Arkadaşlar yakın zamanda evo IX, 350z veya rx8 den birini almayı düşünüyorum. Bir süredir sorup soruşturuyorum genelde aldığım tepki ve fikirler şu şekildedir;
350z: Parça sıkıntısı çok en ufak problemde, dokunmada, vs. çok uzun süre parça beklersin - yakıtı çok fazla, vergisi çok fazla, vs.
Rx8: Son derece keyifli bir araç asla sıkılmazsın, sık sık yağ eklemen gerek, yakıtı fazla, türkiyede ustası yok-motoru kısa süre sonra eline alırsın, vs
Evo IX: Güvenlik açısından üstün (AWD, brembo), motor daha alışıldık ve sıkıntısız, turbolu
Kendi açımdan hangi problemleri dert ediyorum hangilerini kafama takmam diye düşünecek olursam;
350z: Yakıt-vergi ikilisi çok önemli bir problem diil ( araç günlük kullanılacak ama uzak mesafelere vs gideceğim zaman alabileceğim 2. dizel araç şansım var), parça için nissana gittim yedek parçacıyla görüştüm adamın bana dediği ''minimum 15 gün maksimum 1.5 ay ama belli olmaz 1.5 ayı geçmez diye garanti veremem'' + boya fırın vs vs... yalan yok duruşu bana bazen boşver yedek parçayı beklersin olur biter diye düşündürmüyo değil... Ayrıca hiç kullanma fırsatım olmadı yani nasıl bir sürüş keyfi yaşattığını malesef bilmiyorum
Rx8: Wankel motorla ilgili çok yazı okudum resmen insanlar bu konuyla ilgili ikiye ayrılmışlar; Birinci grup rx8 motorunun kısa süre sonra ele alınacağını ve yeni motor almak zorunda kalınacağını ısrarla savunuyorlar diğer bir yandan ikinci grupsa bunların sadece şehir efsanesi olduğunu mazdanın zaten 100.000 km garantisi verdiğini yağı düzenli bir takiple tamamlandığı sürece aracın sıkıntısız bir keyif yaşatacağı kanaatinde. İki gruptan da rx8 kullanıcıları mevcut açıkçası ben hangisine inanacağımı şaşırdımKullanma fırsatım oldu 100 km/h ye kadar olan hızlanması ve sesi oldukça tatminkardı. Gerek iç, gerek dış tasarımıyla görsel açıdan beğenimi kesinlikle kazandığını söyleyebilirim
Evo IX: 2.0 litrelik motoruyla yakıt ve sıkıntı olarak en rahatı gibi gözüküyor. AWD olması kesinlikle büyük bir avantaj. Aslında evonun avantajlarını ve güzelliğini saya saya bitiremem içimden en çok geçen de evo aslına bakarsanız ama evo için tek dert ettiğim aracın dış görselliği; şöyle ki X hariç evonun tüm kasalarına ilk çıktıkları günden beri bayılırım hala öyle ama bilen, bilmeyen, taraflı, tarafsız yaklaşık 80% lik bir oranla evonun görselliğinin sıkıntılı olduğu tepkisini aldım ve açıkçası bu beni düşündürüyor... Evo IX diil ama evo VIII kullanma fırsatım oldu kesinlikle çok memnun kaldım. Ayrıca parça konusunda maksimum 15 güne getirebileceklerini söylediler Türkiyede olmaması halinde. Ama açıkladığım gibi tek düşündüren görselliği
Sevgili, saygılı tech turkey üyeleri biraz uzun oldu okuyan gözlerinize yazan ellerinize sağlık sizin de fikrinizi almak istedim kafam karman çorman benim yazdıklarımla ilgili katılıp, katılmadığınız noktaları ve bilmediğim noktaları paylaşırsanız memnun olurum. Teşekkür ederim
edit: fiyat limitim 65.000 - 70.000 tl civarları