Orijinalini görmek için tıklayınız : 1.4 şahin krank kol yardımı
eren_otto
04-11-2011, 13:06
1998 model 1.4 karbüratörlü benzinli şahinin motor hacmini atrtırmayı düşünüyorum.86,5 lik slx piston taktıracam krank ve kol ne taktırmalıyım (örneğin eski düz motor krank kol yada 2.0 tempra krank kol gibi) yani aracı 1.4 den 1.8 yada 2.0 yapmayı düşünüyorum.
81mm yi 86.5 yapamazssın takacagın krankla en fazla 1600 cc olur oda marea liberty krank ile onunda balansı alınması lazım tabi güç verirmi vermezmi belli olmaz denemek lazım ben hiç denemedim .
2500 cc yap bari bi krankla soyledıklerının aslı astarı yok kardeş :)
evet aslı astarı yok biraz saçmalamış ama demekki öyle duydu bilmeyipde bilgili gözüken sanayi tayfası insanlarından :D biz köstek olmayalım destek olalım teşekkürler
Bendede 1.6 doğan var sıfır egzantrik aldım cekısı baya toparlandı sonra kapak taşlatma dediler sanırım bunların 1.3 1.4 1.6 kapaklar bırbırıne uyuyormus 1.3 kapak tak sıkıştırma artar ama kısa surede conta yakarsın dedıler falan filan öle ıste bakalım beklıyorum ıyı bı fıkır gelene kadar
Bendede 1.6 doğan var sıfır egzantrik aldım cekısı baya toparlandı sonra kapak taşlatma dediler sanırım bunların 1.3 1.4 1.6 kapaklar bırbırıne uyuyormus 1.3 kapak tak sıkıştırma artar ama kısa surede conta yakarsın dedıler falan filan öle ıste bakalım beklıyorum ıyı bı fıkır gelene kadar
1.4 ve 1.6 tofaş s motor war 1.3 motor sadece mk1 uno turboda war oda 1.4 s kapakla hemen hemen aynı , yani sen 1.4 kapağı takabilirsin 1.3 kapak diye eski motorlara 1.3 takılıyo onu kastetmişlerdir
eren_otto
10-11-2011, 11:29
Bilgi amaçlı soruyorum illa 86,5 lik piston takacam diye bişey yok ben sadece hacim büyütmek istiyorum 1.6 da olabilir farketmez bmw lere bakıyorum araba 320 sağını solunu değiştiriyorlar 2.8
3.0 oluyo yok 525 tds krankı felan tofaş motorlarınada böyle bişey oluyomu hatta stroker yapımı felan deniliyo yanlış bilmiyosam (teşekkürler)
ben stroker yapımına karşıyım , bazı illerde ve bölgelerde krank takıyolar ama neye göre takıyolar acaba o krank torkmu verir yoksa hp mi ? karadüzen ne verirse hesabı ... bu çok yaygın bunu güç olarak algılıyorlar ama ben bizzat arkadaşımın arabasına senın dediğin sistemden yaptık kol piston krank ama o kadar harcanan paralara karşılık kayda değer bi güç alamadık sen bence ya hiç oynama yada muayyer 1.6 motor al sadece blok sonra kendı kapağını tak yanı 1.4 dekini sogutmak içinde 4lü super radyatör tak lpg komple iptal sonra headers bide güzel bi soğuk hava çekicek hava filtresi benzınde 6800d çevir gücü o zaman hissedersin , atmosferik birçok seçenek war 4. enjektorluye çevirme şansında var itb takıp ( veya weber) karteli buyutup ,yuksek sıkıştırmalı pistonla 300+ egzantrıkle devir çevirip de agresif güçler üretirsin ama senın ilk önce düşünüp ne kadar güç lazım onu düşünmen lazım ve bütçe ne kadar ben sana yardımcı olurum pm atabilirsin