Orijinalini görmek için tıklayınız : Bmw E90 320si > S14 Conversion mümkün mü ?
Arkadaşlar başlıkta da belirttiğim gibi geçenlerde bir arkadaşımla sohbet ederken böyle bir fikir geldi aklımıza. Bmw yükleyelim dedikçe her zaman E30 yada E36 yükledik. Birde şansımızı güncel modellerden kullanmak istiyoruz. E90 320si'lar N45b20 motora sahip. Stock olarakta 173hp vermekte (Fabrika verisi 177bhp) Gerek tork olarak gerekse aktarma organları olarak bir çok ortak nokta bulduk S14 ile ve bildiğiniz gibi S14b23 cihazında önü 300 hplere kadar N/A olarak açık. Fakat araştırmalarımızda N45 motora dair detaylı bilgiler bulamadık. Zaten dünyada 2bin 600 adet sınırlı sayıda (Türkiyede bildiğim kadarıyla 45 adet var) olduğundan bulup incelemeside pek mümkün olmadı. E30 M3 Evo 3 gibi 9200d/d çeviren bir E90 çok hoş olmazmı sizcede. ve 320si'ların hepsi sedan. Eğer mümkünse coupe olarak bir ilk olur kanımca. Fikirlerinizi merak ediyorum.
Bu fikri stock E90 alıp kol piston egzantrik girmek gibi düşünmeyin. E30 M3 S14ü E90'a swap yaparmışcasına :)
initial-D
05-02-2012, 18:57
26bin adet değil 2600 adet üretildi.
3.20Si wtcc'de yarışıyor aynı motor bmw'nin kendi parçalarıyla 8300d/d'da 275hp 7250d/d'da 242 Nm Tork veriyor. 800Kmde bir 20.000€ masrafı var :) Aynı parçalarla olmazda, Turbolanır bişeyler yapılır yapılmasına yapılır ama macera olur.
Edit: Coupe'si yok Wtcc yarışında yarışabilmesi adına homologe olsun diye üretilmiş bir araçtır kendisi
26bin adet değil 2600 adet üretildi.
Sıfır hatası olmuş. Düzeltildi :) Teşekkürler.
3.20Si wtcc'de yarışıyor aynı motor bmw'nin kendi parçalarıyla 8300d/d'da 275hp 7250d/d'da 242 Nm Tork veriyor. 800Kmde bir 20.000€ masrafı var :) Aynı parçalarla olmazda, Turbolanır bişeyler yapılır yapılmasına yapılır ama macera olur.
Edit: Coupe'si yok Wtcc yarışında yarışabilmesi adına homologe olsun diye üretilmiş bir araçtır kendisi
Biliyorum. Bende zaten coupesi yok bence denenmesi gerek demek istemiştim.
Yok turbo beslemeli araç zaten mevcut olduğu için olursa E90 Atmosferik olsun isteriz :) Dediğim gibi LMC E30 M3'de yaşadığım atmosferik zevkini yaşamak istiyorum diyebiliriz.
maddi imkanlar el verdiği sürece istediğiniz motoru istediğinizi araca swaplarsınız , ama modifiye parçaları olan bi motor swaplamak daha mantıklı n45 le uğraşana kadar n54 swaplamak daha eğlenceli olurdu
maddi imkanlar el verdiği sürece istediğiniz motoru istediğinizi araca swaplarsınız , ama modifiye parçaları olan bi motor swaplamak daha mantıklı n45 le uğraşana kadar n54 swaplamak daha eğlenceli olurdu
Benim derdim 6 silindir yada turbo bir motor değil. S14 ile N45 arasındaki benzerlikleri ortaya çıkartmak. işin açığı 34 LMC den sonra S14 zevki damağımda kaldı. Eğer yaz döneminde uygun olurda başlarsak bu eğlencelik değil daha çok elit bir araç olacak. Motor yanında Coupenin farlarını sedanda uygulamayıda düşünüyoruz.
Selim Kaynar
08-02-2012, 12:44
4 silindir bmw de performanslı atmosferik silindir kafası olarak cok fazla bir secenek yok, topu topu 2 tane kapak var. Bir tanesi wtccdeki s42 bulma imkanın çok düşük tr de yardımcı olabilcek biri olduğunu sanmıyorum ,diğeri s14 o da m88/s88 den elde edilmiş. Yani bmw 4 silindirden na motordan 80 sonu 90 başı elini çekmiş. Yani custom olarak bişeyler yapman gerekir o da zaman bilgi bütçe gerektiren işler. Ama turbo uygulamasında yeterince imkanın var. Belki n20 motordan bazı parçalar da kullanılabilir.
Customa ayıracak zamanım yok. Almanyadan bi kapak sordurturuz o zaman. Çıkmazsada oyumu atmosferik E36'dan yana kullanacağım. Ama aklımdaki E92 farlı E90 hep bi köşede duracak. Ya 316i alıp S14 swap yapmalı ki oda şu an çok zor yada direk 335i alınıp temiz binilir. Konuyu açmama ve aklımın karışmasına sebep olan S14 e 320si makinasından geçişin kolay olduğunu söyleyen Hans'tı. Bilenlere sormak istedim sadece. Yorum içinde teşekkürler.
full sökük s14 converted 316ti compact fazlaca keyifli ve marjinal olurdu :)
full sökük s14 converted 316ti compact fazlaca keyifli ve marjinal olurdu :)
kesinlikle... yada Station Wagon E46 M3 :)
Selim Kaynar
01-05-2012, 00:36
Şurda internette dolaşırken bulduğum güzel şeyler var
DPR Racing - BMW Custom and Racing Cylinder Heads (http://www.dprracing.com/sbmw.htm)