İyi günler bugün kan tahlili yaptırdım bi sebep den dolayı şekerim azıcık fazla çıktı 80-110 arası benim 118 çıktı dedi ki sana şeker yüklemesi yapacaz dedi o nedir bilen varmı ?
İyi günler bugün kan tahlili yaptırdım bi sebep den dolayı şekerim azıcık fazla çıktı 80-110 arası benim 118 çıktı dedi ki sana şeker yüklemesi yapacaz dedi o nedir bilen varmı ?
glikoz(şekerli su) vericekler sonra tekrardan ölçüçekler kardeşim
3 bardak kadar şekerli su içeceksin, 1-2 saat sonra kan tahlili. Basit yani....
Okumadan imzalamam.....
aynen öyle aç karınla gidiyorsun ama sabah açlığı olacak 50 veya 100 gr şekeri suyun içine katıp veriyolar içmeden önce şekerini ölçüyolar içtikten sonrada 1.ve 2.saat tekrar bakıyolar.
içiyosun glikozu ama tehlikesi oldugunu biliyorum , korkutmak istemem ama şeker hastalığı daha ileriki yaşlarda karşınıza çıkacaksa bu testi yaptırınca daha erkenden çıkıyo
bn saglıkcıyım arkadasım seker yüklemesi yapılması doktor muhtemelen senin seker hastası olabileceginden suphelenmiştir ondan yükleme yapıcaz demiştir şeker yükemesinde eger sonucun normal cıkarsa herhangi bi sorun olmaz eger yüksek cıkarsa ona göre ilaclar baslanır ama daha gencsin bir sıkıntı olmaz korkma sadece gizli şeker olup olmadıgına bakarlar
I Love " GSZ " 106
Berat Kıran
8 gibi açlık kan verdim 9.15 te birdaha kan verdim şekerli su icirdiler limonlu bol glikozlu şimdi bir saat geçmesini bekliyorum 1 rer saat ara ile kan alınacakmis
Yinede bir cok zaman şeker farklı cıkabilir,bazen aksamda uzun süre ac kalırsın daha farklı çıkar,stres,üzüntü durumlarında baya fazla cıkabilir,kilo fazlanız varsadaha fazlaçıkabilir ama zaman zaman o yüzden bu testler sadece bir kere yapılarak değil daha farlı zamanda testler yapılmalı.Geçmiş olsun.
O glikozlu suyu içtikten kısa bir süre sonra ateş saracak her yanını.
Vücudun şekere alışık değilse halsizlik şeklinde tepki gösterebilir.
Telaş etme normal bir belirtidir.
Geçmiş olsun.
"Laf ağızdan çıkana kadar sizin esirinizdir. Çıktıktan sonra siz onun esiri olursunuz."
tedirgin olucak bişey yok bak ağızdan veriyorlarmış şekeri...
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)