Orijinalini görmek için tıklayınız : İstanbul'un Trajikomik Trafik Kuralları !!!
hakotech
09-01-2012, 01:06
* yol verilmez, alınır. eğer bir garajdan ya da otoparktan direkt yola çıkacaksanız, araçların size yol vermesini beklemek hayalcilik olur. burada kural, bodoslama yola fırlamaktır. merak etmeyin, hızla gelen araçlar "zınk!" diye duracaklardır.
* mecbur kalmadıkça kimseye yol verilmez. amaç ulaşılacak yere bir an önce varmaktır. asla yol verilmez. çok mecbur kalınırsa hafiften hız düşürülür. yavaşlamanıza sebep olan araçlara bağırmak en tabiî hakkınızdır.
* yeşil ışığın yanması asla beklenmez. işıklarda beklerken vites asla boşa alınmaz. birinci vitese takılır ve bir ayak debriyajda tutularak araba bağırttırılır, iyi bir istanbullu yeşilin yanacağını hisseder ve yanmadan geçer. yeşil ışık birkaç saniye sonra nasıl olsa yanacaktır. eğer ışıkta bekleyen diğer araçlar sizin önünüzdeyse, sarı yanmadan koraya köküne kadar basılır ve "hadi be, yürüsene!" diye bağırılır.
* en sağ şerit emniyet şeridi değil, acelesi olanların şerididir. eğer trafik tıkanmışta en sağ şeritten huzur ve güven içerisinde gidebilirsiniz.
* sinyal vermek delikanlılığa sığmaz. durmak isteyen veya dönüş yapmak isteyen istediği zamanda ve yerde durabilir ya da dönebilir. arkadan gelen araçlar bunu altıncı hisleriyle hissetmelidirler. hissedemezlerse arkadan vururlar ve suçlu duruma düşerler.
* ağır vasıtaların yeri en sol şerittir. sadece onlar değil, bütün ticarî araçlar sol şeritten giderler. küçük ve hafif binek otolar onlara her zaman yol vermeli ve saygıda kusur etmemelidirler.
* ambulanslar acelesi olanlar için faaliyet göstermektedir. sirenlerini açmış, son hızla giden bir ambulans görürseniz hemen arkasına takılın. en kısa zamanda varacağınız yere ulaşırsınız. bu son derece doğal ve sık başvurulan bir uygulamadır, zaten o ambulans da âcil servise hasta değil, televizyondaki maça taraftar taşımakta veya ramazan'daysa iftara oruçlu yetiştirmektedir.
* korna çalmak en tabu hakkınızdır. onu sık sık kullanın. dünyanın parasını verip fıstık gibi bir otomobil satın almışsınız. kornasını yeteri sıklıkta çalmazsanız oksitlenme yapabilir. ayrıca az korna çalanlar istanbul trafiğinde hemen farkedilir ve dışlanırlar. en son korna makamlarını minibüs şoförlerinden öğrenebilirsiniz.
* sollayacaksan önce sıkıştır. bir araç sollanacaksa, arkadan sellektör yapılmalı ve aracın tamponuna değecek kadar yanaşılmalıdır. böylece sollanacak kişi arkadakinin niyetini anlar ve kenara çekilir.
* yol çizgileri sollama zevkini artırmak için vardır, istanbul'da kesinlikle tek bir hat üzerine yol alınmaz. devamlı şerit değiştirilerek sollama yapılır. yoldaki çizgiler sollama yapmamızı kolaylaştırır.
* farlar hava iyice kararmadan yakılmaz. gündüz vakti farlarını yakanlar olursa, diğer sürücüler tarafından anında uyarılırlar.
* selektör şoförün eli ayağıdır, her zaman kullanılmalıdır. bazen bir teşekkür, bir uyarı, kızgınlık için sellektör yapmadan araç kullanan iyi şoför olamaz.
* bayan şoförlerin istanbul'da trafiğe çıkmaya hakları yoktur. erkek sürücüler her fırsatta bu kaideyi hatırlatmalı, bayan sürücüleri devamlı sıkıştırarak zor durumda bırakmalıdırlar. bu kurallara dikkat edelim, uymayanları uyaralım.
* istanbul'da hız sınırlaması yoktur. mahalle aralarında pati çekilip spin atılabilir, son sürat gidilebilir.
* sürücüler her zaman haklıdırlar. yayalar yayalığını bilmeli, ona göre davranmalıar. yaya geçidi, yayaların geçiş üstünlüğü gibi kavramlar istanbul'da geçerli değildir.
ALINTIDIR..
ellerine sağlık pampişim paylaşım için teşekkürler.
Eray Yümsel
09-01-2012, 01:08
paylaşım için teşekkürler
Ağır bi temizlik olmuş geç kaldım :D okurken gitti :D
Paylaşım için teşekkürler. :hahaha:
İstanbul ne yapsın ki? İçindeki ler 'insan' değilse..
Yazdıklarınız Ankara için daha bir uygun sanki :)
fatihtemizer
09-01-2012, 02:06
Kendi kurallarimiz..ne diyelim..;))
redbaron
09-01-2012, 02:17
+ bir kuralda ben ekliyim.bir istanbullu trafikte nerede bosluk varsa orayı doldurur,aracı sıgmayacak bile olsa aynalar surtune kadar o bosluga girer.orada sıkısacagını bilse bile o arayı doldurmak zorundadır.baska turlu tatmin olmaz :D
zuahahahah!!!!! :D
* yeşil ışığın yanması asla beklenmez. ışıklarda beklerken vites asla boşa alınmaz. birinci vitese takılır ve bir ayak debriyajda tutularak araba bağırttırılır, iyi bir istanbullu yeşilin yanacağını hisseder ve yanmadan geçer. yeşil ışık birkaç saniye sonra nasıl olsa yanacaktır. eğer ışıkta bekleyen diğer araçlar sizin önünüzdeyse, sarı yanmadan koraya köküne kadar basılır ve "hadi be, yürüsene!" diye bağırılır.
yazıyı görünce aklıma geldin :D
Güzel tespit istanbul trafigiyle yeni tanışacak olanlara rehber bir calışma olmuş gercekten
Valla en güzeli orta şeritten 70-90 arası gitmek. :) Birisi darlayınca'da azına kırmak :hehe: welcome the hell This is İSTANBUUUUUUUUUL..
en ayar olduğum olay yabancı plakayım diye aptal saptal harekette bulunanlar yalan yok.Ağızlarına kırıp çemkirince salaklaşıyolar.
HondatugraL
09-01-2012, 05:49
kendı koydugumuz kurallar. Bazıları yerınde oluyo gereksızde değil hani ama istanbulun demeyelimde türkiyenin diyelim, çünkü her ilde var nede olsa :)
redbaron
09-01-2012, 06:03
kendı koydugumuz kurallar. Bazıları yerınde oluyo gereksızde değil hani ama istanbulun demeyelimde türkiyenin diyelim, çünkü her ilde var nede olsa :)
kendi koydugumuz ama kesinlikle istanbula has bu kurallar. simdiye kadar gittigim baska hic bir ilde boyle davranıslar gormedim.
h.guroglu
09-01-2012, 06:18
ya bizim buralarda yabancı plakalı araca millet bilerek yol veriyor :D:D
HondatugraL
09-01-2012, 08:16
kendi koydugumuz ama kesinlikle istanbula has bu kurallar. simdiye kadar gittigim baska hic bir ilde boyle davranıslar gormedim.
Kötülemem memleketimi ama Antalya'da var aynıları hee e5 TEM gibi yollarımız yok güvenlik şeridimizde yok haliyle o tür kurallAr haliyle yok ama vardır her ilde ben denk geldim yani :D
metinmb407
09-01-2012, 08:37
İstanbul ne yapsın ki? İçindeki ler 'insan' değilse..
Yazdıklarınız Ankara için daha bir uygun sanki :)
Kesinlikle katılıyorum Ankara trafiğine uygun bu kurallar. İstanbulda insanlar daha saygılı.
h.guroglu
09-01-2012, 08:49
ya ankara sürücüleri efsane gerçekten 1 kere ankarada araç sürdüm ondada halk otöbüsü 110 la giderken arkamdan sellektör yapıyordu ş.içinde hemde allah yardımcınız olsun
Erdem K.
09-01-2012, 08:53
bu kurallara alışan sürücü diğer illerde de hemen farkediliyor :)
Yine İstanbulda iyi bilinçli önünüze kırılıyo:D Bizim burda ortadan sola ani geçilir tabi yan aynalar süs için burda bizim şöförlerimiz geniş yollara sığmıyo burda.
onursumer
09-01-2012, 09:27
dün geceden bu yana güzel temizlik olmuş benim yazdığımda kaynamış haha :D
istanbulda belli bir yerden sonra bi bakmışsınız aynı bu yazanlar gibi araba kullanıyorsunuz insanın içine işliyor :D
Yayalar da efendi efendi yürüsün..(!)
Yoksa böyle olur işte (!)
VİCDANSIZ SÜRÜCÜ KAMERAYA BÖYLE YAKALANDI - WEB TV :: Hürriyet (http://webtv.hurriyet.com.tr/2/26698/19636780/1/ofkeli-surucu-bakin-ne-yapti.aspx)
birde buralara gelin yayaları ayrı dert bisikletleri ayrı dert 100 yaşında şahin,toros kullanan amcalar dert istanbul bence daha iyidr bunların yanında :D
imprezaWRC
09-01-2012, 10:00
Yeri gelince Cumartesi caddede ve bu sabah ofise giderken yaşadğığım iki ayrı olayı anlatayım.
- Cumartesi Bağdat Caddesine Barış Büfe'nin yanından çıkan ve trafik lambası olan sokakta en öndeyim. Bana yeşil yandı, haliyle yayada kırmızı yandı :D
Ama kendilerini anne-kız pokemon sanan iki yaya yanan kırmızıya ve otomobiller için yanan yeşil ışığa aldırış etmeden yola atladılar biraz korksunlar yaptıklarını idrak etsinler diye gaza bile basmadan aracımı çok hafif hareket ettirdim, sanki ben kabahatliymişim gibi kız bana döndü ve cadde ağzı ile çöş dedi :D. Eşimde yanımdaydı, normalde yapmazdım güler geçerdim ama dayanamadım bende açtım camı, asıl sana çöş kaldırda kafanı sana ne yanıyor ona bak dedim ve karşı sokağa doğru hareket ettim. :D:D:D . Annesi efendi çıktıda kız annesinden mi cesaretlendi nedir arkasına bakmadan cırcır konuşmaya devam etti :D:D:D
- Bu sabahta her zaman kullandığım yoldan yani e-5'te kozyatağı tarafından bostancı köprüsüne giderken en sağ şeritte sakin sakin gidiyordum. Akıllının biri eds olmasına rağmen geçti arıza şeridine yürüdü gitti. Fakat akıllı kameraları görünce asıldı frene bu seferde bir anda önüme geçmeye kalkıştı mıknatıs mı var nedir çamurlukta herifçioğlu gitti orayı hedefledi, haliyle bende bastım kornaya uyandırdım akıllıyı tabi yol vermeyince epey sinirlendi. 2 araç arkama düştü, ama hırsına yenik düştüğünden gene bol eds'li olan arıza şeridine daldı, yanıma geldi açtı camı ağzına ne gelirse söyledi, bende yüzüne bakıp gülerek küfür ettim camı kapadım yoluma devam ettim :D:D:D:D
Artık orada kameralar çalışıyorsa vatandaşa koçanıyla cezayı itelerler :D:D
Hayde breee bende dün yaşadığımı anlatayım.Yer erenköy ara sokaktayım girilmezden bi adam girdi karşıdan nasıl sellektör atıyor bekle girme sokağa diye,ki zaten sokağa girmiştim.Önce önüme geldi durd haklı gibi sonra hafif yanaştı altında clio cymbol 80 yanak cıktı kaldırıma bana el ediyor geçgeç diye.Benım araba ordan geçmez ya jantlarımı kaldırıma sürtmeyi göze alıcam yada 1 karış kaldırıma cıkıcam.Camlarım filmli el kol yapamıyorum bu yırtınıyor gecsene acemimisin diye.İndim arabadan üşenmedim gittim gayet sakince beyfendi ordan gecmek zorunda değilim sürte sürte sıgmaz ordan acemide değilim sizi cebimden cıkartırım ya geri gidin yada polisi arıyorum dedim.Küfretmedi ama sölene sölene önce kaldırıman indi sonra yamuk yumuk geri geri gitti butun sokağı.Yarım beyinli dolu istanbul..ama ankaraya gittim orasıda ayrı cumbus ayarsız gidiyo herkez istanbullu olarak kestiremedim kımın ustume kıracağını :)
imprezaWRC
09-01-2012, 10:24
Hayde breee bende dün yaşadığımı anlatayım.Yer erenköy ara sokaktayım girilmezden bi adam girdi karşıdan nasıl sellektör atıyor bekle girme sokağa diye,ki zaten sokağa girmiştim.Önce önüme geldi durd haklı gibi sonra hafif yanaştı altında clio cymbol 80 yanak cıktı kaldırıma bana el ediyor geçgeç diye.Benım araba ordan geçmez ya jantlarımı kaldırıma sürtmeyi göze alıcam yada 1 karış kaldırıma cıkıcam.Camlarım filmli el kol yapamıyorum bu yırtınıyor gecsene acemimisin diye.İndim arabadan üşenmedim gittim gayet sakince beyfendi ordan gecmek zorunda değilim sürte sürte sıgmaz ordan acemide değilim sizi cebimden cıkartırım ya geri gidin yada polisi arıyorum dedim.Küfretmedi ama sölene sölene önce kaldırıman indi sonra yamuk yumuk geri geri gitti butun sokağı.Yarım beyinli dolu istanbul..ama ankaraya gittim orasıda ayrı cumbus ayarsız gidiyo herkez istanbullu olarak kestiremedim kımın ustume kıracağını :)
Bir benzerinide ben yaşamıştım, eleman koskoca girilmez levhası yazan yerden tek yön olan sokağa daldı ama şansızlığına bana denk geldi, bir yandan da telefonla konuşuyor ama kanımca fantastik dörtlü ekibinden biri olduğundan zaar aynı anda da deli gibi sellektör yapmaya başladı :beuj::beuj: , bende ona deli gibi sellektör yapmaya başladım, ikimizde gladyatör edasıyla gaz kesmeden birbirimize doğru ilerlemeye başladık. Baktım adam sağındaki bütün boşlukları geçti inatla geliyor, surat ifadeside değişmeye başlamış, angry birds gibi bakıyor.
Tam solumda kalan boşlukla bunun geçebileceği kadar pay bırakarak durdum yoksa kesin çarpışacağız çünkü bir yandan dinlediğim müzik yerine beeş, dööört, üüüç, ikiii sesleri gelmeye başladı. :D:D:D
Beyimiz güç bela durdu ve pay bıraktığım yerden solumdaki boşluğa güç bela geçti, yanıma geldiğinde de gayet sinirli şekilde bana baktı bende kesin dudaklarımı okur diye tek hece bir küfürü dolu dolu söyledim, yürüdüm gittim. :D:D:D:D
Dar yerden asla geçmem, salak ayağına yatar beklerim. Başkasının hatası içinde jantımı, lastiğimi zedelemem.
BthnKrkt
09-01-2012, 10:29
geçen sene bayram tatılı arıfesinde Samsun Havza-Kavak yolu arasında yol yapımı için yolu kapatmışlardı ve kilometrelerce kuyruk olmustu. Emniyet şeriti gibi fazladan bir şerit var o bölgede ve orayı kullanan tüm araçların plakası istisnasız 34 tü :)
searock///
09-01-2012, 10:33
paYLASIM ICIN TESEKKURLER HAKANCIM
tek yön olan sokağa tersten bir araç girmişse isterse sokağın en sonuna kadar gelmiş olsun geri geri gider.. 1-3-5 değil defalarca da yaptım bunu.. Sağından solundan geçeceğim diye debelenmek zorunda değilim... Bık bık konuşuyorlar bir de utanmadan, benim yüzümde bir gülümseme, dinlerim, sonra paşa paşa geri vitese takar..
SekoLive
09-01-2012, 10:36
ben böyle tek yön yollarda bayanlarla denk gelince kesinlikle diretmiyorm hemen geri cıkıyorm işi ihtimallere bırakıp beklemek cok korkunc oluyor :D yönüm doğru ise bile cıkıyorm sizede tavsiye ediyorm.
baran ankara olayında haklısın orda trafiğin olmayısı bence kurallara uyulmamasından dolayı :D kırmızı ısık hiç bir anlam ifade etmiyor orda .
Bikere bende s2000 varken suadiyede ara sokakta siyah bitane porsce turbo girdi terse dedim bizden oda yol vereyim saga yanastım.Yanmdan gecti derken cat diye durdu benım araba sallanıyor o gidemiyor.kafayı camdan bi cıkarttım olmaz olmaz dememek lazım bizim arka lastikler takılmış birbirine nası olduysa anlamadm neyse gectik indik arabadan baktık kaportalar deymemiş hiç güldük güldük bindik arabalara devam ettik :)
Yahu birde ankara nası bi memlekettir ya ara sokaklarda bile radar var allahın cezaları ya :) oraya yerleşsem her ay tomarla ceza gelir eve antika memleket
ben böyle tek yön yollarda bayanlarla denk gelince kesinlikle diretmiyorm hemen geri cıkıyorm işi ihtimallere bırakıp beklemek cok korkunc oluyor :D yönüm doğru ise bile cıkıyorm sizede tavsiye ediyorm.
baran ankara olayında haklısın orda trafiğin olmayısı bence kurallara uyulmamasından dolayı :D kırmızı ısık hiç bir anlam ifade etmiyor orda .
centilmenim benim :D
SekoLive
09-01-2012, 10:44
abi centilmenlik değilde eşşeği sağlama bağla olayı :D
istisnalar haric bi coğu acemi tek yonde 2 araba geçirmek zor oluyor :D herkesn karsısına sokakda burcu cetinkaya cıkmıyoki :D
abi centilmenlik değilde eşşeği sağlama bağla olayı :D
istisnalar haric bi coğu acemi tek yonde 2 araba geçirmek zor oluyor :D herkesn karsısına sokakda burcu cetinkaya cıkmıyoki :D
ben de eşeği sağlam kazığa bağlıyorum yanımdan geçirtmiyorum ki.. :D
Sokağın sonuna kadar geri geri gidiyor, bana yol açıyor, sokak bittikten sonra naparsa yapsın bana ne :D
Hem anme hizmeti yapıyorum.. Geri geri gitme çalışması :D
imprezaWRC
09-01-2012, 10:49
Yahu birde ankara nası bi memlekettir ya ara sokaklarda bile radar var allahın cezaları ya :) oraya yerleşsem her ay tomarla ceza gelir eve antika memleket
Allahtan orada yaşamıyorum, yemin ederim paranoyak olurdum. Otobanda kameralar, şehir içinde kameralar, ara sokakta kameralar ve polisler bu ne ya.
Millet zaten hız göstergesine bakmaktan önüne bakmaz hale gelmiş. Toleransda yokmuş, 70 yazan yerden 70'le geçeceksin. 71 ise zaart cezayı kilitliyorlar.
Yaşanmaz orada ya, havaalından Konya'ya giderken otobana girdim, biraz 130'un üzerine çıktım bir baktım ileride kameralar, nasıl frene bastımda 110'a indirdim anlatamam.
kurallar cuk olmuş guzel paylaşım
Allahtan orada yaşamıyorum, yemin ederim paranoyak olurdum. Otobanda kameralar, şehir içinde kameralar, ara sokakta kameralar ve polisler bu ne ya.
Millet zaten hız göstergesine bakmaktan önüne bakmaz hale gelmiş. Toleransda yokmuş, 70 yazan yerden 70'le geçeceksin. 71 ise zaart cezayı kilitliyorlar.
Yaşanmaz orada ya, havaalından Konya'ya giderken otobana girdim, biraz 130'un üzerine çıktım bir baktım ileride kameralar, nasıl frene bastımda 110'a indirdim anlatamam.
Ankaraya gittim kesin ceza yersin dediler sırf yememek için 100le gittim ankaraya kadar adapazarından sonra.4 saatte gittim :)
imprezaWRC
09-01-2012, 10:55
Ankaraya gittim kesin ceza yersin dediler sırf yememek için 100le gittim ankaraya kadar adapazarından sonra.4 saatte gittim :)
Sorma bir kere bende uçak saatlerini beğenmeyip otobandan basarak giderim dedim, her yer radar olmuş, toplamda 4 saat'e yakın sürmüştü. O gün tövbe ettim, bir daha otobandan Ankara'ya gitmem, binerim uçağa oradan da araç kiralarım hem daha ucuza gelir hem daha az yorulmuş olurum. Streside daha az yaşarım.
:)
VİCDANSIZ SÜRÜCÜ KAMERAYA BÖYLE YAKALANDI - WEB TV :: Hürriyet (http://webtv.hurriyet.com.tr/2/26698/19636780/1/ofkeli-surucu-bakin-ne-yapti.aspx)
bunu bende cok yaparım bu kadar sert vurmam ama cok ayna carpmıslıgım vardır
Valla beyaz civic iyi yapmış en sınırlendiğim şey yolun ortasından tarlad yurur gibi gidenler.Bidaha yoldan yurumez ders olmuştur.
SekoLive
09-01-2012, 11:08
baran yuh be kardesm ne iyi yapması cocugun cene falan dağalms okadar sinirliyse dalsaymıs 3üne. bence yaptıgı kesinlikle art niyetin dorukları. bide bu 3 kişiden yaralanan kardeşin v.s. olsa bukadar acık yüreklilikle iyi oldu yazarmıydın? hepimiz arac sürüyorzda unutmayın arabamız olmadıgında yayayız, trafikde en cok yayalara ve motorlulara dikkat ediyorm adam resmen cocugun üstünden geçmiş
ankarada işıklar ve anlamları...
kırmızı ışık: istersen dur ama gitmek isteyeni engelleme
sarı ışık: gazı kökle
yeşil ışık: debriyajı bırak...
bunu bende cok yaparım bu kadar sert vurmam ama cok ayna carpmıslıgım vardır
bu olay sakaryada olmuş yayaların yüzde 90ı hakediyor bunu sokak ortasında 3 kişi yan yana yürüyüp artislk yaparsan olacağı budur bende bir gün dikiz aynasını sokacam birine.
Baran kornaya bas çekilsinler ne vurması yahu :)
SekoLive
09-01-2012, 11:26
bu olay sakaryada olmuş yayaların yüzde 90ı hakediyor bunu sokak ortasında 3 kişi yan yana yürüyüp artislk yaparsan olacağı budur bende bir gün dikiz aynasını sokacam birine.
aslan, dikiz aynası sokana kadar in dövsene ne diye arabana zarar veriyosn arabayla çarpıp ezdiğin adam seni rahatlatmazki in aşşa dal adama döv yada dayak ye inan rahatlarsın.
aslan, dikiz aynası sokana kadar in dövsene ne diye arabana zarar veriyosn arabayla çarpıp ezdiğin adam seni rahatlatmazki in aşşa dal adama döv yada dayak ye inan rahatlarsın.
ben kısa yolu tercih ederim her zaman aşağı in tartış kavga et iş uzar gider böyle hafif arabayla dokundunmuydu anlar o. şurasıda var koskoca şehiri bu yolla düzeltemezsin burasının ve küçük şehirlerin yapısıda bu şekilde galiba. yaya geçidinde yol verdiğim zaman şaşkın şaşkın bakıyor yayalar.
ayrıca benim söylemek istediğim yolun ortasında arabayla inatlaşan tipler.
cagri-35
09-01-2012, 11:33
Ankara'da iki sene önce basıma gelen olay :) Çankaya'dayız İzmire dönücez tüm gün bakanlık, vergi dairesi başkanlıgı karakol arasında mekik dokumusuz gece uyumadan ankaraya gelmısız aksamına dönücez kafa döndü tabi. Ters yöne gidiyormuşuz.Sonra farkettik ama tam akşam saati gıdım gıdım ilerliyor. Her kavşakta 3-4 polis. Yanımıza motorlu polisler geldi izmir'de yunus diyorlar orda ne diyorlar bilmemde. Bunlara burdan dönelimmi falan dedik, adamlar kafa çıktı.1 ışık beraber gittik konuşa konuşa. Yasak normalde burdan değilde bi ilerden çekin U yu hadi selametle dedi gitti :) Bizde aynen dediği gibi çektik U 'yu kornalar kıyamet küfür girdik neyse bir baktım yandan bi polis elinde telsiz el kol yapıyor dedim arkadaş boşver,yoksay yazar dinlemez :) 50 metre gittim bir baktım arkadan sirenler vs. ambulansmı acaba falan derken bir baktım motorlular :) Aldılar bizi cepe ki o bile 1-2 dk sürdü en soldan sağa geçicez diye. Bu arada birde arabalı ekip geldi. Adamlara bize yunus söyledi izmirden geliyoruz diyorum , diğeri çankırı şivesiyle araba 06 plaka o nası oluo la diyo :) Allah'tan diğer dön diyenler sireni duyup gelmişler :) Onlar aldı ellerinden az ilerde atom ısmarladık abilere hellaleştik ayrıldık :)
SekoLive
09-01-2012, 11:36
ben kısa yolu tercih ederim her zaman aşağı in tartış kavga et iş uzar gider böyle hafif arabayla dokundunmuydu anlar o. şurasıda var koskoca şehiri bu yolla düzeltemezsin burasının ve küçük şehirlerin yapısıda bu şekilde galiba. yaya geçidinde yol verdiğim zaman şaşkın şaşkın bakıyor yayalar.
ayrıca benim söylemek istediğim yolun ortasında arabayla inatlaşan tipler.
valla kardesm çarpmayla kalmaz öldürürsün dozu kaçar ayağının. sonra sonc belli yatarsın 3-5 sene hayatın mahvolur. bazen herşeyin kısa yolu seni gidiceğin yere çıkarmaya bilir.
valla kardesm çarpmayla kalmaz öldürürsün dozu kaçar ayağının. sonra sonc belli yatarsın 3-5 sene hayatın mahvolur. bazen herşeyin kısa yolu seni gidiceğin yere çıkarmaya bilir.
haklısınız abi bir anlık öfke hayat karartabilir her zaman sakin olmakta fayda var.şimdi kanunlar yüzde yüz yayadan yana.balkondan atlayıp önüne düşse sen suçlu çıkacaksın nerdeyse.
Onurkk06
09-01-2012, 11:44
birde istanbulda şunu yaşıyorum arabamız ankara plaka istanbulda eğer başka bi ankaralıya plakaya denk gelirsem istanbulda yanımdan artistik hareketler patinaj makas şov yaparak geçmeler fln :D tamam anladık sende ankaradan geldin ne bu kendini belli etme çabaları
Hele Adiyaman yada memleketinize daha uzak bi yerdeyseniz Ankara plakayı görür görmez yolda 4lüyü yakıp kornaya abanan 4 lü yakıp selektör atan çok oldu memleket hasreti böyle bişey demek ki :D
SekoLive
09-01-2012, 11:46
haklısınız abi bir anlık öfke hayat karartabilir her zaman sakin olmakta fayda var.şimdi kanunlar yüzde yüz yayadan yana.balkondan atlayıp önüne düşse sen suçlu çıkacaksın nerdeyse.
kanunu geç burak, sırf yolda yürüdü diye başka bir suçu bulunmayan adama ayna ile çarpıp altına alıp öldürdüğnde ki vicdanazabı bitermi allah hepimizi korusun böyle şeylerden. kanunen haklı olsan ne olur ki. böyle saçma nedenle birine kasıtlı carpmak beterdir.
kanunu geç burak, sırf yolda yürüdü diye başka bir suçu bulunmayan adama ayna ile çarpıp altına alıp öldürdüğnde ki vicdanazabı bitermi allah hepimizi korusun böyle şeylerden. kanunen haklı olsan ne olur ki. böyle saçma nedenle birine kasıtlı carpmak beterdir.
amin.bu yönden düşününcede trafkte yaptığımız çoğu basit hareketin bile ne kadar tehlikeli olduğunu anlıyoruz öfke gelir göz kararır,öfke gider yüz kızarır sözü çok doğru bir söz yazmak lazım arabanın içine bir yere :)
lucky Jackal
09-01-2012, 12:09
Ankara'da sağa dönüş serbesttir,İstanbula gittiğimde her seferinde küfür yerim :) misal kırmıız yandı duruyorsunuz düz veya sağa dönüş var.Ankara'da yeşil yanmadan herkes sağa döner,İstanbulda da yapıyorum bunu küfür kıyamet,alışkanık işte.
Birde şöyle bir durum var Ankara'da bayan sürücüler çok kabiliyetsiz benim eşimde dahil olmak üzere,inanılmaz akıl almaz fıkra gibi işler yapıyolar bazen,daha bu sabah bi tanesine arkadan dalıyodum,caaaaaaaaaaart diye durdu,mecbur bizde durduk abs dsc derken :) camı açtı karşı kaldırımdaki taksi durağında duran taksicilere bağırarak yol soruyor,ya bi sinyal ver bi dörtlü yak bi sağa yanaş bişiler yap be kadın.
S.Özeren
09-01-2012, 12:18
şürücü tam çocuğuymuş ama yani .. herif sakat kalsa ne olcak değcekmi bi anlık sinire..
güzel ayrıntılar traji komik gerçektende ben bursada yasıyorum burasıda istanbul gıbı olmaya basladı yavas yavas ama yınede ıstanbul gıbı olamaz istanbulda herkez hızlı şirket arabsını alan otobanda hız denemesı yapıyor sankı 120 ıle gıdıyorum yanımdan vızır vızır geçiyorlar bıde duz geçmekte yok makas atıp serit değiştirip geçiyorlar :D
ya sürücü hata yapmışta. o yayalarınmıymıs sakarya. carpmadan once adam 2 defa duruyo ve bellıkı konusuluyoda adamlar ınadına yola cıkıyolar. ha surucu fazla dokundurmus o ayrı..
bu arada nedendir bilmem ben istanbulda daha rahat araba kullanıyorum...daha tehlikesiz geliyor bana...
SekoLive
09-01-2012, 13:34
bu arada nedendir bilmem ben istanbulda daha rahat araba kullanıyorum...daha tehlikesiz geliyor bana...
fanatik ankaralı olmayan bir cok arkadaşım aynı görüşde tünay :) hatta bunları ankarada anlatınca yok canım cok değiştin 2 ay kaldın istanbullu oldun diye çıkısanlada varmıs :D
Yahu arkadaşlar yapmayın anan olsa bacın olsa olayı her olayda sökmez.Cocuklar resmen itlik etmiş o kadar diyaloğa ragmen '' inadına'' yoldan yurumusler herifte vurmuş gitmiş.Şahsen ben üstüne sürüyorum yolun ortasında yuruyen yayaların.Yayalar hakkaten yarım beyinli.Ben yaya olduğumda yolda yürümüyorum kaldırımdan yürüyorum sagıma soluma bakmadan yada sapaklarda e5 te karşıdan karşıya koşmuyorum.Vursan sonra kabahtlı oluyosun böle işte..Bana istanbuldaki yayaları savunmasın kimse.Yoksa bizde gidin carmegedon oynayın demiyoruz sokaklarda :)
Harika bu kadar olur yani :D
hakotech
09-01-2012, 17:46
ellerine sağlık pampişim paylaşım için teşekkürler.
Ağır bi temizlik olmuş geç kaldım :D okurken gitti :D
Paylaşım için teşekkürler. :hahaha:
paYLASIM ICIN TESEKKURLER HAKANCIM
kurallar cuk olmuş guzel paylaşım
eyvallah arkadaslar sizler için varık :D
S.Özeren
09-01-2012, 18:59
Yahu arkadaşlar yapmayın anan olsa bacın olsa olayı her olayda sökmez.Cocuklar resmen itlik etmiş o kadar diyaloğa ragmen '' inadına'' yoldan yurumusler herifte vurmuş gitmiş.Şahsen ben üstüne sürüyorum yolun ortasında yuruyen yayaların.Yayalar hakkaten yarım beyinli.Ben yaya olduğumda yolda yürümüyorum kaldırımdan yürüyorum sagıma soluma bakmadan yada sapaklarda e5 te karşıdan karşıya koşmuyorum.Vursan sonra kabahtlı oluyosun böle işte..Bana istanbuldaki yayaları savunmasın kimse.Yoksa bizde gidin carmegedon oynayın demiyoruz sokaklarda :)
o dediğini zaten bende yapıyorum sinirlenince bana yeşil yanarken kırmızıda geçenlere özellikle :)
ama videodaki herif b*kunu çıkarmış