Orijinalini görmek için tıklayınız : Punto evo abarth ss-Polo gti
Ertug_T.
14-12-2011, 01:36
Siz olsanız hangisini tercih ederdiniz..Fiyatlar hemen hemen aynı sayılır..
http://img390.yukle.tc/images/9298leadarbathpuntoevoesseessecparis.jpg
1.4 t-jet 180hp 270nm
6 ileri manuel
1260kg
0-100: 7.5sn
Max hız:216km/s
http://img390.yukle.tc/images/679210021820Polo1_hlarge.jpg
1.4TSİ 180HP 250NM
7 ileri dsg
1269kg
0-100 6.9sn
Max hız:229km/s
berkay_aydin
14-12-2011, 01:39
ikiside çok iyi ancak evo abarth görmediğimiz için daha değerli gibi geliyor :)
ikiside çok iyi ancak evo abarth görmediğimiz için daha değerli gibi geliyor :)
Aynen öyle görmediğimiz için ilgi çekici geliyor ama Alman ile italyan ı kıyaslamak olmaz tabiki :icon_tup:
Polo direkt.Vwnin butun maharetlerini ufak kasasinda bulmak mumkun :)
Aynen öyle görmediğimiz için ilgi çekici geliyor ama Alman ile Fransız ı kıyaslamak olmaz tabiki :icon_tup:
Öhöm İtalyan yani :D
Ertug_T.
14-12-2011, 01:46
yakında tr yi akrepler basabilir :D herkesin yakından inceleme fırsatı olacaktır :D
Ertug_T.
14-12-2011, 01:50
bu arada seçme sebeplerinide yazabilirseniz sevinirim =)
By_HaNNibaLL
14-12-2011, 01:52
italyanci olarak hertürlü Punto diyorum 2side cok güzel araçlar ama abarth heryerde bulunmaz oldugu için farkli olacaktir
ben punto diyorum, abarth olması yeter arkasında :)
abarth olması puntoya yöneltiyor beni.. :)
BurakCengizhanoğlu
14-12-2011, 07:45
Tabikide punto.Elimizi sallasak gti a çarpıyo sokakta :D Birazda akrep görelim ;) Ayrıca motoru ve torku gayet iyi,manuel olmasıda ayrı bi güzellik..
bu puntonun fiyatı nedir ?
punto abarth ın satışı şu an var mı?
Bir de hızlanma verileri arasında 0.6 sn. aynı güçteki iki araç için ciddi bir fark aslında...
bir aracı çok görmek o aracı ticari taksi konumuna mı düşürüyor. Bir de sanki her köşe başından GTI fırlıyor :) ben polo gti ı tercih ederdim.
speed_emre
14-12-2011, 10:26
evo guzel gercektende farklı olmak ısteyenlere gore ama yukleme konusunda nasıl olur bılemem poloda dsg cok guzel revo yazılımla 6 sn ye kadar cok rahat dusuyor 5.5 sn yapan bıle var yanı! 325 bglık ınsıgnıa opc ye kafa tutmus bır araba polo gtı yanı yabana atılcak bır araba deıl :)
italyan candır reizz ;) :D
Shadow_Dancer
14-12-2011, 10:34
Akrebi secerim hic dusunmeden, hersey bi tarafa dizayni yeter :)
Polo GTI hangi köşebaşında var sürekli bende görmek isterim
Araç 3-5 ayda bir geliyor TR ye oda çok çok sınırlı sayıda alıcaz diye bekle babam bekle :)
Punto abarth ın fabrika 0-100 ve son son sürat değeri biraz düşük geldi bana
çok azımsanacak değerlerde değil 0.6 sn fark ve son süratte 13 km/h az falan değil gücüne oranla düşük
Türkiye sınırları için konuşuyorum
Polo GTI şu an 2.elde altın değerinde bunun en büyük etkeni otm olması ve ***** VW imajı
abarth ın manuel olması size ve bana göre evet avantaj bu sınıfta manuel araç zevki bambaşka lakin 2.elde abarth ın şansını "0" a yakın görüyorum "0" km bir abarth a 55 Bin tl civarı verirseniz geri dönüşü yıkım olabilir zarar konusunda
Diğer asıl konuya gelirsek GTI ı biliyoruz tüm testlerini inceleme fırsatım, fırsatımız oldu
ama abarth ın yol tutuş motor tepkisi direksiyon tepkileri frenaj gibi konularda ne kadar başarılı olduğuna dair bi fikrim yok şahsen en önemli kriterlerden birini saydım bu sınıf için bunları bilemeden hangisi daha iyi sonucuna varmamız çok zor
ama net bişey varsa TR sınırları içerisinde bu sınfta VW imajı sebebiyle GTI dan avantajlı bir aracın olabilmesi söz konusu bile olamaz :)
Anlamadığım; Punto daha hafif, aero dinamisi daha iyi, daha güçlü... Buna rağmen hem ivmelenmesi hem son sürati düşük. Yani vites oranlarına bağlıyacağım ama bu defada top speedi daha ii olmalıydı.
Neyse Punto eski kasa olduğu ve miyadını doldurduğu için Polo diorum
kelalper
14-12-2011, 11:17
evo guzel gercektende farklı olmak ısteyenlere gore ama yukleme konusunda nasıl olur bılemem poloda dsg cok guzel revo yazılımla 6 sn ye kadar cok rahat dusuyor 5.5 sn yapan bıle var yanı! 325 bglık ınsıgnıa opc ye kafa tutmus bır araba polo gtı yanı yabana atılcak bır araba deıl :)
Emre sürekli aynı olayın üstüne durma. Sana açıkladım 0 dan 140 a kadar tutunur ondan sonra OPC kopar gider. Roll olursa zaten Polonun şansı yok.
Konuya gelirsek abarth tarafında yapılmış arabaların genelde track performansları çok iyi oluyor. Ancak tuning konusuna gelirsek Puntonun Polo kadar dayanıklı olabileceğini sanmıyorum. Stock binilecekse düşünülebilir ama yüklenecekse ben Punto konusunda çekinirim.
Ertug_T.
14-12-2011, 12:05
Bu arada puntodaki motor stock internalla 260 hp lere kadar sorunsuz cikabiliyor..yunanistan ve italyada 400hp ustu gorenler oldu :)
BurakCengizhanoğlu
14-12-2011, 12:21
Polo GTI hangi köşebaşında var sürekli bende görmek isterim
Araç 3-5 ayda bir geliyor TR ye oda çok çok sınırlı sayıda alıcaz diye bekle babam bekle :)
Punto abarth ın fabrika 0-100 ve son son sürat değeri biraz düşük geldi bana
çok azımsanacak değerlerde değil 0.6 sn fark ve son süratte 13 km/h az falan değil gücüne oranla düşük
Türkiye sınırları için konuşuyorum
Polo GTI şu an 2.elde altın değerinde bunun en büyük etkeni otm olması ve ***** VW imajı
abarth ın manuel olması size ve bana göre evet avantaj bu sınıfta manuel araç zevki bambaşka lakin 2.elde abarth ın şansını "0" a yakın görüyorum "0" km bir abarth a 55 Bin tl civarı verirseniz geri dönüşü yıkım olabilir zarar konusunda
Diğer asıl konuya gelirsek GTI ı biliyoruz tüm testlerini inceleme fırsatım, fırsatımız oldu
ama abarth ın yol tutuş motor tepkisi direksiyon tepkileri frenaj gibi konularda ne kadar başarılı olduğuna dair bi fikrim yok şahsen en önemli kriterlerden birini saydım bu sınıf için bunları bilemeden hangisi daha iyi sonucuna varmamız çok zor
ama net bişey varsa TR sınırları içerisinde bu sınfta VW imajı sebebiyle GTI dan avantajlı bir aracın olabilmesi söz konusu bile olamaz :)
Sadece okulumda bile 3 tane var :)
ben de t jet var ama ben dsg , iç dizayn ve puntonun kasa eskidiğinden dolayı polo diyorum
polo tabikide dsg cok avantaj,piyasası avantaj,verilere göre hiç zorlanmadan puntoyu gececek
+moda daha tepkili
Tayfun-E30
14-12-2011, 13:50
manuel diye puntoyu alırım =)
ertuğ sendeki t jet i modla 200 civarı yap daha iyi değil mi o kadar para vereceksin...
Ertug_T.
14-12-2011, 15:29
ertuğ sendeki t jet i modla 200 civarı yap daha iyi değil mi o kadar para vereceksin...
Bende zaten abarth ss parcalari var yapmayi bekliyoruz :)
Ertug_T.
14-12-2011, 15:31
polo tabikide dsg cok avantaj,piyasası avantaj,verilere göre hiç zorlanmadan puntoyu gececek
+moda daha tepkili
T-jet motorlarin buyuk turboyla moda nasi tepki verdigini biliyosun onur sen :)
By_HaNNibaLL
14-12-2011, 15:40
Peki abarthlarin Trye geliş fiyati nedir ?
Öhöm İtalyan yani :D
hakkaten ben öyle bir hatayı nasıl yapmışım :) neyse sonuçta ne demek istediğimi herkez anlamıştır :)
Sadece okulumda bile 3 tane var :)
Üniversite ?
Özel Üniversite ?
GTI kitlesinin nerde olmasını beklerdiniz yoğun olarak ?
emin olun asla kıstas alınmayacak yerlerdir oralar..
Özellikle özel üniler ,bi ünide 5 tane porsche görebilirsiniz
her köşe başında var diyemeyiz değilmi..
;)
kesinlikle polo, puntoya göre daha şık duruyor, daha sportif ve daha konforlu daha hızlı vs.vs.
Abarth Punto "Supersport" @ Frankfurt Motor Show - Interview with Claudio Nervi - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=IrYh96YJTII&feature=relmfu)
fena da durmuyor hani!!
Tamam italyan hoş seksi nadir v.s ama neden ştandart vw kalitesinin hızlandırılmış versiyonundan yavaş? GTI by VW iyidir. ;)
ki TOFAŞ'ta Abarth Punto getirmiyor biliyorum? grey market gelirse GTI'dan pahalıya patlar.
Ertug_T.
14-12-2011, 17:48
Grey market degil ama komple abarth gelebilir ;) tofasla alakali bir durum yok aslina onlar dunden hazir,is yatirimcinin eline kaliyor :)
Farklı olmak iyidir bende abarth tercih ederdim.
GTI hiçbir albenisi yok görsel olarak, dizele bi logo yapıstırıyorsun gti oluyor.
Motor ve dsg sanzıman avantajı güzel ama ben de abarth punto tercih ederdim.
Hos geleceginden hala ümidim yok.
Aynı fiyat aralıklarında olursa Tabiki Abarth Ertuğcum :)
emirercan
14-12-2011, 20:05
ohaa fiat'a bak..motor konusunda aştı kendini,alfalarda da tehlkeli motorları var gerçekten ama ben olsam polo alırdım.tipi daha güzel,malesef punto 'evo' olunca imajını kaybetti ayrıca vw yüklemeye daha elverişli,en azından yaygın diyelim ve en önemliside marka imajı..
BurakCengizhanoğlu
14-12-2011, 20:12
Üniversite ?
Özel Üniversite ?
GTI kitlesinin nerde olmasını beklerdiniz yoğun olarak ?
emin olun asla kıstas alınmayacak yerlerdir oralar..
Özellikle özel üniler ,bi ünide 5 tane porsche görebilirsiniz
her köşe başında var diyemeyiz değilmi..
;)
Devlet üniversitesindede var :) Abicim her köşe başında olmasa bile abartha kıyasla çok çok fazla var ;) Ayrıca dış görünüş olarak hiç beğenmiyorum
T-jet motorlarin buyuk turboyla moda nasi tepki verdigini biliyosun onur sen :)
sey ben stock turbo kastettiydim ama bişey dicem fiattaki ruhta poloda yok ..
barakuda26
14-12-2011, 20:29
abarth olması dolayısıyla italyan tabiki..
abarth olması dolayısıyla italyan tabiki..
ne diyon barıs :D
barakuda26
14-12-2011, 20:34
ne diyon barıs :D
ne diyorsak o onur bey.. italyan başkadır :D
valla manuel olması bile yeterli bi nedenken,,birde abarthın o şık çizgilerinin eklenmesiyle tercihim abarth punto olur ;) ...........
Bide şöyle birşey var :) Yolda giderken biri asılsa ww diye korkar sonuçta adı var WW :) Ama punto olunca (anlamayan bir insan) aa punto ben bunu hertürlü yerim der sonrada stopları izler güzel bi ders olur :) Ama benim tercihim polo gti olurdu hertürlü :)
Bide şöyle birşey var :) Yolda giderken biri asılsa ww diye korkar sonuçta adı var WW :) Ama punto olunca (anlamayan bir insan) aa punto ben bunu hertürlü yerim der sonrada stopları izler güzel bi ders olur :) Ama benim tercihim polo gti olurdu hertürlü :)
EMIN OL STCK HALIMLE BILE STOPLARI IZLEYEN COK OLUYOR:icon_tup:
EMIN OL STCK HALIMLE BILE STOPLARI IZLEYEN COK OLUYOR:icon_tup:
Arabasından arabasına değişir tabi ama stopda izletirler normal olarak :icon_tup:
Polo gti coook guzel.. ama amac tuningse ben buyuk turbolu TJET in ne hale geldigini çok iyi gördügüm için gözüm kapalı tjet i secerdim :)
ogunozcan
14-12-2011, 22:52
abart cok tarz duruyo ama karsında polo var kanka:D
Ertug_T.
14-12-2011, 23:00
polo gti seçen arkadaşlarda seçimlerinde haklı bi konuda çünkü bende dahil sadece abarth a bindim..oturup sürüp inceleyemedim bile adam gibi..bilinmeyen tanınmayan bi araç olduğu için herkes güvendiğini tercih ediyor görüldüğü gibi =) belki yenilikler fikirleri değiştirir =) Bu arada konuyu gerçekten merakımdan açtım marka fanlığı yapmak için değil =) cevapları için herkese teşekkürler =)
Ertug_T.
14-12-2011, 23:03
Polo gti coook guzel.. ama amac tuningse ben buyuk turbolu TJET in ne hale geldigini çok iyi gördügüm için gözüm kapalı tjet i secerdim :)
orkun abinin t-jet le bi polo gti denemesi zevkli olur bence =)
orkun abinin t-jet le bi polo gti denemesi zevkli olur bence =)
ben osmanınkini daha cok merak ediyorum :)
Jeandan-R
15-12-2011, 01:00
Mantık: Gti
Kalp: Abarth
Ertug_T.
15-12-2011, 01:34
Mantık: Gti
Kalp: Abarth
güzel cevap =)
ben osmanınkini daha cok merak ediyorum :)
o kalın olcak biraz :D
mert_leon
15-12-2011, 01:36
polo göremeyenlere söylüyorum sadece okulun otoparkında her günde 4 tane görüyorum. ama yinede polo gti candır can :D
Shadow_Dancer
15-12-2011, 13:18
Kanal von teamabarth - YouTube (http://www.youtube.com/user/teamabarth?feature=watch#p/u/2/lhq-0T_APV0)
:)
Ertug_T.
15-12-2011, 22:19
Abarth 695 Competizione - 2011 Frankfurt Motor Show - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=MOyPhBO4i34)
şiddetle tavsiye ederim :D
CeM öZeR
16-12-2011, 14:52
Çok olup da o kadar da çok değil aslında polo gti. Bir çok şehirde yok veya sayısı çok az. Mesela İç anadolunun doğusunda şu anda hiç yok. Bir tane ben kendi aracımı biliyorum. Odaklandığınız zaman büyük şehirlerde nadir olarak görebilmeniz mümkün. Ama Türkiyede ki sayısı 250 yi geçmez diye tahmin ediyorum. Çünkü toplu ilk parti geldiğinde 76 tane gelmişti. Sonra 2. parti geldi ve ardından bayiiler siparişle yavaş yavaş getirtti. Ve şu an doğuş bayiilerinden sadece birinin elinde mevcut hazırda var. Bunun dışında en yakın tarihte gelecek polo gti Ocak 15 te gelecek. Ve şu an 10 küsür tane yanlış hatırlamıyorsam toplam siparişte polo gti var. Bence değerli bir araç. O kadar da çok sayıda değil. Punto abarth'a her yönden üstünlük sağlar hiç kuşkusuz. Şanzuman her hızlanma aralığında geride bırakmaya yeter. Donanım olarak kesinlikle lüks bir araçtaki özelliklerin bir-iki ayrıntı dışında tamamı mevcut. 2. eli çok değerli ki aracı aldığımda 53.500 tl civarına aldım şu an 58.000 tl. 7. kişi istedi aracımı ve 54.000 tl teklif etti. Abarthlık bir durum göremiyorum. Bence polo gti ;)
Çok olup da o kadar da çok değil aslında polo gti. Bir çok şehirde yok veya sayısı çok az. Mesela İç anadolunun doğusunda şu anda hiç yok. Bir tane ben kendi aracımı biliyorum. Odaklandığınız zaman büyük şehirlerde nadir olarak görebilmeniz mümkün. Ama Türkiyede ki sayısı 250 yi geçmez diye tahmin ediyorum. Çünkü toplu ilk parti geldiğinde 76 tane gelmişti. Sonra 2. parti geldi ve ardından bayiiler siparişle yavaş yavaş getirtti. Ve şu an doğuş bayiilerinden sadece birinin elinde mevcut hazırda var. Bunun dışında en yakın tarihte gelecek polo gti Ocak 15 te gelecek. Ve şu an 10 küsür tane yanlış hatırlamıyorsam toplam siparişte polo gti var. Bence değerli bir araç. O kadar da çok sayıda değil.
Üretim ötelendi
En yakın teslim Aralıktı şubat sonuna ötelendi teslim tarihleri
1 tanesi benim siparişim ordan biliyorum
Rakamlarla açıklamışsınız durumu ben çıktığından bu yana var olan rakamları bilmiyordum ama son durumdan haberdardırdım
Daha öncede onu açıklamaya çalıştım GTI 3-5 ayda bir çok sınırlı sayıda geliyor
Biz çok gördük diyenlerin gördüklerinin birçok kısmı ünilerde veya İstanbul un belirli lokasyonlarında görüyorlar bazende hep aynı araçlar zaten
Polo secerim
Fiat italyandır
Wv Almandır
Almanlar daha ileride bu konuda ama italyan fiat ta iyi ama yeteri kadar degil bu aracı aldınız sıkıldınız polo nuz varsa rahat satış olur yok punto varsa satışı zor olur
Punto nun kalitesi kötü görüyorum polo ya göre
1.4 şaka makinaları işin aslı bu
Ertug_T.
16-12-2011, 19:05
Bu arada araclar fiat degil isin aslinda kullanilan parcalarin neredeyse hepsi degisik..iscilik vs daha ust duzey abarth da. Yani abt-amg-opc vs gibi degil tamamen ayri bir marka olarak fiat catisi altinda diyebilirim :)
2 sene kullanıcaksam abarth 5 sene kullanıcaksam polo. Yüklemek içinse gene polo :)
dsg için daha cok erken diyor ve istemiyerek punto diyorum :D
İbrahim33
20-12-2011, 17:51
Çok sevmemden , Tr'de bulunmamasından , İtalyan ve özel bir araç olmasından dolayı.Evo abarthı seçerim.Hem evo abarth gti dan daha spor geliyor bana nedense....