:37
alem adamsın :)

belkı bı umut ama sahıl guvenlıge dılekce verdım :)

onlarda buyuk ıhtımal 2015 te komıser (sıvıl) oluyorlar.

eger dılekcem kabul olursa 3 sene sayarım.o da hemen gecer bısey degıl benım ıcın :D

clioGT
23-02-2012, 13:15
bindokuzyüz83:D

B.Aktepe
23-02-2012, 15:14
belkı bı umut ama sahıl guvenlıge dılekce verdım :)

onlarda buyuk ıhtımal 2015 te komıser (sıvıl) oluyorlar.

eger dılekcem kabul olursa 3 sene sayarım.o da hemen gecer bısey degıl benım ıcın :D

bilidiğim kadarı ile jandarma da buna benzer bir yapılanmaya geçicek.

hakkında hayırlısı :)

wolrath
23-02-2012, 19:31
evet :)

tesekkurler ;)

Berkan
26-02-2012, 13:10
vay be yarısını yedik nerdeyse saygılar sevgiler selamlar devrelerim :D atarsa 81 :D

mmustu
26-02-2012, 18:25
çarşamba sabahtan iskenderun :D

Göki,ZD
26-02-2012, 18:28
çarşamba sabahtan iskenderun :D

nereye anlamadım ? :D

mmustu
26-02-2012, 18:37
92-1 lerin gittiği celp döneminde acemi olarak 91-2 gidiyorum :D her işim karışık akü :D

cabriolet
26-02-2012, 18:44
muştu sana askerlikde hiç yakışmaz be :D

mmustu
26-02-2012, 18:44
he yaa :D :D

ruudvan
26-02-2012, 18:45
en guzelı masa bası bı ıs bul gerısı sana gelmez.

DaRkNeSs-
26-02-2012, 22:37
muştu sen askerlikten yırtmamışmıydın??

clioGT
27-02-2012, 14:47
ne oldu senin iş muştu?

sakın bu saatten sonra yapacam deme:D

SULTANOGLU
27-02-2012, 14:50
muştu ben mi gidiyim bu saatten sonra :D

clioGT
27-02-2012, 14:55
ya da ben mi :p

SULTANOGLU
27-02-2012, 15:00
aynen adamın kalmış şurda 81 günü, bir gün gelicek 1 gün kalıcak :D

Day Walker
27-02-2012, 15:28
muştu bu sefer kalıcı beyler :D

mmustu
27-02-2012, 20:24
lannnnnn :D

olum çarşamba sabahtan gidiyom işte iskenderuna

ne olacak ne olmayacak bilmiyorum ama :D

clioGT
28-02-2012, 14:12
aynen adamın kalmış şurda 81 günü, bir gün gelicek 1 gün kalıcak :D

81 mi?

78 kaldı!

mmustu
28-02-2012, 20:39
evetttt vakit geldi çattı :D

gece tekrar yolculuk var iskenderuna :D

DaRkNeSs-
28-02-2012, 21:33
hayırlı olsun muştu
bakalım bu sefer kaç gün dayanabilcek askeriye sana :D

ruudvan
28-02-2012, 22:11
güle güle git.inşallah kolay geçer günler.

Göki,ZD
29-02-2012, 14:01
muştu ile konuştum şimdi herkese selamı var sabah makat karşılamış havaalanında şimdi minibüsdeymiş teslim olmaya gidiyor..

CorsaMer
29-02-2012, 14:09
herkese hayırlı teskereler..

clioGT
01-03-2012, 13:26
Allah kolaylık versin valla

umarım adamı yollarlar

haybeye yoksa burda yatmasına yazık ya onca zamanda kaç ayını yerdi askerliğin

SekoLive
01-03-2012, 13:29
goktug baskan safak kac

Göki,ZD
01-03-2012, 13:29
totalde 106 günlük asker mustu. 15 gün askerde idi 3 ayda hava dğeişimi..

clioGT
01-03-2012, 13:30
goktug baskan safak kac

şafak 76 serkan:)

SekoLive
01-03-2012, 13:32
yarısı bıttı . Allah kolaylık versn hepnze :)

clioGT
01-03-2012, 13:36
amin valla

345.ksd nin sivil son 1 ayı bu arada:D:D

SerdaR A.
05-03-2012, 16:18
erzurum varmı :)

clioGT
09-03-2012, 10:15
sanırım yok:)

Day Walker
09-03-2012, 10:22
sen hala dönmedin mi hacı

clioGT
09-03-2012, 10:24
valla 68 var daha ouz:D

mmustu
09-03-2012, 10:45
hahahhaha ben döndüm bile nan :D :D :D

SULTANOGLU
09-03-2012, 10:47
muştu sen her askere gidiş dönüminde gidip direk geri dönüyosun ve milletin ağzına mıçıyorsun :D moralim sıfır olmuştu sen geri döününce :D

mmustu
09-03-2012, 10:53
hausdhaus :D şafak doğan güneş :D

Day Walker
09-03-2012, 10:54
Muştu olm o aldığın hava değişimleri pembe teskereyi alamazsan içinde patlıyacak biliyosun dimi :D

crazydog
09-03-2012, 10:57
valla 68 var daha ouz:D

Asker dikkaaaaatttt! :D:D

TünayK
09-03-2012, 10:58
Muştu olm o aldığın hava değişimleri pembe teskereyi alamazsan içinde patlıyacak biliyosun dimi :D

birde bu hava değişimleri hangi nedenden alınıyor bir açıklama yapılsa fena olmaz...milletin ağzı torba değil ki büzesin...ağzı olan konuşur şimdi...:)

Day Walker
09-03-2012, 11:00
birde bu hava değişimleri hangi nedenden alınıyor bir açıklama yapılsa fena olmaz...milletin ağzı torba değil ki büzesin...ağzı olan konuşur şimdi...:)

Muştu kilo sorunu yüzünden hava değişimi aldı.yalnız askerlikte ilk alınan 3 aylık hava değişimi askerlikten sayılır sonra verilen hava değişimi izinleri sayılmaz.

mmustu
09-03-2012, 11:00
uahduahsdau totoş :D

178 boy 118 kilo yüzünden bu hava değişimleri :D

aslan
09-03-2012, 11:04
Muştu abi gidişin suskun oldu dönüşün muhteşem senin adına bir mangal mı yapsak acep sankoda?

Day Walker

ulen bide kel olsaymışın tam olacakmış :D

mmustu
havalar düzelsin yaparık bişiler :D

TünayK
09-03-2012, 11:26

hacı panpa çürük yazmıyorlar mı?yazsınlar bitsin la ne bu ıkıde bı gıt gel:)

SekoLive
09-03-2012, 11:45
abı ben muayeneye gttgmde yanımdakılere bu olculere muaf yazdılar enteresan ya gt gel ısı skntı harbı

DaRkNeSs-
09-03-2012, 18:16
hakaten çok saçma ya
madem adama hava değişimi verecen ne diye baştan yolluyosun ki askere? belli değil mi bu adamın boyu kilosu? böyle git gel refüze edeceğine baştan çöz mevzuyu..
asal ın hatası bana göre

bizim acemilikte koğuşta biri vardı böyle,3 yada 4 gün görebildik akabinde çürüğe ayrıldı. sebebi de gece körlüğü..hava karardı mı adam bildiğin kör oluyodu bizm koşarak hareket ettiğimiz loş ışıklı yerde o yanında birine tutunarak yürüyodu yine de düştü bi kere yere.
böyle bi adamı askere alıp 3 gün sonra geri döndürmektense direk alma askere daha iyi...

insanın psikolojisiyle oynuyolar...

clioGT
14-03-2012, 09:52
63 kaldı valla

bitmiyor anasını satim:D

mmustu
14-03-2012, 12:15
sen daha ordamısın hacı yaaa :D

clioGT
14-03-2012, 14:46
valla çok sevdiler beni

bırakmayacaklarmış muştu:D

SekoLive
14-03-2012, 14:48
az kaldı be :D

63owen63
14-03-2012, 14:48
valla çok sevdiler beni

bırakmayacaklarmış muştu:D

Yok mu bir urfalı ,bin boynuna :D

clioGT
17-03-2012, 12:44
urfalı şu anda var yanımnda hatta:D

ama 60 kaldı:D

nitrO_Oxide
19-03-2012, 15:50
Batarsa 58 ya bitiomu ne :D

SekoLive
20-03-2012, 19:11
http://e1203.hizliresim.com/v/n/3pycd.jpg

haberlere bakarken denk geldim fotodaki ilk asker bizim kubilay , bugün şehitlerimize son görevdeydi... mekanları cennet olsun...

şafakları kalmış 56

SerdaR A.
25-03-2012, 11:17
erzurum 9.kolordu emniyet ve muhafız bölüğü günde 8 saat nöbet :D ah ah bitermii

clioGT
26-03-2012, 14:19
valla 50 ler bitmek bilmedi

TünayK
26-03-2012, 14:22
valla 50 ler bitmek bilmedi

oralarda bi sıkışır şafak 30 dedi mi bitti say...

clioGT
26-03-2012, 14:31
oralarda bi sıkışır şafak 30 dedi mi bitti say...

valla işte haftasonu evci çıkma muhabbetim var
o da olursa bu hafta benim için stratejik, dediğin gibi 30 lardan sonra geçer diye umut ediyorum ben de:)

345 de yola çıkmış olacak zaten 34 dedik mi başlıyorlar:D

TünayK
26-03-2012, 14:35
valla işte haftasonu evci çıkma muhabbetim var
o da olursa bu hafta benim için stratejik, dediğin gibi 30 lardan sonra geçer diye umut ediyorum ben de:)

345 de yola çıkmış olacak zaten 34 dedik mi başlıyorlar:D

torunların psikolojilerini bozarak geçirirsin vaktini:) emin ol 30 dan sonra her türlü akar..

clioGT
30-03-2012, 22:17
Marti evciyle kapadik artik, nisan kaldi valla saka maka. Keyifleryerindedir herkeste umarim

typermelih
30-03-2012, 22:27
vay 301 kisa donem vay be.edirne pazarkule karakolunda yaptim cavustum.sansi olan asteymen olarak gidet

ruudvan
30-03-2012, 22:31
az kalmıs az .bn son 30 un nasıl gectıgını anlamadım ama bana 70-50 arası gecmek bılmemıstı.kolay gelsın beyler.
kubılayda bıtırdı sayılır serkan darısı basına

nitrO_Oxide
01-04-2012, 12:37
Bugun itibariyle 46 oldu :)

Daha dün 100den düşelim derken 50 den dustuk şaka gibi yaf

clioGT
03-04-2012, 13:17
mayıs başladı mı tamamdır:D

gökan
03-04-2012, 13:27
of of 2009 sene bugunler az kalmıstı mayıs 15 te cıkmıstım:D

peace
03-04-2012, 14:06
asıl askerlik,askerlik bitince başlar :D derler hep yalan.

hakan
03-04-2012, 14:10
Nisanda askere gidecek varmı aramızdan benim gibi.:)

clioGT
05-04-2012, 14:20
valla nisan döneminde az oluyor:)
ş41:D

serdar_07
07-04-2012, 11:54
şafak 39 ...biletleri bekliyoruz artık...istanbul 4.kara havacılık alayı,eminiyet ve muhafız bölüğünden selam olsun...:)

CRUEL
07-04-2012, 12:25
way arkadaş kısa dönemlik ne güzel bişi:D 2 sene daha okuyamadık geldk bu lanet ıspartaya:D

Cem.B
07-04-2012, 12:27
Bnde bgn evciye ciktim suan hasankeyfte turistik gezideyiz aileyle,sona yaklastik biter heralde gerisi

serdar_07
07-04-2012, 14:50
Bnde bgn evciye ciktim suan hasankeyfte turistik gezideyiz aileyle,sona yaklastik biter heralde gerisi

bitsin artık dede yorgun :P ....

FaBeRgE
07-04-2012, 14:59

uzman hadi geçmiş olsun bişi kalmadı :)

çok slm ailene ellerinden öpüyorum kib:icon_tup:

clioGT
08-04-2012, 13:14
valla ben nisanı bitirince askerlik bitiyor derim sanırım:D

KuBilaYY
08-04-2012, 13:20
az kalmıs az .bn son 30 un nasıl gectıgını anlamadım ama bana 70-50 arası gecmek bılmemıstı.kolay gelsın beyler.
kubılayda bıtırdı sayılır serkan darısı basına

100 den aşağısı süper geçiyo sürekli eğitim ve tören :)

valla ben nisanı bitirince askerlik bitiyor derim sanırım:D

ben 345 leri görmeden inanmam :D

clioGT
08-04-2012, 13:23
100 den aşağısı süper geçiyo sürekli eğitim ve tören :)

ben 345 leri görmeden inanmam :D

hhahahaha

valla ben de aslında da:) ama var daha onlara da kardeşim ya

kazasız belasız tamamlayalım da artık nasıl olursa

nitrO_Oxide
08-04-2012, 16:06
Lojmanların girişinde torunları bekliyoruz :D

7 mayısta giricek diyorlar ama bakalım :)

Berkan
09-04-2012, 12:11
poşet devreler benimde her ay bi göreve değişiğ duruyoru yerimde durdurmadılar :D 25 liraya bundan güzel iş gücümü olur ahhah neyse 37 gün gesede gelsek artık :D

will
09-04-2012, 22:37
az kaldı birazdan torunlar belli oluyo :D

FUA
09-04-2012, 23:04
vay 301 kisa donem vay be.edirne pazarkule karakolunda yaptim cavustum.sansi olan asteymen olarak gidet

Üstad sizin orda asteğmenlik nasıldı bilmem ama meslekçi olmadıkça çekilmez yaşayan bilir tutamadım kendimi yaziyi gorünce foça görmüş ve komando eğitim birliğinde görev yapan 339 341 343 son olarak 345 leri görcek biri olarak söylüyorum sabrı tüketir huniyle gezdirir...

MSK
09-04-2012, 23:45
kastamonuya düşen var mı beyler ? :D Bim poşeti olarak göreve hazırım

mmustu
09-04-2012, 23:45
kastamonunun neresine ? :D

MSK
09-04-2012, 23:50
kastamonunun neresine ? :D

Gölköy :D, memleket mı ?

mmustu
09-04-2012, 23:51
cide :D memleket

burdan bi kardeşim gitti cideye usta birliği olarak Allahın izniyle gönlünü hoş tuttuk :)

MSK
09-04-2012, 23:56

burdan bi kardeşim gitti cideye usta birliği olarak Allahın izniyle gönlünü hoş tuttuk :)

:D bizde isterik

orhansah
09-04-2012, 23:59

muştu sen tanımıyosundur MSK - Salih kardeşimizdir :D

63owen63
10-04-2012, 00:05
Osmaniye'ye gelen varsa,ulaşsın, rahat ettirelim :)

mmustu
10-04-2012, 00:07

torpil sağlam yane :D

bi bakınayım yarın hacı gölköy civarı tanıdık var mı diye :D

5500
10-04-2012, 07:53
kastamonuya düşen var mı beyler ? :D Bim poşeti olarak göreve hazırım

kuzenim de oraya düştü. tanıştıralım, kaynaşın :D

MSK
10-04-2012, 14:10

:D eyv. keptın

kuzenim de oraya düştü. tanıştıralım, kaynaşın :D

olur :D yalnız kalmayak

clioGT
10-04-2012, 15:04
balıkesir jandarma olan varsa da hber etsin yardımız olur belki:)

gökan
10-04-2012, 15:06
Gölköy :D, memleket mı ?

gölköyde ksıa donem yaptım karargah bolugunde arac komutanı oalrak:) çavuştum

MSK
10-04-2012, 15:29
gölköyde ksıa donem yaptım karargah bolugunde arac komutanı oalrak:) çavuştum

vayy anlat dostum. :D ekşiszolukte okudum bişiler ama senden de az bişi dinlemek isterim. bende kısa donem gıdıyorum acemilik sonra ankara beytepe ye gıdecegım.

gökan
10-04-2012, 15:33
vayy anlat dostum. :D ekşiszolukte okudum bişiler ama senden de az bişi dinlemek isterim.

tr nın en guzel egıtım bırlıgıdır ben 5 . bölukte acemılık yaptım odalarımız 4 kısıydı sosyete kogusu derlerdı ...acemılıkten sonra gıtcegın yer yıne aynı yer olursa nobet tutcaksın ve karargah bolugundesın kesın ama acemılık sadece kalıcaksan guzel yer super zevklı bıryer halı saha ınternet cafe basketbol sahaları kantını mukemmel otluk cımlık yasadın yazın guzel olur egıtımıde zor degıldır komutanlar cok ıyı ben 2008 de gıttım tabı arac komutanıydım 8 saat nobet tutuyrdum ...sız sanırım egıtımı arka 5ıncı bolukte goruceksınız temız bıryerdı yemeklerıde cok guzel yanlız ben hıc gunes gormedım kastamonuda gunese hasret kalabılırsınız tabı sımdı yaz gelıyr bayagı gunes olur:) kastamonuda guzel ınsan pek yoktur bıkac carsısı var ...koguslarda 11ıncı kogusta kamıstm ust akat banyonun hemen yanı ufak kogus:)heyt be ozledım cıdden

MSK
10-04-2012, 15:36
tr nın en guzel egıtım bırlıgıdır ben 5 . bölukte acemılık yaptım odalarımız 4 kısıydı sosyete kogusu derlerdı ...acemılıkten sonra gıtcegın yer yıne aynı yer olursa nobet tutcaksın ve karargah bolugundesın kesın ama acemılık sadece kalıcaksan guzel yer super zevklı bıryer halı saha ınternet cafe basketbol sahaları kantını mukemmel otluk cımlık yasadın yazın guzel olur egıtımıde zor degıldır komutanlar cok ıyı ben 2008 de gıttım tabı arac komutanıydım 8 saat nobet tutuyrdum ...sız sanırım egıtımı arka 5ıncı bolukte goruceksınız temız bıryerdı yemeklerıde cok guzel yanlız ben hıc gunes gormedım kastamonuda gunese hasret kalabılırsınız tabı sımdı yaz gelıyr bayagı gunes olur:) kastamonuda guzel ınsan pek yoktur bıkac carsısı var ...koguslarda 11ıncı kogusta kamıstm ust akat banyonun hemen yanı ufak kogus:)heyt be ozledım cıdden

bu sosyete olayı baya var :D ins bende 4 kişilik odada kalırım. sosyete neymiş bilelim :D.

gökan
10-04-2012, 15:42
bu sosyete olayı baya var :D ins bende 4 kişilik odada kalırım. sosyete neymiş bilelim :D.

sosyete kogusu derlerdı 5 . böluge bılmıyrm bende ınanmamıstm gıdınce anladım ama 3 yıl oldu ben yapalı belkı degsmtr:)

MSK
10-04-2012, 15:46
sosyete kogusu derlerdı 5 . böluge bılmıyrm bende ınanmamıstm gıdınce anladım ama 3 yıl oldu ben yapalı belkı degsmtr:)

evet bıraz değişmiş :) ama sosyetelık kısımları hala var. Kısmet artık ne cıkarsa bahtımıza..

hakan
11-04-2012, 10:36
Jandarma Kısa Dönem Er
Acemilik:Hatay / Serinyol
Usta Birl.:Şırnak/Uludere
Nasipse bugün yolcuyuz.Gidelim bakalım biraz dağ taş görelim:)