PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : bmw z3-smart roadstar-daihatsu copen-ford street ka

izmirlicem
24-12-2011, 22:56
mrb abiler.17 şubat doğum günüm okulda bitiyo bu sene araba aldırmak şart artık :) aklımda honda s2000 var ama bakalım artık peder almaz glb :) bu araçlar dışında sizler ne önerirsiniz? 2 kapılı olması şart

kadirsa
24-12-2011, 23:03
sen s2000 için ikna etmeye bak, o başlıktaki zıvıdıklarla uğraşma bir kere al tam olsun ;) ama yok s2000 aldıramayız diyorsan tabiiki z3 (copen, roadstar, street ka falan onları hiç okumamış sayıyorum)

CTG
24-12-2011, 23:04
S2000 disinda yazdiklarindan Z3 disindakiler araba degil ;)

http://i15.photobucket.com/albums/a388/yalden/Z3/PBMWZ3Devon0059.jpg

:)

Sebring
24-12-2011, 23:08
S2000 icin sonuna kadar zorla derim.Olmazsa Z3'e donersin.Bir de MZ3 olursa of ki off...Ben bile dusunuyorum bazen...

emre55
25-12-2011, 00:11
z3 al bence.

kelalper
25-12-2011, 10:05
abi siz delirdiniz mi. Adamı ölüme mi yollayacaksınız S2000 için zorla diosunuz. Ehliyetini yeni alacak adama kesin S2000 al denir mi. S2000 ok en güzeli belki ama bu yaştaki adama da kusura bakmayın 10 numara büyük gelir.

Cem kardeşim benden abi tavsiyesi kendine bi tane 1.9 Z3 al onunla başla. 2-3 sene sonra S2000 aldırırsın. Biliyorum kanın kaynıyor almışken hızlı bişeyler aliim diosun ama S2000 sinirli ata benzer. Aldırırsın aldırmasına iki kere vurdun mu babanlar alırlar altından bu sefer bi daha hiç kavuşamazsın.

emre_
25-12-2011, 10:10
Bende dusuk hacimli guztl goruntulu bir z3 derim z3 m ve s2000 sakaya grlmez hatayi affetmez ;)

fastchild
25-12-2011, 10:25
en iyi başlandıç aracı Z3 1.9 zaten alacağın araç düzgün olursa ve alışırsan sonra yine Z3'den devam etmek istersen farklı hacim seçenekleride var 2.8 3.0 MZ3

mody
25-12-2011, 10:35
abi siz delirdiniz mi. Adamı ölüme mi yollayacaksınız S2000 için zorla diosunuz. Ehliyetini yeni alacak adama kesin S2000 al denir mi. S2000 ok en güzeli belki ama bu yaştaki adama da kusura bakmayın 10 numara büyük gelir.

Cem kardeşim benden abi tavsiyesi kendine bi tane 1.9 Z3 al onunla başla. 2-3 sene sonra S2000 aldırırsın. Biliyorum kanın kaynıyor almışken hızlı bişeyler aliim diosun ama S2000 sinirli ata benzer. Aldırırsın aldırmasına iki kere vurdun mu babanlar alırlar altından bu sefer bi daha hiç kavuşamazsın.

+s2000 :icon_tup:

ahmetbaha-drs
25-12-2011, 10:50
Bence SLK200K...Ve ya daha yeni olsn diyorsan eğer Opel tigra twintop.

darkmoon
25-12-2011, 11:06
s2000 ile z3 roadstar olmaları dışındaki ortak noktaları nedir acaba...
s2000 nin üretilme sürülme amacıda belli tartışmaya gerek yok bu konuda.. ama bmw z3 ün öyle bir üretilme amacı yok z3 ün çok versiyonlarını kullandım bilhassa esp siz olan z3 ler çok agresif kullanıma sahip araçlardır çok tehlikeli araçlardır tecrübe ve pilotaj ister..

z3 ün 3.0 ve 1.9 larını kullandım 2000 sonrasında esp vardı yanılmıyorsam çok zaman oldu şimdi esp lileri yumuşak huyludur ama esp siz olanları yumuşacık bir gazda bile kıç atmaya çok meyillidir.. z3 genel olarak keyife tarza göre yapılmış bir araç üretilme amacı s2000 gibi değildir..

z3 mü s2000 mi deseler ben keyif yumuşak bmw sürüşü alman konforu neticesinde z3 derdim ama 2000 sonrası bir z3 derdim esp li falan 2000 sonrası z3 ler epey elden geçdi modernize edildi eksi olumsuz yanları giderildi iyileştirildi..birde coupe si var bu z3 lerinde oldum olası iç sevemedim o coupelerini.

Emir-Sb3R
25-12-2011, 13:02
Z3 hariç diğerleri araba değil diyenler acaba hiç roadster kullanmışlar mı ?
Şu forumun cahil takımı bitmedi gitti zaten..

Ben smart kullanıcısı olarak eğer uzun süreli binilecekse temiz ve az kilometrede bi roadster'ı kesinlikle tavsiye edebilirim , 10 küsür yaşında çoğu cenaze olmuş arabalarla uğraşmaya gerek yok..

brabus ekipman vs. konusunda da sürekli kendime de parça getiriyorum yardımcı olabilirim.Şu an bi arkadaşımıza da yapıyoruz roadster brabus :)

http://picsdelawarecar.tk/images/Brabus_Smart_Roadster_2003/Brabus_Smart_Roadster_2003_7.jpg

OguzhanM3
25-12-2011, 13:30
Yapmayın arkadaşlar Smart özellikle brabus yürüyenli olanlar çok iyi yol tutan çok rijit gayet zevkli şaselerdir arkadaşımız içinde ilk araç olarak oldukça keyifli bir deneyim olur hem harika yol tutar yeterli yürür arkadaşımızada ilk pişme dönemlerinde keyif verir S2000 diye diretmeye bence gerek yok ilk araba için kaldıki vsa lıda olsa vsa sızda olsa illaki bi vukaat yaptırır sağı solu belli olmaz onu tanımayana muazzam dengesiz bi arabadır kendisi bu arada roadster smartta yanlama konusunda abilerini pek aratmaz buda dipnot:)

Sabri-A
25-12-2011, 13:50
Mercedes SLK200 bence.

kelalper
25-12-2011, 15:03
Yapmayın arkadaşlar Smart özellikle brabus yürüyenli olanlar çok iyi yol tutan çok rijit gayet zevkli şaselerdir arkadaşımız içinde ilk araç olarak oldukça keyifli bir deneyim olur hem harika yol tutar yeterli yürür arkadaşımızada ilk pişme dönemlerinde keyif verir S2000 diye diretmeye bence gerek yok ilk araba için kaldıki vsa lıda olsa vsa sızda olsa illaki bi vukaat yaptırır sağı solu belli olmaz onu tanımayana muazzam dengesiz bi arabadır kendisi bu arada roadster smartta yanlama konusunda abilerini pek aratmaz buda dipnot:)

Çok çok iyi yol tutması yeni başlayan biri için iyi bir özellik değil. Koptuğu zaman nasıl toplayacak. Bu arkadaşın kullanacağı arabanın limit üstü olmaması gerekiyor. Ne performans açısından nede yol tutuş açısından. Yol tutmasın viraja daha yavaş girsin düzde de hızlı olmasın. Çok yol tutarsa kontrolü kaybettiği hızda o kadar yüksek olucak o nedenle gene risk. Birde üstün yol tutuşlu arabalar genelede ben bırakıyorum demezler bir anda bırakırlar direksiyonun o kadar iyi değilse araba da da elektronik gismolar yoksa aynen yine patates olursun.

driftboy
25-12-2011, 15:13
Al önce bi şahin doğan araba sürmeyi değil, '' şöförlüğü '' öğren ondan sonra istersen boing 737yle gez caddede..

darkmoon
25-12-2011, 15:18
iki tip roadstar araç vardır bunu ayırt edelim..

bir gerçek roadstar tamamen keyif ve zevk sürüşü için performansın ikincil planda olduğu araçlar

ikincisi ise esasen roadstar amaçlı üretilmeyen ama statü olarak roadstar segmentine giren performans araçlarıki s2000 gibi..

aracı alıcak arkadaş hangi tip istiyorsa öncelikle ona yönelmeli. olay roadstar keyfiyse mgf bile işini görür mx5 işini görür..

maksat performans redline olayı ise s2000 gibi bir araç işini görür.. ama tabi biraz tecrübe ile..

CTG
25-12-2011, 15:18
Z3 hariç diğerleri araba değil diyenler acaba hiç roadster kullanmışlar mı ?
Şu forumun cahil takımı bitmedi gitti zaten..

Ben smart kullanıcısı olarak eğer uzun süreli binilecekse temiz ve az kilometrede bi roadster'ı kesinlikle tavsiye edebilirim , 10 küsür yaşında çoğu cenaze olmuş arabalarla uğraşmaya gerek yok..

brabus ekipman vs. konusunda da sürekli kendime de parça getiriyorum yardımcı olabilirim.Şu an bi arkadaşımıza da yapıyoruz roadster brabus :)

[IG]http://picsdelawarecar.tk/images/Brabus_Smart_Roadster_2003/Brabus_Smart_Roadster_2003_7.jpg[/IMG]

Cahil takimi? ;)

Emir-Sb3R
25-12-2011, 15:36
Cahil takimi? ;)

aynen öyle ;)

izmirlicem
25-12-2011, 15:48

ehliyet var 4 senelik fln :)

CTG
25-12-2011, 20:41
aynen öyle ;)

Eyvallah sen oyle uygun gorduysen :)

Emir-Sb3R
25-12-2011, 21:30
Eyvallah sen oyle uygun gorduysen :)

Estağfurullah öyle değil tabii, ancak smart gerçekten kullanmadan kimsenin bilemeyeceği bi araba , ikinci eli yoktur doğru , parçası pahalıdır doğru , kimine göre çok çirkindir , ancak arabadan saymıyorum demek çok yanlış bu araba için , piyasadaki arabaların %95'inden daha iyidir , kimsenin tahmin etmeyeceği kadar sağlam , problemsiz ve dayanıklı bir arabadır..

Tridion'u bir araştırmanızı öneririm..

darkmoon
26-12-2011, 09:36
Estağfurullah öyle değil tabii, ancak smart gerçekten kullanmadan kimsenin bilemeyeceği bi araba , ikinci eli yoktur doğru , parçası pahalıdır doğru , kimine göre çok çirkindir , ancak arabadan saymıyorum demek çok yanlış bu araba için , piyasadaki arabaların %95'inden daha iyidir , kimsenin tahmin etmeyeceği kadar sağlam , problemsiz ve dayanıklı bir arabadır..

Tridion'u bir araştırmanızı öneririm..

arabadan saymıyorumu ondan dememişdir arkadaş onuda sanırım sen anlamamışsın yada anlamışsın ama alındığın için öfken gözünü karartmış..

neticede s2000 gibi performans sınıfı redline bir araç değil roadstar arkadaşda ona hitaben demişdir arabadan saymıyorum diye yoksa roadstar gerçekden güzel bir roadstar arabadır ama roadstar araç konusu bu değil zaten konuyu açan arkadaşda dikkat edersen roadstar araç arıyorum dememiş o s2000 vasfında bir araba arıyor ona en yakın araçda z3 zaten başkada bulamaz piyasada..

konuyu güzel keyifli bir roadstar arıyorum olarak açsa arkadaş o zaman biri smart arabamı yaw dese o zaman nedesen haklı olurdun.. ama zaten öyle bir konu açılsa o zamanda listede s2000 z3 falan olmazdı mgf mx5 falan tarzı keyif roadstarları olurdu..

ulas
26-12-2011, 11:52
Mercedes SLK200 bence.

:icon_tup::icon_tup:

redbaron
26-12-2011, 16:59
s2k al.sora pert s2k furyasına sende katıl...

yada bi tane h100 al onla yamul gayet zevkli olabilir.

CTG
27-12-2011, 00:50
S2000 temiz bulmak heralde çok zor artık, ilk araba olarak da biraz riskli.

Z3 1.9 bence en mantıklısı içlerinde.

Smartta güzel araba tabi mercedes var arkasında sonuçta ama s2000-z3 tarzı arabalar tam roadster, smart biraz ya sev ya nefret et bi araba benim gözümde. Modeli yeni olsun değişik bi araba olsun satmam 3-5 sene binerim dersen hoşuna da gidiyosa alınır neden alınmasın.

arkadaşla da sorun yok. Estafurullah demiş gönlümü aldı, erkeğin en önemli aksesuarı arabasıdır, ucundan lafı değdirince sinirlenmesi normal :)

Erdem K.
27-12-2011, 07:18
belirttiğiniz araçlar içinde tercih edeceğim z3 olur. eğer temiz smart bulursanız onu da değerlendirin derim...

dest
27-12-2011, 08:30
Bana kalırsa listede yok ama Mazda Mx-5ide değerlendir derim ;)

BoraRS
27-12-2011, 08:49
Aklıma 106 GTI ların ilk çıktığı 1997 senesi geldi :) Daha o zamanlar ehliyetlerini yeni alan gençler hemen 106 GTI aldırıyorlardı. Sonrası zaten *****. Kaçtane 106 patladı. Çoğu da ağır kazalı yaralanmalı hatta ölümlü.

s2000' ni 106 GTI x 10 diyin siz patlama risk potansiyeli olarak. Z3 1.9 bence de gayet mantıklı ve makul bir araç. Ama o da yavaş değil hani. Ama en azından bir GTI kadar performanslı değil. Üstünü açar güzel güzel takılır piyasa yaparsın.

Ama bu gençlik rahat durmaz belli bi zaman sonra abi bu bana yetmiyor der gider Z3' e de Supercharger takar yine başa döneriz :D

HaKo
27-12-2011, 09:06
ne s2000miş arkadaş sanki formula 1 aracı.

lafı geçmiş smart roadster çok keyifli bir araç , çok eğlenceli ve seri fakat aşırı rahatsız tahta gibi sert ve eğer kaza falan olursa servise düşersen allah yardımcın olsun.

Emir-Sb3R
27-12-2011, 22:13
ne s2000miş arkadaş sanki formula 1 aracı.

lafı geçmiş smart roadster çok keyifli bir araç , çok eğlenceli ve seri fakat aşırı rahatsız tahta gibi sert ve eğer kaza falan olursa servise düşersen allah yardımcın olsun.

Aynen öyle , ben şanzıman yazılımı güncellemek için gittim yetkili servise ilk ve son oldu o da , ama güzel özel servisler var florya kolcar mesela :)

powERS
27-12-2011, 22:59
olsa bi 0.8cdi smartım ne mutlu olurum bee. :)

Sahin9108
22-01-2012, 12:05
istediğiniz araç klasmanı içerisinde mx-5 güzel bir seçenek olabilir :) benimde almaya niyetlendiğim ama mazda istemediğim için vazgeçtiğim bir araç var forumdan çoğu arkadaş zaten araçtan haberdardır. Link vermek yasak mı bilmiyorum ama şimdilik koyayım ; http://www.cardomain.com/ride/3879559/2008-mazda-miata-mx-5-grand-touring-convertible-2d
Mazda MX MX-5 2.0 2008 Model 43.900 TL Galeriden satılık ikinci el Beyaz renk - 70744621 (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mazda-2008-model-kazasiz-mx-5-ncec-70744621/detay)

ilk linkte aracın orjinal jantları ve orjinal rengi ile dip basık hali yabancı forumlarda paylaşılmış sahibinden linkinde ise beyaza kaplanmış hali var benim tercihim orjinal rengi olurdu :)

emniyetli bir şekilde seni güç bakımından tatmin edeceğine eminim şimdi tam hatırlamasam da ekstraları vardı

bunun haricinde denildiği gibi 1.9 z3 hem şekiliyle hem zevkli kullanışıyla (espli modeller olarak) doğru bir tercih olabilir

smart roadster uğraşabileceğin güzel bir zevk arabası olabilir ama temiz bir mx-5 veya z3 almanın seni daha çok rahat ettirebileceği kanısındayım

diğer seçenekleri hiç düşünme bile alalı daha bir kaç ay olmadan pişman olursun :)