Orijinalini görmek için tıklayınız : Corsa D Van - Corsa D Sport
Burak K.
17-02-2012, 01:54
Yarım saattir bakıyorum bu arabalara,Van olanda bi gariplik var ama ben çözemedim çözebilen var mı ? :D
Sport:
http://www.autoclub.com.tr/image/2101101204002034.jpeg
Van:
http://images04.olx.pt/ui/1/72/63/42386963_2.jpg
Arkalarında çok ince bi farklılık var sanki ? :soru:
jantlar tampon kapı maşpiyel eksoz uçları üsttekindeki opel yazıları altta olmaması bide film :D
antende yok sanki stopların rengi biraz açık
ondertopcu
17-02-2012, 07:10
kapı çıtalrı yok eksoz yok bide jant ve cam film var diğerinde oda etken tabi
fatihtemizer
17-02-2012, 07:32
aralarında bir çok fark var..iç ve dış olarak..motor ve aktarma aksamlarını saymıyorum..
KA®ANLIK
17-02-2012, 08:00
biri elma biri armut zaten.
van olanlar ticari olduğundan zaten senelik vergileri çok yüksek rakamlar.
amortisör, yaylar, donanım, iç ve dış donanım, aklınıza gelmeyecek birçok şeyi birbirinden farklıdır...
alınacaksa orjinal SPORT modeli alınmalıdır.
bu farklılıklardan dolayı zaten aralarında 10.000TL ye varan farklar var ;)
B.Battal
17-02-2012, 09:00
Koltuk farkı var bir kere, şanzımanı farklı van 5ileri sport 6 ileri. sport 90hp van 75hp, direksiyon farklı van da direksiyon kumandaları yok boş bir direksiyonu var daha aklıma gelmeyen çok fark var
Resimlerden görüldüğü kadar dıştan, kapı kolları boyasız, çıtalar yok, jant yok, film yok vs vs.
ticarilerin yürüyen aksamı farklıdır büyük ihtimal, özellikle de arka takımları. ön görünüşde de küçük farklılıklar vardır sanırım
dış görünümde ufak tefek çıta logo anten zart zurt hariç herhangi bi değişiklik yok kasa olarak aynı opc gsi sport van
Cihan KESKİN
17-02-2012, 11:55
vanda anten yok o eksik onumu sölüon herkes yazmış zaten eksikleri bana bişey kalmadı:)
van alman plakalı zaten oda var bide
aralarındakı farklar anlatmakla bıtmez:)
sportta kapi direkleri siyah
BerkayKamaci
17-02-2012, 12:33
Sportta Fonksiyonel Direksiyon Var
Sportta Sport Koltukları Var
Sportta 2007 Modellerde Kapı Çıtaları Var
Sportta Spor Son Susturucu Var
Sportta Opsıyonel Olarak Sunroof Var
Sportta 90 Beygirlik Motor Var
Sportta 6 İleri Şanzuman Var
Sportta 16" Celık Jantlar Var
Sportta Siyah Zemin Farlar Var
Sportta Sis Farları Var
Sportta Anahtardan Açılıp Kapanan Camlar Var , Farlarda Aynı Şekilde.
Aklıma gelenler sımdılık bunlar :D
S.Özeren
17-02-2012, 13:10
aynalar ve kapı tutacakları boyasız
tamponlarda ufak farklar var
çıtayı sölemiyorum çünkü 2008 belli aydan ve 2009 dan sonra çıkmış sportlardada çıta yok
jantlar farklı
amortisör yay sistemi farklı
egzoz farklı
ön farlar farklı
birinde sis var diğerinde yok
iç ve motor herkesin bildiği şeyler
daha çok uzar gider.. :D
B.Battal
17-02-2012, 13:15
aynalar ve kapı tutacakları boyasız
tamponlarda ufak farklar var
çıtayı sölemiyorum çünkü 2008 belli aydan ve 2009 dan sonra çıkmış sportlardada çıta yok
jantlar farklı
amortisör yay sistemi farklı
egzoz farklı
ön farlar farklı
birinde sis var diğerinde yok
iç ve motor herkesin bildiği şeyler
daha çok uzar gider.. :D
Paylaşım için teşekkürler +rep kardeşim:)
cagri-35
17-02-2012, 15:05
İkisinide kullandım hatta van ı öyle bir çevirdimki yetkili serviste sport sanmışlardı :) İnanamadılar van'dan dönme olduguna.
Ama açıkçası aralarında çok çok çok farklar var.
Gerçekten birisi elmayken diğeri armut.
Tek tek farkları yazmanın manası yok bu her ticari araç için böyle o zaman buraya 206 van ile 206 rc yi koyalım ee arada çok az fark var bi jant bi yay tamam diyelim :)
bugramutlu
17-02-2012, 18:20
kasa olark bi fark yok sadece eklentiler farklı bide vanda ayna kapı kolu falan siyah. çıta, anten, egoz vs yok bide fotonun açısından dolayı vanın arkası sanki daha eğilmli ve ince gibi duruyor.
ALPER-VNS
17-02-2012, 18:30
İkisinide kullandım hatta van ı öyle bir çevirdimki yetkili serviste sport sanmışlardı :) İnanamadılar van'dan dönme olduguna.
Ama açıkçası aralarında çok çok çok farklar var.
Gerçekten birisi elmayken diğeri armut.
Tek tek farkları yazmanın manası yok bu her ticari araç için böyle o zaman buraya 206 van ile 206 rc yi koyalım ee arada çok az fark var bi jant bi yay tamam diyelim :)
bence bi mahsuru yok zamanında yaptım da :D
http://img527.imageshack.us/img527/7425/img0694bj0xr1.jpg (http://imageshack.us)
buarada corsa van da kullandım 1 seneye yakın.. 75hp gibi değil araç bi kere 206m da 70hp idi ama arada bariz fark vardı.. sport illa ki daha iyidir ama 17.000lere corsa van alınacak araba.. 30lara yine corsa almam ama şahsen.. kasa olarak da farkı yok antendir çıtadır onlar fark değil bence..
darkmoon
17-02-2012, 18:31
dışından farkı zaten opel belirtmiş biri van biri sport görünümlü arkadaşlarda yazmış çıtası jantı egzosu v.b ama en büyük farkı tabiki içindedir neticede biri ticari biri binek..
Burak K.
17-02-2012, 18:41
Yaza doğru araba almayı düşünüyorumda,vanlar hoşuma gidiyo alıp sport görünümü verip binerim diye düşünüyodum ama yazılanlara bakılırsa alınmaması daha iyi gibi duruyo. :)
cagri-35
17-02-2012, 18:50
Aralarında fark var, şimdi cidden saymıyorum. Muayenesi vs. dert çok yanı var. ama ufak dokunuşlar ile aynı yakışıklılığa (görüntüde) sahip bir araca sahip olabilirsin. Tercih meselesi tamamen.
Buda benim corsa van 'dı . Üstünde corsa sport'un orjinal parçaları vardı aldım severek bindim ve ilk gelene sattım.Yan çıtaları boyatmak için yazı bekliyordum ki yazın yurtdışına gitçeğimden alel acele sattım.
http://b1202.hizliresim.com/u/k/2tdtn.jpg (http://bit.ly/c25MCx)
Çok memnun kaldıgımdan tekrar sport aldım
biri gri biri beyaz fark bu...
S.Özeren
17-02-2012, 18:56
Aralarında fark var, şimdi cidden saymıyorum. Muayenesi vs. dert çok yanı var. ama ufak dokunuşlar ile aynı yakışıklılığa (görüntüde) sahip bir araca sahip olabilirsin. Tercih meselesi tamamen.
Buda benim corsa van 'dı . Üstünde corsa sport'un orjinal parçaları vardı aldım severek bindim ve ilk gelene sattım.Yan çıtaları boyatmak için yazı bekliyordum ki yazın yurtdışına gitçeğimden alel acele sattım.
Çok memnun kaldıgımdan tekrar sport aldım
aslında dıştan değilde içi çevirmek büyük mesele
cagri-35
17-02-2012, 22:23
aslında dıştan değilde içi çevirmek büyük mesele
Aynen doğru zaten bir yerde tıkanır kalırsın içi çevirmesi kat kat zor ve masraflı.
hazır konu açılmışken varsa düzgün temiz bir van(izmir civarı) yine alabilirim :)
benim de van ama çok memnum biraz izolasyon sorunu dışında :)
ALPER-VNS
17-02-2012, 23:06
Yaza doğru araba almayı düşünüyorumda,vanlar hoşuma gidiyo alıp sport görünümü verip binerim diye düşünüyodum ama yazılanlara bakılırsa alınmaması daha iyi gibi duruyo. :)
tam tersi bence alınması gerek.. 17ye satmıştık bizimkini o paraya o kadar güzel bi araba zor.. direksyondan kumandası varsın olmasın gidersin orjinal göğsüne uygun 2din ekranını alırsın taş çatlasın 1000 lira.. sart bi araba da değil van olduğu için yürüyeni farklı mı bilmiyorum ama bi yay bi jantla çözülür hakkaten.. gerisi senin zevkine kalmış..
muayne senede 1 kere gidiceksin artık yapıcak bişey yok 365 günde 1 gün muayneye gitmek de çok büyük bi çile değil bence
cagri-35
17-02-2012, 23:23
tam tersi bence alınması gerek.. 17ye satmıştık bizimkini o paraya o kadar güzel bi araba zor.. direksyondan kumandası varsın olmasın gidersin orjinal göğsüne uygun 2din ekranını alırsın taş çatlasın 1000 lira.. sart bi araba da değil van olduğu için yürüyeni farklı mı bilmiyorum ama bi yay bi jantla çözülür hakkaten.. gerisi senin zevkine kalmış..
muayne senede 1 kere gidiceksin artık yapıcak bişey yok 365 günde 1 gün muayneye gitmek de çok büyük bi çile değil bence
Zaten en alakasız noktası ikisi arasındaki yürüyeni.
Arada ciddi fark var.
Eskisinde 4 cm spor yay vardı inmiş hali bile uzun virajlarda bazen korkutuyordu ama tabi diğer piyasadaki van lara göre çok daha iyiydi yada standart bir corsaya göre diyelim.
Ama corsa sportun amortisörleri sert ve gerçekten yol tutuşu beklenenin üzerinde standart olarak ele alındığında.
Kapi citasi
Cam rengi
Egsoz cikisi
Cam fitili
Kapi kolu rengi
Yukseklik farki
Yalıtım farkıda vardır.
Van paralarına Corsa D 1.4 sportlar var onlar daha mantıklı bence.
Burak K.
18-02-2012, 00:14
Peki normal Corsa D'ye olan yay vs. Vanlarada oluyor mu ? Ciddi ciddi düşünüyorum alıp binmeyi hem dizel hemde istediğim araç. Tabi temizini ve orjinalini bulmakta sıkıntı.
Ve bir de şimdi camları açtırıp koltuklu geziyoruz ya,polis çevirince sıkıntı yaratıyor mu camları ve koltukları ?
Peki normal Corsa D'ye olan yay vs. Vanlarada oluyor mu ? Ciddi ciddi düşünüyorum alıp binmeyi hem dizel hemde istediğim araç. Tabi temizini ve orjinalini bulmakta sıkıntı.
Ve bir de şimdi camları açtırıp koltuklu geziyoruz ya,polis çevirince sıkıntı yaratıyor mu camları ve koltukları ?
Ruhsata işletirsen sıkıntı olmazda sıkıntı işletmesinde :)
S.Özeren
18-02-2012, 08:53
Aynen doğru zaten bir yerde tıkanır kalırsın içi çevirmesi kat kat zor ve masraflı.
bizim bi arkadaş çevircekti corsa sport parasına geliyodu nerdeyse o fiyatları görünce vazgeçmişti :D özellikle koltuklar çok pahalı
ondan emin değilim fabrika çıkışta dediğim gibi amortisör ve yay sistemi farklı
sanırım artık cam koltuk yapsanızda ruhsata işletemiyorsunuz onun sıkıntısı olabilir daha iyi bilen arkadaşlar cevaplıyacaklardır
şahsen ben sizin yerinizde olsam biraz daha kendimi sıkıştırıp sunroffsuz bi sport alırım eğer bütçe yok ise çünkü vanın vergisi ve muaynesi ile uğraşılmaz tek farkı dıştaki 3-5 zımbırtı değil sonuçta
cagri-35
18-02-2012, 10:56
Artık tadilat yapıp koltuk ve cam işletemezsiniz. İmkanı yok. Önü kapandı o işin yasayla. Sonradan açtırıp koyduranlar var kaçak biniyorlar. Cam açtırabiliyorsunuz ama. Bu arada benim araç 2007 ve bayiide sıfırken çevrilmiş o dönem izin verilmiş bu işleme hatta 2008 in başında girenlerede yapılmış sonra durmuş bu muhabbet diye biliyorum. Ama çok sayıda kaçak kullanan var. Yakalnılması durumunda sıkıntı doğar, kılın birine denk gelirsin bağlar aracı sonra git tüve gir vs. çevir aracı birdaha çıkart aynen çevir boş vakit çoksa uğraşılır.
Ben sport yayı takmıştım aracıma normal sportta durduğu gibi dururmu diye çok az indirmişti ama öyle çok fark olmamıştı. Üzerinden çıkan yaya göre daha kısaydı tabi sport yayı. Normal binmek isteyene belki yeterli gelebilir daha sonra spor yay takmıştım o şekilde bu fotoğraftaki haline gelmişti.