PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : grand cherokee 4.7 hakkında bilgi lütfen...

s&s
10-11-2011, 08:15
arkadaşlar limitlerim ancak bu araca yetiyor dizeline baktım 3.1 ama sıkıntılı oldugunu söylüyorlar.max 32.000 tl ye kadar jeep tavsiyesi olan varmı???yada 4.7 hakkında bilgisi olan?(((motor,şanzuman vs sıkıntısı)))

Arenimo
10-11-2011, 08:31
yol tutmuyo arkadaşımda vardı virajlarda yatıcak gibi oluyo çok yaktığını biliyorum ama kronik sorunlarını bilmiyorum oda uzun vade kullanmadı yaktıttan dolayı söylediğim 5 sene önceydi hatta 6 şuanki yakıt fiyatlarıyla lpg ile anca :D

s&s
10-11-2011, 08:35
ehh zaten dediğin gibi bu yakıt fiyatlarında ancak lpgli kullanırız..lpgde 40 kuruş yakıyormuş bende sadece bunu öğrenebilmiştim..honda crv ye biniyorum şu anda 99 model crvden daha konforlu olcağı kesin ama sıkıntı bakımında hondayı arıcam galiba

EM-RE
10-11-2011, 08:57
Bizde var 32.000 tl ye veririm sana arabayı dosta gidicek araba değişen yok orjinalden beyaz ama daha diri dursun diye beyaz kaplatmıştım istersen sökersin de arabaya gokizd talip bugün yarın almaz ise irtibata geçebiliriz 4,7 lpg li daha 2.000 km önce sıfır motor yaptırdım 7,000 tl lik faturası duruyor komple orjinal parçalarla sıfırlandı 200.000km çok rahat binersin şanzımanda sıfırlandı binmek için deli para harcadık ama 5,30d ye geçmek istiyor babam 2 arabasını satıp tek arabaya düşme gibi bir düşüncesi var dediğim gibi kaçırılmıcak araba goki ablasına almaz ise irtibata geçebiliriz gerçi bir kişi daha var arada gokiden sonra almak isteyen ama aklında olsun.
Arkadaşlarında dediği gibi virajlarda yatar ama jeep sonucta keyif arabası öyle kronik sorunlarlada karşılaşmadık günde 200 km yakın yol yapıyordu çok şükür bir kere bile çekiciye binmedi araba.

onursumer
10-11-2011, 10:03
99 model 4.7 var şuan eniştemde inanılmaz keyifli bir araç

kronik bildiğim bir sorunu yok bakımlı temiz kullanıldığı surece çok uzun km sorun çıkarıcak bir araç değil

lpg ilede uyumlu sorunsuz çalışıyor

KORAY
10-11-2011, 10:27
Yol tutuşu sıkıntılı,yakıt konusuna gelince şuanda Porsche Cayenne kullanıoyorum ondan az yaktığını biliyorum.. Son olarak 130-140'a kadar sorunsuz hızlanıyorsun fakat o hızdan sonrası biraz yavaş gibi

TheAce
10-11-2011, 10:40
dizel almayı düşünüyorsan kesinlikle alman gereken 2.7 olanları...

s&s
10-11-2011, 10:50
Bizde var 32.000 tl ye veririm sana arabayı dosta gidicek araba değişen yok orjinalden beyaz ama daha diri dursun diye beyaz kaplatmıştım istersen sökersin de arabaya gokizd talip bugün yarın almaz ise irtibata geçebiliriz 4,7 lpg li daha 2.000 km önce sıfır motor yaptırdım 7,000 tl lik faturası duruyor komple orjinal parçalarla sıfırlandı 200.000km çok rahat binersin şanzımanda sıfırlandı binmek için deli para harcadık ama 5,30d ye geçmek istiyor babam 2 arabasını satıp tek arabaya düşme gibi bir düşüncesi var dediğim gibi kaçırılmıcak araba goki ablasına almaz ise irtibata geçebiliriz gerçi bir kişi daha var arada gokiden sonra almak isteyen ama aklında olsun.
Arkadaşlarında dediği gibi virajlarda yatar ama jeep sonucta keyif arabası öyle kronik sorunlarlada karşılaşmadık günde 200 km yakın yol yapıyordu çok şükür bir kere bile çekiciye binmedi araba.

teşekkürler..dediğin gibi eger diğer arkadaşlar almazsa bakabilirim..

s&s
10-11-2011, 10:58
99 model 4.7 var şuan eniştemde inanılmaz keyifli bir araç

kronik bildiğim bir sorunu yok bakımlı temiz kullanıldığı surece çok uzun km sorun çıkarıcak bir araç değil

lpg ilede uyumlu sorunsuz çalışıyor

çok sağol..

s&s
10-11-2011, 10:59
dizel almayı düşünüyorsan kesinlikle alman gereken 2.7 olanları...

2.7 lere baktımda onlar baya bi tutuldugu için vergi,yakıt vs gibi nedenlerden rakkamlar baya bi yüksek...yoksa başkabirşeye bakılmaz.:))))

s&s
10-11-2011, 11:00
Yol tutuşu sıkıntılı,yakıt konusuna gelince şuanda Porsche Cayenne kullanıoyorum ondan az yaktığını biliyorum.. Son olarak 130-140'a kadar sorunsuz hızlanıyorsun fakat o hızdan sonrası biraz yavaş gibi

wallahi kullandıgım crv 140 bile zor geliyor 4 ileri otomatik 2.0 lpgli amannnnnn.....ama Allah için sıkıntı diye hiçbirşey yok..tabi konfor ve güçte yok:))

turbo16
10-11-2011, 11:40
park halinde bile 400 den fazla yakar yol tutuş berbat arazi cook zayıf grandlar için

aybarsdnr
25-01-2015, 22:35
Konu eski ama bir guncel cekeyim. Aklimda 2.7 crd almak vardi. Hem sehir ici hem de hafif arazide kullanmak istiyorum fakat 1 sene once 35 40 bin tl arasi olan 2.7 ler suan 50 55 arasi. Yapili 1 2 tane aklima yatan 4.7 var. Sehir ici lpg tuketimi asagi yukari ne kadar olur?

EM-RE
25-01-2015, 23:44
Bende çok uzun zamandır var hatta 2011 de konuya yazmışım saticaz diye de sonradan vazgeçildi sadece kışın kullaniorum şu anda fix 0,50 krs yakıyor lpg de...

aybarsdnr
26-01-2015, 10:10
Bende çok uzun zamandır var hatta 2011 de konuya yazmışım saticaz diye de sonradan vazgeçildi sadece kışın kullaniorum şu anda fix 0,50 krs yakıyor lpg de...

50 kurus cok iyiymis. O kadar farkli yorumlar var ki. 80 kurus, 1 tl yakar diyenler var ama kullanicidan yorum almak daha dogru. Tesekkur ederim

darkmoon
26-01-2015, 10:28
50 kurus cok iyiymis. O kadar farkli yorumlar var ki. 80 kurus, 1 tl yakar diyenler var ama kullanicidan yorum almak daha dogru. Tesekkur ederim

Emre nin araba yüksek ihtimal kondisyon durumu çok iyidir.. onun arabayı örnek almanı yakıt açısından önermem çünkü emre o aracın her türlü bakımını dört dörtlük yaptırıyordur masrafdan paradan kaçmadan.. ama herkes emre gibi değil ne yazık ki yamalayıp yarım yamalak işler yapan çok insanlar var oluru neyse o mantığında o yüzden 80 kuruş yakanda var 1 tl yakanda var..

alırsın sonra deme vay 50 kuruş demişdin benim aldığım araç 1 tl yakıyor.. :)

aybarsdnr
26-01-2015, 11:07
Emre nin araba yüksek ihtimal kondisyon durumu çok iyidir.. onun arabayı örnek almanı yakıt açısından önermem çünkü emre o aracın her türlü bakımını dört dörtlük yaptırıyordur masrafdan paradan kaçmadan.. ama herkes emre gibi değil ne yazık ki yamalayıp yarım yamalak işler yapan çok insanlar var oluru neyse o mantığında o yüzden 80 kuruş yakanda var 1 tl yakanda var..

alırsın sonra deme vay 50 kuruş demişdin benim aldığım araç 1 tl yakıyor.. :)

Bakimsiz, kondisyonu dusuk bir arac almayi dusunmuyorum zaten. Yani 3 4 bin ucuz olsun diye riske girmek istemem. Ki dusundugum araclarda yukseltme kiti, lastik vs olacagi icin zaten 50 kurus ustu yakacaktir ama 1 tl de cok fazla

EM-RE
26-01-2015, 11:25
Bende arabayi offroad a ceviricem on tamponla başladım ama dedikleri gibi benimki gereksiz bakımlı :)
100 tl gazla 200 km gidiyor efendi kullanimla.
Ben arabaya kendisi kadar bakım parasi harcamisim ondan satamiyorumda :)

atituti
26-01-2015, 11:30
normalde 20 21 litre yakar bu jip hele sıkışık trafikte kaldığın zaman delikli nane polo :D 25leri görmek çok kolay.lpgde hesapla ne kadar yakacağını

aybarsdnr
26-01-2015, 11:39
Bende arabayi offroad a ceviricem on tamponla başladım ama dedikleri gibi benimki gereksiz bakımlı :)
100 tl gazla 200 km gidiyor efendi kullanimla.
Ben arabaya kendisi kadar bakım parasi harcamisim ondan satamiyorumda :)
Aslinda mantikli olan vitara falan baslangic icin ama gc lerin de goruntusu ve sesi inaniaz cezbediyor

normalde 20 21 litre yakar bu jip hele sıkışık trafikte kaldığın zaman delikli nane polo :D 25leri görmek çok kolay.lpgde hesapla ne kadar yakacağını

25 lt yaksa lpg de, 60 kurus yapar asagi yukari. Bence makul bu araclar icin. Ama lpg de 1 tl yakmasi da dedigim gibi fazla olur.

darkmoon
26-01-2015, 11:43
emre nin arabası gibi arabalar 3-4 bin fazla istenmez yalnız ondan dedim zaten yakıtı bir tutma diye adamda diyor bir gc parası harcadım sadece bakımlarına.. şimdi emre satmaya kalksa pazarı gc lerin piyasasını bilmiyorum ama standart ortahalli bir gc den 10-15 fazla istiyceği bana göre bence kesin..

yakıt dert değilse gc ler güzel araçlar bizdede zamanında 2.7crd si vardı..

EM-RE
26-01-2015, 11:46
Alabiliyorsan tahoe sport al vortec motorlu ama paraları uçtu
Cherokee çok güzel de tek sorunu fazla salinimli
2000 model sonrası almaya calis lsd var 2000 sonralarinda araziye girersen dahada iş yapar
Sormak istediğin bir şey olursa yardımcı olmaya çalışırım 245.000 km bitti üstünde

SEÇKİN172
26-01-2015, 11:56
tek bir jeep söyliyeyim rakam biraz ters talır belki ama TOYOTA LAND CRUISER işin sonu :)

aybarsdnr
26-01-2015, 12:05
emre nin arabası gibi arabalar 3-4 bin fazla istenmez yalnız ondan dedim zaten yakıtı bir tutma diye adamda diyor bir gc parası harcadım sadece bakımlarına.. şimdi emre satmaya kalksa pazarı gc lerin piyasasını bilmiyorum ama standart ortahalli bir gc den 10-15 fazla istiyceği bana göre bence kesin..

yakıt dert değilse gc ler güzel araçlar bizdede zamanında 2.7crd si vardı..
Hocam tabiki fazla istenir temiz araclara ama bahsettigimiz araclar 15 yaslarinda ve yuksek hacimli, yani insanlarin almaktan korkacagi cinsten. O yuzden piyasasi 35 40 olan aracada kolay kolay 50 55 kimse vermez. Yani biraz da gercekci olmak lazim.

Alabiliyorsan tahoe sport al vortec motorlu ama paraları uçtu
Cherokee çok güzel de tek sorunu fazla salinimli
2000 model sonrası almaya calis lsd var 2000 sonralarinda araziye girersen dahada iş yapar
Sormak istediğin bir şey olursa yardımcı olmaya çalışırım 245.000 km bitti üstünde
Abi tesekkur ederim, ben yine basini agritabilirim. Bu arada tahoelar da guzel dedigin gibi ama ucmus fiyatlari. Cok mantikli gelmiyor

tek bir jeep söyliyeyim rakam biraz ters talır belki ama TOYOTA LAND CRUISER işin sonu :)
Toyota bu isin sonu diyor deneyimli olanlar ama benim icin erken :)

aybarsdnr
26-01-2015, 12:08
Basta da dedigim gibi niyetim 2.7 almakti. Evde e270 cdi var, motor ve sanzimani taniyorum o yuzden benim icin mantikli ama 50 55 bin bence fazla o araclara ki kime sorsam en temizine 45 ten fazla verme diyor. Benzinlinin fiyatinin makul olmasi ve motoru sifirlamanin maliyetinin dizele gore yari yariya olmasi biraz daha mantikli kiliyor

darkmoon
26-01-2015, 12:16
pajero larda çok iyidir aklında bulunsun.. yeni kasaları bilhassa güzel fiyatlarıda ikinci elde gayet uygun..

aybarsdnr
26-01-2015, 12:36
pajero larda çok iyidir aklında bulunsun.. yeni kasaları bilhassa güzel fiyatlarıda ikinci elde gayet uygun..

Evet ancak vergileri yuksek. Gc lerin parca bollugu ve fiyatlarinin uygun olmasi, gorsel guzelligi falan daha cezbedici geliyor. Ama gonlume gore bulamazsam vitaralara yonelicem