Orijinalini görmek için tıklayınız : Kararsızım :(
Alper DEMİR
21-12-2011, 22:59
Merhaba abilerim çok karma karışık bir durumdayım napıcağımı şaşırdım yardımınıza ihtiyacım var.Lütfen yazın Şuan ki okuduğum otomotiv(2 yıllık) derslerin %70 i sayısal ve hiçbirşey anlamıyorum sayısalım yok ,ailem bu sene tayinci benim ilk senem geçiş yapmam için Kocaeliye ortalama yüksek olması gerekiyor ama derslerim hiç iyi değil.
E burda kalmak istemiyorum suan bırakıp yeniden sınava girip 200 falan alsam pek birşey beklemiyorum öyle yapayım diyorum kocaeliden okulları yazayım diyorum ama yeni ortam falan herseye bastan basla bir yandanda Hondada çalışayım diyorum en az 800 tl sigorta+prim bu maas sabahın köründe gıdıcem aksam 4-5 gbı cıkcam satış sorumlusu ya da sigorta yerınde olcam bunun bır heycanı ıcımın br garıp olması ınsanlarla ıletısmde olucaksn sureklı bır sorumluluk haziran gibide gideyim bende diyorum en azından yapmak istediğim şeyleri alacagım maaşla yerıne getireyim diyorum
Diğeride öglene kadar yatıp en az 3 gbı okula gitmek aksam cıkmak gezıp tozp para yemek çevren çok geniş her türlü ortamın var sevenın var ve aılen hazıran gbı gıdıyor araba kaynagında kesiliyor orduevınde kalıcaksın aılen yok kafan kulagın rahat bır sene daha dayan devam et bıtır git ? Yalnız çok sıkıcı bır yer hıc bır eglence aktıvıte yok bunalıyosun 6 senedır burdasın İzmirden geldin bura seni kastı kurtulmak istiyosun ama bir daha gittiğinde okul hayatın bitecekmiş gibi duruyor :(
Çok ikilemdeyim karar veremiyorum kafam allak bullak siz nappardınız :confused: :(
mhmtsrtp
21-12-2011, 23:09
bence okulunu bitirmeden hiçbiryere gitme ki zaten çok uzun bir süreden bahsetmiyosun 1-2 yıl sabret derim ben
131mirafiori
21-12-2011, 23:10
Önce okul kardeşim... Güzelim işimi bıraktım Bursa'dan Sakarya ya geldim okumak için daha ilk senem yaş 22 oldu nerdeyse... 1 sene bir kayıp değil hayatında...
barajı geçip kocaeli gölcük myo otomotıve gelebilirsin. iöğretim olarak. 5 te ders başı.engeç 8*30 da ders bitiyor...
Alper DEMİR
21-12-2011, 23:12
Liseyi 5 senede bitirdim çok sıkıldım bu işten..
driftboy
21-12-2011, 23:14
Okullll ;) Bırakıp çalışmaya başlayınca hay kafamı mikeyim keşke dağdada olsa okula devam etseydim dersin..
hevesin yoksa ki öle gözukuo dediğin gibi hondaya girmen.. o yazdığın maas sana 19 yaşında gayet mantıklı:) prim diosun kovalarsın sevdirirsin kendini yükselirsin gidersin. elinde öle bi imkan varsa okula devam etme acısından pek istekte yoksa o yönde kullan:)
%100 garanti kamu vs gibi sektör olmadığı sürece kesinlikle okul derim ben araba mevzusuda mühim değil sıkma canını bir çoğumuz okurken arabamız yoktu rent spec :D
63owen63
21-12-2011, 23:19
Sırf askerlik için bile okusaydım keşke dersin.Demedi deme. Oku.
kesnlıkle okul derim ben sonradan pişman olacagın seyler yapma
Alper DEMİR
21-12-2011, 23:33
Diyosunuz ki 6 sene kalmışsın 1 sene daha kal ailen gitsin kafan kulagın rahat olsun istediğin gibi takıl o kdr dayanmışsın 1 seneden nolcak ?
Thracian
21-12-2011, 23:49
Oncelikle alp kardesim, anladigim kadariyla asker cocugusun. Ailen haziranda baska ile tasinacak ve sen suan bulundugun ilde kalacaksin. Daha buyuk bir ilden geldigin ve orduevinde tek basina kalacaksin.
Kendimle ilgili sunlari soyle bilirim. 2004 te ticaret mes. Lis. Mezun oldum. 2004te antalya kumlucada 2 yillik isletme kazandim, merkeze uzak diye gitmedim. 2005te bilkenti kazandim, zengin cocuklariyla urasamam dedim gitmedim. 2006 da son sans olarak beykent uni kazandim 2 yillik oraya gittik. İlk yari donem vizelerde snf 2.siydim. finalde ise sonarda, nedeni Ailemin yanindan tasindim ogrencilik hayati yasamak icin okul yakininda ev tuttuk, 2-3derse zor yetismeler, dersten kacmalar ilk yil 1. Donem 3 tane dersten kaldim, 2. Donem 4 tane dersten kaldim. 2. Sene bilgisayar oyunlari, eglence gezme, alkol derken iyice battim 2 .yari donemde 3 tane dersten gecmistim. 2 yillk okulda 2 yilin sonunda 30 dersin 20 sinden kalmistim. 3. Yil birazda maddi sikisiklik nedeniyle okula kaydimi yaptirmadim. 4.sene azim ettim okula ailemin yanindan gttim. 20 dersin o yil 17 sini verdim kalan 3 desi yaz okulunda verdim.
Peki durum ne 17 yasimda liseden mezun oldum. Simdi 25 yasimdayim AOF 3 siniftayim askerlik icin bunu da bitirmem gerekiyor. Benimle ayniyil mezun olan ve dersleri ciddiye alan baska biri suan Tip fakultsii bitirip doktor oldu, askerligini yapti, sevdigi kizla nisanlandi evlendi. Benim onumde daha askerlik var. Burda yazdiklari hayatimdaki tek pismanligim.
Okudugun bolumu seviyorsan okuluna devam et, arkadas cevresi cok onemli inek veya eglencesiz oabilirler fakat 2 yilda sana cok sey katarlar.
Bolumunu sevmiyorsan baska bolum icin sansini dene. Denerkende bunun o bolume degecegine emin ol. Bir cok arkejolog suan issz yaa farkli islerde.
Sakin ama sakin, sebepsz yere yada o yaslar icin gecerli sebepler icin okulu birakma, bu yollardnan gecmis biri olaak soyluyorm bunu.
İstedigin zaman pm atabilirsin.
Alper DEMİR
22-12-2011, 00:02
Oncelikle alp kardesim, anladigim kadariyla asker cocugusun. Ailen haziranda baska ile tasinacak ve sen suan bulundugun ilde kalacaksin. Daha buyuk bir ilden geldigin ve orduevinde tek basina kalacaksin.
Kendimle ilgili sunlari soyle bilirim. 2004 te ticaret mes. Lis. Mezun oldum. 2004te antalya kumlucada 2 yillik isletme kazandim, merkeze uzak diye gitmedim. 2005te bilkenti kazandim, zengin cocuklariyla urasamam dedim gitmedim. 2006 da son sans olarak beykent uni kazandim 2 yillik oraya gittik. İlk yari donem vizelerde snf 2.siydim. finalde ise sonarda, nedeni Ailemin yanindan tasindim ogrencilik hayati yasamak icin okul yakininda ev tuttuk, 2-3derse zor yetismeler, dersten kacmalar ilk yil 1. Donem 3 tane dersten kaldim, 2. Donem 4 tane dersten kaldim. 2. Sene bilgisayar oyunlari, eglence gezme, alkol derken iyice battim 2 .yari donemde 3 tane dersten gecmistim. 2 yillk okulda 2 yilin sonunda 30 dersin 20 sinden kalmistim. 3. Yil birazda maddi sikisiklik nedeniyle okula kaydimi yaptirmadim. 4.sene azim ettim okula ailemin yanindan gttim. 20 dersin o yil 17 sini verdim kalan 3 desi yaz okulunda verdim.
Peki durum ne 17 yasimda liseden mezun oldum. Simdi 25 yasimdayim AOF 3 siniftayim askerlik icin bunu da bitirmem gerekiyor. Benimle ayniyil mezun olan ve dersleri ciddiye alan baska biri suan Tip fakultsii bitirip doktor oldu, askerligini yapti, sevdigi kizla nisanlandi evlendi. Benim onumde daha askerlik var. Burda yazdiklari hayatimdaki tek pismanligim.
Okudugun bolumu seviyorsan okuluna devam et, arkadas cevresi cok onemli inek veya eglencesiz oabilirler fakat 2 yilda sana cok sey katarlar.
Bolumunu sevmiyorsan baska bolum icin sansini dene. Denerkende bunun o bolume degecegine emin ol. Bir cok arkejolog suan issz yaa farkli islerde.
Sakin ama sakin, sebepsz yere yada o yaslar icin gecerli sebepler icin okulu birakma, bu yollardnan gecmis biri olaak soyluyorm bunu.
İstedigin zaman pm atabilirsin.
Pm attım abi..