User Tag List

Sayfa 1/4 123 ... SonSon
65 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: 350z - Rx8 - Evo IX

Sahin9108 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Arrow 350z - Rx8 - Evo IX

Arkadaşlar yakın zamanda evo IX, 350z veya rx8 den birini almayı düşünüyorum. Bir süredir sorup soruşturuyorum genelde aldığım tepki ve fikirler şu şekildedir;

350z: Parça sıkıntısı çok en ufak problemde, dokunmada, vs. çok uzun süre parça beklersin - yakıtı çok fazla, vergisi çok fazla, vs.

Rx8: Son derece keyifli bir araç asla sıkılmazsın, sık sık yağ eklemen gerek, yakıtı fazla, türkiyede ustası yok-motoru kısa süre sonra eline alırsın, vs

Evo IX: Güvenlik açısından üstün (AWD, brembo), motor daha alışıldık ve sıkıntısız, turbolu

Kendi açımdan hangi problemleri dert ediyorum hangilerini kafama takmam diye düşünecek olursam;

350z: Yakıt-vergi ikilisi çok önemli bir problem diil ( araç günlük kullanılacak ama uzak mesafelere vs gideceğim zaman alabileceğim 2. dizel araç şansım var), parça için nissana gittim yedek parçacıyla görüştüm adamın bana dediği ''minimum 15 gün maksimum 1.5 ay ama belli olmaz 1.5 ayı geçmez diye garanti veremem'' + boya fırın vs vs... yalan yok duruşu bana bazen boşver yedek parçayı beklersin olur biter diye düşündürmüyo değil... Ayrıca hiç kullanma fırsatım olmadı yani nasıl bir sürüş keyfi yaşattığını malesef bilmiyorum

Rx8: Wankel motorla ilgili çok yazı okudum resmen insanlar bu konuyla ilgili ikiye ayrılmışlar; Birinci grup rx8 motorunun kısa süre sonra ele alınacağını ve yeni motor almak zorunda kalınacağını ısrarla savunuyorlar diğer bir yandan ikinci grupsa bunların sadece şehir efsanesi olduğunu mazdanın zaten 100.000 km garantisi verdiğini yağı düzenli bir takiple tamamlandığı sürece aracın sıkıntısız bir keyif yaşatacağı kanaatinde. İki gruptan da rx8 kullanıcıları mevcut açıkçası ben hangisine inanacağımı şaşırdım Kullanma fırsatım oldu 100 km/h ye kadar olan hızlanması ve sesi oldukça tatminkardı. Gerek iç, gerek dış tasarımıyla görsel açıdan beğenimi kesinlikle kazandığını söyleyebilirim

Evo IX: 2.0 litrelik motoruyla yakıt ve sıkıntı olarak en rahatı gibi gözüküyor. AWD olması kesinlikle büyük bir avantaj. Aslında evonun avantajlarını ve güzelliğini saya saya bitiremem içimden en çok geçen de evo aslına bakarsanız ama evo için tek dert ettiğim aracın dış görselliği; şöyle ki X hariç evonun tüm kasalarına ilk çıktıkları günden beri bayılırım hala öyle ama bilen, bilmeyen, taraflı, tarafsız yaklaşık 80% lik bir oranla evonun görselliğinin sıkıntılı olduğu tepkisini aldım ve açıkçası bu beni düşündürüyor... Evo IX diil ama evo VIII kullanma fırsatım oldu kesinlikle çok memnun kaldım. Ayrıca parça konusunda maksimum 15 güne getirebileceklerini söylediler Türkiyede olmaması halinde. Ama açıkladığım gibi tek düşündüren görselliği

Sevgili, saygılı tech turkey üyeleri biraz uzun oldu okuyan gözlerinize yazan ellerinize sağlık sizin de fikrinizi almak istedim kafam karman çorman benim yazdıklarımla ilgili katılıp, katılmadığınız noktaları ve bilmediğim noktaları paylaşırsanız memnun olurum. Teşekkür ederim

edit: fiyat limitim 65.000 - 70.000 tl civarları

LVIII - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ve beklenen konu açıldı kanka konuya anket eklersen daha iyi olur düzenleyip ekle istersen
    OĞUZHAN KIZILTOPRAK

Post Thanks / Like
    Mentioned
    29 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Çok alakasız arabalar. Mazda da motor sorunu artık yok doğru yağ kullanıldığı için ama performans olarak bu listede en yavaşı.
    350Z muhteşem bir makina. Üzerindeki motor yüklemeye çok açık. Tek sorunu artık 370ler çıktı. Bir de vites oranları çok iyi değil. Kullanırken araba tam yapıştırmaya başlıyor devir kesiciye giriyorsun.
    Evo legenddır. Söylendiği kadar az yakmaz ama fena yürür fena yol tutar. Performans parçası çok boldur. Kullanımı çok zevklidir.
    IN BOOST WE TRUST

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı LVIII Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ve beklenen konu açıldı kanka konuya anket eklersen daha iyi olur düzenleyip ekle istersen
    sağol kanka umarım aradığım cevaba içim rahat bi şekilde ulaşırım kısa zaman içerisinde

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    kanka almanı istediğim araba e46 m3, ama bunların arasından sececeğim araba kesinlikle EVO. rx8 de düşünebilirsin ama 350z ye asla girme
    OĞUZHAN KIZILTOPRAK

Ome_RS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben tasarım kullanıslılık vergi yakıt modifiyeye yatkınlık parca bollugu vs acısından evo9 tercih ederim.
    www.vava.cars
    Lapiztes mk7R

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı kelalper Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Çok alakasız arabalar. Mazda da motor sorunu artık yok doğru yağ kullanıldığı için ama performans olarak bu listede en yavaşı.
    350Z muhteşem bir makina. Üzerindeki motor yüklemeye çok açık. Tek sorunu artık 370ler çıktı. Bir de vites oranları çok iyi değil. Kullanırken araba tam yapıştırmaya başlıyor devir kesiciye giriyorsun.
    Evo legenddır. Söylendiği kadar az yakmaz ama fena yürür fena yol tutar. Performans parçası çok boldur. Kullanımı çok zevklidir.
    çok alakasız demek yanlış olur bence rx8 zaten her zaman farklılık gösteren bir araç ama onun dışında yakın araçlar olduklarını düşünüyorum.. eğlenceli olması avantaj ancak performans-yakıt orantısı rx8 için bir dezavantaj durumunda kesinlıkle.. rx8 in motor upgradeleri için fikriniz var mı? Teşekkürler

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Sahin9108 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    sağol kanka umarım aradığım cevaba içim rahat bi şekilde ulaşırım kısa zaman içerisinde
    bence avatarındaki fotograf seninde az çok neye karar verdiğini gösteriyo
    OĞUZHAN KIZILTOPRAK

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı LVIII Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    kanka almanı istediğim araba e46 m3, ama bunların arasından sececeğim araba kesinlikle EVO. rx8 de düşünebilirsin ama 350z ye asla girme
    kanka e46 m3 e söz yok ama temiz bir tanesi için bütçemi aşar, inşallah onu sende görücez yakında sağlıkla kazasız belasız

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ağzından bal damlıyo kanka inşallah hayırlısıylaaa...
    OĞUZHAN KIZILTOPRAK

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Ome_RS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ben tasarım kullanıslılık vergi yakıt modifiyeye yatkınlık parca bollugu vs acısından evo9 tercih ederim.
    kardeşim bende bayılıyorum arabanın görselliğine ama aldığım yorumlar hep tersi yönde ve bugüne kadar hep ikna çabasındaydım hee diyebilirsin ki arabayı kendin için alıyosun başkası için almıyosun çok haklısın katılıyorum ama yine de evoya bu şekilde haksızlık edilmesi insanın kafasını kurcalıyor, almışken görseli olan bi makine alıyım, kafam rahat biniyim, vs...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Sahin9108 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    kardeşim bende bayılıyorum arabanın görselliğine ama aldığım yorumlar hep tersi yönde ve bugüne kadar hep ikna çabasındaydım hee diyebilirsin ki arabayı kendin için alıyosun başkası için almıyosun çok haklısın katılıyorum ama yine de evoya bu şekilde haksızlık edilmesi insanın kafasını kurcalıyor, almışken görseli olan bi makine alıyım, kafam rahat biniyim, vs...
    kanka bu zevk meselesi evonun görünüşü beğenmeyen varsa emin ol ki rx8 ile 350z yi beğenmeyende vardır , sen beğeniyosan sorun yok
    OĞUZHAN KIZILTOPRAK

turbo&quattro - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    58 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    350z kullandim 1 sene kadar. Ici kucucuk, sanildigi gibi aman aman performansli olmayan, cok ama cok benzin yakan Tr'de benzin, vergi ve yedek parcasindan dolayi gereksiz bir arac. Ben burada bile cuzzi bir rakama almama ragmen pisman olmustum tr de buyuk hayal kirikligi olur.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı turbo&quattro Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    350z kullandim 1 sene kadar. Ici kucucuk, sanildigi gibi aman aman performansli olmayan, cok ama cok benzin yakan Tr'de benzin, vergi ve yedek parcasindan dolayi gereksiz bir arac. Ben burada bile cuzzi bir rakama almama ragmen pisman olmustum tr de buyuk hayal kirikligi olur.
    kesinlikle çok doğru , 350z gerçekten büyük bi hata olur
    OĞUZHAN KIZILTOPRAK

kickbuttowski - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    350z ye sr26det swapladiklarinda anlamaliydim!

sti evonun dengi sayilir evo yerine dusunulebilir..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    arkadaşımız kesinlikle sti düşünmüyor
    OĞUZHAN KIZILTOPRAK

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    EVO efsanedir, tapılası bir arabadır Yine de olay sadece performans değil ise ben olsam Rx8 seçerdim (yeni kasası olacaksa).

Şimdiden hayırlı olsun diyelim

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    kanka evo al da beni rahat rahat geç artık
    OĞUZHAN KIZILTOPRAK

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ThUnDeRbErK Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Rx-8 Motoru üretiliyorsa ustasıda var.Esnaflık yapan bildiğim ustalarda var.Rotor housing'te incelme kayıp yaşanmamışsa yeni seallar ile çok kolay rebuild edilebilen bir motor.9200 TL sandık motor fiyatı.Her spor otomobil risk içerir wankel'in diğerlerinden eksisi yok.Yani yağlama,yakıt olarak tabi biraz fazlası vardır fakat bunu katıldığı bir çok yarışta kanıtlamış bir motordur anlatmak istediğim yalnış anlaşılmasın.Yağ yakma problemi series 2'ler de daha az emop yüzünden.. motorunu ısıtıp her bilinçli spor otomobil kullanıcısı gibi soğuk motor gazlamazsan yağ tüketiminde az olur.Motor kondisyonunda ömrüde..3000km'de 1 litre yağ ekledim bence fazla bir yağ yakma sözkonusu değil.100.000 km tamamen kullanıma bağlı Rx8club'da bu konu hakkında bir çok yüksek km'li Rx-8 mevcut arkadaşlarımızda Türkiyede 130.000 km'de olup 90.000'de olup sağlıklı kullanılan araçlar mevcut kullanıcıya bağlı konular.Yakıt sarfiyatınada değinirsem,spor otomobil bakan bir insan için yakıt 2.plan olmalı ama eğer çok yakıyor gitmiyor gibi bir düşüncen varsa wankel düşünmek saçma olur inşallah istediğin arzuladığın otomobile en kıza zamanda kavuşursun.Şimdiden hayırlı olsun.

öncelikle çok açıklayıcı bir yazı olmuş teşekkür ederim dediğin gibi artık yağ yakma konusu çok rahatsız eden bir durum değil zaten aracını seven ilgi gösteren bir insan yağını kontrol eder hele bir wankel kullanıcıysa o yüzden o konuyu pek dert etmiyorum. Okuduğum yazılardan, tartışmalardan, yorumlardan anladığım üzere rotary ayrı bir aşk, ayrı bir ilgi alanı.. hor bir spor araba kullanıcısı ben niye başıma böyle bir dert aldım diyebilir.. otomobili sevip ilgilenmek çok önemli bunun farkındayım yanlış anlaşılmasın sevmediğimden diil aksine çok severim özellikle bir rx8-rx7 fanı olmadığım için bana uygun düşer mi karar veremedim. Yorumun için tekrar teşekkürler

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)