Orijinalini görmek için tıklayınız : Kaput Titremesi
Aracımın kaputu belirli bir hıza ulaştıktan sonra acayip titriyor kalkıp uçacak sanıyorum elle bastırdığımda biraz daha aşağı iniyor bıraktığımda tekrar biraz kalkıyor basık hali daha güzel bunu nasıl önleyebiliriz ?
herhangi bir kilitçi yapabilirmi yada ben yapabilirmiyim
İsten anlayan kilitciler yapar tabi ama kesin kilitten dolayi ise hani belki ayari bozulmustur yukarda kaliyodur oyle bisi dusundum ben
oturduğu yerdeki yaylar dişler hep paslanmış çamurlanmış büyük bir ihtimalle kilitten kaynaklanıyor herhangi bir aracın kaput kilidiyle değiştirsem olur herhalde.
imparatoR
28-01-2012, 21:41
belli bi boşluk olur kilit kısmında kaput kapandıktan sonra en azından öyle biliyorum,araç nedirki?
bLackModeL
28-01-2012, 21:43
bence menteselerıne baktır tipoda basıma gelmıstı kaputun sokulduyse menteselerı ıyı sıkmıyolar ondan oluyo sallanma 25+25 2 tan mentese aldım sorun kalktı
araba subaru legacy 91 model
Kaput kilitlendikten sonra el ile bastırdığınızda azıcık hareket etmesi normal. Kaputun ön uç kısımlarının yüksekliğini ayarlayan takozlar olur genelde panel üstünde. Onlar fazla yukarda ise yapar bu durumu. Yada kaput üstünde kilide geçen kısımın (dilin) civatalarında gevşeklik varsa
bence menteselerıne baktır tipoda basıma gelmıstı kaputun sokulduyse menteselerı ıyı sıkmıyolar ondan oluyo sallanma 25+25 2 tan mentese aldım sorun kalktı
kaput hiç sökülmedi bildiğim kadarıyla ama yarın bakarım menteşelere bana sanki oturduğu kilitte problem var gibi geliyor çünkü sadece ön tarafı titriyor sanki tam tutmuyormuş gibi kilidi.
imparatoR
28-01-2012, 21:46
menteşe kısmındaki boşluk farkedilir bana göre muhtemelen kaputu kilitleyen parça yıprandı ve müdahale istiyor.
Kaput kilitlendikten sonra el ile bastırdığınızda azıcık hareket etmesi normal. Kaputun ön uç kısımlarının yüksekliğini ayarlayan takozlar olur genelde panel üstünde. Onlar fazla yukarda ise yapar bu durumu. Yada kaput üstünde kilide geçen kısımın (dilin) civatalarında gevşeklik varsa
evet takozlar biraz yüksek gibi ama ben hiç kurcalamadım ayarını yapabilirsem birde öyle denerim oda olmazsa yüzde yüz kilitte problem var gibi teşekkürler bilgiler için
evet takozlar biraz yüksek gibi ama ben hiç kurcalamadım ayarını yapabilirsem birde öyle denerim oda olmazsa yüzde yüz kilitte problem var gibi teşekkürler bilgiler için
Şimdi farkettim. o takozlar yukarda değil aşağıda ise yapar o sorunu. Doğru düşünüp yanlış yazmışım
menteşe kısmındaki boşluk farkedilir bana göre muhtemelen kaputu kilitleyen parça yıprandı ve müdahale istiyor.
bindiğim diğer araçlardada hafif bir titreme oluyor o kadarı normal ama bu resmen fırlayacakmış gibi titriyor yurtdışında aynı model diğer araçların fotoğraflarına bakıyorum onların kaputları dahada basık benim aracın kaputu yüksekte kalıyor yarın detaylı bakayım olmazsa kilidi bi temizlerim teşekkürler.
Şimdi farkettim. o takozlar yukarda değil aşağıda ise yapar o sorunu. Doğru düşünüp yanlış yazmışım
o zaman o takozlardan kaynaklanmıyor hiç yıpranma filan yok kaput kilidinden kaynaklanıyor büyük bir ihtimalle
bLackModeL
28-01-2012, 21:54
kaput hiç sökülmedi bildiğim kadarıyla ama yarın bakarım menteşelere bana sanki oturduğu kilitte problem var gibi geliyor çünkü sadece ön tarafı titriyor sanki tam tutmuyormuş gibi kilidi.
o zaman kapurun orda ayar kavucukları var eren abımın dedıgı gıbı onların ayarı yukselmıs olabılırr .. yada dengesız olabılır buru yuksek bırı dusukse ondanda yapar ama genede mentese oluyoo
teşekkürler bilgiler için yarın menteşelere kaput takozlarına ve kilidine bakıp sorunu bulmaya çalışacağım İnşallah kilitte değildir problem :)
bLackModeL
28-01-2012, 21:58
kılıt deyse bıdaha uzatan bırakma kaputu yaptırdıktan sonra hafıfce bırak uzutune bas ;) uzaktan bıraktıkca kılıt bozarsınn ..
Uzerine basincada gocuk olabiliyor ben mecbur birakiyorum tabi yakindan
bLackModeL
28-01-2012, 22:03
gucunu denemıcen kardesımm yaa :D hafıfce bastın mı tık dıye kapanırr ..
ben şu an bile üstüne bastırıp oturtuyorum ama önceden hep uzaktan bırakılıyordu :)
bLackModeL
28-01-2012, 22:06
kılıt o uzaktan bırakmalarda bozuluyo ufak bılgı ... ustalar felan uzaktan bırakırr hepp ... kendınız kapatın kaputunuzuu ... benden demesi