Orijinalini görmek için tıklayınız : Şeker Yüklemesi nedir ?
phoenixs
18-01-2012, 20:44
İyi günler bugün kan tahlili yaptırdım bi sebep den dolayı şekerim azıcık fazla çıktı 80-110 arası benim 118 çıktı dedi ki sana şeker yüklemesi yapacaz dedi o nedir bilen varmı ?
glikoz(şekerli su) vericekler sonra tekrardan ölçüçekler kardeşim
phoenixs
18-01-2012, 21:20
glikoz(şekerli su) vericekler sonra tekrardan ölçüçekler kardeşim
süre zarfı nedir ? peki hocam
3 bardak kadar şekerli su içeceksin, 1-2 saat sonra kan tahlili. Basit yani....
edit çok geçmiş yanlış hatırlamışım :D 3 bardak içip bekletiyorlar bi süre sonra kan alıyorlardı
süre zarfı nedir ? peki hocam
aç karnına gidiyorsun ( açlık şekeri ise) glikozu içip 1-2 saat sonra tekrar kan veriyorsun
aynen öyle aç karınla gidiyorsun ama sabah açlığı olacak 50 veya 100 gr şekeri suyun içine katıp veriyolar içmeden önce şekerini ölçüyolar içtikten sonrada 1.ve 2.saat tekrar bakıyolar.
yarın banada yüklicekler korkma dostum
aviator35
18-01-2012, 21:42
inşAllah bir şey çıkmaz geçmiş olsun..
phoenixs
18-01-2012, 21:56
yarın banada yüklicekler korkma dostum
yükleme olduktan sonra ayrıntıları yazarsan hocam bana cuma yüklenecek :)
inşAllah bir şey çıkmaz geçmiş olsun..
eyv abi
yükleme olduktan sonra ayrıntıları yazarsan hocam bana cuma yüklenecek :)
tamam bilgilendiririm yarın öğlen :)
içiyosun glikozu ama tehlikesi oldugunu biliyorum , korkutmak istemem ama şeker hastalığı daha ileriki yaşlarda karşınıza çıkacaksa bu testi yaptırınca daha erkenden çıkıyo
deeperblack
19-01-2012, 00:07
Yarın küresel kan şekeri ölçüm günü heralde. Bende kontrole gidicem bakalım. Hayırlısı...
erkin006
19-01-2012, 00:08
doktora sorsaydın ya:D
bn saglıkcıyım arkadasım seker yüklemesi yapılması doktor muhtemelen senin seker hastası olabileceginden suphelenmiştir ondan yükleme yapıcaz demiştir şeker yükemesinde eger sonucun normal cıkarsa herhangi bi sorun olmaz eger yüksek cıkarsa ona göre ilaclar baslanır ama daha gencsin bir sıkıntı olmaz korkma sadece gizli şeker olup olmadıgına bakarlar
8 gibi açlık kan verdim 9.15 te birdaha kan verdim şekerli su icirdiler limonlu bol glikozlu şimdi bir saat geçmesini bekliyorum 1 rer saat ara ile kan alınacakmis
Yinede bir cok zaman şeker farklı cıkabilir,bazen aksamda uzun süre ac kalırsın daha farklı çıkar,stres,üzüntü durumlarında baya fazla cıkabilir,kilo fazlanız varsadaha fazlaçıkabilir ama zaman zaman o yüzden bu testler sadece bir kere yapılarak değil daha farlı zamanda testler yapılmalı.Geçmiş olsun.
poseidon
19-01-2012, 09:24
O glikozlu suyu içtikten kısa bir süre sonra ateş saracak her yanını.
Vücudun şekere alışık değilse halsizlik şeklinde tepki gösterebilir.
Telaş etme normal bir belirtidir.
Geçmiş olsun.
tedirgin olucak bişey yok bak ağızdan veriyorlarmış şekeri...
9,15
10,15
11,15
12,15
bu saatlerde kan verdim sonucları yarın alıcam baska sorunuz varsa buyrun sadece beklemekten sıkıldım bugun arabayla giderseniz o 1 saat arada uyuyun benim gibi :D
phoenixs
19-01-2012, 19:17
9,15
10,15
11,15
12,15
bu saatlerde kan verdim sonucları yarın alıcam baska sorunuz varsa buyrun sadece beklemekten sıkıldım bugun arabayla giderseniz o 1 saat arada uyuyun benim gibi :D
hocam kaçar tüp kan alınıyor her seferinde ?
tuner faruk
19-01-2012, 19:28
Benim bildiğim tüp değilde sadece ufak bi iğneyle 1 damla kan almaları yeterli oluyor
phoenixs
19-01-2012, 19:38
benim bildiğim tüp değilde sadece ufak bi iğneyle 1 damla kan almaları yeterli oluyor
ha parmak ucundan alıyorlar yani?
Bildiğin damardan 4 tüp kan verdim :D
tuner faruk
19-01-2012, 20:08
ha parmak ucundan alıyorlar yani?
3 sene önce ben yaptırdığımda parmak ucundan almışlardı :)
phoenixs
19-01-2012, 21:13
3 sene önce ben yaptırdığımda parmak ucundan almışlardı :)
:D parmak ucuda acır ha
phoenixs
20-01-2012, 22:52
Benim Şeker 70-110 arası olacka aç iken 114 şekerli su ile 122 çıktı :) gizli şeker var dedi
hocam bu önce açken sonra şekerli su içirip test yapılmasının amacı vücudun şeker mekanizmasında bir sorun olup olmadığının bulunması..şöyleki açken kanda şeker düşünce pankreastan salgılanan glukagon hormonu kan şekerini belirli bir seviyede tutmak için salgılanır ve kan şekeri tekrar normal değere yükselir..yoksa herdaim glukoz enerjisine ihtiyaç duyan beyin pert...sen yemek yediğinde de yine pankreastan salgılanan insülin hormonu yüksek olan kan şekerini düşürerek normal değerler arasına getirir..yoksa böbrekler başta olmak üzere bir çok yerde yüksek şekerden sıkıntı çıkar..işte sana şeker yükleyip test yapmalarının amacı bu mekanizma çalışıyor mu yoksa conta mı yakmış onu öğrenmek...buna insülin direncide denir...
değerlerde fazla bi yükseklik yok o yüzden acil çok önemli bi durum olmaz ama diyetine dikkat et hocam mazallah sıkıntı çıkmasın..gizli şeker normal şeker hastalığına çevirir ve gözle başlar sıkıntı...geçmiş olsun...
phoenixs
21-01-2012, 10:19
hocam bu önce açken sonra şekerli su içirip test yapılmasının amacı vücudun şeker mekanizmasında bir sorun olup olmadığının bulunması..şöyleki açken kanda şeker düşünce pankreastan salgılanan glukagon hormonu kan şekerini belirli bir seviyede tutmak için salgılanır ve kan şekeri tekrar normal değere yükselir..yoksa herdaim glukoz enerjisine ihtiyaç duyan beyin pert...sen yemek yediğinde de yine pankreastan salgılanan insülin hormonu yüksek olan kan şekerini düşürerek normal değerler arasına getirir..yoksa böbrekler başta olmak üzere bir çok yerde yüksek şekerden sıkıntı çıkar..işte sana şeker yükleyip test yapmalarının amacı bu mekanizma çalışıyor mu yoksa conta mı yakmış onu öğrenmek...buna insülin direncide denir...
değerlerde fazla bi yükseklik yok o yüzden acil çok önemli bi durum olmaz ama diyetine dikkat et hocam mazallah sıkıntı çıkmasın..gizli şeker normal şeker hastalığına çevirir ve gözle başlar sıkıntı...geçmiş olsun...
hocam ben o gün check up da yaptırmıştım uzağı bulanık görüyordum bu şeker den dolayı mı yani?