PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 350z - Rx8 - Evo IX

Sahin9108
17-11-2011, 18:48
Arkadaşlar yakın zamanda evo IX, 350z veya rx8 den birini almayı düşünüyorum. Bir süredir sorup soruşturuyorum genelde aldığım tepki ve fikirler şu şekildedir;

350z: Parça sıkıntısı çok en ufak problemde, dokunmada, vs. çok uzun süre parça beklersin - yakıtı çok fazla, vergisi çok fazla, vs.

Rx8: Son derece keyifli bir araç asla sıkılmazsın, sık sık yağ eklemen gerek, yakıtı fazla, türkiyede ustası yok-motoru kısa süre sonra eline alırsın, vs

Evo IX: Güvenlik açısından üstün (AWD, brembo), motor daha alışıldık ve sıkıntısız, turbolu

Kendi açımdan hangi problemleri dert ediyorum hangilerini kafama takmam diye düşünecek olursam;

350z: Yakıt-vergi ikilisi çok önemli bir problem diil ( araç günlük kullanılacak ama uzak mesafelere vs gideceğim zaman alabileceğim 2. dizel araç şansım var), parça için nissana gittim yedek parçacıyla görüştüm adamın bana dediği ''minimum 15 gün maksimum 1.5 ay ama belli olmaz 1.5 ayı geçmez diye garanti veremem'' + boya fırın vs vs... yalan yok duruşu bana bazen boşver yedek parçayı beklersin olur biter diye düşündürmüyo değil... Ayrıca hiç kullanma fırsatım olmadı yani nasıl bir sürüş keyfi yaşattığını malesef bilmiyorum

Rx8: Wankel motorla ilgili çok yazı okudum resmen insanlar bu konuyla ilgili ikiye ayrılmışlar; Birinci grup rx8 motorunun kısa süre sonra ele alınacağını ve yeni motor almak zorunda kalınacağını ısrarla savunuyorlar diğer bir yandan ikinci grupsa bunların sadece şehir efsanesi olduğunu mazdanın zaten 100.000 km garantisi verdiğini yağı düzenli bir takiple tamamlandığı sürece aracın sıkıntısız bir keyif yaşatacağı kanaatinde. İki gruptan da rx8 kullanıcıları mevcut açıkçası ben hangisine inanacağımı şaşırdım :) Kullanma fırsatım oldu 100 km/h ye kadar olan hızlanması ve sesi oldukça tatminkardı. Gerek iç, gerek dış tasarımıyla görsel açıdan beğenimi kesinlikle kazandığını söyleyebilirim:)

Evo IX: 2.0 litrelik motoruyla yakıt ve sıkıntı olarak en rahatı gibi gözüküyor. AWD olması kesinlikle büyük bir avantaj. Aslında evonun avantajlarını ve güzelliğini saya saya bitiremem içimden en çok geçen de evo aslına bakarsanız ama evo için tek dert ettiğim aracın dış görselliği; şöyle ki X hariç evonun tüm kasalarına ilk çıktıkları günden beri bayılırım hala öyle ama bilen, bilmeyen, taraflı, tarafsız yaklaşık 80% lik bir oranla evonun görselliğinin sıkıntılı olduğu tepkisini aldım ve açıkçası bu beni düşündürüyor... Evo IX diil ama evo VIII kullanma fırsatım oldu kesinlikle çok memnun kaldım. Ayrıca parça konusunda maksimum 15 güne getirebileceklerini söylediler Türkiyede olmaması halinde. Ama açıkladığım gibi tek düşündüren görselliği

Sevgili, saygılı tech turkey üyeleri biraz uzun oldu okuyan gözlerinize yazan ellerinize sağlık sizin de fikrinizi almak istedim kafam karman çorman benim yazdıklarımla ilgili katılıp, katılmadığınız noktaları ve bilmediğim noktaları paylaşırsanız memnun olurum. Teşekkür ederim :)

edit: fiyat limitim 65.000 - 70.000 tl civarları

LVIII
17-11-2011, 18:56
ve beklenen konu açıldı :) kanka konuya anket eklersen daha iyi olur düzenleyip ekle istersen

kelalper
17-11-2011, 19:00
Çok alakasız arabalar. Mazda da motor sorunu artık yok doğru yağ kullanıldığı için ama performans olarak bu listede en yavaşı.
350Z muhteşem bir makina. Üzerindeki motor yüklemeye çok açık. Tek sorunu artık 370ler çıktı. Bir de vites oranları çok iyi değil. Kullanırken araba tam yapıştırmaya başlıyor devir kesiciye giriyorsun.
Evo legenddır. Söylendiği kadar az yakmaz ama fena yürür fena yol tutar. Performans parçası çok boldur. Kullanımı çok zevklidir.

Sahin9108
17-11-2011, 19:10
ve beklenen konu açıldı :) kanka konuya anket eklersen daha iyi olur düzenleyip ekle istersen

sağol kanka umarım aradığım cevaba içim rahat bi şekilde ulaşırım kısa zaman içerisinde :)

LVIII
17-11-2011, 19:11
kanka almanı istediğim araba e46 m3, ama bunların arasından sececeğim araba kesinlikle EVO. rx8 de düşünebilirsin ama 350z ye asla girme ;)

Ome_RS
17-11-2011, 19:13
Ben tasarım kullanıslılık vergi yakıt modifiyeye yatkınlık parca bollugu vs acısından evo9 tercih ederim.

Sahin9108
17-11-2011, 19:15
Çok alakasız arabalar. Mazda da motor sorunu artık yok doğru yağ kullanıldığı için ama performans olarak bu listede en yavaşı.
350Z muhteşem bir makina. Üzerindeki motor yüklemeye çok açık. Tek sorunu artık 370ler çıktı. Bir de vites oranları çok iyi değil. Kullanırken araba tam yapıştırmaya başlıyor devir kesiciye giriyorsun.
Evo legenddır. Söylendiği kadar az yakmaz ama fena yürür fena yol tutar. Performans parçası çok boldur. Kullanımı çok zevklidir.

çok alakasız demek yanlış olur bence rx8 zaten her zaman farklılık gösteren bir araç ama onun dışında yakın araçlar olduklarını düşünüyorum.. eğlenceli olması avantaj ancak performans-yakıt orantısı rx8 için bir dezavantaj durumunda kesinlıkle.. rx8 in motor upgradeleri için fikriniz var mı? Teşekkürler

LVIII
17-11-2011, 19:15
sağol kanka umarım aradığım cevaba içim rahat bi şekilde ulaşırım kısa zaman içerisinde :)

bence avatarındaki fotograf seninde az çok neye karar verdiğini gösteriyo :)

Sahin9108
17-11-2011, 19:18
kanka almanı istediğim araba e46 m3, ama bunların arasından sececeğim araba kesinlikle EVO. rx8 de düşünebilirsin ama 350z ye asla girme ;)

kanka e46 m3 e söz yok ama temiz bir tanesi için bütçemi aşar, inşallah onu sende görücez yakında sağlıkla kazasız belasız :)

LVIII
17-11-2011, 19:19
ağzından bal damlıyo kanka :D inşallah hayırlısıylaaa...

Sahin9108
17-11-2011, 19:21
Ben tasarım kullanıslılık vergi yakıt modifiyeye yatkınlık parca bollugu vs acısından evo9 tercih ederim.

kardeşim bende bayılıyorum arabanın görselliğine ama aldığım yorumlar hep tersi yönde ve bugüne kadar hep ikna çabasındaydım hee diyebilirsin ki arabayı kendin için alıyosun başkası için almıyosun çok haklısın katılıyorum ama yine de evoya bu şekilde haksızlık edilmesi insanın kafasını kurcalıyor, almışken görseli olan bi makine alıyım, kafam rahat biniyim, vs...

LVIII
17-11-2011, 19:25
kardeşim bende bayılıyorum arabanın görselliğine ama aldığım yorumlar hep tersi yönde ve bugüne kadar hep ikna çabasındaydım hee diyebilirsin ki arabayı kendin için alıyosun başkası için almıyosun çok haklısın katılıyorum ama yine de evoya bu şekilde haksızlık edilmesi insanın kafasını kurcalıyor, almışken görseli olan bi makine alıyım, kafam rahat biniyim, vs...

kanka bu zevk meselesi evonun görünüşü beğenmeyen varsa emin ol ki rx8 ile 350z yi beğenmeyende vardır , sen beğeniyosan sorun yok :icon_tup:

turbo&quattro
17-11-2011, 20:14
350z kullandim 1 sene kadar. Ici kucucuk, sanildigi gibi aman aman performansli olmayan, cok ama cok benzin yakan Tr'de benzin, vergi ve yedek parcasindan dolayi gereksiz bir arac. Ben burada bile cuzzi bir rakama almama ragmen pisman olmustum tr de buyuk hayal kirikligi olur.

LVIII
17-11-2011, 20:17
350z kullandim 1 sene kadar. Ici kucucuk, sanildigi gibi aman aman performansli olmayan, cok ama cok benzin yakan Tr'de benzin, vergi ve yedek parcasindan dolayi gereksiz bir arac. Ben burada bile cuzzi bir rakama almama ragmen pisman olmustum tr de buyuk hayal kirikligi olur.

kesinlikle çok doğru , 350z gerçekten büyük bi hata olur

kickbuttowski
17-11-2011, 20:20
350z ye sr26det swapladiklarinda anlamaliydim! :D

sti evonun dengi sayilir evo yerine dusunulebilir..

LVIII
17-11-2011, 20:23
arkadaşımız kesinlikle sti düşünmüyor

-Aydın-
17-11-2011, 20:35
EVO efsanedir, tapılası bir arabadır :) Yine de olay sadece performans değil ise ben olsam Rx8 seçerdim (yeni kasası olacaksa).

Şimdiden hayırlı olsun diyelim :D

LVIII
17-11-2011, 20:39
kanka evo al da beni rahat rahat geç artık :D

Sahin9108
17-11-2011, 20:48
Rx-8 Motoru üretiliyorsa ustasıda var.Esnaflık yapan bildiğim ustalarda var.Rotor housing'te incelme kayıp yaşanmamışsa yeni seallar ile çok kolay rebuild edilebilen bir motor.9200 TL sandık motor fiyatı.Her spor otomobil risk içerir wankel'in diğerlerinden eksisi yok.Yani yağlama,yakıt olarak tabi biraz fazlası vardır fakat bunu katıldığı bir çok yarışta kanıtlamış bir motordur anlatmak istediğim yalnış anlaşılmasın.Yağ yakma problemi series 2'ler de daha az emop yüzünden.. motorunu ısıtıp her bilinçli spor otomobil kullanıcısı gibi soğuk motor gazlamazsan yağ tüketiminde az olur.Motor kondisyonunda ömrüde..3000km'de 1 litre yağ ekledim bence fazla bir yağ yakma sözkonusu değil.100.000 km tamamen kullanıma bağlı Rx8club'da bu konu hakkında bir çok yüksek km'li Rx-8 mevcut arkadaşlarımızda Türkiyede 130.000 km'de olup 90.000'de olup sağlıklı kullanılan araçlar mevcut kullanıcıya bağlı konular.Yakıt sarfiyatınada değinirsem,spor otomobil bakan bir insan için yakıt 2.plan olmalı ama eğer çok yakıyor gitmiyor gibi bir düşüncen varsa wankel düşünmek saçma olur :) inşallah istediğin arzuladığın otomobile en kıza zamanda kavuşursun.Şimdiden hayırlı olsun.

öncelikle çok açıklayıcı bir yazı olmuş teşekkür ederim:) dediğin gibi artık yağ yakma konusu çok rahatsız eden bir durum değil zaten aracını seven ilgi gösteren bir insan yağını kontrol eder hele bir wankel kullanıcıysa o yüzden o konuyu pek dert etmiyorum. Okuduğum yazılardan, tartışmalardan, yorumlardan anladığım üzere rotary ayrı bir aşk, ayrı bir ilgi alanı.. hor bir spor araba kullanıcısı ben niye başıma böyle bir dert aldım diyebilir.. otomobili sevip ilgilenmek çok önemli bunun farkındayım yanlış anlaşılmasın sevmediğimden diil aksine çok severim özellikle bir rx8-rx7 fanı olmadığım için bana uygun düşer mi karar veremedim. Yorumun için tekrar teşekkürler :)

Sahin9108
17-11-2011, 20:51

forumda 350z hakkında bir çok konuda yorumlarınızı gördüm 2006 cabrio modeliydi aracınız hatta yanlış hatırlamıyorsam:) benzin türkiye de git gide artan fiyatlarıyla büyüyen bir problem haline geldi kesinlikle evet ama beklediğim keyfi verebilecekse bir sorun yok ama performansından da memnun kalmadığınızı görüyorum bunu biraz detaylandırır mısınız? Teşekkürler:)

Sahin9108
17-11-2011, 20:55
arkadaşımız kesinlikle sti düşünmüyor

oğuzhan haklı sti çok saygı duyduğum bir araç ama zaten sti vs. evo tartışması alışılagelmiş bi tartışma benim tercihim evodan yana olurdu :)

Sahin9108
17-11-2011, 20:57
EVO efsanedir, tapılası bir arabadır :) Yine de olay sadece performans değil ise ben olsam Rx8 seçerdim (yeni kasası olacaksa).

Şimdiden hayırlı olsun diyelim :D

rx8 performans olarak 350z ve evo klasmanında olmasa da iç hacim, iç görsellik, dış görsellik, arkadan itiş, gücü ve sağladığı eğlenceyle çok güzel bir harman:) teşekkürler kardeşim inşallah hayırlısıyla karar vericez :)

Sahin9108
17-11-2011, 20:59
kanka evo al da beni rahat rahat geç artık :D

kanka geçerim geçmesine ama sen yine de bi yolunu bulup önüme yan yan çekersin s2k yı :D

kelalper
17-11-2011, 21:11
350Z otomatikse adamı bayıltır ama düzleri fena gitmiyor. S2000 den RX8 den hızlıdır yinede. Nismo yazılımla devir biraz yukarı çekilince gerçekten daha da zevkli olur. Vergi evet dert olabilir. Bi de dediğim gibi 370Z ler çıktı o nedenle tercih etmezdim.

turbo&quattro
17-11-2011, 21:23
forumda 350z hakkında bir çok konuda yorumlarınızı gördüm 2006 cabrio modeliydi aracınız hatta yanlış hatırlamıyorsam:) benzin türkiye de git gide artan fiyatlarıyla büyüyen bir problem haline geldi kesinlikle evet ama beklediğim keyfi verebilecekse bir sorun yok ama performansından da memnun kalmadığınızı görüyorum bunu biraz detaylandırır mısınız? Teşekkürler:)

Amac drift fln ise tadini sonuna kadar cikartirsiniz ancak rolling, gazlamak ise cok uzulursunuz. Bendeki cabrio triptronicti. Cok severek almama ragmen icime nedense hic sinmemisti. Arkayi cok kolay birakmasi ve asiri yakmasi baslica sebeplerinden ( ikinci arabam olmasina ragmen cok geliyordu ) . Ayrica boyum 1,87 . 2 saat araliksiz kullandigimdaki oldukca zor gunlerce belim agrirdi.

Size tavsiyem bir sekilde 1-2 gun kullanmak icin 350z bulun. Sonunda pisman olmamak icin daha kolay karar verirsiniz. Malim aldiktan sonra satmasi kolay olmayacak.

Boost Up
17-11-2011, 21:25
her türlü:)

http://performanceforums.com/forums/attachment.php?attachmentid=35533&stc=1&d=1211195162

öskür
17-11-2011, 21:26
3 arac icinde en kolay modifiye edilip en hizli olan en dayanikli en iyi yol tutan otomobil evo 9 dur...
Istisnasiz..

Sahin9108
17-11-2011, 21:28
350Z otomatikse adamı bayıltır ama düzleri fena gitmiyor. S2000 den RX8 den hızlıdır yinede. Nismo yazılımla devir biraz yukarı çekilince gerçekten daha da zevkli olur. Vergi evet dert olabilir. Bi de dediğim gibi 370Z ler çıktı o nedenle tercih etmezdim.

Modeli ne olursa olsun otomatik araç gündemimde değil. 370z leri sordum nissana 4-5 ay içerisinde siparişle getireceklermiş ama ne fiyat belli ne başka bişey zaten yeni ötv lerle çok mantıklı bir araç olmaz türkiyede ama yine de ilgilenen arkadaşlara duyurulur:)

GokhanE.
17-11-2011, 21:31
Evo 9 kullanıyorum,günlük kullanım için yakıtı abartılı değil,temizini bulabilirsen tavsiye ederim.

Rx-8lerde çok yaksalar ve aşırı performans beklenmese de zevkli araçlar,temiz Evo bulamazsanız temiz çok çok düşük kilometreli yada sıfır bir Rx-8 e de sıcak bakılabilir.

Sahin9108
17-11-2011, 21:31
Amac drift fln ise tadini sonuna kadar cikartirsiniz ancak rolling, gazlamak ise cok uzulursunuz. Bendeki cabrio triptronicti. Cok severek almama ragmen icime nedense hic sinmemisti. Arkayi cok kolay birakmasi ve asiri yakmasi baslica sebeplerinden ( ikinci arabam olmasina ragmen cok geliyordu ) . Ayrica boyum 1,87 . 2 saat araliksiz kullandigimdaki oldukca zor gunlerce belim agrirdi.

Size tavsiyem bir sekilde 1-2 gun kullanmak icin 350z bulun. Sonunda pisman olmamak icin daha kolay karar verirsiniz. Malim aldiktan sonra satmasi kolay olmayacak.

amaç çok önemli. amacım rollingden daha çok drift. boyum 1.82 97 kiloyum muadillerine göre daha hacimli olması rahat edebileceğim düşüncesini verdi 350z de ancak verdiğiniz fikire dayanarak 3 aracı da gerekirse kiralayarak gerekirse eşten dosttan 1 er gün deneyimlemek fikrimi netleştirmekte yardımcı olacaktır sanırım

Sahin9108
17-11-2011, 21:32
her türlü:)

http://performanceforums.com/forums/attachment.php?attachmentid=35533&stc=1&d=1211195162

boost up yapma kardeşim damardan giriyosun resmen ben bakmamaya çalışıyorum sen gözüme sokuyosun bi de en hasta olduğum rengi koymuşsun :D :D :D

Sahin9108
17-11-2011, 21:35
Evo 9 kullanıyorum,günlük kullanım için yakıtı abartılı değil,temizini bulabilirsen tavsiye ederim.

Rx-8lerde çok yaksalar ve aşırı performans beklenmese de zevkli araçlar,temiz Evo bulamazsanız temiz çok çok düşük kilometreli yada sıfır bir Rx-8 e de sıcak bakılabilir.

evonun turbolu olmasından dolayı yazılım avantajı büyük. bilginiz varsa yaklaşık verdiği değerler hakkında paylaşır mısınız? teşekkürler

GokhanE.
17-11-2011, 21:40
Stage 1 komple egzozlu,filtreli,yazılımlı bir aractan bahsedersek 12-13 litre civarı bir tüketimi var,yazılımına ve bastıgınız basınca göre biraz değişkenlik gösterebilir.Otomatik 2.0 litre turbosuz bir aracın yaktıgı gibi yaktığını düşünebilirsiniz.

edo typer
17-11-2011, 21:48
evo bu araclardan gorsellık dahıl cok ustun.. dıger aracları bılemıcem fakat beyınlı olmayan evo 700-800 lıra arası yakıyor karısık kullanımda yanı bazen gazlarsın bazen gazlamazsın.. 1 depo ıle 300-330 km yaparsın. depo 200 lıraya doluyor. beyınlı evoda 500 lıra yakıyor 1 depo ıle en son 450 km yaptım ama cok yawas kullandım. karısık kullanımda 380-400 km arası yaparsın buda gundelık bır 2.0 benzınlı arac yakıtı nerdeyse. evonun tek handıkapı arac cok zewklı oldugu ıcın yawas surmek ıcınden gelmıyor baslarda bu yuzden yakıtından sıkayetcı herkes. yanı ayaklarından sıkayetcı olmak gerekır aslında basmayınca korkulcak bır yakıtı yok.

bugune kdrda evoyu begenmeyen bırısıne rastlamadım. tıpı ıle ılgılı kotu seyler soyleyen var dıyorsun ama kızlar hıc anlamasa bıle ne guzel araba dıyorlar;)

İbrahim Erdem
17-11-2011, 21:56
350z derim. ama z33 makyajlı kasa olsun.

kickbuttowski
17-11-2011, 21:58
boost up yapma kardeşim damardan giriyosun resmen ben bakmamaya çalışıyorum sen gözüme sokuyosun bi de en hasta olduğum rengi koymuşsun :D :D :D

sorun yok hemen paniklemeyin!

http://img444.imageshack.us/img444/699/5545520407aff8b798dbb.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/444/5545520407aff8b798dbb.jpg/)

Boost Up
17-11-2011, 22:00

yemin ediyorum o renk ve jant kombinasyonu beni benden alıyor. hiç birşeyi olmasa duruşu yeter valla:)

LVIII
17-11-2011, 22:02
bu fotoların ardından güzel bir rx8 fotosuda bulmak lazım :)

Boost Up
17-11-2011, 22:19
http://carphotos.cardomain.com/ride_images/1/2583/861/6455430001_large.jpg

mavi ve te37 olsun buda:D

ocean0636
18-11-2011, 11:16
Rx8 motorundan dolayi cok fantazi olur.. 350Z yakiti yonunden dusundurucu. Bu sinifta bence en mantikli secim eger evo yu dusunmezsek S2000 olacaktir.
Tamamen kisisel bir tercih mekan mekan gezerim seklimi yapar arada sirada gazlarim yanlarim diyorsan S2000. Yakit bakim vs. masraflari yonunden de S2000 tabiki. Amaaa Bu arabayi gazlamak icin aliyorum surekli tapa gaz giderim viraj kasarim roll yaparim yakitida onemli degil diyorsan kipkirmizi bi evo 9 adaleti saglicaktir :)

Sahin9108
18-11-2011, 23:24
Stage 1 komple egzozlu,filtreli,yazılımlı bir aractan bahsedersek 12-13 litre civarı bir tüketimi var,yazılımına ve bastıgınız basınca göre biraz değişkenlik gösterebilir.Otomatik 2.0 litre turbosuz bir aracın yaktıgı gibi yaktığını düşünebilirsiniz.

rakamlar çok avantajlı peki yazılımda güç konusunda bilginiz var mı? paylaşabilir misiniz? Teşekkürler :)

Sahin9108
18-11-2011, 23:28
evo bu araclardan gorsellık dahıl cok ustun.. dıger aracları bılemıcem fakat beyınlı olmayan evo 700-800 lıra arası yakıyor karısık kullanımda yanı bazen gazlarsın bazen gazlamazsın.. 1 depo ıle 300-330 km yaparsın. depo 200 lıraya doluyor. beyınlı evoda 500 lıra yakıyor 1 depo ıle en son 450 km yaptım ama cok yawas kullandım. karısık kullanımda 380-400 km arası yaparsın buda gundelık bır 2.0 benzınlı arac yakıtı nerdeyse. evonun tek handıkapı arac cok zewklı oldugu ıcın yawas surmek ıcınden gelmıyor baslarda bu yuzden yakıtından sıkayetcı herkes. yanı ayaklarından sıkayetcı olmak gerekır aslında basmayınca korkulcak bır yakıtı yok.

bugune kdrda evoyu begenmeyen bırısıne rastlamadım. tıpı ıle ılgılı kotu seyler soyleyen var dıyorsun ama kızlar hıc anlamasa bıle ne guzel araba dıyorlar;)

zaten beğenmeğen kızların da bindikten sonra fikri değişecektir ;)

Sahin9108
18-11-2011, 23:29
sorun yok hemen paniklemeyin!

http://img444.imageshack.us/img444/699/5545520407aff8b798dbb.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/444/5545520407aff8b798dbb.jpg/)

kardeşim çok iyi toparladın ilaç gibi geldi :D bu jantları sık sık görür oldum yollarda değil ama nette, ilgili dergilerde bir çok örneği var. jdm için nokta

Sahin9108
19-11-2011, 00:27
Rx8 motorundan dolayi cok fantazi olur.. 350Z yakiti yonunden dusundurucu. Bu sinifta bence en mantikli secim eger evo yu dusunmezsek S2000 olacaktir.
Tamamen kisisel bir tercih mekan mekan gezerim seklimi yapar arada sirada gazlarim yanlarim diyorsan S2000. Yakit bakim vs. masraflari yonunden de S2000 tabiki. Amaaa Bu arabayi gazlamak icin aliyorum surekli tapa gaz giderim viraj kasarim roll yaparim yakitida onemli degil diyorsan kipkirmizi bi evo 9 adaleti saglicaktir :)

s2000 her bakımdan mutlu edicek bi araba ama içine zar zor sığıyorum şu anlık aldığım cevapların da değerlendirmesiyle evo 9 olucak zaten sanırım:) yorumun için teşekkür ederim :)

CanberkD
19-11-2011, 10:40
bir sene boyunca s2000 kullandım ve yaklaşık bir senedir de evo 9 sahibiyim, kesinlikle evo 9 derim :)

Turbo, dört çeker, dört kişilik, modifiyesi kolay ve çok daha zevkli. Yanlamak gazlamak için s2000 alma evo al.

2 kişilik araba bir sure sonra çok sıkıyor ve içinde bunalıyorsun çok küçük.

S2000 hayalinse kesin ilk ona binmelisin ( benim hayalimdi ilk onu seçtim ). Evodan sonra s2000 e binersen ertesi gun satmak istersin ;) Evo çok farklı ...

berkayGLRN
19-11-2011, 10:52
bencede evo cok farklı bı araç..

hondafit
19-11-2011, 11:23
sanırım bunların arasında en iyisi evo s2000 düşünmüyor musun?

cKatmer
19-11-2011, 13:50
Nissan 350zx = Çoğu nissan hastasının beğenmediği bir araç çok şey beklendi fakat Türkiye şartlarında yapılabilecek bir araç oldugunu sanmıyorum sürekli Amerika ile temasta olmanız gerekir.Bildiğim kadarıyla zx serisi parçaları japonyadan değil Amerikadan getirtiiriliyor.
Rx8=Makyajlı kasa dedikleri kasa kullanan arkadaşlarım,abilerim var hepsi şuanlık memnun tek sıkıntısı aracın sürekli yağ eklemek ve arka tarafın kücüüüüüücükk olması.
evo=laf söylemeye gerek duymuyorum git ve al onu

Sahin9108
19-11-2011, 14:25
bir sene boyunca s2000 kullandım ve yaklaşık bir senedir de evo 9 sahibiyim, kesinlikle evo 9 derim :)

Turbo, dört çeker, dört kişilik, modifiyesi kolay ve çok daha zevkli. Yanlamak gazlamak için s2000 alma evo al.

2 kişilik araba bir sure sonra çok sıkıyor ve içinde bunalıyorsun çok küçük.

S2000 hayalinse kesin ilk ona binmelisin ( benim hayalimdi ilk onu seçtim ). Evodan sonra s2000 e binersen ertesi gun satmak istersin ;) Evo çok farklı ...

s2000 düşünmüyorum 2 kişilik olması beni rahatsız etmiyor ama hayalim de değildi o yüzden s2000 seçeneklerim arasında değil. Teşekkürler :)

Sahin9108
19-11-2011, 14:29
Kusura bakma ama Rx-8 motorundan dolayı ''fantazi olur'' kısmını biraz daha açıklarsan daha net anlayabiliriz.Çünkü hiç bir Rotary sağlıklı bakıldığı sürece kullanıcısını üzmez.Daha bir genelleme yaparsan diğer otomobillerde insan yapımı wankel veya otto olması birşey değiştirmez nasıl baktığınla alakalı konular bunlar araç alacak insanlara yardımcı olurken daha bir objektif olalım lütfen.

rotary nin adı büyük tüm dünyada zevkle kullanılan bir teknoloji malesef tr de bir önyargı var. yağ eklemekte handikapı olsun diyelim. o kadar kusur kadı kızında da var ;)

Sahin9108
19-11-2011, 14:30
Nissan 350zx = Çoğu nissan hastasının beğenmediği bir araç çok şey beklendi fakat Türkiye şartlarında yapılabilecek bir araç oldugunu sanmıyorum sürekli Amerika ile temasta olmanız gerekir.Bildiğim kadarıyla zx serisi parçaları japonyadan değil Amerikadan getirtiiriliyor.
Rx8=Makyajlı kasa dedikleri kasa kullanan arkadaşlarım,abilerim var hepsi şuanlık memnun tek sıkıntısı aracın sürekli yağ eklemek ve arka tarafın kücüüüüüücükk olması.
evo=laf söylemeye gerek duymuyorum git ve al onu

net bir yorum olmuş teşekkürler :D

Sahin9108
19-11-2011, 14:34
Arkadaşlar yaptığınız yorumlar için herbirinize teşekkür ederim çok yararını gördüm, büyük konuşmamak gerek hayatın ne göstereceği belli olmaz ama rx8 i kafamdan çıkardım. 350z ile Evo IX arasında git geldeyim. Aldığım yorumlar ve yaptığım araştırmalar doğrultusunda 350z nin mantıklı bir tarafı yok çok büyük ihtimalle evo olacak ama yine de haftaya gidip bir iki 350z ye bakacağım belki farkedeceğim + ve/ veya - leri olacaktır. Tekrar teşekkürler. İyi forumlar :)

ahk
19-11-2011, 15:05
çok iyi yol tutmak ve hızlı olmak amacın yoksa rx8 al.
rx8 motoru sapasağlamdır sana kim rx8 motoru sağlam değil derse ve evo tavsiye ederse kırılmış onlarca evo motoru var veya sti vs. yani her motorda sorun çıkar ama unutma 1.3 vergisi ve 10.000d/d hiçbi arabada yok ;) Her evo kırılır demiyorum benim dediğim kullanıcı hata yaparsa her arabada sorun çıkar.
350Z gerçekten fantezi çünkü inanılmaz vergisi var yani motor sesi güzel belki ama gene modlanmış evo kadar gitmez sonuçta rx8'e göre artı eksileri bakılınca rx8 öne çıkar.
Uygun fiyatlı ilk sahibi temiz kullanmış bi rx8 bul keyfine keyif kat. bi ara 40-45'lere kadar fiyatları düşmüştü hatta makyajsız kasa sıfır olarak 55'lere satıldı ;)
(rx8, evoX ve s2k sahibiydim)

GokhanE.
19-11-2011, 23:33
rakamlar çok avantajlı peki yazılımda güç konusunda bilginiz var mı? paylaşabilir misiniz? Teşekkürler :)

Yazılım sadece filtre egzozlu bir araç pompa benziniyle gerçekçi olarak 310-320 civarı olur diye düşünüyorum.Bunun üzeri güç olayı para-şokomel eğrisi gibi,ne kadar para o kadar güç tabiki doğru tercihlerle.

Evo motorunun kırılabileceğini söyleyen arkadaşın da eksik söylediği bişey var,kötü benzin almayan,kötü yazılımı olmayan bir Evo nun motorunu kırmak gerçekten bir başarı olur.Yazılımla basınç açma konusuna gelince,kendi turbosunun limitlerinde kırılcağını düşünmüyorum saçma sapan avans verip kötü benzinle aracı sıkıştırmadıktan sonra,bilindiği üzere dünyanın stock olarak basınca en dayanıklı 4 silindir motoru olan 4g63e sahiptir kendileri,stock internalle bile önü açıktır.

CanberkD
19-11-2011, 23:44
Yazılım sadece filtre egzozlu bir araç pompa benziniyle gerçekçi olarak 310-320 civarı olur diye düşünüyorum.Bunun üzeri güç olayı para-şokomel eğrisi gibi,ne kadar para o kadar güç tabiki doğru tercihlerle.

Evo motorunun kırılabileceğini söyleyen arkadaşın da eksik söylediği bişey var,kötü benzin almayan,kötü yazılımı olmayan bir Evo nun motorunu kırmak gerçekten bir başarı olur.Yazılımla basınç açma konusuna gelince,kendi turbosunun limitlerinde kırılcağını düşünmüyorum saçma sapan avans verip kötü benzinle aracı sıkıştırmadıktan sonra,bilindiği üzere dünyanın stock olarak basınca en dayanıklı 4 silindir motoru olan 4g63e sahiptir kendileri,stock internalle bile önü açıktır.

kesinlikle katılıyorum özellikle 9 un motoru kesinlikle çok başarılı ve sağlam. Motor içine girmeden 400-450 hp leri sorunsuz kullanabilirsiniz yağına, suyuna, iyi benzin almaya dikkat ettiğiniz sürece..

Sahin9108
20-11-2011, 14:17
Arkadaşlar herbirinize tek tek teşekkür ederim yardımlarınız için kararım evo IX dur bir aksilik çıkmadığı sürece konunun çok yararını gördüm tekrar teşekkür ederim :)

hbatuhanc
22-03-2012, 17:54
Modeli ne olursa olsun otomatik araç gündemimde değil. 370z leri sordum nissana 4-5 ay içerisinde siparişle getireceklermiş ama ne fiyat belli ne başka bişey zaten yeni ötv lerle çok mantıklı bir araç olmaz türkiyede ama yine de ilgilenen arkadaşlara duyurulur:)

Ben ilgileniyorum siz nereyi aradınız?

B.Battal
22-03-2012, 18:05
Merhaba Sahin bey kafanızın karisik oldugunu soylemissiniz. Peki bir şeyi merak ediyorum, ne kadar karışık?

Sahin9108
23-03-2012, 23:38
Ben ilgileniyorum siz nereyi aradınız?

basın ekspress yolu üzerindeki nissanla konuşmuştum

ahk
26-03-2012, 07:56
4-5 aya pek inanmayın sonuçta gt-r'ıda getiricez demişlerdi hala gelicek :)

Bi1ReD
26-03-2012, 08:08
Heryer s2000 evo al bi 350Z şeklin olsun.

volume81
26-03-2012, 08:47
ne 350z mi nolmuş :D

C3b-9ngtHgs

EMREVO
27-03-2012, 16:39
Daha önce S2K, RX-8 R3 kullanmış biri olarak dediğim tek şey keşke EVO IX'i önceden alsaymışım. Tereddütsüz EVO IX... Helede benim gibi S2K'dan inip RX-8 R3'e biniyim deme :) Performans bakımından çok üzülürsün. Ama driftte S2K'dan daha iyi ve zevkli. Kısacası sana tavsiyem EVO IX. Turboyla beraber gücü hisset :))

1lker
27-03-2012, 21:39
Kesinlikle düşünmem evo9 derim parça,günümüz şartları ve el yatkınlığına kesinlikle daha uygun listeye sti'da eklenebilir. (kişisel fikrim)

ogunozcan
27-03-2012, 21:47
350 z nın o eksoz sesı bence yeter 1 sırada 2 sırada ewo kesınlıkle