Orijinalini görmek için tıklayınız : Twin turbo ?
musti2jz
07-11-2011, 17:50
forum ailesi size danışmak istediğim birşey var hep merak ettim ama kendimce cevabını bulamadım oyüzden size soruyorum.twin turbo da turbo lag durumu nedir?.twinde turbo lag sıfıra mı indirgeniyor yoksa yine belli bir devri varmı?
turbo lag ın anlamı nedir ?
yaptığın motora,setup a göre değişir.
musti2jz
07-11-2011, 18:04
turbo lag ın anlamı nedir ?
abi sende bizi ne sandın :).kabaca turbonun devreye girmesi için gerekli devir.bizim 1.4d4d de 2000rpm :).sadece meraktan sormuştum abi yoksa sizin gibi yükleme yapacak imkanım yok öğrenciyiz biz.sorma amacını merak ettim ;)
gülüm sorduğun sorunun şekli baya garip o yüzden anlamını bilmediğini yada başka bir şeyle karıştırdığını düşündüm kiii yanılmamışım :D
senin şu bahsettiğin şeyle turbo lagın alakası yok :)
senin bahsettiğin şey spool devri diyim sana lag olayı apayrı bişi birazdan kimse yazmazsa açıklarım bi yemek yemem lazım :D
musti2jz
07-11-2011, 18:11
sizden birşeyler öğrenmeye çalışıyorum abi :)).yanlış olan şey ne anlamadım ki abi :D. ve bide nasıl alakası yok abi nerde yanlış yaptım ben :D.
Maxiboost
07-11-2011, 18:48
Sordugun konuyla ilgili okuyup anlamadan, arama tusunu kullanmadan direk konu acip sorarak yanlis yaptin :) ccc moderasyon ccc
kullandığın motorda turbo olduğu sürece mutlaka lag olacaktır az yada çok buda seçimlerine bağlı twin olması sıralı olması compund olması single olması farketmez mutlaka lag olur ha az yada çok
arama butonunu kullanırsan maxiboostun dediği gibi daha kolay cevaplar bulabilirsin
twinin ne artısı olacakki twin dedin?
kullandığın motorda turbo olduğu sürece mutlaka lag olacaktır az yada çok buda seçimlerine bağlı twin olması sıralı olması compund olması single olması farketmez mutlaka lag olur ha az yada çok
arama butonunu kullanırsan maxiboostun dediği gibi daha kolay cevaplar bulabilirsin
twinin ne artısı olacakki twin dedin?
twin 91mm ile outlaw yapicakmis ondan sormus :D
musti2jz
07-11-2011, 20:34
Sordugun konuyla ilgili okuyup anlamadan, arama tusunu kullanmadan direk konu acip sorarak yanlis yaptin :) ccc moderasyon ccc
abi arama kutusunu kullandım walla ama direk twinturbo yazdım birsürü sonuç çıktı alakalı alakasız hertürlü sonuç yani :).abi birşeyler öğrenmeye çalışıyoruz işte ya üstüme gelmeyin bu kadar bizde birşeyler öğrenmek istiyotuz:D
musti2jz
07-11-2011, 20:35
twin 91mm ile outlaw yapicakmis ondan sormus :D
evet ondan yapcam yardım et beraber yapalım :D:P
tdipower
07-11-2011, 20:40
twin olunca lag olmaz diyemi düşündün acaba sen :D sorunun anlamı çözülürse cevaplayan olacaktır elbet :D:D
AtmoSpheriC
07-11-2011, 20:53
sorduğuna soracağına pişman oldun sanırım :D
musti2jz
07-11-2011, 20:56
twin olunca lag olmaz diyemi düşündün acaba sen :D sorunun anlamı çözülürse cevaplayan olacaktır elbet :D:D
evet öyle düşündüm hani büyük turbo üst devirleri alacak küçük turboda alt devirleri alır gibi düşündüm:D yanlış düşünmüşüm :D
musti2jz
07-11-2011, 20:57
sorduğuna soracağına pişman oldun sanırım :D
hehe aynen öyle ya:D.bidaha konu açmıcam ben :( :D
Sorunun cevabi soruda gizli olur derler ama cikamadim bende :D
1k devirde dolmaz heralde :D
musti2jz
07-11-2011, 21:02
moderatör konuyu banlasın lütfen daha fazla ortalığı karıştırıp rezil olmak istemiyorum:D:D
musti2jz
07-11-2011, 21:05
Bu konu hit olur :D
hit olmadan üyeliğimi iptal edim ben:D.
Konu banlanmaz silinir:))
adam merak etmiş sormuş , makara yapılcak bi konu degil her soranıda korkutmayın normal mantıklı bişey sormaya calisana saygı gostermek gerekir
forum ailesi size danışmak istediğim birşey var hep merak ettim ama kendimce cevabını bulamadım oyüzden size soruyorum.twin turbo da turbo lag durumu nedir?.twinde turbo lag sıfıra mı indirgeniyor yoksa yine belli bir devri varmı?
twin degilde bi-turbo hakkında biraz araştırma yapmalısın senin soruna daha uygun bi cevap olacaktır
musti2jz
07-11-2011, 21:10
Konu banlanmaz silinir:))
herneyse:D
musti2jz
07-11-2011, 21:11
adam merak etmiş sormuş , makara yapılcak bi konu degil her soranıda korkutmayın normal mantıklı bişey sormaya calisana saygı gostermek gerekir
çok sağol abi desteklerinden dolayı:).keşke burdaki abilerim kadar bilgim olsa bu konularda :)
musti2jz
07-11-2011, 21:12
twin degilde bi-turbo hakkında biraz araştırma yapmalısın senin soruna daha uygun bi cevap olacaktır
peki abi teşekkürler yardımın için...
meLaNchoLic
07-11-2011, 21:13
her 1k için bi turbo koysak nasıl olur o zaman :D
çok sağol abi desteklerinden dolayı:).keşke burdaki abilerim kadar bilgim olsa bu konularda :)
okumaya araştırmaya çalış forumumuzda bi cok konu makale mevcut sıkılmadan okursan sen de bilgilenirsin.kimse anasının karnında ogrenmedi okuyup arastirdi
ogrenme hırsın olursa gerisi kolay , içinden cıkamadıgın durumlarda konu acarsın :)
musti2jz
07-11-2011, 21:18
okumaya araştırmaya çalış forumumuzda bi cok konu makale mevcut sıkılmadan okursan sen de bilgilenirsin.kimse anasının karnında ogrenmedi okuyup arastirdi
ogrenme hırsın olursa gerisi kolay , içinden cıkamadıgın durumlarda konu acarsın :)
abi elimden geldiği kadar takip ediyorum yorumları felan okuyarak birşeylerin ne anlama geldiğini ne işe yaradğını felan anlamaya çalışıyorum çok vaktim olmuyor birde teknik bilgilerde felan okuyorumda okadar çok bilgi yok makaleler diye olan başlığıda yeni görüyorum daha inceleme şansım olmadı.ayrıca abi forumumuzda şikayetçi olduğum en büyük sorun sürekli yabancı terimlerin kullanılması headers gibi ecu boost control gibi bunlar türkçe yazılsa daha açıklayıcı olur benim gibiler için ama arkaplanda kalıyoruz sanırım :D. mühendis olacam inşallah abi 3 senem var ozman kendi turbobum kendim yapcam vurcam kırbacı vurcam kırbacı :D
abi elimden geldiği kadar takip ediyorum yorumları felan okuyarak birşeylerin ne anlama geldiğini ne işe yaradğını felan anlamaya çalışıyorum çok vaktim olmuyor birde teknik bilgilerde felan okuyorumda okadar çok bilgi yok makaleler diye olan başlığıda yeni görüyorum daha inceleme şansım olmadı.ayrıca abi forumumuzda şikayetçi olduğum en büyük sorun sürekli yabancı terimlerin kullanılması headers gibi ecu boost control gibi bunlar türkçe yazılsa daha açıklayıcı olur benim gibiler için ama arkaplanda kalıyoruz sanırım :D. mühendis olacam inşallah abi 3 senem var ozman kendi turbobum kendim yapcam vurcam kırbacı vurcam kırbacı :D
Terimleri öğrenebilirsin işin kolayina kaçmamalisin..arama motoruna ECU yazdiginda vs hersey cikiyor detayli olarak hem ingilizceni ilerletmiş olursun..senin ki biraz armut piş ağzıma düş oluyor..ne kadar ogrenmeye arastirmaya gayret edersen o kadar aklinda kalici olarak birseyler birakir ayrica ingilizceni bedavaya terimli gelistirmis olursun
musti2jz
07-11-2011, 21:28
Terimleri öğrenebilirsin işin kolayina kaçmamalisin..arama motoruna ECU yazdiginda vs hersey cikiyor detayli olarak hem ingilizceni ilerletmiş olursun..senin ki biraz armut piş ağzıma düş oluyor
işin kolayına gittiğimden değil sadece sürekli ingilizce terimlerin kullanılması dilimizi körelttiğini düşünüyorum ve hepsini bilmediğimden değil meraklı olduğum için girip bakıyorum zaten bilmediğim terim olursa hem öğrenmek hem ilerde lazım olur diye. ve ingilizcemi geliştirmek ayrıca okuduğumdan dolayı ingilizce kursuna gitmeye başladım.ama asıl sorun ingilizce bilmemek değil yada kolaya kaçmak. anlatmak istediğimi anlamışsındır umarım pek anlatamadımda. yaşını bilmediğim içinde hitap şeklimi bilemiyorum.
musti2jz
07-11-2011, 21:31
abi sanırım benim sorduğum sorunun aslı bi turbo olacakmış biraz baktım bi turbo ile ilgili yazılara.:)