Orijinalini görmek için tıklayınız : Lada niva mı suzıkı vıtara mı
yiğit205
12-11-2011, 09:10
arkadaşlar merhaba;
sıze bı akıl danısacagım..bu aralar aklımda şöyle 4 ceker bı arac almak var.fıyatıda makul sevıyede 4000- 6000 tl arasında olursa ıyı olur.sımdı ben bu ıkı arac hakkında karasız kaldım.lada nıva bu fıyat aralıgında olanlar 1.6 karburatorlu cogunda lpg mevcut.suzıkıler hakkında detaylı bır bılgım yok ama lada bana daha sevımlı gelıyo..aramızda mutlaka kullanan ya da daha onceden kullanmıs olan kardeslerimiz abılerımız vardır..sızce mantıklı olan fazla masraf cıkarmayacak benı uzmeyecek kecı gıbı tırmanacak olan hangısı olıur.sımdıden tesekkur ederım..
Bulut Y.
12-11-2011, 09:13
bizde 2 tane niva vardı babam ve kuzenleri av meraklısı insanlar oldukları için iç anadoluda girmedikleri bataklık tırmanmadıkları dağ tepe kalmadı keçi gibiydi namussuz heryere çıkıyodu valla.
niva +1
Yiğit G.
12-11-2011, 09:17
Bende nivanın marifetli oldugunu duydum ama çok tipsiz.Eğer dağ taş çamur geziceksen tabiki Niva ama şehir içi kullanıcaksan suzuki
yiğit205
12-11-2011, 09:25
lada gercekten tıpsız sevmedım ama kecı gıbı tırmanır emınım. bı de soyle bı ılan var acaba can yakar mı bu arac. masraf bakımından yedek parca bakımından..
1974 Land Rover Defender 90 2.5 6.400 TL Sahibinden satılık ikinci el - 63706379 (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-land-rover-1974-land-rover-defender-63706379/detay/)
Ek.Civic_Spoon
12-11-2011, 09:39
ilanadki araçla çok uğraşırsın parçasını bulmakrta sıkıntı yaşarsın bulsanda çok pahalı olur ben zamanında lada ile suzikşi arasında kalmıştım ve ayrıntılı çok araştırma yaptım ben off road yapacak dağ taş gezicektim :) parça temini, fiyatı - ve arazi koşullarında her türlü niva dır. bu test edilmiş defalarca açıklanmıştır zaten google yadığın zaman bunu kullanan kişilerin çok güzel açıklamalarını göreceksin ..
http://nivatr.com/nivaForum/
http://nivaturkiye.com/main/
Forum siteleri bile mevcut bu sitelerden bu konu hakkında istediğin bilgiye ulaşırsın ..;
edit : Birde http://www.gezenbilir.com/ var oda bu konularda bilgi sahibi olabileceğin en iyi sitedir ;)
BthnKrkt
12-11-2011, 09:58
daha önce 2 lada nivakullandık ve niva otomobil gibi monoşasidir. Vitara daha diri ve kullanışlıdır. Nivanın sürekli 4 çeker olması yakıtsal olarak fazla yaktırır ve araçta sürekli yorgunluğa neden olur. Suzuki kullanımı daha zevklidir. Ama belirttiğiniz fiyat aralığında vitara bulmak oldukça zor.
Bende offroad araci araken cok arastirdik bu isin ehli ofroadcilarla konustum alani uzmeyecek tek aracin suziki oldugunu ogrendim.niva alirsan cok ugrasirsin sogursun ofroad yapmaktan dediler.suziki aldik iyikide almisim masallah bildigin dag kecisi birkere suyu cok seviyor banamisin demiyor hopluo ziplio valla.tabi senin aradigin fiyatlarda suziki zor 10 lu fiyatlari gozden cikarman lazim ama pisman olmazsin. Birde suzikinin 1.6 8 valfleri var onlar daha ucuz .ama almisken en iyisi en marifetlisi olsun diyorsan 1.6 16 valf japon olanini arayacaksin ki piyasada guzel fiyatlara var
o fiyatlara sadece arazide gezmek için araç aranılıyorsa lada niva biçilmiş kaftan donanımsız eski teknolojili bi arac olabilir ama arazi kabiliyeti çok iyi
yiğit205
12-11-2011, 12:17
nıva sureklı 4 ceker değil sanırım.ıstendıgı zaman sanzumandan vıtes kolu ıle ayrılıyor dıye soyluyor arac sahıplerı..suzıkı ıse gercekten sevımlı ama 10000 tl den asagı yok valla kafam cacık oldu...offff offffff......:(
Suzukilerin arazi performansı doğru lastikle lada nivayı aratmaz. Bizzat her ikisini de kullandım. 2 tane lada niva sahibi oldum. Off Roadlara katıldım. Arazi performansını tartışmamıza gerek yok. Lada alırsın 4 tane de Lassa OK 144 alırsın ondan sonra vur kendini kara çamura dağa bayıra.
Ladaların sıkıntıları da şunlardır;
Eski modellerinin çoğunun koltukları çok dandik olduğu için mekanizmaları sürekli kırılır dolayısı ile çoğunun koltuğunu ileri geri alamazsın. Sabittir yani. O açıdan rahatsızlık verir.
Şaft balansı araziden dönünce genelde kaçar. Gerçi yapılması kolaydır. Dikkat etmek lazım.
Fanı yaz kış sıcak üfler. Yazın termostatı iptel ettirmek lazım.
Eski modellerinde frenler 3 noktadan dağılır. Dolayısı ile sert fren yapınca araba sağa veya sola kıçını atar hemen ki bu çok tehlikelidir. 70km ve üstü her süratte ani fren yaparken çok dikkatli olmalısın. Aksi takdirde kıçı sağa attı mı toplaması da zor olur. Takla atmaya müsaittir. İyi lastik şarttır.
Kışın soğuk ve nemli havalarda distribütör kapağı nem yapar ve ateşleme yapmaz. Bunun çözümü de kolaydır. Ama farkına varmazsan marşa basar basar aküyü bitirirsin :)
Çok yakar. Mutlaka iyi bir LPG takviyesi şarttır.
lada nivanın çok yakmasına ve çok kaçmasına şahidim :D
BthnKrkt
12-11-2011, 20:29
niva sürekli 4 çekerdir ve biriyi low ration kolu diğeri şanz. kilitleme koludur yani ön arka % 50 %50.
yiğit205
14-11-2011, 15:24
Suzukilerin arazi performansı doğru lastikle lada nivayı aratmaz. Bizzat her ikisini de kullandım. 2 tane lada niva sahibi oldum. Off Roadlara katıldım. Arazi performansını tartışmamıza gerek yok. Lada alırsın 4 tane de Lassa OK 144 alırsın ondan sonra vur kendini kara çamura dağa bayıra.
Ladaların sıkıntıları da şunlardır;
Eski modellerinin çoğunun koltukları çok dandik olduğu için mekanizmaları sürekli kırılır dolayısı ile çoğunun koltuğunu ileri geri alamazsın. Sabittir yani. O açıdan rahatsızlık verir.
Şaft balansı araziden dönünce genelde kaçar. Gerçi yapılması kolaydır. Dikkat etmek lazım.
Fanı yaz kış sıcak üfler. Yazın termostatı iptel ettirmek lazım.
Eski modellerinde frenler 3 noktadan dağılır. Dolayısı ile sert fren yapınca araba sağa veya sola kıçını atar hemen ki bu çok tehlikelidir. 70km ve üstü her süratte ani fren yaparken çok dikkatli olmalısın. Aksi takdirde kıçı sağa attı mı toplaması da zor olur. Takla atmaya müsaittir. İyi lastik şarttır.
Kışın soğuk ve nemli havalarda distribütör kapağı nem yapar ve ateşleme yapmaz. Bunun çözümü de kolaydır. Ama farkına varmazsan marşa basar basar aküyü bitirirsin :)
Çok yakar. Mutlaka iyi bir LPG takviyesi şarttır.
:icon_tup::icon_tup:
tesekkur ederım bılgıler ıcın..pekı model onemlımı yanı atıyorum 88 modelı alınmaz yada 90 modeller şu sorunu cıkartır sureklı gıbısınden??