PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : GOLF 5 GTI'mi EP3 TYPE-R mı ?

ÇALIŞKAN07
23-11-2011, 19:45
arkadaşlar az çok ep3 typer kakında bilgim var ama golf gtı hakkında bilgim yok bu araca modifiye yapılsa ne kadar güçlendirebiliriz yada eksoz filitre yazılımla ne kadar güç alınabilir ilginiz için tşk ederim cvplarınızı bekliyorum.

BİR DE SON OLARAK EP3 TYPE-R mı GOLF 5 GTI mi ?

öncel
23-11-2011, 19:48
ümitciğim alamancımı olcan:D

63owen63
23-11-2011, 19:54
soft yazılım,filtre , egsoz 3 lüsüyle, yaklaşık 40-50 hp arası alınır. optimum değerler bunlar tabiki, farklı yazılımların vaatleri farklıdır

BlackEmperor
23-11-2011, 19:59
golf 5 gti tercih ederim

plekumat
23-11-2011, 20:31
Hangisi iyi diye bakılmaz bence, siz hangisini istiyorsunuz diye bakılır alırken..

Ep3ün hertürlü modifiye üstünlüğü var fakat Golf'te utandırmaz ve ep3'ün sunamadığı rahatlığı sunar.

Geçme geçilme derdim yok, keyfime bakarım diyorsanız kesinlikle Golf..

Soft yazılım+filtre+egzoz+coil gazlandığında giden, çok tatlı ve kullanımı rahat bir araba olur..
Ep3'ün yeri ayrı zaten..

Topgear'da böyle bir karşılaştırma vardı eski sezonların birinde, youtube'ye yazarsanız çıkar büyük ihtimalle..

EREN34
23-11-2011, 20:37
Tabiki Golf. Ep3 ok hizli araba o kadarda abartmamali bence. Golf un tek dezavantaji Cupra kadar bilinir olmamasi. Emin olunki Cupra dan geri kalir yok.

Trance-R
23-11-2011, 20:43
kesinlikle golf derim...
atmosfer,k ve turbo bir araba karşılaştırıyoruz sonuçta ...
verimlilik olarak GTI derim.fanatik davranacaksanız da TYPE-R :)
fakat yine ve yine GTI tercihim olurdu :)

TFSİ
23-11-2011, 21:05
Golf gti nin turbosu cupradan daha kucuk ve golf cupradan daha agir o yuzden gti cupradan ustunluk saglayamaz....

Gti ep3 karsilastirmasinda ise gti kalite anlaminda ep3 u eziyor ep3 hizli arac ama tutbolanmadigi surece gti karsisinda peksansi yok

can0001
23-11-2011, 21:06
arkadaşlar az çok ep3 typer kakında bilgim var ama golf gtı hakkında bilgim yok bu araca modifiye yapılsa ne kadar güçlendirebiliriz yada eksoz filitre yazılımla ne kadar güç alınabilir ilginiz için tşk ederim cvplarınızı bekliyorum.

BİR DE SON OLARAK EP3 TYPE-R mı GOLF 5 GTI mi ?

arkadaşım tabikide GTİ konfor,güvenlik,performans açısından... kısa bir örnek her iki araçta 200hp golf'e 5.000tl harcarsın 280-300hp olur aynı parayı type-r'a harcarsın en kralı 270hp olur... sonuç olarak: ALMAN...

GokhanE.
23-11-2011, 22:00
cupra mı ep3 mü desen cupra denebilir ama golf 5 gti ep3 mü dersen tabiki ep3..bir arkadaşımda varmış golf 5 araban nasıldı deyince stock ep3 e yetişemiyordum diyordu :) ama golf kasa olarak daha saglam,bahsettigim arkadaşım ciddi bir kaza yapmıştı bahsettigi aracından,iyiki alman aracına biniyordum da diyor.hayırlısı olsun.

kurtbil
23-11-2011, 22:04
Golf gti ın Tr de cok satılmamasının nedenı sıfır fıyatı cupradan daha fazla olması ve cupradan daha yavas olması olay bu.Ikıncı elde bıle temız golf gtı cupra parasına satılıyor.Kalıte baglamında typerla bır tutulacak bır araba degıl.Konfor,yol tutus,guvenlık konularındada cok ıyı bır araba.Yazılımlı,egsoz,fıltre,fmicli hali 270-280bg aralıgını buluyor.Dsg rollıngde buyuk kolaylık manueli ıle cebellesmeye gerek yok bence:)

gsi_club
23-11-2011, 23:27
çok zor bir seçim.ben golf 5 gti kullandim ve kullanimindan çok zevk aldim.konforlu bir araba.ben type r sürmedigim için birsey diyemiyorum ama sitedeki type r kullanan arkadaslarin arabasinin gidisine de sesinide bayiliyorum.
simdi burda önemli olan siz bu araci ne için almak istiyorsunuz?egerki konfor hiz daha yeni bir model istiyorsunuz golf 5 gti.yok ben atmosferik ve hizli araba kullanmak istiyorum derseniz type r derim.ama ben bu 2 model arasindan kesinlikle golf 5 gti alirdim.

Tnrylsl
23-11-2011, 23:32
golf 5 mantıklı gibi ama ben olsam ep3 typer'ı tercih ederdim

63owen63
23-11-2011, 23:33
Kriterlerinize göre sizin belirlemeniz lazım, golf tipik alman kalitesini taşıyor,yüz olarak daha yeni, ep3 ten stock haliyle tabiki yavaş, ama mevcut sistemi sayesinde ,yüklemek kolay, uygulanmış bir cok set-up da var. tercihim ep3 olurdu kendi kriterlerimden dolayı ama mk5 gti üstün bir araç ep3 den , performans harici konularda.

Golf gti ın Tr de cok satılmamasının nedenı sıfır fıyatı cupradan daha fazla olması ve cupradan daha yavas olması olay bu.Ikıncı elde bıle temız golf gtı cupra parasına satılıyor.Kalıte baglamında typerla bır tutulacak bır araba degıl.Konfor,yol tutus,guvenlık konularındada cok ıyı bır araba.Yazılımlı,egsoz,fıltre,fmicli hali 270-280bg aralıgını buluyor.Dsg rollıngde buyuk kolaylık manueli ıle cebellesmeye gerek yok bence:)

+63owen63.

fangio
23-11-2011, 23:36
GTI belki rollingde EP3 e geçilir... Ancak ben bir arabanın sadece düz yol performansına bakarak araba almazdım. Donanım olarak Golf çok üstün, konfor olarak da bir binek arabayı aratmayacak düzeyde... Karşısındaki Type-R olabilir ama o da bir GTI...

Gokhan43
23-11-2011, 23:38
GTI belki rollingde EP3 e geçilir... Ancak ben bir arabanın sadece düz yol performansına bakarak araba almazdım. Donanım olarak Golf çok üstün, konfor olarak da bir binek arabayı aratmayacak düzeyde... Karşısındaki Type-R olabilir ama o da bir GTI...

Kesinlikle katılıyorum :)

Berkan
23-11-2011, 23:46
Hangisi iyi diye bakılmaz bence, siz hangisini istiyorsunuz diye bakılır alırken..

Ep3ün hertürlü modifiye üstünlüğü var fakat Golf'te utandırmaz ve ep3'ün sunamadığı rahatlığı sunar.

Soft yazılım+filtre+egzoz+coil gazlandığında giden, çok tatlı ve kullanımı rahat bir araba olur..
Ep3'ün yeri ayrı zaten..

Topgear'da böyle bir karşılaştırma vardı eski sezonların birinde, youtube'ye yazarsanız çıkar büyük ihtimalle..

yanlısın olmasın

dediğine gore Verim= atmosferik>turbo :cool:

plekumat
24-11-2011, 00:44
yanlısın olmasın

dediğine gore Verim= atmosferik>turbo :cool:

Turbo tabiki daha verimli olur yükleme olarak.
Küçük dokunuşlarla 50 60hp almak varken NA'yla uğraşmak sıkıntı..
Günlük kullanım için GTi yüklenmesi daha keyifli olur.
Bizim dizellerde bile tek yazılımla ne güzel değerler elde ediliyor..

Ben orda; piyasada daha fazla olduğundan bir EP3 yüklemek GTi yüklemekten daha kolay bağlamında demek istedim ..
Parça bulmak, herhangi bir problemde hemen sonuç almak vs..

ÇALIŞKAN07
24-11-2011, 01:02
ümitciğim alamancımı olcan:D

kafam çok karışık abi bilmiyorum

Emir_b16a
24-11-2011, 01:05
amaç drag roll sa type r tercihim olur ama hala sınıfının lideridir golf cupralar falan daha güçlü muadilleridir golfün :)

ep3 ün ne malzeme kalitesi de golf e göre daha düşük

evin tek arabası olucaksa o araba golf olmalı bnce :)

ÇALIŞKAN07
24-11-2011, 01:07

Ep3'ün yeri ayrı zaten..

şuan zaten ep3 kullanıyorum ama golf gtı kullandım dün çok beyendim arabamı zaten satmak istiyorum onu alsamı yoksa typer satmakla hatamı yaparım bilmiyorum. kendi aracım ciddi derecede yürüyor hatta golfle denedik çok büyük far oluyor ama golf içinde de insan huzur buluyor artı turbo bir araç soft yazılım+filitre+eksoz ortalama kaç hp alırım birde ne kadara patlar bana ortalama

Selcuk_RoL
24-11-2011, 01:09
golf al kanka birde onun tadına bak bakalım:)

Ali Özdoğan
24-11-2011, 01:10
golf kalite ve rahatlık bakımından üstün olabilir fakat ep3 tam bir yarışçı

ÇALIŞKAN07
24-11-2011, 01:11
Golf gti nin turbosu cupradan daha kucuk ve golf cupradan daha agir o yuzden gti cupradan ustunluk saglayamaz....

Gti ep3 karsilastirmasinda ise gti kalite anlaminda ep3 u eziyor ep3 hizli arac ama tutbolanmadigi surece gti karsisinda peksansi yok

evet kalite anlamında ciddi ciddi eziyor bariz belli kalite konfor 10 numara ama güçte olsun yanında standart 200 hp golf yazılım filitre eksozla ne alınabilir acaba

ÇALIŞKAN07
24-11-2011, 01:12
golf al kanka birde onun tadına bak bakalım:)

kanka çok kararsızım ya

ÇALIŞKAN07
24-11-2011, 01:12
arkadaşım tabikide GTİ konfor,güvenlik,performans açısından... kısa bir örnek her iki araçta 200hp golf'e 5.000tl harcarsın 280-300hp olur aynı parayı type-r'a harcarsın en kralı 270hp olur... sonuç olarak: ALMAN...

çok haklısın sanırım

ÇALIŞKAN07
24-11-2011, 01:14

aynen manuelle cebelleşmiyosun yok vites kaçırdım yok cırtladı felan yarın tekrar bakıcam araca nasip bakalım

ÇALIŞKAN07
24-11-2011, 01:17
[QUOTE=gsi_club;2800439]çok zor bir seçim.ben golf 5 gti kullandim ve kullanimindan çok zevk aldim.konforlu bir araba.ben type r sürmedigim için birsey diyemiyorum ama sitedeki type r kullanan arkadaslarin arabasinin gidisine de sesinide bayiliyorum.
simdi burda önemli olan siz bu araci ne için almak istiyorsunuz?egerki konfor hiz daha yeni bir model istiyorsunuz golf 5 gti.yok ben atmosferik ve hizli araba kullanmak istiyorum derseniz type r derim.ama ben bu 2 model arasindan kesinlikle golf 5 gti alirdim.[/QUO

atmosferik için yeter artık demeliyim sanırım konfor ve hız diyip yoluma bakmalım böylesi daha hayırlı sanırım

ÇALIŞKAN07
24-11-2011, 01:20
amaç drag roll sa type r tercihim olur ama hala sınıfının lideridir golf cupralar falan daha güçlü muadilleridir golfün :)

ep3 ün ne malzeme kalitesi de golf e göre daha düşük

evin tek arabası olucaksa o araba golf olmalı bnce :)

tek araba olucak

ÇALIŞKAN07
24-11-2011, 01:21
birde arkadaşlar yakıt durumu nasıl typer göre benim aracım şehir içi normal kulanım ve gazlama yaptığım 50krş uzun yolda ise 35krş yakıyor golf gtı bu ne kadar değişir.

Emir_b16a
24-11-2011, 01:27
birde arkadaşlar yakıt durumu nasıl typer göre benim aracım şehir içi normal kulanım ve gazlama yaptığım 50krş uzun yolda ise 35krş yakıyor golf gtı bu ne kadar değişir.

10.7/6.2/7.9 l/Şehir içi/Şehir dışı/Karma fabrika verileri ddiğin rakamlara yakın yakışı var gti ında fabrika verisine göre ama kullanım tarzına göre de bu değişir

kelalper
24-11-2011, 08:05
Golf yazılım filtre downpipe ve egzost ile 250 hpleri bulur ama Stage 1 yazılım ile. Stage 2 lerde type R a el sallarsın.

BoraRS
24-11-2011, 08:50
Fiyatlara bakılırsa Cupra Golf V GTI' a göre daha mantıklı gibi geliyor bana. Verilen paralar, yapılan modlar ve alınan güçler ciddi farklı. Bu durumda Cupra' yı değerlendirmek daha mantıklı olacaktır.

Ancak illa Golf V GTI derseniz bir arkadaşımda vardı onun tecrübelerini paylaşayım. Sadece yazılımla 260 hp leri buluyor. Ancak yine de Kprolu güzel yürüyen bir tayyara kafa çıkaramıyor. 240 a kadar geride kalıyor ama sonra yakalayıp geçiyor. Downpipe ve güzel bir egzoz sistemi ve headers desteği ile 270 hp leri zorluyor. Bunun üzerine çok ciddi güçler alınabilecek egzantrikleri var piyasada. Ama çok pahallı. Resmen el yakıyor. Başlangıç seviyesi egzantrikleri 1500 Eurolardan başlıyor.

O zamanlar araştırmıştık. Yaklaşık 10.000 EUR gibi bir rakam yatırılırsa 300 hp + güçlere ulaşılabiliyor. Ama o paralara Cuprayla neler yapılabilir Gaddar Reşo kankam söylesin :D Aynı paralara Tayyarla neler yapılır Gaddar Bilal kardeşim de anlatabilir :D Gaddar diyorum çünkü o paralara cidden çok gaddar makinalar çıkartılabilir ortaya :)

Ondan sonra Kelalper ile 5. vites 1500 devirde basarsınız :D

kurtbil
24-11-2011, 10:32
Fiyatlara bakılırsa Cupra Golf V GTI' a göre daha mantıklı gibi geliyor bana. Verilen paralar, yapılan modlar ve alınan güçler ciddi farklı. Bu durumda Cupra' yı değerlendirmek daha mantıklı olacaktır.

Ancak illa Golf V GTI derseniz bir arkadaşımda vardı onun tecrübelerini paylaşayım. Sadece yazılımla 260 hp leri buluyor. Ancak yine de Kprolu güzel yürüyen bir tayyara kafa çıkaramıyor. 240 a kadar geride kalıyor ama sonra yakalayıp geçiyor. Downpipe ve güzel bir egzoz sistemi ve headers desteği ile 270 hp leri zorluyor. Bunun üzerine çok ciddi güçler alınabilecek egzantrikleri var piyasada. Ama çok pahallı. Resmen el yakıyor. Başlangıç seviyesi egzantrikleri 1500 Eurolardan başlıyor.

O zamanlar araştırmıştık. Yaklaşık 10.000 EUR gibi bir rakam yatırılırsa 300 hp + güçlere ulaşılabiliyor. Ama o paralara Cuprayla neler yapılabilir Gaddar Reşo kankam söylesin :D Aynı paralara Tayyarla neler yapılır Gaddar Bilal kardeşim de anlatabilir :D Gaddar diyorum çünkü o paralara cidden çok gaddar makinalar çıkartılabilir ortaya :)

Ondan sonra Kelalper ile 5. vites 1500 devirde basarsınız :D

komple egsoz,Fmic,yazılım,aem cai ile 270 ı gecıyor tfsi gti.Arkadasımın arabasının dynosunu foruma koymustum.270 ler zor degıl yani.Egzantrık flan da kullanılmasına gerek yok daha sonrası ıcınde.300+ ıcın 10.000 euro abartılı fıyat olmus.24 bin edıyor ki turboyu servısten sıfır alcam desen 5000-5500 lıra.Pıyasada cupra oldukca ıkıncı el k04 mutlaka olur.Revo sagolsun herkesı gt30 a tesvık ettı :)Yukarda yapılmıs ıslemler ustune k04+enjektor ve apr benzın pompası koyuluyor.Kaldıkı orjınal yuruyenı,frenlerı ile gti o guclerde sorunsuz kullanılabılen bır araba.Typer sesı solugu kendınce verımlılıgı ıle eglencelı olabılır ama rollıng odaklı bakılmıyorsa Gti ıle kıyaslayıp ustun oldugunu soylemek dogru olmaz

ÇALIŞKAN07
24-11-2011, 17:28
herkeze çok teşekkür ederim

i-vtec07
25-11-2011, 21:59
stock olarak hangisi daha iyi gidiyo peki?

kelalper
25-11-2011, 22:21
stock olarak Tayyar rahat geçer.

Arasts61
25-11-2011, 22:27
VW Golf Mk V GTI vs Honda Civic Type R - FastestLaps.com (http://www.fastestlaps.com/comparisons/vw_golf_mk_v_gti-vs-honda_civic_type_r_ep3_facelift.html)

kolaylık olsun..

ÇALIŞKAN07
27-11-2011, 01:37
inan bilmiyorum hiç stock type-R binmedim arasts61 nickli arakadaşımız paylaşmış. tşk ederim

İbrahim Erdem
27-11-2011, 22:54
ikisinin de tadı başkadır ama bence uçan ve spekülasyonlarla dolu ctr piyasasına bakınca daha donanımlı ve ucu açık motorlu bir gti tercihim olurdu.

ÇALIŞKAN07
27-11-2011, 23:09
evet ikiside bir birinden güzel CTR' ye devammmm

fatiii
27-11-2011, 23:15
bence golf 5 gti ep3 e göre çok çok daha iyi bir araç

EMRE KAAN
30-11-2011, 15:52
ben olsam kesinlikle gti alırdım araba donanım zengini ve yapılıcak harcanıcak paralara bakılırsa golf her konuda üstün olur golf chip egzost fitlre 270 280 hp lerde ve günlük kullanımda çok rahat binebilirsiniz

Erdem K.
30-11-2011, 16:35
güncel piyasada ep3 type r iyi bir tercih olur...

Görkem@ni@
30-11-2011, 17:00
VW Golf GTI - 270 HP (http://www.modifiyem.com/haber-vw-golf-gti-270-hp-4354.htm)

Şöyle bir örnek canlı örnek göstereyim ben size, araç Edirne' den. Linkteki halinin bilgileri zaten yazıyor. Şu an chip değiştirildi Revo chip var araçta. Stage 2 olması lazım. Birkaç yükleme daha yapılmış ve 350 hp civarı bir güç ortaya koyuyormuş. Son halinin listesi malesef yok bende.
Karar tabiki size ait, ancak ben olsam Golf GTI' ı tercih ederdim. Atmosferik turbolanmadığı zaman bir yere kadar gidiyor. Ancak turbo dünyası hakikaten çok farklı, uçsuz bucaksız :) Onun haricinde konfor ve donanım olarak GTI fazlasıyla sürücüsünü tatmin ediyor. Güvenlik de aynı şekilde.

vtecburac
30-11-2011, 17:11
ep3 type-RRR

-fatih-
30-11-2011, 20:30
her zaman GTI :)

Faruk_Vtec
30-11-2011, 20:33
type-R bılen bılır.. :hiihi:

Bulut Y.
30-11-2011, 20:35
biri atmo biri turbo :)

turbocumusun atmocu mu ?

CTR dedigin arac donanim fakirinin fakiri adinda da anlasildigi gibi bir yaris otomobilidir.

Golf GTI ise vw nin hizli hothatchlerinden biri herzamanki gibi alman konforu ve saglamligi on planda. Turbo olusuda diger arkadaslarin da bahsettigi gibi tune edilmesi acisindan onunu aciyor.

Ikisi cok farklilar hizli olmalarinin haricinde.

Ama bi soz var N/A is the best. :)

Faruk_Vtec
30-11-2011, 20:39
aynn :) bnu şoylede sorabılırız, konforcumusun performanscımı? :) modıfıyecı olup performansı seçmeyecek kışı tanımıorm.. :))

Bulut Y.
30-11-2011, 20:50
ha bide typer daha yakisikli :D

kadirsa
30-11-2011, 20:52
Anladığım kadarıyla Ümit performansla konforu bir arada istiyor o nedenle golf gti onun isteğine yakın gibi.

Honda'nın safkanları konfor ve donanım fakiri ama onlarsız da olmuyor, o nedenle bir zaman sonra ikinci bir araç istiyor yanında ;)

dark
03-12-2011, 22:38
Beklentilere bağlı bence (bu sitedete tartışma konusu olunca) :D
bi japonla bi alman ne zaman aynı keseye koyulabilirki herkez bunun farkında ama bence çaktırmıyor :D

typermelih
04-12-2011, 20:35
ben olsam golf alırdım turbo herzaman iyidir oynamak daha keyifli diye dusunuyorum

CDT19
05-12-2011, 09:58
ikiside güzel müdür:))