Orijinalini görmek için tıklayınız : evo 9 yazılım
evolution_9
22-02-2012, 17:57
2006 model evo9 sahibiyim. aracıma komnple egzoz ve hava filtre kiti var. egzozu değiştirdikten sonra aracımın performansı oldukça arttı. boost saatimde şu an 22 psi yaklaşık 1.45 bar) peak yapıyorum bu bana biraz fazlaymış gibi geldi. bu değer normalmi yoksa aracıma yazılım attırmalımıyım. yazılım attırırsam değerlerim ne şekilde değişir. yardımlarınız bekliyorum.
Aracınızda katalizör varmı birde son sustrucu Markası nedir?
evolution_9
22-02-2012, 18:05
katalizörlerin hepsini iptal ettik 7,6 mm egzoz borularım var son susturucum hks.şu an herhangi bir azıza lambası yanmıyor
GokhanE.
22-02-2012, 18:39
Evo 9 oem turbosu cok peak yapan bir turbo zaten,bir de alt devirlerden basiyorsaniz bunu daha da arttirirsiniz.Araciniza hicbirsey olmaz,yazilimla extra guc alirsiniz tek fark o olur.
evolution_9
22-02-2012, 18:40
defi göstergemden baktım, evc yok bende
GokhanE.
22-02-2012, 18:47
Defiler oldugundan biraz fazla gosterirler aklinizda bulunsun,defide gordugunuz 1,5 aslinda 1,4 tur.Kucuk bir hata payi var.
Araciniza hicbisey olmaz,ben yazilimsiz ayni bicimdeki aracimi evc den istedgm degeri girerek kullaniyordum ve wideband degerlerim hic sapitmiyordu.Sizinki bir de orjinal basinciylayken bisey olcagini sanmiyorum ;)
Gunes G.
22-02-2012, 18:58
5. viteste 5000devirde basinc kaclarda oluyor?
Evo standarttan fazla benzin ve yuksek avans haritalariyla fabrikadan cikan bir arac, standart evo bile vuruntu yapiyor azda olsa, tahminen su an sizin vuruntu seviyesi artik yazilim yoluyla mudahale edilmesi gereken bir yerdedir.
Mudahale edilmese ne olur? arac vuruntu yaptikca avansi kisip benzini acar,bunu yapabilmesi icin beyinde iki farkli harita vardir. Biri high ign ve fuel, digeri low ign ve fuel. Beyin bu iki harita arasinda interpolation yontemi ile gecis yapar.
Misalen, 5000devirde 5.viteste high ignition haritasinda diyelim 20 avans yaziyordur, ayni hucrenin low ign haritasinda yazan diyelim 10dur. Beyin vuruntu okudukca sizin avansinizi 20'den 10'a dogru ceker. Ayni seyin tersi benzin icin gecerli, vuruntu okudukca benzin artar.
Yani kisaca yaptigini modifikasyonlardan verim almak icin mutlaka yazilima mudahale edilmesi gerekir. Bezin hava karisiminizin ve avans haritalarinin duzenlenmesi ile aracinizin cekisinde ciddi fark olusacaktir. (hazir ellemisken biraz daha basinc acilip daha da guzel sonuclar elde edebilirsiniz)
Sadece yazilim destegi ile 1.1 continous barda sadece filtre ve egzoz ile dyno'da 380beygir almistim, daha sonra wastegate'in civatasini sikip 1.3 continous'a yukseltip tahminen ~400den biraz fazla guc almistim. Daha sonra evc ve 1000cc enjenktorlerle birlikte ~1.55-1.6bar basincla tahmini ~430 beygir filan almistim.
Bu gucler icin evo 9'a cok hafif modifiyeler yapmak yeterli. Yeter ki yazilim saglam olsun.
evolution_9
22-02-2012, 19:16
5. viteste 5000devirde basinc kaclarda oluyor?
Evo standarttan fazla benzin ve yuksek avans haritalariyla fabrikadan cikan bir arac, standart evo bile vuruntu yapiyor azda olsa, tahminen su an sizin vuruntu seviyesi artik yazilim yoluyla mudahale edilmesi gereken bir yerdedir.
Mudahale edilmese ne olur? arac vuruntu yaptikca avansi kisip benzini acar,bunu yapabilmesi icin beyinde iki farkli harita vardir. Biri high ign ve fuel, digeri low ign ve fuel. Beyin bu iki harita arasinda interpolation yontemi ile gecis yapar.
Misalen, 5000devirde 5.viteste high ignition haritasinda diyelim 20 avans yaziyordur, ayni hucrenin low ign haritasinda yazan diyelim 10dur. Beyin vuruntu okudukca sizin avansinizi 20'den 10'a dogru ceker. Ayni seyin tersi benzin icin gecerli, vuruntu okudukca benzin artar.
Yani kisaca yaptigini modifikasyonlardan verim almak icin mutlaka yazilima mudahale edilmesi gerekir. Bezin hava karisiminizin ve avans haritalarinin duzenlenmesi ile aracinizin cekisinde ciddi fark olusacaktir. (hazir ellemisken biraz daha basinc acilip daha da guzel sonuclar elde edebilirsiniz)
Sadece yazilim destegi ile 1.1 continous barda sadece filtre ve egzoz ile dyno'da 380beygir almistim, daha sonra wastegate'in civatasini sikip 1.3 continous'a yukseltip tahminen ~400den biraz fazla guc almistim. Daha sonra evc ve 1000cc enjenktorlerle birlikte ~1.55-1.6bar basincla tahmini ~430 beygir filan almistim.
Bu gucler icin evo 9'a cok hafif modifiyeler yapmak yeterli. Yeter ki yazilim saglam olsun.
pm attım kardeş
orjinal ewo 1,3 1,4 peakler 1.1 1 felan gitmeye çalışır
egsozt filitreli ewo 1.5 peakler 1.1 gtmeye çalışr Haa egsozt la ewoyu kırarmıyım kesinlikle benim görüşüm abuk bişiy yapmasssan kıramassın ewo az kırılgan bir makinadır Cloosed loop basınc sistemi çok güzel yakılır egzantiriksiz ewodan 400+ alamak komik olur benim gözümde :)
egsozt filitreli bir ewoya afr kısmak mivec iyle oynamak farzdır benim gözümde
egsot filitreli bir ewodan saten program bilr yapmadan 330 civari alıyorsun zaten :D
bahadı-R
23-02-2012, 08:39
Kendi aracımda methanol+ o2 housing + filltre kiti + eksantrik + komple eksoz + kapak işleme+methanol ile ancak 430 hp aldık ki Özgün'ün dediği gibi sadece yazılım ile 400 lere çıkmak imkansız gibi ama keyif alırısınız o ayrı :) ama bi süre sonra kaşıntılar başlıyor :)
evolution_9
23-02-2012, 11:25
bilgi veren herkese teşekür ederim bi yazılım şart oldu o zaman:)
Gunes G.
23-02-2012, 22:50
Parcalar bunlar.
hks egzoz manifoldu
hks cat back
hks filtre
yazilim
1.1 bar
97 okan benzin
gerisi oem
380 hp pasaoglunda dynosu vardir.
1000cc enjektor + bosch pompa + evc ile 1.55-1.6 barda 400'u gecmez diyorsaniz ben baska birsey soylemiyorum.
orhan_guney
23-02-2012, 22:58
evo 9 evde yokuz boşuna demiyorlar.
Parcalar bunlar.
hks egzoz manifoldu
hks cat back
hks filtre
yazilim
1.1 bar
97 okan benzin
gerisi oem
1000cc enjektor + bosch pompa + evc ile 1.55-1.6 barda 400'u gecmez diyorsaniz ben baska birsey soylemiyorum.
1 kere 1.5 cont gitttiginimi soyluyorsn 8000 e kadar???? Orjinal wg ile
bahadı-R
24-02-2012, 07:08
Parcalar bunlar.
hks egzoz manifoldu
hks cat back
hks filtre
yazilim
1.1 bar
97 okan benzin
gerisi oem
Bu specte olacak bi araç için 1000 cc enjektöre gerek yok ki , bende kpak işli eksantrik olmasına rağmen enjektöre gerek duymadık henuz...
Gunes G.
24-02-2012, 11:25
8000 degil 7600, evet 1.5 gibi basinc.
Gunes G.
24-02-2012, 11:32
Bu specte olacak bi araç için 1000 cc enjektöre gerek yok ki , bende kpak işli eksantrik olmasına rağmen enjektöre gerek duymadık henuz...
Senin aracini bilemiyorum neleri var neleri yok ama bende enjektor yetmiyordu evc taktiktan sonra, ondan degistirdim.
standart 1.5 cont gidemez ewo sen büyüksün kardeşim adamsın ozaman :) video çeksene bi bana
bahadı-R
24-02-2012, 16:13
1,5 peak olmasın o :) eğer standart wastgate ile 1,5 cont görüyorsanız forge boşuna yapmış bizde boşuna almışız desene
Gunes G.
24-02-2012, 17:08
Yalan mi soyluyorum yani?
Güneş hacı senin cüssended korkup 1.5 yürüyordur o turbo.. :D :D :D
Yalan mi soyluyorum yani?
video çek koy yalkanla alakası yok ben daha göremedim :D
Gunes G.
24-02-2012, 19:46
Projeye basladim araba sokuk nasil video cekebilirim?
Gunes G.
24-02-2012, 23:28
http://www.roadrunnerevo.com/boost.jpg
Evc taktiktan sonra cok fazla log kayit etmedim genellikle real time calistim. Sebebini de evoscan'in loglari kaydedip tekrar actiginda sanki sample rate'i dusuk gibi gostermesiydi. Tamamen evoscan'in o versiyonunun malligi sanirim.
Sadede gelirsek, resimde 6800 devirde 250 load calc gosteriyor, kabaca 1.5bar gibi dusunebilir ama esasen o devirdeki basinc 1.5ten daha yuksek.
Sebebine gelirsek bu basli basina baska bir topic altinda tartisilmali, isin icine turbo efficency range, giren havanin sicakligi ve dolayisiyla birim hacimdeki havanin icindeki oksijen miktari ve bunun gibi parametreler ekleniyor.
Bu load calculated'da defilerde okunan basinc 7500 devir civarinda ~1.55 gibi, evc'den okunan basincta 1.6 dan bile yuksekti.
Amaan sokayim arabasina ya ben atasehire gidiyorum hava almaya, devamini orda konusuruz gelip konusmak isteyen olursa, baydim haaaa...
güneş kimin logu onu bnu entereese etmez o Wg hortumunu sök o araba stock Wg ile 1.5 basmaz hafta içi kendim çekip sana VİDEOSUNU koyucam kardeşim
ayrıyetten load Cacl i neyle hesapladın acaba ?
Gunes G.
27-02-2012, 00:49
Defi dedik evc dedik olmadi, log istedin koyduk o da olmadi, hatta ustune log mog beni enterese etmez dedin, su dakikadan sonra senin cektigin videoda beni enterese etmez o zaman Ozgun.
Evo basar basmaz benim meselem degil, benim araba basiyordu, kac kisi bindi arabama, hepsi gordu bastigini, ne diim basmiyo muydu diim simdi?
Gunes kendi arabasına ayar yaparken ya ben kullanırım ya da arabanın içinde olurum genede sanırım anlatmamda sakınca yok
Bu adamın arabası evc den once 1.7 peak 1.25-1.3 cont yuruyordu 2 seneye yakin da bu sekilde kullandi. Hatta ben bi ara kaldırmıstım tutunurum gecerim diye 200 e kadar 5 boy yedigimle kaldim :D
Kasintilari baslayip EVC yi taktiktan sonra inj duty %120 lere cikinca nihayet enjektor alasi geldi pasanin
Arabaya enjektor ve pompa da takinca defi de peak 2.0+ (tam olarak soyleyemiyorum gosterge bitiyodu :D hatta t.sak geciyoduk kadran bitti - turbo gosteriyo defi diye) devir yukseldikce 1.5-1.55 lere kadar düşüyordu devir yükseldikçe hatta o kadar zor tutuyoduki definin bu basınçlarda titrek bir şekilde göstermesine gülüyorduk.
Isin ilginc ve guzel tarafi da, insanlar yuksek basinc ve enjektor taktiktan sonra aftermarket beyin takarken, oem beyine rom cakarak bu basinclarda rahatlikla kullanmaya devam etmesiydi. Kisaca fakirdik ama umutlarimiz vardi guzel egleniyoduk :hehe:
Sanırım gunesin arabasini kendisinden sonra en iyi bilen kisilerden biri olarak oem egz ve oem turbo ile bu basınclari bastigini iddia etme hakkim vardir . Ha belki buyuk turbo taksa cok daha verimli olur belki fon makinesidir ama bastigina eminim.
Kaç tane ewo 9 yaptrın gunes? kaç tanesini denedin basıyormu basmıyormu die ? hali hazırda 90 taneden fazla print scrreeen yapar koyarm ben bir çoğunu denedim bilgilerimi söyluyorum sabret yarın yada öbür gün resmen video çekip koyucağım sanaa sabret göstericem stock bir evonun ne bastığını stock koyucam ozaman senin araban efsunluydu kardeş ozaman ilahi adalet geliyor yukarıdan aman kaçışın
insanları yanlış yönlendirme benim arabam basıyordu de bilelimki aaa bu cocuk bişiy yapmış basıyormui diyelim 2 çeşit açıklaması vardır bunun ya kapağın içeri iyi hava alamıyor yada sende farklı bişiler var turbonda bukadar basit
@ Dou Madem After market beytine tiyacın yok ozaman 3 port takaydın evc gibi bir after market takmayaydın neden taktın Evc yi %200 yap kardeşim ilk bastaki ayarındaki nide 200 yap o 1.5 1.6 cont gidemes söylüyorum idda ederseniz dener videoyu koyun derim Aftermarket ecuyu 1000 cc enjektoru kontrol etmek amacında olmadım hiç biraz daha araştır
AfterMarket Ecunun amacı farklı dou peki bu hondatanın yerini baska ecu alınca siz napıcaksınız kncok lightsiz vs siz ?bazı seyler var söylenmez boşver insanlar bilmesin :) kötü olan ben olurum sonra imalı yazma varsa sıkıntın onu yaz söyle burda açık AÇIk cevaplayayım
tolga900
27-02-2012, 21:26
defiler 1,1,5 psi fazla gösteriyor defide 1,5 gördüğün reelde evc de 1,4 dür.7000 devirde 1.5 bar cont ilginç ama load durumunda (rampada) 6000 devirlerde olabilir.ben orjinal turbo forge wasgate le 1,5 zor tutabiliyoruz
orjinal ewo 7600 dönüyor 7600 e kadar 1.5 :) videoyu koyucam bende mera ketttim şimdi :D
Kaç tane ewo 9 yaptrın gunes? kaç tanesini denedin basıyormu basmıyormu die ? hali hazırda 90 taneden fazla print scrreeen yapar koyarm ben bir çoğunu denedim bilgilerimi söyluyorum sabret yarın yada öbür gün resmen video çekip koyucağım sanaa sabret göstericem stock bir evonun ne bastığını stock koyucam ozaman senin araban efsunluydu kardeş ozaman ilahi adalet geliyor yukarıdan aman kaçışın
insanları yanlış yönlendirme benim arabam basıyordu de bilelimki aaa bu cocuk bişiy yapmış basıyormui diyelim 2 çeşit açıklaması vardır bunun ya kapağın içeri iyi hava alamıyor yada sende farklı bişiler var turbonda bukadar basit
@ Dou Madem After market beytine tiyacın yok ozaman 3 port takaydın evc gibi bir after market takmayaydın neden taktın Evc yi %200 yap kardeşim ilk bastaki ayarındaki nide 200 yap o 1.5 1.6 cont gidemes söylüyorum idda ederseniz dener videoyu koyun derim Aftermarket ecuyu 1000 cc enjektoru kontrol etmek amacında olmadım hiç biraz daha araştır
AfterMarket Ecunun amacı farklı dou peki bu hondatanın yerini baska ecu alınca siz napıcaksınız kncok lightsiz vs siz ?bazı seyler var söylenmez boşver insanlar bilmesin :) kötü olan ben olurum sonra imalı yazma varsa sıkıntın onu yaz söyle burda açık AÇIk cevaplayayım
Ya ben anlamam özgün
Ben gördüğümü söyledim, adamın cont 1.5 bastığına inanmıyosunuz onun için cevapladım
Bastığına inanmadığınız apaçık, yoksa kalkıp yazmam anlamadığım konuya ne evo dan anlarım ne yazılımdan
Ben senin yaptığın işe laf etmem, kimsenin etmem daha doğrusu, o konuda endişen olmasın.
Evet Güneşin arabası basıyordu, turbosu egzantrikleri beyni oem wastegatesi internal oem di. Adamın turbosu ıvırı zıvırı zaten serdar ustada gidip bakabilirsin sana çok uzak değil
Honda Type_R
27-02-2012, 21:53
daha dun sabah saat 5de bende denedım 5 vıtes 90 km de gaza oturdugumda peak 1.9 cont 7000 dd 1.5 1.55 cont gozukuyordu defı de ama benım arac evo8 bılmıyorum farkeder mı
Parcalar bunlar.
hks egzoz manifoldu
hks cat back
hks filtre
yazilim
1.1 bar
97 okan benzin
gerisi oem
standart 1.5 cont gidemez ewo sen büyüksün kardeşim adamsın ozaman :) video çeksene bi bana
Bak dışarıdan gözükeni yazıyorum darılmaca gücenmece yok
Konuşmanın en başında oem egzantriklerle 400+ yalan demişsin, öyledir ya da değildir orasını bilmem
O da 1.1 de 380 hp aldım demiş.
Kendi arabasından bahsetmiş 1.5 - 1.6 ile alabileceği gücü. Ki 1.1 barda o gücü alan 1.5+ de ne çıkar sen de tahmin edersin.
Adamın kendi arabasının 1.5 cont basamayacağını iddia etmişin
Arabasında motor olmadığını bilerek video koy demişsin
Olmadığını söyleyince log koy demişsin
Onu da koymuş ama yine de mutlu edememiş seni
Turbosu wastegatesi bloğu ıvırı zıvırı herşeyi serdarda
Ona da bakabilirsin
Daha ne yapmalı valla bilemedim
Normalde teknik konu olduğu için anlamadığım konuda yazmam ama, adamı yalancı durumuna düşürecekseniz kusurabakmayın ben de şahidim ve bu sebepten yazdım oraya durumu.
Bu taraf tutmak değil, o arabanın içinde ben de vardım ve eğer öyle olmasaydı da buraya yazardım kimsenin endişesi olmasın.
Basar ya da basmaz kavgasını benle değil Güneşle yaparsın (x bir evo 9 kaç basar bilemiyorum üzgünüm), ama kendi arabası için dedikleri %100 doğrudur.
Dou valla tebrikler youtubede video izleye izleye yorumlari cevire cevire cozdun bu isi cizgi yapmayida ograndin videolarla azmini tebrik ederim
Dou valla tebrikler youtubede video izleye izleye yorumlari cevire cevire cozdun bu isi cizgi yapmayida ograndin videolarla azmini tebrik ederim
Ne demek bu şimdi açıkça bi söyler misin Mehmet?
Tebrik ettim iste azminden dolayi Typer almadan once abi derdin simdi mehmetcim falan yaziyosunya ozguveninden dolayi :) cok sivri goruyorum seni bu aralar ve herseye boyle detaylica cevap vermen takdire Şayan bir detay :)
Gunes G.
27-02-2012, 22:42
Type r zamaninda da filtredne "15 begir alinmaz, alinamaz, imkansiz biz o 15 beygiri almak icin ne paralar harciyoruz" diyenleri cok gordugum icin o zamandan beri bu tip cikislara aliskinim :)
O yuzden benim daha da yazacak birseyim yok, kendi aracimdan bahsettim, aldigim sonuclardan bahsettim, sen 90 degil 900 tane yapmista olabilirsin, ama bu benim aracimin 1.5 basamayacagi anlamina gelmiyor.
Tuhaf gelebilir 1.5 basmasi, ama ne yapabilirim basiyordu valla yapacak birsey yok, ben efsunlu sonuclara alisigim şekerim :)
Keramet senin ellerinde gunesim
Tebrik ettim iste azminden dolayi Typer almadan once abi derdin simdi mehmetcim falan yaziyosunya ozguveninden dolayi :) cok sivri goruyorum seni bu aralar ve herseye boyle detaylica cevap vermen takdire Şayan bir detay :)
Ben type-r almadan once seni tanımıyordum. Abi falan dediğimi de hatırlamıyorum. Ha keza Mehmetcim diyecek samimiyetimiz muhabbetimiz de olmadı hiç bir zaman.
Arabayla özgüven kazanmak konusunda herhalde tartışacağım son kişisindir. Ben insanları arabalarımla SUSturmuyorum diyeyim sen anlarsın.
Konuyu da değiştirmessen sevinirim. Benle ilgili kişisel bir sıkıntı varsa yüzyüze konuşmayı tercih ederim.
mechanıcer
27-02-2012, 22:54
Yazilim cilginlari :)
http://e1202.hizliresim.com/u/v/32m8g.jpg
Type r zamaninda da filtredne "15 begir alinmaz, alinamaz, imkansiz biz o 15 beygiri almak icin ne paralar harciyoruz" diyenleri cok gordugum icin o zamandan beri bu tip cikislara aliskinim :)
O yuzden benim daha da yazacak birseyim yok, kendi aracimdan bahsettim, aldigim sonuclardan bahsettim, sen 90 degil 900 tane yapmista olabilirsin, ama bu benim aracimin 1.5 basamayacagi anlamina gelmiyor.
Tuhaf gelebilir 1.5 basmasi, ama ne yapabilirim basiyordu valla yapacak birsey yok, ben efsunlu sonuclara alisigim şekerim :)
günes beni kaç beygir aldığın ilgilenrimiyor load Calculated formulanı yazarmısın braya lütfen
@Dou sen neyi gördüğünü söylüyorsun ? :) kesiciye kadar 1.5 gittiğinimi? 1 bit 2mi 2 bitmi okuyorsun sölermisin lütfen
Ben type-r almadan once seni tanımıyordum. Abi falan dediğimi de hatırlamıyorum. Ha keza Mehmetcim diyecek samimiyetimiz muhabbetimiz de olmadı hiç bir zaman.
Arabayla özgüven kazanmak konusunda herhalde tartışacağım son kişisindir.
Konuyu da değiştirmessen sevinirim. Benle ilgili kişisel bir sıkıntı varsa yüzyüze konuşmayı tercih ederim.
Konuyu değiştirme ile biten mesaj editlendikçe atarlanıyo bu nasıl iş onu çözemedim ?
dou diyorumki WG sökün stock ewodan TURBO WG stock sen evc deil tilllahını taksan hortumu sökük wg den çok basamasssın neyin çabasındasınki ?
mechanıcer
27-02-2012, 23:00
Madem aldigin en kotu araba type-r , neden aldin ?
günes beni kaç beygir aldığın ilgilenrimiyor load Calculated formulanı yazarmısın braya lütfen
@Dou sen neyi gördüğünü söylüyorsun ? :) kesiciye kadar 1.5 gittiğinimi? 1 bit 2mi 2 bitmi okuyorsun sölermisin lütfen
1 bit 2 bit ben bilmiyorum sen ne demek istiyor :D
Peak 2.0+ vuruyor ondan sonra kesiciye kadar 1.5+ gidiyordu evc den sonra
Titreyerek tutuyodu kendini 1.5+ de :D
typerkan
27-02-2012, 23:02
Dou bende bir typer kullanicisiyim hem 2005 hemde 2007 modeli var bende.
Madem bu kadar kotu bir arabaydi niye aldin ve rolinglere cikiyorsun, begenmiyorsan sat gitsin gns yi typera hakaret etme.
Df 9999 ve drg 82 benimm dou.
Dou bende bir typer kullanicisiyim hem 2005 hemde 2007 modeli var bende.
Madem bu kadar kotu bir arabaydi niye aldin ve rolinglere cikiyorsun, begenmiyorsan sat gitsin gns yi typera hakaret etme.
Df 9999 ve drg 82 benimm dou.
Begeniyorum ya da begenmiyorum mal benim
Canım istedi hoşuma gitti aldım
Canım isteyince satarım sıkıntı nedir?
lan olm FN2 typer yokmu lan Scirocccoyla takaslk ? :D alam bi tane
hiçbir ewo tutmuyor bu ewo tutuyor demekki filitreden Ya komik olmayın insanları yanlış bilgilendirmeyin sen sıkmışsssınzır onu bunu ammaVelakin kendi araban basar bişi diemem ama normal ewo9 basmaz kardeş kusurua bakmayın
videoyu bugün çekicektim de olmadı hava düzelsin koyucam
dou harbi ne içtin sen? bi cesaret,özgüven patlaması gelmiş hayırdır?
Satilik typer varsa ben alirim
typerkan
27-02-2012, 23:06
Ozgun bende var fn2 istersen vereyim
Kotu typer var dediler geldik:)
üyelik fake belli hangi takımdansın bizim takımdanmı karşı takımdanmı :icon_wack
Ozgun bende var fn2 istersen vereyim
şaka? cidddi? nerde hani ?
mechanıcer
27-02-2012, 23:07
dou harbi ne içtin sen? bi cesaret,özgüven patlaması gelmiş hayırdır?
Ibocum cigercide yurek yemis :)
Dou su an takindigin tavir tam bir astsubay ve astegmen muhabbetindeki astsubay tavri :) askerligi yapmis olanlar beni cok iyi anladi su an :))) Yarismaci arkadaslara basarilar dilerim kib bye
ya tamam güzel gidiyor typerlar süperDE en hızlıları sizmisiniz gibi neden davranıyorsunuz?
onu anlayamadım ben ciddden soruyorum neden bu tripler havalar asarım keserim tripleri onu anlayamadım
Dou su an takindigin tavir tam bir astsubay ve astegmen muhabbetindeki astsubay tavri :) askerligi yapmis olanlar beni cok iyi anladi su an :))) Yarismaci arkadaslara basarilar dilerim kib bye
Ciddiyim eğer benle ilgili bir sıkıntı varsa bunu yüzyüze konuşalım
Çünkü yazı dili ile konuşma dili çok farklı, bunun özgüven vs. ile alakası yok.
Daha önceden benle ilgili bir problem varsa bilmek isterim çünkü durup dururken bunu (ilk msj) demenin sebebini anlayamadım.
typerkan
27-02-2012, 23:10
Ozgun ben ismailin kardesiyim vk 505 bende var drg plaka konusuruz istersen ciddiysen.
Ozgun ben ismailin kardesiyim vk 505 bende var drg plaka konusuruz istersen ciddiysen.
laaaaaaaaaaaaaa :D olm nedion abow gel pm e :D
mechanıcer
27-02-2012, 23:11
Rrrrrrrrrrrrr
lan olm FN2 typer yokmu lan Scirocccoyla takaslk ? :D alam bi tane
dbs göndereyim ABİ Scirocccoyla yedekte dursun:D
dbs göndereyim ABİ Scirocccoyla yedekte dursun:D
ben kardeşim günlük binicem istediğim o sessiz sedasız coillerimi takar gezerim
HAaaa çok konuşana oğlanı yapıors sikinti yok :) kilesmen dişi
Maxiboost
27-02-2012, 23:15
http://galeri4.uludagsozluk.com/113/kan%C4%B1m-dondu-%C5%9Ferefsizim_151837_m.jpg
Evo8 var takaslik bi ayar yapar gunluk binersin. : ) bi ayar yapar .... artik nabarsan.
Evo8 var takaslik bi ayar yapar gunluk binersin. : ) bi ayar yapar .... artik nabarsan.
kafa kaya değişiirim :D:D jeıejıeı
kafa kaya değişiirim :D:D jeıejıeı
Allasen jeijei jei ne la özgün bari gülme efektini düzgün yaz :D
Gorusek bakisak kisa zamanda.
otopratik
09-10-2012, 16:31
arkadaşlar beygirler havada uçuşuyor.birbirimizi kandırmamak gerek.burada 430 ölçüyosun amerikalıların dyno su 385 ölçüyor.hangisi doğru yolda denemek lazım.
otopratik
15-12-2012, 16:17
Dayno lar sizi aldatmasın arkadaşlar beygirler havada uçuşuyor.benim aracım exantirik-1000 cc enjektör-benzin pompası-ex westgate-komple eksoz evc cart curt ferrea subap vs vs. Daha sayamadığım bir çok şey.en fazla 400 olmuşdur dedi ustam.ama benim aracım 450 hp diyen 30r lı evoya 4 boy attım.yani bence aracınızı dynoda değil yolda ölçün:))))