PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kasık Fıtığı

oxygen
03-02-2012, 16:08
Arkadaşlar aramızda hiç kasık fıtığı olan oldu mu?

Owner89
03-02-2012, 16:12
bende küçükken vardı ilkokul zamanlarında sonra geçti ama ozmaan ne yaptık ne ettik hatırlamıyorum :)

oxygen
03-02-2012, 16:12
bende küçükken vardı ilkokul zamanlarında sonra geçti ama ozmaan ne yaptık ne ettik hatırlamıyorum :)

Bana taze lazım :)

XoR
03-02-2012, 16:23
Geçmiş olsun kardeşim, ben el fıtığı olmuştum ama isteren doktoruma tanıdığı doktor varmı diye sorayım

oxygen
03-02-2012, 16:25
Geçmiş olsun kardeşim, ben el fıtığı olmuştum ama isteren doktoruma tanıdığı doktor varmı diye sorayım

Attı valla kasığımızda. Büyük sıkıntıymış hakkaten, hareketi çok kısıtlıyor. Ameliyat ve ameliyat sonrasıyla alakalı sağlam bilgi lazım. Netten baktım da, klasik internet sağlık rehberi muhabbeti. iyi dinlen vs vs vs.

Valla şahane olur patron.

Brs_eg
03-02-2012, 16:27
Attı valla kasığımızda. Büyük sıkıntıymış hakkaten, hareketi çok kısıtlıyor. Ameliyat ve ameliyat sonrasıyla alakalı sağlam bilgi lazım. Netten baktım da, klasik internet sağlık rehberi muhabbeti. iyi dinlen vs vs vs.

attı derken nasil atti.testislerde durum degişiklik varmi ? (komik gelebilir ama) ağrı durumun nasil ? patlama durumu risklidir beklemeden doktora başvurun.

oxygen
03-02-2012, 16:31
attı derken nasil atti.testislerde durum degişiklik varmi ? (komik gelebilir ama) ağrı durumun nasil ? patlama durumu risklidir beklemeden doktora başvurun.

yok ya komik gelicek bi durum :)

Son 2 halısaha maçında oldu.

sondan 2. sinde son 5 dakika bağlar gerildi sandım, gece eve gelince karın kası ağrısı oldu.

Son maçta 15 dakika kala şutu çektim, tık diye gitti. Yine karın kaslarına vurdu ağrısı, ben kas yırttık sandım.
Ertesi gün sağ kasıktaki lenf bezi şişti sandım, dedim heralde üşüttük mikrop falan kaptık. Şöyle biraz yokladım, lenf bezi değilmiş. Fıtık çıktı işte bildiğin :)

Bana ameliyat olmuş birisinin yorumları lazım. Kısmetse p.tesi gidicem doktora, en azından bilinçli gidiyim. Az çok ne glicek başımıza bilelim.

Spor ne kadar yapamıyoruz, tam olarak ne kadar zamanda eski haline döner, tekrar aynı yerden aynı problemi yaşarmıyım vs vs gibi soruların cevapları lazım.

FurkanÇ
03-02-2012, 16:33
ilk okul 1.sınıfta olmuşum :D estetik yaptırmamışlar 4.5-5 cm uzunlugunda bi dikiş izi var suan :D

sporu falan bilmem ama 1 ay bana yaramazlık atmak zıplamak yok demişlerdi :D

Brs_eg
03-02-2012, 16:37
Bnmki taze degil ama anlatayim :)

4 yaşında sol taraftan ameliyat olmuşum.

Daha sonra lise zmnlari basketbolla ilgilenmeye başladim neyse kluptur anterenmandir dvm ederken biraz fazla ağır oldu.

Bu sferde sağ tarafta oldu.Ağır kaldırmak fazla spor yapmak tetikliyen şeylerdi.Müthiş ağrı yaparda bende patlayan bölge tarafında testiste ne alaka bilmiyorm ama kütlesel farklılık olurdu.

Muayneyede ise adam testis tarafindan parmak ile yırtıgı tespit etmeye calişiyor.Patlama durumunda acil ameliyat.yok ben spor yapmam ağır kaldırmam dersen problem yok.ben dikkat ederek üstesinden gelmiştik.Üstünden çok vakit geçti teşhis ve tedavide degişlik olmustur muhakkak :)

Bu arada ameliyat olsanda tekrar nüksetme riski var diye biliyorum.

Eski bir hikaye ama ufakta olsa bilgi vermiştir umarim :D

XoR
03-02-2012, 16:38

Kardeşim aradım doktor ofisinde değil yarın gündüz tekrar arayıp sana haber verecem

XoR
03-02-2012, 16:41
Kardeşim doktorum geri dönüş yaptı sekreteri aracılığıyla;

Cengiz Türkmen tavsiyesi ile arıyorum dersin aşağıdaki kişi arkadaşı.

Nurettin Kapıcı
Kolon Hastanesi (Güngören) Baş Hekimi
0533 619 81 47

oxygen
03-02-2012, 16:47
Bnmki taze degil ama anlatayim :)

4 yaşında sol taraftan ameliyat olmuşum.

Daha sonra lise zmnlari basketbolla ilgilenmeye başladim neyse kluptur anterenmandir dvm ederken biraz fazla ağır oldu.

Bu sferde sağ tarafta oldu.Ağır kaldırmak fazla spor yapmak tetikliyen şeylerdi.Müthiş ağrı yaparda bende patlayan bölge tarafında testiste ne alaka bilmiyorm ama kütlesel farklılık olurdu.

Muayneyede ise adam testis tarafindan parmak ile yırtıgı tespit etmeye calişiyor.Patlama durumunda acil ameliyat.yok ben spor yapmam ağır kaldırmam dersen problem yok.ben dikkat ederek üstesinden gelmiştik.Üstünden çok vakit geçti teşhis ve tedavide degişlik olmustur muhakkak :)

Bu arada ameliyat olsanda tekrar nüksetme riski var diye biliyorum.

Eski bir hikaye ama ufakta olsa bilgi vermiştir umarim :D

Eyvallah, çok teşekkür ederim :) Verdi tabii ki :)

Kardeşim doktorum geri dönüş yaptı sekreteri aracılığıyla;

Cengiz Türkmen tavsiyesi ile arıyorum dersin aşağıdaki kişi arkadaşı.

Nurettin Kapıcı
Kolon Hastanesi (Güngören) Baş Hekimi
0533 619 81 47

Patron çok sağolasın. Haftasonu aramak ayıp olur, p.tesi direk arıycam.

CGR328
03-02-2012, 16:50
kardeşimde doğuştan 3 tane wardı 2 kere ameliyat oldu geçti 10 senedir bi sıkıntısı yok basit bi ameliyat diye biliyorum , bu sıkıntılar warsa kabız olmamaya dikkat et bol bol kuru kayısı ye ve su iç ağrın fazla olmasın

ondertopcu
03-02-2012, 16:57
Bende ortaokulda ameliyat olmuştum sanırım uzun yıl geçti ameliyattan sonra hiçbir sorun yaşamadım çok basit bir operasyon zaten doktorlar öle diyordu

Oğuzhan Ç.
03-02-2012, 17:11
3 Sene önce olmuştum .Ameliyat oldukdan sonra hiç bir problem yaşamadım :)

ErenErdem
03-02-2012, 17:11
Genelde genetik oluyor, bizim aile de de tüm erkekler sırasıyla oldu.

Sporda çok zorlamak veya yanlış ağırlık kaldırmak başlıca sebeplerinden.

Babam doktor, hastaların kendi rahatsızlıklarını anlayabilmesi için kolay bir yol olduğunu söyledi. Ağrılı kasığa elinizi koyun ve öksürün o sırada fıtıktan dolayı yırtık kısım elinize gelecektir.

cheers
03-02-2012, 17:14
Babam fıtık amelıyatı olmuştu yaklaşık olarak 3-4 yıl önce.

Ondaki fıtık bıraz buyuktu.Yanı yumurta boyunda vardı.Tehlıkelı duruma geldıgı için mecburen amelıyat oldu.Amelıyat yaklaşık olarak yarım saat yada 40 dk kadar surdu.Amelıyat yerı 5ıle10 cm kadar.Doktorun söylemesı ıle yaklaşık olarak 15 gun yattı.15 gun sonunda evde ufak ufak yurumeye başlamıştı.Daha sonra zorlamadan devam ettı.1ay sonunda az agrısı vardı sonra normale döndü.Doktorların dedıklerıne göre diş çektirmek kadar basit olan bir operasyonmuş :)

oxygen
03-02-2012, 17:25
kardeşimde doğuştan 3 tane wardı 2 kere ameliyat oldu geçti 10 senedir bi sıkıntısı yok basit bi ameliyat diye biliyorum , bu sıkıntılar warsa kabız olmamaya dikkat et bol bol kuru kayısı ye ve su iç ağrın fazla olmasın

Bende ortaokulda ameliyat olmuştum sanırım uzun yıl geçti ameliyattan sonra hiçbir sorun yaşamadım çok basit bir operasyon zaten doktorlar öle diyordu

3 Sene önce olmuştum .Ameliyat oldukdan sonra hiç bir problem yaşamadım :)

eyvallah, çok teşekkürler bilgiler için.

Genelde genetik oluyor, bizim aile de de tüm erkekler sırasıyla oldu.

Sporda çok zorlamak veya yanlış ağırlık kaldırmak başlıca sebeplerinden.

Babam doktor, hastaların kendi rahatsızlıklarını anlayabilmesi için kolay bir yol olduğunu söyledi. Ağrılı kasığa elinizi koyun ve öksürün o sırada fıtıktan dolayı yırtık kısım elinize gelecektir.

Aynen geldi valla elime :D

Babam fıtık amelıyatı olmuştu yaklaşık olarak 3-4 yıl önce.

Ondaki fıtık bıraz buyuktu.Yanı yumurta boyunda vardı.Tehlıkelı duruma geldıgı için mecburen amelıyat oldu.Amelıyat yaklaşık olarak yarım saat yada 40 dk kadar surdu.Amelıyat yerı 5ıle10 cm kadar.Doktorun söylemesı ıle yaklaşık olarak 15 gun yattı.15 gun sonunda evde ufak ufak yurumeye başlamıştı.Daha sonra zorlamadan devam ettı.1ay sonunda az agrısı vardı sonra normale döndü.Doktorların dedıklerıne göre diş çektirmek kadar basit olan bir operasyonmuş :)

Benimki fındık kadar şu anda. Daha fazla büyümeden hemen hallettirmek istiyorum.

Arkadaşlar herkese çok teşekkürler, içim baya rahatladı. P.tesi kontrole gidicem, sonrasında da en kısa sürede ameliyat olup kurtuluyum.

Yani spor yapamamak gerçekten çok kötü bir durum.

Oğuzhan Ç.
03-02-2012, 17:46
Ameliyat ol kurtul zaten narkoz veriyorlar hiç birşey anlamıyorsun :)

ALPER-VNS
03-02-2012, 19:01
bende de var hali hazırda ama spor vs yapmadığımdan mı bilmiyorum da bi sıkıntı çıkarmadı bana.. askerde olurum amelyatını da diye bekletiyorum açıkçası :) kuzenim ölye yapmıştı onda da bi sıkıntı yok şuan

Kakus
03-02-2012, 19:02
Bende vardı. Ameliyat oldum. Sorun söyliym.

Dragger
03-02-2012, 19:16
Ben 6 aylıkken bebekken olmuşum, hiç sorun yaşamadım bugüne kadar :D

Selman
03-02-2012, 19:21
Bende 4. sınıftayken ameliyat olmuştum. Sol tarafta şişlik vardı benim. Yaklaşık 15 dakikalık bi operasyonla iş bitti:D Bidahada bişey olmadı hiç:)

ÜSTÜNERC
03-02-2012, 19:43
kucukken 2 taraftanda olmustum hatırlıyorum. 2 gune kalkmıstım ayaga bı zorlugu yok kardesım korkutma bosuna kendını

buraek4
03-02-2012, 21:01
ben ilkokul 3. sınıfta olmuştum..doktor ilerde sıkıntı yaratır diyip ameliyat etmişti beni..2 hafta kadar yattım evde..sünet gibi birşey :) merak edilcek pek birşey yok aslında 2 hafta yatıp normal yaşantına devam ediyorsun

tuvalrones_23
03-02-2012, 21:40
bende 6 ay once gobek fıtıgı ameliyatı oldum .hastanede 1 gun kaldım ameliyat yarım saat sürüyor.belden iğne yapıyorlar ve belden aşagısını hissetmiyorsun . benim açımdan zor geçdi ameliyat sonrası dönem tek başıma yataktan doğrulamıyordum ilk günlerde tabi benimki göbekte oldugu için daha zor oluyordu kalkmak.odamdaki diğer hasta kasık fıtıgı ameliyatı oldu yaşlı da bi amcaydı benden çok daha rahat hareket ediyordu adam.

ameliyat sonrası ağrı sızı çok oluyor birde ameliyat olduğun gün yataktan çok fazla kalkmak zorundasın .yapılan lokal anestezi sonucunda artık ne varsa içinde onu idrarla atıyosun zorluyo tabi haliyle kalkmak .

şuan ise durumum gayet iyi arada çok fazla yemek yediğim zaman ağrıyor . yavaş yavaş spor yapmaya da başladım karın bölgesini zorlamamaya gayret ediyorum bi sorun yok gibi görünüyor

spor yapan biriysen sık sık bence ol kurtul sonradan rahat edersin

Alican
03-02-2012, 21:40
Hocam benimde var acemi birliğinde oldu. usta birliğine gider gitmez olman lazım dedi doktor eğitim ve spor yapamaz raporu verdi :D totalde 6 yıl oldu ameliyat olmadım, ayakta fazla durduğum zaman yumurtalığımda şişme oluyor. Zaten bu zamazingo karındaki zarın yırtılıp bağırsakların yumurtalığa inmesine sebep oluyor. Tavsiyem şişkinliğin olduğu zaman ayaklarını yukarıda tut. Birde ameliyat olursa yaz burayada banada ön ayak olursun :)

oxygen
03-02-2012, 21:47
bende 6 ay once gobek fıtıgı ameliyatı oldum .hastanede 1 gun kaldım ameliyat yarım saat sürüyor.belden iğne yapıyorlar ve belden aşagısını hissetmiyorsun . benim açımdan zor geçdi ameliyat sonrası dönem tek başıma yataktan doğrulamıyordum ilk günlerde tabi benimki göbekte oldugu için daha zor oluyordu kalkmak.odamdaki diğer hasta kasık fıtıgı ameliyatı oldu yaşlı da bi amcaydı benden çok daha rahat hareket ediyordu adam.

ameliyat sonrası ağrı sızı çok oluyor birde ameliyat olduğun gün yataktan çok fazla kalkmak zorundasın .yapılan lokal anestezi sonucunda artık ne varsa içinde onu idrarla atıyosun zorluyo tabi haliyle kalkmak .

şuan ise durumum gayet iyi arada çok fazla yemek yediğim zaman ağrıyor . yavaş yavaş spor yapmaya da başladım karın bölgesini zorlamamaya gayret ediyorum bi sorun yok gibi görünüyor

spor yapan biriysen sık sık bence ol kurtul sonradan rahat edersin

Çok çok teşekkürler, çok sağlıklı bilgiler.

Hocam benimde var acemi birliğinde oldu. usta birliğine gider gitmez olman lazım dedi doktor eğitim ve spor yapamaz raporu verdi :D totalde 6 yıl oldu ameliyat olmadım, ayakta fazla durduğum zaman yumurtalığımda şişme oluyor. Zaten bu zamazingo karındaki zarın yırtılıp bağırsakların yumurtalığa inmesine sebep oluyor. Tavsiyem şişkinliğin olduğu zaman ayaklarını yukarıda tut. Birde ameliyat olursa yaz burayada banada ön ayak olursun :)

Merak etme hocam, çok yakında sana ön ayak olucam :)

Bir hafta oldu, bir haftadır spor yapamıyorum. Ben çok dayanamam sporsuz. O yüzden en yakın zamanda olucam ameliyat :)