Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Ne yiyeceğiz ?

yaşar
05-01-2012, 09:00
Dün 2 3 arkadaş bu konu hakkında baya baya bir sohbet ettik.

Yediğimiz yemek'ler meyve'ler içtiğimiz süt veya su hiç ama hiçbiri katıksız değil dendi biraz araştırdıkdan sonra baktımki olay ciddi hiç öyle göründüğü gibi değil :(

( Esnafa sorarak araştırdım )

Zeytinci abi zeytinin bekleme süresi en az 7 aydır toplandıkdan sonra depo dedikleri kapalı alanlarda en az 7 ay beklemesi lazım ama mahsülü satacak olan kişiler 1 ay sonra çıkarıp buhar odalarına koyup aynı görüntüyü alıyor görüntü aynı ama malesef tat ve besin değeri yok denecek kadar az dedi,ordan geçtik manava bu salatalık günde 2 mahsül veriyor diyor satıcı, nasıl diye sorduğumuzda verilen hormonlardan akşam toplanan salatalık sabah tekrardan toplanabiliyor dedi ve aklınıza gelecek bütün meyveler aynı durumda,sadece yumurta yemeliyiz o zaman dedim hayır onunda yemleri hormonlu katkılı diyor yumurtanın sarısını kırmızıya dönmesi için yemlerinde çapanoğlu varmış,sucuk vakumlu poşetlerde olmaması gerekiyor olunca içinde garip bir malzeme var dediler oda sucuk açısından hiç iyi birşey değilmiş içim karardı sağlıklı besleniyoruz zannediyordum kısacası balık haricinde herşey yalan :(

http://img853.imageshack.us/img853/9747/31822093.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/853/31822093.jpg/)

http://img4.imageshack.us/img4/3047/mercansucuk.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/4/mercansucuk.jpg/)

http://img406.imageshack.us/img406/2728/yumurta3.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/406/yumurta3.jpg/)

http://img201.imageshack.us/img201/9620/zeytinvezeytinyagifayda.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/201/zeytinvezeytinyagifayda.jpg/)

http://img717.imageshack.us/img717/2199/salatalik.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/717/salatalik.jpg/)

Yapmamız gerekenler hakkında yorum yaparmısınız ?

SHOCKİNG
05-01-2012, 09:06
Balığa'da güvenmemek lazım marmara denizinden çıkan balıklarda yüksek ordanda ağır metal içeriyolar.. Ne yiyceğimiz şaşırdık valla..

Tunacan
05-01-2012, 09:07
Artık hiçbir şey yapamayacağımızı düşünüyorum.
Artık her meyvenin, sebzenin, besinin geniyle oynanıyor. Bunu değiştirme şansımız artık yok.
Kanser vakaları bu yüzden dolayı her yıl katlanarak gidiyor.
Belki bilinçli belki bilinçsiz bilmiyorum fakat bir milleti yok etmenin en basit yolu bu artık.

yaşar
05-01-2012, 09:08
Balığa'da güvenmemek lazım marmara denizinden çıkan balıklarda yüksek ordanda ağır metal içeriyolar.. Ne yiyceğimiz şaşırdık valla..

Valla dediğinde haklısın bilgimiz olmayınca bir balık sağlam diye düşündüm :(

Et yiyoruz misal ne eti yediğimizi bile bilmiyorum onun için artık almıyorum bile kime güveneceğimizi şaşırdık,antalya bölgesinde veya bu işlerle ugraşanlar mutlaka konuya dahil olurlar bize bilgi verirler yoksa 60 yaşında emekli olamadan pamugu tıkayacaklar :(

Quantum
05-01-2012, 09:09
Şunu izleyin.

CANLI YAYINDA BÜYÜK İDDİA - WEB TV :: Hürriyet (http://webtv.hurriyet.com.tr/2/25865/0/1/canli-yayinda-buyuk-iddia.aspx)

SONE-R
05-01-2012, 09:11
geçen gün marmara denizini pardon marmara logarını gösterdi.. denizin hali içler acısı, pislik içinde.. ordan çıkan balığı sakın yemeyin..

darkred
05-01-2012, 09:13
Abi yapacak birşey yok... Önceden hormon vs bu işler merdiven altı yapılırdı yasaktı çünkü...

Ama GDO nun TR ye girmesine vesile olan vatandaş şuan Çankayada oturuyor ve saygıdeğer eşide her konuşmasında GDO dan uzak durun organik beslenin diyor :)

Organik pazar kuruluyor bizim burada 2 haftada bir oradaki satıcıların hepsinin tezgahında sertifikaları vs mevcut o ürünler tamamiyle organik ürünler ama fiyatlarıda ***** pahalı yaa GDO luya devam yada organik pazar imkanı olanda kendi ekip biçip yetiştirecek...

Dedem oyalanmak için yaz gelince evinin bahçesine domates biber salatalık vs eker inan onun bahçesinden bir domates kopartıp kestiğinde domates kokusu geliyor insanın burnuna...

Organik en güzeli ama şu durumda marketlerde pazarda hormonsuz ürün bulmak imkansız yasaklanmadıkça zor...

initial-D
05-01-2012, 09:24
balık yediğimiz zaman hasta etmez ama ağır metaller zamanla vücutta karaciğerde birikir.ileride kanser olarak yada genetik bozukluklar olarak döner.yada bizden değil ileride yaptığımız çocukta çıkabilir

balıkta yapılması gereken en önemli şey kesinlikle iç organları iyi temizlenmiş olmalı.çünkü onlarda da ağır metal en çok orda birikir.

vtecburhan
05-01-2012, 09:28
işin en garip tarafı ise hormonsuz diye kendi bahcene ekip biçdigin meyve sebzenın bıle tohumu hormonlu

yaşar
05-01-2012, 09:28
Artık hiçbir şey yapamayacağımızı düşünüyorum.
Artık her meyvenin, sebzenin, besinin geniyle oynanıyor. Bunu değiştirme şansımız artık yok.
Kanser vakaları bu yüzden dolayı her yıl katlanarak gidiyor.
Belki bilinçli belki bilinçsiz bilmiyorum fakat bir milleti yok etmenin en basit yolu bu artık.
Bilmiyorum insalarımızın durumu ne olacak,kendimiz için en yapmamız gerekiyor araştırma içerisindeyim çünkü miden gerçekden bulandı :(

Şunu izleyin.

CANLI YAYINDA BÜYÜK İDDİA - WEB TV :: Hürriyet (http://webtv.hurriyet.com.tr/2/25865/0/1/canli-yayinda-buyuk-iddia.aspx)
Sonuna kadar izledim gerçekden çok haklı yanlız izleyen dinliyiciler ruhlar aleminin gece bekçileri gibi kafa sallıyorlar ama icraat nedir bilinmez .

geçen gün marmara denizini pardon marmara logarını gösterdi.. denizin hali içler acısı, pislik içinde.. ordan çıkan balığı sakın yemeyin..
Ne yiyeceğiz demek istiyorum ?

Abi yapacak birşey yok... Önceden hormon vs bu işler merdiven altı yapılırdı yasaktı çünkü...

Ama GDO nun TR ye girmesine vesile olan vatandaş şuan Çankayada oturuyor ve saygıdeğer eşide her konuşmasında GDO dan uzak durun organik beslenin diyor :)

Organik pazar kuruluyor bizim burada 2 haftada bir oradaki satıcıların hepsinin tezgahında sertifikaları vs mevcut o ürünler tamamiyle organik ürünler ama fiyatlarıda ***** pahalı yaa GDO luya devam yada organik pazar imkanı olanda kendi ekip biçip yetiştirecek...

Dedem oyalanmak için yaz gelince evinin bahçesine domates biber salatalık vs eker inan onun bahçesinden bir domates kopartıp kestiğinde domates kokusu geliyor insanın burnuna...

Organik en güzeli ama şu durumda marketlerde pazarda hormonsuz ürün bulmak imkansız yasaklanmadıkça zor...

Ben naturel yada organik diye yediklerimizde söylendiği gibi toprakdan saf bir şekilde çıktığına inanmıyorum,inanamamak sadece benimle alakalı güvenmiyorum yoksa elimde herhangi bir belgem yok :(

Kimin çankayada oturup oturmadığının şu an benim için bir önemi yok çünkü hiç kimsenin umrunda değil,benzin zammından şikayet edip hiç birşey yapmayan insanlarla dolu etrafımız birlikde bir halt yiyemeyeceğimiz ortada A.B.C partisinin bir önemi yok ne yiyeceğiz konumuz bu :)

SONE-R
05-01-2012, 09:31
ne buluyosan onu ye yaşar kardeşim :D :D
rakı içen öldü de, su içen ölmedi mi? :p

AEAlmas
05-01-2012, 09:31
Valla meyve sebze bana Demre ve elmalidan geliyor :) esimin ailesi seraci onlar hormon kullanmadığından özellikle kokteyl domates harika :))

Maxi
05-01-2012, 09:33
Şunu izleyin.

adamlar çok güzel anlatıyor

benim bu konu hep canımı sıkar zaten
elimden geldiğince hormonlu ve katkılı besinlerden uzak durmaya çalışıyorum
sizde öyle yapın, ne kadar uzak durabilirsen o kadar faydalı.
tabi yer - gök hormonlu katkılı gıda dolu ne kadar kaçabilirsin o ayrı bir konu .

ama ben
hazır dondurmayı eve sokmuyorum
ulan alıyorsun dondurmayı bugün aldın, son kullanım süresi 4 sene sonra yok ananın şeyi, bu nedir ya ?? plastik bile bu kadar dayanmaz.. yemeyin

mümkün olduğunca günlük süt alıyorum..

ekmeği fırından ve 3-5 kuruş daha para verip saf buğday olandan alıyorum, katkısız. evet daha çabuk bayatlar evet beyaz değil ama saf naber ?

Balıkla malesef zaten aram yok,
marmarada balıklar bokun içinde yaşıyor bunu hepimiz biliyoruz.

acayip kocaman at kadar büyüklükte olan
muz-elma-domates almıyorum çünkü hormonlu hepsi, belli yani ..

hazır dondurulmuş ne varsa almayı bıraktım zaten seneler önce hepsi zararlı
bozulmasın diye içine onlarca katkı maddesi katılıyor.

Birde eve o nutella meretini sokmuyorum uyuzum, o da çok fena zararlı

çok güzel ama ketçap mayonezde acayip zararlı bırakmak lazım

fast food ların alayı zararlı

annenizin yemeklere kattığı bulyon türü dalgametreler.. hepsi zararlı hepsinde katkılar var.

meyva suları.. katkısız olanları alın, üşenmeyin üzerini okuyun yazıyor içinde ne varsa.
birde meyva suyu oranına bakın, ben genelde %50 olanı tercih ederim, %100 olanlar biraz abartı koyu ve tadı güzel değil.
Bazıları var içinde %10 meyva var ! bakın alırken,
hatta bazıları tam evlere şenlik ulan içinde hiç meyva yok ! tabi bunlar en ucuz olanları ..

sonuçta yedikleriniz aracınıza koyduğunuz benzinin oktanı gibidir
düşük oktan koyarsan motorda vuruntu oluşur, uzun vadede pistonlar grapej yapar duman atmaya başlarsın ehehehehe :D

Günkut
05-01-2012, 09:41
Yediğimiz ekmek 300 gr dan 250gr'a ma düşürülüyor. ;)

haha hakan abi son yoruma bayıldım cok net ve açık :)

sinan-s
05-01-2012, 09:45
Yediğimiz herşey hormonlu ve deoğal değil katkı maddeleri var...

YavuzNaz
05-01-2012, 09:47
Dün akşam marketten domates aldım bildiğin hıyar tadı var domateste, herşey katkılı bu besinler yüzünden ölüm yaşı ortalaması düşer 40 yaşına gelmeden geberip gideriz, mümkün olduğunca dikkat etmek lazım sağlıklı yaşamaya doğal besinler almaya yağı rizeden alıyorum, balığı zonguldaktan, zeytini ayvalıktan 20TL verip alıyoruz markette 12TL. satılıyor, sebze meyveyi pazar günleri kasımpaşada kurulan inebolu pazarından karşılamaya çalışıyoruz son derece doğal yakında bu kaynaklarda kapanır

fatiii
05-01-2012, 09:48
kanser olaylarının patlama sebebidir bunlar zaten...şimdi herkez kesesini düşünüyo insan sağlığını sallayan yok açıkcası

AhmetKadir
05-01-2012, 09:53
alınan urunun kalıtesı cogunlukla fıyatı ıle dogru orantılıdır.
ucuz sucukların arkasındakı etıkette sucuk yazmaz, sucuk benzerı ısıl ıslem gormus urun yazar. bu da ıcınde kıkırdak, bag doku, sınır lıflerınden zengın oldugunu belırtır .
pıyasada satılan tavukburger, sosıs, ınegol kofte tarzı hazır dondurulmus urunlerın hepsı uretıcı fırmaların ellerındekı artık urunlerın degerlendırılmesı ıcın uretılır. bolca katkı maddesı ıcerır, yoksa hıcbır et urunu o kadar uzun sure saklanamaz.
sut ıcın UHT sutler gayet saglıklıdır. lezzet yonunden yoksun olabılırler cunku yag oranları dusurulur genelde. gunluk sutler bilindik fırmalar harıcı uretılmez zaten, rahatlıkla kullanılabılır.
tavuk yetıstırıcılıgınde eskıden antıbıyotık falan da kullanılırdı sımdı en azından onlar yasak, hormon her gıdanın uretımınde kullanılır, onemlı olan mıktarıdır. yınede turkıye de en rahat kullanılacak hayvansal proteın tavuk etıdır. uretım hazırlanma yonunden en dısıplınlı ve en saglıklı üretime sahıptır. oyle olmasa avrupaya satıs yapılamazdı :)

suan kı gorevım geregı orduevıne gıren her gıdayı analıze yolluyorum, cok evham yapmamak gerek kımyasal ıcerıklılerden uzak durdukca :)

TaGo
05-01-2012, 09:54
Ya yiyin gitsin allah aşkına. Hormon dün girmedi hayatınıza. 32 yaşımdayım, ben çocuktum bu konular konuşuluyodu hala aynı konular. Hormonlarında sağlıklısı var artık. Günden güne denetimde artıyor, sağlık parametreleride.

Ok tamamen hormonsuz kadar verimli tat ve sağlıklı olmayabilir yeni nesil hormonlular ama büyütülecek şizofreniye bağlayacak kadarda değil artık.

teggy
05-01-2012, 09:56
Glikoz şurubundan uzak durun. Ben hiçbir şey tüketmemeye çalışıyorum glikoz şuruplu. Bir dönem ugur dundar program yapmıştı sahte ballar şöyle böyle diye ama ***** kola ve meyvesuyu üreticilerine dokunamamıştı... Kola, meyve suları, içinde şeker bulunması gereken neredeyse her şeyde var. Sadece bazı marka çikolatalarda yok... Pankreas kanserine sebep oluyor ve en pislik kanser türlerinden birisi, teşhis konulduktan sonra 1-2 haftada bile götürebiliyor insanı... Ayrıca şeker hastalığına sebep oluyor... Üzerinde glikoz şurubu yazan hiçbir şeyi almıyorum... Bu şurup laboratuar ortamında elde edilip şekerden çok daha ucuza malolduğu için üreticilerin en sevdiği malzemelerden biri...

glikoz şurubu - ekşi sözlük (http://www.eksisozluk.com/show.asp?t=glikoz+%C5%9Furubu)

AhmetKadir
05-01-2012, 10:00
Dün akşam marketten domates aldım bildiğin hıyar tadı var domateste, herşey katkılı bu besinler yüzünden ölüm yaşı ortalaması düşer 40 yaşına gelmeden geberip gideriz, mümkün olduğunca dikkat etmek lazım sağlıklı yaşamaya doğal besinler almaya yağı rizeden alıyorum, balığı zonguldaktan, zeytini ayvalıktan 20TL verip alıyoruz markette 12TL. satılıyor, sebze meyveyi pazar günleri kasımpaşada kurulan inebolu pazarından karşılamaya çalışıyoruz son derece doğal yakında bu kaynaklarda kapanır

yedıgımız sebzelerde mevsime dıkkat edersek olabıldıgınce tarla mahsullerını tuketmıs oluruz. sera da yetısen domatesten de cok bısey beklememek gerek. eskıden bu mevsımde domates mı varmıs :)

senna
05-01-2012, 10:05
herşeyi zamanında yemek lazım büyük şehirlerde sanırım bu daha zor oluyor Bolu'dayım bazı ürünlere daha kolay şekilde ulaşabiliyoruz, atıyorum ben hayatımda marketten alınan yumurtayı yemem, kendi tavuklarımız vardır yada bahçemizde domates biber vs yetişir yazın kiraz vs ama herşey mevsiminde tabi bu mevsimde olan domatesten hayır gelmez:)

YavuzNaz
05-01-2012, 10:11
herşeyi zamanında yemek lazım büyük şehirlerde sanırım bu daha zor oluyor Bolu'dayım bazı ürünlere daha kolay şekilde ulaşabiliyoruz, atıyorum ben hayatımda marketten alınan yumurtayı yemem, kendi tavuklarımız vardır yada bahçemizde domates biber vs yetişir yazın kiraz vs ama herşey mevsiminde tabi bu mevsimde olan domatesten hayır gelmez:)

çok güzel ya, keşke imkanımız olabilse o yumurtanın, sebzenin meyvenin tadı bambaşka :)

senna
05-01-2012, 10:14
çok güzel ya, keşke imkanımız olabilse o yumurtanın, sebzenin meyvenin tadı bambaşka :)

kesinlikle domatesin kokusunu alabiliyorsun domates olduğunu anlıyorsun :) yada yumurtaların sarısını renklendirmek için kimyasal kullanıyorlar, herşeyi zamanında yemek iyi bence tabi ülkemizinde kıymetini bilmek lazım şanslı bir coğrafyadayız ddaha iyi kullanmak lazım aslında

Erdem K.
05-01-2012, 10:16
köy yumurtası,günlük süt,köy hayvanı,yazın köy domates salatalığı biberi tüketmeye gayret ediyorum, imkan varsa tavsiye ederim...

Cliosportve
05-01-2012, 10:16
En güzeli köyde yaşamak
Karadüzen günlerin gözünü seveyim
Şimdi garip garip tatlar geliyor domates ve hıyarlarda özellikle
Yumurta desen zaten o iyice garipleşti tadı
Köyde yaşamak lazım en temizi kafa kuş gibi rahat olur

Blackbird
05-01-2012, 10:17
Nelerin zararlı olduğunu hepimiz az çok biliyoruz, şimdi uzun uzun bu konuya yazacağız
sonra gidip öğlen yemeğinde aynı şekilde devam edeceğiz.:)

Tüm dünyada tohumlar ve yemlerde soru işareti varken masamızdakileri konuşmak at gözlüğü takmak olur ama yapacak birşey yok gibi.

Süt ve süt ürünleri 1 sene dayanırken bunlar sağlıklı diyenleri anlayamıyorum geri kafalıyım herhalde ben. Eskiden uzun ömürlü sütlerin ağzı açıldıktan 3 4 gün sonra tadı değişir bozulurdu artık oda olmuyor.

asot
05-01-2012, 10:21
sucuk,sosis,salam,pastırma, market raflarındaki işlenmiş gıdalar(gofret,bisküvi vs.) kesinlikle yenmemeli..

gazlı içecekler içilmemeli, kapalı kutu hazır meyve sularının cola'dan bile zararlı olduğu belirtilmişti bir yerde, kesinlikle içilmemeli, ayran, maden suyu vs. tercih edilmeli. Akşamları poşet değil, doğal ot şeklinde alınmış yeşil çay demlenmeli bir iki fincan içilmeli.

En acilinden tefal'in buharlı pişirme araçlarından alınıp brokoli, enginar, sebzeler pişirilmeli üzerine atılan çok az zeytinyağı ile yenilmeli..

Ben bu bilince vardım, iğrenç tatlar yakalıyorum ama lezzetli-zararlı içki ve yiyecek hakkımı bira/cipsten yana kullanıyorum. Bunu da ayda bir iki defa yapıyorum.

Sağlığını düşünen bunları yapmalı.(alkol kısmını saymıyorum :) ) Amaç 100 yaşına kadar yaşamak değil ama yaşanılan süre içerisinde sağlıklı yaşamak.

AhmetKadir
05-01-2012, 10:28
Nelerin zararlı olduğunu hepimiz az çok biliyoruz, şimdi uzun uzun bu konuya yazacağız
sonra gidip öğlen yemeğinde aynı şekilde devam edeceğiz.:)

Tüm dünyada tohumlar ve yemlerde soru işareti varken masamızdakileri konuşmak at gözlüğü takmak olur ama yapacak birşey yok gibi.

Süt ve süt ürünleri 1 sene dayanırken bunlar sağlıklı diyenleri anlayamıyorum geri kafalıyım herhalde ben. Eskiden uzun ömürlü sütlerin ağzı açıldıktan 3 4 gün sonra tadı değişir bozulurdu artık oda olmuyor.

1 yıl dayanan sutler UHT yontemı ıle hazırlanır. kutunun uzerınde kalmasın o yazı bı arastıralım ne anlama gelıyor, sute ne ozellık katıyor veya neden hava ıle teması onlenerek saklanıyor, neden +4 derecelık soguk zıncırde muhafaza edılmesı gerekıyor, neden gunes ısıgı almasın denıyor? 1 yıl saklanabılen sutun de agzını acık bırakırsanız o da aynı zamanda bozulur. sonucta besın kaynagıdır, proteın yonunden zengın bakterı uremesı ıcın harıka bır ortamdır. hava ıle temas ettıgınde bozulmayan bı gıda yok hala ;)

Erdem K.
05-01-2012, 10:36
doğru, gazlı içecek yerine ekşi bir yayık ayran olsa da içsek :)

SONE-R
05-01-2012, 10:39
etin yanında ayran içmeyin, yoğurt yemeyin arkadaşlar.. eğer yerseniz etteki demirden yararlanamazsınız.. iskenderinizi artık yoğurtsuz söyleyin :D yanında ayran yerine şalgam suyu için..

TaGo
05-01-2012, 10:41
hayatımda etide demirden yada proteinden yararlanmak için yemedim :D

initial-D
05-01-2012, 10:59
etin yanında ayran içmeyin, yoğurt yemeyin arkadaşlar.. eğer yerseniz etteki demirden yararlanamazsınız.. iskenderinizi artık yoğurtsuz söyleyin :D yanında ayran yerine şalgam suyu için..

annemde köfte-et-ciğer yanına hep gider portakal sıkar:)kardeşimde demir fazlası var

onursumer
05-01-2012, 11:05
artık suyu bile güneşe bırakın yosunlanmıyor :)

ne yesek neye elimizi sursek kanserojen birşeyler kesin var içinde

yaşar
05-01-2012, 11:10
Biz neyi nerden alacağız yada kullanmamız ürünler nelerdir onu araştırmak istiyoruz yokmu bu konuda öğüt verecek kimseler misal domates alırken neyine bakacağız yada salatalığı ?

Fazla para verilip alınan dahamı iyi olur gibi saf bir mantığımı takip edeceğiz ?

Boklu marmara değil sorun,sorun bizleriz ;)

Biz genetik olarak bozuk bir milletiz iyiyiz hoşuz ama icraatde sıfırız.

Ben artık memleketdeki anneme sipariş vereceğim otobüsle göndersin meyveleri sebzeleri ;)

onursumer
05-01-2012, 11:11
ben mesela mevsimi dışında olupta kıpkırmızı olan domatesten kıllanıyorum

mevsiminde olmayan şeyleri mümkün olduğunca az tüketiyorum ve aşırı bir tazelik gorsellik varsa almamaya çalışıyorum

normal değil o şekilde olmaları :D

YavuzNaz
05-01-2012, 11:16
yaşar
abi pazar günü kasımpaşada inebolu pazarı kuruluyor sebze meyve doğal zaten gördüğünde anlarsın diğer pazarlardan biraz daha pahalı ama sağlıklı olduğunu yerken anlıyorsun çünki tadı var, balık istersende karadeniz limanlarına bakın, karaburun limanında her daim taze balık olur fazlada uzak değil.

gökberk
05-01-2012, 11:17
Meyve , sebze ne varsa bahçemizde yetiştiriyoruz...
Çileğin , domatesin, hıyarın... hepsinin kokusu bildiklerimizden bayaa farklı .. :D
Haftada en az bir gün balık tüketiriz. Onu da bildiğimiz güvendiğimiz balıkçıdan alırız.
Evimize kola,ketçap,mayonez türü gıdalar girmez hiç. Ama Nutella girer :D

RIDVAN
05-01-2012, 11:24
Rakı İçen Ölüyoda , Süt İçen Ölmüyomu ?? :)
Yiyin Gitsin ;)

BlackEmperor
05-01-2012, 11:27
yapılacak tekşey var, her sebzeyi mümkümse mevsiminde yiyin. diğer ürünlerde seçme şansınız olmasada hormonlu gıda oranı mevsiminde yenilen meyve sebzede azalır. Et ürünlerinide mümkünse bi kaç ardakaş birleşip kurban kesip stoklayın.

bycrm
05-01-2012, 11:38
yapılacak tekşey var, her sebzeyi mümkümse mevsiminde yiyin. diğer ürünlerde seçme şansınız olmasada hormonlu gıda oranı mevsiminde yenilen meyve sebzede azalır. Et ürünlerinide mümkünse bi kaç ardakaş birleşip kurban kesip stoklayın.

arkadaşa katılıyorum ben kırmızı eti cok seviyorum ama doktorum yeme diyo beyler birde indi etini deneyin piştikten sonra kuzu etini aratmıyo :icon_tup:

Onuralp
05-01-2012, 11:42
Bu konuda saatlerce konuşabilirim ama şu videoyu izlemenizi tavsiye ederim.

XpSU4SDQMWk

Yiyin gitsin olayı tamamen hurafe. Öyle her zararlı şeyi yiyen insanla yemeyen insan arasında dağlar kadar fark var. Herneyse 1.5 senedir hiç bir fast food yemedim. Dışarıda yiyeceğim zaman sadece düzgün bildiğim yerlerde yerim. Kullandığım ürünlere dikkat ederim şampuan'a bile. Yalnız şunu bilmekte fayda var her organik diye aldığınız ürün organik değil. Araştırıp almak lazım. Yiyeceğin domates araştırılır mı demeyin. Araştırılır, sağlık bu. Bir de marketten alınan çoğu üründe sıkıntı var. Sebze ve meyva'da özellikle tohumlarından tutun sulandıkları suya kadar önemli. Tamamen engelleyemeyiz ama kamil gibi de bile bile saçma sapan kanserojen sağlığa zararlı şeyleri yemeyin. Haribo'ydu bilmemneydi. Özellikle sakız çiğnemeyin içinde Aspartam vardır daha doğrusu çoğu şekerlendirmede vardır. Aspartam en kısa açıklamayla beyin kanseri olmanıza yardımcı olur.

Yine söylüyorum aldığınız ürünlerin hepsini sağlığa uygun seçemezsiniz fakat mümkün olduğunca dikkat ederek alırsanız daha kaliteli bir yaşam sürersiniz. En azından yaşlılığınız iyi geçer.

Mesela benim naçizane yaptıklarım;

- Süt'ü çok yakından tanıdığım bir yerden alıyorum ve tamamen doğal olan o sütten yoğurtu yapıyorum. İçinde karbonat bile yok o kadar taze. :D
- Tahıl alıp çektirip kendi ekmeğimizi yapmaya çalışıyoruz üşenirsek tam tahıllı bilindik markaların katkısız ürünlerini yiyoruz. Çoğunlukla beyaz ekmek yemiyorum.
- Zeytinyağını teyzem kendi yapar.
- Bal'ı tanıdığım birinden alıyorum doğal.
- Şeker kullanmıyorum.
- Abur cubur yemiyorum. Çok canım isterse çikolata yiyorum.
- Nutella konusuna gelince küçük Nutella 6 ay yetiyor. Çok canım isterse yiyorum. Nutella dediğiniz çok yararlı bir şey değil zaten yediğiniz Nutella'nın %45'i keçi boynuzu!!!
- Fast food kesinlikle yemiyorum.
- Sigara kullanmıyorum ve Alkol çoook nadir senede 2-3 kere içiyorum.
- Her sabah karışım içiyorum. Alışması biraz zordur ama tavsiye ederim. Pancar, elma, brokoli, portakal veya mandalina, zencefil, çok az zeytinyağını geçiriyorum katı meyva sıkacağından sonra tek dikişte. :D

YavuzNaz
05-01-2012, 11:53
arkadaşa katılıyorum ben kırmızı eti cok seviyorum ama doktorum yeme diyo beyler birde indi etini deneyin piştikten sonra kuzu etini aratmıyo :icon_tup:

Abi hindi etiyle olcak iş değil, büryan kebabının yerini tutarmı :) kuzu etinin yağını emmiş pidenin üstünde lokum gibi kuzu eti off :D

initial-D
05-01-2012, 11:53
bir ara patates cipslerinede sigaralardaki gibi sağlığa zararlıdır yazılması muhabbeti vardı

YavuzNaz
05-01-2012, 12:41
sabah kahvaltısını poğaca, simit gibi yiyeceklerle yapacağınıza çorba içebilirsiniz hem daha sağlıklı hemde daha doyurucu.

yaşar
05-01-2012, 13:18
Rakı İçen Ölüyoda , Süt İçen Ölmüyomu ?? :)
Yiyin Gitsin ;)

Herkez yetecek kadar pamuk var önemli olan pamukdan önce yaşayabildiğin sağlıklı bir yaşam ;)

O vücudun 5 sene sonra ne olacak hiç düşündünmü suat usta ? gerçi sizler biraz daha iyisiniz sağlık konusunda ama biraz daha dikkat etmek lazım insanız neticede en iyisini en güzelini yemek bizimde hakkımız :)

Bu konuda saatlerce konuşabilirim ama şu videoyu izlemenizi tavsiye ederim.

XpSU4SDQMWk

Yiyin gitsin olayı tamamen hurafe. Öyle her zararlı şeyi yiyen insanla yemeyen insan arasında dağlar kadar fark var. Herneyse 1.5 senedir hiç bir fast food yemedim. Dışarıda yiyeceğim zaman sadece düzgün bildiğim yerlerde yerim. Kullandığım ürünlere dikkat ederim şampuan'a bile. Yalnız şunu bilmekte fayda var her organik diye aldığınız ürün organik değil. Araştırıp almak lazım. Yiyeceğin domates araştırılır mı demeyin. Araştırılır, sağlık bu. Bir de marketten alınan çoğu üründe sıkıntı var. Sebze ve meyva'da özellikle tohumlarından tutun sulandıkları suya kadar önemli. Tamamen engelleyemeyiz ama kamil gibi de bile bile saçma sapan kanserojen sağlığa zararlı şeyleri yemeyin. Haribo'ydu bilmemneydi. Özellikle sakız çiğnemeyin içinde Aspartam vardır daha doğrusu çoğu şekerlendirmede vardır. Aspartam en kısa açıklamayla beyin kanseri olmanıza yardımcı olur.

Yine söylüyorum aldığınız ürünlerin hepsini sağlığa uygun seçemezsiniz fakat mümkün olduğunca dikkat ederek alırsanız daha kaliteli bir yaşam sürersiniz. En azından yaşlılığınız iyi geçer.

Mesela benim naçizane yaptıklarım;

- Süt'ü çok yakından tanıdığım bir yerden alıyorum ve tamamen doğal olan o sütten yoğurtu yapıyorum. İçinde karbonat bile yok o kadar taze. :D
- Tahıl alıp çektirip kendi ekmeğimizi yapmaya çalışıyoruz üşenirsek tam tahıllı bilindik markaların katkısız ürünlerini yiyoruz. Çoğunlukla beyaz ekmek yemiyorum.
- Zeytinyağını teyzem kendi yapar.
- Bal'ı tanıdığım birinden alıyorum doğal.
- Şeker kullanmıyorum.
- Abur cubur yemiyorum. Çok canım isterse çikolata yiyorum.
- Nutella konusuna gelince küçük Nutella 6 ay yetiyor. Çok canım isterse yiyorum. Nutella dediğiniz çok yararlı bir şey değil zaten yediğiniz Nutella'nın %45'i keçi boynuzu!!!
- Fast food kesinlikle yemiyorum.
- Sigara kullanmıyorum ve Alkol çoook nadir senede 2-3 kere içiyorum.
- Her sabah karışım içiyorum. Alışması biraz zordur ama tavsiye ederim. Pancar, elma, brokoli, portakal veya mandalina, zencefil, çok az zeytinyağını geçiriyorum katı meyva sıkacağından sonra tek dikişte. :D

Tam olarak demek istediğim buydu nasıl alacağız nelere dikkat edeceğiz çok zor değilmiş en azından belli ürünleri bildiğimiz garanti yerlerden almamız gerekiyor ;)

Az yaşam çok sağlık daha cazip geliyor,birde şunu belirtmek isterim konu bana biraz tuhaf geldi hiç kavga gürültü yok :D :D

mody
05-01-2012, 13:22
senna da yazmış yukarıda, hiçbirşey yapamıyorsanız en azından sebzeyi meyveyi mevsiminde yemeye çalışın...

mert_leon
05-01-2012, 13:25
sebzeler köyden geliyor yoğurdu ananem manda sütünden yapar her hafta sonu ava gittiğimizde alırız :) sucuk ta polonez bizde şuan sıkıntı yok :D

yaşar
05-01-2012, 13:28
sebzeler köyden geliyor yoğurdu ananem manda sütünden yapar her hafta sonu ava gittiğimizde alırız :) sucuk ta polonez bizde şuan sıkıntı yok :D

Kardeşim nerde oturuyorsun ? :D yakınsan manda sütünü halledelim . :)

AhmetKadir
05-01-2012, 13:33
artık suyu bile güneşe bırakın yosunlanmıyor :)

ne yesek neye elimizi sursek kanserojen birşeyler kesin var içinde

suyun guneste yosunlanmaması ıyı bişi aslında, artık daha temız su ıcıyoruz demkkı :)

ProdriveSTI
05-01-2012, 13:35
Benim güzel memleketime şükürler olsun ki doğal ürünler gelir hep...

Sebzeler,meyveler,süt,yoğurt,pekmez,salça ve daha bir çok şey...

mert_leon
05-01-2012, 13:38
Kardeşim nerde oturuyorsun ? :D yakınsan manda sütünü halledelim . :)

tekirdağ saraylıyım :) satın alabilceğiniz bi köy tavsiye ediyim yolunuz düşerse istanbul- binkılıç yolu var eski istanbul yolu diyede geçer orman içinden giden bi yol hafta sonu gezinti için gidebilirsiniz. yol üzerinde binkılıça (eski adı ıstranca) gelmeden danamandra köyü var ordan peynir, yoğurt ve süt almanızı tavsiye ederim.

yaşar
05-01-2012, 13:42
tekirdağ saraylıyım :) satın alabilceğiniz bi köy tavsiye ediyim yolunuz düşerse istanbul- binkılıç yolu var eski istanbul yolu diyede geçer orman içinden giden bi yol hafta sonu gezinti için gidebilirsiniz. yol üzerinde binkılıça (eski adı ıstranca) gelmeden danamandra köyü var ordan peynir, yoğurt ve süt almanızı tavsiye ederim.

Kamyoncu bir arkadaşım var haftada bir gider o tarafa onunla görüşeyim çok makbule geçti bilgi sağoalsın ;)

mert_leon
05-01-2012, 14:14
Kamyoncu bir arkadaşım var haftada bir gider o tarafa onunla görüşeyim çok makbule geçti bilgi sağoalsın ;)

Rica ederim bi tenke peyni net 3 kg civari ve fiyati 20 lira civari olmasi lazim. :)

ToNy
05-01-2012, 14:18
Bende genelde saray'a gittiğimde ordan almaya gayret gösteriyorum herşeyi... :D
Eniştemizin sarayda kovanları var, balı ondan alıyorum tam organik.. :D
Geri kalanlarıda varsa köyden toparlıyoruz... :D

OnurÖzden
05-01-2012, 14:59
Herkes çok güzel anlatmış kendini de hiç böyle insanlar görmüyorum ben :) Ya da benim çevremde yok :D
Varsa yoksa fast food-cola-cips falan fıstık...

Edit:He öz eleştri, sanırım bütün zararlı yiyecek ve içecekleri tüketiyorum.