Orijinalini görmek için tıklayınız : Isınan laptop ??
HondatugraL
08-01-2012, 05:24
Unıversteye geldıgımde 1 yıldır aynı odada kaldıgım arkadaşımın Acer espire 5536 laptopu var bugune kadar ısınıp kapandığını gormedıgımız laptop habıre kapanmaya başladı son 1 hafta içinde son haftalarda sureklı adobe prmıerde montaj falan yaptık ondanmı falan dıye dusunuoz ama ne alaka dıyede aklımıza gelıyor. Artık sıkıldık bu işten benımde laptopa soğutucusu alma planım vardı onada alalım dedik. Bilenlere danışalım isteedim.
Laptop soğutucusu olarak hangı marka model onerırsınız alırken nelere dıkkat etmelıyız buyuk fanlı mı kucuk ve çift fanlımı alalım napalım. Bikere alıcaz sonuçta nelerönerirsiniz. Bütçe 100 ü çok geçmezse iiyi olur. Sahibindene falan baktımda hangısı ıyıdır nedır bılemedım :)
onu bunu bilmemde acer lerin ısınınca kapanma sorunu kronik model farketmeksizin,
benim eski, kuzenin laptop, arkadaşımın, sizinki derken toplamda çevremde 10 u geçti ısınma sorunu.
ısınıp kapandıkça işlemci cortluyor, benim işlemci yanmıştı en son işlemci yeniledikten sonra anakart yandı :) tavsiyem arkadan açıp işlemci fanını temizlemeniz, hatta fan yeterli üfleyemiyorsa o bölgeye ayrıca fan yerleştirmeniz yönünde olur görkem, yada kıçı açık şekilde takılcak arkadaşın :D
soğutucu falan yetmedi yani, logitech almıştım ben memnundum da öyle diyim, güncel laptopun altında havalandırıcı olarak kullanıyorum çalıştırmadan :)
HondatugraL
08-01-2012, 06:03
googlede kurcalarken bı konu buldum adam elektrık supurgesıyle falan çektırmıs tozlarını pc sı Hp mış arkadan kontrol edın dıyor nasıl ufluyo falan baktım bnmkı resmen uflemıyo Hp pavilion benımkı ona rağman kapanmıyo bıde bu HP lerın tahlıye kanalı aşağı bakıomus fan ufledıgı havayı gerıye çekıomus arkadaşınkıne bakıom delı gıbı ufluyo tahlıye kanalı arkada dışa bakıyo kapanması gereken benımkı yanı ama arkadaşınkı trıplere gırıyo nıyeyse. Benım başka arkaşında kapanıodu acer dı gene onunkı az once ufledık ıkı bılgısayara fana bişey sıkıştı benım ses yapıo şimdi kıl oldum keske uflemeseydım arkadaşınkınede ufledık şimdi az daha soğuk sankı :)
laptopun alt tarafınfa cpu fanının tam uzerınde bı kapakcık olur orayı acıp cpu fanını dıkkatlıce yerınden cıkartın fanın metal peteklerının ıcınde pamukcuklar bırıkmıstır muhtemelen onları temızleyıp rahat bı hava cıkısı yapmasını sağlarsanız ısınma problemınız cozulur buyuk ıhtımalle
HondatugraL
08-01-2012, 06:11
laptopun alt tarafınfa cpu fanının tam uzerınde bı kapakcık olur orayı acıp cpu fanını dıkkatlıce yerınden cıkartın fanın metal peteklerının ıcınde pamukcuklar bırıkmıstır muhtemelen onları temızleyıp rahat bı hava cıkısı yapmasını sağlarsanız ısınma problemınız cozulur buyuk ıhtımalle
arkadaşınkıne oyle yapalımda benımkını antalyaya gıdınce 1 hafta sonra komple dağıtıp babamın odasında tazıklı hava ıle temızleyıp kapatıcam daha sağlıklı olur demı oyle ?
googlede kurcalarken bı konu buldum adam elektrık supurgesıyle falan çektırmıs tozlarını pc sı Hp mış arkadan kontrol edın dıyor nasıl ufluyo falan baktım bnmkı resmen uflemıyo Hp pavilion benımkı ona rağman kapanmıyo bıde bu HP lerın tahlıye kanalı aşağı bakıomus fan ufledıgı havayı gerıye çekıomus arkadaşınkıne bakıom delı gıbı ufluyo tahlıye kanalı arkada dışa bakıyo kapanması gereken benımkı yanı ama arkadaşınkı trıplere gırıyo nıyeyse. Benım başka arkaşında kapanıodu acer dı gene onunkı az once ufledık ıkı bılgısayara fana bişey sıkıştı benım ses yapıo şimdi kıl oldum keske uflemeseydım arkadaşınkınede ufledık şimdi az daha soğuk sankı :)
free air çalıştırmak aslında, şu buz torbalarından koymak lazım soğutucunun altına da soğutucuyla kullanırken ;)
arkadaşınkıne oyle yapalımda benımkını antalyaya gıdınce 1 hafta sonra komple dağıtıp babamın odasında tazıklı hava ıle temızleyıp kapatıcam daha sağlıklı olur demı oyle ?
geçici çözüm olarak olur ama yine yapıyor çok süre geçmeden, ve fanın içinden öyle tutum tutam pamuklaşmış toz birikintisi beklemeyin :D
fanı temizlemek en mantıklısı. soğutucu alırkende önemli olan marka değil bence fanın hava kanallarının laptopunkilerle denk gelmesine dikkat edin daha verimli bi soğutma olur böylece
HondatugraL
08-01-2012, 06:48
geçici çözüm olarak olur ama yine yapıyor çok süre geçmeden, ve fanın içinden öyle tutum tutam pamuklaşmış toz birikintisi beklemeyin :D
ne gibi bişey çıkmasını beklıyeyım abı buyuk umutlarla baya bişey temızlıcekmısım edasıyla acıpda boş umutlarla kapatmak ıstemıyorum :D
fanı temizlemek en mantıklısı. soğutucu alırkende önemli olan marka değil bence fanın hava kanallarının laptopunkilerle denk gelmesine dikkat edin daha verimli bi soğutma olur böylece
evet haklısın ona çok dıkkat edıyorum ıkımızınkınınde fanlar sol ust köşede ekran kartlarının havalandırmalarıda ortada dıkıne duruyor. ortada ve sol köşede olanlardan olursa çok güzel olur. Aklımı çelen şu fan hızlarıdır yok uflediği hava falan ozellıklerı var onlar aslında.
altına soğutucu koymaktan başka çare yok 30-40 tl ye çok kullanışlı olanları var ...
ne gibi bişey çıkmasını beklıyeyım abı buyuk umutlarla baya bişey temızlıcekmısım edasıyla acıpda boş umutlarla kapatmak ıstemıyorum :D
.
valla benden normal toz harici hiçbişey çıkmamıştı 2 yıl sonunda , net söyleyebilirim :)
HondatugraL
08-01-2012, 08:25
altına soğutucu koymaktan başka çare yok 30-40 tl ye çok kullanışlı olanları var ...
sessız çalıssın bıde guzel soğutsun yeter bıze aslında
valla benden normal toz harici hiçbişey çıkmamıştı 2 yıl sonunda , net söyleyebilirim :)
valla ıyı dıyonda ben benımkıne az once bı ufledım fan çalışıyodu çıtır çutur ettı bıseyler buda bu sadece bende 2 yıldır var bunun oncesı var bıde kım bılır kaç yıllık makıne :D
<<buğra>>
08-01-2012, 09:16
ben büyük fanlı soğutucu aldım, sorunumu gayet iyi çözdü
laptop ısınmıyor, pc yi yatağınızda vs. de kullanıyorsanız soğutucuyu kumaşlı olan modelleri var onlardan alın :)
HondatugraL
08-01-2012, 09:28
ben büyük fanlı soğutucu aldım, sorunumu gayet iyi çözdü
laptop ısınmıyor, pc yi yatağınızda vs. de kullanıyorsanız soğutucuyu kumaşlı olan modelleri var onlardan alın :)
nasıl kumaşlı ?
Abi bende de aspire 5710 var aldığım ilk gün bile ısınıp kapanıyordu acerlarda kronik bu sorun.Öncelikle bazı virüsler var cpu kullanımını %100 lere çıkarıyo önce onlara bakın eliniz yatkınsa acerların sökümü kolaydır sökün fanı temizleyin hem laptop ısınmaz hemde makine acayip ciğerlenir
Dipnot hava kanallarındaki tozun toprak tabakasına döndüğüne şahidim 3 sene temizlenmeyince.
gambit49
08-01-2012, 10:22
onu bunu bilmemde acer lerin ısınınca kapanma sorunu kronik model farketmeksizin,
benim eski, kuzenin laptop, arkadaşımın, sizinki derken toplamda çevremde 10 u geçti ısınma sorunu.
ısınıp kapandıkça işlemci cortluyor, benim işlemci yanmıştı en son işlemci yeniledikten sonra anakart yandı :) tavsiyem arkadan açıp işlemci fanını temizlemeniz, hatta fan yeterli üfleyemiyorsa o bölgeye ayrıca fan yerleştirmeniz yönünde olur görkem, yada kıçı açık şekilde takılcak arkadaşın :D
soğutucu falan yetmedi yani, logitech almıştım ben memnundum da öyle diyim, güncel laptopun altında havalandırıcı olarak kullanıyorum çalıştırmadan :)
bende dahil olmak uzere cevremde acer kulln baya kisiyiz kampanya ya girdiginde hepimiz aldim :D hatta benimki 6930G 2 yildir bir fiil kullaniyorum bazen hic kapatmiyorum oyunlarla v.s de kastim bugne kadar 1 kere kapanmadi islemci sicakliklari 67 68 i asmadilar nasil kronik bu ben anladim
sorun icin fana toz yonsuk birikmis olabilir oyuzden sogutamiyo olabilir
işlemci fanını yerinden çıkarırsınız, donmuş termal macunu iyice temizleyip yerine tekrardan macun sıkmanız gerekir. bence işlemci fanına dokunmayın. elektrikli süpürge ile tozunu almanız yeterli olacaktır. ama sesli çalışıyorsa temizlemek yerine 8-10 liraya servisten uygun fanı almak daha mantıklı olacaktır.
aklıma şöyle bişey geldi, iki seçenek var. son zamanlarda altı kapalıyken çok yüklendiyseniz (premiere demişsin) ekran kartı veya hdd zarar görmüş olabilir. yada kış diye sobaya yakın kullanıyorsan ondan olabilir..
Laptopu sadece masaüstünde kullacaksınız çok pahalıya mal olmaz da, kucak için olanlardan gördüm, tasarımı falan çok iyiydi de, fiyatı 72 liraydı :| Benim pc de kapanmaya başlamıştı, fan sesli çalışıyordu. Açıp en büyük fanını temizleyim dedim, önünde 3 cm toz birikmiş, şimdi ekstradan fan bile açmıyor çok sessiz.
ÜSTÜNERC
08-01-2012, 11:31
araba olarak dusunursek hava fıltresi tıkanmıs arkadasım:) elektrik supurgesını al üst kısmı cıkar fanı basla temızlemeye agzından ufleyerek fu fu fu olarak rahat edersın en son gecen sene yapmıstım bu uygulamayı sımdı gene basladı ısınınca kapanmaya leptop be bu sekılde uyguluyorum temızlenıyor yani
onursumer
08-01-2012, 11:32
Urune temizlik yapilmasi yeterli
Sogutucuya cogu zaman bircok urunde gerek kalmaz
fatih(fb)
08-01-2012, 11:32
işlemcinin ısısını çeken fanın kapağını aç toz yumağıyla karşılacaksın onu al birazda elektrik süpürgesiyle çek tamamdır cai takmış gibi hissediceksin :)
Ben ayda veya 2 ayda bir orta basınçlı kompresöre tutuyorum bildiğin kum fırtınası oluyor :D Soğutucu olarak da bir çok model var ama alırken fanın büyüklüğüne küçüklüğüne değil fanın altındaki boşluğa bakın hava çekip çekemeyeceği önemli. Ben Microsoft Cooling Base kullanıyorum fan düşünenlere şiddetle tavsiye ederim
HondatugraL
08-01-2012, 18:44
öcelikle yazan herkese çok teşekkurler bılgıler ıcın.
işlemci fanını yerinden çıkarırsınız, donmuş termal macunu iyice temizleyip yerine tekrardan macun sıkmanız gerekir. bence işlemci fanına dokunmayın. elektrikli süpürge ile tozunu almanız yeterli olacaktır. ama sesli çalışıyorsa temizlemek yerine 8-10 liraya servisten uygun fanı almak daha mantıklı olacaktır.
aklıma şöyle bişey geldi, iki seçenek var. son zamanlarda altı kapalıyken çok yüklendiyseniz (premiere demişsin) ekran kartı veya hdd zarar görmüş olabilir. yada kış diye sobaya yakın kullanıyorsan ondan olabilir..
abı bız yurtta kalıyoruz çok buyuk olmayan bı odamız var cam genelde kapalı kalorıfer açık paso bız farketmesekte dısardan gırılınce sıcak az buççuk. laptoplar 7/24 masa uzerıdne kullanılıyor yatağa falan goturmuyoruz altı hiç kapanmadı anlayacağın.
işlemcinin ısısını çeken fanın kapağını aç toz yumağıyla karşılacaksın onu al birazda elektrik süpürgesiyle çek tamamdır cai takmış gibi hissediceksin :)
abı biz baktıkda fan kapağı hangısı bulamadım ya bızımkının altında neredeyse hiç fan yok kaçak uretımmı nedır :D
Ben ayda veya 2 ayda bir orta basınçlı kompresöre tutuyorum bildiğin kum fırtınası oluyor :D Soğutucu olarak da bir çok model var ama alırken fanın büyüklüğüne küçüklüğüne değil fanın altındaki boşluğa bakın hava çekip çekemeyeceği önemli. Ben Microsoft Cooling Base kullanıyorum fan düşünenlere şiddetle tavsiye ederim
ben antalyada aynını yapıcam sanırım bendede bı toz kum fırtınası çıkar buyuk ıhtımal :D
kullandığın ürün bundanmı
http://laptoppimp.com/wp-content/uploads/2009/03/03-10cbfob_lg.jpg
bora1311
08-01-2012, 18:50
laptop un fanini temizlerseniz yararli olucaktir...
kendi laptop umda zalman ın sogutucusunu kullaniyorum, tavsiye ederim. baya işe yariyor...
VATAN COMPUTER - ZALMAN - ZM-NC3000 NOTEBOOK SOĞUTUCUSU SİYAH (3 Port USB) - Soğutma Sistemleri (http://www.vatanbilgisayar.com/Soğutma%20Sistemleri/zalman-zm-nc3000-zm-nc3000-notebook-sogutucusu-siyah-(3-port-usb)/productdetails.aspx?I_ID=46879#allImages)
Ahmet Saraçoğlu
08-01-2012, 18:59
benim eski laptop acer dı , öyle bi ısınıyoduki , şarj aletinin giriş kısmı erimişti :D , kapanmıyodu ama felaket ötesi ısınıyordu.
HondatugraL
08-01-2012, 19:01
laptop un fanini temizlerseniz yararli olucaktir...
kendi laptop umda zalman ın sogutucusunu kullaniyorum, tavsiye ederim. baya işe yariyor...
VATAN COMPUTER - ZALMAN - ZM-NC3000 NOTEBOOK SOĞUTUCUSU SİYAH (3 Port USB) - Soğutma Sistemleri (http://www.vatanbilgisayar.com/Soğutma%20Sistemleri/zalman-zm-nc3000-zm-nc3000-notebook-sogutucusu-siyah-(3-port-usb)/productdetails.aspx?I_ID=46879#allImages)
abı buna baktımda az pahalı parasınıda geçtımde fanı ne tarafta bunun ortada falanmı ?? gorunmuyo sorayım dedim :)
benim eski laptop acer dı , öyle bi ısınıyoduki , şarj aletinin giriş kısmı erimişti :D , kapanmıyodu ama felaket ötesi ısınıyordu.
senınkı yumurta pişirirmiş ya :D
Ahmet Saraçoğlu
08-01-2012, 19:03
aynen , ama monster dan acayip memnunum , ısınmayı geçdim , ılık bile olmuyo ,i7 laptop ,,, eşşek kadar render lar almama ramen.Helal olsun valla
bora1311
08-01-2012, 19:05
abı buna baktımda az pahalı parasınıda geçtımde fanı ne tarafta bunun ortada falanmı ?? gorunmuyo sorayım dedim :)
tam ortasinda buyuk bi fani var, hp dv6-1140et laptop da kullaniyorum, sonuc basarili :)
alttan olan fotografinda fanin konumu ve buyuklugu daha belirgin...
http://i.imgur.com/sKeSJ.png
onursumer
08-01-2012, 19:06
zalmanda fan ortada komple urun boyutunda nerdeyse bayağı buyuk :D
bende o fanı kullanıyorum usb hub u var aynı zamanda o yüzden kullanıyorum aslında :D
ayrıca bazı urunler ahmetindediği gibi çok yüksek sıcaklıkta çalışırlar yani çalışma sıcaklıkları o olduğundan normal :D
mesela dell xps kullanan varmı bilmiyorum i7 işlemcili kullandım bir donem sipariş verdiğim yemekler paketinde soğumasın diye üstüne koyuyordum siz düşünün sıcaklığı :D
darkmann
08-01-2012, 19:07
zalman marka soğutucu almış geçen arkadaşım vatandan 120 civarı dedi yanlış hatırlamıyorsam soğutma kapasitesi baya yeterliydi
Onurkk06
08-01-2012, 19:08
arkadaşlar bi sorunda bende yeni konu açmayım dedim hp laptopum var acayip ısınıyordıu bi gün ben laptopu alttaki deliklerden üfledim ama ne olduysa :) bu sefer de laptopun fanı çalışmamaya başladı şimdi bilgisayardan hiç fan sesi gelmiyor çok ısınıyor kaça yaparlar bunu ?
bora1311
08-01-2012, 19:08
bende o fanı kullanıyorum usb hub u var aynı zamanda o yüzden kullanıyorum aslında :D
usb hub dan bahsetmeyi unutmusum, o da baya işe yariyor :)
arkadaşlar o soğutuculara o kadar para vermeyin 10 gün önce aldım ben 25 lira canavar gibide soğutuyo
Ahmet Saraçoğlu
08-01-2012, 19:10
thermaltake in soğutucusunu aldım metal kasa ve eşşek kadar fanı var., dereceyi düşürmüyor düşürmesine , gerçi ihtiyaç ta yokmuş , ilk zaman bi heves aldım ama gerek kalmadı aşırı ısımnadığı için..
ama en azından altında metal bi malzeme olması ve zeminden yüksekte olması sebebiyle hava giriş çıkışı daha rahat sağlanıyor...Önceki sayfalarda bahsedildimi bilmiyorum ama soğutucunun en büyük faydasıda cihazı zeminden çapraz bi şkilde yüksek tutması sebebiyle cihaz içi fanların daha verimli çalışması.
ayrıca bazı urunler ahmetindediği gibi çok yüksek sıcaklıkta çalışırlar yani çalışma sıcaklıkları o olduğundan normal :D
mesela dell xps kullanan varmı bilmiyorum i7 işlemcili kullandım bir donem sipariş verdiğim yemekler paketinde soğumasın diye üstüne koyuyordum siz düşünün sıcaklığı :D
benim toshiba'nın pişirme pişirme fonksiyonu var :D soğutucuyla uğraşıcağına bence bi pc işi yapan birine götür temizlesin bi zaman sonra soğutucuda işe yaramıycak çünkü. ben oyun falan açamıyorum sadece internet bi yerden sonra film bile izleyemiyorum o derece yakın zamanda temizletmem lazım..
HondatugraL
08-01-2012, 19:19
thermaltake in soğutucusunu aldım metal kasa ve eşşek kadar fanı var., dereceyi düşürmüyor düşürmesine , gerçi ihtiyaç ta yokmuş , ilk zaman bi heves aldım ama gerek kalmadı aşırı ısımnadığı için..
ama en azından altında metal bi malzeme olması ve zeminden yüksekte olması sebebiyle hava giriş çıkışı daha rahat sağlanıyor...Önceki sayfalarda bahsedildimi bilmiyorum ama soğutucunun en büyük faydasıda cihazı zeminden çapraz bi şkilde yüksek tutması sebebiyle cihaz içi fanların daha verimli çalışması.
amaç çapraz tutmaksa altına bı plaka kestırırız be abi. Hatta şimdi kafama dınk ettı bızım projecı babamız varyaw :D ıstedıgım kadar faln bıle koydururum kendım yapsam :D harbıden ıyı he kendım yapıcam :D:D
arkadaşlar bi sorunda bende yeni konu açmayım dedim hp laptopum var acayip ısınıyordıu bi gün ben laptopu alttaki deliklerden üfledim ama ne olduysa :) bu sefer de laptopun fanı çalışmamaya başladı şimdi bilgisayardan hiç fan sesi gelmiyor çok ısınıyor kaça yaparlar bunu ?
abı sen usfleyınce fana bişe sıkışmıştır bende ufledım cunku fanda çıtır çutur ses çıktıydı mağlum techturkey konularında 1-2 kere çekırdek yemıslıgım var ondan bıle kaçmış olabılır :D bişey sıkışmıştır sanırsam.
benim toshiba'nın pişirme pişirme fonksiyonu var :D soğutucuyla uğraşıcağına bence bi pc işi yapan birine götür temizlesin bi zaman sonra soğutucuda işe yaramıycak çünkü. ben oyun falan açamıyorum sadece internet bi yerden sonra film bile izleyemiyorum o derece yakın zamanda temizletmem lazım..
aslında uyguna satarsan alabılırız odada tost falan yapsak yemeğe para vermeyiz :D bızımkı aslında okadar ısınmıyor ama tık dıye kapanıyo.. Benım HP de maşşallh bişey yok canavar gıbı.
bu arada dun Acer a ufledıkten sonra bıraz daha ıyı oldu gibi :D
tam ortasinda buyuk bi fani var, hp dv6-1140et laptop da kullaniyorum, sonuc basarili :)
alttan olan fotografinda fanin konumu ve buyuklugu daha belirgin...
http://i.imgur.com/sKeSJ.png
aynısının çin malınıda ben kullanıyorum yani şeffaf plastik ortasında kasa fanları gibi bi fanı olanı
dostum dikkat etmen gerekenleri arkadaşlar söylemiş ancak alacağın fan mutlaka ve mutlaka ellerinle bastırınca yere sürtmesin... o ses adamı deli eder :ofk:
atarktan
08-01-2012, 19:26
Unıversteye geldıgımde 1 yıldır aynı odada kaldıgım arkadaşımın Acer espire 5536 laptopu var bugune kadar ısınıp kapandığını gormedıgımız laptop habıre kapanmaya başladı son 1 hafta içinde son haftalarda sureklı adobe prmıerde montaj falan yaptık ondanmı falan dıye dusunuoz ama ne alaka dıyede aklımıza gelıyor. Artık sıkıldık bu işten benımde laptopa soğutucusu alma planım vardı onada alalım dedik. Bilenlere danışalım isteedim.
Laptop soğutucusu olarak hangı marka model onerırsınız alırken nelere dıkkat etmelıyız buyuk fanlı mı kucuk ve çift fanlımı alalım napalım. Bikere alıcaz sonuçta nelerönerirsiniz. Bütçe 100 ü çok geçmezse iiyi olur. Sahibindene falan baktımda hangısı ıyıdır nedır bılemedım :)
Bende aspire serisi kullanıyorm aynı sorunla bende karşılaştım.normal dururken çok az kapanıyordu oyun vs. kasacak durumlarda 5 dk bile sürmeden kapanıyordu pc garantiye gönderdim fanı tıkanmış şimdi sorunsuz kullanıyorm, bios güncellemesi yapılmadıysa da olabiliyormuş ama çok ihtimal vermiyorm.Oyunun en zevkli yerinde kapanırdı kaldırıp atasım gelirdi :D kısacası fanı temizletmeniz yeterli olcaktır.Bide acer in sitesine girip biosu da güncellerseniz iyi olur :D
Ahmet Saraçoğlu
08-01-2012, 19:29
amaç çapraz tutmaksa altına bı plaka kestırırız be abi. Hatta şimdi kafama dınk ettı bızım projecı babamız varyaw :D ıstedıgım kadar faln bıle koydururum kendım yapsam :D harbıden ıyı he kendım yapıcam :D:D
o zaman senin çözümün direkt bu kardeşim :D
http://img265.imageshack.us/img265/541/foto23118dk.jpg
http://img373.imageshack.us/img373/4682/foto23221vc.jpg
http://img99.imageshack.us/img99/1696/foto2458ro.jpg
HondatugraL
08-01-2012, 19:34
Bende aspire serisi kullanıyorm aynı sorunla bende karşılaştım.normal dururken çok az kapanıyordu oyun vs. kasacak durumlarda 5 dk bile sürmeden kapanıyordu pc garantiye gönderdim fanı tıkanmış şimdi sorunsuz kullanıyorm, bios güncellemesi yapılmadıysa da olabiliyormuş ama çok ihtimal vermiyorm.Oyunun en zevkli yerinde kapanırdı kaldırıp atasım gelirdi :D kısacası fanı temizletmeniz yeterli olcaktır.Bide acer in sitesine girip biosu da güncellerseniz iyi olur :D
bızımkınde normal durumdda sorun yok kız arkadaşıyla vebcam de msn de konusurken tık gıdıyo kızada ayıp oluyo kızla laptop aynanda kızışıyolar sonra :D
o zaman senin çözümün direkt bu kardeşim :D
http://img265.imageshack.us/img265/541/foto23118dk.jpg
http://img373.imageshack.us/img373/4682/foto23221vc.jpg
http://img99.imageshack.us/img99/1696/foto2458ro.jpg
ben hks düşünüyodum :D aslında kafamda guzel bı fıkır olurstu kendı soğutucumu kendım yapcam ben en kralından :D
aynısının çin malınıda ben kullanıyorum yani şeffaf plastik ortasında kasa fanları gibi bi fanı olanı
dostum dikkat etmen gerekenleri arkadaşlar söylemiş ancak alacağın fan mutlaka ve mutlaka ellerinle bastırınca yere sürtmesin... o ses adamı deli eder :ofk:
he bak oda var ıyı oldu bu yere surtunce cızzt bızzt ses cıkarır bıde ustune yuklenıldıgınde soğutucu fanı durursa ne anladım bu işten :D
kullandığın ürün bundanmı
http://laptoppimp.com/wp-content/uploads/2009/03/03-10cbfob_lg.jpg[/QUOTE]
ta kendisi
HondatugraL
08-01-2012, 21:33
tamam bunada bakıcam ama ben kendım yapmaya karar verdım gibi stikerbomb da kaplarım :hahaha:
Murat Özcan
08-01-2012, 21:53
bende altına destek koydum lap topun makına rahat hava alsın dıye
Murat Özcan
08-01-2012, 21:57
bu soğutucu fanlar hakkında bilgi verirmisiniz arkadaşlar hangileri daha iyidir ona göre alalım bir yere sürtme sürtmeme muhabeti nedir ?
bende altına destek koydum lap topun makına rahat hava alsın dıye
bu soğutucu fanlar hakkında bilgi verirmisiniz arkadaşlar hangileri daha iyidir ona göre alalım bir yere sürtme sürtmeme muhabeti nedir ?
Hava alma muhabbetinden ibaret :) usbye bağladığında fan dönecek ama alttan hava alamayacağından veya zor alacağından pek etkili olmayacaktır. Bu yüzden fanın hava aldığı yerin rahat olması gerekir. Yine de alırken bir pcye bağlayıp fanın verdiği havaya bakıp denemekte fayda var.
CinAli_06
08-01-2012, 22:43
tavsiyem iyi bir temizlik yapın birde fanı kontrol edin. onun dışında bu soğutucular felan hiç bişeye yaramıyo en babası 2-3 derece oynuyor ben denedim yararını görmedim.
İstediğiniz kadar soğutun istediğiniz kadar süpürge tutun onlarla olmuyo özel termal macunu var işlemciyle soğutucu arasına sıkılıyo ekran kartı falan tüm soğuması gereken yerlere sıkılıyo en büyük fayda onda normalde her laptop araçlarımız gibi 6 ayda bir serviste 20-30 TL gibi ücretlere garantisi bozulmadan sağlıklı bir şekilde bakım yapılıyor bunları mutlaka dikkate alalım küçük miktarlar yüzünden milyarlık makinalar basitmiş gibi ağır çalışıyor.
erdem325
08-01-2012, 22:58
bi arkadasim 4 tane ayni boyutlu nesne kullaniyor, 4 tane su sisesi kapagi gibi :D
laptopun alt 4 kosesine bunlari koyuyor rahat hava aliyor isinmiyorda pek..
bi deneyin :D
kendi makinemde boyle bir sorun yok hic olmadida o yuzden birsey soyleyemiyorum..
bende cok kasacagim zaman sadece fan sesi gelmesin diye 2 kapak atiyorum arka alt tarafina sesi kesiliyor :D
binde bir fan aciyo zaten garibim onuda actirtmiyoz :D
HondatugraL
08-01-2012, 23:20
tavsiyem iyi bir temizlik yapın birde fanı kontrol edin. onun dışında bu soğutucular felan hiç bişeye yaramıyo en babası 2-3 derece oynuyor ben denedim yararını görmedim.
ben kendım yapmaya karar verdım kazıklanmıcazda :D maksımum 10 lıra harcarım :D
İstediğiniz kadar soğutun istediğiniz kadar süpürge tutun onlarla olmuyo özel termal macunu var işlemciyle soğutucu arasına sıkılıyo ekran kartı falan tüm soğuması gereken yerlere sıkılıyo en büyük fayda onda normalde her laptop araçlarımız gibi 6 ayda bir serviste 20-30 TL gibi ücretlere garantisi bozulmadan sağlıklı bir şekilde bakım yapılıyor bunları mutlaka dikkate alalım küçük miktarlar yüzünden milyarlık makinalar basitmiş gibi ağır çalışıyor.
bu termal macunun uygulanışı ne turdur basitmi ?
bi arkadasim 4 tane ayni boyutlu nesne kullaniyor, 4 tane su sisesi kapagi gibi :D
laptopun alt 4 kosesine bunlari koyuyor rahat hava aliyor isinmiyorda pek..
bi deneyin :D
kendi makinemde boyle bir sorun yok hic olmadida o yuzden birsey soyleyemiyorum..
bende cok kasacagim zaman sadece fan sesi gelmesin diye 2 kapak atiyorum arka alt tarafina sesi kesiliyor :D
binde bir fan aciyo zaten garibim onuda actirtmiyoz :D
odada damacana kapağı bıle var daha fazla düşürür dersen onlardan bole koyarız :D benımkının fanı açıldıktan 2 dk sonra başlıo çalışmaya.
şuanda everest home edition indrdim pc ye takıp edıorum ekran kartı 55 derece cpu 40 derecede sabit. iyi gibi geldi ısısı
piyasada nerelerde bulursunuz bilemiyorum ama cihazlar siz sökerseniz garanti dışına çıkar diye biliyorum ve notebook söküp takmaktan anlamalısınız bazı model ve markalarda komple kasanın sökülüp öle bakım yapılması gerekiyor.
abi termal macunu bilgisayarcılar basit bir şekilde halleder. işlemcinin üzerindeki fanla işlemcinin arasına sürülüyor
HondatugraL
09-01-2012, 01:00
dur bı bakayım ben araştırayım. sağolun
garantisi bittiyse makinenin, önce arka kapakları söküp fırça ve elektrik süpürgesiyle güzelce temizleyin. tazyikli hava basmayın, o kirleri ulaşamayacağınız bölgelere kaçırabilirsiniz. bu sorunun büyük kısmını halledecektir. soğutucu olarak ben çift ve büyük fanlı bir soğutucu kullanıyorum, oyun sırasında 95lere kadar çıkan ısıyı 70 dereceye falan düşürdü, gayet yeterli bu da. marka vermeme gerek yok, cihaz için en uygun olanı seçmelisiniz. hava kanallarına denk gelen soğutuculardan almanız daha mantıklı, daha çok iş görür. ayrıca yüksek rpm'li veya rpm'i ayarlanabilen soğutucular daha iyidir. bunun dışında tozlanmayı ve ısınmayı önlemek için tavsiyem yatak, yorgan, koltuk, kanepe, dizüstü, üstünde örtü olan masa vs. yerlerde kullanmayın, çünkü bu durumlarda daha çok toz çeker ve daha fazla ısınır. örtü olmayan ve temiz bir masada soğutucuyla beraber cihazı kullanırsanız ciddi miktarda fark eder. onun dışında kapanma sorunu ekran kartı veya işlemcinin aşırı ısınmasından kaynaklanıyor olabilir, yukarıda saydıklarımı yaptıktan sonra hala devam ediyorsa muhtemelen fazla ömrü kalmamıştır.
HondatugraL
09-01-2012, 03:44
garantisi bittiyse makinenin, önce arka kapakları söküp fırça ve elektrik süpürgesiyle güzelce temizleyin. tazyikli hava basmayın, o kirleri ulaşamayacağınız bölgelere kaçırabilirsiniz. bu sorunun büyük kısmını halledecektir. soğutucu olarak ben çift ve büyük fanlı bir soğutucu kullanıyorum, oyun sırasında 95lere kadar çıkan ısıyı 70 dereceye falan düşürdü, gayet yeterli bu da. marka vermeme gerek yok, cihaz için en uygun olanı seçmelisiniz. hava kanallarına denk gelen soğutuculardan almanız daha mantıklı, daha çok iş görür. ayrıca yüksek rpm'li veya rpm'i ayarlanabilen soğutucular daha iyidir. bunun dışında tozlanmayı ve ısınmayı önlemek için tavsiyem yatak, yorgan, koltuk, kanepe, dizüstü, üstünde örtü olan masa vs. yerlerde kullanmayın, çünkü bu durumlarda daha çok toz çeker ve daha fazla ısınır. örtü olmayan ve temiz bir masada soğutucuyla beraber cihazı kullanırsanız ciddi miktarda fark eder. onun dışında kapanma sorunu ekran kartı veya işlemcinin aşırı ısınmasından kaynaklanıyor olabilir, yukarıda saydıklarımı yaptıktan sonra hala devam ediyorsa muhtemelen fazla ömrü kalmamıştır.
benımkının garantısı yok o konuda rahatım. Arkadaşınkını alalı 1 yıl oldu daha bıtmemıstır sanırım. Bende makınemı once fırça ıle temızlıcem ulaşamadığım yerlere tazıklı hava dusunuyorum aslında. yatak yorgan tarzı yerlerde çok kullanmıyoruz genelde hep masa ustunde duruyor. Yanı fanın hava almasını engelleyıcı bı engel yok ortada. Geçen kuvvetlıce bi ufledık arkadaşın makıneye bıraz ıyı geldı gıbı kapanmadı dunden beri :D soğutucu olayınıda ben benım bılgısayara kendım yapıcam fanlarını ıstedıgım yere koyucam. Guzel bi fikir var kafamda dahada guzelleştiricem gibi
HondatugraL
18-01-2012, 10:04
konuyu başa çekmem gerektı aynı sıkıntıyı yaşayan arkadaşlarda tecrube edınsın dıye bu resımlerı paylaşmak ıstedım.
Dün itibari ile temizlediğim HP Pavilionuma temizlikten sonra doğutucu falan almaktan vazgeçtim şimdilik. Everest ile yaptıgım olcumlerde İlemci temizlik oncesınde 45-48 dereceleri arasındayken şimdi 28 derecede ayni şekilde ekran kartım temızlık oncesınde 55 derecelerdeyken şimdi 45 derecede sabit. Ayreten ısınan işlemciyi soğutma amacı ile devreye gıren fan temızlık oncesınde durmak bılmezken şimdi ara ara çalışıp soğutuyor ve tekrar durup 1-2 dakıka sonra devreye gırıyor. Süper işe yaradı bu sistem. Ama HP firmasi ufacık işlemci fanını sokmem ıcın butun pc yi dağıttırdı bana buyrun resimler :)
http://img851.imageshack.us/img851/1193/hp001m.jpg
http://img545.imageshack.us/img545/7886/hp002.jpg
http://img80.imageshack.us/img80/8453/hp003.jpg
Çıkan pisliklere şaşırmadım açıkçası :D
http://img16.imageshack.us/img16/6622/hp004y.jpg
Toz yumaklarının ta kendisi :)
http://img214.imageshack.us/img214/733/hp005.jpg
Laptopunda ısınma sorunu olan ve garantısı bıtmıs olanlara kesınlıkle işlemci fan temizliğini öneriyorum :D
ProdriveSTI
18-01-2012, 11:20
hmm aferin mutlu oldun mu ? :D
HondatugraL
18-01-2012, 11:22
hmm aferin mutlu oldun mu ? :D
işlemcim yanaymıydı yani mutlu oldum tabi :D
onursumer
18-01-2012, 11:22
pisliğe bakılırsa zaten fan boşa donuyorumuş :D
ProdriveSTI
18-01-2012, 11:24
pisliğe bakılırsa zaten fan boşa donuyorumuş :D
:D adam pasaklı işte klavyenin içinden kimbilir neler çıkmıştır kullanılmazda o laptop yapış yapıştır kesin,porn sitelerinde geze geze :D
HondatugraL
18-01-2012, 11:25
kıl falan çıktı baya klavyeden bide çıkan ekmek kırıntılarını birleştirsem pizza yapardım :D:D
ProdriveSTI
18-01-2012, 11:27
kıl falan çıktı baya klavyeden bide çıkan ekmek kırıntılarını birleştirsem pizza yapardım :D:D
karınca besle bence orda :D
HondatugraL
18-01-2012, 12:03
karınca besle bence orda :D
daha yenı temızledım :D