Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Cep Telefonu Tavsiyesi

Emre Akçay
21-11-2011, 14:53
]Arkadaşlar çok acil bir durumda telefonumun bozulması üzerine illallah deyip, yeni bir telefon almaya karar verdim. Bütçem 1.250 TL. Kafamda birbirinden farklı 3 telefon var. Telefonda oyunmuş , applicationmış fazla işim olmayacak. Sadece istediğim yerden internete girip, youtube , forum siteleri ve MSN e bağlanmak , GPS i aktif olarak kullanmak , fotoğraf kalitesinin de ortalama olmasını istiyorum.
1. tercih Iphone 4 32 GB. Fakat sadece yurtdışından gelmiş olanlara durumum yetiyor. Telefon sıfır zaten. Alınırsa sorun olabilir mi bilmiyorum.
2. tercih BB 9900 - 2. eli henüz piyasaya düşmemiş, düşenlerde pahalı, Onun için buda yurtdışından gelmiş olacak fiyatından dolayı. Tek sıkıntı şarjının 1 gün gitmesiymiş. Onun için sıkıntılı biraz.
3. tercih Nokia E72 - Fiyatı ucuz , şekil olarak en çok hoşuma giden. Klasik bir telefon. Ama işletim sistemi kötü olduğundan yavaş bir telefonmuş. Tam olarak bilgi sahibi değilim.

Edit: Bu telefonlar dışında da tercihlere açığım ama HTC , LG , Samsung , Motorola , Nokiaların C serileri dışında. Nedense bu telefonlara ısınamadım.

c20let
21-11-2011, 15:07
xperi arc tasarım olarak teknik özellik olarak çok iyi butçenize de uygun

Shadow_Dancer
21-11-2011, 15:08
iphone derim.. kesinlikle..

Emre Akçay
21-11-2011, 15:30
Nedenleriyle belirtsek tercihleri daha güzel olacak. Forumda başka telefon tavsiyesi isteyen arkadaşlarda var çünkü.

HondatugraL
21-11-2011, 15:32
ayfon onermem bence aynı katogoride android işlemcili bi telefon alın derim. Samsung, Htc gibi

EMRE_R19
5 yıldır sony ericsson w810 kulanıyorum bir kere bozulmadı bende sony ericcsson xperia almayı düşünüyorum araştırıdğım kadarıyla çok sağlam bir telefon olduğunu söylüyorlar tavsiye ederim şekil itibariyle ve özellik itibariyle tatmin edici HD video kaydı falan her şeyi var bi araştır istersen

onursumer
kullanıp fiyat performans beğendiğim ve işini gorebilicek cihazlar

Sony XPERIA NEO V veya RAY bu iki modeli inceledim bence çok başarılı hızlı ve kibarlar tasarım olarak

bu iki model dışında

HTC DESIRE S tavsiye edebilirim ama fiyat olarak sony den yüksek kalıyor çokta gerek yok diye düşünüyorum

bu arada E72 ve iphone4 kullanıcısıyım

E72 sarj konusunda ve klavye yazışma konusunda çok çok iyi fakat internete girmek istiyorum deidğin için tavsiye etmiyorum sadece yazışma olarak iş goren başarılı bir telefon

iphone4 ise gerektiğinden fazla pahalı

Eworen
21-11-2011, 15:36
Şahsen tertemiz 2.el garantili bi iphone4 alırdım
herkes ön arka jelatiniyle kullanıyor tertemiz olabiliyor böyle bi seçim yapın derim..

HaKo
21-11-2011, 15:47
9900 ve ip4s kullanıyorum. Mail alıp yollama, msn facebook ,msjlaşma kullanıcaksan BB al, 9900 çok güzel bi telefon ama şarjı çok az dayanıyor, ayrıca üstündeki sürüm biraz sorunlu güncelleme gelmesi lazım.

webde dolaşıcam foruma sitelere girerim foto video çekerim diyosan ip4 al bence bunları onun üstüne yapabilen bi telefon yok.

BoraRS
21-11-2011, 15:57
ayyyyy fonnnnnnn

Emre Akçay
21-11-2011, 18:26
Iphone 4 te karar kılınmıştır. Malumunuz 4S fiyatları Doğan-Şahin piyasasına benzediği için.

bilalMW
21-11-2011, 20:38
Samsung Galaxy S düşünmenizi öneririm.

c20let
21-11-2011, 20:53
HTC DESIRE S tavsiye edebilirim ama fiyat olarak sony den yüksek kalıyor çokta gerek yok diye düşünüyorum

desire s kullanıyorum şu anda yurt dışından biri gelirken yanında getirmiş o şekilde aldım yoksa xperia düşünüyordum desire s de gayet güzel bi telefon sonuçta android işletim sistemi henüz çoklu işlemci gücünü desteklemediği için tam anlamıyla 1 ghz işlemcisi ile gayet tatminkar

hondafit
21-11-2011, 21:50
iphone
samsung ace

Type-R
21-11-2011, 21:52
ayfon dört

Mr.K
21-11-2011, 21:56
samsung galaxy s2 al . direk ve net.

sarj kullanıma baglı olarak aynı ıphone'dakı gıbı 5-6saatte de bıtebılıyo.(bol oyun bol ekran parlaklıgı vsvs)

kullanıma baglı olarak ben 49 saat rekorum var şahsen ' kasmadan :) ' :) (ekran parlaklıgı otomatık 3g acık,whatsapp facebook,mesajlasma ve telefon gorusmesı olarak..)

silvia_s15
21-11-2011, 21:57
Samsung vave2 derim.850 tl civarı,sizi tatmin edecektir.

Serkan06
21-11-2011, 22:06
Huawei IDEOS X5 "Fiyat / Performans Kralı" video inceleme (http://www.donanimhaber.com/cep-telefonlari/haberleri/Huawei-iDEOS-X5-Fiyat--Performans-Krali-video-inceleme.htm)

1lker
21-11-2011, 22:53
kardeşim herkez kullandığı malı över ben samsung galaxy s2 kullanıyorum cokta memnunum fakat alırken iphone ile cok gıt gel yasadım ve sureklı arastırdım samsungu aldım ıyıkıde almıs cokta memnunum özetle

dedıgın fıyata samsung galaxy s1 ler var bı bak derım bunun dayanım testlerını uygulamalarını ve garantı kosullarını ıyı arastır ve iphone ile karsılastır hangısı uygun gelırse kararını verırsın ama dedıgm telefonu bı arastırmanı ısterım

samsung galaxy s1

Emre Akçay
22-11-2011, 09:54
Samsung , HTC , Huawei gibi markalar istemiyorum arkadaşlar. E72 yi de eledim. Youtube gibi paylaşım sitelerinden video izlenemiyormuş. Benim istediğim dışardayken , otobüste , vapurda ,tren de intenete bağlanıp video izlemek , maillerime bakmak. Bunun için Iphone 4 mü dersiniz BB Bold 9780-9900 mı? Kafam karıştı iyice :)

Yiğit G.
22-11-2011, 10:05
htc niye istemiyorsun hem iphone hem htc kullanan biri olarak merak ettim sebebini :) Bu arada htc biçok konuda daha iyi.. (desire hd)

Met
22-11-2011, 10:18
Iphone serilerinin de şarjının çok gideceğini sanmayın, yoğun kullanımda max. 3 gün gidecektir. Tabi ki Bb bundan daha az dayanıyor şarj açısından. Hem Bb hem Iphone kullanıcısı olarak, ikisi arasında karar vermem gerekirse Iphone'u seçerdim.
HTC nin telefonunu kullanmadım ama olumlu yorumlar duyuyorum.
Nokia N8 de önerebileceğim telefonlardan birisidir.

Emre Akçay
22-11-2011, 10:20
HTC'yi kişisel olarak istemememin bir sebebi yok ama marka olarak takıntı oldu sadece :) N8 e de baktım işletim sistemi Symbian sıkıntı olur. Telefonda başka birşey aramıyorum ben. İnternete rahat gireyim izleyim can sıkıntısını gidersin yolculuklarda. Mesajlaşması kolay olsun bu kadar :)

1lker
22-11-2011, 10:42
Dedigim telefona bi bak faikrin degisecek iphone4 verdigin fiyat araliginin uzerinde kaliyor samsung galaxy s1 e bak fazlasiyla var arradiklarin

Yiğit G.
22-11-2011, 10:58
HTC'yi kişisel olarak istemememin bir sebebi yok ama marka olarak takıntı oldu sadece :) N8 e de baktım işletim sistemi Symbian sıkıntı olur. Telefonda başka birşey aramıyorum ben. İnternete rahat gireyim izleyim can sıkıntısını gidersin yolculuklarda. Mesajlaşması kolay olsun bu kadar :)

valla bence önyargılı olmadan biraz araştır , karşılaştırmalara bak neden daha iyi dediğimi anlicaksın zaten.Symbian bu devirde alınmaz artık hiç düşünme bile. "İnternete rahat gireyim izleyim can sıkıntısını gidersin yolculuklarda. Mesajlaşması kolay olsun bu kadar" şu dediklerinin karşılıgında htc geliyor direk akla :)

Apple iPhone 4 vs. HTC Desire HD – Review (http://bigphonefight.com/apple-iphone-4-vs-htc-desire-hd-review)

HTC Desire HD vs Apple iPhone 4 - Comparisons - Know Your Mobile (http://www.knowyourmobile.com/comparisons/599988/htc_desire_hd_vs_apple_iphone_4.html)

Apple iPhone 4 vs HTC Desire HD | THE MUSiC VOiD (http://www.themusicvoid.com/2011/03/apple-iphone-4-vs-htc-desire-hd/)

Dediğim gibi önyargılı olma iyi bir marka , zaten su anda samsung ve apple dan liderliği aldı amerikada 1. sırada akıllı telefonlarda.

ABD Akıllı Telefon Pazarının Yeni Lideri HTC | Sosyal Medya (http://sosyalmedya.co/abd-akilli-telefon-pazari/)

MiaMi
22-11-2011, 11:13
Hiçbiri

Lg Optimus p970 veya Optimus 2X P990 Android gingerbeard'da çıktı makinalar çok güzel 4 ay oldu Optimus kullanıyorum 900 tl ye aldım gören telefonunda soğuyor.

Tek yapacağım Hd videolarda içinde kart donukluk yapıyor Class 10 bir minisd kart alman oda 30 40 tl bişey.

meLaNchoLic
22-11-2011, 11:27
HTC desire yada sensetion olabilir samsung galaxy s2 de çok güzel ve hızlı telefon.. android tavsiyemdir.. dışarıdan ucuza getirebilirsin bunlarıda.. HTC evo da 3d resim ve video çekebiliyo gözlüksüz 3d izleyebiliyosun kendi ekranından falan.. ama belli bi açıdan bakmak gerekiyomuşmuymuş neymiş deneme fırsatım olmadı henüz..

onursumer
22-11-2011, 11:29
lg fiyat performans olarak gerçekten çok iyi 900tl civarını p970 in sunduğunu sunucak cihaz yok gibi birşey

biraz daha ufak olarak işte tavsiye ettiğim sony xperia serileri var ciddi başarılı cihazlar

eğer internet vs için alıyorsan android olması işine çok yarar

Emre Akçay
22-11-2011, 11:54
HTC ve LG yi de incelemeye aldım. Güzel tercihler geliyor arkadaşlar.

Erdem K.
22-11-2011, 16:04
iphone 4'ü şiddetle tavsiye ederim...

orc
22-11-2011, 16:58
yeni konu acmak istemedimde, xperia arc ve yeni gelen arc s hakkında bilginiz varmı?

onursumer
22-11-2011, 19:49
yeni konu acmak istemedimde, xperia arc ve yeni gelen arc s hakkında bilginiz varmı?

boyle bi karşılaştırma var

Difference between Sony Ericsson Xperia Arc and Xperia Arc S (http://www.thegeeksclub.com/sony-ericsson-xperia-arc-xperia-arc-whats-difference)

belki yardımcı olur