Orijinalini görmek için tıklayınız : askerlik..
öncelikle merhaba.. bilginize ihtiyacım var aramızdan bilenler yada aynı durum başına gelmiş vardır diye düşünüyorum.. 1 hafta önce bazı sebeplerden dolayı üniversiteyi bırakıp askere gitmeye kararı verdim şube beni illerin celp dönemi durumuna göremi gönderecek yoksa devre kaybı olarak mı herkes bişey söylüyor kimiside şubat dönemi askerleriyle gidersin diyor.. hiç bişey anlamadım bu durumdan:confused: 01.01.92 doğumluyum okul askerliği tecil ettirmişmidir.. şubeye gidip öğrenmek en mantıklısı yarına kadar sabredemedm siiz ne diyosunuz bu duruma şimdiden teşekkrler..
ben celple gittim arkadaşım dk. gitti :) yarını bekle kafana takma. dk. olarak gitmeninde yerine göre cok avantajı olur.
ben celple gittim arkadaşım dk. gitti :) yarını bekle kafana takma. dk. olarak gitmeninde yerine göre cok avantajı olur.
anladım yani söylenenlerin hepsinin olur yanı var :) şimdiden sıkıntıya girdim hayırlısı bakalım
63owen63
13-12-2011, 20:53
Gider son yoklamaya girersin, tecil varsa bozar, devre kaybı yada sıradakit tertip olarak yollarlar, tarih olarak net,şube bir şey söyleyebilir ancak
schizophrenic
13-12-2011, 20:56
92/2 ' ler ile gidersin büyük ihtimal mayıs ayında , ben geçen hafta tecilimi bozdurdum muayne oldum şubatta gitmek istediğimi belirttim ama şubat ayı asker alımı dolduğu için onay gelmedi genelkurmaydan bi sonraki tarihe mayıs ' a kaldı
zaten tecili bozdurup muayne olduktan sonra sana verilen kağıtta tercih yapabiliyosun , yani öyle devre kaybı olayı fln vs. yok şimdi gider bozdurursan en kısa zamanda gitmek istiyorum dersen mayıs ayında alırlar seni
2011 şubat , 2012 mayıs , 2012 ağustos , 2012 kasım bu 4 tarih ' ten şubat harici hangisini seçersen o tarihde gidersin.
Gider son yoklamaya girersin, tecil varsa bozar, devre kaybı yada sıradakit tertip olarak yollarlar, tarih olarak net,şube bir şey söyleyebilir ancak
haklısınız en mantıklısı yarını beklemek teşekkr ederm
92/2 ' ler ile gidersin büyük ihtimal mayıs ayında , ben geçen hafta tecilimi bozdurdum muayne oldum şubatta gitmek istediğimi belirttim ama şubat ayı asker alımı dolduğu için onay gelmedi genelkurmaydan bi sonraki tarihe mayıs ' a kaldı
zaten tecili bozdurup muayne olduktan sonra sana verilen kağıtta tercih yapabiliyosun , yani öyle devre kaybı olayı fln vs. yok şimdi gider bozdurursan en kısa zamanda gitmek istiyorum dersen mayıs ayında alırlar seni
2011 şubat , 2012 mayıs , 2012 ağustos , 2012 kasım bu 4 tarih ' ten şubat harici hangisini seçersen o tarihde gidersin.
bir an önce gitmek istiyorum birde dilekçe doldurulması gerekiyomuş heralde celp döneminden önce gitmek için ama bizim durumumuz farklı heralde iyice kafam karıştı.
peki muayene işlemi bir günde bitip gideceğin dönemi söylüyorlar mı, senin belli mi
h.guroglu
13-12-2011, 21:17
işin o kısmı hiç belli olmaz bende senin gibi bir hırsla gittim tecil bozdurdum hemen ilk celple gidersin diyorlardı
sonuç : 9 ay sonra askere gittim :D
schizophrenic
13-12-2011, 21:19
bir an önce gitmek istiyorum birde dilekçe doldurulması gerekiyomuş heralde celp döneminden önce gitmek için ama bizim durumumuz farklı heralde iyice kafam karıştı.
peki muayene işlemi bir günde bitip gideceğin dönemi söylüyorlar mı, senin belli mi
o dilekçeyi ben doldurdum ama onaylanmadı , yani şubatta gidemezsin en erken gideceğin dönem mayıs ayı
4 tane fotoğraf
okul durumunu belirten bi kağıt ( diploma vs. )
nufüs cüzdanı fotokopin
ehliyetini belirtmek istiyosan onun fotokopisi
gidiyosun ben tecilimi bozdurmak istiyorum diyosun yazdığım belgeler ile , sana iki forum veriyo onları dolduruyosun , sonra seni muayneye sevk ediyo muayne olup geri dönüyosun , en son sana bi kağıt veriyolar sevk tarihinin yazdığı kaça kaç gideceğin bende mayıs 21 yazıyo örnek , sonra mayısın ilk haftası ara şubeyi gel gideceğin yeri öğren diyolar yani 2 saatlik fln bi iş gün içinde halledilir ;)
bildiğim kadarıyla tecil bozdurduktan sonra bi tertip geçmesi gerekiyo 2.tertipte gönderiyorlar.2 arkadaşım bu şekilde oldu, kendileri bozdurdular tecillerini bozdurduktan sonra 1 tertip gitti 2. tertipte kendileri gitmişti..
işin o kısmı hiç belli olmaz bende senin gibi bir hırsla gittim tecil bozdurdum hemen ilk celple gidersin diyorlardı
sonuç : 9 ay sonra askere gittim :D
abi töbe de :D
o dilekçeyi ben doldurdum ama onaylanmadı , yani şubatta gidemezsin en erken gideceğin dönem mayıs ayı
4 tane fotoğraf
okul durumunu belirten bi kağıt ( diploma vs. )
nufüs cüzdanı fotokopin
ehliyetini belirtmek istiyosan onun fotokopisi
gidiyosun ben tecilimi bozdurmak istiyorum diyosun yazdığım belgeler ile , sana iki forum veriyo onları dolduruyosun , sonra seni muayneye sevk ediyo muayne olup geri dönüyosun , en son sana bi kağıt veriyolar sevk tarihinin yazdığı kaça kaç gideceğin bende mayıs 21 yazıyo örnek , sonra mayısın ilk haftası ara şubeyi gel gideceğin yeri öğren diyolar yani 2 saatlik fln bi iş gün içinde halledilir ;)
çok teşekker eederm bilgilerini paylaştığın için o zaman büyük ihtimal mayıs bende yolcuyum :) allah sağ salim gidip gelmemizi nasip etsin hepimizin off duygusala bağladım :D betermiş askerlik piskolojisi :)
okulu niye bırakıyorsun? daha 10 sene var askere zorunlu olarak gitmene. demedi deme pişman olursun kafanı duvarlara vurursun. 15 ay bu boru değil. hergün ağlama sonra.
sen gel okulu bitir ne pahasına olursa olsun. hayatınla ilgili duygusal kararlar verme derim.
turbo&quattro
14-12-2011, 02:11
Bende ayni durumdaydim. Rutbeli bir askerin tavsiyesi uzerine "ailevi sorunlarim var" tarzinda bir dilekce yazip takip eden ilk celpte gitmistim.
mad_max1978
14-12-2011, 02:30
okulu niye bırakıyorsun? daha 10 sene var askere zorunlu olarak gitmene. demedi deme pişman olursun kafanı duvarlara vurursun. 15 ay bu boru değil. hergün ağlama sonra.
sen gel okulu bitir ne pahasına olursa olsun. hayatınla ilgili duygusal kararlar verme derim.
kesinlikle kelimesi kelimesine katılıyorum.çok pişman olursun
DK lar çok kral askerlik yapmıştı bizim dönemimizde. Herkese eşit olması lazım ama işte.
kadir jdm civic
14-12-2011, 10:21
sana bir abi olarak bir tavsiye vereyım universiteyi bırakma kararın nedir bilmem fakat bir sorun varsa kesin çözülür sakın universiteni bırakma
askerde senın gibi unıversite bırakıp 15 ay askerlık yapan askerler kafayı yiyor sonra çok pişman oluyr ama geri dönüşü olmuyor.
15 ay göründüğü kadar kısa değil yazarken çok kolay yazılıyor ama gidenler bilir askerde 1 gün çok uzun bi süredir bitmek bilmez bence okulunu bırakma kardeşim
kelalper
14-12-2011, 11:34
Eğer 2 senelik bir bölümde falan değilsen git okulunu bitir ondan sonra askerliğini yap. Kimse sana 15 yaptın diye madalya vermeyecek. Askerlik yapmak bir onur ama doğuda yapmadığın sürece benim burada ne işim var diyeceksin. Ben eskişehir Jandarmada 5 ay askercilik oynadım doğudakilere göre ki karakolda çavuştum sürekli action vardı yok gazino kavgası hayvan hırsızlığı trafik kazası hapisten kaçanı kovalama gasp gibi ama dediğim gibi askercilik oynadık biz. Eğitim astsubayımızda arkadaşlar biz maalesef sizi 5 ay tutsak ediyoruz burada diyordu.
schizophrenic
14-12-2011, 13:02
Herkes erken demiş 15 ay zor gelir demiş ama , kısa dönem veya yedek subay olarak yapma gibi bi durumu yoksa arkadaşımızın yaş ilerledikten sonra askere gitmek daha daha zor olur. 23 - 24 yaşında askere gidecek diyelim 20 yaşındaki adamın alt devresi olacak emir altında olacak o zaman daha çok zoruna gitmeyecekmi :rolleyes:
Çevremde tanıdığım her arkadaşım vaktinde gidip gelmedi için bin pişman :icon_tup:
kelalper
14-12-2011, 13:48
Valla ben 27 yaşında gittim. Kısa dönem çavuş olarak yaptım gayette öttürüyordum. Diğer kısa dönemleri ezmeye çalışanlarıda öttürüyordum. Benim zamanımda kimse kimseye devrecilik yapamadı. Devrecilik yapanı nöbeti olanın yerine nöbete kitliodum nöbeti olanı göreve yolluodum. Yemekhanedede televizyonun dibine kuruluyorlardı yeni gelenleri ve kısa dönemleri oturtmuyolardı. 2 kere yemek saati nöbete diktim hepsini hepsi mum oldu. Sadece sabah kaldırırken devreye göre kaldırıodum hepsi aynı anda kalktığı zaman tuvalette sıra oluodu bu sefer içtimaya yetişemiolardı. İki vukuatım oldu birinde 19 yaşındaki stajer uzman onbaşıyı patakladım bana tuvalet temizletmeye kalkıştı. Karakol komutan vekili başçavuş ile mahkemelik olacaktık hapse yollamaya kalktığı için binbaşı çözdü başçavuşu azarladı. Birinde de görevde uzman çavuş vukuat alanından kaçtı arabaya sığındı olay bittikten sonra transitin içinde patakladım onda şikayet bile edemedi. Onun dışında emir verdikleri zaman yapıosun yaşına bakmadan. Sonuçta 40 yaşında başçavuş 23 yaşındaki teğmenden de emir alıyor. Kurmay Albay kendinden yaşlı albaya emir veriyor. Bunun yaşla alakası yok.