Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : kalıteli egsoz ve verim?

gökan
21-02-2012, 00:15
Kaliteli egsozlar gercekten cok verım verıyormu?? hks, greddy ,borla mugen ,supersprınt bu egsozları kullandıgımızda gerckten ıstedıgımız gıbı bır artıs oluyrmu merak edıyorum yoksa guzel no name egsozlardan bı farkları yokmu... hep kafam karısır yanı ılla hks,greddy sueprsprınt borla mı takmak lazım aracı yurutmek ıcın bıraz sacma bı konu ama bılgı almak ıstıyorum..

yavuz364
21-02-2012, 00:25
Arabaya, taktığınız noname egzoza, takdırdığınız egzozcuya ve egzozun son susturucu dışındaki geri kalan kısmına v.b. herşeye bağlı..
Eğer diyorsanız, ben HKS aldım, bide tamamen aynı performansı verecek noname almak istiyorum, kesinlikle vardır.. Ancak noname olduğu için nasıl bulursunuz, veya bulabilir misiniz muallak :)
Ancak aynı sesi alamama olayı da muhakkak olur, kullanılan sacın kalınlığı ve bağlantı yerlerinin nasıl bağlandığı flan o konuda çok etkili.. Noname olanlar ince demiyorm, daha kalın bile olabilir ama daha kalın olması belkide daha güzel ses vermeyecektir :)

Kaliteli egsozlar gercekten cok verım verıyormu?? hks, greddy ,borla mugen ,supersprınt bu egsozları kullandıgımızda gerckten ıstedıgımız gıbı bır artıs oluyrmu merak edıyorum yoksa guzel no name egsozlardan bı farkları yokmu... hep kafam karısır yanı ılla hks,greddy sueprsprınt borla mı takmak lazım aracı yurutmek ıcın bıraz sacma bı konu ama bılgı almak ıstıyorum..

Mr.K
21-02-2012, 00:25
500gr elyaf 300gr çinko 100gr limon suyu tarzında üretiliyo bana göre no-name egzozlar
o yüzden çamurdan olsun ,marka olsun mantıgıyla bakıyorum olaya.En azından 2.el de geri donusumu de daha kolay netice itibariyle..

Perf. konusuna gelicek olursak düşük hacimde ara borular son susturucdan daha önemli bence..Yüksek hacimde yada daha spor bir araçta diyim bütün olarak geçerli önem konusu..

KCANN_220
21-02-2012, 00:40
doğru boru çapı
doğru egzoz çapı
doğru kaynak işçiligi
vede kalite son susturucu :)

atalarımız ne demiş ucuzsa vardır bi kerameti pahalıysa vardır bi alameti :)

alfonso4474
21-02-2012, 10:27
simdi mesela sıfır otto çakmaları oluyo 150-170tl fln e orjinal olarak 2.eli o para bana orjinalin 2.elini almak daha mantıklı geliyo elbet markalı egzozlarda fark var bızde 106 da real dıye egzoz vardı hks taktık arada dağlar kadar fark var ses olarak

MiaMi
21-02-2012, 10:41
Edit : Konuyu gökhan açmış sonradan gördüm :)

Gökhan bey sanırım sanırım siz son susturucu olarak sordunuz

Giriş çapı aynı ve egsoz içi aynı olan Noname egsoz ile 5000 tl lik egsoz arasında ses harici hiçbir fark olmaz,

Sadece son susturucu ile alınan performans artışı çok çok azdır hatta bazen eksi yöndedir, bu sebepten egsoz arabaya performans vermez diyebiliriz tabi bu bizim ulaşabildiimiz araçlar arasında geçerli, Ferrariye veya AMG araçlara takılan son susturucuları kastetmiyorum,

d16y4
21-02-2012, 11:05
sadece ses olarak farklı ve no name olanların bazıları markalı ürünlerden çokkk daha iyi olabiliyor