Orijinalini görmek için tıklayınız : sinüzit
Ahmet Saraçoğlu
10-01-2012, 23:27
Arkadaşlar , varmı şu illeti çeken aranızda?Her mevsim en az birer kere 10 günü benden alıp gidiyo lanet.Felaket bi baş ağrısı.Öyle ki kalp atışları bile beyinde zonklama olarak geri dönüyor , kafayı sarsacak biçimde koşmak , başı eğmek , yatmak , yattıktan sorna kalkmak tam bi işkence.18 e kadarki sağlık karnesi yapraklarının teşhis kısmında sinüzitten başka hiçbi yazı yok ve ağzına kadar dolu:D , varmı tedavisini olan , çözüm bulan vss vss?
agrılar sıkıntılar burun tıkanıklıgının sonucundamı oluyor?
drummer582
10-01-2012, 23:30
Dun 3 tane agri kesici ictim fayda yok...
Kafami duvarlara vurcaktim en son
Ahmet Saraçoğlu
10-01-2012, 23:31
agrılar sıkıntılar burun tıkanıklıgının sonucundamı oluyor?
yok , tıkanıklık olabiliyo tabi ama genelde burundan nefes alabiliyorum , ama kafatasındaki , elmacık kemiklerindeki sinüs boşlukları normalden daha fazlaymış sanırım, artık nasılsa , diş doktoru diş köklerine kadar yaklaşmış boşluklar demişti zamanında.(onun yalancısıyım)
white light
10-01-2012, 23:31
duydugum kadar yenı bır yontemle tedavısı varmıs burundan sınuslere gırılerek yapılıyormus bı oku ıstersen
Sinüzit | Acıbadem Güncel Sağlık (http://www.acibadem.com.tr/guncelsaglik/GuncelSaglik.asp?t=728)
Bende cok sıddetli olmasada her sene bir iki kere yakalanırım...Hele ki ayakkabılarımı baglamak için egilmeyim :D :D ızdırap gibi geliyor...Benim çözümüm su sekilde burnum için düzenli olarak doktoruma gidiyorum tıkanıklık vs var..Tıkanıklık için tuz ve karbonatlı suyu burnuma cekiyorum sinüzit oldugum zamanda iltihabı söküp atıyo sıp sıp suyla beraber damlıyo :) :) O sekilde rahatlıyorum yada antibiyotik kullanıp geçici kurutuyorum
kesin tedavisi yok ameliyat bile olsa yine tekrarlıyormuş araştırdığım kadarıyla. mormalde 1 2 kere burnum tıkanırdı ama bu sene felaket bi baş ağrısı ve burun akıntısı oldu niagara şelalesi gibi iltihap aktı :) kafayı sıcak tutmak gerekiyor özellikle duştan sonra çok dikkatli olmak lazım. normal tıkanıklık varsa sadece ağrı falan yoksa tuzlu suyu kaynat damlalığın içine koy soğuyunca bir kaç damla damlat ilaçtan daha etkili oluyor.
onursumer
10-01-2012, 23:48
ben kesin bi sonuca hiç ulaşamadım geçiyor gene çıkıyor alıştım ben boyle yaşamaya :D
redbaron
10-01-2012, 23:49
hafif şiddette bendede var.ağrısı illet.kafamı patlatasım geliyor bazen.ağrı kesici falanda etki etmiyor. Bildiğim kadarıyla bi tedavisi yok.sadece direk soğuk rüzgardan ve soğuk havadan kafayı korumak gerekli ,atkı bere falan filan.hele ıslak kafayla dışarı çıkmak faciaya davetiye
Antalyalogy
10-01-2012, 23:50
1 çay bardağı suya 1 çay kaşığı yemek sodası bir çay kaşığı tuz güzelce karıştırıyorsun , eczanlerde satılan xxl enjektör den alıp (iğneyi takmadan :) ) burnuna sokup basıyorsun ve iyice içine çekiyorsun iltahabı söküp atıyor ve uzun süreli rahatlama yapıyor.Yakınımız bu sene bu şekilde hiç son duruma getirmemiş sinüzütünü..
Senelerdir cekiyorum.. Banyo sonrasi arabaya binip camida actim mi 1 hafta 10 gun leyla gibiyim:D
Ahmet Saraçoğlu
10-01-2012, 23:51
bide öyle ki , kulaklardan şakaklara , alından dil köküne kadar ağrıyo namıssız, ve tıkanıklık yok genelde.Ki şuan da yok , antibiyotikle 7 gün , iğneyle bir ayın dörtte biri , hiçbi ilaçsız bi hafta sürdüğünü bildiğim için bişey kullanmıyorum artık.
1 çay bardağı suya 1 çay kaşığı yemek sodası bir çay kaşığı tuz güzelce karıştırıyorsun , eczanlerde satılan xxl enjektör den alıp (iğneyi takmadan :) ) burnuna sokup basıyorsun ve iyice içine çekiyorsun iltahabı söküp atıyor ve uzun süreli rahatlama yapıyor.Yakınımız bu sene bu şekilde hiç son duruma getirmemiş sinüzütünü..
yemek sodası noluyo :D
birde kışın yatmadan hemen önce mümknse duş almayın. kalorifer söner üstünüz açılır vs durumlarda çabuk üşütüyorsunuz hemen ortaya çıkıyor lanet sey.
Antalyalogy
10-01-2012, 23:55
yemek sodası noluyo :D
Yemek Sodası halk dilindeki adı :D
Karbonat, yemek sodası olarak bilinen be*yaz kristal bir tozdur. Sindirimi kolaylaş*tırmak, mide asitini azaltmak amacıyla anti asit (antacid) olarak verildiğinde genel olarak vücudun fazla asidini yok eder. Mi*de ülseri olan kimseler karbonatı çok kul*lanırlarsa da her zaman doğru değildir. Şeker hastalığının veya diğer bazı şartla*rın yarattığı fazla asit durumlarında yani asidoz vakalarında ağızdan veya damar*dan karbonat solüsyonları verilebilir. Ay*rıca yarım litre suda bir kaşık karbonatla yapılan karışım kaşıntılara karşı iyi gelir.
ne yaparsanız yapın bi ara izini kaybettiriyo sonra tekrar oluyor.ve ağrı başladığında adamı dünyadan koparıyo öyle bi ağrı ki çekmeyen bilmez kocaman adamı acıdan kıvrandırır hatta ağlatır. kafanızı duvarlara vurmak isteyebilirsiniz.
ilaç
bitkisel çözümler
hastane , doktor
MR , tomografi ye göre teşhisler
ne yaptıysam meret şey geçmedi. tomografi ve MR çekilmekten kanser olacaktım :D
ilaç içmekten midemi kaybedecektim o derece yüksek doz kullanıyordum ama yinede geçmiyordu ,hatta bi ara pskolojım bozuldu tümöre yakalandığımı bile düşündüm :( allah korusun kimsenin başına gelmesin ama beyin bu şakaya gelmiyor
arkadaşlar kurtulmanın tek çaresi dalış yapmak.işim gereği sürekli dalıyorum ve 10 yıldır kronik olarak çektiğim çile bitti gitti. tüplü hoby olarak dalanlar varsa tavsiyem suyun altında maske kullanmayın . sinusler patlıyor ve burundan çıkıyor. suyun altında sürekli sümkürün ,tuz basıncın etkisiyle bütün sinus kanallarını silip süpürüyo. tabi bu bikaç dalışla olabilecek şey değil. dalış yapamayacaklar. bikaç pet şişeye deniz suyu doldurup günde 2 3 saat aralıklarla burnuna genzine gidicek kadar çeksin ve sümkürmesin. bunu bikaç defa yaptıktan sonra sümkürün. deniz suyu bunun en iyi tedavisi
63owen63
10-01-2012, 23:58
Alışmak sevmekten daha mı zor geliyor, bildigim kadarıyla olay tamamen kişisel bakım.yoksa kurtuluş yok,kaderimse çekerim demek zorunda kalınıyor
Bluttbeton
10-01-2012, 23:58
şuan bu hastalığı çekiyorum laptopla şekilden şekile girdim baş ve boyun ağrısı yüzünden
burun tıkanıklığı için burun spreyi kullanıyoruum
zaten bugün de yağmurda ıslandım o da koydu :)
sinuziti en çok körükleyen ıslak kafayla dışarıya çıkmak,rüzgarda durmak ve yazın güneşte fazla kalmak . bunlardan korunun arkadaşlar
Ahmet Saraçoğlu
11-01-2012, 00:07
valla seviniymmi üzüliymmi bilemedim , tek deilmişim , şuan bile kaç kişi var aynı sıkıntıyı çeken , şu dalış olayı çok bahsediliyo.Ve bu sıkıntıyı çektiğim her kış ; yazın boğulana kadar suya sokucam kafayı , suda burnumdan nefes alıcam diyip duruyorum :D
ahmet şöyle diyim sana ; kış aylarında sinuzit çekilmez oluyor ben sanayi dalgıcıyım ve işimin yazı kışı yok. şuan şu kış aylarında insanlar dışarı çıkamazken biz suya dalış yapıyoruz. olayın kilit noktası çıktıktan sonra korunmak. sudan çıkar çıkmaz dalış elbisemi çıkarmdan imkanım varsa (sıcak duş) daha sonra sıcak kapalı alana girip kurulanmak , kafayı kurutmak. ve kuruyana kadar rüzgara çıkmamak. kulaklık takıp üstüne bere takıyorum. sinüzitti azdıran yer kulaktır. ordan aldığınız soğuk direk sinirlere gider. deniz suyu çok etkili fakat dalmak gibi tam randıman vermiyor . basınç büyük etken. suyun altında kulak eşitlemek ve dibe indikten sonra özellikle maske çıkarıp burundan dışarı üflemek. bu biraz burnu yaksada etkisi müthiş
sinüzit sorununu bende bebekliğimden beri cekiyorum. burun açıcı damlaları kullanıyorum. inanılmaz rahatlatıyo beni. deniz ve dalış olayı gerçekten işe yarıyor onu bende önerebilirim. ameliyat %100 çözüm olmasa da sanırım en etkili çözüm yolu. burun açıcı damlayı özellikle tavsiye ederim kısa sürelide olsa rahatlama sağlıyor. bagımlılık yapıyor deselerde iş iradede bitiyor bence. ağrılardan ve nezleden kurtulduktan sonra bırakabiliyorsan kullanmak faydalı olur.
DoguErdogan
11-01-2012, 00:19
Bütün çözümler geçici senelerdir çekiyorum hatta bazen gece yatıyorum kalkıyorum başım hala ağrımıyor günde 7 saatten fazla uyku haram bize ne kadar uyrusanız gün içinde o kadar sıkıntı yaratıyor. Yaban kavunu adında bir bitki var daha denemedim bilinçsiz kullanılması büyük sıkıntılara yol açıyor ama tedavi olasılığı yüksek bir araştırın derim. Papatya buğusu iyi geliyor ve baş ağrısını sadece majezik keser.
Şunu bir inceleyin isterseniz SNZT FORUM (http://www.ecballium.com/)
CooLeqenD
11-01-2012, 00:19
Ah ben o sinüzit' in :D Ha Diş ağrısı HA sinüzit' in ağrısı aynı çok pis vurur. Doktor' a gidince Majenzik 250mg veriyo ondan 2 tane ağzıma atıp kesmediğini biliyorum. Aç kalındığındada yapıyor o zonglamayı hemde fena bir zonglama ilaç falan kesmiyo yani :D Kötü bişey gerçektende allah sabır versin bu hastalığı olanlara :)
mazejik olayın easy kısmı ya :D burda biçok insan eminim bi kutu içse yinede ağrıcağına emindir :D hardcore bi ağrı çekmeyen anlamaz . ayrıca sinuzit konusunda yılların deneyimi diyim :D ameliyatta işi çözmüyor.
carbon clean gibi düşünün :D siz yaptırıyosunuz bütün portlar miss cillop 1 2 sene sonra tekrar kurum bağlıyo, bıçak altına yattığınzla kalıyosunuz
CooLeqenD
11-01-2012, 00:27
mazejik olayın easy kısmı ya :D burda biçok insan eminim bi kutu içse yinede ağrıcağına emindir :D hardcore bi ağrı çekmeyen anlamaz . ayrıca sinuzit konusunda yılların deneyimi diyim :D ameliyatta işi çözmüyor.
carbon clean gibi düşünün :D siz yaptırıyosunuz bütün portlar miss cillop 1 2 sene sonra tekrar kurum bağlıyo, bıçak altına yattığınzla kalıyosunuz
Aynen abi gram kesme yapmıyo :D 1 Seferde 2 Adet attığımı biliyorum ya :D Kesmiyo nalet olasıca :D Hele o ağrı ile eğilmek ölüm geliyor birisi sıksın kafamıza daha kesin çözüm olur o an için :D
O burun acıcı damlaları bende kullandım ama inanın bıktım illallah ettim artık...
Burnu tıkanan bu konuda ciddi zorluk ceken varsa okyanus suyu olayını kendiniz yapın..1lt suyu mumkünse hazır su olsun en kireçsizinden..Kaynatın kaynadıktan sonra 1 çorba kasıgı tuz, 1 tatlı kasıgı karbonat atın ve çözünene kadar karıstırın..Su sogudugunda burnunuza cekebildiginiz kadar cekin kesinlikle ve kesinlikle memnun kalcaksınız..Normal suyu cekince genizler inanılmaz derecede yanar ama karbonat ve tuzlu suda cok az yanma oluyo...Ben bu sekilde kurtuldum bu durumdan...
Ve dalıs konusuda ciddi anlamda etkili..Bu zamana kadar tüple vs dalmadım ama suyun içinde olabildigince dururum..Dipten yüzerim falan hatta burnuma su kacsın diye suyun içinde takla atarım :D :D Her defasındada patlatmada basarılı oldum :D
O burun acıcı damlaları bende kullandım ama inanın bıktım illallah ettim artık...
Burnu tıkanan bu konuda ciddi zorluk ceken varsa okyanus suyu olayını kendiniz yapın..1lt suyu mumkünse hazır su olsun en kireçsizinden..Kaynatın kaynadıktan sonra 1 çorba kasıgı tuz, 1 tatlı kasıgı karbonat atın ve çözünene kadar karıstırın..Su sogudugunda burnunuza cekebildiginiz kadar cekin kesinlikle ve kesinlikle memnun kalcaksınız..Normal suyu cekince genizler inanılmaz derecede yanar ama karbonat ve tuzlu suda cok az yanma oluyo...Ben bu sekilde kurtuldum bu durumdan...
Ve dalıs konusuda ciddi anlamda etkili..Bu zamana kadar tüple vs dalmadım ama suyun içinde olabildigince dururum..Dipten yüzerim falan hatta burnuma su kacsın diye suyun içinde takla atarım :D :D Her defasındada patlatmada basarılı oldum :D
bak bunu unutmuşum :hahaha: eskiden annem sobanın üstüne tencere koyardı o şekilde yapardım etkili oluyor buda :icon_tup:
Ben de şikayetçiyim ama herkes yazmış, ne desem bilemedim.
Ah o baş ağrısının ben. Bir elime geçirirsem :)
ensoztrk
11-01-2012, 02:13
Yıllardır çekiyorum karanlıktan bi anda ışığa çıkamıyorum, florasanlardan nefret ediyorum. 2 3 tane majezik içtiğimi bilirim. Sol gözüm iptal olur ağrıdan kesinlikle açamam. Ağırcağını anladğım zaman majezik alıp karanlık bi odaya geçip yatar dinlenirim 1 saat 1.30 saat sonra kendime gelirim.
Tedavisi yok yıllardır doktora gidiyorum hep aynı ilaçlar artık gitmiyorumda. Deniz sezonunda bişeyim kalmıyor kışın başlarına kadar idare ediyor beni ama daha sonra 6 7 ay çekiyorum bu laneti. Allah düşmanımın başına vermesin.
h.guroglu
11-01-2012, 05:18
malesef bu illetin tedavisi yok ben kendimi bildim bileli var bendede ameliyat çözüm değil tekrarlıyor 2-3 sene sonra (bir arkadaşım ameliyat oldu ordan biliyorum)
eğer ilaçlara para bayılmaktan bıktıysanız su+tuz+karbonat formülünü deneyin gerçekten işe yarıyor
birde mümkün olduğunca denize girin akan sıvıya inanamazsınız
bazı hastalıklar vardır ki seninle mezara kadar gelir. işte bunlardan birisi de bu. hepinize geçmiş olsun.
Bir sinüzit hastası da benim :) ,kışları benim için zor geçiyor kafaya bereyi takmazsam iptalim demektir ,hemen ağrıyor baş ve burun çevrem ondan sonrasıda ***** zaten.
Afyondaki kaplıcalarda tedavisini duymuştum
Blackbird
11-01-2012, 07:57
Burnum tıkanınca tuzlu suyla bende açıyorum ama sizin anlattğınız beyne tuzlu su vermek gibi birşey kesinlikle işe yarar ama bunu uygulayan olursa surat ifadesini düşünemiyorum.
kafanızı sıcak tutun yeter :D
YavuzNaz
11-01-2012, 08:09
sinüzit yüzünden koku alma yeteneğim %60 dan daha az yılın 9 ayı tıkalı genizler, yaz mevsiminde denize çok sık girdiğim için yazın rahat ediyorum bir prof tavsiye etmişti, tedavisi yok denemediğim ne modern tıp ne kocakarı ilaçları hiç bişi kalmadı 2 defa sinüsleri kırdırdım yok çözüm değil, at kestanesinin çekirdeğini öğütüp un haline getirip onu burundan çekmek baya faydalı imiş uygulandığı sırada çok acı verdiği için cesaret edemedim, başını sıcak tut, saçlar ıslak sokağa çıkma, rüzgara karşı yürümemeye çalış :)
seninki kadar ağır şekilde değil ama bende de var sinüzit , senede bikaç kez tıkanıyorum. gece uyutmaması problem oluyor benim için bu arada baş ağrısının sebebi migren esasında, sinüzit o kadar etkilemez.
çok şükür 2 yıldır falan çok tıkamadı beni hep kolaylık yaptı akıcılığıyla :)
seninki kadar ağır şekilde değil ama bende de var sinüzit , senede bikaç kez tıkanıyorum. gece uyutmaması problem oluyor benim için bu arada baş ağrısının sebebi migren esasında, sinüzit o kadar etkilemez.
çok şükür 2 yıldır falan çok tıkamadı beni hep kolaylık yaptı akıcılığıyla :)
valla kafayı üşüttükten sonra baş çok kötü ağrıyor sinüzitin etkisi diye biliyorum
asmisinsan
11-01-2012, 09:24
4 tane agrı kesici içtim 2 gündür dün akşam nihayet kesildi kafamda sürekli bere ile dolaşıyorum saçlarımı kestirmiyorum eczacı amcanın birisi bana 2 yıl önce bi ilaç vermişti kullanmıştım 1 hafta boyunca şimdi biraz mide bulandıracagım ama burnumdan 1 hafta boyunca simsiyah sümük aktı böyle resmen beynim açıldı uzun bi süre hiç baş agrısı çekmedim o amcaya bi daha gidip o ilacı soracagım buraya yazarım
by serçe
11-01-2012, 09:29
bende aynı dertten çekiyorum daha dün ilaç yazdı doktor biri CECLOR 375mg-MAXALJİN 100mg çok lanet birşey geçmiş olsun burada olup başında bu lanet şeyden olana
Demekki yanlız değilmişim:DYaklaşık 3-4 gündür kafayı duvara vurasım geliyordu şimdilik biraz daha iyiyim.
Ne kadar çok sinüzitci varmış yuuha :D
Bende sevindim bu duruma:D:D
Bende sevindim bu duruma:D:D
Selam sinüzit1 bugüne nasıl başladın anlatır mısın ? :D
ceratoniaorg
11-01-2012, 09:49
baloncuk tedavisi denilen bir tedavi yöntemi var son yıllarda çokça uygulanıyor sanırım mikro cerrahi uygulanarak sinüs boşluklarına hava kabarcığı atılarak tedavi ediliyor pahalı bir tedavi yöntemide değil zaten.
Pencere açık gazlamaktan olmuştur :D
Bende muzdaripim sinüzitten :)
Bütün çözümler geçici senelerdir çekiyorum hatta bazen gece yatıyorum kalkıyorum başım hala ağrımıyor günde 7 saatten fazla uyku haram bize ne kadar uyrusanız gün içinde o kadar sıkıntı yaratıyor. Yaban kavunu adında bir bitki var daha denemedim bilinçsiz kullanılması büyük sıkıntılara yol açıyor ama tedavi olasılığı yüksek bir araştırın derim. Papatya buğusu iyi geliyor ve baş ağrısını sadece majezik keser.
Şunu bir inceleyin isterseniz SNZT FORUM (http://www.ecballium.com/)
kardeşim o yaban kavunu denen şeyi denemeni pek tavsiye etmem benim pederde de bende de var bu dert,peder bi sene sıktı adam hepten beter odu solunum yollarını ses tellerini çok tahriş etmiş sesi falan kesilmişti kullanırsanda çok iyi araştır kullan,bilmiyorum kimseye faydası olurmu benim peder yurt dışında görüp almış tylenol sinüs diye bi ilaç sinüzit tuttuğunda içiyoduk baya iyi geliyodu,ilacın türkiyede satışı yok ama yurt dışı ürün satan yerlerde (izmirde kervan pasajı diye bi yer var) orda bulunabiliyo büyük şehirlerde kesin vardır tabi buda geçici çözüm,benim tavsiyem kafayı kışın çok iyi korumak şapka,bere takmak soğuk yedikmi anında başlıyo ALLAH herkese şifa versin inşallah..
Ahmet Saraçoğlu
11-01-2012, 10:40
acı kavun un sakat olduğunu bende duymuştum , kaş yaparken göz çıkarmayalım.
3 gündür çekiyordum inanılmaz şiddetli ağrı yapıyor,ateş,halsizlik ,iştahsızlık ve uyku bozukluğu da cabası...
alın ,gözlerve çevresi elmacık kemikleri ve üst damak azı dişlerime kadar indi .yani tüm sinüs yolları tıkalı. CİPRO adında antibiyotiğe başladım dün geceden itibaren rahatım ,bugün tam anlamıyla şıpır şıpır çeşme misaliyim :)
CeM öZeR
11-01-2012, 11:17
Ara sıra yokluyor beni de geçen hafta çok şiddetliydi. Geceleri bereyle uyuyunca fena olmuyor aslında.
Day Walker
11-01-2012, 11:17
Daha sanah sinüzit ve faranjit yüzünden hastaneye gittim çektiğim okyanus suyunun bilimum spreyin haddi hesabı yok :D
İbrahim33
11-01-2012, 11:43
Bendede sinüzit hastalığı var.Kışın korunuyorumda , yazın mahvediyor bazen beni bu melet.
sinüs tomografisi diyorlar galiba bi çektirin baktırın ameliyatlık bi pozisyon varmı diye
deviasyon olduğu için bu kadar şiddetli geçiriyo olabilirsiniz.
deeperblack
11-01-2012, 11:48
Askere gitmeden önce ameliyat oldum yaklaşık 9 senedir allahıma şükür hiç ağrım yok.
Ama deviasyon tekrar etti gece horlama ve nefes alamıyorum...
Burak K.
11-01-2012, 17:53
Banada demişlerdi sinüzit diye 4 sene önce. Sonra o ara ortalık karıştı burnum falan çatladı,gitti sinüzit. :D
Annemde vardı sinüzit 10 sene oluyodur,Sarıkamışta bi adam var Cengiz diye. Ona bi ilaç yaptırmıştık toz şeklinde annem burnuyla çekmişti,4-5 gün yatağa düşürmüştü peçete yetiştiremiyoduk anneme o derece sonra bi daha olmadı. Babam gelince istersen bi sorayım Ahmet abi hala aynı adam yapıyor mu ilaç diye ?
aviator35
11-01-2012, 21:12
dalış iyidir, olmayan sinüziti de temizler, şakır şakır akıyor..
Tekrardan hoşgeldin sinüzit ve grip :) şu an çok kötüyüm :)
utkuselamoglu
15-01-2012, 12:30
acı kavun suyu denemeyin körlük riski var o işin ama çok ii bi çözümdür deniz çok ii gelir.. yoksa doktor da bi vakum operasyonu üstüne antibiotik azitromisin bitti gitti ama sonra gene oldu:D
acı kavun suyu denemeyin körlük riski var o işin ama çok ii bi çözümdür deniz çok ii gelir.. yoksa doktor da bi vakum operasyonu üstüne antibiotik azitromisin bitti gitti ama sonra gene oldu:D
wikipedia gibi berberim var vesselam.
dün berberde duymustum bunu. ama ölüm riski dedi ordaki vatandaş.
ama ayarı tutturabilirsen direkt cıkartıyomus. varsa ben büyük topa girerim diyen denesin :D benim maçam sıkmadı :D
lisede tanıstım bu lanet şeyle. muazzam bi dolgunluğu muazzam bi kıvamı var. akmazsa fena ağrı yapıyo. bende allahtan akıyo gecıcı olarak kurtuluyorum. sabahları hapsırmaktan geberıyorum. yada akcagı zaman fena yapıyo 10 15 kere hapsırdıgımı bılırım.
spreyle antibiyotikle filanda bi nebze kurtulabiliniyo. sonra gene.. herkese acil şifalar..
Yakın bir arkadaşım çekiyor aynı sorunu, her yıl uyguladığı yöntem ise dalış, havalar ısınmaya başladığı zaman denize gidip sinüsleri patlayana kadar dalıyor, iyi geldiğini söylemiştir. Bu yaban kavunu denilen mereti kesinlikle tavsiye etmiyorum, amcam denemişti vaktiyle, hemen akabinde yakını gözlüksüz görememeye başladı, aman diyeyim dikkat !
ProdriveSTI
15-01-2012, 23:04
şeker pancarını kaynatıp suyunu burundan çektiğiniz zamanda sinüsleri boşalttığını duymuştum ama abartmadan tabi...
Bi tanıdığım yapmış fazla bi şekilde bayılmış sonrasında :D
mhmtsrtp
15-01-2012, 23:38
bu yıl okadar dikkat ettim güneşli havada bile bere takıyodum yine kapılmışız bi şekilde 3 4 gündür delirtiyo yine. ALLAH dan burun ameliyatından sonra eskisi gibi tıkalı kalmıyo akıyo burnum.
Arkadaşlar , varmı şu illeti çeken aranızda?Her mevsim en az birer kere 10 günü benden alıp gidiyo lanet.Felaket bi baş ağrısı.Öyle ki kalp atışları bile beyinde zonklama olarak geri dönüyor , kafayı sarsacak biçimde koşmak , başı eğmek , yatmak , yattıktan sorna kalkmak tam bi işkence.18 e kadarki sağlık karnesi yapraklarının teşhis kısmında sinüzitten başka hiçbi yazı yok ve ağzına kadar dolu:D , varmı tedavisini olan , çözüm bulan vss vss?
bundan 2 ay önce kökten kurtuldum sağolsun yakınlarımdan.Öncelikle kesin tedavisi
bitkisel olarak var ben kurtuldum tavsiyemi araştır.Çırt kelek diye bilinen bir bitkiden bazı eczacılar bunu ilaç yapıp sülüsyon şeklinde günde 3 damla damlatmak şartıyla 3 öğün kesin çözüm internettten araştır.
tolgaaydın
16-01-2012, 19:12
ev arkadaşımdada aynı dertten müzdarip ona danıştım şimdi, okaliptus yağı kullandığını iyi geldiğini söyledi :)
sırf bu yüzden bugün işe gidemedim bide üstüne 20 lik diş ağrısı başladı muhteşem ikili :) beynimde filler depişiyor resmen :D sağ tarafımı hiç hissetmiyorum desem yeridir.
CinAli_06
16-01-2012, 19:42
en iyisi bununla yaşamayı öğrenmek, bende hiçbir çözüme ulaşamadım :D
ben sigarayı bıraktım bırakalı bu illeti çekmiyorum.sigara kullanıyorsanız aklınızda bulunsun
mercan_shark
16-01-2012, 20:02
bende senelerdir bu illet var kesin çözümü yok kafanı iyice korucaksın yoksa tekrarlıyor bende sürekli dalış yapıyorum dolduğu zaman patlatıyorum ama zararlı olmasına imkan veriyoruz patlatarak ama yapıcak bişey yok işim gereğide sürekli dalış yapıp bere ile takılıyoruz gün boyu fakat gene oluo şuanda ağrıo mesala
Bende de sinüzit var, migren de var sanırım ensem başım deli gibi ağrıyor bazen.
Uçuslardan sonra kulaklarımda da sürekli uğultular catırtılar basınç hissi başladı, Allahım bi cözüm bulsam da kurtulsam...
mercan_shark
16-01-2012, 20:16
biraz sakız çiğneyin yolculuk öncesi ve sonrası falım şekersiz olandan biraz olsun harakete dayalı olarak rahatlatacaktır ama tabiki kesin çözümü yok sürekli koruyacaksın başını
nerden okudum bu konuyu ben dün. :) hiç bişyim yoktu bugun kafamı kaldıracak halim yok agrıdan.:(
Bende de sinüzit var, migren de var sanırım ensem başım deli gibi ağrıyor bazen.
Uçuslardan sonra kulaklarımda da sürekli uğultular catırtılar basınç hissi başladı, Allahım bi cözüm bulsam da kurtulsam...
endoskopik sinüs cerrahisi yaptıracaksın yavuz.. bu kışı ağrısız geçirdim bakalım.. yoksa ben de yaptıracam ameliyatı.. burundan endoskopla giriyorlar, iltihaplı ve polipli bölgeleri temizliyorlar..
Ahmet Saraçoğlu
22-06-2017, 14:00
5 sene olmuş konuyu açalı.Aynı tas aynı hamam.oruç oruç baş ağrısı çekiyorum bu mevsimde.bir buçuk iki haftada bir iki üç gün olacak şekilde arttı periyodu.Artık amilyat mı olsam diye düşünüyorum.Var mı yaptıran?