PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 1.3 cdtı opel astra h kasa

BAŞAR
30-12-2011, 11:14
Merhabalar arkadaşlar 1.3 cdtı opel astra h kasa'yı biraz daha iyi yürütebilmek için ne yapılabilir yardımcı olursanız sevinirim...
Araç özellikle kalkışlarda çok zayıf...

onur_S
30-12-2011, 11:23
yazılım................

BAŞAR
30-12-2011, 11:27
yazılım................

yazılım dışında başka ne yapılabilir ?

Tayfun-E30
30-12-2011, 11:54
aynı motorun kullanıcısı olarak yazılımdan baska ne yapsan detune olur..

batucan
30-12-2011, 12:01
yazılım, düz boru, kutu içi hava filtresi

BAŞAR
30-12-2011, 12:08
aynı motorun kullanıcısı olarak yazılımdan baska ne yapsan detune olur..

bir yazılım kaça yapılıyor arac için zararı var mı sonuçta beyinle oynanıyor ?

yakuza
30-12-2011, 16:46
bende 1.3 mjt var yazılım hibrid turbo downpipe 51 lik borular isotta son susturucu carbon airbox var, hiçde detune olmadı hatta chipli 1.3ler yetişemiyor

DOGAN__
30-12-2011, 17:21
dizele yazılımdan başka bişey yapılmaz diyenler için yazıyorum
turbo benzinli ve turbo dizel araçların çalışma prensipleri aynıdır.

dizel motorada benzinliye yapılan işlerin buyuk bir kısmı yapılabilir.

şimdi gelelim 1.3 için neler yapılabilir?

motor açılmadan :

enjektör,
hybrid turbo,
downpipe
51 lik egzoz sitemi
performans son susturucu
yazılım

motor açılırsa(blok içi hariç) :

kapak işletilir
portpolish
buyuk subap

tabi herşey ne istediğine bağlı;)

BAŞAR
30-12-2011, 19:20
dizele yazılımdan başka bişey yapılmaz diyenler için yazıyorum
turbo benzinli ve turbo dizel araçların çalışma prensipleri aynıdır.

dizel motorada benzinliye yapılan işlerin buyuk bir kısmı yapılabilir.

şimdi gelelim 1.3 için neler yapılabilir?

motor açılmadan :

enjektör,
hybrid turbo,
downpipe
51 lik egzoz sitemi
performans son susturucu
yazılım

motor açılırsa(blok içi hariç) :

kapak işletilir
portpolish
buyuk subap

tabi herşey ne istediğine bağlı;)

benim istediğim araç kalkışlar da çok zayıf bunu yok etmek istiyorum sadece yazılımla bu sorun çözülebiliyorsa yaptırırım ama çözmezse eğer o zaman düz bpru çekerim bunlarda olmazsa ne yapacağımı bilemiyorum artık...

bulenthaliloglu
30-12-2011, 22:56
Wind booster sana iyi gelecektir. :)

yakuza
31-12-2011, 08:45
benim istediğim araç kalkışlar da çok zayıf bunu yok etmek istiyorum sadece yazılımla bu sorun çözülebiliyorsa yaptırırım ama çözmezse eğer o zaman düz bpru çekerim bunlarda olmazsa ne yapacağımı bilemiyorum artık...

yazılımla beraber kutu içi filtre takarsan tatminkar güç ve canlılık kazanır aracın

BAŞAR
02-01-2012, 21:57
Wind booster sana iyi gelecektir. :)

bülent abi onun ne olduğu bilmiyorum açıklar mısın sana zahmet bende netten araştırayım...

Kadyr
02-01-2012, 22:03
bi yazılım iş görür herturlu.ama giresunda zor.ankaraya yada istanbula uçucaksın :)

BAŞAR
03-01-2012, 22:02
bi yazılım iş görür herturlu.ama giresunda zor.ankaraya yada istanbula uçucaksın :)

ist ye geliriz sıkıntı yok arasıra yolumuz düşüyor oralara...

bulenthaliloglu
04-01-2012, 08:07
Wind booster

Aracınızın gaz pedalındaki "LAG" diye tabir edilen gecikmeyi 1 sn lerden 0,2 sn lere çekmek istemezmisiniz? 0-100km hızlanmanızı 1 - 2 sn. kısaltan, alt devirlerdeki hantallığı ortadan kaldıran 4 modu bulunan windbooster istenirse ECO moduna alınıp yakıt tasarrufuda yapmanızı sağlar, ECO modu VALE modu olarakda kullanılabilir. Montajı sadece 10 dk sürmekte olup aracınızın garantisini bozmaz, motoruna, turbosuna en ufak bir zarar vermez. Aracınızın mevcut gücünü daha verimli kullanmanızı sağlar. Takar takmaz farkı hissedersiniz

MCN21
04-01-2012, 19:58
bende 1.3 mjt var yazılım hibrid turbo downpipe 51 lik borular isotta son susturucu carbon airbox var, hiçde detune olmadı hatta chipli 1.3ler yetişemiyor
bi zahmet :D kac boy fark edio ???
yazılım yapılır altlar üstler canlanır ... turboyla biraz oynanır ( pervaneyle oynanır yada komple deisir ) yeterli olucaktır aracınız icin , istenirse egzozada girilir downpipe yapılsa yeterli olucaktır büyük ihtimalle ( katalizör ve partekül iptali )
wind booster in cok isine yaramıcagınız düsünüorum bizzat 4 ay kullandıgım icin biliorum , tamam rollerde biraz yarıyor ama sehir ici trafiginde cokda gerek yok ... ( balatanızında daha cabuk bitmesine sebep olucagını düsünüorum ) yanlıs anlasılmasın ama makaslarda ciddi ise yarıyor ( yine eski tecrübelerime dayanıorum , su anda kesinlikle bu islerle ugrasmıorum ve önermiorum ) ...

yakuza
04-01-2012, 21:52
bi zahmet :D kac boy fark edio ???
Bi arkadas yazılım dısında ne yaparsan detune olur yazmıs ona ıstınaden yazdım,turbom buyuk olmasına rağmen basıncım sımdılık stock, ortalama 1.5-2 boy fark oluyor, ust devırlerde daha avantajlı oluyorum basınc acarsamda allah vere

berkay_aydin
04-01-2012, 21:56
Alt devirler için yazılım, benim kendi düşüncem egsoz sistemine hiç bulaşmayın alt devirler dahada çile olur.. Kutu içi filtreyle desteklenebilir.. Birde egr iptali..

darkmann
04-01-2012, 21:57
turbom buyuk olmasına rağmen basıncım sımdılık stock, ortalama 1.5-2 boy fark oluyor, ust devırlerde daha avantajlı oluyorum

abi turbo büyüyünce kaç devirde dolduruyorsun turboyu ş içi kullanımda sıkıntı çıkarıyormu?bendemi büyük turbo işine grsem yazılım kesmiyor artık:)

MCN21
05-01-2012, 07:07
abi turbo büyüyünce kaç devirde dolduruyorsun turboyu ş içi kullanımda sıkıntı çıkarıyormu?bendemi büyük turbo işine grsem yazılım kesmiyor artık:)

sen ne yaparsan yap bana yetisemiceksin ugrasma be knk :D

yakuza
05-01-2012, 08:10
alt devirler brz zayıflıyor önceden 2200 dd den sonra doldururdu şimdi 2600 dd fakat 4500-4700 e kadar kesintisiz indiriyorum

Erdem K.
05-01-2012, 08:19
kutu içi filtre, egsoz sistemi, yazılım, downpipe yetecektir sanırım...

darkmann
05-01-2012, 11:37
sen ne yaparsan yap bana yetisemiceksin ugrasma be knk :D
seni geçecek başka bi araba var sen seversin kiaları :)

alt devirler brz zayıflıyor önceden 2200 dd den sonra doldururdu şimdi 2600 dd fakat 4500-4700 e kadar kesintisiz indiriyorum
arabanın garantisi 4 ay sonra biticek ondan sonra büyük turbo yapmayı düşünüyorum peki abi bu büyütme işinde kendi turbomuzun içiyle palleriyle falan oynanmıyor değilmi yeni bi turbo alınıp o takılıyor?

yakuza
05-01-2012, 22:06
valla aynı turbonun ıcıyle oynanıyo, bnm orj turbo duruyo aynı turboyu revizyon yapıp bu esnada emme kısmı polisajla brz genısletılıp 4mm daha buyuk takılıyor ege turbıdan aldım ellerınde fazla varmıs bnm tırbodan dagıtmayalım dedıler dırek yapılmısı yolladılar ama basınc amadıkca cok bı randımanını goremezsın

darkmann
05-01-2012, 22:22
valla aynı turbonun ıcıyle oynanıyo, bnm orj turbo duruyo aynı turboyu revizyon yapıp bu esnada emme kısmı polisajla brz genısletılıp 4mm daha buyuk takılıyor ege turbıdan aldım ellerınde fazla varmıs bnm tırbodan dagıtmayalım dedıler dırek yapılmısı yolladılar ama basınc amadıkca cok bı randımanını goremezsın

anladım abi sağolasın verdiğin bilgiler için bakıcaz bi çaresine artık:)

burak_skry
05-01-2012, 23:04
bende gazihan yazılım ve kn kutu içi filtre var gayet memnunum şuan için 3 senedir de sıkıntısız kullanıyorum.

MCN21
06-01-2012, 06:15
seni geçecek başka bi araba var sen seversin kiaları :)

onlarıda gecicez yakında sen hic merak etme yazılımda ufak tefek deisiklikler yaptık araba gitmeye basladı :D

MCN21
09-01-2012, 20:05

banada aynı islemler yapıldı ( bnm trbonun aynısı bulundu revizyon yapıldı ve 2 pervanede deistirildi büyükleriyle ) sonuc hicde tatmin edici olmadı ... aracın cekisinde bir düsüklüük hissettim ki ztn öleymis ... neyseki yapan firma bana garanti vermisti cekisin artmassa turboyu geri alırız sanada paranı iade ederiz diye , sag olsunlar ...

CRUEL
09-01-2012, 20:10
1.3cdti a yazılım yapıp yakıtı etkilenen oldumu etkilendiyse ne düzeyde?

darkmann
09-01-2012, 20:40
bende yazılım var pek bi fark yok yakıtta 5.6 litre yakıyo ş içi ama bu ara havalar soğuduğundan depoda 100 km menzilim düştü

yakuza
09-01-2012, 23:04
banada aynı islemler yapıldı ( bnm trbonun aynısı bulundu revizyon yapıldı ve 2 pervanede deistirildi büyükleriyle ) sonuc hicde tatmin edici olmadı ... aracın cekisinde bir düsüklüük hissettim ki ztn öleymis ... neyseki yapan firma bana garanti vermisti cekisin artmassa turboyu geri alırız sanada paranı iade ederiz diye , sag olsunlar ...

Sağlık olsun aracta hibrid turbo haricinde bi modifikasyon varmıydı? Normalde stock araca onerilmez buyuk turbo, negatif yonde etkıler malesef ben turboyu alırken soylemıslerdı bana brz basınc versem cok sey degıscek ama urasmıyorum su sıralar