Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Tina'nın Sessiz Vedası

Yiğit G.
12-11-2011, 09:10
Darıca’da kahvehaneye giren 2 yaşındaki pitbull cinsi Tina, boğazına aldığı bıçak darbeleri sonucu öldü.

Tina, daha 2 yaşındaydı. Yaşamın başındaydı. Sahibi bayram kutlaması için babaannesine gitmişti. Annesi de onlara katılmak için evden çıkmaya hazırlanıyordu. Dairenin kapısını biraz uzunca açık bıraktı.
Tina o güne dek yapmadığı bir şeyi yaptı. Açık kapıdan usulca süzüldü. Hava güneşli, güzeldi. Yürüdü, yürüdü...
Arada ona bakıp uzaklaşanları görüyordu ama ne manaya geldiğini anlamıyordu. Neşeyle yol almış giderken önünde yürüyen gençten bir delikanlı gördü; yanına yaklaştı. Ama genç adam dehşetle koşarak bir kahveden içeri kaçtı. Tina, sahibi gibi oyun oynuyor sanıp, peşinden içeri daldı.
O da ne? Birden kahvedeki koca koca adamlar, şişeler ve iskemlelerle Tina’nın kafasına, vücuduna, neresine gelirse vurmaya başladılar. Canı yanan Tina kendini korumak için bildiği yegane şeyi yaptı. En yakınındaki iki kişiyi ısırdı.
Ama bu hareketi kendisini korumaya yetmek bir yana, kahvedekileri daha da coşturdu. İçlerinden en “cesur” olanı belinden bıçağını çıkarttı. Salladı, salladı, salladı Tina’nın boğazından, aynı yerden 6 kez geçirdi.
Darıca küçük yerdi. Olay hemen duyuldu. Sahibi bulundu. Karakolda ifade verirken “Bırakın Tina’yı veterinere yetiştireyim, sonrasında gerekirse hapse atın, razıyım” dediyse de bırakmadılar.
Ama Tina’nın aslında ne kadar masum, ne kadar dost, ne kadar iyi bir köpek olduğunu bilen birkaç iyi insan, etraftakilerin “ölsün, gebersin” nidalarına rağmen onu en yakın yer olan Bayramoğlu’ndaki veterinere götürdüler.
İlk müdahale yapıldı ama imkanlar kısıtlıydı. İstanbul’a getirildi. Sahibi sorgusunun ardından serbest bırakıldı, Tina’nın yanına soluk soluğa koştu.
Tina, sahibinin onu bulacağını biliyordu. Paramparça edilen kemiklerine, parçalanan iç organlarına, kesilen boğazına rağmen o, Tina’ydı...
Veteriner, “Artık bekleyeceğiz, biz her şeyi yaptık, elden gelen bu” dedi. Saatler ilerledi, gün ağardı,”Artık görebilirsiniz” dediler...
Sahibi odaya girdi. Tina, kımıldadı. Aldığı darbeler gözlerini kör etmişti... Ama evet, oydu, yanılmıyordu. Duyduğu ayak sesleri, aldığı koku... 2 yılı birlikte paylaştığı sahibiydi.
Son bir hamleyle başını okşayan kulağına “gitme” diye fısıldayan sahibinin elini yaladı... Bedeni bu vahşete ancak bu kadar dayanabilmişti.
Sahibini son bir kez görebilmişti ya, artık gidebilirdi... Kendince sessizce veda etti.
Bütün gazeteler ve televizyonlar, “Bayramın birinci günü pitbull dehşeti” diyerek Tina’yı manşetlere taşıdılar. O artık kendisini savunamazdı.
Onu savunmak isteyen insanların sesleri medyada hiçbir zaman diğerlerininki kadar yüksek çıkamayacaktı.
O bir pitbull’du, daha doğmadan damgalanmıştı. Ölümü hak ediyordu. Kararı ‘insan’ vermişti. Kurban Bayramı’nda Tina ‘kurban’ edilmişti.

İnci Kutay

Bir rott sahibi olarak sonlarını cok zor okudum kendi köpegimin basına geldiğini düşündüm.. İnsanlar çok ön yargılı.. kesmeye biçmeye meraklı.. yazıktır günahtır.. Onlara ön yargılı yaklaşmayın.Her pittbull vahşi saldırgan değildir.Kuzu gibi pittbullar biliyorum.Lütfen herkes biraz daha duyarlı olsun.

Cliosportve
12-11-2011, 09:15
:( Gerçekten çok üzücü bir durum
Umarım bu bilinç yok olur insanların kafasından
''İsmi bir kere lekelenmiş'' işte bunu demek bile insanlara bilinç altı yaptırabiliyor...
Sahibine Allah sabır versin

KingoAtmo
12-11-2011, 09:18
Hayvan işte anlatamıyor ki derdini ...

Time-R
12-11-2011, 09:23
Okurken cok uzuldum, benimde aklima sahiplendirdigim kopegim geldi, oynamaya kosmaya cok merakliydi. Tina'nin yerinde hangi kopek olursa olsun sanirim sonu boyle bitecekti.

Allah gani gani rahmet eylesin Tina'ya ve Medya kuruluslarini kiniyorum boyle bir haberi boyle aksettirdikleri icin.

CRUEL
12-11-2011, 09:26
acaba burda anlatılan gibimi? ben hiç sanmıyorum sokakda gördüğü kişiyi sahibi gibi oyun oynuyo sanmışda peşine gitmiş fln güzel hikaye..:) 2kişiyi heleki 1ini testislerinden ısırdıkdan sonra boğazını kesmşler yapılcak başka durum yokmuş bu durumda.ben bu hayvanların hırçın beslenmesine karşıyım.insan gibi beslenenide var herkese kuyruk sallayanı mesela?demekki bunu sahibi o şekilde beslememiş..
söylediklerim yanlıiş anlaşılmasın bahçemizden hiç köpek eksik olmaz şuan alman kurdu ve alaskan malamute miz öncesindede aynı şekilde köpeklerle yuvarlanarak büyüdüm...

crused
12-11-2011, 09:29
can ya nasıl kıyılıyor anlamıyorum. şimdi odulern adam kahraman oldu. insan öldürmüş olsaydı katil olurdu benim için ha insan öldürmüş ha köpek öldürmüş farkı yok.

h.guroglu
12-11-2011, 09:34
ya bizim insanımız çok ön yargılı bende var pitbull ilk mahalleye taşındığımızda bütün mahalleli bize öcü gibi bakıyordu allahtan köpeğim sesiz sakin bir hayvan gerekmedikçede havlamaz saldırmak için bile benden komut bekliyen bir hayvan yeri geliyor 3 yaşındaki yiğenimle oyun oynuyor.

ama bizim insanımızın aklına kazınmış pitbull vahşidir saldırgandır hareketli ne görse saldırır düşüncesi var malesef basın her pitbull haberine gene bir pitbull vahşeti diye başlık atarsa bu düşünceyi biz biraz zor yıkarız aslında pitbullar iyi bir eğitimle çok akıllı ve çok sadık hayvanlar olabiliyor

Brs_eg
12-11-2011, 09:34
acaba burda anlatılan gibimi? ben hiç sanmıyorum sokakda gördüğü kişiyi sahibi gibi oyun oynuyo sanmışda peşine gitmiş fln güzel hikaye..:) 2kişiyi heleki 1ini testislerinden ısırdıkdan sonra boğazını kesmşler yapılcak başka durum yokmuş bu durumda.ben bu hayvanların hırçın beslenmesine karşıyım.insan gibi beslenenide var herkese kuyruk sallayanı mesela?demekki bunu sahibi o şekilde beslememiş..
söylediklerim yanlıiş anlaşılmasın bahçemizden hiç köpek eksik olmaz şuan alman kurdu ve alaskan malamute miz öncesindede aynı şekilde köpeklerle yuvarlanarak büyüdüm...

malesfki bilemeyiz belki hayvana vurdular sandalye firlattilar ? senin dedign gibide olmus olablir.bu saatten sora gercegi tam olarak bilemeyiz ama yazilan gibiyse o testisleri koparsaymiş keşke bari ölmeden 1-2 tane kendini ninja turtles zanneden cahil ders almiş olurdu.

Yiğit G.
12-11-2011, 09:38
Ben söliyimmi %90 ne oldugunu.. O köpek kahveye girer girmez insanlar pata küte ayaklanıp bagırıp cagırmaya ellerine sandalyeleri ıstakaları aldılar ve güya kendilerini koruma amaçlı saldırmaya başladılar.Eğer orda birisi hafif eğilip gel kızım diyip ensesinden-tasmasından tutsaydı bagırıp cagırmadan rahatlıkla dısarı cıkarırdı o yavruyu.

ulasoztas1
12-11-2011, 09:38
gözümün önünde tek hamlede başka köpeği yere seren pitbull da gördüm, istediğin kadar kızdır sesini çıkartmayan pitbullda...
hikaye ne kadar gerçek yada iyimser anlatılmış bilemeyiz ama şundan eminimki ordaki insanların o köpeğe karşı kesinlikle bir kışkırtması olmuştur.
Sahibi adına çok üzüldüm

h.guroglu
12-11-2011, 09:39

benim pitbulum 3 yaşındaki yiğenimle oyun oynuyor diyorum gerçekten tehlikeli bir hayvan olsa ben onu yiğenimin yanına sokarmıyım sence

ben köpeğimi tasmasız gezdiriyorum ve bu güne kadar ben komut vermediğim sürece havlamamıştır

ilk mahallelide tepki gösterdi neden tasmasız gezdiriyorsun diye sonra mahallenin bütün çocuklarıyla oynamaya başlayınca herkesin fikri değişti cnm kardeşim

tmm yanlış kişilerin ellerine gçeince gerçekten birer azrail olabiliyorlar aam bu demek değildir ki pitbulların hepsi vahşidir benim tanıdığım çok pitbull var kuzu gibi olan tamamen sahibi nasıl bir insansa köpeğide o şekildedir.

baretta
12-11-2011, 09:40
Bunu yapanlar onlardan daha hayvan... 2 yıldır pitbull besliyorum aynı evin içindeyiz beraber yatıyoruz... Herkesle oynamak istiyor tek derdi oyun... Hiç eğitim almadığı halde sadece tehlike sezdiginde bana veya ev halkından birisine birisi el kaldırdıgında sesini yükselttiğinde hamle yapıyor...

Çok sıkıntılı ve çok cahil bir toplumda yaşıyoruz , bunun anlaşılabilmesi için herkesin hayvan beslemesi lazım o da çok zor... Medyanında Allah belasını versin...

Edit: Hayvan hırçın yetiştirildiyse yapılacak birşey yok ama ona yapılanın 10 katı sahibine yapılmalı onu öyle yetişridiği için , benim söylediklerim normal köpekler için geçerli...

EM-RE
12-11-2011, 09:40
Benim rottumu biri bıçaklasın onu bir hafta boyunca dükkanın en karanlık kısmına bağlar aklıma geldikçe döverim açık ve net cezası ne ise sorunda değil....

White
12-11-2011, 09:57
babacan olay üzücü ama şahsen karsımda bi fino görsem yine korkuyorum yani fobi var valla belimde künte olsa yalan yok direk bende vururdum

şimdi bana ne kadar canisin demeyin bi düşünün kafanızda canlandırın anlıcaksınız

34tb9544
12-11-2011, 09:59
Benimde pitbulum var fino gibidir insanlara karsı şimdiye kadar tüm kopeklerle oynattim ona göre yetiştirdim su an kız arkadasım besliyor ufak yegenlerimle kuzenlerinle oynattim üstüne çıktılar derisini çektiler oyunlar oynadılar bir kere ters bir tepki vermemistir Polonya'da pitbullari bebek bakıcısı olarak kullaniyolar evlerde sebebi sahibini sahiplenmesi ve derisinin diğer köpeklere göre daha esnek olması ufak cocuk onun derisini ne kadar çekerse çeksin canı yanmadigindan kimseye bı zarar vermez Tina eminimki iyi huylu bir kopekti pitbullar ölüm makinası değildir lütfen olayı başka yerlere çekmeyelim

Ome_RS
12-11-2011, 10:02
hikaye cok güzel yazılmıs anlatılmıs ama bana kalırsa bi hayvansevirn agzından drama katılarak yazılmıs.
dün benide bi köpek kovaladı kendimi yola zor attım karsıya gectim geçmesem benide ısırıcaktı hiç tekin gelmiyodu çünkü sevecen köpekle saldırgan köpek belli olur saldırgan bi köpek bana gelse babamın köpeği olsa bende öldürürm..

rodya
12-11-2011, 10:05
halbu ki gayet masum duygularla koca koca amcalarıyla oyun oynamaya girmişti Tina.

tey Allah'ım ya.bi de köpeğin agzından hikaye yazmışlar

Mutu
12-11-2011, 10:09
Benimde pitbulum var fino gibidir insanlara karsı şimdiye kadar tüm kopeklerle oynattim ona göre yetiştirdim su an kız arkadasım besliyor ufak yegenlerimle kuzenlerinle oynattim üstüne çıktılar derisini çektiler oyunlar oynadılar bir kere ters bir tepki vermemistir Polonya'da pitbullari bebek bakıcısı olarak kullaniyolar evlerde sebebi sahibini sahiplenmesi ve derisinin diğer köpeklere göre daha esnek olması ufak cocuk onun derisini ne kadar çekerse çeksin canı yanmadigindan kimseye bı zarar vermez Tina eminimki iyi huylu bir kopekti pitbullar ölüm makinası değildir lütfen olayı başka yerlere çekmeyelim

Ya tamam çok güzel söylemişsiniz de, peşimden koşan bir pitbull varsa herkes tedirgin olur. Kedi değil ki bu. :confused:

En nihayetinde nasıl yetiştirildiğiyle alakalı doğru söylüyorsunuzz, halkın % kaçı bilinçli de bilinçli köpek yetiştirsin?

eser
12-11-2011, 10:09
resmen okurken gözlerim doldu.

34tb9544
12-11-2011, 10:11
Sitede ne kadar pitbuldan korkan sewmeyen varsa gelip köpeğimi sevsin ters bir hareke yaptıgı taktirde arabamın anahtarlarını veririm her pitbull aynıdır. Canı olan şerefsiz olan sadece sahipleridir ....

baretta
12-11-2011, 10:12
Sitede ne kadar pitbuldan korkan sewmeyen varsa gelip köpeğimi sevsin ters bir hareke yaptıgı taktirde arabamın anahtarlarını veririm her pitbull aynıdır. Canı olan şerefsiz olan sadece sahipleridir ....

Kesinlikle sonuna kadar katılıyorum

eser
12-11-2011, 10:14

kısaca ne ekersen onu biçersin,evlat gibi çocuğunuda kötü yetiştirirsen gelir en başta seni vurur buda aynı öle

White
12-11-2011, 10:15

babacan benim canım ne senin nede bir baskasının aracıyla kıyaslanır nede herhangi bişeyle bu hepimiz içinde böyle şahsı adıma konusayım ordada yazdım ben köpege karsı fobim var diye sen bana dunyalarıda versen ben onunla yan yana gelemem ne dokunmasından bahsediyosun :S

sana sadece şunu söylicem şimdi sana birisi benim bi köpek balıgım var gel onunla aynı akvaryuma gir eger bişey yaparsa sana dunyaları vercem dese ne dersin acaba

tamam belki biraz farklı bi örnek verdim ama FOBİ cümlesi başlı baslına farklıı bi olay

sert çıkıştıysam affola

trgy
12-11-2011, 10:17
Hayvan sevgiisi olmayan insan degildir.

Pitbulun vahsiligi sahiplerinin yetistirme tarzindan kaynaklanir.

Yaziyi okuyunca gozlerim doldu,onun canini allah verir allah alir.

34tb9544
12-11-2011, 10:24
babacan benim canım ne senin nede bir baskasının aracıyla kıyaslanır nede herhangi bişeyle bu hepimiz içinde böyle şahsı adıma konusayım ordada yazdım ben köpege karsı fobim var diye sen bana dunyalarıda versen ben onunla yan yana gelemem ne dokunmasından bahsediyosun :S

sana sadece şunu söylicem şimdi sana birisi benim bi köpek balıgım var gel onunla aynı akvaryuma gir eger bişey yaparsa sana dunyaları vercem dese ne dersin acaba

tamam belki biraz farklı bi örnek verdim ama FOBİ cümlesi başlı baslına farklıı bi olay

sert çıkıştıysam affola

Herseye bakış acımız farklı forum istanbulda girdim ben havuza köpek baliklariyla merak etme senin fobin var saygı duyarım benim demek istediğim garantisi benim neyse sanada saygım var illaki

Birde söyle düşünelim İstanbul gibi bibyerde yasıyoruz hapcisi var esrarkesi var katili var sapığı var duşun biraz sen neden böyle olmadin yetiştirme tarzı onlarında yetiştirme tarzı nasılsa öyle oluyolar onlar suçlu degil suçlu sahipleri

White
12-11-2011, 10:31
Herseye bakış acımız farklı forum istanbulda girdim ben havuza köpek baliklariyla merak etme senin fobin var saygı duyarım benim demek istediğim garantisi benim neyse sanada saygım var illaki

Birde söyle düşünelim İstanbul gibi bibyerde yasıyoruz hapcisi var esrarkesi var katili var sapığı var duşun biraz sen neden böyle olmadin yetiştirme tarzı onlarında yetiştirme tarzı nasılsa öyle oluyolar onlar suçlu degil suçlu sahipleri

söylediklerine harfiyen katılıyor ve saygı duyuyorum

ALPER-VNS
12-11-2011, 10:33
benim köpeğim de sürekli havlıyo saldırıcakmış gibi.. kimseye anlatamıyorum derdimi havlamasına bakma abi bişey yapmaz yüzde bin eminim diyorum kimse cesaret edemiyo.. arada gaza gelip yanına giden olursa kendini sevdiriyo direk ama korkan adama bunu anlatamazsın.. bi kere bizimki de kaçtı dedim inşallah millete havlayıp da kendini dövdürtmez.. köpekten korkan insanın gözüyle de bakmak lazım olaya yani..

yusufcan_k
12-11-2011, 10:33
Benim rottumu biri bıçaklasın onu bir hafta boyunca dükkanın en karanlık kısmına bağlar aklıma geldikçe döverim açık ve net cezası ne ise sorunda değil....

aynen katılıyorum abi benim köpeklerime öyle birşey yapacaklar var yaaa :ofk: :ofk: :ofk:

Hayvan sevgiisi olmayan insan degildir.

Pitbulun vahsiligi sahiplerinin yetistirme tarzindan kaynaklanir.

Yaziyi okuyunca gozlerim doldu,onun canini allah verir allah alir.

herşey yetiştirme tarzına bağlı evet.. evde dogom var köpeğin 1.5 seneden beri kimseye havladığını hırladığını hatırlamıyorum kendim hariç :)

driftnolimit
12-11-2011, 10:36
konu farklı yerlere gidiyor.

kıraathanedeki kaç kişi onun iyi huylu yetiştirildiğini biliyordu?
hemde 2 kişi ısırılmışken?

kurtbil
12-11-2011, 10:37
fazla ıyımser anlatılmıs bır hıkaye bence.Gazatede bu haber cıktıgında bambaşkaydı.Medyanın carpıtma haberler yaptıgı banko gercek ona laf yok ama bu kadar da ıyımser olabılecegını sanmıyorum.Pittbullar kotudur demıyorum ama saldırması durumunda cok cıddı hasarlar bırakabılen bır hayvan.Korkulması cok normal.Ne kadar kopeklerı sevsemde bende tedırgın oluyorum gordugumde.

Baran^
12-11-2011, 10:43
İlk okudugumda hikaye farklıydı ve sınırlenmıştım cunku kendıne güveni olmayan ezik yetişmiş hatta erkekliği bile yetersiz olan hanzolar bu köpekleri alıp vahşileştiriyor.İstediğiniz köpeği saldırganlaştırabilirim cinsin önemi yoktur bu buyuk ölçüde yetiştirilmeye baglıdır.Bu sabah gazeteyı okuyunca bir kez daha anladımkı bu haberleri yapanlar şerefsizlesebiliyor cunku gercek hikaye emınımki bu sabah okudugum.O hayvana vurmazsanız tekme yumruk atıp sandalye fırlatmazsanız o hayvan saldırmaz.Kimbilir hayvan içeri girince o cahil öküz herifler nasıl saldırdı hayvana nasıl azdırdılar o köpeği.Bogazını kesen o mahluk rahatlıkla insanda keser kendı kızınıda keser cok guzel yazmış kim yazmıssa.Ayrıca bence köpeği olmayan insan yazmasın bu konuya yorum cunku anlamaları imkansız bir köpeğin psikolojıısını yada köpek sevgisini.Sokakta o kadar hanzo cahil öküz insan varki bizim bile yaşamamız başımızın belaya girmemesi mucizeyken bir köpeğin öldürülmesine sasırmamak lazım ama azıcık insanızya azıcık hayvan sevgimiz varya dayanamıyoruz sınırleniyoruz!

CRUEL
12-11-2011, 10:45
benim pitbulum 3 yaşındaki yiğenimle oyun oynuyor diyorum gerçekten tehlikeli bir hayvan olsa ben onu yiğenimin yanına sokarmıyım sence

ben köpeğimi tasmasız gezdiriyorum ve bu güne kadar ben komut vermediğim sürece havlamamıştır

ilk mahallelide tepki gösterdi neden tasmasız gezdiriyorsun diye sonra mahallenin bütün çocuklarıyla oynamaya başlayınca herkesin fikri değişti cnm kardeşim

tmm yanlış kişilerin ellerine gçeince gerçekten birer azrail olabiliyorlar aam bu demek değildir ki pitbulların hepsi vahşidir benim tanıdığım çok pitbull var kuzu gibi olan tamamen sahibi nasıl bir insansa köpeğide o şekildedir.

1.si benim 2 tane kardeşim var başka yok?
2.si ben orda pitbullar vahşidirmi yazmışım?sahibi vahşi yetiştirmiştir yazmışım. yazdıklarımı iyi oku idrak et ondan sonra bana alıntı yap.

Ayrıca köpeğin fino da olsa tasmasız gezdirmezsin.korkan var korkmayan var.benim hiç kavgayla dövüşle alakası olmayan gayet sevimli sevecen sürekli teknede insanlarla içiçe olan goldenım bi çocuğn elini ısırmıştı.hayvandır bu tasmasız sokakda gezdirilmez.

cagri-35
12-11-2011, 10:56
gözlerim doldu okurken :(

çok çok üzücü bir durum , insanımız çok bilinçsiz ve önyargılı.

34tb9544
12-11-2011, 11:03
Köpek ne olursa olsun ister fino ister aslan besle tasmasiz dolastirma lütfen benim köpeğime tasmasiz dolaşan iki tane kurt köpeği saldırdı kucağıma almak zorunda kaldım köpeğimi daha sonra diğer köpekler beni ısırmaya çalışınca bende köpeğimi yere bıraktım illaki bende hayvanımda kendini koruycak sonuçta saldirdi illaki doğal olarak her zaman tasmasiz dolastirilan köpek sucludur ehliyetsiz araç kullanmak gibi duşun bunu

h.guroglu
12-11-2011, 11:14
anlıyorum sizi tasmasız gezdirmeme tepki veriyorsunuz ama şöle bir olay geçti başımdan

gene tasmasız geziyoruz aslında tuvaleti için çıkarmıştım gece 11 civarlarıydı bir sokak köpeği geldi saldırdı benim ki gözümün içine bakıyor napıyım diye ben hedi oğlum dedimmi o hayvanı yerden yere vurur ben hayır dedimmide hiç birşey yapmadan boyun eğer karşısındakine ben köpeğime güvenmesem kesinlikle tasmasız dolaştırmam 5 senedir benimle birlikte benim bakışlarımdan bile ne demek istediğimi anlar yolda dolaşırken yanımdan en fazla 1 mt uzaklaşır sürekli dibimdedir bana zarar vermek istiyen hariç kimseye bir şey yaptığı görülmemiştir ne bi hırlama nede havlama

BLuEBoY
12-11-2011, 11:20
köpek korkumu pitbull la yenmiş biri olarak gerçekten üzüldüm nasıl davranırsanız o karşılıgı alırsınız yazık olmuş :(

63owen63
12-11-2011, 11:23
Hayvan severim, ama eğitimsiz bilinçsiz beslenmesine karşıyım, hele bu tarz köpeklerin. Fakat eğerki haber asparagas degilse çok dramatik ve duygulu yazılmış, köpegim olmadıgı halde cok dokundu. Anlayabildim hissini. Ne diyelim zor..

ToNy
12-11-2011, 11:35
Türk medyası böyle işte, Allah belalarını versin...
Yıllardır bu köpekleri canavar gibi göstermek ve kendilerine malzeme çıkartmaktan zevk alıyor şerefsizler...
Acaba mahkemelik davalar hiç araştırılmış mı ? Saldırgan köpeklerin % kaçı kurt köpekleri % kaçı kulakları küpeli denen sokak köpekleri... ?
Ama yoook adı pitbull ya en ufak birşey olsa hemen pitbull dehşeti diye haber yaparlar, neden çünkü ilgi çekiyor gazetelerini okutuyor ya bu haberler... Onların tek düşündüğü o zaten...
Şuan evimde Rednose Pitbull köpeğim var, bu 4. pitbullum... Şuan 1 yaşında...
Bir arkadaşımız yukarıda yazmış ben arabamın anahtarını veririm diye, ben o arkadaşımdan da büyük konuşuyorum gelsin benim köpeğimi görsün eğer en ufak bir hırçınlık yaparsa evimin tapusunu vericem...
Pitbull kadar insanlarla dost canlısı başka köpek görmedim ben, sahibi piskopat ve asosyal yetiştirmediği sürece akılları sadece oyun oynamaya kilittir...
Ama bizim milletimiz cahil işte bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmaya bayılırlar...
Yazık şu yazıyı okudum sabah sabah moralim alt üst oldu...

106arts
12-11-2011, 11:44
bu olay gercekten üzücü olmuş ama kaveye giren bi pitbula kimse ekmek vermz

deeperblack
12-11-2011, 11:45
İnsanlar bu tarz köpekleri bir hayvana bakmak yada hayvan beslemeyi sevdiği için bakmıyorlar. Hayvanları yaratık gibi yetiştirip yanlarında koruyucu birer makinaya dönüştürüyorlar.
Kimse kusura bakmasın ailenizin yada çocuğunuzun üzerine koşan bir pitbull yada rot görseniz ne yaparsınız ? Dur önce bi bekleyelim niyetini öğrenelim diye beklermisiniz ? Yoksa o gelmeden gereken önlemi alırmısınız ???
Köpeği köpek gibi besleyenlerin seçtiği cins zaten belli. Arada istisnalarda vardır tabiki. Benide kimse yanlış anlamasın hayvanları çok seviyorum ama eğri oturup doğru konuşmak lazım...

mehmetRS
12-11-2011, 11:51
Allah hayvanlara böyle zulmeden cahil cühela takımının komple belasını versin ne diyeyim

zıpzıp
12-11-2011, 11:51
benmde kedilerim köpeklerim oldu.... cok üzücü... acı verici

34tb9544
12-11-2011, 12:00
Köpeği köpek gibi besleyenlerin seçtiği cins zaten belli. Derken ne demek istedin anlamadim benim çok köpeğim oldu Kangal rot pit jackrusell Sibirya golden amac sewmekse hayvan sevgisiyse hepsine bakar severim ayırt etmeden su an pitbulum var ve çok memnunun cokta mutluyum

SekoLive
12-11-2011, 12:04
arkadaşlar burda ben köpeği düzgün yetiştiriyorm benim rotum pitim böyle bişi yapmaz yazanlar kesinlikle istisnasınız.... dışarıda dolaşın özellikle saçma sapan insanların cok oldugu mahallelerde pitbulların rotların ne halde olduklarını görün.

köpekden korkmak kendini korumaya almak nezaman abes bişey oldu? köpeğe delikanlılık olurmu yada iyi niyet can havlidir. köpekler öldürülsn vurulsn kesinlikle demiyorum yapanlarıda savunmıyorm ama olacak bilecek şeylerdir bu .

deeperblack ın yazdıklarınada katılıyorum

iyi besleyen kendine köpeğine güvenen kimse üstüne alınmasın başkasnın yetiştirdiği köpeği savunmasın

Yiğit G.
12-11-2011, 12:09
herşey yetiştirme ile alakalı.

m2OC5Z1Fii8
_Nr2ObWODm0

cagri-35
12-11-2011, 12:27
Size şu kadarını söyleyebilirim kesinlikle yetiştirme ile alakalı en yakın arkadaslarımdan birisinde rott var beraber gittik aldık anne altından ve ogunden beri cok guzel yetıstırdı. İnanın komutu dısında hıc bırsey yapmaz kesınlıkle saldırgan değil. İçgdüsel olarak vardır biz insanlar hayvanlardan daha tehlikeliyiz ama şunuda unutmayın tamamen yetıstırme ıle alakalı. Gecen sene sanayıde gece yarısı bizzat bi sokak köpeğini pitbullarına parçalatan yavşaklar gördüm. Gözlerimle canlı canlı. Sanayinin ara sokağında arkadaşımın aracıyla geçerken gördüm ve o sahne halen gözümün önünden gitmez . Hatta dayanamayıp köpeklerin üstüne sürdük öyle bıraktılar ki birisinede vurdu arkadasım bile bile sonrasını bilmiyoruz ama böyle insanlara muhabbet kuşuda versen canavara dönüştürebilirler.

themehmet
12-11-2011, 12:35
gerçekten yetiştirmee ile alakası. Jet Li nin ''Kır Zincirlerini'' filminide izlerseniz bunu daha net anlayabilirsinz. Orada jet li pitbulların karakteristik özelliklerini taşıyo ve ona gösterilen şeylere göre davranıyo izlerseniz daha net anlaşılabilr :)

asot
12-11-2011, 12:37
üzücü ama kimse g*tüne diş giren adam için bir şey yazmamış, yiyeceği 10 tane kuduz iğnesi de cabası. köpeği bıçaklamak vahşilik ama köpeği başı boş bir şekilde doğaya salan adamınki de cahillik..

Yiğit G.
12-11-2011, 13:01
üzücü ama kimse g*tüne diş giren adam için bir şey yazmamış, yiyeceği 10 tane kuduz iğnesi de cabası. köpeği bıçaklamak vahşilik ama köpeği başı boş bir şekilde doğaya salan adamınki de cahillik..

şimdi sen merak ettin bir kahveye girdin , girer girmez durup dururken herkes sana bakarak ayaga kalktı sana bagırıp cagırmaya basladılar.Ellerine sandalyeleri alıp sana sallıyorlar küfürler ederek bagırarak.Sende ustune gelen 2 kişi çat çut indirdin yumrukları.Sonra seni oracıkta kurban ettiler bogazını keserek.Şimdi çıkıpta kimse ama arkadaşta 2 tane yumruk atmış o ne olacak dermi ? Ayrıca kimse doğaya salmamış köpegi , cocugun annesi dısarı cıkarken kapıyı aralamıs unutmus o şekilde köpekde yürüyerek dısarı cıkmış.Salma malma yok yani..

turbo16
12-11-2011, 13:04
ısırılan kardeşiniz çocuğunuz babanız aileniz olsa aynı yorumumu yazarsınız

kimse yolda başı boş pıtbull rot doberman gördüğünde a canım gel seveyim demez

korkar hayvanda bunu algılar kaçanı kovalar

hiç golden tarafndan parçalanmış bebek haberi okudunuz mu:confused:

asot
12-11-2011, 13:06
şimdi sen merak ettin bir kahveye girdin , girer girmez durup dururken herkes sana bakarak ayaga kalktı sana bagırıp cagırmaya basladılar.Ellerine sandalyeleri alıp sana sallıyorlar küfürler ederek bagırarak.Sende ustune gelen 2 kişi çat çut indirdin yumrukları.Sonra seni oracıkta kurban ettiler bogazını keserek.Şimdi çıkıpta kimse ama arkadaşta 2 tane yumruk atmış o ne olacak dermi ? Ayrıca kimse doğaya salmamış köpegi , cocugun annesi dısarı cıkarken kapıyı aralamıs unutmus o şekilde köpekde yürüyerek dısarı cıkmış.Salma malma yok yani..

şimdi şöyle bir şey var ben hiç merak edip kahveye girmiyorum, pek kahve alışkanlığım yok yani, ikincisi bana girişene ben de bıçak, sopa elimde ne varsa girişirim üçüncüsü de salmaktan kastım, sorumluluğunu almaktır, boşuna kanunlar koyulmamış... onun dışında hayvan sevgisi, hümanizm vs. kavramları tartışmiycam.

asot
12-11-2011, 13:13
kahveye giren şöyle bir şey miymiş ?

http://b1111.hizliresim.com/r/d/h3cm.jpg (http://bit.ly/c25MCx)

bir iki yerli yabancı kaynaktan katliam haberi.. ayda bir duyduğumuz cinsten

İki pitbull 7 aylık bebeğe saldırdı CNNTurk.com (http://www.cnnturk.com/2009/yasam/04/01/iki.pitbull.7.aylik.bebege.saldirdi/520409.0/index.html)

Pet Pit Bull Kills Pregnant Woman in Pacifica California Home - ABC News (http://abcnews.go.com/US/pet-pit-bull-kills-pregnant-woman-pacifica-california/story?id=14289961)

RADEON
12-11-2011, 13:16
pitbull tehlikeli bi cins bu bir gerçek. herşey eğitime bakar bizim ülkemizde bu köpekler yanlış kişilerin ellerinde.kimse mecbur değil elinin kolunun yüzünün parçalanmasına birde o köpeğin okul bahçesine veya çocukların olduğu bir yere dalmayacağını kimse garanti veremez hayvan psikolojisi bu düşünemez sen ne kadar yetişrirsen yetiştir özellikle pitbull sa.iş sahiplerde bitiyor bence

Eyüp
12-11-2011, 13:35
Benim bulunduğum ortamada koşturarak bir pitbull gelse , bende kendimi savunmaya alırım..

Şimdi burda yazan hiçkimse o pitbullun kahveye nasıl girdiğini bilmiyor , bir ortama bir girmek var..Birde dalmak var...(Şu zamana kadar 4tane köpeğim oldu , şu andada jackrusselım var)

_Burak_
12-11-2011, 13:38
kimse ırkı soyu belli olmayan bir hayvanı şeker kız candy modunda yetiştirmek istemez
dost canlısı iyi bir arkadaş aranıyorsa zaten daha farklı türleri seçiyorlar
yazıda pitbull sever biri duygusal tarzda anlatmış
ama sizin testisiniz parçalansa ne derdiniz
olsun oda öldü ki

h.guroglu
12-11-2011, 13:43
ya bu insanların cahilliğinden başka birşey değil ben çok gördüm sokak köpeği yolun karşından kendi haline geliyor diğer taraftan gelen adam hemen yerden bi taş sopa alıp hayvana atıyor hayvan kimin attığını görmüyor bile bu şekilde davranan adam asıl hayvandır köpekler durduk yere kimseye saldırmaz beyler bunu unutmayın bi köpek saldırdımı mutlaka birisi onu ya kışkırtmış yada canını yakmıştır

emp:)
12-11-2011, 13:45
İnsanlar bu tarz köpekleri bir hayvana bakmak yada hayvan beslemeyi sevdiği için bakmıyorlar. Hayvanları yaratık gibi yetiştirip yanlarında koruyucu birer makinaya dönüştürüyorlar.
Kimse kusura bakmasın ailenizin yada çocuğunuzun üzerine koşan bir pitbull yada rot görseniz ne yaparsınız ? Dur önce bi bekleyelim niyetini öğrenelim diye beklermisiniz ? Yoksa o gelmeden gereken önlemi alırmısınız ???
Köpeği köpek gibi besleyenlerin seçtiği cins zaten belli. Arada istisnalarda vardır tabiki. Benide kimse yanlış anlamasın hayvanları çok seviyorum ama eğri oturup doğru konuşmak lazım...

Bu yoruma katılmamak elde değil. Konuya yazanların bir çoğu köpek sahibi ama birde burdan bakmak lazım. Niyeti oyun olsun, saldırmak olsun üstüme hızla koşan bir köpek olduğunda bunu anlayamam ki herkesin canı kıymetli kimse demez ilk hamleyi köpek yapsında niyetini anlayalım diye direk savunmaya geçeriz.

Köpeğin bıcaklanması bencede doğru değil. Kahvede oturan insanların yerinede koymak gerekiyor ama kendinizi içeriye hızla bir köpek girmiş siz hoşt vs yaptığınızda size saldırmış 2 kişiyi ısırmış vs vs. Can havli ile biriside köpeği bıcaklamış.

Suçlu kim? Köpek mi? Hayır. Kahvedeki insanlar mı? Kesinlikle hayır. Burada suçlu sahibidir, bebeğinin olması ile köpeğinin olması bence aynı şey bebeğin gibi davranacaksın dikkat edeceksin, edemiyorsan bakmayacaksın.Kahvedeki insanlara saydırana kadar köpeğine sahip çıkamayan sahibine saydırılmalı, köpeğin ölmesinin sebebi de kahvedeki insanların zarar görmesininde sebebi sahibidir.

SekoLive
12-11-2011, 13:46
unutmayın bi köpek saldırdımı mutlaka birisi onu ya kışkırtmış yada canını yakmıştır

sen bu dediğine inandınmı? hiç durduk yerde köpeğin saldırısına uğrayan kimseyi görüp yada duymadın mı :) abartmayın ya.

mKc
12-11-2011, 13:57
Ya beyler belki köpek iyi niyetliydi, oyun oynayacaktı, kahvedekilerin hepsi kana susamış yabani adamlardı falan.

Ama benim merak ettiğim şey, hırsızın hiç mi suçu yok? Bu köpekleri beslemek yasak değil mi ? Ya beslemeyeceksin, ya da beslerim, köpeğime sahip çıkarım diyosan, gözünün önünden ayırmayacaksın her türlü sorumluluğunu alacaksın.

Yok efendim annesi kapıyı aralık unutmuş da dışarı çıkmış falan, kim evinde köpek varken ev kapısını aralık unutur? Pencereden atlasa gitse neyse.

Pitbull'ları çok severim ama adı çıkmış köpek beyler, sorumluluğunu alamayacak adam yetiştirmesin lütfen, kaç kişi yazmış önceki mesajlarında benim köpeğim kuzu gibi diye.

atituti
12-11-2011, 13:58
herkez hayvan hakları savunucusu :) kendini korumak için köpeği öldüren vatan haini ilan edildi ilginç , köpek saldırmış sağa sola , belki öldürülmese o kahveden kolu bacağı kopmadan kurtulan insan olmayacak hala olay anında hayvan hakları adam hayvan o hayvan bu hayvan diyosunuz anlayamıyorum , herhangi bi köpek saldırdı gözü dönmüş hayvanın , atlamış testisinize koparıp atmış köşeye hala ah gel yavrummu diyeceğiz ? köpeğide öldürürüm sahibinide bulur onunda testisini kendisine yediririm.

Murat Özcan
12-11-2011, 14:00
üzüldüm gerçekten :S

made ın JAPAN
12-11-2011, 14:03
üzüldümm :(

SekoLive
12-11-2011, 14:05
beyler aslında size forumun anlıyacağı dilde örnekliyim olayı...

Şahin'le Pitbul arasında cok fark yok
İkiside bilincsiz kişilerde olunca ki coğu bilincsiz kötü amaçli kişilerde sonucu böyle oluyor. bendede şahin vardı ama kimseye zararım olmadı alkollü araç sürmem, kimseyi taciz etmem sinyasiz şerit değiştirmezdim, sigara içirtmezdim arabamda. ama gel görki polis tarafından çevirilnce kaç kere koltuklarına kadar söktüler arabamı laf anlatamadım... simdi bakıyorm anılda gokhanda cidden düzgün efendi insanlar bu adamların pitbulu illaki anlattıkları gibidir. ama gel gör ki mahallede 3-5tane apaçinin elinde olan pitleri gör insanları korktmakdan başka bi amaçla kullanılmıyorlar... o yüzden herkes kendi pitini savunsun başkasının pitbuluna kefil yada referans olmayn :)

Deagles48
12-11-2011, 14:12
Alayı or..... evladı onun çocukları bunların hem köpege saldırır sonra biz bişey yapmadık köpek bize saldırdı der kendi köpeğim'miş gibi duygulandım ilk postu okuyunca keşke köpek hepsini aynı duruma soksaydına dünya bir kaç kereksiz insandan kurtulsaydı

BRETE
12-11-2011, 14:13

içimden geçeni yazmışın abi,
size veya çok yakınınız bir köpek tarafından parçalansa yaralansa bakalım o zaman ne yazacaktınız bu kadar masum anlatılan bir pitbull umu koruyacaktınız sizin canınız çocuğunuz gitmiş sonra hayvan sevgisi diyeceksiniz yok böyle bir delikanlı bizde hayvan seviyoruz fakat bu tarz doğasında saldırganlık olan hayvanları boş bırakmayacaksın, insan beyni ile hayvan içgüdüyle hareket eder bilemezsin hayvanın aklından geçeni bi çoğunuz bana karşı cephe alacak bunuda biliyorum önce can sonra canan benim için böyledir:icon_wack

nitrosystem
12-11-2011, 14:21
2adet pitbull sahibiyim.bugune kadar insana havlamadılar bile.ön yargı ve cahillik işte

GokhanE.
12-11-2011, 15:09
Kopek o kahvehaneye girene kadar kimseyi isirmamis saldirmamissa,kopegi pesine takip kahvehaneye getiren ve orda o kopege saldiranlardadir serefsizlik.Eger kopek saldirgansa kahvehaneye gelene kadar zaten bi 5-10 kisiye daha saldirirdi,boyle birsey olsaydi da bu haberi saptirarak haber yapanlar kacirmazdi bu propagandayi.Bir de kendinizi kopek sahibi yerine koyun,ailenizle,annenizle oturdugunuz evde yetistirdiginiz kopegi saldirgan yetistirir misiniz?

Emre Ünan
12-11-2011, 15:25
Hayvan girilebilecek en kötü kahve olan Avcılar ın kahvesine girdi. Isırılan kişilerden ve orada olanlardan dinlerseniz bir de olayı, durum onlar açısından çok daha dramatik. Hayvan severliğim bir yana, orada anlatılan bir durumda, bende olsam yapabilirdim. Zor durum...

İnsanlar başka anlatıyor,
İlk mesajda Tina başka anlatıyor.

34tb9544
12-11-2011, 15:52
isteyene gelsin sevsin sorun yok her sey sahipte biter

http://hizliresimyukle.com/showpic-135519/aa.jpg

pirasa
12-11-2011, 15:54
çok sakin köpek o kadar sandalye sopadan sonra kaçıcağına millete saldırmaya çalışıyo. açık ve net söyleyim benim başıma gelse o köpek veterinere gidemezdi.

EgemeN.
12-11-2011, 15:54
Olay kesinlikle çok kötü bende köpek besledim hala da besliyorum onun artık yanınızda olmayacağını bilmek bile büyük bi acı hele ki böylesi.Köpeğin durumu tabiki bu yetiştirmeyle alakalı ama tek taraflı bakıyoruz olaya arkadaşlarım abilerim.Köpekten korkan biri olun kahvede oyun esnasında bi pitbullun kahveye girdiğini ve saldırdığını düşünün.Zaten köpekten korkuyorsun ki hele pitbull.Bırakın size saldırmasını arkadaşınıza saldırsa sizde hamle yaparsınız.Tabiki kesmek vs çok insanlık dışı geliyor ama korku insana herşeyi yaptırır.O köpeğin evden çıkar çıkmaz kahveye gittiği ne ***** belki yolda sağda solda korkutuldu kızdırıldı da kahveye o şekilde girdi ve saldırdı? Neticede tasmasında Ne şekilde yetiştirildiği yazmıyorki birazda testisleri koparılan kişi tarafından bakın.Tabiki hayvanlara saygı gösterelim sevelim besleyelim ama insana saygıyıda unutmayalım diye düşünüyorum

esmerserseriler
12-11-2011, 19:11
bendede vardı işyerinde besliyordum bebek var diye eve getirmiyodum.ancak 2 ay dayanabildim site baskısına sonunda köpeği yolladım..bana göre en güzeli alacan bi kangal yetiştirecen en hırçınından salacan o kahveye bakalım ozaman kim kime acıyo:(

rodya
12-11-2011, 20:45
Belli amaçlar için gidip parasıyla istedikleri cins hayvanı alıp, bahsi geçen amaçları için kullanacaklar, bi de bunun adına hayvan sevgisi diyecekler.
bi de köpeklerde herşeyin eğitimle alakalı olduğu söyleniyor ya hani, yahu insan bile eğitildiğinde saçmalayabiliyorken neredeyse her daim içgüdüleriyle hareket eden hayvanlar mı %100 kontrol altına alınacaklar eğitimle?

EvoX
12-11-2011, 20:49
Ya tamam çok güzel söylemişsiniz de, peşimden koşan bir pitbull varsa herkes tedirgin olur. Kedi değil ki bu. :confused:

En nihayetinde nasıl yetiştirildiğiyle alakalı doğru söylüyorsunuzz, halkın % kaçı bilinçli de bilinçli köpek yetiştirsin?

Herşeyin özeti . İnsanlarımızı bilinçlendirmedikten sonra bu devran böyle devam edicek her konuda . ( Eğitim,yaşam,futbol..)

overblack
12-11-2011, 20:51
1 boxer (9 sene), 1 pitbull (2sene) kısa dönemlerde de Kangal,doberman ve Alman kurdu bakmış biri olarak diyebilirimki hikaye abartılarak yazılmış.bugün bir pitbull bana saldırsa gövdesinden kellesini ayırırım 1 dk bile düşünmem.pitbull köpek degil silahtir bunu bu sekilde bilelim

Arda K.
12-11-2011, 21:13
öncelikle sahibi adına çok üzüldüm bebekliğimden beri köpeklerle iç içe büyüyen biri olarak söyliyebilirimki insan ailesinden birini kaybetmiş gibi oluyor fakat pittbull silahır canidir gibi yorumlar çok yanlış bnce düşünebilen tek varlık insandır köpekler iç güdüleriyle hareket ederler insan bile nasıl yetişirse öyle devam eder evet pittbull diğer köpeklere göre daha saldırgan daha piskopat olabilir ama atın onuda iyi bir ailenin içine ısırmak nedir bilmez yani burda herşey yetiştirmeye bakar

silvia_s15
12-11-2011, 21:36
Arkadaşlar,şimdiye kadar genellikle memlekette kangal besledik.Küçüklüğümden beride köpeklerle haşır neşir olduk.

Bi pitbull görsem karşımda etrafımda ona vuracak birşeyler ararım.Yani korkarım.
Karşımızdaki fino değilki,pitbull.

Kendi köpeğime karşı yapılsa,ogun beni durduramazlar.Üzüldüm açıkcası.
Rahmetli dedemin lafı vardır''bi köpek kangal değilse o itten korkacaksın,sahibine bile saldırır derdi.''

Yiğit G.
13-11-2011, 00:12

Golden retriever sahibini parçaladı
UYSALLIKLARIYLA BLNEN GOLDEN RETREVER CNS BR KPEK, SAHBN PARALADI ! (http://www.habervitrini.com/haber.asp?id=407817)

http://images.habervitrini.com/haber_resim/kopek_sahibini_parcaladi.jpg

Golden Retriever Sahibini Öldürdü
m.milliyet.com.tr (http://gundem.milliyet.com.tr/golden-cinsi-kopek-iskenceye-dayanamadi-sahibini-oldurdu/gundem/gundemdetay/14.06.2011/1402187/default.htm)

Adanada Golden Retriever Küçük kıza saldırdı

Retriever küçük kıza saldırdı (http://www.kenthaber.com/akdeniz/adana/seyhan/Haber/Genel/Normal/retriever-kucuk-kiza-saldirdi/d29b7797-ed2d-4de4-8f2c-717897f47346)

Sivas Kangal 10 yasında Çocuga saldırdı
http://www.pencerehaber.com/haber-78-Bisikletli-Cocuga-Kangal-Saldirdi.html

Okul yolunda 9 yasındaki cocuga kangal saldırdı
http://www.haberayna.com/haberdetay.asp?tarih=19.08.2011&Newsid=25737&Categoryid=7

kayseride yaşlı adama kangal saldırdı
http://gazetesok.net/haber.jsp?cid=93653&haberadi=Kangal_saldirdi.html

Her köpek nasıl eğitildiyse o şekilde davranır.. yok pitbull muş yok silahmış yok vahşimiş geçiniz..

Bayrampaşalı
13-11-2011, 08:07
okurken tüylerim diken diken oldu bızım ülkemiz malesef böle o köpek pitbull olunca katil cani yaratık oluyo şimdiye kadar belkı 20 tane pitbull besledım ben cokta ugrastım o işlerle ama bitanesi ne bana nede baskasına saldırdı
bunuda en ıyı gökhan bılır aranızda o köpekler malesef bizim ülkemizde beslenıcek köpekler degıl o kadar sevmeme ragmen sırf yasaklar yüzünden şimdi alman kurdu beslıyorum
benım hıcbı pıltbulumu agızlıkla gezdırmedım ama alman kurdunu gezdırıyorum cunku herkeze saldırıyo
ben ne kadar evcıl yapmaya calıssamda böle oldu ama kımse sıkayet etmıyo alman kurdu dıye pitbull olunca havlasa bıle catıda sonrakı gun beledıye gelıyodu
o köpeklere cok acıyorum yazık oluyo bilincsiz sahıbının yuzunden....

turbo&quattro
13-11-2011, 08:32
10 yasinda fln dim galiba birkac haftalik tatil icn gittigimiz memleketimde kopek isrmisti, Tatil hem bana hem aileme zehir olmusti ve yanlis hatirlamiyorsam 5 ten fazla igne yemistim karnimdan, Kopegin kuduz olmadigi anlasildiktan sonra babam tufekle vurmustu. Bu haberde kendini yada sevdiklerini koruma icgudusu, Kim olsa ayni seyi yapardi heralde en azindan bende olsam bende aynisini yapardim . ( yasadigim o olaydan sonra en ufak kopekten bile korkuyor(d)um ve hala az da olsa korkmama ragmen su an kopek besliyorum )

onat
13-11-2011, 08:55
pitbull u sevmeyen saldırgan olduğunu söyleyen insanların kaçı pitbull beslediniz ??sokakta 2-3 çakalın pit gezdirmesiyle değerlendirmeyin. pitbull bakışları ve davranış şekli itibari ile ağır başlı bi köpektir. düzgün yetiştirilen pitbull un komutsuz hırladığını duyamazsınız.

saçma sapan yorumlar gelmiş yok köpek sevgisi değil bunu beslemek falan. pitbull farklı bi köpektir. gen özelliği gereği agresiftir evet ama sen düzgün büyütürsen hiçbir pit saldırgan büyümez. sen o hayvana pişmemiş kanlı et yedirir sadece kendi boyu kadar kapalı bi ortamda büyütürsen o zaman dediklerinzde haklısınız. şunu da unutmayın goldenıda aynı ortamda büyüt oda öyle olur.

ayrıca kimse pit sevmek durumunda değil. pit çoğu insana ağır gelir karakterlidir öyle baskın biri değilsen istediğini yaptıramazsın. golden gibi herkese kuyruk sallamaz. o yüzden zor köpektir. patronun kim olduğunu göstermezsen oraya buraya kaçar her köpek gibi.

yazmayım dedim ama tutamadım kendimi.zaten pit sahibi kişilerin kanayan yarasıdır bu. herkesi bir tutmamak gerektiği gibi her pitbullu ve sahibinide bir tutmamak lazım.

bLackModeL
13-11-2011, 09:04
abi bu nedirr yaa pitbull savascı ruhlu bi köpek ama egitimli heleki sahıbıyle evde 2 senedir beslenmiş bi kopekten ne istedinizz :( sahibi adına cok uzuldumm

ArMy
13-11-2011, 09:27
Birimiz şuraya kahvede hiçbişeyden habersiz kağıdını okeyini oynayan ve sonrasında kolu bacağı testisi ısırılan adamlarn agzından bi dramatik hikaye yazsak.Bakalım o ilk sayfadaki hikayeyi okuyup sonuna gelip gözleri dolanlar ne yapıcak çok merak ediyorum.

Aq memleketinde en değersiz şey insan hayatı olmuş..

Pitbull'u savunanlar nası bi çene yapısı olduğunu da biliyorlardır.İçeri giren köpek birilerinin sağını solunu kaptığında kopartana kadar bırakr mı bırakmaz mı bilirler. Vuruyosun bırakmıyo.Çekiyosun bırakmıyo e napıcaksın.Otur izle adamın testislerini koparsın orda dimi.

Etkisiz hale getirmek için vurmuşlar bıcağı.Üzücü durum ama yapılacak son çare o.Her iki taraf için de büyük talihsizlik olmuş.Ama şu konudaki yorumlar daha da fena.

XSi
13-11-2011, 09:29
Kahvede arkadaşlarla oyun oynuyordum..

İçeri koşa koşa bir genç girdi, yüzü bembeyazdı, korkmuş gibiydi.. 1 sn sonra arkasından havlaya havlaya ağzından salyalar saçarak bir köpek girdi..

Sanki gözü dönmüştü, hiç duraksamadan gencin üzerine saldırdı..

yakınlarda sahibi de gözükmüyordu, köpeği kimse durdurmaya cesaret edemiyordu..

biri de böyle bir hikaye yazsaydı, oldukça duygusal cümlelerle süsleseydi, insanları zor durumda saldırı altında tasvir etseydi, eminim bir çok kişi köpeği öldüren / belkide öldürmek zorunda kalan insana hak verecekti.

dn4859
13-11-2011, 09:55
Okurken köpek sahibi olarak benimde tüylerim diken diken oldu ama orda yazan gıbı olcagını zannetmıyorum işin aslı başka olabilir .

Tayfun-E30
13-11-2011, 10:10
Neyi savunuyor pitbull sahipleri anlayamadim onu yetistiren yavsak yuzunden hayvan bu hale gelmis.. Sizin gibi yetistirseydi kapidan cikip gitmezdi.. Yoldaki salak korkunca saldirmazdi.. Neticede durmak bilmeyen bi hayvan bir kahve dolusu insan baska kopege saldirsa kacar gider pitbull cani cikana kadar hepsine saldirmis.. Bende kopek cok seviyorum, cok uzuldum ama kizilicak kisi sahibi...

onat
13-11-2011, 10:18
Birimiz şuraya kahvede hiçbişeyden habersiz kağıdını okeyini oynayan ve sonrasında kolu bacağı testisi ısırılan adamlarn agzından bi dramatik hikaye yazsak.Bakalım o ilk sayfadaki hikayeyi okuyup sonuna gelip gözleri dolanlar ne yapıcak çok merak ediyorum.

Aq memleketinde en değersiz şey insan hayatı olmuş..

Pitbull'u savunanlar nası bi çene yapısı olduğunu da biliyorlardır.İçeri giren köpek birilerinin sağını solunu kaptığında kopartana kadar bırakr mı bırakmaz mı bilirler. Vuruyosun bırakmıyo.Çekiyosun bırakmıyo e napıcaksın.Otur izle adamın testislerini koparsın orda dimi.

Etkisiz hale getirmek için vurmuşlar bıcağı.Üzücü durum ama yapılacak son çare o.Her iki taraf için de büyük talihsizlik olmuş.Ama şu konudaki yorumlar daha da fena.

kmse adamın bir tarafları koparken oturup izle demiyorki sana veya bi başkasına. o saldırganlığı yapan köpek kangalda olabilir boxerda rotta her köpek yapabilir hatta terrierler daha saldırgan ç.k kadar köpek hepsinden giderli. olay milletin izlemesi değil. olayı yapan pit olmasa bu kadar konuşulmaz. kangal yapsa Türk milleti mantığında yahu kangal ne köpek yok kapı kadar yok baca kadar boy var der övünç meselesi yapılır. benim kast etmek istediğim bu.

yoksa elbetteki sahibininde hatası çok büyük. pitbull duran durdurulabilen bi hayvan değil. yeri gelir ne kadar patronda olsan gözü karardı mı geçemezsin önüne.olay o noktaya getirmemek hayvanını. benim köpeğim asla o noktaya gelmedi. düzgün yetiştirilen köpek asla kimseye sıkıntı vermez. ben evimde besliyorum apartman dairesinde ve bir kez bile havlamadı. 6 tane sokak köpeği etrafımızı çevirdi ve sadece bana baktı n yapayım diye. demem o ki bu tarz köepkler olduğu gibi vahşi büyütülmüş köpeklerde var. sizler bunları ayırt edip hepsini aynı kefeye koymamalısınız.

asot
13-11-2011, 10:35
Kahvede arkadaşlarla oyun oynuyordum..

İçeri koşa koşa bir genç girdi, yüzü bembeyazdı, korkmuş gibiydi.. 1 sn sonra arkasından havlaya havlaya ağzından salyalar saçarak bir köpek girdi..

Sanki gözü dönmüştü, hiç duraksamadan gencin üzerine saldırdı..

yakınlarda sahibi de gözükmüyordu, köpeği kimse durdurmaya cesaret edemiyordu..

biri de böyle bir hikaye yazsaydı, oldukça duygusal cümlelerle süsleseydi, insanları zor durumda saldırı altında tasvir etseydi, eminim bir çok kişi köpeği öldüren / belkide öldürmek zorunda kalan insana hak verecekti.

tam da ilave etmek istediklerim buydu at sahibine göre kişner, yazı da aynı şekilde. kimin ağzından yazdığınıza bağlı..

bskone
13-11-2011, 11:07
ne ekersen onu biçersin..

pl93Hc1uH2w&feature=relmfu

2aijrQmo9f0&feature=related

ArMy
13-11-2011, 11:19
kmse adamın bir tarafları koparken oturup izle demiyorki sana veya bi başkasına. o saldırganlığı yapan köpek kangalda olabilir boxerda rotta her köpek yapabilir hatta terrierler daha saldırgan ç.k kadar köpek hepsinden giderli. olay milletin izlemesi değil. olayı yapan pit olmasa bu kadar konuşulmaz. kangal yapsa Türk milleti mantığında yahu kangal ne köpek yok kapı kadar yok baca kadar boy var der övünç meselesi yapılır. benim kast etmek istediğim bu.

yoksa elbetteki sahibininde hatası çok büyük. pitbull duran durdurulabilen bi hayvan değil. yeri gelir ne kadar patronda olsan gözü karardı mı geçemezsin önüne.olay o noktaya getirmemek hayvanını. benim köpeğim asla o noktaya gelmedi. düzgün yetiştirilen köpek asla kimseye sıkıntı vermez. ben evimde besliyorum apartman dairesinde ve bir kez bile havlamadı. 6 tane sokak köpeği etrafımızı çevirdi ve sadece bana baktı n yapayım diye. demem o ki bu tarz köepkler olduğu gibi vahşi büyütülmüş köpeklerde var. sizler bunları ayırt edip hepsini aynı kefeye koymamalısınız.

Bu konuda geçen pitbull olduğu için onun üzerinden konuştum.Başka cins köpek cici pitbull kaka demedim..

Olay üzerinden yorum yaptım :)

silvia_s15
13-11-2011, 11:20
Arkadaşlar,2 sayfa öncede yorum yaptım.Bu sefer başka açıdan yorum yapacam.Bizde köpek besledik dedik ama biz o köpeği neden besledik onuda yazıyım buraya.

Küçük baş ve büyük baş hayvanlarımız vardı.Mecburen onları otlatmaya götürürken 4 adet kangalımızda alırdık.ALLAH(cc)aşkına bu yazdıklarıma köpek besleyenler yanlış bulabilir.Evde köpek beslemenin adı nedir.Hem dinimiz açısıdan hemde komşularımız açısından bana göre yanlış.O köpekleri evde besleyenler ne amaçla besliyorlar.Helelki Amerikaların labaratuvar ortamında üretilmiş olan pitbulu neden besliyuor acaba?

Şuan büyük şehirde yaşıyorum.Sokakta elinde kangal gezdiren var.Ne amaca hizmet o köpeği kendi doğal ortamından alıpta neden şehirde beslemek istiyor.Heleki pitbul beslemek bana göre çok ters.Yaratılış gayesi pitbulun açıkca ortada zaten.

olcay_bora
13-11-2011, 11:26
ne yaparsak yapalım insanların aklından bu önyargıyı silemiyoruz bu da beni oldum olası deli edio

onat
13-11-2011, 11:26
Arkadaşlar,2 sayfa öncede yorum yaptım.Bu sefer başka açıdan yorum yapacam.Bizde köpek besledik dedik ama biz o köpeği neden besledik onuda yazıyım buraya.

Küçük baş ve büyük baş hayvanlarımız vardı.Mecburen onları otlatmaya götürürken 4 adet kangalımızda alırdık.ALLAH(cc)aşkına bu yazdıklarıma köpek besleyenler yanlış bulabilir.Evde köpek beslemenin adı nedir.Hem dinimiz açısıdan hemde komşularımız açısından bana göre yanlış.O köpekleri evde besleyenler ne amaçla besliyorlar.Helelki Amerikaların labaratuvar ortamında üretilmiş olan pitbulu neden besliyuor acaba?

Şuan büyük şehirde yaşıyorum.Sokakta elinde kangal gezdiren var.Ne amaca hizmet o köpeği kendi doğal ortamından alıpta neden şehirde beslemek istiyor.Heleki pitbul beslemek bana göre çok ters.Yaratılış gayesi pitbulun açıkca ortada zaten.

nedir pitbull un yaradılış amacı söyle bakalım merak ettim ?? kim labaratuvarda üretmiş onuda merak ettim.

rodya
13-11-2011, 11:30
nedir pitbull un yaradılış amacı söyle bakalım merak ettim ?? kim labaratuvarda üretmiş onuda merak ettim.

apartman dairesinde besleyip, bir kere bile havlamamasını sağlayacak baskıyı - ki modern dilde bunun adı "egitim"- sağlamak. Yaradılış amacı bu :)

onat
13-11-2011, 11:36
apartman dairesinde besleyip, bir kere bile havlamamasını sağlayacak baskıyı - ki modern dilde bunun adı "egitim"- sağlamak. Yaradılış amacı bu :)

sen böyle besliyorsan bilemem ben köpeğimi bu şekilde beslemiyorum. benden daha iyi şartlarda yaşıyor. aminosudan tut carnitinine kadar tüy supplementlerine kadar alınıyor. günde 2 sefer dışarı çıkıp koşması sağlanıyor. zaten bunları yapmazsan evi parçalar bu köepk. önce bilinçlenmeleri lazım bu köpekler hakkında konuşanların.

linkteki site birazda olsa pitleri anlatıyor. detaylı yazmış yazan arkadaş.kopyala yapıştır yapmak istemedim emeğe saygı.

PıtBull X - Pıtbull Hakkında Detaylı Bilgi (http://kopekkoruma.tr.gg/P&%23305%3Btbull-Hakk&%23305%3Bnda-Detayl&%23305%3B-Bilgi.htm)

dragon
13-11-2011, 11:37
Bu tartışma çok uzar gider ve sonunda kilit yer ( bence )

Cevabını gerçekten net olarak bilmediğimden soruyorum; Bilgisi olan arkadaşlar lütfen cevap yazsınlar. Ülkemizde PITBULL beslemek kanunen yasak mı,değil mi?

onat
13-11-2011, 11:39
Bu tartışma çok uzar gider ve sonunda kilit yer ( bence )

Cevabını gerçekten net olarak bilmediğimden soruyorum; Bilgisi olan arkadaşlar lütfen cevap yazsınlar. Ülkemizde PITBULL beslemek kanunen yasak mı,değil mi?

yasak ama genel kaçış yöntemleri var. veterinerlere karma kırma gibi cinsler yazdırılıyor.bu şekilde beslenmede sıkıntı yaşanmıyor. üretimide yasak ama şöyle değerlendirelim sigara içilmesi nasıl yasak ama heryerde içiriliyor buda o hesap. heryerde satışı var.

rodya
13-11-2011, 11:39
sen böyle besliyorsan bilemem ben köpeğimi bu şekilde beslemiyorum. benden daha iyi şartlarda yaşıyor. aminosudan tut carnitinine kadar tüy supplementlerine kadar alınıyor. günde 2 sefer dışarı çıkıp koşması sağlanıyor. zaten bunları yapmazsan evi parçalar bu köepk. önce bilinçlenmeleri lazım bu köpekler hakkında konuşanların.

linkteki site birazda olsa pitleri anlatıyor. detaylı yazmış yazan arkadaş.kopyala yapıştır yapmak istemedim emeğe saygı.

PıtBull X - Pıtbull Hakkında Detaylı Bilgi (http://kopekkoruma.tr.gg/P&%23305%3Btbull-Hakk&%23305%3Bnda-Detayl&%23305%3B-Bilgi.htm)

dogrudur ustad

düzgün yetiştirilen köpek asla kimseye sıkıntı vermez. ben evimde besliyorum apartman dairesinde ve bir kez bile havlamadı. 6 tane sokak köpeği etrafımızı çevirdi ve sadece bana baktı n yapayım diye. demem o ki bu tarz köepkler olduğu gibi vahşi büyütülmüş köpeklerde var. sizler bunları ayırt edip hepsini aynı kefeye koymamalısınız.

onat
13-11-2011, 11:40
dogrudur ustad

bold şekilde yazdığın nedir anlam veremedim ?? kendince çeliştiğimi mi ifade etmek istiyorsun ?? sanırım yanlış anladın. ben evde beslemem demedim ki senin tarif ettiğin şekilde beslemem dedim ;)

-ER-
13-11-2011, 11:45
Kopegin azindan mi sahibinin varsayimindan mi
Tabikide sahibinin varsayimindan.

rodya
13-11-2011, 11:51
Sanırım yanlış anladın sen dostum.
kimsenin pitleri eleştirdigi yok.Doğası, yapısı ve içgüdülerine göre hareket etme eşiği bilinen bir hayvanı güç gösterisi olarak şehirlileştirmeye çalışanlar eleştiriliyor.

onat
13-11-2011, 11:57
Sanırım yanlış anladın sen dostum.
kimsenin pitleri eleştirdigi yok.Doğası, yapısı ve içgüdülerine göre hareket etme eşiği bilinen bir hayvanı güç gösterisi olarak şehirlileştirmeye çalışanlar eleştiriliyor.

dostum konu açıldığından beri eleştirenler oldu bende açıldığından beri takipteyim konuyu artık daraltı geldi yazma gereği duydum :) genel karateristik yapılarından bahsettim ve kendi köpeğimden örnekler verdim. evde beslediğime dair örneğimin üzerine sanki çelişiyormuşum gibi konuşunca sen bu şekilde bi cevabım oldu.

ayrıca söylenen gibi gerçekten ruh hastası bi köpek değil. büyük bir balkonu olan sıkıntısız bir binada rahatça beslenir. besliyorum. aksine şehirlileştirmeliyizki cahil cühela takımı bu köpeğin artık bi makine olduğu sandıkları gerçekten kurtulsunlar. bir golden bir kangal bir terrier gibi ama daha dikkatli ve özenli bakılırsa inanın bunlar silinir gider hafızalardan.

Brs_eg
13-11-2011, 12:18
Tina'nın hali.Aldıgı bıçak darbesi

Gürkan Şehitoğlu's Photos | Facebook (http://www.facebook.com/photo.php?fbid=180325165387909&set=a.163786980375061.43453.100002312797861&type=1&ref=nf)

Buda normal yaşantısından bir foto saniyorum

http://profile.ak.fbcdn.net/hprofile-ak-snc4/274719_638464821_463020002_n.jpg

ErenErdem
13-11-2011, 12:23
Tina'ya bunu yapanları; kurban bayramı için kendi kurbanlarına nasıl davrandığını görüyoruz, sevap için kurban edeceklerine bile pata küte sopalarla girişen bir toplum :S

Allah bu gibi insanlara biraz vicdan biraz canlı sevgisi versin.

h.guroglu
13-11-2011, 12:49
Tina'nın hali.Aldıgı bıçak darbesi

Gürkan Şehitoğlu's Photos | Facebook (http://www.facebook.com/photo.php?fbid=180325165387909&set=a.163786980375061.43453.100002312797861&type=1&ref=nf)

Buda normal yaşantısından bir foto saniyorum

http://profile.ak.fbcdn.net/hprofile-ak-snc4/274719_638464821_463020002_n.jpg

şu hayvana vahşi saldırgan diyenler hayatlarında hiç saldırgan bir pitbull gömemişler bu hayvanın her halinden belli sevgiyle yetiştirildiği

Baran^
13-11-2011, 13:30
Bir köpeğin görüntüsüne bakıp bu sevgiyle yetiştirilmiş saldırmaz demek pek doğru değil,fakat konuyu okudumda burdada epey cahil insan var.Bende gebertirdim bogazını keserdim diyenler eğer bunu canı gönülden sölüyorsa onlarında insanlığından süphe ediyorum.Bikere haberi bile tam okumadan iki yazılanı okuyup tasmasız dolaştırılıyormus pitler saldırgan hayvanlar işte saldırsa bende gebertirdim falan tarzı yorumları yazanlara bakıyorum kopekleri yok.Bilgi sahibi olmayan sagdan soldan duymalarla hayatında köpek bile görmemiş insanların yazdıgı yorumlar hakkaten komedi görünüyor.Kimse o köpeği savunmuyor fakat o kahvehane yerine başka biryere girseydi gene o hayvanın başına onlar gelirmiydi? hiç sanmıyorum bu tamamen malesef girdiği ortamdaki insanlardan kaynaklanıyor.Cunku o adamlar kucukluklerinde köpek beslemek gunahtır köpek ısırır bak mamanı yemezsen köpek senı yer mantıgıyla yetişen kücükken köpeğe tekme atan sokakta taş fırlatan kesimden.

Maxi
13-11-2011, 13:53
ya yazmayayım diyordum ama gerekiyor artık
ben köpekleri çok seven biriyim, imkanım olsa kesin bir tane sahiplenirim ama mümkün değil şu aşamada .

gelelim konuya
üzüldüm gerçekten ama burada tek suçlu var o da tinanın sahibi
hiç boşuna konuşup durmayın
zaten bu tip yazılar geldimi hepiniz hemen karşı tarafı suçlarsınız
2 dk düşünen yok

tina nın sessiz vedası isimli yazı tamamen acitasyon başka birşey değil
olayın tek suçlusu sahibidir
kimse karşısında pitbull görünce aaaa ne şirin şey gel kuçu kuçu demez, ayakta uyumayın ..
tinada eminim kahveden içeri dalınca "selamun aleyküm ağalar dememiştir"

yazıda en can alıcı nokta şu :
Tina o güne dek yapmadığı bir şeyi yaptı. Açık kapıdan usulca süzüldü.

aaaa bak sen !
tühh ya, seni gidi seni
yapmazdın sen hiç böyle, uslu uslu oturur tv seyrederdin ya ?
sahibinde bunu bildiği için seni başı boş bırakmış
o yüzden suçlu kahvedeki hayvan düşmanlarıymış

Baran^
13-11-2011, 14:23
Köpeği olmayan insanın bu olaya bakış acısıyla olanınkinin olayı kavrayısı tamamen farklıdır.Bu dediğimi köpek sahipleri anlayacaktır.Bunu sabaha kadarda tartışsak bu gerceği kimse değiştiremez.O kopek belki saldırgandı belki sahibinın hatasıydı bunları bilemeyız köpeğide sahibinide tanımadan olaya sahit olmadan fakat o kahvehaneyı bilmememe ragmen içindeki insanları tanımamama ragmen emınımki hayvansever değillerdi tipleride gayet iyi tahmın ediyorum komik olmayalım daha fazla.

Ranthor
13-11-2011, 14:33
TT bir sosyal paylasim alani, fikir tartismasi platformu degildir.
Lutfen haber paste etmeyin