Orijinalini görmek için tıklayınız : ibiza cupra & ibiza sport tdi
yusufcan_k
25-11-2011, 22:52
ibiza cupra ve ibiza sport yani şu pd130dedikleri araç hakkında bildigimiz bilmedigimiz nelerdir mesela ben dış görünüş dışındaki farkları bilmiyorumd motoru olsun ic mekanı olsun yürüyeni vs bi farkı varmı birbirinden birileri yardım edebilir mi bu konuda bana?
BÜTÇEEMDE 35000 TL YE KADAR ÇIKABİLİRİM
Arasts61
25-11-2011, 23:10
http://www.fastestlaps.com/cars/seat...cupra_tdi.html
http://www.fastestlaps.com/cars/seat...tdi_sport.html
türkiye'dekiler bu versiyonlar mı?
tdipower
25-11-2011, 23:11
kurtbil görünce yazar :D
ogunozcan
25-11-2011, 23:35
enjektörler, turbo ve intercooler farklı.
ogunozcan
25-11-2011, 23:39
cupra 160 sport 130 orjınalde farklılıklarıda yukardakıler.
turboları farklı, emme manifoldları farklı , enjektörleri aynı, intercooler farklı.
ogunozcan
25-11-2011, 23:51
:icon_tup:cupranın enjektorler de farklı garantı :icon_tup:
içindede çok farkılıkılar var direksiyonunundan koltuklarına dışında tamponlarından stoplarına kadar farklı :) uykum geldi fazlasıda var ama yazamadım gözler gidiyor:heyoo::heyoo::heyoo:
:icon_tup:cupranın enjektorler de farklı garantı :icon_tup:
Enjektörleride farklı 2.0 tdi quatro a3 le ve 2.5 tdi 4 motion passat ile aynı enjektörleri kullanıyor cupralar :)
ogunozcan
26-11-2011, 01:14
Enjektörleride farklı 2.0 tdi quatro a3 le ve 2.5 tdi 4 motion passat ile aynı enjektörleri kullanıyor cupralar :)
kara trenden dolayı bılgımız saglam:D
enjektörler aynı arkadaşlar. turbo farklı intercooler farklı filtre sistemi ve emme manifoldu farklı. şanzıman oranları farklı. cupranın şanzımanı sporttan daha kısa. sıkıştırmaları farklı. ( biri 19 biri 19.5 )bunlar kimyasal farkları.
fiziksel farkları ise ön arka cupra tampon iç R logolu koltuklar r logolu direksiyon ve vites topuzu ve kadran rengi.
stock turbo ile yapılan işlemlerde kısa şanzıman ve daha fazla soguk hava sayesinde cupra daha hızlı oluyor. turbo büyütme işine girdiginiz takdirde ise roller değişiyor.
takılacak büyük turbo intercooler dp egzoz ve setupa uygun yazılım ile 250-260 hp arası güçler mümkün. egzantrik ve daha agresif bir yazılımla 300 hplere yaklaşıyor. daha fazlasını isterseniz de enjektör işine girmek şart.
bazı mesajlarda enjektör farklı yazılmış ama ben şase numaralarından girerek sorgulattıgım için emin konuşuyorum enjektörleri aynı.
böyle bir araç düşünüyorsanız da aracım satılık.
Enjektörlerin yedek parça kodu bile aynı beyler.
Motor olarak farklılıklarını yazdık zaten :)
enjektör konusunda ben çok hassasım özellikle adanalı arkadaşlar bilirler. bu sebeple cok saglam bir abimize sistemde şase numarası sorgulatarak enjektör kodlarına baktık. aynı oldugunu kesinlikle idda ederim yani :)
ogunozcan
26-11-2011, 10:05
[QUOTE=douu;2807068]enjektörler aynı arkadaşlar. turbo farklı intercooler farklı filtre sistemi ve emme manifoldu farklı. şanzıman oranları farklı. cupranın şanzımanı sporttan daha kısa. sıkıştırmaları farklı. ( biri 19 biri 19.5 )bunlar kimyasal farkları.
fiziksel farkları ise ön arka cupra tampon iç R logolu koltuklar r logolu direksiyon ve vites topuzu ve kadran rengi.
stock turbo ile yapılan işlemlerde kısa şanzıman ve daha fazla soguk hava sayesinde cupra daha hızlı oluyor. turbo büyütme işine girdiginiz takdirde ise roller değişiyor.
takılacak büyük turbo intercooler dp egzoz ve setupa uygun yazılım ile 250-260 hp arası güçler mümkün. egzantrik ve daha agresif bir yazılımla 300 hplere yaklaşıyor. daha fazlasını isterseniz de enjektör işine girmek şart.
bazı mesajlarda enjektör farklı yazılmış ama ben şase numaralarından girerek sorgulattıgım için emin konuşuyorum enjektörleri aynı.
dodo zamanında mehmet abının enjektorlerı cupranın kı ıle degıstırmek ıstemıstık fıyat alırken farklı oldugunu ogrenmıstık hatta sonradan yapmıs da olabılır mehmet abı
yusufcan_k
26-11-2011, 10:09
http://www.fastestlaps.com/cars/seat...cupra_tdi.html
http://www.fastestlaps.com/cars/seat...tdi_sport.html
türkiye'dekiler bu versiyonlar mı?
hiçbir bilgim yok Özgür abi o konuda ama inceliyorum siteyi :)
beklemekteyim Can abiyi :)
enjektörler, turbo ve intercooler farklı.
teşekkürler
cupra 160 sport 130 orjınalde farklılıklarıda yukardakıler.
peki aradaki fiyat farkı değer mi ?
turboları farklı, emme manifoldları farklı , enjektörleri aynı, intercooler farklı.
sağolasın abi bilgilendirme için
içindede çok farkılıkılar var direksiyonunundan koltuklarına dışında tamponlarından stoplarına kadar farklı :) uykum geldi fazlasıda var ama yazamadım gözler gidiyor:heyoo::heyoo::heyoo:
içindeki farklılıkları az cok biliyorum ama kafama takılan kısmı o kadar fiyat farkına değer mi ? yani o kadar fark var mı :)
enjektörler aynı arkadaşlar. turbo farklı intercooler farklı filtre sistemi ve emme manifoldu farklı. şanzıman oranları farklı. cupranın şanzımanı sporttan daha kısa. sıkıştırmaları farklı. ( biri 19 biri 19.5 )bunlar kimyasal farkları.
böyle bir araç düşünüyorsanız da aracım satılık.
abi yazdıkların için eline sağlık yorduk senide ama :) araba düşünüyorum senin aracında favorilerimde zaten genel olarakta bu yüzden açtım konuyu hem farklılıklarını görmek hemde gidiş olarak ne gibi bi farkı olur diye ? hangisini yüklediğimizde daha sağlam oluyo peki :) bide yukardada yazdıgım gibi FİYAT FARKINA DEĞER Mİ cupra yada sport?
http://b1111.hizliresim.com/r/u/rhtm.jpg (http://bit.ly/c25MCx)
160lık cupra
http://b1111.hizliresim.com/r/u/rhtv.jpg (http://bit.ly/c25MCx)
130luk ıbıza arasındaki farkı görüyosun görünüş olarak yürüründede baya fark var enjektörler farklı diyolar ama alakası yok farklı ne kadar yazsakta insanlar dvmlı bu konu üzerinde tartısıyolar ben en yakın zmnda enjektörlerin fotosunu cekip buraya koyucam .
cupranın şanzımanı sporttan daha kısa.. bu olayda cok doğru
yusufcan_k
26-11-2011, 10:23
kafamda baya şeyler oturmaya başladı :) peki asıl meselem :) hangisini daha güzel ve sorunsuz yürütürüz ?
örnek olarak 2 tane sport 1 tane cupra koyacagım ilan olarak :)
1) http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-seat-gt2260v-pd130-50054926/detay/#
2) http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-seat-ogretmenden-ibiza-tdi-sport-63687185/detay/
3) http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-seat-220-hp-1-9-tdi-seat-cupra-53611217/detay/
ilk ilan doğukan abinin aracı onu biliyoruzda mesela onunla cupra arasındaki fiyat farkı gibi :)
GokHan35
26-11-2011, 10:24
Kardesim fiyat farkına deger tabii ki de,yoksa alanlar neden o paraları vermşler cupraya herkes sport alırdı :) orjinal veya yapılı farketmez tipi cupranın cok hoş ufak detayları da cabası,ayrıca örnek canlı şahit oldugum için soyluyorum izmirde ki siyah av plaka cupra ne typer,ne s2000 dinliyo ufak dokunuslarla :) bence bi daha düşünün :)
dedigim gibi kimsenin aracına bir yorumum olamaz tabi ancak benim istedigim rakama bakarak cupra ile kıyaslama yaptıgın zaman mesela minimum 7-8 bin lira oynuyor arada. benim şu anda cupradan tek farkım iç mekanım mesela. iç mekan farkı içinde 7-8 bin lira çok para :)
yükledikten sonraki saglamlık için net birşey söylemeyim de youtube streetfire vimeo vs. bütün sitelerde video arattıgın zaman en hardcore modifikasyonların pd130 makinalara yapıldıgını göreceksin. tamamen aynı güçlerde cupra ve fr aynı hızdan rollinge başaladıgı zaman 200 lü hızlara kadar 1 boy civarı cupra öne cıksada 200 km hızdan sonra fr arkadan yıldırım gibi gelecektir :)
yani cupra donanım olarak falan cidden güzel iç mekan falan daha nezih ama minimum 7 bin lira fark ( o da felegin cemberinden geçmiş bir cupra ) deger mi biraz daha ciddi düşünmek gerekir. benim aracım niteliginde motor saglıgı ve temizlige sahip olan bir cupra aracımdan minimum 11 bin lira kadar pahalı. bu noktada karar tamamen sana kalıyor yani.
kafamda baya şeyler oturmaya başladı :) peki asıl meselem :) hangisini daha güzel ve sorunsuz yürütürüz ?
sunu söyleyeyim sana cupra için konusuyorum cupra sahibi olduğum için söylüyorum eşdeğer bi arayla kıyaslanmaz yakıt anlamında yürür anlamında konfor anlamında hani bi cok sey .izmire yolun düşerse canlı canlı görebilirsin:icon_tup:
bazı insanalra gülüyomda 130luk ıbıza 160lık cuprayı gectiğini yeni duyuyorum varsa deneyelim :)
GokHan35
26-11-2011, 10:27
bu cupraları neden üretmiş bu adamlar ya,ucuz ucuz binmek varken millet 40 bin lira para veriyo cupralara :)
ha bir de ince bir detay daha ogün senin mesajı atlamışım.
ben özellikle gittim şase numarasını sorgulattım cupra ile aynı enjektör var benim aracımda.
bütün pd130ların turbosu da garrett degil mesela. benim turbom da garrett.
yusufcan aracı alıp ciddi manada para harcayıp yürütecem diyosan eger pd130 almalısın. 250 hp üzeri güçler için pd130ların şanzımanları efsane hale geliyor.
Mehmet Gazihan
26-11-2011, 10:29
Cupra.. Bi adı var.. Az sayıda üretilmiş nadir bir araç.. sportdan farkları var, ince detaylar.. Freni coolerı stopu v.s.. Turbosu farklı pompası farklı beyini farklı v.s.
yusufcan_k
26-11-2011, 10:30
Kardesim fiyat farkına deger tabii ki de,yoksa alanlar neden o paraları vermşler cupraya herkes sport alırdı :) orjinal veya yapılı farketmez tipi cupranın cok hoş ufak detayları da cabası,ayrıca örnek canlı şahit oldugum için soyluyorum izmirde ki siyah av plaka cupra ne typer,ne s2000 dinliyo ufak dokunuslarla :) bence bi daha düşünün :)
gökhan abi bende onu diyorum işte :D ufak detaylara 7-8 bin tl eder mi ?
dedigim gibi kimsenin aracına bir yorumum olamaz tabi ancak benim istedigim rakama bakarak cupra ile kıyaslama yaptıgın zaman mesela minimum 7-8 bin lira oynuyor arada. benim şu anda cupradan tek farkım iç mekanım mesela. iç mekan farkı içinde 7-8 bin lira çok para :)
yükledikten sonraki saglamlık için net birşey söylemeyim de youtube streetfire vimeo vs. bütün sitelerde video arattıgın zaman en hardcore modifikasyonların pd130 makinalara yapıldıgını göreceksin. tamamen aynı güçlerde cupra ve fr aynı hızdan rollinge başaladıgı zaman 200 lü hızlara kadar 1 boy civarı cupra öne cıksada 200 km hızdan sonra fr arkadan yıldırım gibi gelecektir :)
yani cupra donanım olarak falan cidden güzel iç mekan falan daha nezih ama minimum 7 bin lira fark ( o da felegin cemberinden geçmiş bir cupra ) deger mi biraz daha ciddi düşünmek gerekir. benim aracım niteliginde motor saglıgı ve temizlige sahip olan bir cupra aracımdan minimum 11 bin lira kadar pahalı. bu noktada karar tamamen sana kalıyor yani.
doğukan abi en iyi sen anlıyosun beni :D 7-8 bin tl yi 2 koltuk bi direksiyon bi vitese bide R logosuna verilir mi :D
Cupra.. Bi adı var.. Az sayıda üretilmiş nadir bir araç.. sportdan farkları var, ince detaylar.. Freni coolerı stopu v.s.. Turbosu farklı pompası farklı beyini farklı v.s.
bu olay cok doğru ve daha ayzılmayan bi cok ekstra var. bu dizel anlamında kurtbil adlı arkadas bi cok bilgisi var diye düşnüyorum bilgi alın arkadastan uygun görürse kendisi:icon_tup:
tamamen öyle düşünme tabi yusuf. yani tamamen stok olarak aldıgın zaman aradaki fark gerçekten gözüne hoş gelir insanın. ama ne bilim piyasada cupra body'sine sahip olmayan bi fr kalmadı mesela. iç mekandaki fark eyvallah güzel o konuda asla bir itirazım yok ama maddiyata bakınca o farka degermi acaba orası da ayrı mesele :)
ibiza cupra ve ibiza sport yani şu pd130dedikleri araç hakkında bildigimiz bilmedigimiz nelerdir mesela ben dış görünüş dışındaki farkları bilmiyorumd motoru olsun ic mekanı olsun yürüyeni vs bi farkı varmı birbirinden birileri yardım edebilir mi bu konuda bana?
actığın konuda maddiyatını yaz kardesde insanlar ona göre yorum yapsınlar:icon_tup:
hacı ne yazim adamlar ne varsa yazmışlar bize birşey kalmamış daha :D
Kimse yazmamıs Cupra tdi ın frenleri 312mm ,sport tdi larda 288mm disk var önlerde.Ama sport alıp onu da değistirmek dert değil cünkü cupradakı 312mm lik disk ve sahip olduğu kaliperlerin aynısı mk1 TT,8L s3,leon topsport un üzerinde de var.Çıkmacıdan alınıp takılabılınır
yusufcan_k
26-11-2011, 10:36
bazı insanalra gülüyomda 130luk ıbıza 160lık cuprayı gectiğini yeni duyuyorum varsa deneyelim :)
bu konu hakkında diyebileceğim hiçbirşey yok :)
bu cupraları neden üretmiş bu adamlar ya,ucuz ucuz binmek varken millet 40 bin lira para veriyo cupralara :)
konuyu açmak ve bilgi almak işte bütün mesele bu abi :D :D :D :icon_wack
yusufcan aracı alıp ciddi manada para harcayıp yürütecem diyosan eger pd130 almalısın. 250 hp üzeri güçler için pd130ların şanzımanları efsane hale geliyor.
abi o kadar hayvan gibi yüklemek değilde yinede yürüyecek türden olacak yani :) 250 hp yi almak ne kadar kolay ne kadar zor fazla bilgim yok ama yinede bi 130 luk olsa 220 230 arası bir güç için uğraşırım :)
iç mekanla başladık şimdi işin içine freni cooler ı turbosu beyni bile girdi :D
bu olay cok doğru ve daha ayzılmayan bi cok ekstra var. bu dizel anlamında kurtbil adlı arkadas bi cok bilgisi var diye düşnüyorum bilgi alın arkadastan uygun görürse kendisi:icon_tup:
kendisi görür konuyu yazar umarım :)
eyvallah sağolasın ama herkes yazmış olanı bıtenı ıcımde kaldı resmen :D
PD130 Şanzumanı Varsa Benim Cupranın Orj. Şanzumanı ile takas ederim..
bu memlekette dizel konusunda en çok başarı elde etmiş en cok adını duyurmuş adamdır mehmet gazihan tartışmasız. bu yaptıgı yorumdan anladıgım şey tamamen benim anlatmak istedigim şeyler aynı mesela.
mehmet gazihan 1.9tdi motorlardan dünya üzerinde alınan en büyük gücü aldı. bu cümleden anladıgım kadarıyla mehmet pd130 şanzımanı kullanarak vites atma sayısını düşürmek ve daha iyi süreler yapmak istiyor. yanlışta anlamış olabilirim ama cupra şanzımanının fr şanzımanıyla degiştirilmesinin tek sebebi bu olabilir bana göre :)
yusufcan_k
26-11-2011, 10:38
35000 tl kadar bir bütçem var hem okula gitcem hemde gazlamak için :)
bu konu hakkında diyebileceğim hiçbirşey yok :)
konuyu açmak ve bilgi almak işte bütün mesele bu abi :D :D :D :icon_wack
abi o kadar hayvan gibi yüklemek değilde yinede yürüyecek türden olacak yani :) 250 hp yi almak ne kadar kolay ne kadar zor fazla bilgim yok ama yinede bi 130 luk olsa 220 230 arası bir güç için uğraşırım :)
iç mekanla başladık şimdi işin içine freni cooler ı turbosu beyni bile girdi :D
kendisi görür konuyu yazar umarım :)
yusufcan hayvan gibi yüklemek degil diyosun da zaten egzoz intercooler güzel bir yazılım ile 195 hpleri falan alıyorsun araçtan. 220-230 hpler inanılmaz derecede kolay.
yusufcan_k
26-11-2011, 10:42
yusufcan hayvan gibi yüklemek degil diyosun da zaten egzoz intercooler güzel bir yazılım ile 195 hpleri falan alıyorsun araçtan. 220-230 hpler inanılmaz derecede kolay.
abi hayvan gibi derken mesela Mehmet Gazihan ın polosu gibi düşün :D
cupra da sportta Türkiyede zaten sayısı belli modeller.İşin aslı olay tamamen maddiyata bakıyor.Bütçeye uydugu sürece Cupra almak daha mantıklı geliyor bana.Aralarındaki farklar kapatılmaya calısıldığı zaman zaten öyle 3-4 liralık farklar değil daha fazlası cıkıyor.Yurt dışında adamlar cupraya deli gibi para vermiyorlar çünkü adamlar ya drag için araba hazırlıyorlar ya da pist için.Buna bağlı olarak da arabada zaten bir çok parça değisiyor sökülüyor.Gidip cupra almanın da mantığı kalmıyor
GokHan35
26-11-2011, 10:43
gökhan abi bende onu diyorum işte :D ufak detaylara 7-8 bin tl eder mi ?
doğukan abi en iyi sen anlıyosun beni :D 7-8 bin tl yi 2 koltuk bi direksiyon bi vitese bide R logosuna verilir mi :D
kardesim olay sadece 2 koltuk bi r logosu olsaydı herkes dusunebilirdi sanırım bu durumu,cuprayı da kimse almazdı,bi araba almadan önce her yönden iyi düşün,ucuza almak işine geliyosa verdiğin para kadar arabaya binersin bu işler böyle ha bu diğer arac kotu demek değil yanlış anlaşılmasın,o da cok guzel bi arac ama cupra onun abisi konumunda kalır denk araclar değiller :)
bekir pasaoğlunuda unutmayalım onunda güzel dereceleri var biliyoruzki:)
yusufcan_k
26-11-2011, 10:45
cupra da sportta Türkiyede zaten sayısı belli modeller.İşin aslı olay tamamen maddiyata bakıyor.Bütçeye uydugu sürece Cupra almak daha mantıklı geliyor bana.Aralarındaki farklar kapatılmaya calısıldığı zaman zaten öyle 3-4 liralık farklar değil daha fazlası cıkıyor.Yurt dışında adamlar cupraya deli gibi para vermiyorlar çünkü adamlar ya drag için araba hazırlıyorlar ya da pist için.Buna bağlı olarak da arabada zaten bir çok parça değisiyor sökülüyor.Gidip cupra almanın da mantığı kalmıyor
ben sadece yaparsak roll e çıkarım onun dışında 20 km lik okul yolu düz gider modunda olurum genelde :)
kardesim olay sadece 2 koltuk bi r logosu olsaydı herkes dusunebilirdi sanırım bu durumu,cuprayı da kimse almazdı,bi araba almadan önce her yönden iyi düşün,ucuza almak işine geliyosa verdiğin para kadar arabaya binersin bu işler böyle ha bu diğer arac kotu demek değil yanlış anlaşılmasın,o da cok guzel bi arac ama cupra onun abisi konumunda kalır denk araclar değiller :)
abi 35000 tl ye kadar verebilirim :) öyle söyleyim yani
bekir pasaoğlunuda unutmayalım onunda güzel dereceleri var biliyoruzki:)
evet cok iyi biliyoruz şero ama senin de bilmen gereken bişey var bekir paşaoglunun aracı da FR ;)
Görsel olarak farklar var mı peki cuprayla fr arasında?
Dark'ın cuprasının farlar mercekli panjurlar petekli izmirdeki siyahta bunlar yok mesela?
Fiyat konusu tartışılır ama 30-40 hp için 10.000TL fazla vermezdim ben.
GokHan35
26-11-2011, 10:52
Fırsatın varsa kardesim git Adanada ki arkadasın aracına bi bin,ondan sonra gel seni misafir edelim av cupraya bin ondan sonra diğer araclara karsı görüşünü bu konuda bildirirsin ;)
ogunozcan
26-11-2011, 10:52
örnek olarak 2 tane sport 1 tane cupra koyacagım ilan olarak :)
1) Seat Ibiza 1.9 TDi Sport 2004 Model 25.000 TL Sahibinden satılık ikinci el Siyah renk - 50054926 (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-seat-gt2260v-pd130-50054926/detay/#)
2) Seat Ibiza 1.9 TDi Sport 2005 Model 29.000 TL Sahibinden satılık ikinci el Füme renk - 63687185 (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-seat-ogretmenden-ibiza-tdi-sport-63687185/detay/)
3) Seat Ibiza 1.9 TDI Cupra 2006 Model 32.500 TL Sahibinden satılık ikinci el Sarı renk - 53611217 (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-seat-220-hp-1-9-tdi-seat-cupra-53611217/detay/)
ilk ilan doğukan abinin aracı onu biliyoruzda mesela onunla cupra arasındaki fiyat farkı gibi :)
ıkı aracta tanıdıklarımız aracları zaten bu ılanlar dısında baska arac yok zaten toplasan 3 5 tane
ha bir de ince bir detay daha ogün senin mesajı atlamışım.
ben özellikle gittim şase numarasını sorgulattım cupra ile aynı enjektör var benim aracımda.
bütün pd130ların turbosu da garrett degil mesela. benim turbom da garrett.
aynen sanzuman olarak 130lukların sanzumanlar daha ıı ama sole bısı var 130 luk olanlar da cupra parcaları alıp onları guncellıyo onun bence cupra herzman ıyıdır dıe dusunuyorum.zten daha da yukluceksen cuprada bıyere kadar:D
cupraların orjinallerinden de mercekli far cıkmaz. görsel farkları yazayım. ön arka tampon ve jant. içinin farkları da koltuklar direksiyon vites topuzu ve kadran rengi. aynı paraları harcayınca öyle 30-40 hp gibi de bir fark olmaz.
yusufcan koydugun ilanlardan birincisi benim aracım. 2.si cok sevdigim bir abim olan varol abimin aracı. 3.sü ise şöyle söyleyim sahibinden.com'da aracın sag tarafı haşat halde 17 bin liraya ilanı vardı. gerisini sen hesap et.
ogunozcan
26-11-2011, 10:57
Görsel olarak farklar var mı peki cuprayla fr arasında?
Dark'ın cuprasının farlar mercekli panjurlar petekli izmirdeki siyahta bunlar yok mesela?
Fiyat konusu tartışılır ama 30-40 hp için 10.000TL fazla vermezdim ben.
gorsel olarak yazıyım herseyı,
darkın aracındad aonceden o farlar yoktu servısten sonra alındı.
cok fark var ya:D
dou anteptekı nasıl varmı bılgın
ogunozcan
26-11-2011, 10:58
yusufcan koydugun ilanlardan birincisi benim aracım. 2.si cok sevdigim bir abim olan varol abimin aracı. 3.sü ise şöyle söyleyim sahibinden.com'da aracın sag tarafı haşat halde 17 bin liraya ilanı vardı. gerisini sen hesap et.
sarı zaten tıpıne baksan anlasır tarza ya:D
ChtArdARSL
26-11-2011, 11:00
Bende Pd mı yenı aldım sayılır cok memnum parcaları topluyorum,
Ama dersenkı bende cuprayı tercıh ederım.. daha farklı duryor sankı hosuma gıdyor benım aractan..
gorsel olarak bende cupra tampon ön,orjınal merceklı farlar var tek eksıgım stop ve arka tampon..
16 17 den galeri ilanı olan vardı birtane Ankara'da o olabilir.
Eski sahibide foruma üyeydi sanırım.
zır stok. varol abimin aracı. binip kullanma gezme şansım oldu. gerçekten güzel ve temiz bi araç. ama fiyatı biraz yüksek :rolleyes: coilover dışında tamamen stok araç çünkü.
o araç degil oguz. o mehmetelt nickli mehmetin aracı. o araç pert kayıtlı. fazlaca hikayesi var onunda. varol abinin aracı o deil.
evet cok iyi biliyoruz şero ama senin de bilmen gereken bişey var bekir paşaoglunun aracı da FR ;)
fr olması neyi değiştiriyo dou adam motoru açmış herseyini değiştirmiş nos basıyo ;)
ve kalkıp orjinal cupraylamı deniycek aynı o araaya yapılanları cupraya yapıldığı zmn arasındaki farkı cözebiliyomusun:icon_tup:ne olur sence?
ogunozcan
26-11-2011, 11:05
aynen o arac baska varol emmının aracı deıl
ogunozcan
26-11-2011, 11:06
gercı sole bısıyde var uygun bı pd130 alıp cupra alıcagın parayı motora harcasan guzel bısı de olur bence
fr olması neyi değiştiriyo dou adam motoru açmış herseyini değiştirmiş nos basıyo ;)
ve kalkıp orjinal cupraylamı deniycek aynı o araaya yapılanları cupraya yapıldığı zmn arasındaki farkı cözebiliyomusun:icon_tup:ne olur sence?
ben denk gücümdeki cuprayı 200den sonra duruyomuş gibi geçtim şero. ben denemedigim yapmadıgım görmedigim birşey yapmadım. aracınla denk güçte bir frla denersen bir gün anlarsın ne demek istedigimi ;)
gercı sole bısıyde var uygun bı pd130 alıp cupra alıcagın parayı motora harcasan guzel bısı de olur bence
mesela o zaten. anlatmaya çalıştıgım şey trde artık cupra body kit'e sahip olmayan fr kalmadı. iç mekan farkı dışında tamamen bütün araçlar cupra gibi görünüyor. aradaki farklar minimum 8-9 bin lira. buna degmez diyorum.
yusufcan_k
26-11-2011, 11:12
Fırsatın varsa kardesim git Adanada ki arkadasın aracına bi bin,ondan sonra gel seni misafir edelim av cupraya bin ondan sonra diğer araclara karsı görüşünü bu konuda bildirirsin ;)
ankara-adana-izmir-ankara :D biraz kasar gibi beni sanki görüş için :D
o sarı hakkında zaten pek hoş şeyler duymamıştım :)
zır stok. varol abimin aracı. binip kullanma gezme şansım oldu. gerçekten güzel ve temiz bi araç. ama fiyatı biraz yüksek :rolleyes: coilover dışında tamamen stok araç çünkü.
stock araca o fiyat fazla değil mi peki :o
çok tehlikeli şeyler olur gibime geliyor :D
ben denk gücümdeki cuprayı 200den sonra duruyomuş gibi geçtim şero. ben denemedigim yapmadıgım görmedigim birşey yapmadım. aracınla denk güçte bir frla denersen bir gün anlarsın ne demek istedigimi ;)
nerden biliyosun denemediğimi mesela 2260 cuprayada ıbızayada takılmış halde bi cok insanla denedim mesela örnek dr ecu fast alper bey kahverengi olan arac bi sor sorustur denediğimizde sonuc ne oluyomuş ama cok isterim denemek dersen buyur gel izmire deneyelim :icon_tup:
aynen benım arabayı herkes cupra sanıyor arkayada cupra yazısı yapmıslar nıyeyse:D
ama yurumeyık :D:D
ogunozcan
26-11-2011, 11:14
mesela o zaten. anlatmaya çalıştıgım şey trde artık cupra body kit'e sahip olmayan fr kalmadı. iç mekan farkı dışında tamamen bütün araçlar cupra gibi görünüyor. aradaki farklar minimum 8-9 bin lira. buna degmez diyorum.
icinide daha estetık yaparsın para olduktan sonra arkaları sok onlere ıkı tane yarıs koltugu tak omp bı dıreksıyon al sana combo fatalıty:D
aynen benım arabayı herkes cupra sanıyor arkayada cupra yazısı yapmıslar nıyeyse:D
ama yurumeyık :D:D
bilader yanlardada var cupra yazısı:icon_tup:
ogunozcan
26-11-2011, 11:16
pekı bısı sorucam su anda tr dekı en donanımlı herseyı ıle olan cupra ılk sahıbı hakan sımdı kı sahıbı dark kardesımın aracı mı??
pekı bısı sorucam su anda tr dekı en donanımlı herseyı ıle olan cupra ılk sahıbı hakan sımdı kı sahıbı dark kardesımın aracı mı??
evt dark emrenin aracı diye biliyorum
bunuda belirtmeden egcemiycem 2260 taktım diyen adamları cok iyi biliyorum mesela otobanda yağ boşaltması gibi:)
ogunozcan
26-11-2011, 11:20
zaten sole bısı su anda cupra almak ısteyen bırı alamaz :D yok pıyasada cok ıyı para verılırse ancak kullananlar satabılır:D
GokHan35
26-11-2011, 11:20
ankara-adana-izmir-ankara :D biraz kasar gibi beni sanki görüş için :D
biliyorum kardesim mübalağa yaptım zaten,shero nickli arkadasa söyle aracının detaylı resim ve videolarını göndersin sana o da yeterli olur zaten gelmene gerek kalmaz :) bide o arada ki para farkını pd130 u yukleyerek kullanırım super olur :D falan gibi bi dusunce yanlış olur öyle bi dunya olsaydı ülke olarak 106 gti alırdık 15 er milyara 50,100,200 milyarlık harcama yapıp ferrariye kadar işin ucunu dayatırdık :p demek istediğim olay bu araba her yönden daha üstünmüş ki fiyatı yuksek bi farkı var yani alabilen cuprayı tercih etmiş alamayan pd 130 u bu kadar basit.. yani sen 35000 tl paranın 25000 ini pd130 a vermek yerine tamamını cuprada kullan sonra ugrasma,eminim ki pd130 u anlatan arkadaslarda araba alcakları zaman butceleri biraz daha yukarda olabilseydi cuprayı tercih ederlerdi,dürüst olmak lazım ;)
yusufcan_k
26-11-2011, 11:21
zaten sole bısı su anda cupra almak ısteyen bırı alamaz :D yok pıyasada cok ıyı para verılırse ancak kullananlar satabılır:D
hepsi zaten DARK yüzünden oldu :D benzinlikte aşık etti kendine bide yolda gidişini görünce tamam dedim :D
ogunozcan
26-11-2011, 11:21
bosuna yormayın kendınızı zaten alamk ıstıosada cupra yok satılık D:
kimsede yanlıs anlamasın benim arabam satılık deyil bi zmnlar satılıktı .
ogunozcan
26-11-2011, 11:22
hepsi zaten DARK yüzünden oldu :D benzinlikte aşık etti kendine bide yolda gidişini görünce tamam dedim :D
bıde sursen ruyalarına gırer ozman harbı ben emre kaandayken kullanmıstım guzel acayıp mutlu ve haz verıcı bı arac.
gökhan arkadaşına destek olmak tarzında konuşuyosun. araç alacagım zaman 30 bin lira bütçem vardı ve cupra da alabilirdim. ama ben fr aldım. güzel yorumlarını kendine sakla bence ;)
ha bu arada pd tdi makinalarla kimse bizim kadar haşır neşir deildir bence. sırf adanada 10 adet pd tdi araç var.
GokHan35
26-11-2011, 11:25
gökhan arkadaşına destek olmak tarzında konuşuyosun. araç alacagım zaman 30 bin lira bütçem vardı ve cupra da alabilirdim. ama ben fr aldım. güzel yorumlarını kendine sakla bence ;)
Ben mantık cercevesinde konusuyorum,arkadasıma destek olmama ihtiyacı yok zaten cok özel bi aracı var şahin pazarlamıyoz burda,aylardır satmaya calışıp her fırsatta dile getiren ben değilim guzel fikirlerimi bilgi sahibi olmayan arkadaslarla paylaşıyorum,kendime saklıcak olsaydım forumda takılmazdım ;)
ogunozcan
26-11-2011, 11:26
ha bu arada pd tdi makinalarla kimse bizim kadar haşır neşir deildir bence. sırf adanada 10 adet pd tdi araç var.
keske bende alsaymısım ya cok kafamı sıcıyım dedım ya.peteklerıne kurban
Ne fark var donanım olarak ?far haricinde
ogunozcan
26-11-2011, 11:28
Ne fark var donanım olarak ?far haricinde
farlar pek onemlı deıl,
orj olarak fren dısklerı farklı,ıcınde farklılık varmı hatırlamıyorum bende o yuzden sordum
kardesim boşver sen cupra ıbızayı burası karısıyo:))) mami abiyi ara 130luk golf var suan kandır elinden al:))) 4 kapı fr kadar gideri var:):))hahaha
GokHan35
26-11-2011, 11:33
yusufjan kardesim bu kadar konustuktan sonra bu 2 aractan 1 ini almazsan yaktım seni hahah :D
amortisörleri odun gibi bütün çukurları hissediyo. onun dışında güzel araç. cupra,sport fark etmez temizi olsun yeter ikiside alınabilir. cupranın içi güzel.
ankaradakı cupra tdı ın alındıgındakı donanım farkı 312mm lık orjınal frenlerın opsıyonel olarka gelen seat sport (ap racing) 4 pıstonlu kalıper ve disklerle degıstırılmesı.Onun dısında bır farklılık yok.
amortisörleri odun gibi bütün çukurları hissediyo. onun dışında güzel araç. cupra,sport fark etmez temizi olsun yeter ikiside alınabilir. cupranın içi güzel.
allah kimleri görüyorum burda ıbızası vardı bi zmnlar arkadasında daha güzel yanıtlar sor yusuf tuncer abine :hahaha:tuncer nerelerdesin sen beya:icon_tup:
allah kimleri görüyorum burda ıbızası vardı bi zmnlar arkadasında daha güzel yanıtlar sor yusuf tuncer abine :hahaha:tuncer nerelerdesin sen beya:icon_tup:
müdür sen yoksun biz aynı yerdeyiz. :)
ogunozcan
26-11-2011, 11:40
bu arada ılk zmanlar aracı alırsan cok mazut yakarsın gazlamaktan hbrın olsun :D sakın az yakıyo deme
yusufcan_k
26-11-2011, 11:41
yusufjan kardesim bu kadar konustuktan sonra bu 2 aractan 1 ini almazsan yaktım seni hahah :D
gökhan abi şero abi satmıyo :D düzgünde cupra yok :) olanda patlamış geçmişi güzel değil :D sport aramaktayız şu an şero abi satana kadar :D :D
sport amortisörleri takalım kırma arac yapsak olmaz mı :D :)
onada soru bombardımanına tutcam sonunda abi :D
bi vtec veya gti tarzı araçlar kullandıktan sonra istediğin kadar bas mazotu kokluyomuş bu dersin. :) çok mantıklı arabalardır ufak paralara güzel güçler alırsın. piston istemez egzantrik istemez. 1,5 - 2 liraya hemen 200 hp ye yaklaşı veriri :)
sport amortisörleri takalım kırma arac yapsak olmaz mı :D :)
yok naparsan yap o takurtuyu kesemiyosun.
yusufcan_k
26-11-2011, 11:46
bi vtec veya gti tarzı araçlar kullandıktan sonra istediğin kadar bas mazotu kokluyomuş bu dersin. :) çok mantıklı arabalardır ufak paralara güzel güçler alırsın. piston istemez egzantrik istemez. 1,5 - 2 liraya hemen 200 hp ye yaklaşı veriri :)
valla ecoboost focus kullandıktan sonra az yakacagı kesindir :)
yok naparsan yap o takurtuyu kesemiyosun.
müdür konuş bilader:icon_tup:daha neye gülüyom biliyonmu cooper s alıp neye koşcaktın:hahaha:
2 tane 2260 taktım
*ilki tamirliydi otobanda sıkarken turbo patladı
*hemen iade ettim
*başka aldım onunla da kullandım hiçbir sıkıntı olmadan
*:D
*şeroya de ki turbonu almadan önce kime yalvarıyodun turbosunu satsın diye de
hayrolaa dou arkamızdandamı konusmaya basladın ayık ol aslan derdin varsa yüzümüze söyle terbiyesizliğin lüzumu yok o zmn satıyodun sen bende kac para olur bilader dedim bedavayamı vericektin bana versende almam zaten beni tanıyan bilir haramla sunla bunla işim yok ama bak surdan herkes görsün diye yazıyorum yusuf al arabanı 2260 yedek de almıstım sana hediye göndericem kardesim:icon_tup:
müdür konuş bilader:icon_tup:daha neye gülüyom biliyonmu cooper s alıp neye koşcaktın:hahaha:
cooper s aldık müdür de a.a koşamadan sattık.:):)
cooper s aldık müdür de a.a koşamadan sattık.:):)
:hahaha::hahaha::hahaha:yaaa yengeye helal olsun
yine söylüyorum benim arabam satılık deyil
2 tane 2260 taktım
*ilki tamirliydi otobanda sıkarken turbo patladı
*hemen iade ettim
*başka aldım onunla da kullandım hiçbir sıkıntı olmadan
*:D
*şeroya de ki turbonu almadan önce kime yalvarıyodun turbosunu satsın diye de
hayrolaa dou arkamızdandamı konusmaya basladın ayık ol aslan derdin varsa yüzümüze söyle terbiyesizliğin lüzumu yok o zmn satıyodun sen bende kac para olur bilader dedim bedavayamı vericektin bana versende almam zaten beni tanıyan bilir haramla sunla bunla işim yok ama bak surdan herkes görsün diye yazıyorum yusuf al arabanı 2260 yedek de almıstım sana hediye göndericem kardesim:icon_tup:
evet şero yazdım :) yalan mı ? arkanda konuşmuyorum. sen arkamdan konuşuyorsun asıl. sen yazmadın mı sor douya kaç tane turbo patlatmış diye ? kaç tane turbo patlatmışım ? söyle de kendi arabam hakkında bilmediklerimi ögreneyim senden.
ben çözemedim arkadaş kimin tavuguna kışt dedim ben de arabam hakkında bu kadar atılıp tutuluyor. her gören her yorum yapan bişey söylüyor. biri der ki turbo patlatıp duruyomuş. biri derki orası şöyleymiş burası böyleymiş. 7000 km boyunca buldugu her fırsatta gazlayarak 10 gram bile yag eksiltmeyen kaç tane ibiza var memleketten sorarım herkese. arabamla ilgili yorum yaparken veya birisine bişeyler anlatırken birazcık saygılı olun allah aşkına.
ha bi de şero aslanlı kaplanlı konuşma dikkat et konuşmalarına. 1 yaşta olsa büyügüm senden saygısızlıga gerek yok.
bır avuc pd ve sahıbı var b de bırbırınıze mı gıryosunuz dagıtmayın konuyu :)
pd satılık var mı sağda solda bildiğiniz.
ha bir de bak eger varsa bir sıkıntın bu forum bıktı artık tartışmadan kavgadan. 0507 755 93 01 numaram. ara konuş anlat derdini. ama saygı çerçevesinden cıkmadan.
arkadan atıp tutmayla olmaz. benim turbocunun hatasından kaynaklanan bir sıkıntı yaşayıp otobanda turbo kırdıgımı bir cok adam bilir bu sitede. ama sonrasında hemen bir turbo alıp taktıgımı ve aracı yürüttügümü de bilirler. 2 saatlik işi var aracımın problem yok benim için yine yaparım. hala o kadar iddalıysan, hala atarın cok büyükse eger atlar gelirsin geçer gidersin.
evet şero yazdım :) yalan mı ? arkanda konuşmuyorum. sen arkamdan konuşuyorsun asıl. sen yazmadın mı sor douya kaç tane turbo patlatmış diye ? kaç tane turbo patlatmışım ? söyle de kendi arabam hakkında bilmediklerimi ögreneyim senden.
ben çözemedim arkadaş kimin tavuguna kışt dedim ben de arabam hakkında bu kadar atılıp tutuluyor. her gören her yorum yapan bişey söylüyor. biri der ki turbo patlatıp duruyomuş. biri derki orası şöyleymiş burası böyleymiş. 7000 km boyunca buldugu her fırsatta gazlayarak 10 gram bile yag eksiltmeyen kaç tane ibiza var memleketten sorarım herkese. arabamla ilgili yorum yaparken veya birisine bişeyler anlatırken birazcık saygılı olun allah aşkına.
ha bi de şero aslanlı kaplanlı konuşma dikkat et konuşmalarına. 1 yaşta olsa büyügüm senden saygısızlıga gerek yok.
simdi gelelim büyüklüğe büyüklükle ne alakası simdi bu konunun yeri gelir aslan yeri gelir kaplan oluruz bunu sen dert etme benim arabamı satma gibi bi olasılığım yok olamazda bu satten sonra anlatabildimmii bidaha benima rkamdan sakın ev sakın konusma ben senin turbo sordum kac para istiyosun diye ve olmadı gittim 2 tane sıfır aldım taktım mutluyum 2 tane kırdım demedinmi simdi senn bak demmekki kırmışın bana sordu abi anlatırmısın hersyei dedi bende yusuf anlattım su su bu bu diye kimsenin arabasında gözüm yok cok şükür bidaha konusma benim arkamda büyük kardeşim:cool:
senin ve senin arabanla benim hiç işim olmaz aramak isteyen arar sıkıntı yok
pd satılık var mı sağda solda bildiğiniz.
var tuncer ben satıyorum.
bır avuc pd ve sahıbı var b de bırbırınıze mı gıryosunuz dagıtmayın konuyu :)
aynen öyle bi arkadasımız acıyo konuyu konu acıldığında araba satılmaya çalışılmaz sadece arkadas bilgilendirilir diye düşünüyorum:D
var tuncer ben satıyorum.
senin aracını biliyorumda mesafe uzak.
yusufcan_k
26-11-2011, 12:17
şimdi size konuyu özetlemek gerekirse douu shero daha yazmadığım bi sürü kişi hakkında herkese soruyorum ben sadece 1 2 kişiyle kısıtlı kalmadı kurtbil abiyede mehmet abiyede herkesede sordum herkeste bildiklerini anlatıyor ve 1 2 kişi dışındada arabası hakkında dogru bilgi veren yok doğruyu söyleyenlerde zaten bu posttan dolayı gocunmaz etmez ;) burdaki pd sahiplerinden hiçbirini DARK hariç yüz yüze tanımam anca bu verdiğiniz bilgilerdir ama gerçekten bir gerçek var ki kimse arabasına kötü demiyor kötü olsa bile..
binilmesi gereken bi araç mutlaka. keyifli yakışıklı içi dolu araba. günümüz şartlarında en mantıklı araç.
yusufcan_k
26-11-2011, 12:55
binilmesi gereken bi araç mutlaka. keyifli yakışıklı içi dolu araba. günümüz şartlarında en mantıklı araç.
az yakar çok kaçar dedikleri düzen bu olsa gerek galiba :)
ogunozcan
26-11-2011, 12:58
aynen guzxel bısı bulursan al keyıflı keyıflı bın az yakar cok kacar bu ıste.
ark sıkıntıları bıtakım seylerı olanlarda nıe bole bı anda herkez bısıylerı duysun gorsun gıbısınden olay halıne getırırkı,bı sıkıntı sorun varsa pm den veya telden halledın herkezın herseyı bılmesıne gerek yok bence.
sozum meclısten dısarı genelleme yaptım
GokHan35
26-11-2011, 15:06
şimdi size konuyu özetlemek gerekirse douu shero daha yazmadığım bi sürü kişi hakkında herkese soruyorum ben sadece 1 2 kişiyle kısıtlı kalmadı kurtbil abiyede mehmet abiyede herkesede sordum herkeste bildiklerini anlatıyor ve 1 2 kişi dışındada arabası hakkında dogru bilgi veren yok doğruyu söyleyenlerde zaten bu posttan dolayı gocunmaz etmez ;) burdaki pd sahiplerinden hiçbirini DARK hariç yüz yüze tanımam anca bu verdiğiniz bilgilerdir ama gerçekten bir gerçek var ki kimse arabasına kötü demiyor kötü olsa bile..
Kardesim maalesef bu işler hep böyleydi böyle de olmaya devam edicek emin olabilirsin,o yuzden çok klişe bi laf soyleyim sana lafla peynir gemisi yurumez,sen paranı cebine koycan varsa cok guvendiğin anlayan bi arkadasın kalkcan gitcen sana en duzgun gelen arabayı incelicen kafana yatıyosa alcan bunun baska bi yolu yok maalesef,boşa masraf yapmayım forumda sorgularım mantıgı kimsenin işine yaramaz hatta daha cok masraf yaptırır,kimi sevdiği arkadasının arabasını poh pohlar kimi sevmediği insanın arabasını güzelse bile kötüler işin içine duygular girer,inat girer sana yazılanın bi faydası olmaz anca oku oku gözlerini yorarsın..pd130 ve cuprayla ilgili yeterince bilgi edinmişsindir sanırım bi arac bul,niyetlen ve git bak,baktır..şimdiden hakkında hayırlısı olmasını dilerim..
cupra cupradır.. motorlar hernekadar aynı gibi olsada ufak detaylar farklı. belli bi guce kadar kısa sanzıman iyidir.. ama o guc uzerinde daha uzun sanzıman daha keyifli olacaktır. Yalnız cupra gunluk kullanımda ömür törpüsü.. inanılmaz sert bi araç.. acayip yorucu ve konforsuz bi arac.. fr daha yumusak ve gunluk daha uygun..
EMRE KAAN
30-11-2011, 15:05
artık eskisi gibi cupra tdi kullanıcısı olarak gerekli açıklamaları bendende alabilirsiniz :):):D konu tartışma boyutuna geçmiş ki neyin iddaası yapılıyo anlamadım ki şunuda söylemeliyimki dou 2260 ı taktıktan sonra beni hiç geçemedi bunu o gece herkeste gördü .saygılar
az yakar çok kaçar dedikleri düzen bu olsa gerek galiba :)
Cuprayı incelemek istersen ulaş bana :) Beraber bakar farklara muhabbet ederiz
EMRE KAAN
03-12-2011, 15:27
sen bana getirde arabana bi bakiyim :D
sen bana getirde arabana bi bakiyim :D
Sen çok bakmışsın :) sana yok sen kazana düştün :)
Yunus_Raif
06-12-2011, 12:31
cuma günü gelmeyi unutma arabaya bakıcaz :D
artık eskisi gibi cupra tdi kullanıcısı olarak gerekli açıklamaları bendende alabilirsiniz :):):D konu tartışma boyutuna geçmiş ki neyin iddaası yapılıyo anlamadım ki şunuda söylemeliyimki dou 2260 ı taktıktan sonra beni hiç geçemedi bunu o gece herkeste gördü .saygılar
hızlı emre :icon_tup:
EMRE KAAN
07-12-2011, 10:47
hızımıza hız kattık 5 senede heryere dubble yollar yaptık hahahah:D
Kullanmadan yorum yapmak işkembeyi kubradan atmak olur ancak; Eski model Cupra TDI ların 40k TL lere geldiğini düşünürsek, zerre düşünmez 2011 model bocenegra alırım. 1.4 TSI, yükler geçerim.
EMRE KAAN
07-12-2011, 17:06
zaten elin parmağını geçmiyecek kadar az olan bi arabayı alıp yüklemek zor olabilir bencede boca daha mantıklı sizin için :D
Mehmet Gazihan
07-12-2011, 17:10
Dizel Ibiza Cupra yüklemek isteyenlerin benim arabayı kullanmalarını tavsiye ederim.. ((:
EMRE KAAN
07-12-2011, 17:16
şimdiki halini bilmiyorum hiç ama mehmet elt 'teyken baya bi kullanmışlığım var
Mehmet Gazihan
07-12-2011, 18:41
şimdiki halini bilmiyorum hiç ama mehmet elt 'teyken baya bi kullanmışlığım var
Araba Ceset ken yani ((:
ne mantık var bu insanlarda benzinli ve mazotlu arabayı karşılaştırmak ne kadar mantıklı olduğunuzu ortaya cıkarıyor:)
zaten elin parmağını geçmiyecek kadar az olan bi arabayı alıp yüklemek zor olabilir bencede boca daha mantıklı sizin için :D
hep böyle konusanları merak ederim bu kadar atar tutarlar neden alıpta içarrat yapıp teklif etmezler deneyelim diye :cool:
hep böyle konusanları merak ederim bu kadar atar tutarlar neden alıpta içarrat yapıp teklif etmezler deneyelim diye :cool:
dizel varken bu ülkede benzinli ile uğraşmak zaten komik kalıyor :D
herkezin yaktıığının yarısını belkide 3/1 ini yakıp gezmenin keyfini dizel kullananlar biliyor :cool:
Mehmet Gazihan
07-12-2011, 19:32
10tl lik mazotla yarış kazanmanın keyfi bambaska ((:
Bi siz biliyosunuz canim bu isi. Allahim sana siginiyorum 1.9 tdi vag kullanicisida kendini ozel arac kullaniyor klasmanina aldi ya daha neler gorecegiz bakalim :)
Beyler, cok basit yaziyorum; biri ayni marka ayni modelin eskisi, digeri yenisi. Bu markayi ureten adam ne mantiktaysa bende alirken o mantiktayim ;)
dizel varken bu ülkede benzinli ile uğraşmak zaten komik kalıyor :D
herkezin yaktıığının yarısını belkide 3/1 ini yakıp gezmenin keyfini dizel kullananlar biliyor :cool:
cok güzel söylemişin ayakta alkışlıyorum:icon_tup:
cok bilmiş arkadaslarıda davet ediyorum her zmn her yerde
10tl lik mazotla yarış kazanmanın keyfi bambaska ((:
doğru diyosunuz 10tl yarış yap 20 tl roling yap mantıklı düşününce yada düşünebilinince ne kadar güzel geliyo yakında bi dizel daha alıyorum :icon_tup:
Arkadaslar dizel arabanin yakit ekonomisi tartisilmaz. Tabikide bayaca dusuk benzinliye gore. Ancak guzel bir vag grubu 1.8 t ile 700-800 hp ler aliniyor artik, hatta ulkemizde bile 450 hp lik versyon mevcut. 1.9 tdi da bu limit 300hp lerde bildigim kadarinla.
Mehmet Gazihan
07-12-2011, 20:06
Arkadaslar dizel arabanin yakit ekonomisi tartisilmaz. Tabikide bayaca dusuk benzinliye gore. Ancak guzel bir vag grubu 1.8 t ile 700-800 hp ler aliniyor artik, hatta ulkemizde bile 450 hp lik versyon mevcut. 1.9 tdi da bu limit 300hp lerde bildigim kadarinla.
1.8T ye yaptığın masrafı 1.9TDI a yaparsan 500hp den fazlası çıkar ve ortaya çıkan torku doğru kullanabilirsen 700-800hp lik 1.8T yi geçebilirsin..
Pist aracımı hazırlıyoruz ? Günlük kullanım için mi ? Merak ettim kıyasladığınız 1.4 tsi araçtan ne kadar güç alınabilicek amaç güç alamaksa ?
Drag-roll-time trial herbiri ayri disiplinler kardeslerim. Ama bugum dunyada hangi klasmana bakarsak bakalim benzinliler alip gitmis basini kiyas kabul etmez. Torklu dizellerin bir hukum surdugu traktor yuk cekmedir heralde.
Kaldiki biz araclarimizi yolda suruyoruz. Kabul ediyorum 250 hplik dizel cook can yakar yolda. Ama 300 ve uzeri hp ye sahip bir benzinlinin ( benzer agirliklardaki) korkulu ruyasida olmaz. Birde bu benzonlilerden sokakta kum tanesi kadar olunca...
Pist aracımı hazırlıyoruz ? Günlük kullanım için mi ? Merak ettim kıyasladığınız 1.4 tsi araçtan ne kadar güç alınabilicek amaç güç alamaksa ?
Ben orda sunu kiyasladim. Biri 2011 digeri 2006 civari ayni markanin ayni modeli olan bir arabasinin ben yine ayni fiyatsa dusinmeden yeni kasasini alirim.
Bu arada 1.4 tsilarda 260 hplere geldi artik. Fena rakip olmazlar birbirlerine
1.4 tsi ın alabiliceği güç sınırı zaten o kadar. Birde yakıt ekonomisi yüzünden yaşadığımız ülke sağ olsun tdi çok daha mantıklı hale geliyor. Tdi yüksek torklu bi araca bindiniz mi bilmiyorum ama bindiğinizde sizinde fikriniz değişiceğinden eminim.
TaGo ya katılıyorum.. dizel 1.9 tdi lar iyi guzeller de, benzinli bi aracın tadını veremiyorlar veremeyecekler..
EMRE KAAN
07-12-2011, 21:51
bence şu devirde 250+ hp lerde alınıp canın yanmadan günlük olarak kullanabileceğin canın yanmadan basabileceğin tek araç vag grubu 1.9tdi araçlar. ayrıca herkes kendi bütçesinin yettiğini alır madem model kıyaslanması yapılıyo model düştükçe araç fiyatları baya aşağılarda görülüyo o zaman 1964 bi mustang neden hala para ediyo(haa o klasik o zaman buda cupra derim) buda farklı bi algı herkes kendi malına değer biçer istediğini yazar sonuçta kimse kimseyle renk zevk tartışmıyo istiyen isteiğini alsın yüklesin binsin
Aynen kardesim; zevk meselesi oldugu icin bende fikrimi soyledim zaten. Yoksa tabi isteyen isyedigine binsin. Ben sadece benzinliye binene aptal muamelesi yapildigi icin konuyu uzattim. Yoksa 3 dizel 2 benzinli araca biniyorum, bunun munakasasini yapmazdim.
güçlü dizeli değişmem ben bişeye belki bi k20 gibi devir dönemezsin ama turbo tam boost verdimi altınvuruş :D
tdipower
07-12-2011, 21:59
emre senin enjektör işini çözersek altın vuruşu o zaman yapacaz :D
EMRE KAAN
07-12-2011, 21:59
Araba Ceset ken yani ((:
şimdi nasıl gittiği tartışılmaz sanırım:D
bas bas mazotları olucak :D
tam vuruş olur o zaman :D
EMRE KAAN
07-12-2011, 22:05
enjektör basio race 783 mü acaba?:D
tdipower
07-12-2011, 22:11
basio da neymiş :D wtf :D
altın vuruşa ne gerek direk ölüm vuruşu yapın :):)))
dizel vazgecilmez olay
bence şu devirde 250+ hp lerde alınıp canın yanmadan günlük olarak kullanabileceğin canın yanmadan basabileceğin tek araç vag grubu 1.9tdi araçlar. ayrıca herkes kendi bütçesinin yettiğini alır madem model kıyaslanması yapılıyo model düştükçe araç fiyatları baya aşağılarda görülüyo o zaman 1964 bi mustang neden hala para ediyo(haa o klasik o zaman buda cupra derim) buda farklı bi algı herkes kendi malına değer biçer istediğini yazar sonuçta kimse kimseyle renk zevk tartışmıyo istiyen isteiğini alsın yüklesin binsin
kimse kimsenin ne yapacagına karar veremez sözde söyleyemez zaten.. Ama tek secenek veya alternatifsiz değil.. Dizel arabanın keyfi baska ama benzinli aracın tadını veremez.. Sen kendin düşün işte yunusun arabası senin deyiminle sıkıntı yaratmadan basılamayacak bi arabamıydı? eksoz filtre chip vardı arabada nası gittigini iyi biliyosun.. Stock internalla turbo intercooler buyutulerek nerelere gelebilecegini az cok tahmin edersin.. verecegi keyif dizelle ölçülemez :)
hele benım gıbı atmosferık seven bırı ıcın ezıyet:) hem turbo hemde dızel :D
atmosferigin tadı bambaska :) e46 M3 olsa bi tane..
kamer sen durduk yerde kaşındın bilader:hahaha:
sunuda anlamıyorum zaten kısa cip cöp yapıyolar araba stok nasıl bir stoktur bu:hahaha: gülmekten baska bişey denmez kendini tatmin etmek istiyorsa her kimse beyninden gecen arac neyse ona binmeli .....:cool:
atmosferigin tadı bambaska :) e46 M3 olsa bi tane..
sonundada csl yazsın ama :)
sonundada csl yazsın ama :)
yazsada olur yazmasa da :)
Dizel araba torklu olabilir. Çokta hızlı olabilir. Koltuğa yapıştırıp uzuyor olabilir. Ama benzinlinin sürüş keyfini vermiyor. Hatta benim görüşüm dizel arabadan spor araba olmuyor. :) Audi R8 TDI felan var 1000nm felan ama bizim gücümüzün yettiği olmuyor.
aviator35
08-12-2011, 00:11
4 kapı alternatifi yok mu bunlarda??
Var golf leon toledo bora alternatif olabilir :)
Dizel araba torklu olabilir. Çokta hızlı olabilir. Koltuğa yapıştırıp uzuyor olabilir. Ama benzinlinin sürüş keyfini vermiyor. Hatta benim görüşüm dizel arabadan spor araba olmuyor. :) Audi R8 TDI felan var 1000nm felan ama bizim gücümüzün yettiği olmuyor.
dizelinde en keyifli yanı, alttan doldurup 3500 devir civarında vites atarak yürümek aslında, tork hissi :)
mechanic
08-12-2011, 07:19
ses yok sesssss
Aynen kardesim; zevk meselesi oldugu icin bende fikrimi soyledim zaten. Yoksa tabi isteyen isyedigine binsin. Ben sadece benzinliye binene aptal muamelesi yapildigi icin konuyu uzattim. Yoksa 3 dizel 2 benzinli araca biniyorum, bunun munakasasini yapmazdim.
Mevzu aptal muamelesi yapmak değil siz demişsiniz yeni araçlarla aynı fiyatlara satılıyor bu paraları edebilmesinin sebebi olarak söyledim ben İsteyen istediğine biner deposunu ben dolurmuyorum ya. :D
06 ANIL 38
08-12-2011, 12:49
lütfen 600hp+ larda var unutmayalım ;) 1.8t inanıllmaz bir makina bence:icon_tup::icon_tup::icon_tup:
dizelinde en keyifli yanı, alttan doldurup 3500 devir civarında vites atarak yürümek aslında, tork hissi :)
abi güçlü benzinli bindikten sonra hayattan soğuyorum dizele binince yaw :D
35 plaka cupra Ankara'ya mı satıldı?
bi aksilik çıkaz ise öyle :)
EMRE KAAN
09-12-2011, 10:42
kimse kimsenin ne yapacagına karar veremez sözde söyleyemez zaten.. Ama tek secenek veya alternatifsiz değil.. Dizel arabanın keyfi baska ama benzinli aracın tadını veremez.. Sen kendin düşün işte yunusun arabası senin deyiminle sıkıntı yaratmadan basılamayacak bi arabamıydı? eksoz filtre chip vardı arabada nası gittigini iyi biliyosun.. Stock internalla turbo intercooler buyutulerek nerelere gelebilecegini az cok tahmin edersin.. verecegi keyif dizelle ölçülemez :)
erhan ben benzinliye asla kötü demiyorum almamda demem tartışma konusu benzinli yada dizel deil zaten dizel alıcağıma gidip onu alırım yüklerim vs olayı ayrıca şöyle bi durum var ki bunu herkezde biliyo oraya benim cupra tdi gelip ne kadar mazot yaktığım yada diğerlerini yarısından bile az yaktığımı biliyosun dizeli karalamayın sadece bu benzinliye laf ettiğimizyok yani :)
EMRE KAAN
09-12-2011, 10:45
bi aksilik çıkaz ise öyle :)
can artık yanıma gelmiyosun hayırdır bişimi oldu :D:D
1.9 tdi ile 1.8 t karsılastırması bence cok fazla yapılmasın :) Kardeşi kardeşe kırdırmanın luzumu yok.İkisi de çok iyi motorlardır.Ama depo doldurmak sorun olmadıgı sürece benzinlinin hazı ve gideri başkadır.Bunlar o kadar kardeşlerdir ki 1.8 t nin motor içine girdin mi hacim artıyorsa 1.9 tdi krankı kullanır elin gavuru yurtdışında:)
adamım allah kaza bela vermesin güle güle bin her zmn yanındayım 24 saat alo diyebilirsin:icon_tup:
EMRE KAAN
09-12-2011, 14:39
teşekkür ederim şeref abi gerçekten ilgin için insanlığın için :D
Hahah kaldırdım bekliyorum diyosun :) Aradın çağırdında gelmedik mi :) insan gelir bi gezdirir :)
teşekkür ederim şeref abi gerçekten ilgin için insanlığın için :D
Hayırlı olsun.
Dün şaşmazda yakalayım dedim ama olmadı :hahaha:
EMRE KAAN
10-12-2011, 12:59
bi kaç işleri var arabanın bi far çaksaydın arkadan dururdum yaw :D
umut onatoglu
11-12-2011, 08:57
abi güçlü benzinli bindikten sonra hayattan soğuyorum dizele binince yaw :D
hangi dizele bindiginde onemli kardesim ;) :D