Orijinalini görmek için tıklayınız : VW Polo 6r yay tavsiyeleri??
alfaburhan
15-12-2011, 16:07
VW Polo 6r 1.6 TDİ aracımı 5 cm alçaltmak istiyorum. FK yayların fiyatı çok uygun 170tl tecrübeli arkadaşların yorumunu bekliyorum????
sinan999
06-01-2012, 22:07
5cmlık yay almanı hıc tavsıye etmemkı bıde fk dıyosun coil al kafan rahat olsun
alper_pug
09-01-2012, 09:52
Neden tavsiye etmiyorsunuz 5 lik yayı? Allahsız coil de çok para :D
Fazıl T.
09-01-2012, 14:39
h&r 3.5 cm çok yeterli
Ben fk kullanıyorum 400 liraya aldım ;)) 170 şe direk al ama az daha dikkatli ol yol tutus inanılmaz coillide sürdüm aratmaz 1000tl ye düşene kadar 5 cm sonra Coil diyorum ben
sinan999
10-01-2012, 21:25
5cmlık yayda cukurlara gırdıgınızde aşırı ses gelıcek ve gereksız sekmeler yasıcaksınız
5cmlık yayda cukurlara gırdıgınızde aşırı ses gelıcek ve gereksız sekmeler yasıcaksınız
Benzinli-Dizel farki olan yaylardan yanlis motor versiyonuna takip da boyle bir sey mi yasadiniz? Yoksa dogru araca taktiginiz halde mi bunlari yasadiniz? Tecrube sonucu mu soyluyorsunuz yani bunu?
Markali kaliteli yaylarda boyle bir sorun yasamamaniz gerek normalde.
sinan999
11-01-2012, 16:00
dogru araca taktım yayları kendı aracıımdan duydugum seslerden dolayı soylemek ıstedım hr almıstım yaylarımı bence 3cm den daha fazlası ıcın yay pek saglıklı degıl orjınal amrtisörlerinde.
DogukanYILDIZ
12-01-2012, 09:19
bende aracıma yay dusunuyorum 3.5cm de tam ıstedgm gbı olmuyacak dıe 5 alıcaktım 5 tende sınan kardesn dedıgı gbı bırkac kısıden daha sıkayet duydum..tarık senın aracta coilover var dımı.canturkdemı yaptrdın bu ara canturku cok duymaya basladım yaptrsammı dıe dusunuyorm memnunmusun sen
alper_pug
13-01-2012, 10:04
Fk markanın sahteleri olduğu söyleniyor nedir bu olay? Aksarayda 150 liraya sıfır 5cm yay satılıyor :D
aspava983
20-04-2012, 09:38
Fk markanın sahteleri olduğu söyleniyor nedir bu olay? Aksarayda 150 liraya sıfır 5cm yay satılıyor :D
bu fk yayı kullanan alan varsa paylaşsın açıkçası internette 150 lira diyor anlamadım gitti
CorsaMer
25-04-2012, 15:14
kendi r6 aracıma 3.5 cm H&R aldım,orjinalden daha yumuşak oldu :) orjinalde 5 cm zaten H&R da yok diye biliyorum bu kasa için,diyer markalardan eibach için çançinçon modellerine dikkat etmeli TUV olmayanlar cok uygun fiyata satılıyor sonrası *****..benim yayların icinde özel zarf icinde TUV bengesi kullanma kılavuzu sticerları bile cıkmıstı bilginize..
DogukanYILDIZ
25-04-2012, 16:03
h&r 3.5 asırı ser oldugunu soyluyorlar önler3.5 arklar 5 cm olarak alıcaktm satan kısı bıle tavsıye etmemısti lk defa guzel bır yorum duyunca sasırdım bu arada foto ekleyebılırmısınz .
ben fk yamışım ama hr kullandım dostum şimdi farkettim yanlı bilgi veriyim.. benzinli Hr yayı varı dizel aracımda 120 üstü pek güvenli değildi ama 6 cm felan basılmıştı araç
alper_pug
26-04-2012, 14:04
Bendede 5 lik HR yay var , beklediğimden fazla bile düştü ama konfor kaçtı gitti bi yerlere :D Görüntü için katlanıyoruz :)
CorsaMer
01-05-2012, 00:52
fotoları en kısa zamanda eklemeye calısacagım,alper arkadasımın dedigini bir kac polo kullanıcısından duymustum ancak gtiların daha sert spor amortisörü oldugunu da unutmayalım :)
benim corsada vardı söktürmek zorunda kaldım, kütahyada yürümedi araba :D parmak girmiyordu arasına görüntü olarak çok güzeldi ama teker davlumbaza sürtüyordu. ayrıca yol tutuşu falan sıfır 120 nin üstüne çıkmak yürek ister :D araba seke seke gidiyordu zaten 120 çıkınca arabanın nereye gideceği belli değildi
CorsaMer
03-05-2012, 21:41
amatörce de olsa sanırım orjinalden farkı az çok belli oluyor sonunda ekleyebildim,yorumlarınızı bekliyorum arkadaşlar önler 3,5 arkadalar 5,5 cm H&R http://hizliresimyukle.com/showpic-240617/gti.jpg
http://hizliresimyukle.com/showpic-240627/gti2.jpg
http://hizliresimyukle.com/showpic-240628/gti3.jpg
aspava983
04-05-2012, 08:46
ucuz fk lar sahte..
sahte dediğiniz yerli üretim..
bizim milletimiz yerliüretim bir mala neden sıcak bakmıyor anlamışdeğilim
DogukanYILDIZ
04-05-2012, 09:04
kullanımda fark ettımı gereksız sekmeler zıplamalar ve sertlık var denılıyor..oyle bır sorun yasadınızmı?
34tb9544
04-05-2012, 09:07
Polo için en fazla 1000 km kullanılmış ta tecnix coilover düşünürsen 1000 tl
CorsaMer
06-05-2012, 12:40
gayet memnunum yaylarımdan,orjinel H&R olmasına dikkat edin fiyatları zaten 195 ile 210 euro arasında daha düşük fiyattakilerde sıkıntı yaşayan arkadaşlar oldu,açıkcası orjinellerden daha yumuşak oldu diyebilirim..
Konuyu güncelliyim FK 5cm yay almayı dusunuyorum konforda çok sıkıntı olurmu aksaraydan alıcam
olur dostum. 5 cm yay Takmanızı Polo'yu 2 yıldır kullanan biri olarak kesinlikle sağlıklı bulmuyorum :(
olur dostum. 5 cm yay Takmanızı Polo'yu 2 yıldır kullanan biri olarak kesinlikle sağlıklı bulmuyorum :(Fiyat aralıklarını gorunce korkuttu benı HR ler 400 lıra FK 140 ınsanda soru işaretı bırakıyor
5 cm de sürtme yapıyormu birde jantlarım 14 ınc
sürtme gibi bi sıkıntı hiç olmuyorda sekme ve cukurlara cook sert düşme yaşıyorsun... Acaba bu kule buradan nezaman cıkacak diye düşüncelere sürüklüyor ama güzel basıyor ne yalan söyliyim =)
sürtme gibi bi sıkıntı hiç olmuyorda sekme ve cukurlara cook sert düşme yaşıyorsun... Acaba bu kule buradan nezaman cıkacak diye düşüncelere sürüklüyor ama güzel basıyor ne yalan söyliyim =)Aile arabası olarakta kullanıyoruz ama yeter artık leylek bındıgım dedım gaza geldım 5cm kafamı karıştırdı şımdı..
3.5 al dostum yeterli aile arabasıysa.. gerçekten 5 cm ve 17 jant baya sıkıntılıydı yok mu cewrende bi kullan dene istersen.. bizim coğu arkadaş gidip coil yaptırdı ve cook memnunlardı öyle bişey yaptır istersen
3.5 al dostum yeterli aile arabasıysa.. gerçekten 5 cm ve 17 jant baya sıkıntılıydı yok mu cewrende bi kullan dene istersen.. bizim coğu arkadaş gidip coil yaptırdı ve cook memnunlardı öyle bişey yaptır istersen Öğrenci işi olması lazım yoksa coil de kafa rahatta :D yaa basmısken tam basalım o zaman 5 cm ıyıdır:D
karar senin takınca yorumlarını yaz buraya =)
karar senin takınca yorumlarını yaz buraya =)Yarın akşam fotograflarla yazıcam inşallah teşekkur ederım :)
karar senin takınca yorumlarını yaz buraya =)
Tein aldim yarin taktiriyorum fk coil-ek apexi yerli uretimmis tuzlada insaat demirinden yapiyolarmis :D oyuzden bulasmadim. yorumlarimi yarin eklicem insallah
tein nerden buldun yaw :D alman arabasına yaymı üretmiş ben piyasada hiç görmedim :D hadi bakalım bekliyorm yarını
Tein aldim yarin taktiriyorum fk coil-ek apexi yerli uretimmis tuzlada insaat demirinden yapiyolarmis :D oyuzden bulasmadim. yorumlarimi yarin eklicem insallah
inşaat demirinden yay olmaz yau, yay çeliği kullanılır.
Tercih meselesi tabi ama yay bu uzay teknolojisi değil, çok da karamsar olmamak lazım yerli üretim yay için.
Milyonlarca araba üretilen bu ülkede, yay da sıkıntısız üretilir.
Yaylari taktim suanlik cok memnunum bekledigimden biraz daha az dustu ama yol tutus sekme basiklik tam tadinda tein i tavsiye edebilirim..
fotograflarla güncellersen daha güzel ve acıklayıcı olur
Konuyu güncelleyelim,
1.2 TDi'ımızda 16" jant + 205/45R16 lastik ölçüsüne geçiş yapacağız, 25-35mm lik yaylardan hangi marka önerir kullanıcılar? Amaç, orj 14" leri söküp 16 ları takınca artan lastik-çamurluk aralığı kapansın yeter :)
Aklımdaki Eibach açıkçası en ideali gibi görünüyor şuan için.
spor yay takarken takozları kısaltırsanız arabanın yaydan ötürü sizi zıplatmadığını anlayacaksınız.
Ibiza ya 45 mm red eagle aldım memnun kalmadım..konfor tamamen bitti aşırı yumuşak bir yay..daha sonra 30 mm eibach yay taktırdım çok memnunum :)
Ibiza ya 45 mm red eagle aldım memnun kalmadım..konfor tamamen bitti aşırı yumuşak bir yay..daha sonra 30 mm eibach yay taktırdım çok memnunum :)
İmkana göre KW V1 veya V2 düşün abi uzun vadeli kullanacaksan İbiza'yı, yol tutuş ve sertlik olarak tam ideal kalıyor..
Konuyu güncelleyelim,
1.2 TDi'ımızda 16" jant + 205/45R16 lastik ölçüsüne geçiş yapacağız, 25-35mm lik yaylardan hangi marka önerir kullanıcılar? Amaç, orj 14" leri söküp 16 ları takınca artan lastik-çamurluk aralığı kapansın yeter :)
Aklımdaki Eibach açıkçası en ideali gibi görünüyor şuan için.
Şunu bi tekerrür edeyim de görüş var ise alalım.
Arkadaşlar 1.2 TDI araca Polo gti'dan cıkma KW yay almayı düşünüyoruz. Uyar mı araca? Dizelle benzinlerin yayı farklı oluyomus galiba bilgisi olan var mıdır?
şekil olarak farkları yok sadece ön aks ağırlıklarına göre ayırmışlar benzinli dizel yayı diye.
şekil olarak farkları yok sadece ön aks ağırlıklarına göre ayırmışlar benzinli dizel yayı diye.
Polo forumunda bir arkadaş paylaşmış. GTİ yayı taktırdım ancak cok sekiyor diye kafamızı kurcaladı doğrusu. 17 GTİ jantta en iyi hangi yayda düşme sağlarız?
slowmotion
15-08-2013, 08:33
Polo forumunda bir arkadaş paylaşmış. GTİ yayı taktırdım ancak cok sekiyor diye kafamızı kurcaladı doğrusu. 17 GTİ jantta en iyi hangi yayda düşme sağlarız?
Dizel aracima benzinli red eagle takmistim yerlen bir olmustu.
amatörce de olsa sanırım orjinalden farkı az çok belli oluyor sonunda ekleyebildim,yorumlarınızı bekliyorum arkadaşlar önler 3,5 arkadalar 5,5 cm H&R Bulunamadı (404) - hızlı resim yükle | resim yükle | h1zl1 resim | resim upload | fotoraf yükle | çoklu resim yükle | resim yükleme ve paylaÅŸma sitesi (http://hizliresimyukle.com/showpic-240617/gti.jpg)
Bulunamadı (404) - hızlı resim yükle | resim yükle | h1zl1 resim | resim upload | fotoraf yükle | çoklu resim yükle | resim yükleme ve paylaÅŸma sitesi (http://hizliresimyukle.com/showpic-240627/gti2.jpg)
Bulunamadı (404) - hızlı resim yükle | resim yükle | h1zl1 resim | resim upload | fotoraf yükle | çoklu resim yükle | resim yükleme ve paylaÅŸma sitesi (http://hizliresimyukle.com/showpic-240628/gti3.jpg)
önleri 5 arkaları 3.5 kullansan daha iyi olurdu daha agresif ve spor dururdu
Benim aracımda önde 5 cm fk yay arkalar orjinal
Dizel aracima benzinli red eagle takmistim yerlen bir olmustu.
1.2 TDI a hangi yay iyi olur sizce ?
yusuf yılmaz
16-08-2013, 15:45
kesinlikle kw konfor aynı kalır virajda avantaj sağlar kasislerde yere sürtmezsin
ONUR1000RR
19-12-2013, 11:44
elimde aracımdan söktüğüm koni amortısorler var ılgılenenler ozelden ulasabılır
kw kullaniyorum gtida çok iyi bence tavsiye ederim
bende 1.6 tdi için yay bakıyorum fakat h&r kw eibach gibi markalar epey yüksek fiyattalar. bunlar yerine red eagle veya apexi bakıyorum onlar içinde net bilgiler bulamadım. yol tutuş katkısı nasıldır veya çok sekme yapar mı? kullanan arkadaşlar var mı bu markaları?
ayrıca birde çok uygun fiyatlara fk lar var bunlar içinde kullanıcılar varsa yorumlarınızı rica ederim :)
yeni konu acmak istemedim vogtland yay takan varmi 1.6 tdi polo ya konfor nasil oluyor acaba.bide eibachi merak ediyorum.2 yayin takilmis halinin fotosu ve konfor yorumu alsam tam super olacak :D
Eıbach kullanıyorum cok dusurmuyor ama konfor harika.
yandan cekılmıs bır foto koyabılırmısın rica etsem :)
Konu kirliliği olmaması için burdan yazim dedim.
Polo 1.6 TDI'a yay takmak istiyorum, Eibach 30 ve 35 mm ve Vogtland 30-50 mm yayların olduğunu gördüm. Vogtland arka yay gerçekten 5 cm düşürüyor mu acaba ? Sizin yay önerileriniz nelerdir ?
Araca 4 kişi bindiğimizde oluyor.
H&R ön 25 arka 40 mm var. En ideal düzeyde alçaltma sağlayan yay Polo 6R'lar için...
H&R ön 25 arka 40 mm var. En ideal düzeyde alçaltma sağlayan yay Polo 6R'lar için...
H&R Focusta kullandım ve okuduğum kadarıyla sert diyorlar aynı ölçülerde vogtlanda yönelebilirim.
Başka önerisi olan var mı ?
6c 1.4 tdi araca 1.6 tdi yayı uyar mı, bilgisi olan var mıdır?
onursumer
09-11-2016, 19:13
ben bluegt de hr on 25mm arka 40mm olanı kullanıyorum orjinalde neyse şimdide o valla gt de pek birşey farketmedi sertlikte
Polo GT ve GTI standardında normal Pololara göre zaten sert araçlar abi :)
Konu kirliliği olmaması için burdan yazim dedim.
Polo 1.6 TDI'a yay takmak istiyorum, Eibach 30 ve 35 mm ve Vogtland 30-50 mm yayların olduğunu gördüm. Vogtland arka yay gerçekten 5 cm düşürüyor mu acaba ? Sizin yay önerileriniz nelerdir ?
Araca 4 kişi bindiğimizde oluyor.
Bende 5cm redeagle var yaydan yana sıkıntım yok memnunum ama araçlarımızdaki amortisörler tabiri caizse *** gibi olduğundan yay takınca saçmalıyor. Yol tutuş çok güzel virajlarda çok eğleniyorum yaklaşık 37k kmdir yaylı olarak kullanıyorum defalarca uzun yol yaptım 4 kişi olarakta çıktıklarım oldu sürtme olarak hiç sorun yaşamadım. Ama amortisörler dandik olduğundan konfor azaldı. konforu önemsemiyorsan tak ama konfor önemliyse hangi yayı takarsan tak poloda konfor gidiyor.
Bende 5cm redeagle var yaydan yana sıkıntım yok memnunum ama araçlarımızdaki amortisörler tabiri caizse *** gibi olduğundan yay takınca saçmalıyor. Yol tutuş çok güzel virajlarda çok eğleniyorum yaklaşık 37k kmdir yaylı olarak kullanıyorum defalarca uzun yol yaptım 4 kişi olarakta çıktıklarım oldu sürtme olarak hiç sorun yaşamadım. Ama amortisörler dandik olduğundan konfor azaldı. konforu önemsemiyorsan tak ama konfor önemliyse hangi yayı takarsan tak poloda konfor gidiyor.
Redeagle kullananların yorumunu da okudum konfor olarak iyi diyorlar baya. Aslında 3 cm düşürenlerine bakabilirim kötü bi yay değil gibi, yeterli düşüş sağlanır herhalde abi 3 cm olanlarıyla ?
onursumer
10-11-2016, 19:10
Redeagle kullananların yorumunu da okudum konfor olarak iyi diyorlar baya. Aslında 3 cm düşürenlerine bakabilirim kötü bi yay değil gibi, yeterli düşüş sağlanır herhalde abi 3 cm olanlarıyla ?
redeagle karar verirsen yavuz ile irtibata geç
http://www.techturkey.com/forum/birlas-motorsports/219683-birlas-motorsports.html
http://i.hizliresim.com/kE4qWm.jpg
orjinal 15 lerle görüntü bu şekilde. Arkadaki boşluk önden biraz fazla kalıyor. 17lerle tam yandan foto yok diye ondan atmadım.
http://i.hizliresim.com/kE4qWm.jpg
orjinal 15 lerle görüntü bu şekilde. Arkadaki boşluk önden biraz fazla kalıyor. 17lerle tam yandan foto yok diye ondan atmadım.
Teşekkürler abi. Çok güzel düşmüş maşallah bize fazla kalır ama 3'lük ideal olur
6c 1.4 tdi araca 1.6 tdi yayı uyar mı, bilgisi olan var mıdır?
uyar diye düşünüyorum, ama motorun kg farkını gözeterek üretildiyse basmayabilir.