Orijinalini görmek için tıklayınız : 2.0 TFSI Tune Önerileri/Tecrübeler
İnşallah gerek kalmaz dedıgın gıbı doğukan herkezede kurcalatmak istemiyorum yetkıle servıse gotursem bişey deyısırmi onuda bılmıyorum ***** izmir yawas bu konuda
bence söktürün iyice bir kontrol edin gözle catlak var mı vs.. diye araba stock degilse zaten yetkililerin bir cogu bakmak istemeyebilir..
orda sorun yoksa diğer yerlere baktırın eğer var ise naparsanız yapın artacak ve kırılana kadar da size eziyet cektircek..
hemen değiştirmeyin zaten belki saglamdır da zaten ama emin olmanız lazım diye dedim.
arabayı kapatmadan once hafif sıkıstırdım sonra park ederken devır yukseldı arızayla tanıstım..ertesı sabah marsa bastıgımda otomatık jıklede araba sapıtık calısıyodu bugun sabah calıstırdıgımda normaldi ısındıgıda tekrar basladı,tekrar sokturucem kelebegı bıdaha bakalım.
bu sekılde kullanımın zararı nedir zarar verırımıyım motora vs
Geçen hafta benzeri başıma geldi
4. silindir ateşmesi hiç bi şekilde çalışmıyordu
Beyne reset atıldı düzeldi
Arıza yakmazmı sılındır olsa arıza verıyor ama rolantıyle ılgılı bırde cekişi fılan normal arabanın
Arkadaslar bnde birkac gun once tfsi ci oldum hayirlisiyla :) 2008 s3 aldim aracta methanol
Harici stage 2+ burun parcalar var sanirim,simdi bu aractan methanol ile alinan guc nedir bu setupta ?
Aracdaki parcalarda soyle
Milltek egZoz+dp
Kn typhoon filtre kiti
Forge twin cooler
Apr pompa
Forge dv
Performans suan cok tatminkar ama gelecekte neler yaoilabilir ve ne faydalari olur hp olarak merak ediyorum
Arkadaslar bnde birkac gun once tfsi ci oldum hayirlisiyla :) 2008 s3 aldim aracta methanol
Harici stage 2+ burun parcalar var sanirim,simdi bu aractan methanol ile alinan guc nedir bu setupta ?
Aracdaki parcalarda soyle
Milltek egZoz+dp
Kn typhoon filtre kiti
Forge twin cooler
Apr pompa
Forge dv
Performans suan cok tatminkar ama gelecekte neler yaoilabilir ve ne faydalari olur hp olarak merak ediyorum
Hayirli olsun cem güzel tercih :)
yazilim ne var araçta.basınç ne durumda.
Wg de yok sanirim
Levent Y.
28-12-2014, 01:23
WG Methanol ve Yakitla 2 bar ustu basincla 8-9 sn arasi 100-200 gider. Hayirli olsun bu arada dogru tercih:)
Eyv beyler cok sagolun tercih guzel hakikatten cok keyifli
Wg varmi yokmu bilmiyorum yazilim revo hafta ici ugruycam powershop a levent oralarda olursan gorusuruz :) basincida bilmiyorum suanda ama guzel gidiyor
Su hali bakalim kac cikaricak bir ara olcucem merak ediyorum :)
Eyv beyler cok sagolun tercih guzel hakikatten cok keyifli
Wg varmi yokmu bilmiyorum yazilim revo hafta ici ugruycam powershop a levent oralarda olursan gorusuruz :) basincida bilmiyorum suanda ama guzel gidiyor
Su hali bakalim kac cikaricak bir ara olcucem merak ediyorum :)
hayırlı olsun , tahir abinin aracını mı aldınız beyaz olan ?
reçeteniz powershopta , leventte yardımcı olacaktır.
hayırlı olsun , tahir abinin aracını mı aldınız beyaz olan ?
reçeteniz powershopta , leventte yardımcı olacaktır.
Evet tarih hocanin araci aldim,tesekkurler
Acelem yok zaten suan ogrenme asamasindayim miniyle cok ugrastim bir sure kafami dinlemeyi dusunuyorum :)
speed_blue
29-12-2014, 00:00
Evet tarih hocanin araci aldim,tesekkurler
Acelem yok zaten suan ogrenme asamasindayim miniyle cok ugrastim bir sure kafami dinlemeyi dusunuyorum :)
Hayirli olsun tahir hocanin s3u cok iyidir gecen haftalarda ben niyetlendim araca bi kac sorunum cikti alamadim, tekrar hayirli olsun ;)
Hayirli olsun tahir hocanin s3u cok iyidir gecen haftalarda ben niyetlendim araca bi kac sorunum cikti alamadim, tekrar hayirli olsun ;)
teşekkürler tahir hoca anlattı olayı,biz gece yarısı operasyonu yaptık gitmişkende alalım dedik :)
biraz daha sorular sorayım bu r8 bobinlerini bu setupta kullanmam lazımmı bir faydası olurmu ve faydası olacaksa nerden almalıyız birkaç çeşidi var sanırım replika vs gibi
Merhaba arkadaşlar, benim bir sorum olacak. Audi A4 2.0T FSI Quattro sahibiyim. Aracım 2007 model B7 kasa ve triptonic. Araç yaklaşık 2 yıldır bende ve çok memnunum en az 2-3 sene kullanacağım, satıp model yükseltmeyeceğim.
Aracımda şu an APR' nin yazılımı mevcut ve 240HP civarı.
Aracımın turbosunu değiştirmek K04 turbo kullanmak istiyorum. APR' nin k04 turbo kitini ve supertsprint egzost sistemini düşünüyorum ve tabi kutu içi filtre olayını halledeceğim. Kimisi aracını tanıyamazsın, muhteşem olur diyor, kimisi otomatik şanzıman bunu HP ve tork altında zorlanır ve sana sıkıntı yaratır diyor. Açıkçası ya bir deneyeyim diyecek kadar zengin biri değilim ama aracımı da değiştirmek istemiyorum, çok temiz durumda ( 115.000 km' de ).
Sizce ne yapmalıyım, gerçekten otomatik şanzımanda sıkıntı yaşar mıyım? Farklı önerileriniz var mı? Sizce yapmalı mıyım bu upgrade işini?
Şimdiden teşekkürler...
aracınız 6 ileri yağlı tip(s-tronic) ise kafanız rahat şekilde kullanabilirsiniz. TFSI gerçekten güzel motor. Harcadığınız paranın hakkını alıyorsunuz. Türkiyede de TFSI dan anlayan ustalar-tunerlar gün geçtikçe artıyor. K04 turbo aracınızı çok keyifli hale dönüştürecektir e tabi quattroyla da birleşince asfalt canavarı olacağına eminim.
biraz daha sorular sorayım bu r8 bobinlerini bu setupta kullanmam lazımmı bir faydası olurmu ve faydası olacaksa nerden almalıyız birkaç çeşidi var sanırım replika vs gibi
bobin/ateşleme sorunu olana kadar devam et dostum sıkıntı yaşadığın zaman değiştirirsin
Merhaba arkadaşlar, benim bir sorum olacak. Audi A4 2.0T FSI Quattro sahibiyim. Aracım 2007 model B7 kasa ve triptonic. Araç yaklaşık 2 yıldır bende ve çok memnunum en az 2-3 sene kullanacağım, satıp model yükseltmeyeceğim.
Aracımda şu an APR' nin yazılımı mevcut ve 240HP civarı.
Aracımın turbosunu değiştirmek K04 turbo kullanmak istiyorum. APR' nin k04 turbo kitini ve supertsprint egzost sistemini düşünüyorum ve tabi kutu içi filtre olayını halledeceğim. Kimisi aracını tanıyamazsın, muhteşem olur diyor, kimisi otomatik şanzıman bunu HP ve tork altında zorlanır ve sana sıkıntı yaratır diyor. Açıkçası ya bir deneyeyim diyecek kadar zengin biri değilim ama aracımı da değiştirmek istemiyorum, çok temiz durumda ( 115.000 km' de ).
Sizce ne yapmalıyım, gerçekten otomatik şanzımanda sıkıntı yaşar mıyım? Farklı önerileriniz var mı? Sizce yapmalı mıyım bu upgrade işini?
Şimdiden teşekkürler...
hayır bir sıkıntı yaşamazsınız , bütçeniz ve niyetiniz varsa tabiki yapın , arabanın kimyası değiştiğinde buraya yazarsınız :)
bobin/ateşleme sorunu olana kadar devam et dostum sıkıntı yaşadığın zaman değiştirirsin
şuanlık bir sorunum yok zaten o zaman böyle devam :)
şuanlık bir sorunum yok zaten o zaman böyle devam :)
Buji Bobin degis bence. R8 i servisten al. Bujiyide oem ngk al gap araligini 0.70 yap.
Hiç belli etmeden ufak ufak güçten çaliyor.
Ben bujiden misfire yapmadan 30 hp guc kaybettigimi bilirim.
Buji Bobin degis bence. R8 i servisten al. Bujiyide oem ngk al gap araligini 0.70 yap.
ibrahim bujinin tam kodunu yazabilirmisin ngk olarak
birde bobin fiyatı nedir serviste kodu vs,doğuşamı gidip alayım ?
ibrahim bujinin tam kodunu yazabilirmisin ngk olarak
birde bobin fiyatı nedir serviste kodu vs,doğuşamı gidip alayım ?
buji PFR7S8EG
R8 bobin kodu
06E 905 115 E
ben aldigimda 350 tl di 4 ü. su an 400 ustu galiba.
doguştan al bence sahteleri var galiba
buji PFR7S8EG
R8 bobin kodu
06E 905 115 E
ben aldigimda 350 tl di 4 ü. su an 400 ustu galiba.
doguştan al bence sahteleri var galiba
tamamdır bir ara bakayım bunlara
slm ibo
ben yıllarca tfsi kullandım hiçbir zaman kırmızı bobine geçmedim ama tabiki karar araç sahiplerinin parada aracta onların
buji tabiki büyük etken , buji aralığını ayarlamadan patırdama yapabilir ,
bişey daha diyim konu ateşleme veya her ne olursa olsun arabasında 30 hp güç kaybını farketmeyecek kişi arabasına binmesin bence tfsi kasaların dizelleride var onlar daha mantıklı
slm ibo
ben yıllarca tfsi kullandım hiçbir zaman kırmızı bobine geçmedim ama tabiki karar araç sahiplerinin parada aracta onların
buji tabiki büyük etken , buji aralığını ayarlamadan patırdama yapabilir ,
bişey daha diyim konu ateşleme veya her ne olursa olsun arabasında 30 hp güç kaybını farketmeyecek kişi arabasına binmesin bence tfsi kasaların dizelleride var onlar daha mantıklı
Merhaba kardeşim :)
Sen takmamıs olabılırsın. ılla takmak gerekır dıyede bısey yok tabi ama tutupta okada bobın tak demıyorum. 400 lıra s3 bınen bırısı ıcın cok bı para olmasa gerek. Sonucta kalıtelı olanı onerıyoruz. takar veya takmaz bılemem.
Şimdi ben kendı arabamda kullanmadıgım seyı , kullan ya bısey olmaz dıyemem demı :)
Ben arabanın yavasladıgını farkettıgım an degıstırdım zaten bujılerı. belkı oncesındede kayıp vardı ama farkedemedım.
şimdi Cem bu arabayı yenı aldı. kayıp varsada bunu anlaması ımkansız.
golf r turbo dolmuyor araba atmosferık gıbı dv sesi kesti gaza bastıgım zaman bıyerden hava kacırıyomus gıbıı ses var dumpvalvin hortumlarına baktım bısey goremedım acaba westgatenmidir?
golf r turbo dolmuyor araba atmosferık gıbı dv sesi kesti gaza bastıgım zaman bıyerden hava kacırıyomus gıbıı ses var dumpvalvin hortumlarına baktım bısey goremedım acaba westgatenmidir?
arabanda kaçak var sadece wg ye baglama olayı
birçok yerde kaçak testi yaptır hortumların tamamını kontrol ettir
dv olabilir , cooler hortumlarında sıkıntı olabilir
ufacık kaçak arabanın kimyasını değiştirir
kesin diye birşey yok ama %90 ihtimalle araban biryerden kaçırıyor
speed_blue
12-01-2015, 00:01
turbo kendini korumaya alıyor, benim cuprada olmuştu, hortum kaçagı çıktı dv hortumlarını iyice kontrol edin hatta dvnin ordaki bütün hortumlara bakın özellikle takıldıgı yere bakın ordan yırtılıyor
yarın sanayi yolları gozuktu yıne kimyası değişti süt dokmus kedı gibi
Selamlar Arkadaşlar,bende geçen hafta 2.0tfsi aldım ve önceki sahibi son bakımda bujilerin değişmediğini söyledi araç standart durumda yazılım yok.Nasıl buji kullanmalı ve cam flovera baktırmalımıyım?
Levent Y.
12-01-2015, 08:46
yarın sanayi yolları gozuktu yıne kimyası değişti süt dokmus kedı gibi
Gaz kelebeginin altindaki boru da yirtik olabilir. Intercooler borularinda kacak olabilir. Dv ve ya filtre kiti varsa onlarda olabilir. O yuzden kacak testi yapip dinlemek en mantiklisi bence..
1ay once fılan kelebegı temızlettım rolantı sorunu yasıyodum bıyerden hava alıyo gıbıydı pcv valfıı deyıstım duzeldı buyuk ıhtımal gazkelebgenın hortumu, boğazda arıza varsa yıne bu sekılde yaparmı
sıkıntı çözuldu boğaz kelebegının altındaki boruda yırtık var saolun arkadaslar.
rockford34
14-01-2015, 15:43
arkadaslar merhaba 2.0tfsi 200hp bwa makina bir aracım var buna silikon borular ve 76mm dısı 70mm içi aliminyum boru ile bir filtre kiti yaptım ucunda 76mm dryflow filtrre var sorunum bu kiti uyguladıgımda aracta basınc düşüyor besleme hataları veriyor süphelendigim mafın okudugu yerdeki ölcü degişikligi bu tip bir şey kimsenin basına geldimi yada içinizde filitre kiti kullanan arkadasımız varsa kitin boru capını yaza bilirmi iç cap önemli benim için ?
Maf konumu çok önemli eğer filtre sökükkende hata vermiyorsa filtreyi değiştirip denyin
rockford34
14-01-2015, 16:30
Maf konumu çok önemli eğer filtre sökükkende hata vermiyorsa filtreyi değiştirip denyin
su anda aem kutu içi ile kullanıyorum bir problem yok filitreden süphelenip ucundaki filtreyi degiştim problem devam etti maf sensör yuvasını internetten aldım 3'' kit olarak bana sadece okudugu alan büyük oldugundan dolayı problem yaratıyormus gibi geliyor 70mm iç capı var borunun senin. sen konum önemli derken neyi kastettin?
su anda aem kutu içi ile kullanıyorum bir problem yok filitreden süphelenip ucundaki filtreyi degiştim problem devam etti maf sensör yuvasını internetten aldım 3'' kit olarak bana sadece okudugu alan büyük oldugundan dolayı problem yaratıyormus gibi geliyor 70mm iç capı var borunun senin. sen konum önemli derken neyi kastettin?
Filtre ile sensör arasında belli bi mesafe olmalı yoksa sensör doğru ölçüm yapamıyor...
Taktığınız 76lık maf yuvasına göre ayar yapıldı mı ?
rockford34
14-01-2015, 18:41
Filtre ile sensör arasında belli bi mesafe olmalı yoksa sensör doğru ölçüm yapamıyor...
Taktığınız 76lık maf yuvasına göre ayar yapıldı mı ?
Normalde olması gerektigi yerden bir kac cm ilerde sadece okadar fark edermi ??
konu canlansın :)
stage 2+ da methanol kesinlikle takılmalımı basınç açınca ? methanolu eski arabalarımda kullandım dertli bir olay aem takarsın nozzle pislenir kaçırma yapar araba zngine gider patırdama yapar vs aquamist takarsın bir hortumunu söksen hava alır en baştan ayar yapmak gerekir vs vs
bunun yerine toulien konulsa basınç açınca belli oranda olurmu olmazmı ? yoksa methanol şartmı bu setupta ve hp olarak getirisi nedir bu methanolun ?
biraz uzun oldu ama cevaplayanlara teşekkür :)
Levent Y.
26-01-2015, 09:40
Bu tarz sorunlarla ugrasmamak icin bi tane aem methanol filtresi alican abi sorunun kalmiycak. Arada bir temizleticeksin icini o kadar. Ve methanol sart bu arabalarda hem avans hemde sogutma icin:)
Bu tarz sorunlarla ugrasmamak icin bi tane aem methanol filtresi alican abi sorunun kalmiycak. Arada bir temizleticeksin icini o kadar. Ve methanol sart bu arabalarda hem avans hemde sogutma icin:)
:) sen neden aquamist söküp aem takmıştın levent ? aem biraz tel maşa aquamist e göre ama aquamistinde ayarı vs zor çok bilen yok
Basınç açacaksan methanolsuz imkansiz.yazin hava 30 derece iken 55-60 lari goruyor iat. methle 35 derecelerde kaliyor.
rockford34
26-01-2015, 10:14
konu canlansın :)
stage 2+ da methanol kesinlikle takılmalımı basınç açınca ? methanolu eski arabalarımda kullandım dertli bir olay aem takarsın nozzle pislenir kaçırma yapar araba zngine gider patırdama yapar vs aquamist takarsın bir hortumunu söksen hava alır en baştan ayar yapmak gerekir vs vs
bunun yerine toulien konulsa basınç açınca belli oranda olurmu olmazmı ? yoksa methanol şartmı bu setupta ve hp olarak getirisi nedir bu methanolun ?
biraz uzun oldu ama cevaplayanlara teşekkür :)
2,0tfsi benzin pompası aemin metanol ile calısan pompası gibidir ekstra bişey gerektirmez yakıt tankının içine gerekli seviyede metanol koyduktan sonra kullanımı normal fakat kendi düşüncem aracın benzin harici ekstra yakıtla yürümesini saglıklı bulmuyorum
Basınç açacaksan methanolsuz imkansiz.yazin hava 30 derece iken 55-60 lari goruyor iat. methle 35 derecelerde kaliyor.
55-60 iat ı ben minide rolentide görüyordum ibrahim :)o zaman meth takıcaz mecburen
2,0tfsi benzin pompası aemin metanol ile calısan pompası gibidir ekstra bişey gerektirmez yakıt tankının içine gerekli seviyede metanol koyduktan sonra kullanımı normal fakat kendi düşüncem aracın benzin harici ekstra yakıtla yürümesini saglıklı bulmuyorum
yok sizin anlattığınız durumu biliyorum ama benim sormak istediğim o değildi diğer arkadaşlar anlamış zaten meth kit takıcaz artık ileride
Levent Y.
26-01-2015, 10:32
Cok dogru hatta methanol ile hava sicakligindan daha da dusuk iat degerleri goruyorum istanbulda yaz aylarinda.
AEM in ayari basit o yuzden gectim yoksa aquamistin gostergesi falan cok daha sik duruyo hayatta degistirmezdim..
evet aquamist kaliteli ve şık bakalım artık ne denk gelirse takarız birisini
birde triger set değiştiricem hazır sökülmüşken oralar forge wastagete de al onuda taktır dedilerde arabanın şuanki haline taksam bir handikapı olmaz değilmi ? 2 defa iş olmasın diye düşündüm
Levent Y.
26-01-2015, 10:59
evet aquamist kaliteli ve şık bakalım artık ne denk gelirse takarız birisini
birde triger set değiştiricem hazır sökülmüşken oralar forge wastagete de al onuda taktır dedilerde arabanın şuanki haline taksam bir handikapı olmaz değilmi ? 2 defa iş olmasın diye düşündüm
Soyle dusun ; stage 2 plus pompali intercoolerli hali ile setup 1.5-1.6 barda maha da 350 - 365 hp arasi guc uretiyo
Bunun uzerine olan setup methanol wg profec yakit ile 400 hp civarlari oluyo o yuzden bence sokmusken hepsini takmak daha mantikli..
Soyle dusun ; stage 2 plus pompali intercoolerli hali ile setup 1.5-1.6 barda maha da 350 - 365 hp arasi guc uretiyo
Bunun uzerine olan setup methanol wg profec yakit ile 400 hp civarlari oluyo o yuzden bence sokmusken hepsini takmak daha mantikli..
o zaman hepsini alıp aynı anda işi bitirmek lazım.100-200 de ne kadar iyileşme sağlar levent sen denemişsindir :)
Levent Y.
26-01-2015, 11:15
o zaman hepsini alıp aynı anda işi bitirmek lazım.100-200 de ne kadar iyileşme sağlar levent sen denemişsindir :)
350 hp lik setup 10 sn civarlarinda 100-200 yapar; 400 hp lik setup 8,1 yapmisti ki daha da hizlanabilirdi. Egim -2.6 idi
http://i1162.photobucket.com/albums/q526/Leventy/photo1_zps1ff3ad62.jpg
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-seat-gt2871-boyasiz-kazasiz-inanilmaz-temiz-2.0-tfsi-fr-195686389/detay
Bu aracı tanıyan bilen var mı ?
Forumdan can eker abinin eski aracı olduğunu biliyorum 01 fr 002. Ancak o satmadan önce sanırım motor forged değildi. Forged'lanmasının sebebi kırması vs mi ? Birde aracı yapan usta nasıl biridir işçilik olarak ?
Sıkıntısız gazlamak isteyen bir arkadaşım için arıyoruz.. Gerekli şekilde ısıtmadan basmaz soğutmadan kontak kapatmaz ama öyle ayda 1 arıza ile uğraşacak ne maddi gücü nede vakti var.
Roll koşacak değil kullanırken zevk versin yeter, ne dersiniz alınır mı ?
350 hp lik setup 10 sn civarlarinda 100-200 yapar; 400 hp lik setup 8,1 yapmisti ki daha da hizlanabilirdi. Egim -2.6 idi
http://i1162.photobucket.com/albums/q526/Leventy/photo1_zps1ff3ad62.jpg
40-50 hp 2 sn civarlarında indiriyorsa çok iyimiş,ben 10.4 yapabildim sökme vs yok -280 eğimde hep 9 sn ler yapar diye düşünüyordum ama 8 lere inerse çok güzel olur tabi
Levent Y.
26-01-2015, 11:32
40-50 hp 2 sn civarlarında indiriyorsa çok iyimiş,ben 10.4 yapabildim sökme vs yok -280 eğimde hep 9 sn ler yapar diye düşünüyordum ama 8 lere inerse çok güzel olur tabi
Bende oz jant vardi birde dsg faktorunu unutmamak lazim. 400 den fazladir 8.1 yaptigim hali. 9 sn yi kesin gecer o setup eminim :)
Bende oz jant vardi birde dsg faktorunu unutmamak lazim. 400 den fazladir 8.1 yaptigim hali. 9 sn yi kesin gecer o setup eminim :)
jant alıcaz bizde ya illaki bir şekilde :) şuan ara hızlanmadan dolayı topspeed e yöneldim minide yapılmayanlar :)) kavacık yolunda 292 yaptım ama pek güvenli olduğunu söyleyemem
Levent Y.
26-01-2015, 11:42
jant alıcaz bizde ya illaki bir şekilde :) şuan ara hızlanmadan dolayı topspeed e yöneldim minide yapılmayanlar :)) kavacık yolunda 292 yaptım ama pek güvenli olduğunu söyleyemem
sway bar yay spacer ile ciddi fark ediyo; sway bar i on arka kesinlikle tavsiye ederim asiri fark ediyo onden kayma egilimide baya azaliyo
sway bar yay spacer ile ciddi fark ediyo; sway bar i on arka kesinlikle tavsiye ederim asiri fark ediyo onden kayma egilimide baya azaliyo
spacer aldım,yay olarak eibach aldım almanyadan s3 için sadece ön yay veriyor arkalar orj kalıyormuş
sway barı yektada çok ii olduğunu söyledi o alacakmış bir alsın taksın görelim alırız belki
Herkese merhaba,
forge dv ve gfb dv arasında hangisini önerirsiniz.Bircok kişi gfb için olumlu konusuyor.
Daha önce thp motor aracımda gfb kullandım fakat tfsı için kararsız kaldım.
stage 2+ da hangi bujiyi takıyordum oem mi ?
speed_blue
14-02-2015, 12:29
Herkese merhaba,
forge dv ve gfb dv arasında hangisini önerirsiniz.Bircok kişi gfb için olumlu konusuyor.
Daha önce thp motor aracımda gfb kullandım fakat tfsı için kararsız kaldım.
Forge dv kullanioz biz tfsi da
stage 2+ da hangi bujiyi takıyordum oem mi ?
Pfr ile baslayan biseydi ya tam hatirlamiom kodu
Forge dv kullanioz biz tfsi da
Pfr ile baslayan biseydi ya tam hatirlamiom kodu
pfr ile başlayan oem di sanırm ben bkr8 iridyum falan kullanılıyormu die merak etmiştimde
alicancalis
15-02-2015, 09:38
Buji Ngk pfr8s8eg
Oem olarak gelen buji PFR7S8EG.
7 veya 8EIX takılabilir, ben 7EIX kullanıyorum şuan stg 2 ile.
Genelde 7EIX takılıyor veya oem kullanılıyor yüksek basınç basanlar daha kısa sürede değiştiriyorlar. Stg 4-5 te oem kullananda var. Sorun yoksa oem devam et bence uzman veya 7eix
Birkaç yerde buna benzer yorumlar da gördüm ama ngk nın kendi sitesinde birşey bulamadım, sadece oem bujiyi gösteriyor.
I've scoured the threads for what people are using when running higher boost on stock or larger turbos. I come across NGK 7E or 7EIX Iridium plugs (NGK does not recommend), the Audi PFR8S8EG platinum plugs (recommended by NGK for higher boost) and the NGK PFR7Q plugs (recommended by APR).
Oem olarak gelen buji PFR7S8EG.
7 veya 8EIX takılabilir, ben 7EIX kullanıyorum şuan stg 2 ile.
Genelde 7EIX takılıyor veya oem kullanılıyor yüksek basınç basanlar daha kısa sürede değiştiriyorlar. Stg 4-5 te oem kullananda var. Sorun yoksa oem devam et bence uzman veya 7eix
Birkaç yerde buna benzer yorumlar da gördüm ama ngk nın kendi sitesinde birşey bulamadım, sadece oem bujiyi gösteriyor.
PFR7Q iridyummu yekta ?
Yok uzman pfr ler platinyum 7 orjinalde çıkan, 8 de 1 derece soğuğu.
eix olanlar iridyum.
Yok uzman pfr ler platinyum 7 orjinalde çıkan, 8 de 1 derece soğuğu.
eix olanlar iridyum.
ok dir yektacım saolasın
bu arada s3 te önde oem kule gergisi varmı çok anlayamadım :)
aligoldenstone
26-02-2015, 19:47
Mrb 2.0 tfsi Sport araca kutu içi filtre önerirmisiniz yazılım kat iptali dp yapmayı düşünüyorum sadece
rockford34
04-03-2015, 14:52
Mrb 2.0 tfsi Sport araca kutu içi filtre önerirmisiniz yazılım kat iptali dp yapmayı düşünüyorum sadece
kesinlikle aem kutu içi acık filitrelerde okumada hata veriyor kutu içi daha saglıklı oluyor bu durumda
kesinlikle aem kutu içi acık filitrelerde okumada hata veriyor kutu içi daha saglıklı oluyor bu durumda
Nasıl bir hata bu detayını paylaşır mısınız? Ben Aem (dry flow) açık filtre kiti kullanıyorum.
hata filan verdiği yok dünya kadar kullanan insan var , hata kodu olarak ne veriyor ?yazarsan yardımcı olalım elimizden geldiğince
hata filan verdiği yok dünya kadar kullanan insan var , hata kodu olarak ne veriyor ?yazarsan yardımcı olalım elimizden geldiğince
Bende aem dry flow kullanıyorum henüz bir hatayla karşılaşmadım filtre ile ilgili. Filtre ile ilgili sorun yok da genellikle cai kitlerde güzel bir kazan ve ön tampondan gelen hava yolu yok. Custom şekilde bir şeyler yapılabilir. Güzel bir DIY araştırmadım henüz ama kesinlikle güzel bir kazan yapmayı düşünüyorum eminimki 1-2 derece de olsa iat da düşüş olacaktır.
üç yıldır açık filtre ile ilgılı bır arıza okumadım kendi aracımda,kn kit ucunda aem dry flow var
selam
2.0t fsi aldım bende. aracımda abt power s paket var. k03s turbo, abt yazılım, abt coilover, abt egsozve abt kaliper disk..
çok araştırdım her sayfayı tane tane okudum ama sorunuma çözüm olucak bir bilgiye ulaşamadım.
benim forge dv noise pipe üzerinden k04 bağlantısında olduğu gibi hava filtresine giriyor. aem filtre kiti var ve bu kite dv için kendim giriş yaptırmak zorunda kaldım. henüz altına girip bakmadım ama dv turbo üzerinde değil bildiğim kadarıyla ve bu noise pipe'ın bir örneğine daha rastlamadım. dv için noise pipe'da çıkış var. sonradan yapılma değil tamamen orjinal.
dv'in yeri bana pek normalmiş gibi gelmedi. k03s de normalde dv turbo üzerinde değilmi?
birde noise pipe iptali yapan varmı?
noise pipe ve dv
https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xfp1/v/t1.0-9/s720x720/16193_10153654080928502_8813431366110391269_n.jpg? oh=1a50ac8c64d470ca2e95caddb0215ec0&oe=5586C696&__gda__=1438525156_a2fab52a3d249fe8d1e33c11c5aba48 2
https://scontent-fra.xx.fbcdn.net/hphotos-xtf1/v/t1.0-9/p180x540/11060330_10153654081033502_6380372990896281732_n.j pg?oh=522178a343aa1b0e5aa86bd04db39a86&oe=5575B1B0
https://scontent-fra.xx.fbcdn.net/hphotos-xpa1/v/t1.0-9/p180x540/11044604_10153654081143502_5730238299370421925_n.j pg?oh=8bc100184c315283b6b96eedefba0fca&oe=558D199D
https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xpa1/v/t1.0-9/s720x720/17814_10153654081238502_4702963028697190264_n.jpg? oh=497b26eb4e26bf4808a6c8dbaddd566f&oe=5574690F&__gda__=1434148056_d61f612f2c07d8433407c234fbb0a4e 0
yağ değiştiricem ne önerirsiniz 0-30 ? 5-30 ? 5-40 ? 300v serisi düşünmüorum ona göre yorum alabilirsem araç s3 bu arada
Levent Y.
10-03-2015, 10:29
5-30 300v motul kisin yazin 5-40
o zmn 300v olmayan motul 5-30 :)
selam
2.0t fsi aldım bende. aracımda abt power s paket var. k03s turbo, abt yazılım, abt coilover, abt egsozve abt kaliper disk..
çok araştırdım her sayfayı tane tane okudum ama sorunuma çözüm olucak bir bilgiye ulaşamadım.
benim forge dv noise pipe üzerinden k04 bağlantısında olduğu gibi hava filtresine giriyor. aem filtre kiti var ve bu kite dv için kendim giriş yaptırmak zorunda kaldım. henüz altına girip bakmadım ama dv turbo üzerinde değil bildiğim kadarıyla ve bu noise pipe'ın bir örneğine daha rastlamadım. dv için noise pipe'da çıkış var. sonradan yapılma değil tamamen orjinal.
dv'in yeri bana pek normalmiş gibi gelmedi. k03s de normalde dv turbo üzerinde değilmi?
birde noise pipe iptali yapan varmı?
noise pipe ve dv
https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xfp1/v/t1.0-9/s720x720/16193_10153654080928502_8813431366110391269_n.jpg? oh=1a50ac8c64d470ca2e95caddb0215ec0&oe=5586C696&__gda__=1438525156_a2fab52a3d249fe8d1e33c11c5aba48 2
https://scontent-fra.xx.fbcdn.net/hphotos-xtf1/v/t1.0-9/p180x540/11060330_10153654081033502_6380372990896281732_n.j pg?oh=522178a343aa1b0e5aa86bd04db39a86&oe=5575B1B0
https://scontent-fra.xx.fbcdn.net/hphotos-xpa1/v/t1.0-9/p180x540/11044604_10153654081143502_5730238299370421925_n.j pg?oh=8bc100184c315283b6b96eedefba0fca&oe=558D199D
https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xpa1/v/t1.0-9/s720x720/17814_10153654081238502_4702963028697190264_n.jpg? oh=497b26eb4e26bf4808a6c8dbaddd566f&oe=5574690F&__gda__=1434148056_d61f612f2c07d8433407c234fbb0a4e 0
kimse bilmiyor sanırım. en azından bu noise pipe neyin onu öğrensem ben çözücem
kimse bilmiyor sanırım. en azından bu noise pipe neyin onu öğrensem ben çözücem
noise pipe dediğiniz dv den çıkıp filtreye giden boru mu?
burda aynı soruyu sormuştum eğer aynı şeyden bahsediyorsak.
http://www.techturkey.com/forum/showthread.php?t=112097&page=19&p=7339258&viewfull=1#post7339258
bende filtreyi aldığımda bağlantı yeri yoktu ve kısa bir süre tıkalı kullanmak zorunda kaldım herhangi bir sorun yaşamadım. ama uzun vadede pek sağlıklı olmaz heralde. sizin araç nedir?
noise pipe dediğiniz dv den çıkıp filtreye giden boru mu?
burda aynı soruyu sormuştum eğer aynı şeyden bahsediyorsak.
http://www.techturkey.com/forum/showthread.php?t=112097&page=19&p=7339258&viewfull=1#post7339258
bende filtreyi aldığımda bağlantı yeri yoktu ve kısa bir süre tıkalı kullanmak zorunda kaldım herhangi bir sorun yaşamadım. ama uzun vadede pek sağlıklı olmaz heralde. sizin araç nedir?
noise pipe motoru açında solda kalan, kabin içine giden siyah pvc boru. bu borunun tek amacı kabin içine ses vermek :beuj: yurt dışında bu boruyu iptal eden bi çok gti kullanıcısı var. iptal sonrası gaz tepkimesinin daha iyileştiğini söylüyorlar.
aracım golf v gti abt power s pack
normalde diğer gti'larda noise pipe'da dv için çıkış yok. fakat benim noise pipe'da böyle bir çıkış var. çok araştırdım resimlere dikkatli baktım ama hiç bir golf v gti'ın noise pipe'ında bendeki gibi bi çıkış göremedim. benim araçta k03s var ama k03s de dv turbo üzerinde. daha henüz altına girip bakmadım dv yerinde ne var diye. bu hafta noise pipe'ı iptal edicem. bir arkadaşım şuanda dv uygulamasının çok yanlış yerde olduğunu söyledi kafam karıştı. eğer dv yanlış yerdeyse turbo üzerinde ne var? :D
bu arada noise pipe sadece golf v gti'larda var. S3 de mevcut değil.
Sadık Özyer
11-03-2015, 11:39
Methanol kit kullanan var mı ? Yazılım methanol kit e göre yapıldı diyelim hep basmadık sadece gazladığımızda açtık ne olur ?
Levent Y.
11-03-2015, 12:09
Methanol kit kullanan var mı ? Yazılım methanol kit e göre yapıldı diyelim hep basmadık sadece gazladığımızda açtık ne olur ?
Hic bir sey olmaz, araba basinc ve avans vurmayacagi icin. Zaten alet basinc ve ya devire gore devreye giriyor. Gazlarken acik olmasi yeterli...
bu etkanın kurulumunu kullanımını bilen varmıdır? bir sefer yükledim ama kayıt vs istedi giremedim programa.
veya başka bir yolu varmıdır bmw grubun realoem i gibi birşey filan?
bu etkanın kurulumunu kullanımını bilen varmıdır? bir sefer yükledim ama kayıt vs istedi giremedim programa.
veya başka bir yolu varmıdır bmw grubun realoem i gibi birşey filan?
Ben bu siteyi kullanıyorum gayet iyi
http://www.partsbase.org
Bende kışın 5-30 ile değiştirmiştim.Yaz geldi artık 5-40 yapmamız gerek diye anlıyorum.
rockford34
26-03-2015, 08:35
noise pipe motoru açında solda kalan, kabin içine giden siyah pvc boru. bu borunun tek amacı kabin içine ses vermek :beuj: yurt dışında bu boruyu iptal eden bi çok gti kullanıcısı var. iptal sonrası gaz tepkimesinin daha iyileştiğini söylüyorlar.
aracım golf v gti abt power s pack
normalde diğer gti'larda noise pipe'da dv için çıkış yok. fakat benim noise pipe'da böyle bir çıkış var. çok araştırdım resimlere dikkatli baktım ama hiç bir golf v gti'ın noise pipe'ında bendeki gibi bi çıkış göremedim. benim araçta k03s var ama k03s de dv turbo üzerinde. daha henüz altına girip bakmadım dv yerinde ne var diye. bu hafta noise pipe'ı iptal edicem. bir arkadaşım şuanda dv uygulamasının çok yanlış yerde olduğunu söyledi kafam karıştı. eğer dv yanlış yerdeyse turbo üzerinde ne var? :D
bu arada noise pipe sadece golf v gti'larda var. S3 de mevcut değil.
bende octavia vrs kullanıyorum 2.0t fsi o boru benim aracın üzerindede hiç yoktu? dv turbonun üzerinde bwa kodlu 2.0tfsi ben o borunun sadece k04 turbolarda oldugunu biliyordum?
Levent Y.
26-03-2015, 11:02
Bende kışın 5-30 ile değiştirmiştim.Yaz geldi artık 5-40 yapmamız gerek diye anlıyorum.
Tabii ki boyle bi zorunlulugunuz yok ama 5-40 yaz icin biraz daha dayanikli oldugundan ben bu sekilde tercih ediyorum..
Esinde dostunda golf r olupda satmak isteyen mesaj atabilirmi :)
acık kapalı farkından degil de maf sensoru öncesı sonrası have emme borusunun capı ile yazılımın uyumsuzlugundan zengine fakire cekme sorunu olabiliyor... cap farklarından maf yanlış okuyabiliyor gecen hava miktarını... o da fuel trime etki ediyor.. bi zaman sonra da afr bozulup arıza yakabiliyor.
speed_blue
03-04-2015, 10:12
Esinde dostunda golf r olupda satmak isteyen mesaj atabilirmi :)
Ben satiyorum dizele gecis yapicam
Ben satiyorum dizele gecis yapicam
Sizinle telefonda gorusmustum gercekten emek harcanmis arabaniz.Fakat ben donanim olarak biraz daha dolu bi araba ariyorum sagolun :)
bende octavia vrs kullanıyorum 2.0t fsi o boru benim aracın üzerindede hiç yoktu? dv turbonun üzerinde bwa kodlu 2.0tfsi ben o borunun sadece k04 turbolarda oldugunu biliyordum?
Bu boru sadece gti larda var. K04 lerde dv sadece hava filtresine bagli ama bendeki bu boru kabin icine baglandigi gibi dv cikisida var. Dv daha sonrasinda hava filteresine baglaniyor. Orj turbosunda bu boru var ama dv cikisi yok. Bendeki turbo k03 degil k04 mus bende aldikdan sonra ogrendim :)
Merhabalar cumleten
Golf r la araniza katildim cok sukur memnunum bakimlari herseyini yaptirdim.bujileri degismedim sadece eski konularda var ama
Soyle diyim size elimde hali hazirda bkr8eix var.Araba su an full stock ama yazilim filtrede yapcam arabaya.Oem buji yi para verip al mi dersiniz.Bkr8 iyidir sorun olmazmi dersiniz.Yazilim filtre yapana kadar bkr8 ile stock gezicrm bu arada
R8 bobini almalimiyim ? Stage 2+ dan faZlasina gecmeyi dusunmuorum gereklimidir bu bobinler ?
Baska bir konuda kimi gerekli kimi gereksi demis anlamadim :)
evet bobin sorusu güncel diyelim sipariş vericem lazımsa
Levent Y.
16-04-2015, 09:10
Buji olarak ngk pfs7 ideal bence golf r icin onur. Kirmizi bobinler ile siyahlarin arasinda da pek fiyat farki yok ve kirmizilarin ohm degeri daha yuksek, ben stage 2+ ken kirmiziya gecmistim...
KA®ANLIK
16-04-2015, 09:13
Buji olarak ngk pfs7 ideal bence golf r icin onur. Kirmizi bobinler ile siyahlarin arasinda da pek fiyat farki yok ve kirmizilarin ohm degeri daha yuksek, ben stage 2+ ken kirmiziya gecmistim...
Stage 1 bir 2.0tfsi için
(Sadece Filtre, Egzoz, Yazılım ve R8 bobin var)
PFR7S8EG
PFR8S8EG
buji kullanmakmı mantıklı acaba ?
Stage 1 bir 2.0tfsi için
(Sadece Filtre, Egzoz, Yazılım ve R8 bobin var)
PFR7S8EG
PFR8S8EG
buji kullanmakmı mantıklı acaba ?
ben bujileri pfr8 yaptım sorun yok pfr7 bile yetiyormuş dediler bana powershoptan stage2+ için
bnm arabada üst viteste alt devirden basarkanki peak atıncaki kesme hariçi kesmede yok dolar olmuş 2.70 bobin lazımmı deilmi valla bu kur da parça almaya üzülüyorum :)
Levent Y.
16-04-2015, 09:45
Bence soft setuplar icin pfr7, daha hard setuplar icin pfr8 yeterliki bende pfr8 kullaniyorum halen kisin. Abi patirdama yoksa bekle bence olunca alirsin ama illa alicam diyosan da para vermisken kirmiziyi al derim...
KA®ANLIK
16-04-2015, 11:17
ben bujileri pfr8 yaptım sorun yok pfr7 bile yetiyormuş dediler bana powershoptan stage2+ için
bnm arabada üst viteste alt devirden basarkanki peak atıncaki kesme hariçi kesmede yok dolar olmuş 2.70 bobin lazımmı deilmi valla bu kur da parça almaya üzülüyorum :)
R8 Bobin iyidir ya,
ben 1.4 TSI ı bile alır almaz direk takmıştım.
2.0TFSI da da bence 40-50.000km de bobinleri değiştirmeli, değiştirince de R8 takılmalı diyorum ben...
Evde bir takım PFR7 buji olacaktı şansıma :D
PFR7 den devam ediyim bende...
bu arada isteyen olursa elimde 2.0TFSI için filtre kiti var, uygun bir fiyata verebilirim :)
aklınızda bulunsun...
Merhaba arkadaşlar. Bende bir kaç gün içinde nasip olursa golf 5 gti alicagım. Manuel arac 83 bin km de. Deri haric full dolu. daha önce golf tecrubem olmadıgı için sizlere sormak istedim nelere dikkat etmemiz gerek acaba. Ve aldıgımızda ufak tefek neler yapabilirİz acaba.
R8 Bobin iyidir ya,
ben 1.4 TSI ı bile alır almaz direk takmıştım.
2.0TFSI da da bence 40-50.000km de bobinleri değiştirmeli, değiştirince de R8 takılmalı diyorum ben...
Evde bir takım PFR7 buji olacaktı şansıma :D
PFR7 den devam ediyim bende...
bu arada isteyen olursa elimde 2.0TFSI için filtre kiti var, uygun bir fiyata verebilirim :)
aklınızda bulunsun...
şu kırmızının fotoları görsek bir ara güzelleşmiştir sendeyken :)
KA®ANLIK
16-04-2015, 14:30
şu kırmızının fotoları görsek bir ara güzelleşmiştir sendeyken :)
Şu sayfanın sonlarına doğru fotoğraflar var :)
http://www.techturkey.com/forum/detailing-car-care/181108-emg-detailing-uygulamalari-12.html
Şu sayfanın sonlarına doğru fotoğraflar var :)
http://www.techturkey.com/forum/detailing-car-care/181108-emg-detailing-uygulamalari-12.html
maşallah güzel duruyor emg nin ellerine sağlık ama ufak birşeyler istiyor sanki :)
cem Stock ta olsa kırmızı bobin mantıklı Dwelltime ları az daha iyi ve herzaman mükemmel ateşleme sorunsuzluk demektir
cem Stock ta olsa kırmızı bobin mantıklı Dwelltime ları az daha iyi ve herzaman mükemmel ateşleme sorunsuzluk demektir
oo kankamdan değerli bilgiler :) alıcam kanka karar verdim zaten sağolasın
Selam
Dsg 02e 6 ileride 2 den 3 e gecerken neden lag yapar? Mechatronic, yağı ve filtesi yeni değişti.
2. Viteste dur kalk trafikte 20km hız aralığında gaza bastığımda bir vuruntu sesi geliyor. Daha once boyle bir sorun yaşayan oldumu?
Wankel Batu
18-04-2015, 20:52
Selam
Dsg 02e 6 ileride 2 den 3 e gecerken neden lag yapar? Mechatronic, yağı ve filtesi yeni değişti.
2. Viteste dur kalk trafikte 20km hız aralığında gaza bastığımda bir vuruntu sesi geliyor. Daha once boyle bir sorun yaşayan oldumu?
gaza tam oturdugunuzda lag sorunu ortadan kalkıyormu ?
Lag redline da vites gecislerinde belli ediyor kendini.
Dun nur topu gibi yeni bir sorun daha oldu; p ye zor geciyor, r de kaydiriyor, s de sabit kalmiyor. Vites koluylami alakali diye bugun sokup bakmayi dusunuyorum.
Ekranda herhangi bir ikaz veriyor mu ?
Aynı sorun benimde başımda, dsg beyin arızası dediler, araç serviste şuan.
Ekranda ikaz yok ama daha oncesinde ikaz verdiginde mechatronic degisti. Suanda uzeinde yeni mechactronic var ama keske sadece valveleri degistirseymisim. Mechatronic de sorun oldugunde PRNDS 123456 yanip sonuyor normalde fakst oyle bir sorunum yok suanda.
koldaki vites gecislerin zorlugunun sebebi koldan oldugunu tahmin ediyorum. gumusoklar oktay ustaya gosterdim buyuk ihtimalle kavrama degismesi gerek dedi. vcds de auto trans basic settings 060. sekmede test yaptigim zaman geri vites adaptasyonunda araba sert bi sekilde stop ediyor. 060. test kavrama ile ilgiliymis. guncel 02e sanziman kavramasi ₺1425.
kelalper
21-04-2015, 14:28
az geride bobin konusu geçmiş. Kendime getirirken bi arkadaşa da getirdim ama o garanti yüzünden almadı. Elimde 1 set fazla var. 420 TL ye veriyorum.
Şimdi aracımda downpipe ve revo soft yazılım var.Ufakdan bir basınç açmak için hem dv hemde intercooler şartmı?Oem dv ne kadar güce dayanabilir ?IC siz azda olsa basınç basma gibi bi şansın yok diyor yazılımcı firma.***** şu kurdada parça fiyatları can yakıyor :)
Su an basinc kac ve kac basmayi dusunuyosun.
Su an basinc kac ve kac basmayi dusunuyosun.
Basinci bilmiyorum arabayi dp ve revo yazilim varken aldim.Pasaoglunda 300 hp verdi ortalama 285 290 hp civarinda biseydir o dynonun carpanindan dolayi.Su anki hali stock golf r dan aman aman hizli durumda degil gibi diyeyim :)
Arkadaşlar merhaba 07 golf mk5 gti araclarda triger zincir sorunu varmı yada kac km de kontrol etdirmek gerekiyor
GokhanErol
26-04-2015, 11:05
golf gti da triger zincirli degil kayisli... tfsi da motor audi grubunda uzunlamasina olanlarda zincirli triger, kayisli olanlarda km yada yila gore degisim gereklidir...
dikkat etmeniz gereken diger konu exantrikler arasi zincirlidir oda zamanla bosluk yapabiliyor buda ilk marsta zincir sesi veriyor...
Basinci bilmiyorum arabayi dp ve revo yazilim varken aldim.Pasaoglunda 300 hp verdi ortalama 285 290 hp civarinda biseydir o dynonun carpanindan dolayi.Su anki hali stock golf r dan aman aman hizli durumda degil gibi diyeyim :)
bi ara deneyelim :) benimde abt yazılımda 310 veriyor motorda.
bi ara deneyelim :) benimde abt yazılımda 310 veriyor motorda.
Maksat muhabbet dostluk olsun uygun zaman bulunursa deneriz tabiki.
konu canlansın
cam follower ın parça kodu neydi bilen yazabilirmi 5.000 oldu değiştereyim (adı böyleydi dimi pompa içindeki itici) :) yanlış bişey almayım
06d109309c parça kodu ama 5000 km erken değil mi?
06d109309c parça kodu ama 5000 km erken değil mi?
3-4 bin yazıyorlar ya sorun çıkmasın diye çekiniorum açıkçası dünde piste çıktım zorladık baya o yüzden kıllandım açıkçası
3-4 bin yazıyorlar ya sorun çıkmasın diye çekiniorum açıkçası dünde piste çıktım zorladık baya o yüzden kıllandım açıkçası
Bi söküp kontrol edin bence iç kısımda biraz aşınma vardır ama dış iyidir muhtemelen. Yine de alayım yedekte dursun dersen o ayrı :)
Bi söküp kontrol edin bence iç kısımda biraz aşınma vardır ama dış iyidir muhtemelen. Yine de alayım yedekte dursun dersen o ayrı :)
az önce servisi aradım 140 tl dediler daha ucuz değilmiydi bu ?
KA®ANLIK
05-05-2015, 08:15
az önce servisi aradım 140 tl dediler daha ucuz değilmiydi bu ?
biraz zam gelmiş hakikaten bende baktım şimdi fiyatına 130TL ye geliyor.
fazla satınca VW geçirmasyona uğratmış...
S3 Intercooler'ı da 800-900TL idi sıfır, 1.4 TSI Golfler Scirocco lar uyanıp takmaya başlayınca birden fiyatı 1500TL oldu....
biraz zam gelmiş hakikaten bende baktım şimdi fiyatına 130TL ye geliyor.
fazla satınca VW geçirmasyona uğratmış...
S3 Intercooler'ı da 800-900TL idi sıfır, 1.4 TSI Golfler Scirocco lar uyanıp takmaya başlayınca birden fiyatı 1500TL oldu....
bayağı bir pahalı geldi banada sürekli değişen birşey için ama yapacak bişey yok
Ben yedek parçacıdan 90 tl'ye almıştım serviste 125 idi
Standart olan araclar için bu camflover ne kadar km de değiştirmek gerekiyor?
Beyler,
2010 model, A4 2.0tfsi quattro hakkında neler söylersiniz?
Yağ yakması kronik midir?
Bir depo (60lt) ile 350km yol gidiyormuş vs okudum internette. Doğrumudur? Araç alma arifesindeyim. Hata yapmayalım.
Teşekkür..
Benim setup stage 1-2 arası denebilir, pompa stock. 20bin km üstü kullandım followerı pimpirikten değiştim. İçinde hafif aşınma vardı dışı iyiydi.
Kendi tecrübelerimi aktarayım sana.. Bende 2007 model A4 2.0TFSI Quattro var ( B7 kasa ) ve çok çok memnunum. Yağ yakma olayı öyle kafaya takılacak kronik bir sorun değildir, sonuçta 200 HP üzeri turbo bir araçtan bahsediyoruz, bu tip araçlar yağ yakarlar ama elbette bunun da bir sınırı var. mesela ben kendi aracıma 5 - 6.000 Km de bir, 1 Lt yağ ekliyorum. Ama bu eklemem kronik bir motor sorunundan değil. Yakıta gelince, bu araçlar fazla yakar ama yaktığı her kuruşun hakkını sonu kuruşuna kadar verir. Ama yinede 350 km de depoyu bitirmen için aracı çok yüksek devirlerde kullanman gerekir. Benim aracım 250 HP olmasına rağmen 450 km civarında iken yakıt ışığı yanar ki ekonomik kullanımla bunu artırabiliyorum fakat şehir için 700 falan istiyorsan bu araçlarla onu göremezsin. Ya performans yada ekonomi tercihini yapman lazım. Benim kendi aracımla kıyasladığımda 2010 modeli daha ekonomik, şanzıman sisteminden dolayı.
Beyler,
Bir depo (60lt) ile 350km yol gidiyormuş vs okudum internette. Doğrumudur? Araç alma arifesindeyim. Hata yapmayalım.
Teşekkür..
2.0 tfsi da sol egzozdan soguk hava sag egzozdan sicak hava geliyor.Bide gazlarken niye bilmiyorum hava sesi geliyor iceriye turbo isligi degil ama filtre yok dp var arabada.Normalmidir ? Yorumu fikri olan varmi ?
Levent Y.
10-05-2015, 13:41
Beyler,
Teşekkür..
Dogrudur. Bende de 2010 model var. 15 litre ortalama sehir icinde , ayrica hepsi yag eksiltiyor iki arkadasimda daha var onlarinki de ayni. Yag olarak motul kullanirsaniz baya faydasini gorursunuz herkese tavsiye ederim. Bunlar disinda cok komforlu rahat ve mukemmel yol tutan bi araba...
Onur, arabanda kacak vardir kacak testi yaptirdin mi? Intercooler borusu delinmis olabilir ve ya throttle pipe in orda olabilir. Bunun disinda egzozun farkli gaz atmasi da normal degil bende hic oyle bisey olmuyor...
Arkadaslar rs4 enjektorunden daha iyi bir enjektor cikti mi tfsi motorlara.. ona gore arabayi saticam..
hedefledigin guc ne? 600 ise rs4 yeterli
Sagol levent bi baktiricam ya
Beyler 2,0 tfsi da log alinca avas ne olmali stage 2+ da bn 8 derece gibi gordum 7000 e dogru bilmiorum dogrumu
KA®ANLIK
28-05-2015, 08:07
Beyler 2,0 tfsi da log alinca avas ne olmali stage 2+ da bn 8 derece gibi gordum 7000 e dogru bilmiorum dogrumu
yazılıma göre değişiyor Cem,
sadece avans kriter değil,
basınç da önemli,
yüksek basınç, düşük avansta olabilir, yüksek avans biraz daha düşük basınçta olabilir...
8 derece makul bir değer ama genel olarak.
benim de aldığım log'larımda 9-12 derece arası avansım fakat basıncım 1.45bar max.
Stage 1 benim araba ama. Retard'ım da sıfır E15 yakıt ile... Biliyosun zaten log u :)
yazılıma göre değişiyor Cem,
sadece avans kriter değil,
basınç da önemli,
yüksek basınç, düşük avansta olabilir, yüksek avans biraz daha düşük basınçta olabilir...
8 derece makul bir değer ama genel olarak.
benim de aldığım log'larımda 9-12 derece arası avansım fakat basıncım 1.45bar max.
Stage 1 benim araba ama. Retard'ım da sıfır E15 yakıt ile... Biliyosun zaten log u :)
tmam basınçlarımız aynı ama benim avans 8 bakalım bende e15 deniyim bakalım atıorum 10 derece olacakmı yada 11 :)
KA®ANLIK
28-05-2015, 08:57
tmam basınçlarımız aynı ama benim avans 8 bakalım bende e15 deniyim bakalım atıorum 10 derece olacakmı yada 11 :)
retard var mı sende peki ?
olmadı bir akşam gazlayalım :)
retard var mı sende peki ?
olmadı bir akşam gazlayalım :)
yaa hacı onu göremiorum mesela dashcommand de giderken avans görebiliorum ama log alırsam log da göremiorum o yüzden bakamıorum
KA®ANLIK
28-05-2015, 09:27
yaa hacı onu göremiorum mesela dashcommand de giderken avans görebiliorum ama log alırsam log da göremiorum o yüzden bakamıorum
bi akşam vag-com yapalım kanka :)
en temizi o
bi akşam vag-com yapalım kanka :)
en temizi o
valla öyle gözüküyor ethanol aldım bgn yarın deniycem olmadı sana akarım :)
KA®ANLIK
28-05-2015, 09:51
valla öyle gözüküyor ethanol aldım bgn yarın deniycem olmadı sana akarım :)
Alo de yeter :)
Golf 2.0tfsi da valvelift varmi? Sadece audinin tfsi indami var?
Merhaba
1)Araçta komple 76 egzoz(sonda spor son) , yazılım var...Kara duman normalmi?
2)Bu arada egzoz sadece 3000 (-+ 100dd) devirdeyken zangır zungur titriyor.Başka devirlerde hiç bir şey yok bu neden oluyo olabilir ?
Valvelift sistem sadece audi de var. Bizde egsoz tarafında vanos var. Audilerde vanos var mı bilmiyorum ama
s3 8p için baskı balata parça kodunu bilen varmıdır ?
2.0 bar üzeri basınçta 1-2 defa kaçırdı araç 60 binde basıncı kısınca kaçırmıyor ama yenilemek gerekebilir,birde volanda değişmek gerekirmi ? değiştirenler varsa daha önce bilgi verebilirse sevinirim ön araştırma yapayım
KA®ANLIK
08-07-2015, 09:25
2.0 bar üzeri basınçta 1-2 defa kaçırdı araç 60 binde basıncı kısınca kaçırmıyor ama yenilemek gerekebilir,birde volanda değişmek gerekirmi ? değiştirenler varsa daha önce bilgi verebilirse sevinirim ön araştırma yapayım
Cem selam,
Baskı Balata Orjinal Numarası:
LUK Marka: 06F 141 015 C - 06F 141 015 CX
Bu sonunda X olan ne alaka onu çözemedim ama. Sonradan bir iyileştirme yapmış olabilirler... ya da parça numarası güncellemesi olabilir
Bilya Orjinal Numarası:
0A5 141 671 F
http://i.imgur.com/Ry66xW7l.jpg
Volan Numarası da:
06F 105 266 AG
Volant 2000TL ye yakın olması lazım :D
baskı balata 1000TL civarı...
Bilya para değil 170-180TL falan (:
Volant oynak olduğu için bugün değiştirmezsen 30-40k sonra beni değiştir demeye başlar bence. girmişken komple girmekte fayda var (:
Hoş ben senin yerinde olsam o setup da kesinlikle ve kesinlikle baskıyı SACHS Racing alırım. OEM baskı zayıf kalır o basınçta. Sachs Racing 530nm diyor mesela şu modelde ama 600nm ye kadar sıfır sıkıntı (: dilersen NM yi yükseltebiliyorsun ama gerek yok 180 euro verip 650nm liğini almaya. zaten bu da 600nm yi rahat kaldırır...
http://www.ccc-motorsport.de/shop/982/2593/zf-sachs-performance-race-sport-kupplung-sportkupplung-clutch-parts-act-exedy-f1/kupplung-auswahl-nach-fahrzeugen-clutch-selection-cartypes/skoda2013-03-30-14-47-57_/octavia-1z3-bj-02-2004/2-0-rs-147kw-200ps-bwa,-ccza-bj-10-2005/kupplung-sportkupplung-verst%C3%A4rkt-audi-a3-tfsi-s3-8p-golf-5-gti-leon-cupra-2-0-tfsi-clutch-kit-hd-reinforced-sachs-performance-001394-999502-detail
Cem selam,
Baskı Balata Orjinal Numarası:
LUK Marka: 06F 141 015 C - 06F 141 015 CX
Bu sonunda X olan ne alaka onu çözemedim ama. Sonradan bir iyileştirme yapmış olabilirler... ya da parça numarası güncellemesi olabilir
Bilya Orjinal Numarası:
0A5 141 671 F
http://i.imgur.com/Ry66xW7l.jpg
Volan Numarası da:
06F 105 266 AG
Volant 2000TL ye yakın olması lazım :D
baskı balata 1000TL civarı...
Bilya para değil 170-180TL falan (:
Volant oynak olduğu için bugün değiştirmezsen 30-40k sonra beni değiştir demeye başlar bence. girmişken komple girmekte fayda var (:
Hoş ben senin yerinde olsam o setup da kesinlikle ve kesinlikle baskıyı SACHS Racing alırım. OEM baskı zayıf kalır o basınçta. Sachs Racing 530nm diyor mesela şu modelde ama 600nm ye kadar sıfır sıkıntı (: dilersen NM yi yükseltebiliyorsun ama gerek yok 180 euro verip 650nm liğini almaya. zaten bu da 600nm yi rahat kaldırır...
http://www.ccc-motorsport.de/shop/982/2593/zf-sachs-performance-race-sport-kupplung-sportkupplung-clutch-parts-act-exedy-f1/kupplung-auswahl-nach-fahrzeugen-clutch-selection-cartypes/skoda2013-03-30-14-47-57_/octavia-1z3-bj-02-2004/2-0-rs-147kw-200ps-bwa,-ccza-bj-10-2005/kupplung-sportkupplung-verst%C3%A4rkt-audi-a3-tfsi-s3-8p-golf-5-gti-leon-cupra-2-0-tfsi-clutch-kit-hd-reinforced-sachs-performance-001394-999502-detail
engin bilgiler için çok saolasın ama o basınçlarda araba zaten kullanılmaz bğyğk turbo vs düşünmediğim için aslında çok gerek duymam bence
şöyle bişey var ama debriyaj pedalı sertleşmese sachs stage 2 alınabilirdi ama ben keyif için beton gibi arabalardan bıktığım için s3 aldım şimdi o keyfimden vazgeçmek istemem açıkçası :)
alicancalis
08-07-2015, 10:59
Aynı problem bendede vardı. Volanı değiştirmene gerek yok ama baskı balatayı değiştirmeden çözülebilecek bir problem değil. Veya büyük viteste hiç tam gaz gazlamıycan ama oda zor. Benim aldığım baskı balata resmi aşağıda. Pedal çok farkedilir ağırlaşıyor ama yapıcak birşey yok.
http://i.hizliresim.com/NqzDAk.jpg (http://hizliresim.com/NqzDAk)
abi bir kere unutup 6. viteste alttan bastım orda kaçırdı hata yaptım
sonra bir kerede 4 ten 5e atınca ama 2 bar ve altında kaçırmıyor o yüzdende oem düşünüyorum ama sen deseydin çok ağırlaşmıo günlük rahatça kullanılıo direk bundan alırdım
A5 2.0 TFSI Golf V GTI ile aynı internala sahipmi? aynı motor herşeyiyle değilmi?
A5 2.0 TFSI Golf V GTI ile aynı internala sahipmi? aynı motor herşeyiyle değilmi?
Cok farklı motorlar..
Levent Y.
08-09-2015, 08:31
En basta yakıt sistemleri farklı golf hitachi audi ise bosch...
farklı derken iyi yöndemi kötü yöndemi? K04 ile stock internal bir a5 tfsi 300hp olurmu?
farklı derken iyi yöndemi kötü yöndemi? K04 ile stock internal bir a5 tfsi 300hp olurmu?
Bahsettigin setupta 2 ayrı a5 yaptım 330-340 hp oluyor. k04 intercooler eksoz yazılım filtre....
300+ oluyorsa gayet iyi ozaman. hpfp varmı a5'lerde?
Levent Y.
12-09-2015, 17:11
Hayir yok tfsi da oem sistem 110 bar seviyesinde calisiyo , a4-a5 lerde ise 160 bar olmasi lazim rakamlar yuzde yuz emin degilim ama boyleydi yanlis hatirlamiyosam
300+ oluyorsa gayet iyi ozaman. hpfp varmı a5'lerde?
Hpfp var tabiki. Sonucta tfsi arac. Ama bunlar icin upgrade olani ben bi yerde gordum sadece. Genel olarak ihtiyac olmadigi icin pek bulunmuyor acikcasi.. 300 hp ustu cok rahat oluyor..
Audi TT 2.0 TFSI ile golf 5 GTI arasında motor olarak ne fark var Audi TT ilk çıkan 2.0 lardan 2007 falan olmalı yanılmıyorsam. Hangisi daha sağlıklı ? Golf te yada TT de dsg sorun olur mu stage 2 yazılım Orj turbo ile
motor kodları üstünden konussanız aslında daha sağlıklı olur ... audide bahsi gecen tfsi lar aslında vw in kullandığı tsi + valvelift...
bir cogunun blok piston kol vs .. aynı tsi ve audinin tfsi larında .. .(golf6 r daki s3 8p deki motor da tfsi ama diğer tfsilar farklı vs.. ) tsi lar genelde zincirli.. oburlerı trigerli vs..
TFSI yada TSI diye genel konussakta aslinca birçok farkli motor cesidi var. Motor kodu uzerinden gitmezseniz cok karisiyor konu.
Cdnc motor kodu a5 2.0 tfsi 211 hplik motorun kodu. Bu motorda bosch med17.1.1 kontol untesi vardir
Valvelift teknolojisine sahiptir. Enjeksiyon sistemi bosch markadir. Ve yuksek basincta calisir leon cupralardakine gore.. Hatta yuksek basinc benzin pompasinin tahrigini veren eksantirik lobu cdnc de 4 lobdur ve bu yuzden cok daha az streste daha yuksek benzin basinci olusturabilir. Turbosu k03 ile k04 arasindadir buyukluk olarak. Ihi markadir. Vaktim oldukca daha bilgi eklemeye calisirim
altın değerinde bilgiler bunlar :) teşekkür ederim
abt'nin sitesinde şöyle bişi var;
Audi A5 (8T0) 2,0 ltr. TFSI from 155 kW (211 HP), 350 Nm to approx 199 kW (270 HP), 390 Nm
bi yazılımla 60hp mi alıyorlar? çok iyi bi değer bence. fabrikadan bu kadar kısık çıkmasına şaşırdım. cai, i/c, egsoz nerdeyse 280~290hp zorlanır orj turbo ile.
TFSİ aracım var motor kodu nerede yazıyor ruhsat haricinde :)
Golf mkv gti'da SC ile 400hp turboya gore daha iyi oldugunu okudum ne kadar dogrulugu vardir ? Sc turboya gore dahami saglikli?
beyler s.a 34tb2270 plakalı 2.0 tfsi leon hakkında bilgisi olan varmıdır aramızda acil bilgi lazım?
abiler bilen varsa bu guncel kasa audi tt 2.0 quattro'lar. kac hp'ye kadar dayanikli gt2876 tarzi turbo motora girmeden dayanirmi ? yani cupra'lar kadar dayaniklimi ? 380 390 hp civari bahsediyorum.
abiler bilen varsa bu guncel kasa audi tt 2.0 quattro'lar. kac hp'ye kadar dayanikli gt2876 tarzi turbo motora girmeden dayanirmi ? yani cupra'lar kadar dayaniklimi ? 380 390 hp civari bahsediyorum.
Yokmu bi bilgisi olan ?
Golfler 380hp diye biliyorum. Stock internal ile 380 uzeri sıkıntı. Tt'lerde destekler buyuk ihtimal. Bu arada vw deki kapıda yanan kırmızı ışık aracı açtıkdan sonra surekli yanıyorsa neyi anlatmak istiyodur? Daha önce hiç bu sekilde yanık kanldığını görmedim.
Yokmu bi bilgisi olan ?
500hp stok internal kullananlar var birşey olmaz
Golf r400 var k04 turbolu
Yokmu bi bilgisi olan ?
450 hp tt golf cupra kullanırsın arabanı ihmal etmezsen.
Yıllarca 450hp ve üstü kullanan insanlar var
Ya acikcasi benim korkum motordan degl. Sanziman ve aktarmada sorun yasarmiyim ? Tesekkur ederim cevaplar icin bu arada.
TFSİ aracım var motor kodu nerede yazıyor ruhsat haricinde :)
http://www.vindecoderz.com/
Burdan şasi girerek sorgulayabilirsin.
Teşekkür ettim Levent , ayrıca bir sorunum var aracımda teklemeler olmaya başladı yazılım yaptık Dumpvalve yırtık olduğu anlaşıldı S3 dumpvalve taktık şimdide araç sabit hızda giderken sert bir şekilde sirkeliyor neyden kaynaklanıyor olabilir ? bobin yada buji tarafında sıkıntı olursa arıza kaydına dönüşür mü ?
arkadaşlar tfsı/tsı motorlarda yağ buharından dolayı emme portları çok kötü bir şekilde kurum ile kaplanıyor.pcv yada c.can kitlerini çoğumuz daha sonradan taktık.farklı forumlarda bu konuda çokça görsel paylaşımlar var.emme manıfoldunu söktürüp bu temizliği yaptıran oldu mu?özellikle büyük turbo setupları için motorunu forgedleyen arkadaşlar bu konuyu görmüşlerdir,onların yorum ve paylaşımları çok daha açıklayıcı olur.nerede temizlettirebiliriz?bir forumda öncesi ve sonrası dyno sonucu paylaşılmış linki http://www.ttforum.co.uk/forum/viewtopic.php?f=19&t=857922 özellikle alt ve orta devirlerde ciddi tork ve güç kazanımları olmuş.ort.yakıt tüketimlerimiz 2-3 lt arası azaldı diyen insanlar var.özellikle km ve pcv kitlerinin bağlandığı kmye bağlı bu kurum miktarı artıyor.sibopların üstü ve port gerçekten çok kötü duruma geliyor.bu nedenle rolantide düzensizlik,isteksiz devirlenme,sibopların iyi kapanamaması nedeniyle kompresyon ve akabinde güç kayıpları oluyor.temizleme yöntemleri belli,birçok video kanalında uygulamalar anlatılmış,tabi en güzeli kapağı söküp öyle temizlemek ama sökmedende sonuç alınabiliyor.netten birkaç fotoYU sizlerle paylaşmak istedim.
http://www.more-bhp.com/user/valve_cleaning.jpg
http://audirevolution.net/addons/albums/images/341858523.jpg
https://encrypted-tbn1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQlbD5BAsT2RFfq1tBJzexakziCMcx-MntQpcrm75bqXct--I_7KA
https://encrypted-tbn1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSNaJi_l21g37VSrDCHx9_sOhlbGHMy7 jzmK08KQ6s7TygFXjlUaA
https://encrypted-tbn1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQEqgVAM6KHRb-jQT3Hu5YvSxAa4bB9eMR0dBVeji4T5Q6uP3Hd3g&reload=on
http://www.more-bhp.com/user/cupra_clean.png
arkadaşlar tfsı/tsı motorlarda yağ buharından dolayı emme portları çok kötü bir şekilde kurum ile kaplanıyor.pcv yada c.can kitlerini çoğumuz daha sonradan taktık.farklı forumlarda bu konuda çokça görsel paylaşımlar var.emme manıfoldunu söktürüp bu temizliği yaptıran oldu mu?özellikle büyük turbo setupları için motorunu forgedleyen arkadaşlar bu konuyu görmüşlerdir,onların yorum ve paylaşımları çok daha açıklayıcı olur.nerede temizlettirebiliriz?bir forumda öncesi ve sonrası dyno sonucu paylaşılmış linki http://www.ttforum.co.uk/forum/viewtopic.php?f=19&t=857922 özellikle alt ve orta devirlerde ciddi tork ve güç kazanımları olmuş.ort.yakıt tüketimlerimiz 2-3 lt arası azaldı diyen insanlar var.özellikle km ve pcv kitlerinin bağlandığı kmye bağlı bu kurum miktarı artıyor.sibopların üstü ve port gerçekten çok kötü duruma geliyor.bu nedenle rolantide düzensizlik,isteksiz devirlenme,sibopların iyi kapanamaması nedeniyle kompresyon ve akabinde güç kayıpları oluyor.temizleme yöntemleri belli,birçok video kanalında uygulamalar anlatılmış,tabi en güzeli kapağı söküp öyle temizlemek ama sökmedende sonuç alınabiliyor.netten birkaç fotoYU sizlerle paylaşmak istedim.
http://www.more-bhp.com/user/valve_cleaning.jpg
http://audirevolution.net/addons/albums/images/341858523.jpg
https://encrypted-tbn1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQlbD5BAsT2RFfq1tBJzexakziCMcx-MntQpcrm75bqXct--I_7KA
https://encrypted-tbn1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSNaJi_l21g37VSrDCHx9_sOhlbGHMy7 jzmK08KQ6s7TygFXjlUaA
https://encrypted-tbn1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQEqgVAM6KHRb-jQT3Hu5YvSxAa4bB9eMR0dBVeji4T5Q6uP3Hd3g&reload=on
http://www.more-bhp.com/user/cupra_clean.png
Karbon clean dedikleri şeyimi yaptırmamız gerekıyormuş acaba?
Aracın yakıt yerlerıne bağlayıp çalıştırdıkları
Karbon clean dedikleri şeyimi yaptırmamız gerekıyormuş acaba?
Aracın yakıt yerlerıne bağlayıp çalıştırdıkları
Yok öyle değil bu.youtube tfsi carbon clean yaz göreceksin. Bu islem fiziksel bir çalışma ile yapılıyor.
Subaplari uzerinde temizleme olayini Runner Flap iptali yaparken ben yapmistim. 1. Pistonu ust olu noktaya getirdiginizde 1 ve 4 subaplar tamamen kapaniyor. Kaziyarak ve cesitli yag sokuculerle temizledim.icerde biriken suyu buyuk bi siringa ile cektim. Sonra 2 ve 3. Pistonun subaplarini kapatarak digerlerini temizledim.
Merhabalar , aracımda sorunu çözemediğimiz bir problem var yardımcı olabilirseniz sevinirim.
Aracı sabah çalıştırdıgımda son 1 haftadır kontağı çevirir çevirmez fan devreye giriyor ve çalıştırdığımda araç patırdamalı çalışıyor , ayrıca bu sırada ELM'den baktığımızda coolant -49 gösteriyor. Araç ortalama 2 saatlik çalıştırma çabaları ve motor içi ufak tefek ellemerinden sonra birden hiç birşey yokmuş gibi çalışıyor ve bütün gün sorun yokmuş gibi gidiyor. Son bir haftadır uğraşıyoruz ustaya gidiyoruz tamam oldu diyor sabah aynı şeyi yapıyor. Aklımıza akü geliyor bugün aküyü değiştirecez bir firi olan var mı ?
Değişen parçalar ,
-İAT sensörü
-Alt üst hararet müşürü
Subaplari uzerinde temizleme olayini Runner Flap iptali yaparken ben yapmistim. 1. Pistonu ust olu noktaya getirdiginizde 1 ve 4 subaplar tamamen kapaniyor. Kaziyarak ve cesitli yag sokuculerle temizledim.icerde biriken suyu buyuk bi siringa ile cektim. Sonra 2 ve 3. Pistonun subaplarini kapatarak digerlerini temizledim.
bu topıc içinde paylaşımını gördüm,güzel bir işçilik yapmışınız.sadece 4 adet portu temizlemek ne kadar sürenizi aldı?
kalkışta ani gaz akabininde ani frene bastıkdan sonra devir rölenti devrine gelirken araç neden stop eder?
hellchaosdead
03-11-2015, 02:36
kalkışta ani gaz akabininde ani frene bastıkdan sonra devir rölenti devrine gelirken araç neden stop eder?
arıza lambası fln yanmıyomu hocam bı baktır..tahmınımce ya hava gırısı fazla karıstırıyo yakıtı dengeleyemıyo yada benzın pompası...
baybora51
05-11-2015, 14:36
Connecting site... (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-seat-galeri-serce-den-2008-model-seat-leon-cupra-2.0tfsi-74.000-km-de-214257761/detay)
aracı tanıyanınız var mı arkadaslar...
Yazılımla 210hp alınıyor ise arkana bakmadan kaçmak lazim
Isin ilgincide bu. Ne bir ariza lambasi yaniyo nede bir ariza kodu cikariyor vagcomda yada genel clip cihazlarinda.
Aem v2 takili suanda bu filtreyle her seferinde yapiyor fakat orj hava filtresini takinda 10 da 1 yapiyor. Hava akis metresi degisti sorun cozulmedi. Aracda k04 var ama dv noise pipe uzerinde ama noise pipe abt nin k04 koti icin yaptigi bi kit uydurma degil. Suanda 2. Lambda arizasi var ama lambda ariza yakmadan oncede ayni sekilde stop etme vardi bunla alakali oldugunu sanmiyorum.
Muhtemelen bir boruda kacak var ama nerde bilmiyorum sorun basit bidey gibi ama ne :)
filitre kiti nedir arabada
Beyler intercooler basinc borularim patladi.. saglam silikon hortum nerden buluruz.. yada baska ne onerirsiniz..
speed_blue
19-11-2015, 00:18
Beyler intercooler basinc borularim patladi.. saglam silikon hortum nerden buluruz.. yada baska ne onerirsiniz..
forge saglam benim forgeler patladıgında çinden getirtmiştm onlarda 1 yıl dayanmadı :)
Iboo cok para bee.. 250 euro diyo, yazik gunah o paraya.. baska bi cozum yok mu
ben hepsını krom boruya cevirmiştim
Arkadaslar selam
Golf r orjinal egzozu olmadan aldim 1 ay icinde orijanl egzoz bulmam gerekiyor muayene icin yardimci olabilecek varmidir?
speed_blue
20-11-2015, 00:04
Iboo cok para bee.. 250 euro diyo, yazik gunah o paraya.. baska bi cozum yok mu
abi ozaman çinden getirceksin 3-5tane heryıl degişceksin :) dayandıgı yere kadar
DSG Clutch adaptasyonu için tekerin dönüyor olması gerekiyormu?
Levent Y.
22-12-2015, 00:45
Adaptasyon esnasında olmasa bile sonrasında 4 ve 5. viteste sırayla 2500 devirde giderek yapılıyo
araba durduğu yerde adaptasyonu yapsam giderken kendimi yapıyor yoksa yine adaptasyon sayfasını açıp on/off'mu yapmam gerek?
While doing that make sure to drive in Gears 3 or 5 for approx. 5 minutes and also in 4 or 6 for approx. 5 minutes.
3-5'de ve 4-6'da ortalama 5 dakika sürmek gerekiyor sanırım.
Levent Y.
22-12-2015, 01:14
Durur pozisyonda adaptasyondan sonra baska biseye ihtiyac yok direk yola cıkıp dedigim gibi 4 ve 5. viteste 5 dakika 2500 devir yeterli oluyo...
Durur pozisyonda adaptasyondan sonra baska biseye ihtiyac yok direk yola cıkıp dedigim gibi 4 ve 5. viteste 5 dakika 2500 devir yeterli oluyo...
teşekkürler :)
Aracımın bakımı yaklaşıyor. Motul 300v 5w40'a geçicem. Yağ filtresini oem mi kullanmalıyım yoksa k&n ps-3004ümü tercih etmeliyim ?
K&n yağ filtresini tecrübe etmiş arkadaşlarımın yorumunu almak isterim.
Maf temizligi yapan tavsiye eden varmi 45000 kmde arac 5 yasinda kutu ici filtrede var.
TayCupra
01-02-2016, 00:31
Maf temizligi yapan tavsiye eden varmi 45000 kmde arac 5 yasinda kutu ici filtrede var.
Ben yapmıştım maf temizliği sonra başıma gelmeyen kalmadı. yürürken bi problemi yoksa bırak açık kalsın kanallar :)
Stop etme sorunu yasayan yokmu benden baska ya?
Ben maf ve map sensörünü ipanın içinde 2 saat için bekletim temizlemiştim tüketim epey düşmüştü
9.5 offset golf V GTI :)
https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xfl1/v/t1.0-9/12651262_10154522066908502_7510037825268704679_n.j pg?oh=05a916c1e2be6abeee0eac4f19d59dba&oe=57263216&__gda__=1462105815_ad966a02d5b43845c1cfe9df5290747 2
Hava akış metresini çıkartıp aracı kullanırsam zararı olurmu?
2.0T FSI k04 kronik stop etme sorunu hava akış metresi çıkartılınca çözülüyor ama yüksek devirlerde güç kaybı yaratıyor gibi hissettim. Allah aşkına ya hiç kimse bu sorunu yaşamıyormu yoksa çok gizli devlet sırrı falanmı bu sorunun çözümü?
Temizlemeyi veya yenilemeyi denedinizmi pislik girmisse diye dedim.
Dsg demi oluyor bu stop etme ? Bnde s3 var cevremde 3-5 kiside daha var hic duymadim oyle bir sorun ama
Dsg ile baglantılı bi sorun değil. Manuelde bu sorunu yapma olayı biraz daha az çünkü devir düşerken biraz gaz verince stop etmesini onleyebilirsin. Dsg de boyle bir sansım yok.
Maf sensorunu cıkartınca aem v2 kit ile stop etme olayı çözülüyor.
Maf takılıyken Orj hava filtresini takınca çok az yapıyor ama yinede yapıyor
Sensor iki filtreylede herhangi bir arıza vermiyor. Sensorde herhangi bir arıza olduğunu düşünmüyorum. Housing ve senson konumlsndırması ile ilgili bir sorun olabilir.
Aem v2 k03 turboya gore bir hava filtresi ve k04 için maf dan sonra turboya dogru 90 derecelik dirseğin orada dv için açtırdığım bir çıkış/giriş bağlantısı var. Dv sisteminin yavaslamalarda buradaki havayı çekip motoru havasız bıraktığını düşünüyorum. Benim bilgim bu kadar olduğundan bu kadarını düşünebiliyorum. Asıl sorum mafın burada ne iş yaptığı? Mafı çıkartınca havayı ölçemiyor arabayı stop ettirmiyor. Takınca nasıl bir değer okuyorda arabayı stop etme komutu veriyor?
Acaba bu dv için yapılan çıkış/giriş mafdan sonra değilde önce yapılsa bir yararı olurmu? ��
Bitek benmiyim bu sorunu yasayan vay be....
Temizlemeyi veya yenilemeyi denedinizmi pislik girmisse diye dedim.
Mafda sorun yok. Cok temizledim hatta sıfırını bile denedim
Arkadaslar bu ariza kodlari nedir. Sanki cam follower hatası gibi
http://i.hizliresim.com/ljjlQk.jpg
Trance-R
10-03-2016, 13:43
MAF temizliği için,
Maf'ı söküp, İpa'yı başından aşağı dökmeniz gerekiyor... Ben 1.6 SR motorlu ibiza'damda yarım litrelik bir reel tüketim tasarrufu sağlamıştım. :)
eticet06
11-03-2016, 08:04
konu ile alakasız ama bu dediğin olayı ben tam 3 ay ugrastım hersey orıjınal kıttı ama sorun dv den yapıyor fazla hava bırakıyor maf ı cekınce normale donuyordu arac ıstop etme vs gıdıyordu.Dv nın veya bov un yayını daha sert bır yayla degıstırırsen yanı daha gec acılmasını saglarsan sorunu cozmus olursun bu arac volvo s60 otomatıktı ve bır cok s60 da bov ve dv upgrade ı bu sorunu yaratı boyle cozebılmıstım
Arm yerine orj map housingi kullandim. Stop etme sorunu buyuk olcude duzeldi bilginize...
Bu arada k04 max yapma dusuncem var. Cupra enjektorleri, forge wg, meth kit, rs4 benzin valve'i ile yakitsiz ne alirim?
Levent Y.
20-03-2016, 22:48
Arm yerine orj map housingi kullandim. Stop etme sorunu buyuk olcude duzeldi bilginize...
Bu arada k04 max yapma dusuncem var. Cupra enjektorleri, forge wg, meth kit, rs4 benzin valve'i ile yakitsiz ne alirim?
1.55. Bar da yakitsiz 340 hp civarlarinda guc alirsiniz methanol le 360 civari , 2.4-2.5 bar da 400+ oluyo bu setup
1.55. Bar da yakitsiz 340 hp civarlarinda guc alirsiniz methanol le 360 civari , 2.4-2.5 bar da 400+ oluyo bu setup
2.4 basmak icin evc sart sanirim. 400+ yakit ilemi?
1.6 uzeri icin EVC gerekiyor bildigim kadariyla 360 hp uzeri icin yakit sart
Levent Y.
21-03-2016, 08:34
Sart olup olmadigini yazilim yapanlar daha iyi bilirler ama mantiken her saniye 2.4 bar da kullanilmayacagindan ihtiyac oluyo, evet yakit olmadan o kadar guc alamazsınız .
1,6 üzeri basınç iç evc ve wg şart meth kit yakıt r8 bobin olursa iyi olur
geçen sen 40 liraya aldığım cam follower bu sene 165 lira olmuş :O
aynı yerden almadım gerçi ama geçen sene acaba bana mudail ürünmü verdiler?
raf ömrü varmış bu followerların. benim sipariş ettiğimin sonra kullanma tarihi 2015in 12. ayında bittiği için teslim etmedi.
cam follower alırken raf ömrüne dikkat edin :)
Meth kit ve evc geldi insallah bugun yarin takarim.
Wg'i takmak icin onerisi olan varmi? Manifoldu sokmek cok ugrastirir. Vidalari kaynamistir buyuk ihtimalle.
Revo stage 3 nasilir? :)
Bide cupra egzantrikleri revo stage 3 ile uyumlu olurmu?
speed_blue
10-04-2016, 20:24
geçen sen 40 liraya aldığım cam follower bu sene 165 lira olmuş :O
aynı yerden almadım gerçi ama geçen sene acaba bana mudail ürünmü verdiler?
raf ömrü varmış bu followerların. benim sipariş ettiğimin sonra kullanma tarihi 2015in 12. ayında bittiği için teslim etmedi.
cam follower alırken raf ömrüne dikkat edin :)
2 yıl once 135Tl ye aldım geçen yıl 165e aldım 40 tl imkansız :)
Merhabalar,
Geçmiş sayafaları aradım ama cok net bilgiye ulaşamadım.
2012 Scirocco 2.0 tsi, motor kodu EA888 yanılmıyorsam, 211hp 350nm lik makine, bu motor daha öncelerde kullanılan 2.0 tfsi ile aynı mıdır (200 hp 280 nm olan versiyonla)?
Ayrıca uyumlu olduğu aftermarket parcalar hakkında bilgiye ihtiyacım var, mesela tfsi icin uretilen hangi aftermarket parcaları kullanabiliyoruz?
Araçta şu anda Milltek TBE, Forge DV ve Stg 2 custom yazılım var, cooler ve methanol kit düşünüyorum, yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
Merhabalar,
2012 Scirocco 2.0 tsi, motor kodu EA888 yanılmıyorsam, 211hp 350nm lik makine, bu motor daha öncelerde kullanılan 2.0 tfsi ile aynı mıdır (200 hp 280 nm olan versiyonla)?
Ayrıca uyumlu olduğu aftermarket parcalar hakkında bilgiye ihtiyacım var, mesela tfsi icin uretilen hangi aftermarket parcaları kullanabiliyoruz?
Araçta şu anda Milltek TBE, Forge DV ve Stg 2 custom yazılım var, cooler ve methanol kit düşünüyorum, yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
Güncel, yok mu bilgi veya önerisi olan???
Levent Y.
25-03-2017, 18:11
TSI lar da ki benzin pompasi bosch, TFSI lar da ki hitachi. Benzin sistemi disinda, ust kapak ve motor ici farklari da var. Milltek TBE + DV ile yazilimli hali 275 hp civarinda guc alirsiniz. Bunlarin uzerine cooler ile 290 hp civarina cikiyor. Methanol ile k03 turboda maksimum 300 hp oluyor. Meth+cooler ve k04 ile de 350 hp civari. Ben olsam ya sirf cooler koyar 290 hp de birakirdim ya da k04 le beraber yapardim. 10-15 hp icin methanole gerek yok bence...
Bende de 2009 tt quattro var. 200 hp model. Sadece revo yazılım yapıp geçsem diyorum. Bir taraftan hazır İstanbul a gidecekken downpipe, filtre de alıp stage 2 mi yapayım bilemedim. Revo sitesine göre sadece filtre downpipe stage 2 için yeterli görünüyor.
Bu arada dump valve için fabrikanın güncel valfi uygundur demiş. Yurtdışından araştırdığıma göre bu motorda 2007-2008 üretim valfler kauçuk, 2009 Ocak ile birlikte pistonlu versiyon kullanılmaya başlanmış.
Merhabalar,
Orijinal dumpvalf mi kullanıyorsunuz ? Bir de downpipe dan sonra arıza ışığı yanıyor mu? Çözdüuseniz bilgisini paylaşır mısınız ? Ayrıca hava filtresi kullanıyor musunuz? Önereceğiniz marka var mıdır, yine maf sensör arızası çıkarmayacak şekilde.
TSI lar da ki benzin pompasi bosch, TFSI lar da ki hitachi. Benzin sistemi disinda, ust kapak ve motor ici farklari da var. Milltek TBE + DV ile yazilimli hali 275 hp civarinda guc alirsiniz. Bunlarin uzerine cooler ile 290 hp civarina cikiyor. Methanol ile k03 turboda maksimum 300 hp oluyor. Meth+cooler ve k04 ile de 350 hp civari. Ben olsam ya sirf cooler koyar 290 hp de birakirdim ya da k04 le beraber yapardim. 10-15 hp icin methanole gerek yok bence...
Levent teşekkürler verdiğin bilgiler icin, K04 le birlikte methanol ve cooler düşünüyorum, peki bunlarla bilrikte, benzin pompasını değiştirmeye gerek var mı? Levent Y.
Orijinal dumpvalf mi kullanıyorsunuz ? Bir de downpipe dan sonra arıza ışığı yanıyor mu? Çözdüuseniz bilgisini paylaşır mısınız ? Ayrıca hava filtresi kullanıyor musunuz? Önereceğiniz marka var mıdır, yine maf sensör arızası çıkarmayacak şekilde.
Hayır, dv forge. DP den sonra yazılımla birlikte arıza ışığını silebiliyorsunuz...
Levent Y.
27-03-2017, 10:31
[QUOTE=cosekar;8306716]Levent teşekkürler verdiğin bilgiler icin, K04 le birlikte methanol ve cooler düşünüyorum, peki bunlarla bilrikte, benzin pompasını değiştirmeye gerek var mı? Levent Y.
Ne demek, gerek olmuyor benzin pompasına, cooler meth ve k04 ile 350 civarında güc alırsın...
Ek bilgi olsun diye yazayım. 2009 TT quattro aracıma custom downpipe ve gfb taktım. Yazılımı revo stage 2 olarak yaptırdım. CCZA motor bendeki. Şu an oldukça başarılı oldu gidişi. Fabrika verisi 24 saniyenin üzerinde 100-200 varken şu an 14 saniyelere düştü.
Bir sonraki safhada orijinal tts son susturucu buldum. Difüzör alıp onu takmayı , intercooler almayı ( bu konuda fikirlere açığım) ve apr nin karbon açık filtre kitini almayı düşünüyorum.
İntercooler S3 8p ninki oluyor sanırım. Öyle ise makul bir rakama halledebilirim gibi duruyor. Arabanın şu anki gidişinden de memnunum. İntercooler'i İzmir'de yaşadığım için araç sağlığı açısından taktırmayı düşünüyorum. Performansa etkisi olacağını sanmıyorum.
görmemişim bayağıdır burayı. 2.0 tsi k04 lü 1.5 sene kadar kullandım ettim, bu motor çok az araçta geldi diger 2.0 tfsi la oldukça farklılıkları var. A dan Z ye uğraştım zamanında diyebilirim. sorunuz ya da sorununuz varsa elimden geldikçe yardımcı olmaya çalışırım
okanaltas
25-06-2017, 17:59
görmemişim bayağıdır burayı. 2.0 tsi k04 lü 1.5 sene kadar kullandım ettim, bu motor çok az araçta geldi diger 2.0 tfsi la oldukça farklılıkları var. A dan Z ye uğraştım zamanında diyebilirim. sorunuz ya da sorununuz varsa elimden geldikçe yardımcı olmaya çalışırım
bütün yazılanları okudum baştan sona güzel başlık olmuş teşekkürler herkese.
Bende 2010 Scirocco R var 2.0 Tsi 255 hp arabam stok hava filtresi ve egzoz bile yok o denli stok bazı sorularım olacak
bu aracın üzerinde k03 turbo mu var yoksa k04 mü fabrika çıkışı olarak?
300 350 beygire çıkarıp günlük kullanımda daha keyifli bi hale getirmek istiyorum aracı rolle falan işim olmuyor.
birde aracımın egzozu orjinal olmasına rağmen arada patlama yaptığı için bir kere polis aracımı ilk seferinde direkt trafikten men etti tekrar aynı egzozla girip muayeneden geçtim falan.orjinal egzozu değiştirmeden düz boru downpipe falan yapmadan sağlıklı bi şekilde 300 350 beygir civarlarına çıkabilmem mümkün mü yoksa değiştirmelimiyim egzoz sistemimide?
Levent Y.
25-06-2017, 19:18
bütün yazılanları okudum baştan sona güzel başlık olmuş teşekkürler herkese.
Bende 2010 Scirocco R var 2.0 Tsi 255 hp arabam stok hava filtresi ve egzoz bile yok o denli stok bazı sorularım olacak
bu aracın üzerinde k03 turbo mu var yoksa k04 mü fabrika çıkışı olarak?
300 350 beygire çıkarıp günlük kullanımda daha keyifli bi hale getirmek istiyorum aracı rolle falan işim olmuyor.
birde aracımın egzozu orjinal olmasına rağmen arada patlama yaptığı için bir kere polis aracımı ilk seferinde direkt trafikten men etti tekrar aynı egzozla girip muayeneden geçtim falan.orjinal egzozu değiştirmeden düz boru downpipe falan yapmadan sağlıklı bi şekilde 300 350 beygir civarlarına çıkabilmem mümkün mü yoksa değiştirmelimiyim egzoz sistemimide?
Aracinizin standart turbosu k04 - 400 hp kapasiteli, sadece yazilim ile 300 hp civarinda guc alirsiniz, downpipe ve egzoz ile 330 hp, bunlarin uzerine cooler benzin pompasi ve dumpvalve ile 350-360 hp. Sizin kullaniminiza gore en ideali yazilim egzoz yapip birakmak... Hem masrafi az olur hemde keyifli hale gelir.
okanaltas
25-06-2017, 22:41
Aracinizin standart turbosu k04 - 400 hp kapasiteli, sadece yazilim ile 300 hp civarinda guc alirsiniz, downpipe ve egzoz ile 330 hp, bunlarin uzerine cooler benzin pompasi ve dumpvalve ile 350-360 hp. Sizin kullaniminiza gore en ideali yazilim egzoz yapip birakmak... Hem masrafi az olur hemde keyifli hale gelir.
peki intercooler benzin pompası dumpvale ve egzoz olarak neler önerirsiniz?tabi yazılımda önemli revo yapmak lazım?
Levent Y.
26-06-2017, 12:05
peki intercooler benzin pompası dumpvale ve egzoz olarak neler önerirsiniz?tabi yazılımda önemli revo yapmak lazım?
Cooler olarak forge, apr ya da cts olabilir. Dumpvalve forge, benzin pompasi da autotech olabilir fiyat performans acisindan hedeflediginiz guclerde en cazip olani. Egzoz icin downpipe i burda yaptirip, marka catback tercih ederdim ben olsam. Yazilim icin de revo ya custom olabilir...
aracım 2,0 tfsi CCZA kodlu 200 hp lik audi tt quattro 2009 model.
Aracım 65000 km de. Üzerinde sadece revo stage 2 yazılım , downpipe ( ortada spor susturucu da var, gürültü sevmediğimden) ve gfb mevcut. Başka hiç bir şey yok.
Tavsiyeniz ne olur ? Hesaplı olarak intercooler ne önerirsiniz ? Ayrıca hava filtresi de standart. Kutu içi filtreden kazanım alacağımdan emin değilim , açık filtre de gürültü açıkçası.
Cevaplar için teşekkürler.
konuyu görmüşken yazayım dedim.
mk7 gti için yağ ne önerirsiniz ?
şu zamana dek servis bakımlı aracım. castrol den devam mı etmeli yoksa başka marka model mi kullanmalı ?
araç şimdilik apr stg1 ama stg2 ye geçiş yapacağım.
Levent Y.
14-07-2017, 16:14
konuyu görmüşken yazayım dedim.
mk7 gti için yağ ne önerirsiniz ?
şu zamana dek servis bakımlı aracım. castrol den devam mı etmeli yoksa başka marka model mi kullanmalı ?
araç şimdilik apr stg1 ama stg2 ye geçiş yapacağım.
Antepte yasiyor olsam yaz kis motul 300v 5v40 koyardim
Antepte yasiyor olsam yaz kis motul 300v 5v40 koyardim
Gaziantep hava sıcaklığından dolayı mı motul ?
Levent Y.
14-07-2017, 16:32
Gaziantep hava sıcaklığından dolayı mı motul ?
5v40 i Antep yaz aylarinda daha sicak oldugundan dedim. 300v motulun en iyi serisi, digerlerini de tercih edebilirsiniz...